אז ככה, אחרי כמה זמן של התלבטויות החלטתי כמעט סופית שאני רוצה לעזוב את האולפנית שלי. הבעיה היא לאיזו אולפנא.
מצד אחד אני מאוד רוצה להישאר קרוב לבית; קרוב למשפחה החמודה שלי, קרוב לשבט המדהים שלי ולחברות הטובות, קרוב לישוב הנהדר שלי וקרוב לסניף השפיץ (אני מאוד רוצה להדריך שנה הבאה בסניף שלי). אבל... אני גרה בגליל! מה שאומר שבקושי יש בתי ספר באזור שלי, וגם אם יש התחבורה מאוד לא נוחה והמרחקים בין הישובים די גדול(לפחות הישובים שבהם יש אולפנות, אני הולכת לאולפנית שהכי קרובה לישוב שלי והיא נמצאת במרחק של כחצי שעה נסיעה), מה שמקשה על נסיעה כל בוקר וחזרה כל יום הביתה.
לצד הזה יש עוד אפשרות, והיא ללכת לאולפא עם פנימיה באזור הגליל. ושוב פעם הבעיה היא שהאולפנא היחידה שאפשרי להגיע אליה ובחזרה (בעיקר מכיוון שבנות מהאזור שלי ומהישוב שלי הלכו אליה) היא כפר פינס. אבל אני לא יודעת עם היא תתאים לי (אני חושבת שאני אוכל להתמודד עם הדוסיות שם, הבעיה היא הגודל של האולפנא וגם קצת הסטיגמה שייש לה ולבנות שהולכות לשם [לפחות באזור שלי])
מצד שני, אין לי שום בעיה ללכת לפנימיה רחוקה, אני ממש אוהבת את דרום הארץ, ואולפנות נווה דקלים וחלוצה די מושכות אותי. אבל, כמו שאמרתי, אני מפחדת להיתנתק מהדבר המדהים הזה שייש לי בידים ש הוא הישוב שלי.
אחרי החפירה הארוכה, אשמח אם האלו שהצליחו לקרוא עד לפה ייעצו לי, הבנות מהאולפנות שהזכרתי יגידו לי מה דעתם (גם לגבי האפשרות להדריך הדרכת חוץ בסניף הקרוב לאחת האולפנות בדרום),(וזה כולל אותך אילה, אם את יכולה להגיד לי ממה שאת מכירה אותי האם האולפא תתאים לי...).
תודה רבה! תבורכו! (וכל מי שעונה, אין לי מילים לתאר עד כמה אתן עוזרות לי ועד כמה אני מודה לכן!)