להביא עוד ילד לעולם ?חסידית.נט
עבר עריכה על ידי חסידית.נט בתאריך כ' חשון תשע"ב 00:24

שאלה קשה:

אני ממלאה את עצמי באוויר ולוקחת נשימה ארוכה לפני שאני מתחילה לכתוב את השרשור הזה. אבל אני חייבת לשתף אתכם ולקבל עצות והכוונה.

מתוך נסיון בשרשור קודם שהיה לי כאן - קיבלתי מלא עצות חכמות, הכוונה וייעוץ ואנחנו ב"ה עומדים במצב טוב יותר - סך הכול כמה שבועות עברו ונראה כמו שנים, הפעם לטובה. (כמובן שהדרך עוד ארוכה מאוד מאוד, אבל אנחנו כבר על דרך המלך) אני חושבת שעצם השיחה והשיתוף משחרר וכעת אני רוצה לדבר על משהו רגיש נוסף. יתכן והוא מתאים לפורום סגור, אך בינתיים אני לא הצלחתי להתחבר לשם.

אז ככה:

יש לנו 2 ילדים ב"ה חמודים ושובבים בלי עין הרע, וכעת הקטן כבר בן 4.5 אחרי כמה שנים של מניעה.

בעלי מאוד רוצה להביא הרבה ילדים. הוא גם מגיע ממשפחה גדולה ומורחבת יותר ממני. הוא לא מפסיק לבקש בצורה יפה אמנם, לפעמים עם הומור, כדי לנסות ולשדל אותי. לפעמים הוא אפילו אומר לי כשרואים תינוק אצל בני משפחה, חברים, שכנים וכדומה, "תראי איזה חמוד, איזה מתוק. רואים שאת רוצה כבר עוד אחד ואת מקנאה"... והוא מחייך. ומתכוון  לומר על עצמו !!!

כי בעבר אני הייתי אומרת לו שהוא מקנא וכעת הוא אומר עלי את זה ובחיוך.

חוץ מזה גם הילדים כבר מאוד רוצים עוד אח או אחות קטנים. הם מקנאים בחברים / חברות ובבני משפחה. ולפעמים גם אומרים שהם מתפללים להשם שיתן לנו עוד תינוק. יש להם מלא תוכניות מה הם יעשו כשיהיה לנו עוד תינוק קטן וחמוד.

אבל האמת, שגם אני רוצה להביא עוד ילד או ילדה לעולם. רק שבעלי יודע היטב מה הסיבה שאני לא

עושה איתו יד אחת בנושא... וזה כי בשתי הלידות הקודמות נוצרו עימותים של ממש בינו ובין אימא שלי, וגם בינינו, על כל מיני ויכוחים שטותיים איך לגדל את התינוק הרך - כאשר כוונת כולם לטובה אך בפועל כל צד מרגיש הוא הצודק.

אני זוכרת שהיו ויכוחים וצעקות מצידו כלפיי ואחרי לידה זה מאוד רגיש ופוגע עד כדי בכי בלילות גם כאשר הייתי אצל הוריי אחרי הלידה תקופה די ממושכת של כמה שבועות / חודשים וגם אחרי זה שחזרנו הביתה.

אני זוכרת שבאחד הפעמים הוא חזר מאוד מאוחר בלילה. הוא רצה בכלל להישאר לישון בבית שלנו ואני הכרחתי אותו לבוא לבית של ההורים שלי כדי לעזור לי עם התינוק. הוא אמר לי ש"אמא שלך תעזור לך" וכמובן שזה פגע בי.

(אני זוכרת את המקרה הנ"ל שממש בכיתי וחששתי שהוא רוצה לעזוב אותי ח"ו וממש נבהלתי מזה. למרות שעברו כמה שנים טובות אני זוכרת את זה טוב כאילו היה אתמול, איך הוא אמר לי את לא צריכה אותי. יש לך את אימא שלך).

אבל הוא אמר את הדברים אחרי רקע קודם של הרבה ויכוחים בינו לאימא שלי...

לדוגמא:

א. הוא היה בגישה של לא להוסיף לתינוק מים בין ההנקות כדי שלא יהרוס את ההנקה. אימא שלי מאוד בעד לתת מים כי כך פעם היו מדריכים בטיפות חלב. כיום זה השתנה וביניהם נוצר מתח של ממש בנושא.

ב. בעלי מאוד מקפיד לסגור הרמטי וגם לחמם ממש חזק את החדר בזמן שעושים אמבטיה לתינוק. ולאחר האמבטיה הוא היה מאוד מקפיד שלא יהיה טיפת רוח ושכל החלונות יהיו סגורים. גם אם זה קיץ. כי אצל ההורים שלי יש רוח פרצים לפעמים ואוויר זורם חזק גם בימי הקיץ לפעמים.

הוא תמיד היה דורש שילבישו לתינוק כובע שלא יהיה לו רוח בפרט אחרי האמבטיה אבל לא רק, אלא באופן כללי שלא יהיה לו רוח. הוא תמיד אומר שאם לאנשים גדולים חם ונעים, זה לא אומר לתינוק ששוקל 3-4 ק"ג שגם לו חם.

זה נובע כנראה מזה שהוא וגם שאר בני משפחתו היו מאוד רגישים לרוח ולהצטננויות ואצלם שמרו על תינוקות כמו בתוך צמר גפן. אצלנו זה היה שונה.

ג. בנוסף, הוא לא היה מסכים בשום אופן שינופפו את התינוק באוויר או שיכווצו לו את הפנים מתוך משחק ואהבה, כאשר הוא תמיד היה טוען שזה יכול להכאיב לתינוק. הוא ממש היה יוצא מהכלים כאשר הוא היה רואה שמישהו צובט לתינוק את הלחי או עושה פעולה שלדעתו עלולה להכאיב לתינוק.

בנוסף לכל האמור, אני מתמודדת ביומיום עם ילדים שובבים וזה ממש לא קל לי לגדל אותם ועוד יחד עם עבודה בבית ומעט עזרה מהבעל. לפעמים הילדים מוציאים אותי מהשלווה ואני רק חושבת איך אסתדר עם ילד נוסף. ובעלי כל הזמן אומר לי שאם יהיה לילדים שלנו אח או אחות קטנה - הם יתעסקו ביניהם ולא יעלו לי על העצבים...

לאור כל האמור, ולמרות שאני מרגישה שגם אני רוצה עוד ילד, אני יודעת שאני צריכה להפעיל גם את השכל שלי על הרגש. אני יודעת שברגע שיש לנו כבר ב"ה בן ובת אז קיימנו למעשה את מצוות פריה ורביה. ואני פשוט חוששת מהסיטואציה שבה כל הסרט שתיארתי לכם כאן (סליחה על האריכות...) יחזור על עצמו שוב לאחר הלידה של הילד הנוסף...

אני רק חושבת על זה ואפילו באמצע שאני כותבת לכם את הסיפור הזה, דמעות מציפות את עיניי ואני מחזיקה עצמי  שלא לבכות. אני רוצה עוד ילד אבל מרגישה שאני לא מסוגלת. מחד, מתחשק לי ומאידך לא בא לי.

ובנוסף לכל זה כבר הזכרתי בשרשור קודם בעיה אחרת רגשית שיש בינינו ולא אחזור כאן על הכול, אפשר לקרוא זאת שם.

אנא, עזרו לי לצאת מהמבוך הזה. תנו לי עיצה איך לצאת מהסיטואציה הזאת לדרך הטובה. בין אם ההחלטה תהיה להביא עוד ילד ובין אם ההחלטה תהיה שבינתיים לא. שכל החלטה תהיה בלב שלם ושקט. כי אין שמחה כהתרת הספקות. הדבר הקשה ביותר זה ההתלבטות שאוכלת מבפנים את הלב והורסת כל חלקה טובה.

אנא, עזרו לי!!!

נ.ב.

תודה מראש וסליחה שוב על האריכות. פשוט הרגשתי שאני חייבת להציג את הסיפור במלואו ולהוציא מהלב את המקרה כולו ולא לכתוב חלק ולהסתיר טפחיים , ואז יעלו מצד הקוראים כל מיני שאלות. שמתי הכול על השולחן מיד!!

א.ד.

באמת הויכוחים שאת מתארת אחרי הלידה הם די על דברים "קטנים"..

ב. מהותית, כל מה שהעלית בשמו שאמר לגבי הילד-התינוק הם דברים נכונים שאין כל סיבה על כל פנים לא לקבלם. זה מראה על איכפתיות גדולה מהילד וזה יפה.

ג. אני מתרשם שהיתה פה גם בעיה של  "תרבות". את כנראה הורגלת שאחרי לידה הולכים לאמא לתקופה ממושכת, והיא שותף לא פחות מהבעל בנושא גידול הילדים בתקופה הראשונה..  אני חושב ש"גדלת" בינתיים. את צריכה כמובן לא לפגוע במצב כזה באמא, ולהוקיר לה טובה - אך לדעת שאין כאן בכלל "ויכוח". אמא יכולה להציע, שומעים בכבוד; אך התינוק הוא של שניכם. ואין דבר כזה שהאבא מתווכח עם אימך מה צריך לעשות עם בנו.. אתם שומעים את דעתה - יפה מאד. אך זה נושא ביניכם. ובוודאי שדעת האבא מכריעה מול אימך. אלא אם כן את אישית חושבת אחרת, ודנים.

ד. אשר על כן, צריך להחליט מראש, לענ"ד, שאחרי לידה לא הולכים לתקופה כזו ממושכת. מתאוששים וחוזרים הביתה ומגדלים ביחד את המשפחה.זה ימנע עימותים מיותרים.

ה. הכי חשוב, לדעתי, שתשבו ביחד ותדברו על זה. לא הסיגנון הזה שאמרת "הוא יודע למה..". כך לא בונים כלום. אתם צריכים לדבר על הדברים הללו: את צריכה להסביר לו שאת גם כן מעוניינת, אבל גם חוששת. להסביר מה החששות. ללכת לקראתו בנושא של דעתו-מול- האמא, ומצד שני להסביר לו כמה אשה אחרי לידה רגישה, וכמה חשוב העידוד שלו, היחס הנפשי החם והמעודד. כמו כן, להסביר את החשש לגבי הקושי בגידול עוד ילד - ולשאול מה הוא חושב שיוכל לקחת על עצמו הטיפול בילדים. איזה "סעיף" שיקל.  גם לדבר על התחושה לגבי הקשר ביניכם בנושא שהעלית בעבר - ועם זה להעלות אפשרות שאולי אם תהיו עסוקים ביחד בבנין הבית עם ילדים, בנין משפחה, אז השמחה הפנימית תספק תוכן נעלה יותר מדברים זרים.

ו. כלומר, מתוך העלאת הבעיות - לא כ"האשמה" בשום אופן, אלא כדבר משותף של שניכם - אפשר לנסות להגיע להתווית דרך מוסכמת, איך פועלים כדי למנוע בעיות כאלה שוב.  עם זאת, גם את צריכה להחליט שאת בונה את המשפחה ביחד עם בעלך. זה הכי חושב. לפני כל מיני פרטים. מוטב לקבל את דעתו לגבי זה שלא ינופפו את התינוק (ואגב, הוא מאד צודק. איך בכלל יתכן שמישהו אחר יתווכח עם אבא שמבקש לא לצבוט את תינוקו בלחי, למשל. זה התינוק שלכם), מאשר להתווכח על כל שטות. העיקר התחושה שאתם מגדלים ביחד.  תחליטו מראש, שאתם תקשיבו אחד לדעתו של השני ותשתדלו מאד להתחשב. חושבני שאם תלכי לקראתו בקבלת דעתו לגבי כל מיני פרטים כאלה, זה לגרור יחס דומה גם מצידו כלפי פרטים שחשובים לך (לך - לא לאימך. עם כל הכבוד - כמו שהיזכרתי - לשמוע בכבוד אך ההחלטה ביניכם).

ז. הקיצור, כמה שיותר תרגישו שאתם ביחד, כמה שיותר תקחו שניכם אחריות הן על ה"ביחד", גם בהווה, והן על הסכמות איך נוהגים עם גידול הילדים וההתחשבות ההדדית - כך יהיה קל לכם יותר גם להתבונן בערך הגדול והיפה של משפחה גדולה יותר. תראו בזה משימת קודש משמחת שכל אחד באמת מוכן להתאמץ כדי לתרום לה את חלקו; ולהתחיל להראות את זה בפועל כבר עכשיו, עם ה"ביניכם"  והילדים שכבר ישנם. לא רק "הבטחות לפעם", גם מצד הבעל. אחריות משותפת על האוירה שביניכם ועל גידול הילדים. דומני שיתכן שכך החששות יפחתו מאד ויתעורר הרצון הצורה יותר שלמה ורגועה גם אצלך.

כל זה - עניות דעתי הבלתי מחייבת.  לא מכיר הרי את כל הפרטים.

ועוד משהו- הפעם אתם כבר תגיעו "מוכנים"אחותו

אתם יודעים מה היה בעבר, על מה היו העימותים, ואתם כבר יודעים איך לא להכנס ל"נישה" הזו.

אולי כדאי שתחליטו מראש ממי מקבלים עצה - אם יש אצלכם אחות טיפת חלב, שכנה עם משפחה גדולה ובעלת נסיון, מטפלת בעלת ותק ולב חם... כך שתןכלו להציג בפני ההורים שכאשר אתם מתלבטים- אתם פונים למישהו מקצועי ואתם בידיים טובות.

הגיע כנראה העת לעזוב קצת את הקן המרופד של אמא ולקבל החלטות עצמאיות, מושכלות, זוגיות. מבלי לפגוע באמא חלילה- אבל בעלך הוא האבא של הילדים האלו והוא רוצה בטובתם לפחות כמו סבתם אם לא יותר מכך. ואגב, עדיף לטעות ( זו לא טעות דרסטית בכלל וגם לו היתה דרסטית ...) ולא ליצור סביבה מלאת מחלוקת שבה התינוק/ ילד גדל.

בהצלחה!

וכיף לשמוע שיותר טוב לכם אחרי ההכוונה.

אפשר לעשות את אותו התהליך גם לעניין שובבות הילדים ולרכוש כלי התמודדות עם זה. זה משפר את איכות החיים בצורה בלתי רגילה! וגם----- נותן מקום בלב לקבל בזרועות פתוחות ובשמחה נשמה נוספת לבית החם שלכם.

בשורות טובות!

תנו לו להחליט.אבא שמואל

לא תצטערו על כך.

נשמע שאת מסוגלת, רק מבקשת מעט חיזוק. מברך אתכם שיהיה בקלות ושתראו את השגחתו בחוש.

לגבי המציעים ללכת לאימא קצת וכן לתמוך בעמדת הבעלחסידית.נט

הצעות אלו הועלו גם באישי.

והיתה גם הצעה שהוא לא יבוא לאימא שלי אלא אני לבד והוא יישאר בבית לקצת זמן.

אז ככה:

זה לא לענין שהוא לא יהיה לצידי דווקא בתקופה הרגישה של אחרי הלידה.
חוץ מזה שהוא צריך להיות לידי בלילה כשהתינוק מתעורר ובוכה כי אז האימא ישנה בחדר אחר ולא קמה כדי להרגיע את התינוק שבוכה בחדר שלנו. וגם החדר סגור כי בעלי נמצא. וכנראה שגם אם הבעל לא יהיה בבית היא ישנה בחדר אחר ואפילו לא תדע שהתינוק בוכה.

לגבי שאני יתמוך בעמדת הבעל. כאשר אנחנו אצל אימא שלי היא עושה הכול בדרך כלל, גם עוזרת לרחוץ וגם להלביש וגם לחתל ומאוד דואגת ומסורה, ואני לא מרגישה בנוח שלא לציית למה שהיא אומרת ולעשות מה שבעלי אומר, כי אני בבית שלה.

האם השיחה שלנו באישי ראויה להיות מועתקת לכאן?אחותו

אם תאשרי לי -

אולי יהיו לאנשים דעות להעשיר אותנו.

כן בשמחהחסידית.נט

יתכן וזה יהיה לתועלת רבה גם לנשים אחרות וגם לתגובות של עוד זוגות ונשים.

העתק- הדבקאחותו
חסידית.נט (10:14)
תודה על תגובתך לשרשור שלי
אחותו (10:16)
בשמחה.
חסידית.נט (10:17)
אבל עדיין יש לי קושי לחשוב על מה שיהיה ביום שאחרי, כי גם אם נילך לתקופה קצרה להורים רק לשבועיים שלשה עדיין אני בטוחה שכל יום יהיו שם 2-3 ויכוחים קטנים וגדולים על נושאים שונים
אני חייבת ללכת להורים - לאימא לכמה שבועות כי אני חלשה מאוד ולא גיבורה. חייבת עזרה.
וגם בעלי כמובן לא יכול לגעת ולתמוך בגלל ההרחקות
אחותו (10:26)
ובעלך חייב לבוא איתך לאמא שלך?
ואולי שווה למצוא עזרה משכנים קרובים?
ובכל מקרה- אצל אמא תחליטו שאתם מהנהנים בהסכמה ושותקים.
אחכ כבר תגיעו הביתה
אני חושבת שהרבה זוגות נקלעים לקשיים אחרי לידות
יש נטיה טבעית של נשים להתחבר חזרה לאמא, לחוש שוב את התלות שלהם בה.
זו תלות נעימה אבל גם בעייתית
וצריך לדעת שעכשיו כבר הבעל הוא מרכז חיינו.
והוא אבי הילדים.
והוא יקבע יחד איתנו
על הטיפול הפיזי ועל הטיפול הרוחני.
 וכדאי להסתגל כבר מעכשיו...
כשהם גדלים זה לא נהיה קל יותר, מנסיון
לא תמיד חינוך הילדים שלנו תואם את מה שראינו בבית
וכדאי וצריך להאמין שאין דרך אחת, יש הרבה דרכים.
וכל עוד הן נעשות מתוך אהבת הילד וראיה של צרכיו האמיתיים, ומתוך כובד ראש
הן יובילו לטוב יותר מאשר ויכוח על הדרך בין 2 ההורים.ואני מאד מסורתית בעניין- האבא יקבע, האמא תוציא לפועל. בנועם. בעידוד
חסידית.נט (10:31)
זה לא לענין שהוא לא יהיה לצידי דווקא בתקופה הרגישה של אחרי הלידה. וכאשר אנחנו אצל אימא שלי היא עושה הכול בדרך כלל, גם עוזרת לרחוץ וגם להלביש וגם לחתל ומאוד דואגת ומסורה, ואני לא מרגישה בנוח שלא לציית למה שהיא אומרת ולעשות מה שבעלי אומר, כי אני בבית שלה. חוץ מזה שהוא צריך להיות לידי בלילה כשהתינוק מתעורר ובוכה כי אז האימא ישנה בחדר אחר ולא קמה כדי להרגיע את התינוק שבוכה בחדר שלנו. וגם החדר סגור כי בעלי נמצא.
אחותו (10:31)

אז אצל האמא- תנו לה ותבלעו לרגע את הגלולה המרה.
או לחילופין- תהיי את זו שמייצגת את חשיבתו של בעלך
( תכל'ס- הוא צודק. )
וגם אם לא- אין בנושאים הללו תורה מסיני אז מה הבעיה שאת זו שתהיי הדמות שתדון בנושא עם אמא.
אל תעמידי אותו בחזית.
כך לטעמי בכל נושא שעשוי להגיע לאי הסכמה בין הוריך אליו.
את צריכה להיות הדוברת.
זה גם יתן לו הרגשה שאת אכן מכבדת את דבריו
זה עלול מאד לפגוע אם בן הזוג שולח אותך תמיד להורים שלו כדי לדון איתם על נושאים שאינם בהסכמה. מן הרגשה כאילו עדיין ההורים הם מס' 1 בחיינו ובן הזוג הוא רק השני...
תחשבי על עצמך בסיטואציה הפוכה. אולי זה יעזור לך להבין את ההרגשה הדפוקה הזו.
חסידית.נט (10:39)
את צודקת. אבל עדיין למרות שאני מסכימה איתך. לא נעים לי שאני בבית של אימא שלי והיא עושה למעני הכול ואני כאילו לא שומעת בקולה.

לא יודעת למה לא נכנס לכאן תגובתי- אם כך תחליטו יחד שאצלה אתם עושים לפי מה שהיא מורגלת בו. אבל תחליטו יחד .
ורציתי להוסיף- שאת כבר בעלת נסיון, גם בעיני אימך.
זו לא לידה ראשונה או שניה, את כבר מורגלת בטיפול בתינוק ויודעת והתנסית,
בהחלט יש לך הזכות לומר שלמדת משהו , ואת כבר יותר עצמאית.

אשה יקרה,ד.

המושגים שלך על הכרת הטוב וכיבוד אימך הם מאוד מרשימים.

אבל - אם את רוצה, ובצדק גמור לדעתי, שבעלך יהיה איתך שם (זה טוב גם לו. לא רק לך ולתינוק) - את חייבת, לדעתי, לדעת שהוא האבא והוא מחליט. נקודה.

על כן, כשאמא אומרת משהו שאת יודעת שאולי לא לדעתו, את צריכה להגיד מכל  הלב: תודה רבה אמא, אני אשאל את ... מה הוא אומר.

היא תתרגל לכך תוך זמן קצר. שאת מכבדת ומוקירה טובה, אבל הוא  האבא והוא מחליט בסופו של דבר.

ואם היא תעיר על כך משהו - תגידי לה הכי בכבוד: אמא, הרי כל העצות שלך הן לטובתנו. והרי הטובה הכי גדולה זה שאנחנו נחיה בשלום, ושגם הוא ירגיש שותף באחריות, שלטווח ארוך זה אומר שהוא שותף בנטל המשמח של הטיפול בילדים. לכן, אפילו אם באמת את צודקת בפרט מסוים - יותר טוב "להרוויח" את הצד הזה. הרי הוא האבא.

אם תגידי דבר כזה בנחת, ומתןך שלמות פנימית איתו, ואהבת אמת גם לבעל וגם לאמא - אף אחד לא אמור להיפגע.

הרי אמא כל כך מסורה היא גם לא ילדה קטנה.. גם היא מבינה ששלום בית ושותפות חיוניים יותר מניגוב הילד כך או כך...

רק לגבי הרגישות שלו לקור של התינוק וכו'שירק

לדעתי זה משהו חיובי שראוי ללמוד ממנו. 

תינוק הוא לא צעצוע לנופף אותו ולצבוט, כשאני רואה אנשים מתייחסים כך לתינוק אני נזכרת בסצינה מתוך הסרט "נמו", אם ראית, הסצינה עם הילדה המגעילה אצל רופא השיניים ש"משעשעת" את הדגים.

בעיניי גם נאצל מצידו שהוא מוכן לריב על זה,

כי ההגנה על התינוק (גם אם זה רק לדעתו, בעינייך) חשובה יותר גם אם זה בא על חשבון היחסים עם החמות, ואפילו איתך.

^^^מסכימה,הלוואי עלי מה'

חח אצלנו זה הפוך אני תמיד עוטפת את הקטנים והוא מקלף את השכבות (וכמובן אני מסכימה איתו שצריך להזהר מאוד מהקור עם הקטנים,כי צינון פשוט יכול אצלהם להסתבך ולסכן אותם וגם כלי הנשימה שלהם קטנטנים ונסתמים בקלות חו"ח) בד"כ זה הפוך ,תשמחי שבעלך כ"כ רגיש לקטנים,זה גם מראה שיש לו יכולת להיות רגיש יותר גם כלפייך...

חסידית יקרה,~א.ל

אומנם לא הגבתי על השאלות ששאלת- לא זו ולא הקודמת

אך אני כן עוקבת אחרי שאלותייך, ועצתי לך היא אחת: לדבר לדבר לדבר!

את פורשת בפנינו דברים שבמחילה- רק לך ולבעלך יש יכולת, יחד עם הדרכת התורה

לענות עליהם. 

אם בנושא הראשון שהעלית חל שיפור ולו בזכות שיחה, תארי לעצמך מה רב כוחה של זו..

נשמע שאתם אינכם מדברים. את בשלך, הוא בשלו, ואחרי התייעצות כזו או אחרת

אתם ניגשים לדבר רק שבידכם הפתרון.

אך במוקדם או מאוחר שוב יהיה עליכם לשוחח- ואז מה?

אולי כדאי להחזיר הכל לראשונית הפשוטה והכה נצרכת:

פנימה. לבית. לבעלך..

שוחחי איתו, במקום לפרוש דברים על גבי פורום..

בטוחה שזו תועיל, ולא רק עתה, אלא גם בהמשך בע"ה

ברכה והצלחה!

לשואלות באישיחסידית.נט

שבוע טוב,

לגבי השואלות באישי, אני עונה לכולן גם כאן לתועלת בירור הנושא.

ראשית, אחרי לידה אני הולכת לבית החלמה לכמה ימים 4-5 ימים בערך. לאחר מכן אני הולכת לאימי לעוד כמה שבועות וכמובן שמלידה ללידה הזמן יורד.

הילדים הגדולים יותר היו ואם תהיה עוד לידה בע"ה - אז הם גם יהיו אצל ההורים שלו או אצל קרובי משפחה אחרים, כמו אחיות למשל, כדי לאפשר לי ולתינוק את זמן ההתאוששות וההתרגלות בלי הקושי של הילדים הנוספים על הראש.

למרות כל העצות שנתתם לי, אני חייבת לומר שזה לא הפיג לי את החששות ואני עדיין נבוכה לגמרי ולא יודעת מה להחליט.

חשוב לציין, שהדוגמאות שציינתי כאן הם רק דוגמאות, וכמובן שאלו היו חיכוים קבועים שחזרו על עצמם ולכן אני זוכרת אותם, אך בוודאי שהיו  עוד כל מיני חיכוכים נוספים בנושאים שונים למיניהם, שהם כולם יחד גרמו למועקה והוציא לי את כל החשק והטעם הטוב של הולדת התינוק החדש והרחבת המשפחה ושמחת הלידה...

מה בעלך אומר על זה?מעשיה נאה

כשאת אומרת לו שאין לך מצברוח בשביל זה בגלל הפעמים הקודמות - אם את אומרת  - מה הוא אומר?

ואם עדיין לא ניסית לומר את זה בפה מלא, תנסי.

אני חושבאות והדר

שלא להביא ילדים לעולם מסיבות כאלה זה ממש פיספוס.

פתרון על רגל אחד:

לדבר עם הבעל ולהסביר לו ממה את סובלת

לסכם עם הבעל ועם האמא בפתיחות, ההתנהלות בזמן ההחלמה אצל אמא.

חבלי לידהאנונימי (פותח)

כבר כמה ימים מאז שראיתי את השאלה וכל פעם אני התלבטות מחודשת אם\מה להגיב

כי מצד אחד התשובה ברורה לי כמו לרוב מי שמגיב פה ואי אפשר להתעלם מכתיבה נוגעת ומשתפת כשלך

ומצד שני - חסרונות הרשת - קשה לבטא דברים כה ברורים במילים.

למעשה אכתוב מילים אך תנסי לקרוא דווקא מה שלא הצלחתי לכתוב...

אפתח בצרור שאלות

האם קל לך בהריון?         האם הלידה לא מפחידה אותך?         ההנקה?       האחריות?  הלילות?

אין צורך לענות אך חישבי נא רגע עם עצמך :

ה-כ-ל אני מוכנה לעבור כדי לחבוק ילד (כמו כל אישה בריאה)

עוד חיכוך חולף עם הבעל זה מה שיעצור אותי? הרי ידוע מראש שזה יעבור כאשר תחזרו לבית.(אולי אפילו קצת אחרי)

נכון לא טוב להתווכח אף פעם ובטח אחרי לידה ----- אבל זה קורה לכולם ברמה זו או אחרת.

האם עודף המודעות שלך הוא שחוסם אותך?

שווה לוותר?

דבר שני

את כל הבעיות הטכניות אפשר לפתור --- אם רוצים !!!

הרצון להביא עוד נשמה לאויר העולם הוא רצון משותף לשניכם

לכן אפשר פשוט לדבר ביניכם על הרצון ולנסות לצמצם אי נעימויות וחיכוכים(כי בזמן קצר  אי אפשר למנוע לגמרי)

נער הייתי וגם זקנתי (קצת) לא ראיתי שילד נפגע משמירת יתר או מחשיפה מסוימת לעולם (שני הפכים)

בסוף ב"ה עם תפילות כולם יוצאים בריאים בגוף ונפש.

דברו על זה ותראו שאפשר להגיע להסכמה ואפשר ם לוותר על דברים "עקרוניים"

ואם הוא לא יכול לוותר אז תוותרי את !  יש לי אחיין שאסור למשוך לו בלחיים למרות שהם טפוחות ומזמינות, פשוט כי אמא שלו לחוצה.  אצלנו צחקו על זה בהתחלה אבל מכבדים. (אגב לילדים שלי יש תוכנות אחרות לחשל את הילד).

אם תחכו עוד זמן הבעיות לא "יעלמו" זוהי אופטימיות מרומה - צריך פשוט להתארגן בתנועה להמשיך לבנות ולהרחיב תא משפחתי יציב ובמקביל עד 120 להמשיך לחזק את הקשר הנפשי עם בן הזוג.

טיפ קטן : זה לא כפיות טובה לדבר עם אמא ואולי אפילו כדאי בנחת לפני הלידה לומר שיש דברים שכדאי לוותר עליהם כי הילד צריך הורים שמחים (מים בין הנקות וכדומה)

יש פחדים ויש מנת סבל ועמל שאדם צריך לעבור בעולם השפל הזה בין אם מהבעל\ הילדים\עבודה 

ויש אפשרות (מוגבלת) לבחור איפה יהיה העמל הזה

אומרים "אשרי מי שעמלו בתורה" כלומר אשרי מי שיש לו סיפוק ומתיקות בעמל שלו.

מי ערב שלא תהיינה אותן מריבות כעסים ותיסכולים אם לא יהיה עוד ילד?

לא עדיף כבר להנות מהעמל ? 

" עמלנו אלו הבנים " (הגדה של פסח)

אנו עמלים והם עמלים אנו עמלים ומקבלים שכר והם עמלים ואינם מקבלים שכר

החלטות נכונות בע"ה!

אפשר לומר לך משו? |מתפרצת|מאמע צאדיקה
יש נשים- שכדי לחשוב על להביא ילד אחד- צריכות לטפס על הר של- בדיקות, צילומים, תרופות, זריקות, עוד בדיקות עם שחר ועם ערב, עוד תרופות, תרופות כדי לצמצם את הנזקים של הפותעות לוואי של הראשונות, אכזבות, ציפיות, קשיים באמונה ותקווה, קשיים במימון כל הסיפור הזה....... ואת -נותנת לבעיות של גישור על דילמה ותרבות דיון- לעקב אותך להוריד לעולם נשמה??????? תאמיני לי שיש הרבה אנשים שהיו שמחות!! להתחלף איתך בדילמה. שמחות מאוד! אז אני >ממש לא!! < באה לומר- "יש ילדים רעבים באפריקה אז תאכלי הרבה...... " אלא- תפסי פרופורציות על החיים שלך! הקשיים שלך- עבירים בהחלט! הטובה שתבוא לך גדולה לאין שיעור ואין דמיון- מתוך זה שתעבדי ותתגברי.  (שיהיה לך ברכת השם שכל מה שתחלמי שאת רוצה- יינתן לך )
תקשיביגלגול

גם בעלך צריך להרגיש שהוא האבא!!!! לפי הסיפורים שלך נשמע שאין לו מקום. אם את שואלת מה הייתי עושה במקומך?הייתי נשארת בבית. נכון שקשה מאוד עם הילדים אחרי הלידה... אבל נשמע שבעלך מאוד יכול לעזור... ואני מעדיפה את השקט ולא מתח נפשי צעקות ומריבות.

ואני באמת מבינה את הפחד שלך. כי זה באמת מפחיד שבגלל הילד היחסים נהרסים.

אני חושבת שזה לא קשור שיש נשים אחרות שמחכות לילד. כל מקרה לגופו.

את צריכה להחליט לפני שאת בהריון, לתת לבעלך להחליט בכל הדברים הקטנים האלה שמפרעים לו. הוא האבא. עם כל הכבוד לאמך שתחי' את לא חייבת בכבודה. בעלך הוא מספר 1. מה שהוא אומר טוב לילד שלך. ואגלה לך בסוד שברגע שהוא ירגיש שאת תומכת בו, רמת הלחץ שלו מהדברים הקטנים האלה תרד...אתם צריכים להיות גוף אחד. להגיד לאמא.(לא במילים האלה כמובן...)אני ילדה גדולה ואצליח להסתדר. זה יחזק גם את הזוגיות שלכם. בהצלחה.

היה צריך גם שמישהי תגיד את זהד.

.בצד ההבנות המעודנות, כמובן, למצב..

בדגש עלאנונימי (פותח)

מישהי..

אכן.ד.
*לעכב..אנונימי (פותח)
ל"צדיקה.": תסליח לי אם אומר לך שתגובתך לא במקום ורעדינה

ורק גורמת לרגשי אשם? האמיני לי שגם היא לא נולדה אתמול ושמעה (והיוןם יש מודעו תבעלוני נשים, במחשב בלוגים וכו'..) על נשים מסכנות שעוברות יסורי גוף ונפש וקשים משפחתיים וזה גם כלכלי  ותגובה כמו שלך רק מעצבנת וגורמת ליסורי מצפון כאיל ושהיא איזו כפוית טובה. אין לי ספק שהיא מעריכה את הטוב שיש לה אבל מעלה את הרגשות שלה. זה פורום שמטרתו הבעת רגשות (אפילו בפורום וירטואלי זה עוזר לשפוך) והצער שחלה אמיתי גם אם לא קרוב למה שהזכרת. היא לא כתבה זאת בפורום אחר. כאן מוצתר. והאמיני לי שאני מעריכה ומודה יום יום לקב"ה שנתן לי בחסד הריונות בקלות וילדים בריאים שנה אחרי שנה ואע"פ שאני מרגישה עייפה ועסוקה ולעיתים הגידול מעייף איני שוכחת לרגע את דוןדתי (כמודל) שאחרי 17 שנות סבל וייסורים קבלה בת נפלאה(כיום בת 15) אחרי רעלת הריון שהיתה בסכנת חיים וקיסרי בשביעי (התינוקת שקלה קילו) ואז אני סתם מרגישה רעה או כפוית טובה. אבל מותר להביע רגשות מבלי שמישהו יטרח להזכיר לך שזה אפס לךעטמת אלו שאין להן. זה רק מעצבן. גם חסידית בודאי יודעת זאת (וקראתי המון בלוגים על הסבל הגשמי הגופני הנפשי החברתי ש/ל נשים שמצפות..ורק מלקרא..) אבל היא מעלה קושי רגשי שמצער אותה תגובות במשפחה והיא לא צריכה ש"יגמדו" זאת. זה לא עוזר להתמודד רק גורם לרגשי אשם ומעצבן.כוונתך טובה- אבל מה החידוש שלך? ברור שהיא מודה לקב"ה אבל מבקשת עצה.סליחה על ה"התפרצות") גם את כתבת שהתפרצת. אני מתפללת על מי שאין לה ובודאי רק מי שחוותה את הצער הגדול יכולה להרגיש אבל מערי\ריכה ומודה לקב"ה המון אבל מותר לעיתים להביע רגשות. בלי שיאמרו לך:" ההתמודדת שלך אפסית לעומת."כי ברור שהיא יודעת זאת כבר

המשך תגובה ל"צדיקה אחותך"- האמיני לי שלא התכוונתיעדינה

לא התכוונתי חלילה לפגוע. אני בטוחה שכל אדם במקום שהוא נמצא קשה מאוד להבסין ולהרגיש אחרים. כמעט בלתי אפשרי. למשל בחורה רווקה בת 35 אולי תרגיש קנאה בחברתה שמתלוננת על "ויכוחים "(לא דברים איומים) עם הבעל וחושבת :"הלואי ואל והיו הבעיו תשלי)  או אישה שאין לה ילדים לא תיכנס לפורום שבו אמא טריה בת 21 מספרת על הקושי לקום 4 פעמים בלילה והתינוק בכין יותר מהממוצע וכל היום על הידיים וממש היא לא יכולה לעשות כלום שעות רבות (ויש מצבים) ומתסכל אותה פתאום להיות בבית והיא מרגישה שיעמון ובדידות. איך אישה שמצפה שנים תבין?1 אולי היא צדיקה באמת ומבינהש"כל אחד במקום שלו". באמת.. אף אחת לא תעלה "בעיות" כאלה בפורום מיוחד ל"נשים שמצפות". אבל האמת שברור שכשאני שומעת שוב על אישה כזו וקוראת עוד בלוג באות והרגע (ב א מת כל ההתנשפויות מתגמדות לאפס. ברור שיש צדק בדבריך אבל ממה שהעלתה חסידית כשהיא כתבה שמש עולות לה דמעות לא היתי כותבת מה שכתבת כי זה יתן נרגשה זיפתית כאילו :"אני כזו קטנה שאיני יכולה להתמודד עם דברים כאלו.. הרי יש נשים."   ג ם  הרגשה כ ז ו יכולה להיות. תמיד לאימהות יש יסורי מצפון שהן אינן מושלמות ו"אולי לא הייתי צריכה להרים עלי וקול" ואולי ...וההרגשה היא כאילו נכשלתי ויסורי מצפון לא כי קשה לי אלא כי אני שואפת להיות אמא טובה לא כי אני מפונקת. להפך. כי לעיתים יש תסכול עם התנהגו תמסוימת של ילד. אז בדיוק אז להזכיר ש"החלואי עלי הצרות שלך" (ואני ב א מ ת יכולה להבין מי שלא מסוגלת להבין כי באמת היא סובלחת סבל בל יתואר ומה זה בשבילה תינוק שהי הער כל הלילה.. הלואי ויהיה תינוק בריא ובקלות.. אני ב א מ ת מבינה. כל אחד והמקום שהוא נמצא.. ושוב- אולי אפילו אישה שאין לה.. ומצפה לא שופטת.. גם יכול להיות)  סליחה על האריכות.. אבל הנקודה העיקרית היא- היום יש מודעות גדולה ואין מישהי שלא שמעה וחושבת שלכולן הריון בא מהר .הפורוםפ מיועד להבעת רגשות ו ב ש ב י ל ה   -סו כרגע ההתמודדות ורגשות הן עניין סןבייקטיבי- זה מאוד מצער אותה הביקורות של הבעל והחמות.(גם אם אובייקטיבית- היא לא היתה מתחלפת לעולם במצב אחר..)

צדיקה יקרה, מה הקשר????????עוד מישהי

בס"ד

אני רואה שכבר כתבו לך פה, אז לא אגיב בחריפות, רק אספר מקרה ספציפי.

הרבנית עידית איצוביץ גם נפקדה רק לאחר שנים קשות של עקרות.

והיא סיפרה באחד השיעורים שלה, על מקרה שבו הילדים התישו אותה כל כך שהיא אמרה משהו בסגנון של :"אין לי כוח אליהם"...  אמנם היא תפסה את עצמה, ונזכרה כמה  זה לא מובן מאליו שהיא זכתה בהם, כמה קשה היה לה וכ', אך אפילו אחת שעברה את הצפייה וכ' יכולה להרגיש במצב מסויים שאין כוח.

ילדים זה לא מצווה כמו לתת צדקה, או להתפלל.

גם האנונימית שכתבה על 7 הלידות שלה, והדכאונות שלאחר לידה וכ', כתבה שבעלה הוא שנותן לה את הכוח.

כאשר יש טראומה כזאת, שגם לאחר 4 שנים גורמת לאישה למנוע מעצמה את האושר שבהבאת עוד ילד לעולם זה לא מצב פשוט, ואין מה לגמד אותו.

גם הנשים שמצפות ומתחננות ועוברות טיפולים כדי לזכות בילד זה לא רק מצדיקות ואידיאליסטיות.

זה גם צורך נפשי.

והצורך שיהיה שלום בית, ושלווה בבית לא פחות חשוב ומוצדק.

הצורך לגדל את הילדים שכבר קייימים ב"ה לא חשוב פחות מאשר להביא עוד ילד.

והרצון לשמור על יחסים תקינים עם הבעל, ועל מצב נפשי של האישה לא פחות טהור מהרצון של אישה שעדיין לא זכתה להביא ילד לעולם.

זה לא אומר שלדעתי הפיתרון זה לא להביא ילד בגלל המצב הזה, יש כאן בעיה שצריך לפתור, אך אין כל מקום לכאלה אמירות.

גם רבקה אימנו התפללה 20 שנים לילד, ובהריון אמרה "למה זה אנוכי"- אם זה כל כך קשה, למה התאוותי לזה כל כך??

חושבניד.

שהרבנית שהוזכרה (שהיא גם קרובת משפחתי ואני מכירה היטב..) לא היתה כ"כ שמחה על הזכרתה בהקשר כזה ובמגמה כזו.

ה"צדיקה" שכתבה, למיטב הבנתי, הכניסה פה בתוך פסיפס העצות והתגובות פן מאוד חשוב- אחרי שהשואלת ציינה כשיקול עיקרי את זה שיש ויכוחים בינה לבעלה על ענייני אופן גידול הילדים.  היא כנראה הרגישה בכך משהו קצת "ראשוני", "צעיר", ביחס לענין שעליו מדובר; ומחום ליבה - הצודק - על זכות זו, ניסתה להעמיד פרופורציות.

בוודאי שדברים כאלה אינם ניתנים לפיתרון "בכח" ובלחץ. ובוודאי שאשה צריכה להגיע להסכמה פנימית, אפילו אם היו לה נימוקים שהם באמת פעוטים (אינני מתייחס ספציפית לכאן). כל זמן שאינה מצליחה להתגבר - צריך דרך "להגיע" אליה אם רוצים לעזור.

אך בתוך הדרך הזו, ובתוך בניית השיקול העצמי של אשה - חשוב מאוד שהזעקה הזו שהעלתה "צדיקה" תישמע.

זה עוזר גם לבניית פתרונות, ולהשתדלות לבניית פתרונות, למה שמפריע באופן זמני.  שהרי כל אחד מבין שאינה דומה המוטיבציה לפיתרון שאלה של איזה סוג שוקו נקנה, לשאלה הרת-עולם, תרתי משמע.  וכשבתוך פסיפס תשובות ושלל עצות והבנה-למצב, באה מישהי ואומרת: שימי לב על מה מדובר. כמה היו רוצות את זה. קחי פרופורציות - זה חשוב. אין לי כל ספק שגם היא לא העלתה על דעתה שזה מספיק כתשובה בלבדית. שאפשר רק עם זה, להגיע למצב של "שכנוע" פנימי של האשה. אבל זה מצטרף בהחלט. וחשוב שיישמע הקול הטבעי הזה כשיש דיון כזה. אחרי הכל - עוד כמה קוראים פה.

ל-ד': גם ל"חסידית" יש פרטופורציותץ והיא כתבה בפרושעדינה

שהיא מעריכה את המתמנה שד' נתן לה ובודאי "מעדיפה" אותה פי מליון על קשיים וסבל של אי ילדים בכלל מכל ההבטיןם של הסבל. אבל היא העלתה קושי רגשי, מה הבעיה למה לתת לה הרגשה שהיא כפוית טובה או לא מעריכה. היא לא צריכה שיתנו לה פרופורציות. היא יודעת זאת בעצמה. ואין אישה שלא שמעה (גם אם לא חותה כי ברור שזה לא אותו דבר ,כמו בכל תחום) על נשים כאלו.

האמיני לי- גם ה י א כתבה שהיא מאוד רוצה ילד נוסף- אז כנראה שהויכוחים עם המשפחה כ"כ מציקים לה רגשית (ורגשות זה ענין סובייקטיבי) שהיא נרתעת. אז צריך לעזור לה ב  ז ה  ולא חלהטיף לה מוסר. הרי ז ה  מה שמפריע לה. אולי היא לא יכולה להתמודד רגשית באופן יעיל עם ביקורת. ב ז נה צריך לעזור לה ולא להטיף לה מוסר שתגיש תודה לד' מליון פעם (וזה נכון מאווווד) שיש לה ילדים ובקלותל ובריאים ב"ה. זה לא מובן מאליו אבל הבעיה היא קושי רגשי בביקורת. גם היא יודעת שיש צרות שהיא לא היתה רוצה לעולם להתחלף. איננו מחדשו תלה. היא לא יצאה מבועה

הרי גםד.

אני ניסיתי לעזור לה איך לצאת מהבעיה.

מה שציינתי היה שיש מקום בתוךכל מה שהובא כאן, גם לשמיעת ה"זעקה הטבעי" הזאת. פשוט מאד. ולא כל אחת באמת תופסת את זה לגמרי,, כמו שאת סוברת בתום ליבך. וגם מי שתופסת - לפעמים בעיה לא גדולה יכולה להסתיר את העיניים מלזכור זאת. אז זה לא מזיק, בצד עצות טובות אחרות.

לגבי הרבנית וה"מגמה"...עוד מישהי

בס"ד

אני שמעתי את מה שהיא אמרה בתוך שיעור פתוח לנשים רבות. אני ממש לא מכירה אותה אישית, מעבר לפעם בשבוע ששמעתי שיעורים שלה, ובמשך כמה חודשים בודדים...

לא חושבת שיש בעיה לצטט משהו שנאמר בשיעור פתוח.

לא אמרתי שהדיעה שלי היא הדיעה של הרבנית, רק הבאתי אדם יחסית מפורסם שכולם מעריכים, ועבר את העקרות, ועדיין כשמשאלתך מתקיימת ויש ילדים, זה לא אומר שאין רגעי חולשה.

לא יודעת איזו "מגמה" פסולה ראית בתגובתי, ולרגע לא התכוונתי להגיב לעצם השאלה בצורה של :"אל תביאי עו ילד, זה מאמץ מיותר",(אם חלילה זה מה שהשתמע) 

אבל אני לא רואה את מה תגובה כזאת תורמת.

אני לא חושבת שהמטרה הנכונה היא "לשכנע" את האישה בחשיבות הבאת הילדים לעולם,

אלא יותר לנסות לעזור לפתור מצב רגשי לא טבעי ולא פשוט כלל.

וכתבתי לה באישי מה שנראה לעניות דעתי יכול לעזור.

אך ממה שאני מתרשמת הרבה מהמגיבים לא קולטים את עומק הבעיה.

אישה שמרגישה לאחר לידה שבעלה לא תומך בה, ובמקום לעזור לה מכניס אותה למתחים כאלה שמחשבה על תינוק נוסף, במקום לגרום לה לחייך כמו כל אישה נורמאלית שחושבת על תינוק קטנטן שמתווסף למשפחה,

נתקפת חרדה זה משהו לא פשוט כלל.

בין אם ההרגשה הזאת מבוססת על מציאות אובייקטיבית, והבעל באמת מעיר את הערותיו (הנכונות לכשעצמן) בצורה הרסנית, ובין אם הבעל נוהג כשורה, ורק היא רגישה יתר על המידה, יש כאן משהו שצריך לטפל בו.

מסכימה שייתכן ולהעלות את היוקר של הזכות בהבאת עוד ילד, ולהזכיר בעדינות כאלה שלא זכו לכך יכולים לעזור למוטיבציה, (למרות שלא נראה שהמוטיבציה היא  עיקרהבעיה, כי היא כתבה שהיא רוצה עוד ילד, אבל חרדה ממה שקרה בלידות הקודמות)  אבל לא בצורה מתפרצת ומוכיחה.

ואגב לעניות דעתי כאישה, מחשבה על תינוקי קטנטן וחמוד, על האצבעות הקטנטנות, על הלחיים המתוקות.. להיזכר ריח של התינוק" וכ',  עושה לכל אישה חשק לעוד תינוק. אח"כ באים שיקולים שכליים או אחרים.

קושי שמצליח לדחוק את כל התענוג שיש במחשבה על תינוק נוסף, והפוך אותו לחרדה, זה לא נראה לי קושי שיש מה לזלזל בו. חסידית כתבה בצורה מאד פרופורציונלית, שראתה את כל התמונה, וקשה לי שמדברים לאנשים בצורה שמנסה לגמד את הקושי שהם חווים. זה נראה לי מזיק ולא נכון. 

תודה לכל המגיבים והמגיבותחסידית.נט

גם לנוזפות בצורה עדינה יותר ועדינה פחות. ... (סתם צחקתי...)

בעקרון אני לא חולקת על הדברים. אך אולי חשוב להדגיש גם דבר נוסף שהיה חסר בפתיחת הנושא ונזכרתי בו כעת.

הויכוחים לא מסתיימים רק בתקופת השהות אצל האימא אחרי הלידה, עם ויכוחים שונים בינו לבינה כפי שננתי בדוגמאות. אלא שהם ממשיכים גם אחר כך בבית.

אין לי בדיוק כרגע בזכרון דוגמאות לתת, אך אני זוכרת שהיה גם אחר כך בבית, די הרבה ויכוחים ביינינו , ורובם היו נוגעים אודות נושאים שונים שקשורים לגידול הילדים. 

לכן פתרון של להגיע להסדר או הבנה מול האימא שלי, או לתפוס צד ברור וחד-משמעי לטובת הבעל, כפי שהציעו לי כאן כולם, או ללכת מיד חזרה הביתה, כפי שחלק ממכם הציעו, לא ממש יפתור את הבעיה ולכן זה גם לא מפיג את החשש.

לילה טוב לכולכם.

בענין זה..ד.

חושבני שעלייך לדעת, שיש בכך משהו מאד חיובי. עצום. בלי קשר לשאלה הראשונית של השירשור.

זה לא "מובן מאליו" שעם כל בעל יש ויכוחים על גידול הילדים..  יש כאלה שלא מתווכחים בכלל - אם האשה רוצה, שתיקח את זה עליה....

זו מעלה! כמו שה"השתגעות" שלו מהחשש שמישהו מציק לבנו ע"י נפנופו אל על, זו מעלה.

אני חושב שאולי כדאי לך - בלשון המקובלת - "לעשות סוויץ' "..  איזשהו שינוי כיוון בהסתכלותך:

תהפכי את הדברים האלה למעלה גם בראייתך.

נניח, בעלך מתווכח איתך על משהו שנוגע לגידול הילדים - תגידי לעצמך, לפני שאת עונה: כמה טוב שיש לי בעל כזה, שאיכפת לו..  כמה טוב לדבר על נושאים כאלה ולא - למשל - על אם פלונית נראית יפה או לא...  צריך לשמוח בזה.

וכדאי לדעתי שגם תגידי לבעלך, במילים, לפני שאת עונה: איזה כיף שעל דברים כאלה אנחנו מדברים. שכ"כ איכפת לשנינו..  ואז תגידי בנחת את דעתך, ותקשיבי לדבריו. הוא אבא. ותנסי לשאול: אז אולי כך?... או להסביר למה את חושבת מה שאת חושבת. ותנסי למצוא מה נקודת האמת שבדבריו. וכמה שהוא יראה שאת יותר מבינה את האמת שבדבריו - הוא גם יהיה יותר נכון לשמוע את ה"תוספת" שבדעה שלך שאולי הוא לא חשב עליה. ואז אולי יציע איך אפשר לשלב את זה..

וכך השיחות האלו ייהפכו למקור של שמחה, של איכות, של העמקת הקשר על דבר שכ"כ חשוב לשניכם.  ונתינת מקום של חשיבות לבעל ע"י אשתו, באמיתיות - מתוך הוקרה ואהבה - בדרך כלל גם גוררת הקשבת יתר של בעלה.

את פשוט צריכה להתרומם מדרגה (לענ"ד). להבין שאת כבר "ילדה גדולה".. עוסקת לא רק באיך להחזיק מעמד, אלא גם באיך לבנות יחס עמוק ושותפי עם בעלי.  אתם בונים ביחד.  אולי תשנני לעצמך: אנחנו בונים ביחד. מקשיבים, מנסים  להבין, להתחשב. שמחים בזה.

זה נכון לבית של אמא שלך. זה נכון לבית שלכם. 

לדבר ביחד - גם כשדנים על דעות קצת שונות, ובפרט אם עושים את זה בסבלנות וברצון אמיתי להבין  -  זה לא עונש. זה פרס!

הכל נכון אבל..rafid

בעניין גידול הילדים החינוך ומה טוב או לא האמא היא הראשונה.

נראה לי גם כן שיש כאן עניין של איך הדברים נאמרים , אף אחד לא אוהב לשמוע תעשה כך וכך ואל תתווכח כי רק אני יודע. נראה לי יותר שהכיוון הוא ביטול האחרים והבלטת האני.

כאן צריך פתרון יותר יצירתי.

אינני מסכים כלל עם ה"כלל" הזהד.

"בעניין גידול הילדים החינוך ומה טוב או לא האמא היא הראשונה"...

מהיכן זה לקוח?

בענין איך הדברים נאמרים, אכן זו נקודה מרכזית, משני הצדדים; ונראה שבנידון הספציפי הזה היא מתחילה מאיך הדברים נשמעים.  לא היתה כאן כל אמירה של האשה כאילו הסגנון של בעלה הוא "תעשי.. רק אני יודע"..  לא היתה טענה של ביטול האחר והבלטת האני.  כך שלדעתי, חבל לעורר בעיות שלא נמצאות - שזה מקשה על מיקוד הפיתרון.

העיקר זה לדעת לשוחח, להקשיב, ולראות מעלה בכך שדנים יחדיו על כאלה נושאים.

זה נכוןrafid

זה תמיד נכון לשוחח מתוך הבנה והערכה הדדית וזה פותר הרבה בעיות וגם מונע אותם.

אנ הגבתי מתוך הבנה שיכול להיות שהנימה היא כזו ואז יש דרכים לפתור את זה כי שיחה כזו צריכה להיות בסגנון אחר.

לגבי האמא ראשונה זו תחושתי לכל הפחות מנסיון אישי שרעייתי תמיד הבינה דברים יותר לעומק כי היא מרגישה את הדברים אחרת ממני למרות שבהחלט יש לי מה להגיד בנושאי חינוך.

בכל אופן אני נהנה תמיד לקרוא את הערותיך.

תגובה לתגובה...ד.

א. דיברתי מתוך מה ש"קלטתי" את המקרה המדובר.

ב. זה כמובן תענוג לקרוא שאדם כותב "שרעייתי הבינה את הדברים יותר לעומק" וכו'.  ואכן הנחתי שאתה כותב מנסיון אישי משולב בענוה. אך אין זה "כלל" ואני הכרתי גם מציאויות הפוכות.

ואולי גם מתוך דבריך ניתן למצוא איזשהו כיוון שהוא מקיף יותר. לא פעם האיש נותן כיוון ברור בחינוך, כיוון ערכי, מתוך תורתו ואישיותו - וזה טוב לכולם, גם למבנה הבית ולאשה. ולא פעם האשה מעירה, מתוך "הרגשתה" כפי שכתבת, על איך היא רואה את הדברים "נוחתים" אצל הילדים, וזה יכול להעשיר גם את שיקול הדעת של האיש לגבי אופן היישום הנכון.  וכפי שכבר דובר - ההאזנה האמיתית, ההדדית חשובה מאד. אך גם אין להכחיש שפעמים רבות, חשוב שתהיה תחושה שהאבא נותן כיוון. גם מצוות חינוך ביסודה על האבא.  כמובן, הדברים שונים בגווניהם ממשפחה למשפחה - וצריך להיות פקחים ולהכיר לא רק את ה"ספר" אלא גם את המציאות האישית בכל משפחה בפני עצמה.

ג. יכול להיות לפעמים שהבנת והרגשת המציאות אצל הילדים - יהיו גם פונקציה פשוטה של הזמן שיש לאבא  לראותם, לשוחח עימם ולהקשיב להם.

ד. תודה רבה על הערתך לגבי הערותי..

לידות אצליאנונימי (פותח)

שלושה חודשים ראשונים - שמירה

שלושה חודשים אחרונים - שמירה (גם אסור יחיסי איישות משום זירוז צירים)

לידה עצמה - ניתוח קיסרי בגלל שתי לידות הראשונות שהסתבכו.

כל ניתוח כזה שעתיים וחצי, בגלל הידבקויות הנוראות.

אחרי לידה - כמעט קבוע במיוחד אחרי בנות, דיכאון אחרי לידה.

בד"כ עובר אחרי 3-4 חודשים אחרי טיפול נטורפטיה ועוד כמה נוספים.

בכל התק' הקשה הייתי מתה להיות אצל אמא שלי, אבל היא גרה בחו"ל.

אם זה בן, אז יש לי מזל, כי מגיעים לברית ואני זוכה לטיפול של כמה ימים. תענוג.

אחרי לידה גם בגלל הדכאונות, אני משמינה, כבר נהייתי בלון.

בכל זאת זכיתי לסיוט הזה 7 פעמים, אחרי חצי שנה הכל עובר,

אחרי גיל חמישים כבר לא אוכל ללדת.

שנים של השמנה וסבל חזותי, כמה זה חשוב בפני נצח?

אישית, לא נראה לי שיש לי תירוץ להפסיק לידות.

אין מילים.ד.
רק להוסיףאנונימי (פותח)

שכל מה שכתבתי למעלה (על הלידות), על מנת לתת זווית ראיה אולי קצת אחרת

חליליה אין לי שום עניין להתגאות.

אחרי השואה, התבוללות, וכל מהשעם ישראל עבר ועובר,

אחרי שגדולי ישראל כמו הרב אליהו ורבי מחב"ד שאמרו שזה מקרב את הגאולה

אני חושבת שזאת תפקידה הלאומי של אשה יהודית 

הובן לגמרי.ד.

מוכרח להגיד שבענין הזה, אנחנו "מבטלים עצמנו" בפני הגבורה הנשית.

אנונימית שכתבת-מאמע צאדיקה
באמת להצדיע לך! ושאלה- מאיפה לך הכוחות? את יכולה לפרט קצת- מה מחזק ומחזיק אותך בתק' של הקשיים והאתגרים? (נראה לי זה משו שכל אחת תוכל ללמוד ממך לחיים האישיים שלה)
אף פעם לא לחשוב על הקושיאנונימי (פותח)

קודם כל בעלי, הוא אוהב, הוא תומך. גם כשהכל קשה, בלגן חוגג ומצב רוח נורא איום, הוא תמיד יחייך ברכות. הוא מכין לי לא פעם הפתעות קטנות, מיץ תפוזים, ורד, פתק עם חידוש מפרשת השבוע ובסוף כמה מילות אהבה. זה ממיס ומחייה!

דבר שני, אנחנו מרגישים שאנו חלק קטן בתוך משהו גדול ונשגב. לפעמים לומדים ביחד חסידות, כתבי הרב קוק, מוסר, וזה סוג של דלק שמעלה אותנו מעל המציאות המצומצמת.

דבר שלישי, אנו מתמקדים בעשיה. לא להתבונן בקושי ולפתח קשיים נוספים אלא לנסות להמשיך להטיב, ליצור. חושבים חיובי, מדברים חיובי. בסך הכל גם עם קצת קשה, אנו בקושי של לידה ובנייה ומה שחשוב אנו ביחד.

תודה על ההצדעה, למרות שזה לפעמים לא ורוד כמו שזה נשמע ובכל זאת אנו שמחים על הקושי של הברכה מאשר ההפך.

אתם פשוט נפלאים. כמה אפשר ללמוד מזה...ד.

ה' יתן לכם כח לעלות עוד ועוד, בנחת, בשמחה.

תודה תודה תודה. למדתי ממך.תאנה.
אנונימית מאוד הייתי שמחה לדבר איתך באישי.אמהונת
אנונימית צדיקהמה'

בגלל שאת באנונימי אני לא יכולה לפנות אלייך באישי,אבל ניראה לי שיש משהו קטן שאולי אני יכולה לעזור (בקשר לשמירה בהריונות) אם תירצי ,תפני אלי באישי ואחזור אלייך ברגע שאוכל.

וכל הכבוד על הכל,את מדהימה,נדמה לי שהר' עמנואל תהילה אמר בשיעור על משמעות הסבל בעולם,שאת הערך של המטבע הזה (הסבל) אף אחד לא יוכל להוריד או לקחת מבן אדם...

ומזדהה איתך מאוד,אין שאלה,למרות שאני בטוחה שכל אישה יכולה לכתוב ספרים עבי קרס על הקשיים בהבאת כל ילד אחד לעולם (בהריון,לידה ,גידול וגם הבעל...: ) ,לא חושבת  שמישהי מצטערת על אף ילד...

גם אני נהנית לקרוא אותן..אנונימי (פותח)
קחי בחשבון שבעלךצריך טיפולאנונימי (פותח)

אני רציני.

אולי הוא אובססיבי. בגלל זה הוא לחוץ כל כך.

אניממש לא חושב שזה צריך לגרום לפגיעה בשלום בית, אבל אתם חייבים לדבר על זה ולטפל בזה מול גורם מוסמך, חיצוני, שממש יפרק לגורמים את הנושאים שעליהם יש לכם מחלוקת וימצאאת נקודת העומק בכל מחלוקת ויתן לכם כלים לטיפול מעמיק בנקודות המחלוקת.

עד אז - אני בהחלט חושב --- לחכות!!!לא להביא עוד ילד.

האובססיביות שלו מחשידה. ואם הוא חשוב לך, ואני מניח שהוא אכן חשוב לך - אז אל תרפי ותדחפי לבדוק.

מה יש? לבדוק תמיד אפשר. כמובן את לא צריכה להגיד לו שאת חושבת שיש איתו איזו בעיה, אלא להציג את זה כבעיה "משפחתית" שקשורה גם אלייך, ושעד שהיא תיפתר מול גורם מקצועי אין מה לדבר על עוד ילד!!

לא יקרה כלום אם תחכו.

אם תביאו עוד ילד בלי טיפול זה יוסיף המון מתח, ובסופו של דבר כל המשפחה ניזוקה.

מבחינה הלכתית זה מותר לגמרי לחכות במצב כזה. את לא מחויבת להיכנס למתח נפשי, ועוד עם בעלך, ועוד כשיש לך כבר 2 ילדים, וכבר קיימתם את המצווה (ובכלל רק בעלך מחויב בה).

ואם הדברים לא ייפתרו ותישארו עם 2 ילדים - לא נורא. אפשר גם ללדת ילד לקראת גיל ארבעים.

ל"אנונימי":לא מבינה תגובתך. לא קראת שהיא כתבה בפרועדינה

ב פ ר ו ש שהיא רוצה ילד ואין לה בעיה שמצריכה/מצדיקה דחייהאלא הסיבה היא שהויכוחים והביקורות מצד המשפחה שוברים אותה .קשה לה עם ביקורת. היא צריכה עזרה ב זה  .מה פתאום לדחות הריון סתם ללא סיבה?1 רק בגלל ביקורות ויכוחים סביב דברים טכניים בגידולו. כוונת החמות אולי טובה בהערות ביקורות אבל לא רצויה. היא ובעלה צריכים לכבד את דעתה בגידול הילד. ושתתיעץ ב"טיפת חלב" על המזון וכו'. (אע"פ שכבר יש לה נסין עם שנים .זה לא כמו ילד ראשון, אבל גם אישה מתיעצת כשצריך בילד שישי) ה ב ע י ה היא ר ג ש י ת.  אין שום סיבה לדחות. היא כתבה בפרוש שהיא רוצה

לחסידית:אפשר אולי להציע משהו מעשי?לא מצידי כמובן אעדינה

אלא הרב שמחה כהן שליט"א הוא אחד ה-מומחים הוא "ספטס" בתחום המשפחתי כולל יחסים עם הקרובים הנוספים לבן הזוג הוריו וכו'. הוא נותן עצות מעולות ויש לו ידע עצום והבנה בנפש האדם והכל מתוף אהבה, הבנה,ף אי שיפוטיות. אין מה לדבר. מדי יום ראשון אני מחכה ב"קול -חי" לתוכניתו שיש לה הקדמה ואח"F שיחות עם מאזינים החל מנושא שידוכים ועד לזוג שביחד 20 שנה. אפשר גם לפקסס או אפילו לצלצל לביתו בימי שש בשעות מסוימות. מי שישמע אותו- לדעתי- מיד יתלהב. והכל בכזו אהבת ישראל. אפשר להעזר המון בעצותיו. ימי ראשון בשעה 11-12 בלילה בקול חי. אולי את כבר מכירה. פעם הוא נתן מס' טלפון בביתון בשידור .הוא מאוד רוצה לעזור. כתבתי. אם תרצי, שאלי אותי בפורום. אני בטוחןה שכמעט לכל משפחה יש הצתמודדויות בתחום המשפחה המורחבת, אצל כאלו פחות מפריעות ואצל אחרים- יתר אבל אין שלמות וגם כשטוב- כדאי להתיעץ איך לעשות יותר טוב -ואפשר. בהצלחה רבה ושד' יכוון אותך להחלטה הטובה ביותר. התוכנית שלו ה"בית היהודי "בקול חי מאווד מומלצת.

ההתלבטות היאעמית-טליה

לא על הכוח שיש לך או שאין לך.

אלא על המצב והבית שהילד הזה יכנס אליו.

כמו שאם לא יהיה לי אוכל בבית אני אפסיק לידות ח"ו

גם אם יעלם הנחת והשלווה והשלום ביני לבין בעלי אני אפסיק לידות.

הדוגמאות של נשים מעוכבות ונשים שעוברות תלאות בלידות ובכל זאת מביאות לא רלוונטי לכאן כלל!

היא אומנם מציגה את זה ממקום של 'אין לי כוח' אבל אני מסתכלת על זה ממקום של יש כאן מציאות שדורשת תיקון ולבית כזה אי אפשר כרגע להכניס עוד נשמה לעולם!!!

נכון ששום בית לא מתוקן, ונכון שיש מריבות ודברים לא נעימים לפעמים

אבל אישה שמגיעה למצב כמו זה, כנראה שהמציאות בבית הזה הוא מעבר לפרופורציה הנכונה והבריאה לחינוך ילדים.

ובקשר להודעה עצמה- צרמו לי כל מיני דברים.

ראשית, בעלך הגיע מבית מאוד שומר ודאגן, וזה באמת דבר חיובי בעיני.

נסי קצת להתבטל אליו בעיניין, את כאילו מציגה אותו כאיזה פרנואיד לחוץ

אבל זכרי שהוא אבא של הילד הזה, הוא מרגיש אחריות עצומה עליו.

זה בסדר זה מגיע ממקום טהור ויפה! (ותדעי לך שזה כ"כ לא ברור מאליו אצל גברים)

ובדברים של הילדים שלכם אמא שלך לא צריכה להתערב

זה שיקולים שלך ושלו בלבד! זה הילד שלכם!

ואם את רואה שהוא סובר ככה ואמא שלך ממליצה לך אחרת כמו בעיניין של ההנקה והמים

אז אל תחליטו לבד מי צודק, תבררו תסתכלו באינטרנט ותחליטו ביחד.

אחד התסמינים שאמרו לי שיש לגברים אחרי הלידה, זה הקושי שלהם להתמודד עם כך שאין להם כביכול מה לתת לילד שלהם כרגע, לפחות בחודשים הראשונים.

9 חודשים הילד כל כולו אצל האמא היא חשה אותו בכל רגע ורגע

ואחרי שהוא יוצא, הדבר היחיד שהוא מעוניין בו זה החלב שלה, שגם לשמה הבעל לא שייך.

וזה לפעמים באמת קשה להם!

אז תנסי יותר לתת לו סמכות, לתת לו להרגיש קשור ושייך לילד. תביני שגם הוא רוצה לחוש חיבור עמוק אליו.

ועוד דבר אחד, כל הדברים שהוא לא אוהב שעושים לילד אפילו מאהבה. (צביטה בלחי וכדומה)

אז גם לגיסי היה את זה פעם, האחיין הראשון שלי היה אצלנו חודשיים אחרי הלידה ובשיא ההתלהבות היינו כל הזמן מנשקים אותו. פעם אחת התחילה לו פריחה בפנים וגיסי החליט שזה בגלל הנשיקות שלנו (אולי כן אולי לא מי יודע)

אז כשגיסי היה בסביבה אחותי היתה מקפידה לומר לנו שלא לנשק כי זה עושה לו פצעים וכשהוא לא היה בסביבה היינו ממלאים אותו בנשיקות והיא לא היתה מעירה בכלל.

לפעמים חשוב לעשות דברים בפניי הבעל, שיראה שמעריכים אותו, שמקבלים את דבריו (גם אם לפעמים הם שטויות מותר לו...) 

ואולי כדאי לשקול אם כן לשהות אצל האמא אחרי הלידה....

בהצלחה ובשורות טובות!

ליבי יוצא אלייךאנונימי (פותח)

יקירתי

אני מתנצלת שלא היה לי כח לקרוא את כל התגובות ואולי אחזור על דברים שנאמרו.

לי היה קשה מאד עם חמותי אחרי הלידה הראשונה, ב"ה זה לא מנע ממני ללדת שוב, אך לפני הלידה השניה דיברנו בינינו, בעלי ואני והחלטתנו יחד איפה אנחנו באים לקראתה ואיפה לא, מה אנחנו מאפשרים לה ומה לא, ברור שבעלי היה קצת (או הרבה) בין הפטיש לסדן, אך ב"ה ההידברות בינינו עזרה לעבור את התקופה שאחרי הלידה בשמחה.

את יכולה בהזדמנות שנראית לך מתאימה, ואפילו ליצור אוירה נעימה וכיפית, לדבר עם בעלך, אם את חוששת שזה עלול לגלוש לויכוח, את יכולה לבקש ממנו שיקשיב לכל מה שיש לך לומר לו עד הסוף , אם צריך שייכתוב לעצמו נקודות תוך כדי ותגידי לו כל מה שכתבת כאן, את יכולה גם להקריא וביחד תחשבו איך אפשר "למזער נזקים"

בכל מקרה, אני חושבת שטוב יהיה שתקבלו תמיכה מאיש מקצוע, אם ההתנגדות היא ממך, אני חושבת שאת צריכה לחשוב על התועלת שיכולה לצמוח מכך לזוגיות ולבית בכלל.

אם ההתנגדות ממנו, את יכולה להגיד לו שגם את רוצה עוד ילדים בע"ה אך יש לך "חסימות" או "מניעות" ושאת מרגישה שאם תלכו יחד לייעוץ זה אולי יכול לעזור לך להתגבר עליהן.

לסיום אני חייבת להעיר, שילדים זה לא "תוכנית כבקשתך" ושצריך להתפלל הרבה לזכות להתברך בילדים, ולהתפלל הרבה על החינוך שלהם.

שיהיה לכם בהצלחה

בבריאות ובשמחה

עצה ששווה זהב!!אנונימי (פותח)

שלום לך.

את מתארת מצב לא נעים: מתחים בינך לבין בעלך על רקע חילקי דעות בנוגע לגידול הילד לאחר הלידה, פחד שמא יינטוש אותך ברגעים הקשים (ולא משנה כלל אם הוא מבוסס או לא), חוסר יכולת שלו להכיל אותך... (אם הבנתי נכון כמובן...)

זהו לענ"ד מצב לא אידיאלי בכלל ואסור להשלים איתו ובטח שלא להביא לעולם עוד נשמה כאשר כך את מרגישה.

אני כותבת זאת לא כדי ליאש ח"ו כי אני מאמינה שאי אפשר בשום פנים ואופן להדחיק את הרגשות ולא להתעלם מהם ובטח שלא לזלזל בהם.

את מתארת מציאות לא פשוטה שלאחר לידה. לא תארת מה מצב התקשורת בינך לבין בעלך שלא לאחר הלידה. האם יש תקשורת פתוחה לגמרי בניכם? האם יש קבלה והכלה אחד של השני או שאולי אתם חיים במין יחסים קונקרטיים (גם אם מכבדים) שבהם אתם נזהרים מלדרוך על מהמורות כי אינכם יודעים להתמודד איתם? האם עבורך בעלך הוא המלך ותעשי הכל כדי שיהיה מאושר ומצידו- את מלכתו וכל מטרתו לגרום לך אושר, או שאולי יש מאבקי כוחות גם אם מעודנים מאוד מאוד ומין התעלמות מקשיים של הזולת ?

את התשובות לשאלות הללו תעני לעצמך קודם כל.

אם היחסים בניכם חיוביים וטובים, ני בטוחה ששיתןף בן הזוג ודיבור משותף כל הזמן יכול לעזור מאוד מאוד פשוט לשוחח על הכל- להסביר לו הכל את כל הרגשות שלך הפחדים הקשיים  העלבונות וכו' וכו' יכול להיות שבעלך אפילו לא מודע לקשיים שלך!

(אני כותבת זאת מניסיון)

אם אינך מרגישה בנוח לשוחח עם בעלך- את חוששת שלא יבין או שאת רגישה שהיחסים בניכם אינם פתוחים מספיק וכו'... אני ממליצה בחום ללכת ליעוץ.

זה כ"כ עוזר וכ"כ חשוב- אתם תחיו בע"ה יחד עוד שנים רבות ואלו היחסים הבינאישיים האינטימיים והחשובים ביותר בחיים- אסור לוותר עליהם . מה גם שכל הבית, גידול הילדים ניזון מהם.

יש לי עוד מה לכתוב אבל הילדים זקוקים לי..

בהצלחה.

התגובות מדהימות אחת אחתאנונימי (פותח)

שלום לך יקרה,

אני רוצה לחזק אותך, השעון שלנו מתקתק, ולא לעד נוכל ללדת...

מסכימה עם מי שאמרה שלא פגשתי מי שהצטערה על לידת ילד, אבל פגשתי מ י שהצטערה שלא ילדה עוד...

בכל מקרה, אני מבינה שזה יושב על קושי אמיתי. האם דיברתם על כך?

אני מתארת לעצמי שהקושי הוא לא רק אחרי לידה,ולכן כדאי לפתוח בנעימות את הדברים, מתוך הערכה, ובזמן מתאים. הרבה פעמים הפער בין צורת הגידול מתבטאת בכל תחומי החינוך, ולא רק בגיל הינקות, ולכן לטובת הבית כולו והשמחה שלכם, כדאי לפתור את הדברים, ולשים גבולות פנימיים לבנין הפרטי שלכם- לגבש תפיסה חינוכית משותפת לשניכם, בלי השפעה חיצונית של הורים, וכו'.

אולי גידול נוסף משותף מראשיתו יבנה משהו חדש...

הרבה הצלחה וברכה!

ערב טובחסידית.נט

תודה לכל המגיבים והמגיבות בעיקר

אני חייבת לציין שמאוד התרגשתי כאן מכמה תגובות ביניהם מעמית-טליה ומרחל ויעלי ומעוד.

אני רוצה לציין ממש בקצרה שאין ספק כי התקשורת בינינו היום היא פי אלף טוב יותר מאשר לפני כ-5 שנים.

אבל מאידך, חשוב באמת לומר שהקשיים הם לא רק אחרי הלידה - אלא ככלל, יש הרבה חילוקי דיעות בינינו בנושא הילדים.

אפשר לומר שמתוך כלל חילוקי הדעות בינינו 95% קשורים איך שהוא סביב הילדים, גם כאן יש שיפור ב"ה כאשר אחד הולך לקראת השני ומתחילים להתקרב, אבל זה לא תמיד וגם כאשר כן יש רק התקרבות ועדיין לא מלא.

ב"ה כיום רוב הפעמים יש חזית אחת - פעם היינו בכל ענין שנוגע לילדים שתי חזיתות.

ולמרות האמור, אני עדיין לא מרגישה מסוגלת מספיק להבאת ילד נוסף לעולם, ואני מסכימה לפחות רגשית עם אלו שכתבו כאן שצריך לדעת לאיזה רקע מכניסים עוד ילד לבית.

תודה לכם.

כדאי מאד ללכת לייעוץ זוגי אצל יועץ מומחהאנונימי (פותח)

אני ממליץ על הרב משה ברלינר, הוא מאד מקצועי (וגם עולה בהתאם, אבל אם נאמר שבתוך 10 פגישות (בתקווה - פחות מזה, אבל נניח) אתם מסדרים את הבעיה הזו, מה הם כבר 3000 ש"ח (אם אני זוכר נכון זה 300 לפגישה) לעומת פתרון בעיה מהותית וכבדה מאד במשפחה, שמקרינה על הרבה מאד מהחיים בהווה ובעתיד?).

כמובן, יש עוד רבים טובים. חשוב מאד ללכת למישהו מבין ומסור, שיש עליו המלצות. מפחי הנפש שיש מייעוץ חצי מקצועי הם קשים, וירתיעו מהליכה לייעוץ מקצועי באמת.

אימא ואישה יקרה אני כ"כ מזדהה..אנא תקראי..אנונימי (פותח)

אמא ואישה יקרה,

אני קראתי את כל מה שכתבת בפתיחות ובאומץ גדול (חייב לציין), ודמעות הציפו את עיני.

אני מכירה את הסרט הזה, את ההרגשה שבה את קרועה בין ההורים לבעל, בין האנשים שאת אוהבת כ"כ ולא רוצה לפגוע בהם!

תראי גם אני הלכתי ישר לאמא שלי  אחרי הלידה. אין ספק זה מה שחשבתי שיהיה לי טוב. שם אוכל לנוח,שם תיהיה לי עזרה בגידול התינוק, הרי זה המקום שבו הכי נוח לי בעולם. שם לא אצטרך לנקות ולדאוג לניהול השוטף כמו בבית.שם אוכל באמת לקחת חופש ולהתפנק.

אבל המציאות טפחה גם לי בפנים, גם  אני נתקלתי בריבים קטנים. מצאתי את עצמי מפחדת שכל רגע משהו יתפוצץ. זה כמו ללכתעל קוצים...ממש לא נעים.

אני יכולה רק לשתף אותך בתובנה האישית שלי (מקווה כ"כ שזה יעזור)

אחרי כמה ימים ועל אף שתכננתי להיות אצל ההורים לזמן לא מוגבל קמתי ונסעתי,למה?

מפני שהבנתי משהו - שהזוגיות שלי יותר חשובה! שהילדה שלי צריכה אמא שפויה , רגועה אפילו אם זה אומר לוותר על ה"פינוק" בבית של ההורים. (שבינינו- איך אפשר להתפנק ולנוח באמת כשיש כזה מתח מתחת לפני השטח)

שלא תחשבי היה לי קשה אבל להערכתי הצעד הזה קידם את הקשר בנינו. סמכתי עליו והוא הוכיח אתעצמו.אמרתי לו מה אני צריכה והוא עזר לי המון בבית. וארוחות? אפשר להתפנק ולקנות או להכין דבריםפשוטים כמו פסטה ונקנקיות.

בעלי הבין שעשיתי את זה למענו, בשביל השלום בית שלנו ולכן הוא עוד יותר סייע והעריך. אבל את יודעת מה, אני חושבת שזה גם מנע עוד ויכוחים וחיכוכים בין אמא שלי לבעלי ,  מה שבדיעבד היום עוזר לנו כשאנחנו באים להורים.

לסיכום היה קשה אבל שווה לעזוב. אין ברירה אנחנו רוצים עוד להיות תחת החסות של ההורים אבל יש לנו כבר מחוייבות אחרת.

לאמא אמרתי כדי שלא תפגע שאני רוצה את השקט בבית. (את יכולה גם לומר שהילדים צריכים אתהמסגרת..יהיה לה אולי קצת קשה אבל היא תבין)

בפעם הבאה נראה לי שאני ילך למלון יולדות אומנם זה עולה כסף אבל יתן לי את השקט והרוגע שאישה זקוקה לו אחריהלידה.

ולסיום-

אל תכעסי על בעלך, ראיתי פה כמה מכתבי נאצה, ברוך ד' שהוא דואג לתינוק, שאכפת לו כמו לאמא שלך. זו מתנה!

הוא רוצה עוד ילדים כי הוא אוהב אותם, כי הוא אוהב אותך. טוב לו  במשפחה שלכם ולכן הוא רוצה להרחיב אותה. נראה לי שגם את היית רוצה אם לא היה לך את הטראומות מהלידה הקודמת.

תזכרי עוד דבר חשוב כמו שהזמן של אחרי הלידה הוא מוזר בשבילך כך הוא גם בשביל בעלך שרוצה גם לעזור לך, גם להיות משמעותי בשבילך ובשביל התינוק וגם צריך פתאום להחזיק את המשפחה לבד. דבר נוסף שאנו הנשים צריכות לראות זה את הרצון שלהם להתמודד ולתת.תחשבי שהוא מרגיש שאמא שלך כביכול מוציאה אותו מהתמונה. על כן לא הייתי ממהרת כ"כ לשפוט אותו.

יהי רצון שתצליחו לדבר תמיד, ששום דבר לא יפגע באהבתכם ושתקימו משפחה לתפארת!

נ.ב-

הייתי רוצה לדעת מה דעתך, האם קראת את המכתב...

חכמות נשים בנתה ביתה..אבנר ח-י

חייב לומר לך,שבחיים צריך לדעת לקבל החלטות קשות ביחס למקרים שטעונים ברגשות חזקים מכל הכיוונים.

ואת עשית זאת נוכח הסיטואציה הזאת-לדעתי בצורה הכי טובה-וכדאי בעיקר לצעירות ולצעירים ללמוד מכך,יישר כח.

תודה רבהחסידית.נט

שלום לךחסידית.נט

y&s שלום וברכה

אני רואה שהשקעת מזמנך ויישר כוח גדול.

נתת לי המון כיוון מחשבה וחיזוק.

מיוחד צדה עיני את המשפט הבא שכתבת:

הוא רוצה עוד ילדים כי הוא אוהב אותם, כי הוא אוהב אותך. טוב לו במשפחה שלכם ולכן הוא רוצה להרחיב אותה. נראה לי שגם את היית רוצה אם לא היה לך את הטראומות מהלידה הקודמת.

זה משפט נכון מאוד.

אני מתפללת להקב"ה שינחה אותי בדרך הנכונה ושרצונו ייעשה עבורי.

מאחלת גם לך המון נחת והצלחה ושמחה.

תודה ענקיתחסידית.נט

y&s שלום וברכה

אני רואה שהשקעת מזמנך ויישר כוח גדול.

נתת לי המון כיוון מחשבה וחיזוק.

מיוחד צדה עיני את המשפט הבא שכתבת:

הוא רוצה עוד ילדים כי הוא אוהב אותם, כי הוא אוהב אותך. טוב לו במשפחה שלכם ולכן הוא רוצה להרחיב אותה. נראה לי שגם את היית רוצה אם לא היה לך את הטראומות מהלידה הקודמת.

זה משפט נכון מאוד.

אני מתפללת להקב"ה שינחה אותי בדרך הנכונה ושרצונו ייעשה עבורי.

מאחלת גם לך המון נחת והצלחה ושמחה.

והחכמה מאין תימצא?אבנר ח-י

אם יקרה.לאור הכתוב את נמצאת בתווך בין שני אנשים חשובים מאוד בחייך שכל אחד רוצה בדרכו את טובת צאצאייך.

ואכן הדילמא קשה.מחד אמא שרוצה מאוד לעזור ובעלת ניסיון ומצד שני בעל-אב שיש לו את תפיסתו ורצונו.

הייתי מצפה שאימך מתוך חכמת החיים שלה כולל חכמת הזוגיות תרפה ותניח לכם אך המצב אינו כך.

והייתי מצפה שבעלך ייתן קרדיט לאימך על נכונותה מסירותה ונסיונה אך גם זה לא קורה.

(אישית גם הייתי בדילמא הזו והיה לי קל מאוד ל"וותר" לחמותי ולו רק מתוך הכרת תודה).

ואת צריכה להחליט.ואי היכולת והקושי להחליט את מי להעדיף מוליך אותך להחלטה אחרת לגמרי שאינה קשורה "לא לך ולא לך".-הימנעות מלהביא עוד צאצאים לעולמנו.

והדילמא קשה.ומה שהייתי יכול לומר שאין זו סיבה המצדיקה את החלטתך.ומה שדרוש הוא תצדדי בבעלך עם כל העדר נסיונו וכו'.בסך הכל הוא בן זוגך ואיתו את אמורה לחיות.וגם אם גישתו אינה נראית לך המחוייבות שלך כלפיו גדולה מהמחוייבות שלך לאימך.וכדאי היה שאימך תבין זאת בתבונתה לבד.שלום הבית שלכם הוא מעל הכל.והייתי אומר זאת גם המחלוקת היתה בינך לביו אימו.לדעתי הוא היה חייב להעדיף אותך על דעת אימו.ושלום בית יש כאן וכיבוד הורים אין כאן.בהצלחה.ואחוה ואהבה ושלום ורעות.

שלימות המשפחהגבעת הרקפות

אני מבינה את החששות שלך מפני ויכוחים ומריבות שהיו לך אחרי הלידות הקודמות.  לפי דעתי את צריכה לעשות את המקסימום כדי לאפשר לידה נוספת בלי להגיע למצב של עימותים. זה יעזור לכם לבנות  ולשמר את הזוגיות  שלכם. לכן רצוי מאד שאחרי הלידה לא תלכי לבית אמך  אלא תחזרו הביתה  ויחדיו - את ובעלך - תטפלו ותגדלו את ילדכם בע"ה.

אני מבינה שכאשר את אצל אמך, היא עוזרת לך הרבה מאד ואת חוששת להיות עם תינוק ללא עזרת אמא, אבל צריך להתחשב בזוגיות שלכם, ולהתחשב בבעל. בסופו של דבר גם את תהני מכך שאת עצמך, עם בעלך, מגדלים ומטפלים  באופן עצמאי ובכוחות משותפים.

אמנם אמא שלך עלולה גם להפגע מזה שאת לא נעזרת בה בביתה, אבל זה חשוב מאד לבנית המשפחה שלך ולחיים שלכם. את יכולה גם לקבוע אתה זמנים בהם היא תבוא לעזור לך בבית שלך, וגם אולי לקחת עוד עזרה נוספת, אבל עיקר הטיפול יהיה שלכם.

למדתי כמה דברים אבלחסידית.נט

בהחלט אני חושבת שננתם לי הרבה כיווני חשיבה נכונים וחשובים. זה עוזר בהחלט. יישר כוח.

אבל אני חושבת שכל אלו שכתבו כאן שלא אלך לאימא שלי ואחזור הביתה, זה מחשבה שקצת קשה לי לראות איך אני מבצעת את זה.

קודם כל אני חלשה מאוד אחרי לידה וחייבת עזרה. בעלי ואני כמובן אסורים וזה מגביל. מעבר לזה הוא רוב שעות היום מחוץ לבית בגלל העבודה.

ואם ללכת לבית החלמה הרי שאני עשיתי גם את זה בלידות הקודמות למשך 3-5 ימים  וזה באמת חשוב. לשם אני הולכת מיד מבית החולים.

אבל זה לא מספיק לי בכלל ואני צריכה עוד כמה שבועות אצל האימא. באמת שם נוצרו מוקדי חיכוכים רבים שעליהם פתחתי שרשור.

אני מתקשה לחשוב על מצב שאני חוזרת הביתה מבית החלמה - רחוקה מאימא שלי - שגרה בעיר אחרת. אני יודעת שיש הרבה נשים שכן עושות את זה. אני רואה סביבי שכנות וחברות רבות שיש להם 6-7 ילדים ויותר והן חוזרות הביתה מבית החולים אפילו או מבית החלמה. אבל אני לא רואה את עצמי מסוגלת לעשות את זה.

יתכן שאולי בלידה שישית ושביעית יש יותר כוחות או בטחון עצמי לחזור הביתה. אני לא מסוגלת למשל לחשוב שאני עושה לתינוק בן שבוע אמבטיה לבד.

בקיצר, אני חייבת את הנוכחות של המשפחה סביבי ורק רוצה שלא יהיה מריבות בין בעלי ואימי וכל שאר בני המשפחה.

תודה לכולכם על המאמץ לכתוב ולעזור.

מותר להיות טיפה חריפה?פאז
עבר עריכה על ידי פאז בתאריך ה' כסלו תשע"ב 00:45

קראתי כמעט את כל השרשור, ואני מתחילה לחשוב שיש כאן איזשהיא בעיה:

נכון, לא פשוט אחרי לידה, צריך עזרה וכו' וכו',

א-ב-ל: הילד שלך כבר גדול ב"ה, אם חשובה לכם דעת ההלכה,

האם רב מתיר לכם למנוע כ"כ הרבה שנים ולבטל את בעלך ממצוות "פרו ורבו",

מסיבות שהן באיזשהו מקום פינוק?

הרבה נשים יולדות ומסתדרות בלי עזרה בכלל, כי פשוט אין להן את האופציה.

אני חושבת שיש חוסר ישרות גדול בלהחליט על דעת עצמך שאת לא מוכנה להביא עוד ילדים

בגלל שלא יהיו לך שיא התנאים אחרי הלידה.

אחרי הכל הבאה של נשמה לעולם היא דבר כ"כ גדול, והבעיות האלה נשמעות קצת קטנות ולא

רציניות ליד זה. "מחד מתחשק לי ומאידך לא בא לימבולבל"

אני חושבת שהבעיה המרכזית והשורשית היא עניין של תקשורת ביניכם שלא תפתר על גבי הפורום,

אבל מכאן יש 2 אפשרויות:

1. העניין הוא באמת סוג של פינוק, ומתוך הבדלה בין עיקר לתפל, ובין יעודנו בחיים ורצון ה',

למצוא פתרונות אחרים לאחרי הלידה ולהמשיך בתנאים הכי אופטימליים שתוכלו לדאוג להם.

2. יש פה עניין עמוק יותר שדורש איזשהוא טיפול/יעוץ/התערבות מקצועיים.

אני מצטערת אם הייתי תוקפנית,

אבל אני מרגישה שאלה דברים שהיו צריכים להאמר.

הם קיימו פרו ורבואורה.

.. ושלום בית זה לא בדיחה ,זה הדבר הכי חשוב.

גילוי האחדות בין בני זוג.. האחוה והקשר והשלום ביניהם..

ככל שהוא יותר עמוק, כבוד ה' מתגלה יותר .

זה דבר שדורש הרבה השקעה, מחשבה , מסירות, נתינת כל כולך, מודעות, פתיחות, הכלה.. הרבה זמן, מחשבה

השקעה יומיומית.. להיות ממש גן עדן מקדם -יחידים.  זה לא דבר של מה בכך שאם הוא לא הולך לך ,אז לא נורא בסבבה תדאגו לזה אחר כך.

ילדים מגיעים מתוך האחדות זה הקידוש ה' הגדול יותר.

אני מאמינה שילדים זה סלמנדרה של אחדות (סלמדרה זה חיה שנוצרת מאש משהו כזה .. מתוך אנרגיית האש המתעצמת .. החיה נוצרת )

מתוך אנרגיית האחדות המתעצמת נוצר הילד . (מקווה שהובנתי.)

היא לא מבקשת סוכריה , היא מבקשת אחדות ושלום עם בעלה.

לי נראה שכדאי לעשות משהו עם בניית הקשר ולא להתעכב עם זה . 

תגובתי לתגובות שמתקיפות את בעייתהאורה.
לאורה: בגלל ביקורות משפחתיות לא דוחים בפרטעדינה

בפרט כשהכותבת ר ו צ ה ומרגישה מסוגלת ללידה רק שהביקורות כנראה ממש פוגעות מצד הבעל והחמות. ואת יכולה לקרא  שזה קשור לביקורות מצד הסבתות. שבאמת חושבות שהן יודעות טוב יותר איך לגדל ילדים בגלל נסיונן האישי וכו'. וכוונתן טובה (ואני יכולה לנסות להבינן גם אני אהיהיה בע"ה סבתא  ) וזה קשה אם רואים משהו בגידול הילד שנראה לך ממש לא נכון -לשתוק. אך הן אינן מבינות שזה ]פוגע בביטחון העצמי וגורם להרגיש כאיל והן חושבו תשהאם הצעירה אינה מבינה .

אני כבר הפסקתי "להיפגע" משפטים של חמותי בקשר לגידול הילדים .גם לבתה היא מעירה, בכבוד כמובן אע"פ שברור שמה שנשמע הוא :" לא עשת צעד נכון". זה יכול להיות קשור להלבשה, להאכלה וכל מיחני דברים. אני מבינה אותה. היא חושבת על הנסיון שלה. ולפעמים אני מסבירה את עצמי: "כן, אבל אני עדיין לא נותנת עוף מרוסק ומחית ירקותבגיל 4 חודשים  אול יבעוד חודש חודשיים. כי עדיין יש לי די חלב וחבל לי שימעט." אני מסבירה בכבוד עם נימוק כדי שישתמע שלא שדאני דוחה חלילה את דעתה. אני מעריכה אבל ספציפית  כ ע ת -מתאים לי משהו אחר.. (לא אמרתי שאלו הביקורות שהיא מקבלת, סתם נתתי דוגמא.) כי נשמע שחסידית מאווד נפגעת ושממש פוגעים בה הסבתות והבעל(אע"פ שהם טובים מאוד בגדול ולא חלילה רעים אבל..בהבט הזה..)

הבעיה שלה לא אימא שלהאורה.אחרונה

אלא המריבות שלהם אחרי זה.. -השלום בית שלהם.

זה שהיא לא מספיק חומה בין האמא לבעל.

ברור שבגלל אמא לא דוחים דברים, דעתי גם להקשיב לבעל זה פשוט.

אבל בעייתה אם קראת היא היחס בינה לבין בעלה.

ל"פאז": "פינוק"?1?! ס ל י ח ה ?! כשילדתי אתעדינה

ילדי השלישי בחסדי ד' והייתי מאושרת, זה קשה מאוד להסתגל לשגרת הנקות כל הזמן וביות בלי סוף כשהקטנטנים דורשים את שלהם ולפעמים ממש מ פ ר י ע ם פיזית להניק מקנאה ואינךם חושבת שאישה אחרי לידה חלשה?!  ח ל ש ה מאוווד .נדמה היה לי שאני אחרי יומיים מרגישה חזקה אז התחלתי לנקות ואז הרגשתי בבת אחת כאבים בבטן התחתונה. וז הלא בריא ומיד התישבתי. גם חז"ל אמרו שהגוף מתפרק. הגדרתם: "נפתח הסתום ונסתם הפתוח". אל תזלזלי ואך תמעיטי מערך המאמץ הפיזי שנדרש אחרי לידה. התגובה שלך ב אמ ת היתה תוקפנית. לדעתי. מה הזלזול הזה :"פינוק"?! אילו אימי ז"ל היתה בחיים הייתי הולכת אליה במחה בלידה השלישית כשהיו לי קטנטנים. צריך להתרגל לשגרת הנקות חדשה כשהרך הנולד עדיין לא רגוע, אין לו זמנים סדירים ועלייך לטפל בקטנים וגם בבית לנקות ולבשל.איך את כותבת :"פינוק"?1 אישה חלשה אחרי לידה בפרוש.וזה צורך גופני שאסור להתעלם מנו. קשה לי לשכוח את הכאבים העזים שתקפו אות יפתאום כשכמה דקות קודם לכן הרגשתי חזקה מאוד.ומסוגלת.

והכובת תלא דברה על ההתפנקות אצל אמא אלא על הביקורות התכופות (שיש כלאו שזה יותר מפוגע בהן) כנראה זה מה שהיא מרגישה אז לא שופטים. הרגשה זה דבר סובייקטיבי. ומהמכתב שלה אינך יכולה לדעת איך זה היה בדיוק. אז בע"ה כשתזכי ללדת את השלישי והשניים האחרים קטנטנים.(אצלי, בחסדי ד', ואנ ימרגישה כך בכל ליבי ולא שוכחת לרגע שיש כלאו שמצפות שנים בסבל וכאבים ומעריכה מאווד את המתנה שקבלת יומתפללת בשבילם) זה היה בהפרשים של שנה.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא מנסה לחנך אותךעוד מעט פסח

אתן שוב את עצתי-

שחררי אותו ותני לו להיות אבא על פי ראות עיניו.

העצה לא מתאימה לך? נפנפי.

ויהי רצון שתראי הרבה ברכה בחייך, נחת מהילדים זוגיות מאושרת.

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך