סבלתי מזה גם כן בהריון ואחרי הלידה, הנה כמה המלצות:
א) להרפות בשירותים זה טוב, אבל אל תשבי שם יותר מדי לעניות דעתי. ישיבה ממושכת מוציאה טחורים. בנוסף, להשתדל לא ללחוץ חזק מדי..
ב) לשתות המון. ואז עוד קצת.
ג) סיבים תזונתיים מקילים את היציאות, וכנ"ל מאכלים כמו שזיפים וכד'.
ד) טחורים: יש משחות, אני אישית משתמשת במשחה שיש בסופר פארם של "לייף". בנוסף ישנם מגבונים שאפשר גם לקנות בסופר פארם, מגבוני פרוקטו, שהם אחלה. באופן כללי, תנסי לא לנגב אחרי יציאות עם טישו אלא עם מגבונים.
ה) אם את מרגישה שיוצאים טחורים, לי אישית עזר מאד לעמוד במקלחת (וכמו שאמרו לפני, סליחה על חסור הצניעות), להוריד את הטוש ולהזרים מים חמימים על האזור. לא חמים מדי אבל, חשוב. תעמדי ככה כמה דקות, זה מאד עוזר.
ו) אם כואב לך, ממליצה לשבת על כרית ולא ישירות על כסא, זה מקל מאד.
ז) מסתבר שטחורים קשורים גם ללחץ נפשי- אז אם יוצא, לא להיבהל. לא להיכנס ללחץ בגלל זה. זה עובר, זה לא נוראי, ניתן לטיפול בקלות רבה. זה נפוץ, את לא הראושנה ולא האחרונה ויזה יעבור

ח) יש ברזל עדין שאת יכולה לקחת שאמור להקל על כל העניין
ט) ישנם גם תכשירים שמותר לקחת בזמן הריון כדי להקל- תה מידרו (למרות שאם אני לא טועה היום כבר צריך מרשם בשביל זה). אחרי הלידה אני השתמשתי ב"נורמלקס"- ואם זה בסדר בשביל נשים מניקות אני מניחה שזה בסדר גם בשביל נשים בהריון.
י) קצת דוחה אבל בכל זאת- אם את יושבת בשירותים ולא יוצא, פשוט קומי (זה אולי קצת לא נוח לכמה דקות אבל בכל זאת) ותנסי שוב בעוד חצי שעה.
ועכשיו, לכי לשתות D:
הרבה הצלחה!!!