היום בבוקר יצאנו משבות עמי עצרנו בחוות גלעד קצת ומשם המשכנו לכיוון הר ברכה הלכנו על רכס סלע עד לאיזו גבעה ממערב להר ברכה (לא יודע איך קוראים לה) עד כאן לא היו הפרעות (ג'יפ צבאי נסע מאחורנו חלק מהדרך...) (וגם בילושניקים הסתובבו סביב חוות גלעד כשהיינו שם...) משם ירדנו לטבילה במעיין יוסף (מתחת להר ברכה) משם עלינו לגבעת רונן וירדנו לכביש הראשי ירדנו בקבוצה צמודה לכביש והתחלנו ללכת על הכביש במשך קצת זמן (קשה לי להעריך...אבל זה לא היה הרבה דקות)ואז הגיע ג'יפ צבאי וג'יפ משטרתי וניסו בלי הצלחה לחסום אותנו... המשכנו ואז הגיע סוואנת יס"מ אז התחילו כל מיני מרדפים טרטרנו אותם ימינה שמאלה והם לא הצליחו לעצור אותנו ניסו לחסום כמה פעמים ובפעם אחת אפילו סגרו עלינו ירדנו שמאלה ליד מטע זיתים עד שהגענו לכביש (בערך 50 מטר מזרחה מהציר הראשי) בזמן שהתמהמנו חיכתה לנו הסוואנה כבר בכביש ההוא וחזרנו לכיוון הכביש הראשי... למרבה הפלא כשחזרנו לכביש הראשי לא היה שם כבר שום רכב שבא למנוע בעדנו להמשיך, המשכנו ללכת על הכביש הראשי בשירה והיו כמה רגעים ממש גדולים של התעלות שהבנו שעברנו כבר את רוב חווארה עוד פעם אחת הסוואנה עצרה מולנו תוך כדי שהיא מודיעה שזה "שטח צבאי סגור..." מאז הם כל פעם עקפו ואיימו עלינו שאם "לא נצא מהמקום מיד" נעצר וכו'... אחרי שכבר הלכנו 85% מהכביש של חווארה החלטנו שאנחנו "מקשיבים להם" וחוזרים את כל הדרך לצומת חווארה ממש באותם רגעים היה אפשר לראות על היס"מניקים את התסכול על שלא זכו להרביץ לנו... (זה לא מצחיק... הם כבר היו תוך כדי חסימה שלנו כשהם יוצאים בעצבים מהסוואנה ומאיימים עלינו והם ממש היו בטוחים שיצליחו לעצור אותנו... אבל אנחנו החלטנו אחרת...) הסתובבנו והלכנו במשך דקה ואז פתאום רצו שני יס"מניקים לצידינו ועצרו בחור צדיק אחד... (כנראה לא היו יכולים להתאפק ורצו להוציא את עצביהם על מישהו...) משם הלכנו במשך כ10-15 דק' עד לצומת חווארה ושם ראינו את הבנות רק מגיעות...(אין לי מושג מה הלך עם הבנות אמרו לי שהיו להם לא מעט עצורות...) מכאן המקום לחזק את העצורים הצדיקים שקדשו שם שמים ויושבים הלילה בתא מעצר על-כך "שפשעו" והלכו בארץ ישראל וביחוד הבחור הצדיק... איך אומרים ...שמו שמור במערכת...
וגם יישר כח ענק לכל מי שהיה ועזר לצעדה דניאלה וויס ושות'...שיירבו צעדות כאלה בישראל..... לילה טוב...