כמה שאלות..bula bula

שאלות אמיתיות שאני רוצה להבין, אשמח אם תעזרו לי

• מי אמר שא"י זאת הנק' בדור שלנו? (חוץ מהרב חרל"פ). יש רבנים רבים שאומרים שרואים שזה לא מצליח אז הענין הוא לקרב ומתוך כך תבוא הגאולה.
  • בענין המאחזים: אין חובה לשבת בכל מקום. אסור שיהיו שטחים פנוים? ואם זה כדי למנוע מסירה אז רואים שזה בכל מקרה קורה.
  • מי אמר שיישוב א"י זה דוקא מחוץ לגבולות שהמדינה קבעה. לא מספיק שמישהו גר ברמת גן? למה לא להתיישב באום אל פחם?
  • יש שלוש מצוות שהן בגדר יהרג ובל יעבור, ומצוות ישוב א"י היא לא אחת מהן. אז למה היו כאלה שעלו לא"י כשלא היו פה תנאים בסיסים אפילו ומתו הרבה אנשים ממחלות וכו'. מה המסקנה לגבי היום- האם זה בסדר לגור במקומות מסוכנים? מה הגבול? האם מותר לי לגור עכשיו באום אל פחם?
בקצרה:אלעד

א- כל נושא שטעון תיקון ומאמץ מיוחד מהווה אתגר ומשימה עיקרית בדור שלו. ב"ה אנחנו ציבור גדול ואיתן ויכולים לקבל על עצמינו כמה משימות, כך שכל אחד יפעל ע"פ נטית ליבו ובא לציון גואל. כמובן שכל תחום משפיע על משנהו וכל עוד כולנו נדע שכל תחומי הפעילות חשובים אנו בדרך הישרה.

ב- במצב כיום בו איש הישר בעיניו יעשה מוסב רק על הערבים ימ"ש, בעוד הממשלה שלנו ושלוחותיה עסוקים בצימצום מתוך פחד וחולשה, נוכחות ואומץ יהודי חיוניים. ממש חיוניים. כמובן שבשלטון חוק שמונהג ומונה ע"פ התורה אין מקום לבנות שלא ע"פ הסדרים המקובלים בדיוק כפי שלא יתכן מצב בו יהודי יבנה את ביתו בחצרו של חברו, וזה פשוט.

ג- מקובלני מרבותיי שהכל נמדד ע"פ המאמץ, יש מקורות אך אני לא זוכר איפה..

ד- "יהרג ועל יעבור" חל על גם מניעת מצוות בפרהסיה (וגם בשעת השמד) במצבים בהם חילול ה' עומד על כפות המאזניים, ולצערינו זה המצב כיום.

מקור לג'alezish

"בן הא הא אומר -לפום צערא אגרא"

משנה אבות פרק ה' משנה כ"ג או משהו כזה.

נכון.אלעד

אבל יש מקורות מדוייקים יותר ביחוד לנושא הזה

במצות שמד זה יהרג ועל יעבור!אנונימי (פותח)

והיום לצערנו...

אגב,אמר הרב יעקב יוסף באזכרה לרב כהנא תש"ע שאומר ה"שערי תשובה"(נראה לי שזה הוא) ש"לא תחניפו את הארץ" זה יהרג ועל יעבור!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לגבי השאלה למה להתיישב ברמת גן זה לא מספיק..יויו2

מצוות יישוב הארץ כוללת 2 דברים,"וירשתם אותה וישבתם בה"

יש לרשת את הארץ,ויש לשבת בארץ.

אז את יישוב הארץ מקיימים גם בת"א,רעננה,ורמת גן.

אבל ירושת הארץ מיד הגויים,מקיימים במקומות שאם אתה לא שם,אז ערבים שם.וזה דווקא ביו"ש ובמאחזים.

כתוב בגמרא(בערך לא מדוייק) שכל דבר שעם ישראל מוסרים את נפשם עליו אז הוא נעשה שלהם.

וברש"י הראשון בתורה,שר' יצחק שואל למה פתחה תורה בבראשית ולא ב"החודש הזה לכם",אז עונים שבשביל "כח מעשיו הגיד לעמו"- שלא יגידו אומות העולם,ליסטים(גנבים) אתם,שלקחתם את ארץ ישראל ממנו בכח,אלא היא של עם ישראל שקיבל את הארץ מה' יתברך.

אז שואלים,למה כתוב "כח מעשיו הגיד לעמו"?אמור להיות כח מעשיו הגיד לגויים!,שהגויים יראו את כח מעשיו,ושהם יבינו שא"י שלנו.

אלא..עונים על זה-שכח מעשיו הגיד לעמו,שכשלנו,לעם ישראל יהיה ברור שארץ ישראל שייכת אך ורק לו.אז גם לגויים זה יהיה ברור.

אבל מ'לעשות שביבי לא הולך לאובמה ואומר לו,צ'מע,רץ ישראל,וכולה שלנו.אז אנחנו צריכים למסור את נפשינו עליה,שיהיה מובן שהארץ שלנו.

ואפשר לראות מזה שהממשלה כ"כ נלחמת בזה,ושזה כ"כ מלחיץ אותה,שזה האמת.

אנחנו נלחמים על זכותינו להתיישב בכל ארץ ישראל המובטחת לאבות-"לך אתן את הארץ הזאת"

כמה תשובותאנונימי (פותח)

א. כל הרבנים הציונים (החל מהגר"א) ראו את הגאולה האחרונה דרך יישוב הארץ והחייאת השממה בימינו. כל יסודם של ספרי הציונות (ובעיקר רבני "חיבת ציון") מבוססים על זה. החידוש של הרב חרל"פ הוא שלכל דור יש מצווה עיקרית. לגבי "שאר הרבנים" אני מניח שכוונתך להר המור ודומיהם, נראה בעליל, שהם פשוט המציאו לעצמם ציונות חדשה שלא מצינו כמותה לא בנביאים ולא בחז"ל ולא בשיטת שום רב ציוני (ועיין אם הבנים שמחה עמוד פ"א עד סוף הפרק שאמר מפורש שאין ענייננו להחזיר בתשובה. ואצל שאר הרבנים לא תראה כלל שמדברים על תשובה או שמדברים עליה רק באופן משני ליישוב הארץ)

ב. טעות! יש חובה לשבת בכל מקום. עיין רמב"ן בהשמטות למצוות עשה רמב"ם מצווה ד': "שנצטוינו לרשת את הארץ אשר נתן האל יתעלה לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב ושלא נעזבה ביד זולתנו מן האומות או לשממה" מלבד המצווה שעלינו לשחרר את כל ארצנו הקדושה מהגויים (שעושים את זה ב"ה במאחזים), ישנה מצווה שלא נעזבה לשממה!!! (מה שהערבים עושים טוב מאיתנו לדאבוננו, ואת זה עושים פחות במאחזים). ולגבי הרמב"ם ישנה מחלוקת האם סובר כן. מכל מקום אליבא דרבני הציונות גם לפי הרמב"ם יש את המצווה הזאת.

ג. ברמת גן כבר אי-אפשר ליישב את הארץ יותר (לבנות עוד קומה זה לא גואל שום מטר רבוע מארצנו הקדושה, אמנם גם אני מסכים שזאת מצווה. אבל שעה שיש לך מקומות רבים שיושבים עליהם אויבים ועליהם בכלל המאבק על הארץ, מה לך לחפש בגורדי השחקים בדיזינגוף?!) ובכלל יישוב הארץ לענ"ד בצורה של רמת גן ותל אביב אינו שווה הרבה ואדברא הוא מעליב את ארצנו הקודשה אבל לא נאריך בזה.

ד. משה רבנו ויהושע בן-נון ודוד המלך לא שמעו את הסברא המוזרה הזאת מפי הגבורה. הם סיכנו את נפשם ונלחמו ונהרגו (לא הם ספציפית) למען הארץ. בגלל שירושת הארץ היא במהותה פיקוח נפש, אין לומר שפיקוח נפש דוחה אותה, כי אם כן עקרת מצווה מן התורה (הרב כהנא)

תשובותדי"מ

1. אף אחד (גם אני לא)

2. כי שם יותר חשוב (בגלל הערבים) (ואכן מקום שאין בעיה של ערבים אין כזה עניין)

3. ישוב ארץ ישראל זה בכל מקום (אך לא לפי כולם יש מצווה כזאת יש את מצוות כיבוש ארץ ישראל שהיא לפי כולם ואותה לא מקימיים ברמת גן אבל ברמ"ג כן)

4. א. הרב צבי יהודה אמר שעל ארץ ישראל צריך למסור את הנפש

ב. יש 3 מצוות שחיביים למסור עלייהם את הנפש זה לא אומר שעל מצוות אחרות אסור וגם בשעת השמד חייבים    

למסור את הנפש גם על מנהג

עיצבנת אותי!!!אנונימי (פותח)

מזתומרת אף אחד?! אינך רואה ענין מיוחד כיום ביישוב הארץ? הרי זאת אתחלתא דגאולה ע"פ הקץ המגולה!!! וכנראה שהגר"א נחשב בעינך "אף אחד" שהגר"א ראה בדורנו משיח בן יוסף שתפקידו להביא את הגאולה החמרית. נראה שגם הרב קוק והרב קאלישר והרב מימון והרב ריינס והרב טייטכל והרב קאלישר (והרשימה עוד ארוכה) שמוכיחים זאת מכל מקורות חז"ל ותנ"ך וזוהר וראשונים לא נחשבים בעינך למאומה.

הגר"א לא אמר שזה נקודה העיקריתדי"מ

ולא אני לא רואה  עניין מיוחד בישוב הארץ אלא בכיבוש הארץ

היחיד שאמר שזה הנקודה העיקרית זה הרב חרל"פ

מה אתה אומר?!אנונימי (פותח)

"ואלה הם עיקרי האתחלתא דגאולה המעשית באיתערותא דלתתא: א. קיבוץ גלויות ב. בנין ירושלים ג. ביעור רוח הטומאה מן הארץ ע"י נטיעת אדמת הקודש וקיום מצוות התלויות בה וכו'" (קול התור פרק רביעי) ובהמשך: "אשר בזה תלויים כל שלשת קיבוצי הגלויות לדברי רבנו וביחוד לקט שכחה ופאה. נטיעת הארץ עד כמה ועד היכן? עד שאדמת הקודש לא תשם. עד שאדמת הקודש תתן פריה... והוא עיקר סוד קץ המגולה שבחז"ל (קול התור פרק ששי) היו עוד דברים שבהם הגר"א ראה גאולה, כגון גילוי רזי התורה וכו' אבל החלק המרכזי בעשייה הוא עלייה לארץ ויישובה. שזה במה שעסקו תלמידיו שעלו לארץ.

"ולא אני לא רואה  עניין מיוחד בישוב הארץ אלא בכיבוש הארץ"

כיבוש הארץ תכליתו יישוב הארץ (לא ראיתי כך במקורות אבל נראה לי שזה סברא פשוטה - וכי מה העניין בלכבוש את אר"י ולהשאירה שוממה?!). כנראה שהפכת את האמצעי למטרה בפני עצמה.

מה עניין?די"מ

שזה יהיה שלנו ולא של הגויים

לפי הרמב"ם אין מצווה כזאת בכלל "ישוב ארץ ישראל"

"שזה יהיה שלנו ולא של הגויים"אנונימי (פותח)

מה זה אם לא יישוב הארץ? כשהרמב"ן דיבר על יישוב הארץ אמר שגם שהגרגשי הלכו להם לאפריקה מצווה עלינו ללכת ולשבת במקומם, כדבריך "שזה יהיה שלנו". התכלית - יישוב הארץ!! שכל אדמת א"י תהיה מנוצלת ע"י היהודים!!

ואם כוונתך "שלנו" לגבי ריבונות לאומית גרידאאנונימי (פותח)

שזה העיקר וליישב את המקום ההוא אין בו עניין,

מאי שנא ריבונות לאומית של ירדן לריבונות לאומית של ישראל כשהאדמה נשארת שוממה?! בתכל'ס היא של אף אחד!!

לפי זה אפילו דיי לנו לאחר שכבשנו את אר"י השלמהאנונימי (פותח)

בתל אביב ובמגדלים שראשם מגיע השמימה וכל עמ"י יושבים בתוכם. ושאר הארץ תשב שוממה. הרי כבר כבשנו אותה ויש לנו עליה ריבונות לאומית!!!

לפי הרמב"ם יש יסודות לתורהפאנט משוגעאחרונה

ומפני שהם מובנים וברורים אין צורך להזכירם בתרי"ג מצוות

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך