בנים לא יודעים לקרא מחשבות.
מה לעשות, לא ניתנה להם היכולת הזו..
נורא חשוב לך שהוא ישלם? תגידי! לא אמרת- אל תתלונני.
וכל בן בנוי אחרת.
אני למשל, יכולה לומר שאני ממש נגד הג'נטלמניות הזו, הייתי לא מזמן באיזה מקום והיה לי תיק גדול, ואחד הגברים- בלי לשאול אותי אפילו- לקח לי אותו כי "זה כבד, אל תסחבי" התעצבנתי עליו! מה אני,נכה? לא! אני אישה! ואני יכולה לסחוב לבד ת'תיק שלי...
היום זה הרבה פחות בנורמות להיות ג'נטלמן. מחנכים את הבנים בישיבות להיות נחמדים, להוביל, להתקשר בזמן- לא תמיד מחנכים אותם לג'נטלמניות- שד"א זה דבר בלתי יהודי בעליל שהתפתח בתקופת הרנסנס בעקבות המעבר מהתקופה שבה האבא החליט עם מי הבת תתחתן לתקופה שבה הבנות החליטו על עצמם, וכל הכללים הללו נועדו כדי לשמור על הבנות מפריצות.
מה העניין של ג'נטלמניות? ברמת העיקרון, לגברים אין באופי רצון או צורך למחויבות. הפוך- מבחינתם, כמה שיותר חופש וכמה שיותר נשים. אבל בעת העתיקה וגם בימי הביניים- לאישה לבד, בלי גבר, לא היה סיכוי. היא הייתה חייבת להתחתן, מחויייבות של הגבר כלפיה לפרנס אותה ולהגן עליה- ולכן נקבעו כללי החיזור. הגבר היה משלם- כי רק לו היה אז כסף. הגבר היה מלווה אותה (חוצמזה שתמיד היתה איתה משרתת, נשים לא הלכו אז לבד אפעם) כי זה היה מסוכן באמת ללכת לבד. והאישה היתה גג רוקמת לו מטפחת... ואז אחרי שהגבר השקיע כ"כ הרבה כסף וזמן ומאמצים באישה אחת עד שהתחתן איתה- יהיה לו יותר קשה לגרש אותה, כי למי יש כוח להתחיל מהתחלה?
אבל מה לעשות- היום הכל שונה לחלוטין. לאישה יש כסף לא פחות מאשר לגבר (ואם הוא בייני"ש אז יותר..) והיא בנורמה הולכת לבדה לכל מקום (גם לטמפיאדות חשוכות) והיא אפילו יודעת לפתוח לעצמה את הדלת (!)
זה לא אומר שהגבר לא צריך להיות גבר- להוביל את הקשר, להיות דומיננטי, להתחשב, להתעניין, להיות בנ"א.
אבל תפסיקו כבר להתעצבן כל פעם שהוא לא מתייחס אליכן כאילו אתן מלפני 200 שנה...