זה שהם רוצים להתיישב בארץ ישראל רק אחרי בוא המשיח
ואתם רוצים לגור בארץ עוד לפני שהוא בא?
ב"ה
מה דומה?
[ובכלל- מי זה 'אתם'?]
בציפיית הישועה.
בע"ה
כמה נקודות:
א. נראה לי שבאופן כללי, וספציפית בנושא זה קשה מאוד להכליל כאן את כולם כמקשה אחת. יש כאן מגוון רחב מאוד של דעות הנוגעות לנושא של מדינת ישראל.
ב. חשוב לדייק בהגדרות: בניגוד לנטורי קרתא שרואים במדינה ממסד שהוא לפחות התגשמות הופעת השטן עלי אדמות, ושהוא המעכב הגדול ביותר לגאולה והחטא הגדול ביותר שעם ישראל חטא בו אי פעם. החבר'ה שנמצאים כאן מאוכזבים מהמדינה.
ג. אכזבה נובעת מתוך מקום שהאמין בעבר, ראה שיש יכולת אמיתית להגיע למימוש התקווה [שאותה כל אחד יגדיר מעט אחרת] אך לבסוף, המדינה החטיאה. יש לה את האפשרות, אך משום מה- היא לא מקיימת את מה שמוטל עליה ונכון ואמיתי, לדעת המאוכזבים.
ד. גם אם הוא יאמר אחרת, מי שמאוכזב מהמדינה לא ימהר לשבור את הכלים. הוא ישמח בהצלחות המדינה, בכל צומת- יתפלל לבחירה בנכון ובגאולי, וכאשר ידרש לכך- יתגייס לטובת המדינה והעם היושב בה- בצורה כזו או אחרת, כל אחד על פי אמונתו והשקפת עולמו. נטורי קרתא מנסים לעשות ככל שביכולתם להרוס את המדינה ולהביא לקיצה [ב"ה לחלוטין בחוסר הצלחה]. לו יצוייר והמדינה פתאום 'תעלה על המסלול' כולם יחזרו בתשובה, והרב שמואל אליהו יבחר כראש ממשלה- גם אז נטורי קרתא, ואולךי אפילו ביתר שאת אז- ינסו להביא לחורבנה, בעוד שרוב המאוכזבים דווקא יהיו די מבסוטים.
ה. וכמובן, שיש כאן ובכלל חבר'ה שגם אני לא מצליחה להבין מה הם עושים פה.
בציפיית הישועה.
נטורי קרתא בעד הערבים, עד בוא המשיח הם בטוחים שהערבים הם אלו שצריכים להתיישב בא"י.
ב'אתם' הכוונה לנוער הגבעות למי ששאל...
אצל נערי הגבעות הדבר הכי בולט הוא יישוב א"י!
משהו נוסף- הנטורי קרתא ם חברה סגורה, הם לא ממש מוכנים לקבל את שאר עמ"י [בלשון יפה...]
נערי הגבעות אמנם מתווכחים הרבה... אבל זה ממש לא מתוך שנאה.
יש להם אהבת ישראל!
ב"ה
אני לא מאמינה שיש כאן מישהו שיגיד שמלכתחילה- עדיף שמדינת ישראל לא היתה קמה.
ב"ה שהיא קמה, וב"ה שהיא המשיכה להתקיים. עם זאת- 'בונים בחול ואחר כך מקדישים', הבנין החומרי נמצא, אבל היכן היא הנשמה שאמורה להנחות את המדינה בפעולותיה מעכשיו? מדוע ההחלטות שמתקבלות בממשלות מתקבלות על פי אמות מידה מוסריות מערביות ולא יהודיות? מדוע ריצוי המערב הוא השיקול המרכזי בקבלת ההחלטות ולא האמת הלאומית?
הקומה הנוספת, קומת הרוח שטרם הורמה במדינה גורמת לאכזבה וכעס וממילא- לרצון שלא להיות שותפים בה. עם זאת, אף אחד לא הרים ידיים לחלוטין, וכולם פה מתוך תקווה לתקן ולקדם את המדינה אל עבר יעודה האמיתי- כל אחד בדרכו.
בציפיית הישועה.
אנחנו מחפשים ת'תיקון, התיקון שלה הוא ליפול...
בס"ד
![]()
אלירזב"ה
שעדיף שהיא לא היתה קמה?
ואם באמת יקרה ולמשל הרב שמואל אליהו יהיה ראש הממשלה, גישתך תהיה אותו דבר בדיוק כמו שהיא עכשיו?
האם תחבור אל הערבים או אל כל כוח חיצוני אחר על מנת להביא להשמדת המדינה?
בציפיית הישועה.
אבל כן, גם אז ננסה להפיל אותה.
1.לא יודע, יכול להיות שעדיף שלא היתה קמה. אבל זה בכלל לא משנה.
כי גם הבריטים היו עדיפים מהתורכים וגם הם לא היו מציאה גדולה.
אה נכון.. שכחתי ש-למות אצל הפירר/ הפריץ/ הסולטן/ וואט אבר יותר טוב..
חבר'ה!!!
לא לחיות בסרט ולא לכפור בטובה!
כן! זה היה נס גדול מעם ה' יתברך!!
דור שגדל בארץ ישראל כנראה לא מבין מה המשמעות של לחיות בגלות..
לא ביקשתי ח"ו רוח גלותית, רק חשוב מאוד!! לזכור מה היה פה קודם.
בזה שהם הסגירו יהודים לפורעים ערבים? או בזה שבמאורעות תרפ"ט הם גרמו לטבח יהודים מבלי לסייע? או אולי בזה שהחזירו אוניות מעפילים חזרה לאירופה לידי הנאצים והטביעו את חלקם?
או בזה שהם חימשו את האוייב הערבי ולקראת עזיבתם הם נתנו להם כמויות אדירות של נשק
שמטרתו היא אחת- השמדת העם היהודי בידי הערבים ימ"ש??
אם נשים את הגישה השלילית בצד, תראה שהבריטים היו הרבה הרבה הרבה יותר טובים מהתורכים המוסלמים ביחסם ליהודים. מי כתב את הצהרת בלפור, ההצהרה הראשונה מאז כורש בה אימפריה של אומות העולם מאשרת ליהודים לחזור ארצה ולבנות בית לאומי? מי נתן ליהודים בארץ שוויון זכויות יחסי בהשוואה לאזרחות סוג ב' בזמן העותמנים?
בזמן הבריטים היישוב היהודי גדל מ-70,000 ל-550,000. זה לא דבר טוב? זה לא נס שצריך להודות עליו? לא ראוי לומר על זה הלל בברכה?
אז נכון שלא הכל מושלם, והיו גם מקרים שהצבא הבריטי לא הגן על היהודים מספיק. אבל לפחות הוא לא השתתף בפרעות באופן פעיל, וגם לא מסר נשק ישירות למחבלים ואימן אותם כמו צבא מסויים שאנחנו מכירים. כך שזאת לא סיבה לכפור בטובת ה' ולהלחם נגד המלכה אליזבת ירום הודה.
לגבי גירוש יהודים...ובכן - יש מדינה מסויימת שגירשה 9000 יהודים, כולל נשים וילדים. הבריטים גירשו 250 לוחמים לאריתריאה. הבה נחשוב מי מהם גרוע יותר בנושא הספציפי הזה.
עשו אתה עדיין רואה את הדברים ה"טובים" שלהם אבל מדינת ישראל עדיין לא שמעתי אותך אומר דבר טוב אחד... (מעניין שאצל הבריטים בניגוד לממשלת ישראל אתה לא אומר "כל מה שעשו לטובתם הם עשו")
אתה מעדיף לסנגר על גויים ששונאים אותך ולקטרג על עם ישראל- שיא הצביעות...
לגבי החלק השני של הדברים, תלך ללמוד היסטוריה ותחזור.. עאלק הם לא מסרו נשק ישירות לערבים..
רכבות שלמות מפוצצות תחמושת הועברו להם עם סיום המנדט, ובסיסים של הבריטים על כל תכולתם הועברו לידי הערבים...
ובגוש קטיף עם כל הכאב הממשלה לא גירשה אותם לתוך התופת ולמוות בטוח כמו שהבריטים עשו
ככה שההשוואה הזו היא פסולה...
יש עוד הרבה דוגמאות.
למשל - כמה מחבלים ערבים הוציאו הבריטים להורג? לפחות 200. בשנה אחת של המרד הערבי הם העלו לגרדום 108 ערבים.
כמה מחבלים ערבים הוציאה מדינת ישראל להורג? 0.
וכן, הבריטים שלחו כמה ספינות של ניצולי שואה חזרה לתופת (בניגוד לישראל שרק ירתה בהם מהתותח הקדוש). אבל אתה שוכח להזכיר את זה שהם הגנו על היישוב היהודי מפני הנאצים, ואם הבריטים לא היו מנצחים את רומל בקרב אל אלמיין השואה היתה מגיעה גם ארצה וגם המדינה שלך לא היתה קמה, פשוט כי לא היה מי שיקים אותה.
אז למה לא מודים לה' על הניצחון הגדול של הבריטים באל אלמיין בו ניצל היישוב כולו מהשמדה בטוחה?
הסיבה פשוטה: לציונים לא אכפת לכם מה' ומניסיו. בשבילם ה' הוא רק תירוץ, נתיב מהיר לתעמולה שמטרתה הנצחת המשטר. ודאישתמש בתגא חלף.
שזה שלטון יהודי בארץ ישראל, אמנם זהו שלטון ערב רב ואולי גרוע הוא ממלכות מנשה ואחאב, אבל עכשיו אתה יכול לחיות כאן, מה שלא הייתה יכול לעשות לפני מאתיים שנה.
ברור שעדיף להיות בא"י תחת שלטון ערב רב ולא להיות בחו"ל תחת הנהגה אורתודוקסית. הציונות החילונית והמדינה היה להם מקום ותפקיד חשוב והם הכשירו את הארץ להתיישבות ותחייה. כמובן שמקום זה נגמר, והם נשארו בבחינת קליפה שצריך לשברה כדי לזכות בפרי (המשל הוא ע"פ המהר"ל מובא באם הבנים שמחה לגבי החילונים ואצל הרב גינזבורג לגבי המדינה). אבל לומר שטוב לנו ממשלת בריטניה וטורקיה זהו הבל הבלים
ולפעמים אכזריות מלוקקת גורמת להטבות מסוימות.
כי זה ברור לכולם שהוא גוי והוא נגדנו
יותר גרוע מלאכול חזיר
זה לאכול חזיר ולחשוב שזה כשר...
אולי תסברי לי למה את מתכוונת כשאת אומרת "חילול ה'" או "קידוש ה'"
ודרך אגב זלזלתי במושג "חילול כבוד האומה" לא ב"חילול ה'"
http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/?id=17138
מלך ישראל צריך להסתפר כל יום. למה? כי הוא אוחז בכבוד האומה, שכבוד האומה הוא כבוד הקב"ה בכבודו ובעצמו!
אתם מוזמנים לבנות לעצמכם תא גזים ולהיכנס אליו... שיהיה בהצלחה...
נמחזר חומר כמה שיהיה צורך.
ב"ה תמוז התשס"ז
בינינו לחרדים
הרב יצחק שטרן, ישיבת תורת החיים
כל מי שכועס עלינו כי נהיינו חרדים, וכל מי שחושב שהלבוש שלנו לא הפך שחור רק בשביל למשוך אחרינו את הנוער הדת"ל, ראוי שידע שאין זה נכון. לא שאנו מפחדים להקרא "חרדים", ולא שאם היינו "חרדים" היינו ראויים לכל הכעסים וקריאות ה"בוגד" שאנו זוכים להם, אך האמת היא שיש מרחק אידיאולוגי בינינו לחרדים.
ההבדלים מתבטאים בעיקר בשלושה עניינים: ראשית, הגישה ה"חרדית" העכשווית סוברת שאין לנו לנקוף אצבע עבור תהליך הגאולה; שבנין הארץ, קיבוץ הגלויות, בנין המקדש וכל ענייני הגאולה "ירדו מן השמים", ושכל פעולה מעשית בעניינים אלו היא דחיקת הקץ והפרת השבועות.
אנחנו חולקים על כך מכל וכל. אנחנו מאמינים, ע"פ דברי חז"ל, וע"פ רוב ככל גדולי ישראל בכל הדורות (ובכללם הגר"א והנצי"ב ועוד "חרדים"), שתהליך הגאולה חייב להיעשות על ידינו, ושעלינו "לפעול עם אל" בכל הנוגע לתחיית עמנו וארצנו ותהליכי גאולתנו. גדולה מזאת, אנו מאמינים, שחובה עלינו לפעול מעשית גם בנוגע לבנין בית המקדש. איננו מקבלים את האמירה ש"לענין הר הבית אנו נטורי קרתא". אנו סוברים שנטישת הר הבית בידי אויבינו היא אחת הטעויות הגדולות של הדור, והיא משליכה ומקרינה על כל מאבקינו על הארץ - אם אנו שוכחים את ירושלים, אנו שוכחים את כל ה"ימין".
שנית, הגישה החרדית הקלאסית אינה רואה את תקופתנו כתקופה של גאולה, כתקופה של "שיבת ציון", והיא מתעלמת מכל הניסים הגדולים שאירעו לנו במאה השנים האחרונות. הגישה החרדית אינה מודה לה' על ניסי תש"ח ועל ניסי תשכ"ז, אינה מודה לה' על קיבוץ הגלויות המופלא, ועל פריחתה ובניינה של ארצנו הקדושה.
אנחנו לא עמהם! - אנו מודים לה' הודאה עצומה על כל המראה הגדול אשר לפנינו, על ניסיו ועל נפלאותיו, ועל כל הזינוק הגדול של תהליך הגאולה בדורות האחרונים (שהחל בעלייה הגדולה של תלמידי הגר"א). אנחנו חוגגים יום שלם המציין את אתחלתא דגאולה, בו אנו עולים לירושלים עיר קדשנו ותפארתנו, בהלל ושירה, ומכירים תודה לרבונו של עולם.
שלישית, הגישה החרדית תופסת שיהודי צריך לעסוק רק בתורה. כל עיסוק שהוא מחוץ לתורה, הוא בגדר "בדיעבד", ואינו נצרך אלא להשלמת פרנסה ולמי שלא מצליח בלימוד התורה.
אנו חושבים שזו טעות! - אנו רואים ערך עליון בהקמת ממלכה שלימה, של תורה ועבודה וחקלאות וכלכלה וספרות ותרבות וכו', כאשר הכל מונהג ומכוון ע"פ התורה, ורק ע"פ התורה. איננו רואים בזה מצב של דיעבד, איננו מנסים להיות אלטרנטיבה לחילוניות, אלא אנו רואים בזה אידיאל גדול, קידוש השם של ממש, והתגשמות החזון של "ממלכת כהנים וגוי קדוש". מטעם זה הקמנו בית ספר לקולנוע יהודי, ובית ספר לייעוץ תורני, הכל ע"פ טהרת הקודש, ובכוונתינו בעז"ה לייסד עוד ועוד בתי ספר למקצועות רבים ולתחומים רבים, שכולם חייבים להיות בקרב ישראל, המתיימרים להיות עם ה' ואור לגויים.
לעומת ההבדלים הללו, יש נקודה אחת שבה אנו מסכימים עם הגישה החרדית, והיא: זיהוי החילוניות כאויב רוחני. המהפך בהשקפתינו נגרם ע"י שגילינו שהאידיאולגיה החילונית איננה עוד כפי שהיתה. שמנו לב שהחילוניות איננה עוד "טעות קטנה", אינה עוד "חיפוש אחר ערכים גדולים", אינה ביטוי של התועים המחפשים מעיין להשקות בו את "צמאונם הגדול לאל חי", אלא היא אידיאולוגיה לוחמת והרסנית. אנו רואים שחזונו הקודר של מרן הרב קוק זצ"ל, על עתידה של הלאומיות שאין לה קשר עם הדת, מתגשם לעינינו. אנו רואים שהרב זצ"ל צדק בנבואתו שלאומיות זו עתידה להפוך ל"מפלצת" ול"משחית", ולשנאת אחים נוראה.
לא דברנו עם הקב"ה ואין אנו מתנבאים בשמו, אך אנו מקיימים את חובתנו היסודית להשתדל "לקרוא" את המציאות שהקב"ה מראה לנו. אחר גירוש קטיף ופוגרום עמונה, וכל האירועים הנלווים אליהם, הבנו שהמאבק הרוחני עלה כמה דרגות. ראינו בעינינו שאמנם בתקופת הרב זצ"ל ועד לפני כעשור שנים, בעת שהחילוניות לא היתה כ"כ רוויה בשנאה הגובלת באנטישמיות, אכן היה בה פוטנציאל גדול. אך כעת האידיאולוגיה החילונית התדרדרה במורד, והגיעה למימדים של אויב רוחני נורא ומר.
לאור זאת, הבנו שא"א לנו להמשיך ולחבק, להמשיך ולהעריץ ולכבד את ראשי החילוניות באשר הם (בניגוד ל"עם שבשדות", לציבור החילוני הרחב, שרובם ככולם "תינוקות" שנשבים אחר ראשי החץ החילוניים). אי אפשר לנו להמשיך ולשדר אהבה אין קץ לאלו המשגרים בנו חיצי שנאה רעילים. הנוער שלנו מתבלבל, אנו מתבלבלים, וכבר איננו מצליחים להבחין בין אוהב לאויב. אם לא נאמר לעצמנו: די, עד כאן, מתנתקים מכל ההויה החילונית, על כל שלוחותיה וסמליה - לא נצא מהבלבול. אם לא נגדיר את העומדים לפנינו כאויבים רוחניים, לא נוכל להיאבק באידיאולוגיה שלהם, ואנו ובני בנינו נמשיך לינוק מתורותיהם ולהשתעבד לאמונותיהם.
לכן הכרזנו על התנתקות. לא התנתקות מחסדי ה', חלילה, לא התנתקות מההכרה בתהליך הגאולה, אלא התנתקות מההערצה לחילוניות ומהתלות האין-סופית בה. מדינת ישראל, ויום ה' באייר, מסמלים מצד אחד שלב גדול בתהליך הגאולה, אך מאידך הם הפכו לסמל הערצה לחילוניות - הערצה עיוורת לראשי הממשלות (ביניהם כופרים גמורים, שפעלו לשמד רוחני רחב-היקף), הערצה למצביאי הצבא (ביניהם נואפים ורודפי יהודים), שכל האידיאולוגיה שלהם אומרת: "כוחי ועוצם ידי".
החגיגות ההמוניות ביום זה, הנפת דגלי הלאום, שירת ההמנון, המנגלים, מצעדי צה"ל וכו' מעוררים אותנו כל שנה מחדש להזדהות פנימית, לעתים תת-הכרתית, עם כל סמלי החילוניות בת דורנו. הזדהותנו עם כל הנ"ל, גוררת אחריה, לעתים בלא שימת לב, הזדהות עם כל התרבות החילונית, עם שירתה, עם ספרותה, עם כלי התקשורת שלה וכו'. להשקפתנו, רק ניתוק מוחלט מטבורה של החילוניות, שהסמל הגדול שלה הוא יום ה' באייר וחגיגותיו, יכולים להביא אותנו ואת בנינו לעמידה ברורה על דעתנו, להגדרה ברורה של זהותנו.
זהו פשר מהלכנו. לא בגידה בטובות ה', לא בגידה בארץ ישראל, לא בגידה בתהליך הגאולה. ההיפך המוחלט.
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...