קצת קשה לי לענות כי קשדה לדעת למה בדיוק המורה התכוונה (כי זה הרי דברים של איך שהיא מלמדת את הפרק- זה ניתוח של הפרק שהוא מעבר להבנת הפשט ולכן זה תלוי איך כל אחד מלמד וגם שלא למדשתי בבית ספר מל"א כבר כמה שנים אז אני לא כ"כ זוכרת איך המורה לימדה אותנו אלא רק איך שאני לומדת ומבינה.)
בכל מקרה אנסה לענות אבל קחי את דברי בערבון מוגבל. לדעתי כדאי לך לשאול פשוט חברות מהכיתה..
*הכוונה בשאלה- יתכן שהיא התכוונה להופעתו הראשונה של אליהו בפרק (זה לא ברור מניסוח השאלה) ואז אולי היא מתכוונת לכך שבפרק הקודם מדובר על ה"תעודת זהות" של אחאב ועל פועלו באופן כללי ומה שקרה בימיו (חיאל בית האלי בנה את יריחו) ופתאום מדובר על כך שאליהו פונה לאחאב ונשבסע לא שלא יהיה גשם ובכלל לא מוזכר בעקבות מה באה שבועתו זאת. (די ברור שזה בגלל פשעי אחאב המוזכרים בפרק הקודם אבל הוא לא אומר את זה בדבריו לאחאב וגם לא ברור- מתי הוא נפגש עם אחאב. האמירה הזאת היא פתאומית- נראית כחסרת הקשרלמה שקראנו לפניה).אבל אני לא יודעת אם לזה היא התכוונה.
*לא כתוב במפורש אבל כנראה לא יחס של יריבות. כי אליהו אומר לאחאב דברים קשים (נשבע שלא יהיה גשם)....
*האפשרות הסבירה בעיני זה שהיא מתכוונת שכולם ניסים שעשה אליהו. ואולי היא מתכוונת שבעזרתם רואים שאליהו הוא נביא אמת. בקשר לעצירת הגשמים לא ברור שזה מראה את זה.אבל בקשר לנס הכד והצפחת כתוב במפורש :"כי כה אמר ה' א-לקי ישראל" וזה אכן מתקיים וגם בנס החיאת הילד האישה אומרת: "עתה זה ידעתץי כי איש א-לקים אתה ודבר ה' בפיך אמת".אבל לא נראה לי שהיא מתכוונת לזה. נראה לי שהיא פשוט מתכוונת שזה ניסזים שעשה אליהו- כמה פשוט שזה נשמע.
יש עוד אפשרות לקשר- בעקבות עצירת הגשמים היה צריך ללכת לאלמנה שתכלכל אותו (כי נחל כרית יבש כי לא היה גשם) ולכן היה צריך לעשות את נס הכד והצפחת כדי שתוכל לעשות לו אולכ וגם לה ולבנה יהיה מה לאכול ובעקבות זה שאכל בביתה היה צריך להחיות את בנה כי חשבה שבגללו מת בנה. זה אפשרות אבל אני די בטוחה שהמורה לא מתכוונת לזה...
בכל מקרה כמו שאמרתי יתכן שכל מה שאמרתי לא נכון בכלל ושהמורה לא תקבל את זה אז אל תסמכי על דברי. תבדקי עם חברה...
ב"הצלחה במבחן! =)