אז אולי עוד היה סיכוי (טוב, למעשה אומרים שהרבי בחיים...
)
מסופר על הרב קרליבך שערב לפני שבועות ישב עם הרבי ולמד איתו עד שעה יחסית מאוחרת, ואז נסע חחזרה לביתו ברכבת התחתית. שם פגש אדם שקורן מאושר. הוא התקרב אליו והתחיל לדבר איתו והתברר שהוא יהודי. שאל הרב קרליבך את אותו יהודי למה הוא שמח, ואותו יהודי השיב לו שמחר הוא מתחתן!!! דא עקא, שהכלה היא גויה...
הרב קרליבך לא איבד את העשתונות, ובצעד חכם "עבד" על היהודי ונתן לו להרגיש שהוא שמח יחד איתו, ואפילו הזמין אותו לרבי שלו (הרבי מליובוויץ...) לקבל "ברכה" לכבוד חתונתו...היהודי הסכים, אפילו בשעת לילה מאוחרת כזאת, ושניהם עלו על רכבת חזרה ל220. הרב קרליבך דפק בדלת של הרבי, ב2 בלילה בערך(!), וכשהרבי פתח לו (כשהיהודי במרחק מה...) אמר הרב קרליבך לרבי: "רבי, יש לי נשמה שצריכה שתתקן אותה לפני שבועות...". הרבי לא היסס והורה ליהודי להכנס, כשהרב קרליבך מחכה בחוץ, ובפנים קורה מה שקורה. ב7 בבוקר נפתחת הדלת שוב, כשהרבי והיהודי יוצאים, והיהודי שטוף דמעות. אומר הרבי לרב קרליבך:"כך אותו למקווה, ותיקח אותו תחת חסותך, עד שיחזור בתשובה שלמה. החתונה, אין צורך להגיד, לא התקיימה.
אח...אם היו לנו נשמות כאלה כמו של הרבי והרב קרליבך היום...(ושלא תטעו, אני לא חסיד חב"ד, פשוט הרבי היה ענק בתורה וענק ברוח בלי קשר לאם אני כן או לא חסיד שלו...).
ובנוגע למקרה שלך - מצער, אבל באמת, לתקן כנראה שאין אפשרות שתתקן, וכמו שאמרת, גם לבוא אסור, ולא מתאים. אשריך שאתה עומד על עקרונותיך.
מצד שני, גם אחרי חתונה עם גוי אל לאותה משפחה להזניח את המתחתן. אני מכיר יחסית מקרוב מקרה דומה רק הפוך (היא יהודיה, הוא גוי). ובגלל שההורים שלה לא זנחו את הקשר איתה, לבסוף היא חזרה לחיק היהדות, כמובן שהתגרשה ממנו (אם אפשר לקרוא לזה גירושים...) וכיום נשואה לבעל צדיק.
לכן, לא להסכים ולהוקיע את המעשה הנתעב, זה ברור, אך להזהר לא להוקיע באופן מוחלט וסופי גם את הבן אדם שמאחוריו, כי אחרת שרפתם לו את הגשר לגמרי... בעייתי...צריך ללכת כאן בין הטיפות.
לילה טוב ושבוע מוצלח לכולם!