אני מעתיק כאן מאמר שנכתב לא פחות מבאתר 'בחדרי חדרים' וכמובן התגובות נזעמות מיד
לקרוא ולקבל בחילה..
המאמר: [פורסם לפני חודש]
..הנטייה המעט משונה הזו, מביאה את הצעיר החרדי לא לבחון לעמוק את סוגיית ה'בעיה הפלסטינית' ולא לגלות אמפתיה או רגש אלטרואיסטי כלפי בן או בת לבני דודינו.
שכן, כמה מאתנו יכולים להתהדר בעובדה כי הם ניהלו דיאלוג אינטליגנטי ושפוי עם איזשהו אינטלקטואל ערבי? כמה מאתנו יכולים להצהיר כי הם קראו לעומק את ספריהם של אנשי האקדמיה הפלסטינים ושוכנעו כי אין מקור מוסמך לדבריהם?
'אין אמונה בערבים', נוהגים רבים מאתנו לומר ובכך להשקיט את קולו של המצפון, אך האקסיומה הזו מתערערת מעט כאשר אחד כזה מטפל בנו, במלא האדיבות, באחד מחדרי המיון של בתי החולים בארץ. האם טרח אי מי לשוחח עם אחד הרופאים הצעירים הללו ולשמוע את דעתו? אולי קיים בו איזשהו עומק תכני עליו לא חשבנו, ושאותו לא הכרנו?
לא צריך להיות פעיל של תנועות השמאל הקינקיות הכמעט ביזאריות 'בצלם' או 'שלום עכשיו', לא צריך להיות גם שמאלן פונדמנטליסט ומוטרף כמו ד"ר אייל ניר מאוניברסיטת בן גוריון. אפשר פשוט לזכור רק כי האדם, כל אדם, נברא בצלם אלוקים, גם אם הוא לא נולד דווקא בתל אביב או במודיעין עילית.
עד כאן המאמר
והנה תגובה:
.."התגובות הזועמות רק מעידות על כך שאנשים מהציבור החרדי מתקשים להתמודד עם אתגרים מחשבתיים מחוץ לקופסה. המאמר קורא תיגר על הגזענות שאנו כה מרבים לנופף בה והיא למעשה חבויה ומושרשת עמוק בתוכנו. כדאי לפעמים לחשוב גם "אחרת"
|
תגובה נוספת וענינית: צריך להבין שבביעור הגזענות הניזונית משקרים ועיוותים, ולא משנה מי הגזען יהודי או ערבי | |
כל שיפוטיות צריכה להיות רק ביחס להתנהגותו ומעשיו של אדם פרטי ותו לא, ערבי רוצח ויהודי רוצח שניהם עשו מעשה אסור וחמור, וזה שהוא יהודי או ערבי אינו משמעותי כלל ביחס לזה. כמובן שצריך להלחם בגזענות בכל מקום שהיא נמצאת, בין אצל יהודים או ערבים או כל אומה או חברה אחרת.
לעומתם נכתבו תגובות משעשעות לענין לא פחות
..אם אתה מכיר ערבי שעונה להגדרה אינטלקטואלי, תפרסם כאן את פרטיו
|
..גם זה חסר לנו, לקרוא לעומק את ספריהם של אנשי האקדמיה הפלסטינים??? (ל”ת) |
באמת נפלת על הראש???
|
-כמה מאתנו יכולים להתהדר בעובדה כי הם ניהלו דיאלוג אינטליגנטי ושפוי עם איזשהו אינטלקטואל ערבי? ( |
אני!!
נסיתי לנהל דיאלוג עם אחד מבני דודינו האינטלקטואלים שחטף אחת מבנות עמנו לכפרו...
אינך מצפה לשמוע את תוצאות הדיאלוג,
נגיד רק שיצאתי בחיים מדיאלוג כזה..
אני משתף אתכם בהשקפות הזרות הללו.. אגב, זה לא מקורי- כל בחור שמתחיל להיות נחיתי מהעולם החילוני 'קונה' אט אט את השקפותיהם והצורך להיות משכיל ואיש מתקדם.......

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל