"חדש ימינו כקדם"אנונימי (פותח)

כפי שכבר אמרתי ברצוני ליזום כאן וויכוחים, כדי שנדע מה להשיב..., כמובן יש לחזור ולהזכיר שחובה להמנע מפגיעה בדעות אחרות וכמובן בזלזול בת"ח שלא חושבים כמונו.

ולשאלה הבאה (כבר שאלתי אבל אני חוזר כי לא היתה היענות): מדוע חשוב לבוא לפינויים, הרי זה יוצר שינאת חינם וחילול ה' גדול ולחלקנו גם זה ביטול תורה, אז מה אנחנו כן משיגים כשאנו באים לפינויים?? 

שאנחנו מראים שלא נוותר על אף שעל אדמה!!!יסכלוש2
בס"ד
אפילו על בתים ריקים.. אפילו על סתם גבעה!! הכול!!
חילול ד' זה שיהיה פינוי אנחנו בשתיקתנו כאילו ניתן לזה יד.. ושנאת חינם? מי שמגרש יהודים מבתיהם גורם לשנאת חינם, לא מי שמגן על הארץ!!

א.כמו שיסכלוש2 אמרה,וגם כי ככה הגירוש ימנע!אנונימי (פותח)
ולמה שלא ננסה בהסברהאנונימי (פותח)
אם העם יהי איתנו הפינוי בכלל לא יתחיל ולא נצתרך שם מלחמות!
כמובן שמלכתחילה צריכה להיות הסברה אבלהכהניסט הנודד
שלב הפינוי זה אומר שפה ההסברה נכשלה וכעת עלינו להראות שרירים אבל זה לא סותר
נ.בהכהניסט הנודד
בימי גוש אמונים הרב לוינגר שאל את מרן הרב צבי יהודה זצ"ל לגבי מה שנקרא "להתנחל בלבבות", האם זה יותר עדיף?
מרן הרב זצ"ל ענה לו בשאלה:"היכן מקימים מחר התנחלות חדשה"?
הרב לוינגר שליט"א חזר שוב על שאלתו ואמר שצריך להסביר לעם, בסוף הרב זצ"ל ענה לו:"אנו נסביר להם, אנו נסביר להם דרך הידיים, דרך הרגליים, ודרך הקמת ישובים חדשים".
אני מסכים עם הכהניסט הנודדאלעד
ברגע שיש פינוי אז זה בגדר טיפול נמרץ. ולא זה הזמן כדי להסביר באורך רוח להתנחל בלבבות ולקרב באהבה ובאמונה. לזה יש די פנאי לפני ואחרי הפינוי.

זה כמו שילד מכניס אצבעות בשקע חשמלי. רק אבא מטומטם יתחיל להעביר לו מערך שיעור על הנזק העלול להגרש ממפגש בין גוף האדם לחשמל, איך זה נוגע אליו ומה ח"ו יכול לקרות. אבא נורמלאי יעיף את הבן שלו לכל הרוחות (אפילו עם סטירה אם צריך) כדי שלא יפגע, ורק אח"כ יסביר בנחת ובסבר פנים יפות.
לדעתי צריך לשלב.חילא דמשכנא
בפינוי יהיו בנים כי זה תפקיד שרק הם יכולים להיות בו!!!!!!!!(לבנות זה לא צנוע!!) ובאותו זמן הבנות יעשו הפצות.
(באולפנא שלי שאלו את מו"ר הר' יצחק גינצבורג מה תפקיד הבנות במלחמה על א"י הוא אמר שהכוח של הבנות הוא בדיבור כמו אצל בנות צלופחד שדיברו ובזכות זה קיבלו נחלה.)
חסידת ה'אוריין
בס"ד
גם לבנות יש תפקיד בגירושים!!!! וזה לא צנוע לעלות לאוטובוס וללכת ברחוב כי בטעות יכולים לגעת בך.... ארץ ישראל שקולה כנד כל המצות והיא קודמת לכולם! ויש גם דוגמאות לבנות שלא רק דיברו אלא גם עשו מעשים ובזה הם הצילו את עם ישראל.... צריך לחשוב לכל מקום שהולכים מה היתרונות מה החסרונות ומה חשוב יותר....
איזה רב פסק לך שמותר? אמרת את זה על דעת עצמך?אלעד
קראתי שהרב כתב שארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוותאוריין
בס"ד
והיא קודמת לכולן.......
טוב שסיימת בכמה נקודות מהוססות........אלעד
אני תמיד כותבת נקודות..... ומה טוב בזה?אוריין
התפקידשל בנות בגרושים הוא מקסימוםחילא דמשכנא
לשבת ולקרוא שם תהלים ולא לזוז אבל ברגע שמסתכנים בנגיעה צריך לזוז!!!! ולדעתי אפשר לעשות שכל פעם שעומד להיות פינוי אז 5 אולפנות יעשו צעדות בכל מיני מקומות של ערבים בארץ (לדוג' חווארה אם היית בצעדה....) וזה יהיה מה שהבנות עושות בלי שבנים יראו אותם לא בצניעות או שבנים יגעו בהם
(חוצמזה שבעיני הבעיה היותר חמורה בפינויים היא לא שהשוטרים נוגעים בבנות אלא שבנים משלנו רואים איך יס"מניק מרביץ לבנות!!!)
וגם -קומי אורי
זה לא דרכן של נשים להלחם, התפקיד שלהן במלחמה הוא לעזור ללוחמים..
ברור שגם נשים צריכות להיות בגירוש!!יסכלוש2
בס"ד
הם צריכות לעשות כמה שהן יכולות כדי לשמור על צניעותן (סרפן, מכנסיים מתחת..) ולהשתדל להתרחק מבנים, אבל הן צריכות להיות שם!! שכל אחת תחליט בעצמה או בעצת רב, אולי לרדת מרצון ולא להדחף/ להגר על ידי שוטרים.. אבל ברור שלהיות שם.. ואת תמיד יכולה לומר תהילים בע"פ.. =)
חילול ה' אדיר אם לא נבוא!!קומי אורי
חילול ה' עוד יותר גדול אם נבוא וחוסר צניעות מטורף!קראתיך
לעניות דעתי.מתנחל גאה.
בעזרת ה' יתברך...

דעתי כדעת קראתיך.
חילול ה' וחוסר צניעות..
יש מקומות שצריך אותכם כמו בחומש, ו.. ו..ולפעמים לא.

דווקא אני לא מוטרד מיזה שבנים מיסתכלים איך יסמני"ק מרביץ לבת, א.זה לא מעניין-לא מיסתכלים על הבת,.ב.חושבים איך לעזור. (ובתכל'ס?! קופצים על היסמני"ק ומקבלים תקיפת שוטר..-מנסיון..)

ובת שכול הזמן נוגעים בא בגירושי מאחזים וגבעות,מתישהו זה כבר לא אכפת לה,
הצעדה בחווארה גם הייתה בחוסר צניעות מאוד..קבוצת בנות באמצע חווארה,מגבניקים דבוקים אליהם וערבים שיוצאים להם העניים,אני לא יפרט...(וסתם שתדעו לכם,ערבי אחד אמר שזה חוסר צניעות ואצלם היו הורגים אותם,אמר את זה לאיזה קבלן שקונה אצלם חומרי בניה..-לאיודע כמה זה אמין...)

(ואם את מעוניינת-וכול מי שמעוניין שתישלח לי תאי'ימל שלה למסר"ש,ואני ישתדל..בע"ה. -לבנות בלבד-אני יביא לך סרטון קצר על מה שהיה בהרחיבי..-וטוב מראה עניים...)

ד"א. חילול ה' גדול הרבה יותר אם היא קמה והולכת כשבאים להרים..
תשובה תפילה וצדקה.. ואנחנו נילחם..
"וכול הרישעה כולה כעשן תיכלה.."
...קומי אורי
א. אם היית קורא, היית רואה שאני נגד זה שבנות מגיעות לפינויים, יש הרבה [המון!! הכל!!] דברים שבנות יכולות לעשות חוץ מלהיות בגירוש עצמו! הגירושים הם רק חלק מכל המצב בו אנחנו נמצאים עכשיו..

ב. כבר, כשאתפנה לכתוב..
ב. -קומי אורי
חילול ה' אדיר אם לא נבוא! [אולי זה מה שלא היה ברור, נבוא = אנחנו בתור ציבור, לא אני וחברותיי ספציפית] זה יהיה נורא ואיום אם לא נראה שאכפת לנו, שיש לנו דברים יותר חשובים לעשות מלהגן על ארץ ישראל!! [יש, לבנות את א"י..] וגם אם אנחנו לא מצליחים באמת להגן על אותו המקום, ומגרשים משם את האנשים בכל אופן, בכל זאת האמירה עומדת - אנחנו לא מפקירים את ארצנו!
אתה חיי באשליות .....   גם אצל הערבים יש חילוניםנ נח בנשמה-בת
ולא יהרגו אותם.... סע לצפון ותראה איך הערביות נראות שם...הם צנועות? ... ממש לא.. והם שם עם בנים והכל... קיצר זה לא כלכך נכון לחשוב כך
*למתנחל גאה.נ נח בנשמה-בת
אופס ראתי את מה שכתבתי ...  חס וחלילה.... לא קראתינ נח בנשמה-בת
לבנות שהיו בחווארה חילוניות... ("גם אצל הערבים יש חילוניים" ***אצל הערבים יש חילוניים)
הפסקנו ת'צעדות בחווארה כי הרה,צ הר' יצחק גינצבורגחילא דמשכנא
אמר לנו לא ללכת.
אני מדבר על בנות..מתנחל גאה.
וחוץ מיזה שגם ב300 איש הקב"ה יכול לנצח..
"כל כבודה בת מלך פנימה"אנונימי (פותח)
לא צריך להוסיף עוד משהו, נכון?!
זה מסביר בדיוק מה תפקיד הבנות בפינויים!
מסכיםאחד מאלף
אין כבודן של הבנות להתבזות בפינויים
גם לבא לפינוי לא עוזר כאן אלא רק למעלה וגם להתנחלמעוז אסתר
גם לבא לפינוי לא עוזר כאן אלא רק למעלה וגם להתנחל בלבבות עוזר רק למעלה
כי ממילא אם לא בדרך נס הפינוי לא יעצר

וממילא אם תתנחל בלבבות של מישהו אחרי יום הוא כבר ישכח את זה

שנזכה לביאת גואל צדק במהרה בימנו אמן

כולם מתבקשים לקרא תהילים לרפואתו של הרב מרדכי צמח בן מזל טוב שיזכה לאורך ימים ושנים ארוכים וטובים בטוב ובנעימים אמן
|נאנח|חמסית
כל אחת צריכה לעשות את החשבונות שלה, בתנאי שתיהיה ישרה עם עצמה ותונחה בעצתו של הרב שלה.

הקונפליקט פה הוא ההתלבטות הרגילה בין העשיה למען כלל ישראל לבין ההפסד האישי-פרטי. כשעומדים מנגד צניעות וארץ-ישראל, רק הבת עצמה, וכל בת ובת לגמרי בפרטי, צריכה להכריע לעצמה.

אישית, פינויי מאחזים שיש פעמיים בשבוע (הרחיבי, שבות, רכסים לסוגיהם וכו') נראה לי מיותר להשתתף בהם, בלי שום קשר לעובדה שאני בת. פינויים יותר עקרוניים (חברון, עדי-עד שתוכנן וכו') הגיוני לי שאבוא.
פינויים, לכל אחד, מעוותים מהו בנפש האנושית. עצם המאבק הכוחני, המאמץ הרגשי-נפשי, וראיית הרוע שבניאדם מסוגלים להפיק- פשוט עושים רע לבנאדם. לכן, בהתאם לאדם לעיתוי ולמקום, אני אבוא\לא אבוא לפינוי או לצעדה. זה בעיקרון.

לקומי אורי-קראתיך
המג"בניקים לא טיפשים!הם יודעים טוב מאוד להבחין ולדעת שזה שאנחנו לא שם זה לא בגלל שלא אכפת לנו..
אלא בגלל שהצניעות שלנו יותר חשובה .ואפשר להלחם בדרכים אחרות..לא אמרתי שלא נעשה כלום כי זה באמת חסר תועלת...
הדיון הזה מאוד מעניין אבל חבל לטחון מיםאנונימי (פותח)
לכל אחת יש את הרב שלהאנונימי (פותח)
אני הולכת לפי הרב לבנון שאמר שמותר לבנות ללכת, אין חשש נגיעה כי זה לא נגיעה של חיבה (זה גם לא אשמתך שהרשועים נוגעים בך- הוספה שלי) לכן מותר להיות בגירושים. אבל זה לא המצב האידיאלי ושכל אחת תעשה את החשבון שלה ואם א"י ממש בנפשה והיא לא מסוגלת לשבת בבית כשגוזלים את א"י ממנו - מותר לה ללכת. אני אישית חושבת שזה גם תלוי בסוג הבת. אם היא יודעת מפינויים קודמים שהיא ממש תתפרע ויהיה חשש גדול מאד שבנים יראו אותה (גם מגבניקים וגם דוסים) אוליי כדאי שהיא לא תבוא. אבל שכל אחת תעשה את החשבון שלה. ואל תשכחו שיש עוד דרכים להגן על א"י ונראה לי שהרבה יותר אפקטיבי זה לרדת כשהרשועים באים ולעלות שתי שניות אחרי שהם חוזרים. ככה אפשר להמנע מבזבוז כוחות במעצרים והרחקות ושאר מרעין בישין. כמובן שצריך להלחם על הארץ אבל אולי נשאיר את זה לבנים?
נ.ב יווווו חפרתי...................
צודקת ממש...קראתיך
אנחנו פשוט מנסים לשתף אחד ת'שני בחשיבה שלנו...למרות שזה קצת חופר...
קצת?!תפוזה 1
תקשיבי,קומי אורי
אם יום אחד נעשה וועדת בנות כללית ונחליט כולנו שבנות לא באות לפינויים, תהיה לזה משמעות.
כל עוד זה לא קרה [ולא יקרה..] כל אחד ואחת שמגיע מרחיב את כמות האנשים במקום, וראינו לאחרונה שזה מונע בפועל גירושים!!
דעתי - שכולםםם ללא יוצא מן הכלל יקפצו כשהם שומעים על פינוי ויגיעו למקום! במקרה של אלימות, פינוי בכח וכיו"ב - שבנות לא ישתתפו בזה. שילכו לבד, עם שוטרות, לא משנה מה.. הן שם בשביל הנוכחות, לא בשביל להלחם.
לפי מה שאת אומרתמשה
לא כדאי ללכת לצבא, בגלל שהוא משחית את הנפש באלימות וברצח. וזה בכלל לא משנה באיזה תפקיד...

(וגם לא כדאי לשחק משחקי מחשב אלימים, אבל עם זה אני מסכים)
איך הסקת את המסקנה שלך ממה שקומי אורי אמרה?!אנונימי (פותח)
(לא כ"כ קשור לוויכוח אבל..)באמת אולי אסור להתגייס לצבא, לא בגלל שזה משחית את הנפש, אלא בגלל שהצבא לא מתנהג כ"כ כמו שצבא יהודי אמור להתנהג.
מקסימום נחל חרדי!..
זה ממה ש"חמסית" אמרה..קומי אורי
על מלחמת מצווה שמעת?מ.מ.י.ר
זאת מצווה להתגייס לצבא.
ולענ"ד לא רק לנח"ל החרדי, אנחנו צריכים בצה"ל את כל היחידות.
כן נכון,ואז מהצבא יקום גנרל שיהפוך תמדינה,מתנחל גאה.
.צאאא מהסרט!

כשהצבא ילחם אז דבר איתי..
כרגע הוא משמש ככוח האו"ם באיו"ש.
זה לגמרי לא נכון.מ.מ.י.ר
אני לא יודע אם יצא משם אלוף שיהפוך את המדינה.. זה גם לא משנה (וגם מהנח"ל החרדי יכול לצאת אלוף, הם לוחמים קרביים לכל דבר). לא הולכים לצבא בשביל "להשפיע", הולכים לצבא כי זאת מצווה מדאורייתא, מלחמת מצווה.

הוא נלחם. עכשיו, אתמול, מחר. איך אפשר לדבר בכזו כפיות טובה??
עכשיו הלוחמים שלנו שנכנסים לעזה, ג'נין, לאיפה שצריך, הם משחקים?
אני לא מבין איך אפשר בכלל להגיד דבר כזה.
לא נכון! אתה לא יכול לומר שהצבא לא עושה כלום!!יסכלוש2אחרונה
בס"ד
אצלנו ביישוב בלי צבא בכלל לא היינו פה.. הם כל הזמן עושים פעולות בטול כרם.. וכל הזמן תופסים מחבלים שמנסים לחדור אלינו!! זה ממש כפיות טובה לומר שהם לא שומרים עלינו!! וזה ממש לא נכון שהם סתם יושבים פה! הם נלחמים! כשתהיה במקומם- תדבר! "אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו"!!!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה