תקשיבו את בכיתה ח' ואני מיתלבטת אם לבוא לאולפנה..2 אחיות שלי למדו שם אבל..לוידעת..אפשר עצות?
תודה..
בצי.גאחותי אמרה לי שאין שם כ"כ גבולות..כאילו מותר ללכת אם קצר מיני וכ'ו..וכאילו אמא שלי אמרה לי (וגם אני אומרת) שזה לא ניראה לי יהיה לי כ"כ טוב...אז לוידעת..וגם אמרו לי כל מיני דברים לא כ"כ טובים אבל אמרו לי גם דברים טובים..
קיצורר!! אשמח לעזרהה..
מצד אחד כן באולפנא הגבולות יחסית ממש פתוחים אבל ברור שיש גבול.
זה ממש ענין אישי, אם את חושבת שאם יהיה לך גבולות פתוחים את תאבדי בפנים ולא תמצאי את עצמך אז אני לא בטוחה שהאולפנא זה המקום בשבילך אבל אם את בן אדם שצריך או שזה לא יבלבל אותו גבולות פתוחים אז האולפנא היא אחד ה-מקומות צוות מקשיב בנות מדהיות כל אחת עם האישיות שלה.
אני חושבת שגם תכונות שיש ממש לאולפנא זה פתיחות, עומק, וקבלת השונה.
אם כתבתי משו שלא נכון בבקשה תתקנו אותי!
כל הישועות ובאמת בהצלחה בבחירה!!!
אני אגיד לך מה אני חושבת בקשר לצניעות. יש עניין של לתת לבת לבחור בעצמה אם היא רוצה להיות צנועה (יש גבולות, אבל הם יחסית פתוחים). האולפנא מאוד נותנת לבת את המקום של לבחור במה שהיא עושה מתוך הבנה אמיתית ולא כי מחייבים את הבת ללכת בצורה כזו או אחרת. ובאמת רובן ככולן של הבנות הולכות בצניעות מתוך בחירה. הבנות שלא, זה בגדר העוד לא. אני אסביר- בנות באולפנא רוצות להיות צנועות. אבל לכל אחת יש את ההתמודדות שלה- יש בנות שהולכות צנוע ויותר קשה להם בדברים אחרים ויש בנות שקשה להם בדבר הזה. ואם יתחילו לבדוק את אורך החצאית שלהן, הן ירגישו שמזלזלים בבחירות שלהן, מזלזלים ברצון שלהם האמיתי. כי באולפנא יש אמון ברצון האמיתי של הבת. מאמינים מאוד בכוחות שלה, ומחזקים אותה לעשות טוב. אבל אם יעירו לה על צניעות היא תרגיש שלא מאמינים בה שהיא יכולה, היא תרגיש מאויימת. שהיא לא עושה כי היא אלא כי המורה.
[ומאותה סיבה בדיוק לא נותנים באולפנא ללכת עם מכנסים כי מבינים שמה שהיא עושה זה לא באמת היא. מכוונים אותה להיות קרובה הכי שאפשר למקום שלה האמיתי. ומכנסים זה לא המקום שלה האמיתי. זה לצאת מגבולות התהליך, ולהתחיל להדרדר (שיהיה ברור: מאוד מאוד נדיר שהולכים עם מכנסים כאן)]
ומעבר לזה.
יש באולפנא הכלה עצומה של מגוון מאוד רחב של סגנונות של בנות, וזה מתבטא ביכולות לימודיות, בדוסיות, בהתמודדות של כל אחת, ובעוד הרבה דקויות. ההכלה הזו מתבטאת בין הבנות לבין עצמן לבין הצוות. והמקום הזה של ההכלה פותח בבת פתיחות נפשית ויציבות נפשית מאוד חשובות. אני שמחה כ"כ שאני נמצאת במקום מגוון, שנותן לי כלים להתמודד עם החיים באמת. לא מתוך בועתיות שמורה אלא מתוך פתיחות שמורה.
צריך להתנתק מהסטיגמות. ויש הרבה כאלה.
אני מקווה שהובנתי ושהסברתי את הדברים טוב.
פעם היו בנות אולפנה בפורומים (ככל הנראה - אם לא למה הם קיימים)? היום הכל נטוש. נטוש. נ-ט-ו-ש......