שלום לכם! רציתי לפתוח כאן דיון כדי באמת להבין מהי דעתכם לאור המצב, על איחוד מפלגות בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי.
המצב כרגע הוא, שישנם 4 יישובים ומעל 200 משפחות שעומדות בפני גירוש. זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו עומדים בפני מציאות כזאת.. זה כבר קרה בעבר, והדרך העיקרית שבה פעלנו היתה הפגנות.
יצאנו לרחובות, חסמנו כבישים. תפסנו כותרות ועשינו פרובוקציות למכביר. צבענו את הארץ בכתום, על כל מכונית שניה היו מגוון סטיקרים עוצמתיים. הקיצונים שביננו הפליאו ביצירותיהם הכישרוניות ועיצבו בובות בדמותם של ראשי הממשלה כמחבלים. קיימנו למעלה מ200 הפגנות ועצרות ענק בתקופת ההתנתקות. שילבנו ידיים מהגוש ועד ירושליים. ביצרנו גגות ורוקנו פנצ'ריות מצמיגיהן. הבערנו פחים, והאוזון צעק הצילו. יצאנו למבצעי "פנים אל פנים", רקדנו ברחובות המרכז ומה -לא -עשינו.
ובסוף- הפסדנו.
תמיד בסוף עולה השאלה.."האם זאת היתה הדרך הנכונה". רבים מאיתנו התייאשו. הימין נכנס לשנת חורף ולתרדמת עמוקה מאוד. חלק גדול מאוד בציבור שלנו כבר לא מאמין בהפגנות. כבר לא מאמין ברחובות..
אני לא יודע אם אני בינהם. אני לא לגמרי התייאשתי מהרחובות..אבל שמתי לב- וזה הנקודה שבה רציתי לשאול אותכם- לרחובות מסוג אחר. למסדרונות הכנסת.
הקואליציה במדינת ישראל מורכבת ממספר מפלגות. חלקן חזקות מאוד ובעלי מנדטים במספר דו ספרתי- וחלקן מגרדות את ה3-4. מה שבטוח- כולם שם, למעלה בקואליציה, הם בעלי כוח. וכוח רב מאוד. תראו את ש"ס- מישהו יודע כמה כ ס ף הם הצליחו השנה להעביר לישיבות? כמה הם פיתחו את תשתיות המגזר שלהם? כמה העובדה שיש להם 3 שרים בממשלה הוסיפה לכוחן? הם בעלי כוח רב עד כדי כך, שבמחי יד ובמשפט אחד הם יכולים לפרק את הממשלה, משום שהם מהמרכיבים אותה.
וזאת הנקודה.
לנו, לציבור הדתי לאומי, שוחר ארץ ישראל, יש כידוע שתי מפלגות בכנסת. אחת מתוכם היא בקואליציה, באותה ממשלה שהרסה ומאיימת להמשיך להחריב את ההתיישבות, יצירת כפינו. אני לא רוצה להיכנס לוויכוחים "מה הבית היהודי צריך לעשות אם וכאשר"- אני רוצה להסב את תשומת ליבכם לעצם האפשרות הזאת של מניעת, או לפחות עיכוב משמעותי, ביצוע ההחלטות שהממשלה מקבלת.
הסקרים מראים, שאם שתי המפלגות יתאחדו- יהיה למפלגה המאוחדת 9-10 מנדטים. 10 מנדטים!!!! אתם קולטים איזה כוח??? נדמה לי שהמשותף רב על השונה, והאינטרס הכללי של שמירה על ארץ ישראל ועל יהודה ושומרון- גובר על כל וויכוחי הדת ושאר נקודות המחלוקת..יהיו אשר יהיו. הפערים אינם כל כך גדולים, ואנו חייבים להתאחד כדי לשמור על הארץ הזאת. די לנו מהפגנות, ומיום פקודה..בואו נמנע מצב כזה מלכתחילה. אין שום סיבה שלציבור גדול כל כך כמו שלנו לא יהיה ייצוג הולם, מפלגה גדולה וחזקה בממשלה. בואו נתאחד! בואו נמנע את ההרס הבא..הרי הממשלה הזאת היא לא הממשלה שתשא ותתן על מדינה פלסטינית. זהות הממשלה הבאה היא הקריטית. בואו נרכיב אותה, בואו נצבור כוח!
די לנו מוויכוחים ילדותיים, די לנו ממחלוקות ומריבים כשברקע הD-9 מתניע ומחמם מנועים. ארץ ישראל כל כך חשובה לנו, וכשאנחנו מסתכלים אחורה, לגירוש מגוש קטיף, לעמונה, לימית אפילו- אנחנו מבינים כמה אנחנו חייבים למנוע את זה מבעוד מועד. למנוע מהחלטות כאלה להגיע לדיון בכלל. בואו נתאחד, ונשמור על ארץ ישראל בדרך הנכונה יותר.
אחדות בין המפלגות- עכשיו!!!

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל