יש הרבה ילדים - אין חברים (ומשפחה).יוקטנה

(צרות של עשירים)

נסענו לחגוג יומולדת משפחתי בצפון, ולי היה ברור שאחר כך אנחנו באים לאחותי, לה יש ילדה אחת קטנה ומתוקה מאוד.

לא נעים, אבל לה זה לא היה ברור (חלילה אני לא שופטת אותה על כך), וראינו שזה לא מתאים שננחת עליה ככה, על ששת ילדינו. אני יודעת שזה לא פשוט לה (ולבעלה) לארח אותנו, וגם על כך אני לא שופטת אותה. אנחנו בחרנו להקים צבא, וזו לא הבחירה שלהם.

חשוב לי לציין שאני ואחותי מאוד קרובות, וגם עם בעלה היחסים מצויינים (הוא ובעלי מאוד מחבבים זה את זה. למעשה הם מכירים עוד קודם לחתונות).

אבל זה כואב לי בלב... שאני לא יכולה להרגיש חופשיה פשוט לקפוץ אל אחותי כשאנחנו בסביבה כמובן שהם אמרו שאנחנו יכולים לבוא, אבל היה ברור שזה יהיה להם קשה. ואני רוצה שזה יהיה להם כיף, ובשמחה...

וחשבתי לעצמי (בלילה) כמה מעטים כיום האנשים שאני יכולה להרגיש בנח לבוא אליהם... זה בעיקר חברים ומשפחה שגם להם יש הרבה ילדים (בתכנון או בפועל), אל ההורים שלנו, ואל בת דודה שלי, שיש לה אמנם רק ילד אחד, אבל הוא ADHD (וגם כ-20 חתולים וכלבים).

האם לומר לאחותי איך אני מרגישה? זה בטח יכאיב לה

לדעתי, אל תאמרי..ד.

זה לא יעזור כלום. היא לא יכולה "להרגיש" את זה.

פשוט, תחליטי שלפני שאת מגיעה אליה - את שואלת מספיק זמן מראש. לצורך זה, גם מתכננת קצת. ותחליטי שזה לא מפריע לך - שהרי זה לא בא מתוך חוסר הרגשת קירבה, אלא קושי מובן של מי שלא רגיל.

מה שכּן, את יכולה להגיד לה שאת רואה שכאשר אתם נוחתים בהפתעה עם כל ה"גדוד" זה קצת קשה ואת מבינה את זה. ואם היא חושבת שאם אתם מודיעים זמן הגון מראש - זה יקל?

זה עצמו יכול לגרום, שהיא אכן תרגיש בנוח כשמודיעים.

ודרך אגב - במחילה, ובוודאי גם את מסכימה כי מתאים לך להסכים לכך - אין ילד ש"הוא adhd".. יש ילד שיש לו בעיות עם ריכוז, או גם היפראקטיביות. אבל זה לא "הוא". זה פרט באופי/התנהגות שלו, גם אם פרט עם השלכות לכל מיני עניינים..

כן אני אתגבר יוקטנה

חשבתי להגיד לאחותי השניה (ואז היא היתה מעבירה לה) אבל גם על הערוץ הזה אוותר חושף שיניים

(ואתה צודק לגבי האחיין שלי גם כן!)

יוקטנה יקירתי, אני מרגישה כמוך...אני ירושלמית

אמנם אנחנו 'רק' עם ארבעה שיחיו, אבל מתוכם שלושה בנים שובבים, בהחלט מרגישים שלא לכל אחד אפשר להגיע, בהרכב מלא.

אולי זאת רגישות שלי, אבל אני מרגישה שלרוב האנשים אעדיף להגיע בהרכב מצומצם...

סבתא שלי, שתהיה בריאה, שואלת אותי כל פעם, למה אתם לא באים יותר?

אבל כשאנו באים, והחבריה, ב"ה, 'מראה את יכולותיה' קורץ, אז די מהר, היא מתחילה לקטלג אותם, ולסווג אותם, לפי:'שובבים יותר' ו 'שובבים עוד יותר'... וזה בהחלט לא נעים לי, ולא מותיר בי תחושה טובה.

אני רוצה לומר לך, שלפני שנה בערך, אירחנו את גיסתי על ששת ילדיה שיחיו, לסעודת שבת, סבה"כ, אבל מאחר ואנו גרים בדירת 90 מטר ולא יותר, בלי מרפסת או גינה, היו כל עשרת השובבים (טוב נניח שמונת השובבים, בלי התינוקות דאז) צריכים להוציא את כל המרץ במתחם לא גדול... והיה די.. איך לומר... עמוס... גם פיזית אבל בעיקר נפשית...

ואת רוב זמן הסעודה בילינו כמשכיני שלום, מפשרים ומחלקי טריטוריות...

אגב, נדמה לי שהיא למדה מזה לקח... ועד היום לא הזמינה אותנו לכל ביקור תגמול...חושף שיניים

מאז די הפסקתי להסתכל על אופציה של התארחות בהרכב מלא, כאופציה אפשרית חוץ מאשר אצל ההורים, וגם זה לזמנים קצובים...

(פתאום נזכרתי שיש לי גיסה אחת מהממת, שמארחת אותנו ממש בשמחה ובכייף, אבל היא באמת משו מיוחד.. חוץ מזה אחותי גם תשמח לארח אותנו לפרקי זמן לא ארוכים...)

בקיצ' איך אמרת? צרות של עשירים!

ועם זאת, אני מרשה לעצמי לתת לך חיבוק וירטואלי! כי אני בהחלט מבינה שעם כל העושר... לפעמים זה טיפהל'ה מפריע! IחיבוקI נשיקה

חחח "שובבים יותר ועוד יותר" D:יוקטנה

תודה על ההזדהות... אוף כמה זה עצוב שאת צודקת??? נשיקה

אולי תארחו אחת את ה שניה\??אנונימי (פותח)
זה קורה בכל המשפחות הטובות/גדולות..: )מה'

ככה זה כשיש גדוד ב"ה,לא קל לנחות איתו בכל מקום,גם לא אצל סבאספתא..

אז לא עושים את זה הרבה (ממילא זה יציאת מצרים : )  ),אפשר לרמוז או לשתף בקושי כדי שאולי אחרים יבינו שיותר קל לכולם שהם יגיעו יותר אליכם או שלפחות יהיו מודעים לקושי. וכשכן מגיעים לנסות להערך עם איזה הפעלה לילדים או להגיע לא עם כולם (אם יש מצב,זה דווקא מבורך לקחת כל פעם משהו אחר-תשומת לב אישית וכו)

ב"ה צרות של עשירים...הרבה נחת.

אולי כן כדאי לדבר איתה ,ברגע טוב,אולי תגלי שהיא דווקא שמחה מההמולה והחברים לילדה..איך שאת מרגישה...

אני מהצד השני של המתרס )-:פצקרשת

הרבה פעמים רוצה מאוד מאוד להזמין חברים אהובים לסעודת שבת או לשבת שלמה, אבל נמנעת בגלל גודל המשפחה. זה לא הרעש והבלגן, לא הכמויות, כל אלה לא מטרידים אותי בכלל. אבל טכנית אין לי דרך להושיב יותר מעשרה אנשים סביב השולחן שלנו, ואין לי עוד שולחן, ואין לי גם מקום לפתוח עוד שולחן. הבית קטן! בע"ה כשנגדל נעבור לבית יותר גדול.

גם לי זה עצוב מאוד שאין לי איך לארח משפחות גדולות.

חחח זה לא המצב ולא הגורם יוקטנה

אנחנו מרגישים שאנחנו מפריעים מעצם זה שאנחנו שם.

ב"ה יש להם בית מרווח וחצר גדולה.

ב"ה הילדים שלי הם על הצד היותר רגוע של הסקאלה.

אנחנו מרגישים שאנחנו צריכים ללכת על קצות האצבעות כשאנחנו שם. פשוט לא נעים!

וחבל

אולי לפתוח שולחן קטן לילדים?קיפי.

זה מגניב אותם וחוסך מקום על השולחן הגדול,

גם ככה יותר מחצי מהסעודה הם משחקים בכלל ולא קשורים לאוכל..

אתם תמיד מוזמנים לקפוץ לבקר אצלנואיזה טוב ה'!!!!

ואנחנו אפילו במרחק נסיעה קצרה ממכם...

שכנה שליקיווי

היא אמא לעשרה ילדים מלאי מרץ ב"ה אמרה לי: קיווי תנצלי את הזמן שאתם רק 3 ילדים ותתארחו אצל כל מי שמזמין אתכם!!!!!!!!!!!!! צוחק

אף אחד לא מזמין אתם (הם כבר מארחים את ההורים ואחרים בכלל אין מה לדבר)

נו בסדר... הם כבר נשואים אולי 15 שנה?! ולא 8?! אזעדינה

אז אול יהציפייה ל"התארח" אצל משפחה יורדת?! אני מקווה מאוד כי אני נשואה 7 שנים ועדיין מתחשק לי לבוא למשפחה.. או שמא אני טועה ועדיין רוצים גם אחרי 10 שנים וןמעלה מרגישים צורך אע"פ שהבית "מלא" ב"ה. במשפחה ברוכה. מה, מחפשים עדיין חברים?! אני מקווה שכשילדי יגדלו (ב:ה יש לי קטנים) ירד לי הצורך להיות עם חברה כי למרו תהשבת הנפלאה עם דברי התורה של הילדים מהגן וכו' ואחת בכיתה א'- אני מרגישדה צורך בחברה כשהם קטנים.

14 שנה, הציפיה לא יורדת, לפעמים נמאס מהשגרהאנונימי (פותח)
מרגישה ממש כמוךאנונימי (פותח)

אני גם מקווה שעם השנים וכשהילדים יגדלו ארגיש פחות צורך לנסוע שבתות. בינתיים אני לא רואה את זה, מגיע השלב שבו אני צריכה אוויר... מזל שאצלנו משני הצדדים כולם שמחים לארח, גם משפחה בת 7 נפשות.

בעלי דווקא אוהב להיות בבית אבל זו לא חכמה, יש לו את הלימוד הקבוע שלו כמעט כל השבת, ואני נשארת עם הקטנים בבית. יאמר לזכותו שהיום הוא כבר חוזר הביתה כדי ללמוד עם הגדולים וכדי שאני אוכל ללכת לשיעור נשים, מה שמקל על השיעמום

הצעות ייעול...battt

כשאתם בסביבה ורוצים "לקפוץ" לאחות, תקפצו קודם לסופר, תקנו פיתות וסלטים מוכנים עבור שתי המשפחות (אפשר גם פסטרמה וכאלה אבל לא מנגל או דבר אחר שמצריך בישול), גם כלים ומפות חד פעמיים יועילו, גיסתי הייתה עושה כך כשהיו באים אלינו... אחרי כמה שנים כבר הזמנתי אותם לשלושה ארבעה ימים אצלי... פשוט ידעתי שהם ישתתפו באירגון, בעלויות וכו... והכי חשוב - שהם לא מצפים למשהו חוץ מאשר להיות ביחד!

וכמו במקרים רבים -אם תגידי שאת לא מצפה ליותר מאשר להיות ביחד - זה לא יועיל כמו מעשה...

דבר נוסף - כדאי מאוד לתכנן מראש טיולים ביחד, נפגשים - אבל בחוץ, אף אחד לא בלחץ של להיות מארח (יש כאלה שזה מלחיץ אותם ולא משנה מה תגידי...), ואם אתם בסביבה ולא תכננתם - אולי תנסי להציע ללכת יחד עם הילדים לאיזה גן משחקים לא שיגרתי באזור + פיקניק כנ"ל.

וגם חשוב לדעת שיש אנשים שלא מתאים להם דברים לא מתוכננים, פשוט לוקח להם כמה שעות לקלוט את השינוי מבחינה רגשית, לכן כשאת "קופצת"- טכנית הם מתארגנים, אבל הם נראים מוטרדים כי הם עדיין לא עיכלו ריגשית את השינוי, ומספיק שאחד מבני הזוג כזה - גם בן הזוג השני יראה קצת לחוץ... (אגב קוראים לתופעה "יקה" או "פרפקציוניזם" מה שתבחרי...)

הלוואי שזו היתה בעיה פשוטה (של אמצעים) יוקטנה

מה שמצער אותי ביותר, זה שהבעיה לא האמצעים, אלא הרעש, לכלוך, צלחת שנשברת... פשוט הפרת השגרה.

נראה לי שזה התגבר מאז שנולדה להם התינוקת (אתם יודעים איך זה ילד ראשון... צריך לדבר בלחש כשהוא ישן וכאלה). אני ממש מקווה שזה ישתנה בעתיד!

פיתרון אופייני לעקיבא.. יש צדיקים בעולם..ד.
מאד מבינההכל מאיתו ית'

אותנו מזמינים פחות ופחות בגלל העומס שאנחנו מגיעים

בדרך כלל זה ממש לא משנה לי

רק כשבא לי להתפנק - אין לי כל כך לאן ללכת

מאידך - גם אני לא קופצת על מציאה בדרך כלל לארח משפחות גדולות....

חחח בע"ה! D: בחזרה!יוקטנה
כמי שנמצאת בשני צידי המתרסראו כי טוב

ברוך ה',

לפעמים אני מרגישה מאוימת לארח משפחות עם הרבה ילדים או ילדים רועשים,

כי ברוך ה' לי יש גם ילדים שצריכים מאוד את אמא,

ולי אישית קשה לתפקד כמארחת שצריכה לנצח על כ"כ הרבה תחומים

(כמובן שמקל מאוד כשההורים המתארחים נוטלים אחריות מלאה על ילדיהם ושאני לא צריכה לשים לב כל הזמן לאיך הדברים מתנהלים איתם).

ומצד שני עם שלושה בנים שיחיו, פעילים ושמחים, גם קשה להתארח ואני לא מרגישה בנוח לנחות על אנשים.

גם אצל ההורים שלי שתמיד רוצים שנבוא אני צריכה להיות בכוננות מתמדת וזה מגביל.

כשיש בית עם גינה או חדר משחקים שניתן לשלוח אליו את הילדים, זה מקל.

יש לי כמה חברות יחידות סגולה שנותנות תמיד הרגשה כיפית כשבאים.

אחת עם ילדים כבר גדולים, אז היא פנויה לארח ותמיד אוהבת להשתעשע עם הילדים שלנו.

אחת עם ילדים קטנים משלה, אך גם כמה גדולים, ובית גדול ועם אופי שמח שחבל על הזמן.

וגם דודה מפנקת עם לב ענק!

אז אולי זה עניין של אופי - איך לוקחים את החיים.

צודקת,זה לא קל לכל אחד...מה'אחרונה

נזכרתי שגם כשהיה לי רק שובב אחד,ברגע שהוא עלה על השולחן בסלון...דודה שלי כ"כ הזדעזעה שידענו שיותר אנחנו לא מתארחים שם עם השובבון שלנו,זה לא שייך...ולצערי עד היום זה כך,למרות שאני מעריצה את דודה שלי ,אני מוצאת דרכים אחרות להפגש איתה,מה לעשות,כל אחד וה"סבלנות" שלו...(והלוואי שלי תהיה יותר סבלנות לחברה של עצמי ).

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך