שקיבלתי זה עתה בדוא"ל מ"דרכי הוראה" שמו"ל את ספריו.
תתבשמו...
המשפחה שלנו הייתה מאוד מקורבת לרב מרדכי אליהו זצ"ל. אבי שהיה סמנכ"ל במשרד הדתות היה מתייעץ איתו על כל ענין פרטי או ציבורי וראה את יד ה' בכל מעשיו. כשאני התחתנתי זכיתי כמובן והרב זצ"ל קידש אותי ואת אשתי. הוא נראה לנו איש קדוש אבל לא זכינו לראות במו עינינו את כל מה שאבא שלי סיפר לי עד שנתקלנו בבעיות.
אחרי הנישואין התעכבנו כמה שנים ולא זכינו להריון. בבדיקות שנעשו לנו התגלה כי לאשתי יש גידול ענק בתוך הרחם. הראו לנו אותו בצילום ואמרו לנו כי יש לנו בעיה הרבה יותר גדולה מעקרות. אשתי צריכה להסיר את הרחם לגמרי. כמובן שזה דבר שמונע לידה לגמרי. הלכנו לרופאים אחרים והם אמרו שאפשר להסיר רק רבע מהרחם, בכל מקרה התוצאה זהה. אין שום סיכוי לילדים שלנו – רק מאומצים.
אבא שלח אותי אל הרב מרדכי אליהו ז"ל. הוא שמע על הבעיה. ראה את הצילומים עם הגידול, הניף בידו ואמר: "הרופאים הללו לא יודעים מה שהם אומרים. אשתך תלד והכל יהיה בסדר". זה היה קצת פלא כי פעמים רבות היה הרב שולח בעצמו לרופאים, ופתאום הוא אומר לנו שהם לא יודעים מה שהם אומרים. במיוחד שהצלומים מראים שהם צודקים.
אני שגדלתי על הסיפורים של הרב חזרתי הביתה מעודד. סיפרתי לאשתי מה שהרב אליהו אמר, אבל היה קשה לה להאמין. היא לא גדלה כמוני על סיפורי הפלא של הרב מרדכי אליהו זצ"ל ואמרתי לה לבוא איתי אל הרב.
הלכנו יחד לרב וכשהוא ראה אותי הוא אמר לי: 'אמרתי לך שהרופאים לא יודעים מה שהם אומרים. הכל בסדר. יהיו לכם ילדים'. התפלאתי מאוד איך הרב זכר אותי ואת המקרה שלנו. בנתיים היו אצלו מאות אנשים אחרים עם הבעיות שלהם איך הוא זכר את הסיפור שלנו.
אשתי שמעה את הדברים שוב מהרב ישירות ונרגעה קצת. הודענו לרופאים שאנחנו לא עושים את כריתת הרחם והם אמרו לנו שאנחנו לוקחים על עצמינו סיכון גדול מידי אבל זה עניננו.
אחרי כמה חודשים ראינו את הפלא מתרחש בתוכנו. אשתי נקלטה להריון בלי שום התערבות רפואית. בניגוד מוחלט לכל מה שהרופאים אמרו ובדיוק כמו שהרב אליהו אמר בפסקנות מוחלטת, "אשתך תלד והכל יהיה בסדר".
הלכנו להיבדק כמו שכל אשה בהריון נבדקת, שם התגלה לנו הפלא הנוסף. הגידול שהרופאים כל כך חששו ממנו - נעלם. התינוק גדל והגידול נעלם. כך ממש כמו שהרב אמר – כך קרה.
עברו מאז שנים רבות, נולדו לנו כמה ילדים וכמה נכדים. אנחנו מלאים הודאה לקב"ה ששלח לנו צדיקים כל כך גדולים שיודעים לראות מעל ומעבר. צדיקים שמשנים את המציאות בכח ברכתם. צדיק גוזל והקב"ה מקיים.
אילולי הרב אליהו - איפה היינו היום?
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.