האם הייתם מאזינים לאחד כזה?אביר על סוס

אפרים שמיר על "תג מחיר": "הפשיזם היודונאצי חושף את פניו"

מאת: שני גורקביץ', מערכת וואלה!

המוזיקאי יצא נגד מי שריססו כתובות גרפיטי בביתה של בכירה בשלום עכשיו: "הם קופים עם כיפה. זה כמו פלוגות סער נאציות"

"קופים עם כיפה". אפרים שמיר (צילום: נמרוד סונדרס) "קופים עם כיפה". אפרים שמיר (צילום: נמרוד סונדרס)

"קופים עם כיפה". אפרים שמיר (צילום: נמרוד סונדרס)

במשך השנים התפרסם אפרים שמיר בזכות לשונו המשוחררת כמעט באותה המידה בה נזקפת לזכותו יכולתו המוזיקלית. היום (שני) נראה כי שוב לא ריסן את עצמו, כאשר פרסם בעמוד הפייסבוק שלו קישור לכתבה על פעולת "תג מחיר" וציין כי "הפשיזם היודונאצי חושף את פניו".

מוקדם יותר היום פורסם כי אלמונים ריססו כתובות גרפיטי על קירות ביתה של פעילה בכירה ב"שלום עכשיו". בין היתר רוסס: "שלום עכשיו, הסוף קרב!", "מגרון לנצח" ו-"דיכוי בוגדים". שמיר הגיב לכך בעמוד הפייסבוק שלו ותהה: "איפה השר לביטחון פנים? איפה המשטרה? הלו?? משהו בבית?", "למה אף אחד לא מטפל בחבורת קופים עם כיפה האלה!!!".

מה דעתכם על האמירה של אפרים

כן....אהוד

אני מקשיב לשירים שלו, ונהנה מהם.

כמו :ש "רבי מאיר - רימון מצא, תוכו אכל, קליפתו זרק"..

אני מתייחס מראש לשירים שלו כאל יצירה נפלאה שלא משפיעה על הנפש, ולכן יכול להנות מהם.

להבדיל,

את גולן ואך. שהמוזיקה שלו היא מוזיקה שמראש מכוונת גם לנפש, איני שומע. מכיוון שאז אי אפשר לזרוק את הקליפה.

ועכשיו,

שמת את ההודעה הזו כאן, רק בגלל שהעלתי בפורום אחר יצירה של אפרים שמיר.

לידעתך, אני מאזין גם לחווה אלברשטיין, יהונתן גפן, מוקי, ועוד מגוון יוצרים עבריים שדעותיהם הפוליטיות אינן כדעותי.

תאם יחד עם הנהלת הפורום, ובטוחני שיתנו לך פינה חדשה של "פינת המבקר" על המוזיקה אותה אני מעלה.

בהצלחה!

כל מוזיקה משפיעה על הנפש, זה הוכח באינספור מחקרים.אביר על סוס

את ואגנר היית שומע - אם לא, מה ההבדל?

ואגנר הוא לא הסגנון המוזיקלי שלי...אהוד

ולכן איני יודע האם הייתי שומע אותו.

אבל אתה מחפש להתנגח איתי. ולכן העלת את הדיון הזה פה. ומצדי אתה יכול גם לעמוד על פודיום ולכרוז בקול את דעתך. זה לא ישנה דבר.

אני חושב שאני פועל לא מעט לטובת ארץ ישראל. ואם יש מוזיקה שכיף לי לשמוע, אשמע אותה. גם אם מקבל התמלוגים שלה הוא לא בדעותי הפוליטיות. מכיוון שאני יודע מראש שמוזיקה ישראלית היא מוזיקה בלבד, ואני יכול להתמודד עם זה.

זמירות שבת ונעימות קודש, שגולן ואך מבצע. למרות שאיני דוס, משפיעות יותר על הנפש. ולכן לא אשמע אותן!

זוהי דעתי, ועכשיו אתה יכול להמשיך ולהגיב כמה שבא לך. אין לי מה להוסיף על דברי שמנומקים מספיק גם לאדיוט כמוך.

אדיוט תקרא לעצמך.אביר על סוס

אני לא מחפש להתנגח בך אלא לומר את דעתי, ואני מתייחס לגופם של דברים ולא של דוברים.

אמנם נכון שתהיתי איך בדיוק אתה, שהעלת ויכוח כ"כ ארוך בפורום ההוא נגד גולן ואך, מעלה מוזיקה של אנטישמי כזה, אבל זה ממש לא עניין אישי.

אני פשוט ממש אוהב את "אנשי המקלדת"אהוד

שיש להם המון טענות המתבטאות בכתב ובטוקבקים, אבל אינם נמצאים בשטח כדי להשפיע.

לא הבנתי את הקשר.אביר על סוס

א. מי אמר שאני לא נצא בשטח? אולי אני נמצא הרבה. אתה מכיר אותי שאתה יודע?

ב. חבל שהפכת את זה לעניין אישי, וגרמת לי לדבר בלשון לא מכובדת כלפיך, כפי שאתה עשית.

ג. 'המון טענות'? טענה אחת בסך הכל, או יותר נכון תהייה.

ואיך הטיעון הזה קשור בדיוק?

לענ"ד זה טיעון נכון כלפי מי שמבקר את אלו שעושים, אך ספון בביתו כל היום במקום להצטרף אליהם - אבל זה לא טיעון נכון כשהביקורת היא כלפי היריב (כמו למשל כלפי זמרים/סופרים כאלו והיותנו צורכים את התרבות שלהם).

נראלי שאם היית בשטח היית מכיר את התגובות של אהוד..אביה7
מילה אחת מקולקלת שווה אלף מילים מנומסות...האדמו"ר מצנעא
בדיוק כתבו על הרב חנן פורת השבוע-משה ר-

שהיה קורא ספרים של עמוס עוז ודוד גרוסמן והיה שומע שירים של כל מיני משוררים אף שהיו נגד ההתיישבות, מאותה הסיבה שציין אהוד.. 

וברור שזה השפיע עליו, ולא לטובה.אביר על סוס

לא ייתכן לקרוא או לשמוע אנטישמים (וההגדרה 'נגד ההתיישבות היא 'מכובסת': יונתן גפן, אפרים שמיר, עמוס עוז, חוה אלברשטיין, מוקי ודוד גרוסמן - כל אלו אנטישמים לכל דבר ועניין) ולא להיות מושפע מהם (בהסתייגות אחת, והיא, לעשות זאת מהטעם של 'דע את האויב', למשל לקרוא מסיבה זו את ספרו של היטלר 'מיין קאמפף', בכדי לדעת מה הניע אותו ומה הוא חשב וכו' וכו'. גם אז אין הבטחה שזה לא ישפיע, קל וחומר שקוראים את הרעל הזה לא מסיבות כאלו).

זה לא מהדברים שהייתי לוקח מחנן פורת, וזה נראה לי אפילו לשון הרע לומר את זה.

ממש לא מהסיבה שציינת-משה ר-

אחד מילדיו סיפר שהרב אמר בזמנו שיש בהם הרבה חכמה ואפילו הוא כתב כמה מהשירים שלהם ב"מעט מן האור"

גם בספריו של היטלר היתה הרבה חכמה.אביר על סוס

מי שמצטט את דבריו של אותו גרוסמן ימ"ש, שאמר בין היתר:

'אני מבין את אנשי החמאס. הם מתנגדים לכיבוש, והייתי נוהג כמוהם אילו חייתי תחת כיבוש' (הארץ, 12.3.03)

או את דברי אחד משרתיו הנאלחים ביותר של רב המרצחים ברגותי, אותו שרץ הקרוי עמוס עוז ימ"ש, שאמר על גוש אמונים (שחנן פורת היה ממקימיו הבולטים):

'כת משיחית, אטומה ואכזרית, כנופיית גנגסטרים חמושים, פושעים נגד האנושות, סדיסטים, פוגרומיסטים ורוצחים שהגיחה… מתוך פינה אפלה של היהדות… מתוך מרתפי התבהמות וסיאוב… על מנת להשליט פולחן דמים צמא ומטורף'( ידיעות אחרונות, 8.6.89 ) - אז אחת מהשתיים:

או שהוא לא היה מודע לעומק רשעותם של משרתי האויב הללו, ואם כן - אז..באמת שאין לי מילים..זה פשוט חולני.

לא חבל על הנפש הישראלית הטהורה שלך?האדמו"ר מצנעא

לשמוע זמר שאיננו שומר תו"מ זה לקבל את תכונותיו הרוחניות - דא עקא, לשמוע מוקי למשל (שממש במקרה מישהו נתן לי לקרוא את אחת מהכפירות שלו [וכמובן שאחרי בית אחד מהשיר המהולל הפסקתי לקרוא]), מחריב את הנפש הישראלית.

ויגיד כבודו, והרי אני מוציא הקליפה ואוכל את תוכו של השיר?

ואני אקשה, וכי בשירי ובניגוני קרליבך אין ולו מעט מהתוך הקדוש הזה ששווה לקלף ממנו הטומאה? האמנם בשירי אותם יוצרים עבריים שלא נדע מהם קיים יותר תוך ק' משירי חיליק פרנק או שולי רנד?

בקשר לר' מאיר רימון מצא וכו' - איזה תוך יש בכל מיני שירים שד' ירחם? וגם א"כ, אותו תוך לא קיים בשירים של זמרים שומרי תו"מ?

כפי שציינתי, איני דוס.אהוד

ולכן תוכן שירים אלו אינם מפריעים לי.

אה, ולשלא דוס מותר לקלקל נפשו הטהורה?האדמו"ר מצנעא
אכפתאביה7
מהנפש הטהורהקטיף שנית
בצער רב וביגון קודרקטיף שנית
על שיעמום גורף של חברי הפורום...יהודי מרמ"ג
ועל הפרובוקטורים המנסים להתסיס ביננו...אהוד
עקב כךאביה7
התקבלה החלטהצעיר רענן
להשמיד נפשות טהורותקטיף שנית
וגם פחות...יהודי מרמ"ג
להביא ל40+ תגובותאהוד
חסרה עוד תגובה אחתאביה7
קצת... ובגלל זה אני כותב כאן!אהוד
חח פסיכיייםםםםםםאוריין
שלי! כי אני איש פרטי!אהוד

ולעומת זאת, אני לפחות משתדל לעשות מעשים לטובת ארץ ישראל, ולא רק יושב בבית כמו טוקבקיסט ומקטר למקלדת...

^^^^אהוד

נא' על ר' מאיר שרימון מצא...האדמו"ר מצנעא

מי שאומר שהוא נכון לקלקל נפשו ודאי שאיננו במדרגה כדי לעשות את מה שעשה ר' מאיר, וק"ו שאיננו בדרגתו של ר' מאיר...

אז איני ר' מאיר...אהוד

לפחות איני מתיימר להיות צדיק, כמו אחרים כאן... (אדמו"ר?).

התואר אדמו"ר הוא רק להלצה...האדמו"ר מצנעא

שכן לא היה ולא יהיה אדמו"ר מצנעא...

יתכן ולא הבנת, עיקר התגובה לא היה על הנק' שאינך ר' מאיר, אלא על כך שאתה רוצה לעשות דברים שצריך להיות במדרגה מסויימת כדי לעשות אותם, ואתה בעצמך אומר שאינך במדרגה הזו.

הבנתי זאת... ולא חשבתי אחרת.אהוד

שהרי מי קורא לעצמו בתור רב? ועדיין, זו התיימרות. גם אם רק בתור ניק.

אני מודה שאיני במדרגה, ואיני מתיימר להיות בהדרגה.

למדתי בחיי הרבה יותר מרוב האנשים כאן. ואני לומד תמיד גם אם איני דוס.

ועדיין, אני יודע את מקומי. כזוטר עלי אדמות, וכפיון במשחק העולם הגדול שברא אלוהים.

אני חושב שהשכלה כללית חשובה מאוד, גם אם זה מתבטא בידיעת מוזיקה שאינה של דוסים, ואפילו שמאלנים קיצוניים רחמנא לצלן.

השכלה כללית?האדמו"ר מצנעא

מארי קאפח זצ"ל כתב מאמר חשוב בנושא בתחומין (לא זוכר איזה כרך, אחפש בלנ"ד), שם הוא מבדיל הבדלה ברורה מאוד בין לימודי חול כמו מתימטיקה ורפואה (להם הוא קורא לימוד מועיל) לבין לימודי חול כמו מוזיקה וספרות (להם הוא קורא לימודי סרק).

בינינו, אם כבודו מעוניין להיות בקיא גדול כ"כ במוזיקה, מדוע שלא ילך לשמוע את שירי הכנסייה הערבים (עוד ערבים כאלה ואבדנו)?

ואם כבודו חפץ בידיעת כלל המוזיקה - מה עם קרליבך? היודע כתו"ר את כל ניגוני קרליבך? |מזמזם שובי נפשי|

זה לא קשור להתיימר להיות צדיק~מישי~

זה יכול להיות קשה לא לשמוע שירים שאתה אוהב בגלל מי ששר אותם. אבל מבחינת האידאל- זה לא לשמוע אותם זה הכל. אף אחד לא אמר שהוא יותר צדיק מהשני. ולא צריך להתיימר להיות צדיק אפשר סתם להשתדל.

לא..אביה7

גם בלי שום קשר, מי מכיר את השירים שלו בכלל?

הוא בעצמו נאצימניי770
חחח הוא קורא לנו קופייםם ??!! ?אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
שיסתכל איך הוא נראה.... 
מי שומע ת'שירים שלו ביכלל??? [מיזה?? ואיזה שירים יש לו ביכלל??]

ולכל המשועממים פהה-- אתם גזורים לגמריי.. חח קרעתםם אותייי!  

ימ"ש צריכים אנשים חדי עט וחדי לשון שיגיבו לכלאנונימי (פותח)

השטויות שהבולשבקים האלה מפרסמים עם כל הענוה צריך אנשי כמוני למשל...

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך