כל כך רדוד ואופייני לפתוח את התגובה בכמה אני מלאת רגשות ודמיונות מה אולי עברתי בחיים, ואח"כ להמשיך להכניס דברי התנשאות.
אני אפילו לא אתחיל להתייחס להרהורים שלך בנוגע לשכלתניות פה בפורום - בחירה שלך אם להיכנס לפורום או לא, ואם להגיב או לא.
זה שאתה חושב באופן שונה מפותחת השירשור אם לשכנע חילונים להביא ילדים זו זכותך, אבל אתה בהחלט לא יכול לכתוב בצורה כזאת מלאת ביטחון בשם הדת.
שאלה: איך בדיוק הרב שאליו פניתי נהג בצורה בוטה ודיבר שטויות וכבוד מעשיה נאה דיבר בצורה עדינה דברי חוכמה??? מה ההבדל בין הדברים שלך לדברי הרב?
אני ממש ממש מתאפקת לא לומר את שם הרב מפני לשון הרע, אבל נראה לי שאם היית יודע מי היית נזהר בדבריך.
אני לא יודעת מה אתה היית חושב על זה, אבל בתיכנון שלי בתור בחורה דתיה היה להתחתן עם בחור כמה שיותר דתי, ושילדי יראו ויספגו תורה בבית - כנראה שהקב"ה חשב אחרת בנתיים והחליט שמה שנכון לי עכשיו זה שביתי תראה את אבא שלה אוכל יוגורט אחרי מרק עוף ונוסע לבריכה בשבת... לא אתה ולא אני מחליטים פה החלטות, מה לעשות, רק אחד שם למעלה מכוון לנו את הדברים, ואני בתור בחורה מוסרית ומאמינה בקב"ה לא אעז לומר לחילוניים לא להביא ילדים. ה' ישמור אותנו מהמחשבות הקיצוניות שלך ושל דומיך!
ליוקטנה אני ממש לא דואגת, היא לא צריכה אישור מאנשי דת אם להמשיך להביא ילדים או אם זה היה נכון עד עכשיו... אני כל כך מעריכה את הדרך בה היא הולכת ומכבדת את האדם המדהים שהיא. הלוואי שהרבה ילדים שגדלים בבית "דתי" היו מקבלים את החינוך של יוקטנה, הלוואי שהילדה שלי הייתה סופגת חצי ממה שהיא ובעלה משרים בביתם.
אני חושבת שהתייחסו מיד ליוקטנה לאו דווקא כי כולם דואגים לה, אלא קודם מכיוון שדבריך נגעו בנקודה רגישה בנפש פנימה, שלא מאפשרת לנו לתת לדברים כאלה לעבור דרך אוזנינו, אנחנו אנושיים ולא בידינו הרשות להטיף למי יש זכות להקים משפחה ולמי לא.