בס"ד
שלום, אני כותבת כאן מכיוון שלמבקרי הפורום הזה מן הסתם אכפת מא"י.
בזמן האחרון זה ממש מפריע לי, "עלה נעלה- מתיישבים בכל חלקי ארץ ישראל.", לפי הפעילות שלהם נראה שא"י היא רק יהודה ושומרון, ומה עם הנגב והגליל?!?!
תתפלאו, אבל יש עוד אזורי פריפריה בארץ שלא מיושבים, כלומר לא מיושבים ע"י יהודים; הם מיושבים ע"י ערבים. אני לא יודעת אם שמתם לב לזה.
כן, צריך לישב גם את הנגב והגליל. ולא, יו"ש זה לא צו השעה, א"י זה צו השעה, וא"י זה לא רק יו"ש.
אני גרה בישוב בגליל, מי שרוצה אני יכולה לארח אותו בישוב שלי, האירוח גם יכלול חויה מוסיקלית מיוחדת במינה שבה שומעים שני קולות מואזינים גם משני הצדדים. דרך אגב, אני רגילה לשמוע את הקולות האלו, גדלתי איתם מילדות, כשהייתי בשומרון לפני כמה שבועות בקושי זיהיתי את קול המואזין בבגל שהוא היה כ"כ רחוק.
אתם יכולים לבקר בנגב ולראות את ההתפשטות של המאחזים הבדואים, את הממשלה לא מעניין מה שקורה בנגב, כרגע הערבים של הגליל הם סבבה, הם לא עושים שום דבר נגד זה. אירגונים של אנשים שטוענים שאיכפת להם מא"י, תיקחו את זה בידים שלכם!
ויש אנשים שיחזקו שם! זה אולי לא נראה ככה, אבל שכחתם את כל הנוער מהאזורים האלו, שאחרי הכל, זאת האדמה שלהם, הבית שלהם. וכן, החברה האלו של בני עקיבא, ההמלכתים, הם ישבו שם, יש בני אדם מעולים שישבו שם!
אני כותבת בתקווה להזיז משהו. כן, אולי אפילו להביא התישבות אינסטנטיבית בנגב ובגליל לידי מעשה. אני מאוד רוצה בזה. כלומר, אם מישהו מוכן לעשות למען זה משהבו, הייתי רוצה להזיז איתו את העניינים.
אני חותמת בתקווה שמשהו יקרה, אשמח לתגובות וכמובן אם מישהו מוכן להתאגד כדי להזיז את זה (עוד סיבה עיקרית שבגללה אני כותבת באר"מ- אני מניחה שלאנשים כאן יש נסיון מסוים בהקמת התיישבויות...).
נ.ב.- אני מסוקרנת לדעת, האם מישהו כאן שמע על גרעין שיבולת (לשעבר גרעין אביה)????
).

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל