ראבק תתפנק על האנטר!!
סיפור על חורף ירושלמי/טל ים
הייתה זו תקופה קרה מאוד, לא תק' הקרח
אלא סתם שבוע שבו ירדו המעלות והתקרבו מטה מטה אל המספר העגול,
שגורם למים להחליף מצב צבירה ותמיד אותה התלבטות – ללכת ברגל או לקחת אוטובוס?
מבחינת הזמן זה בערך אותו הדבר..הפקקים, הרמזורים העצירה בכל תחנה ותחנה. לבסוף החלטתי ללכת ברגל, התחלתי לכתת פעמי ופתאום שמתי לב שאני לא מרגיש את אצבעות כף ידי,
מיד בתחנה הקרובה עליתי על אוטובוס, הייתי חייב לשבת ולחמם את כפות ידי הקופאות אך המקום היחיד שהיה פנוי היה ליד בחורה,
עוד פעם התלבטות לשבת או לעמוד מה שתמיד אני עושה אני עומד,
מה שאני אשב ליד בחורה?בייניש שחובש כיפה גדולה וציציות..חשבתי בליבי שהקב"ה היה מצווה עלי תכף ומיד לשבת לידה רק על מנת להחזיר את ידי למצבן הקודם..ותו לא.
תגיד, שאלה הבחורה אתה יודע איך מגיעים משער יפו לכותל?
קצת נבוך מעצם השאלה, עניתי ש-כן,אני גם הולך לשם
ויש שתי אפשרויות או דרך הרובע היהודי או דרך הרובע המוסלמי..
מה? יש אנשים שהולכים דרך הרובע המוסלמי,אתה צוחק?
לא הפעם ואני לא נוהג לצחוק עם בחורות באוטובוס..
תוכל להראות לי איך מגיעים דרך הרובע היהודי?שאלה.חשתי בליבי שהקב"ה רוצה לומר לי משהו ולא ידעתי מה,טוב בסדר אמרתי לה. האוטובוס הגיע לתחנה הסופית, התחלנו ללכת נכנסנו בשער יפו
ופתאום מצאתי את עצמי הולך עם בחורה בעיר העתיקה בשעות הערב בעוד בחוץ קרוב לאפס מעלות, בדרך עברנו ליד "מארציאן" המאפיה עם הרוגלך הכי טעימים בירושלים.
ממש קר לי אני עוצר שתי דקות לקפה ומתוך נימוס שאלתי רוצה להצטרף?
כן בשמחה היא ענתה.השתי דקות הפכו אט אט לשעתיים,
והשני זרים הפכו לשני אנשים שמכירים המון אנשים משותפים(הודות לחוק הדה"ש).
היא הלכה לשלם אבל המוכרת אמרה שכבר שולם, זה בסדר אמרתי לה, אני מזמין, נראה לך?אני משלמת על התה שלי, עזבי זה בסדר עלי,
פעם הבאה אני אתן לך לשלם על שלך, מה,היא שאלה זאת אומרת שתהיה פעם הבאה?אם את רוצה כמובן.כן היא ענתה, אני אשמח מאוד.
היא סיפרה לי שבאותו היום היא הלכה לקבר של הרב אליהו והתפללה חזק שתמצא את החצי השני שלה אבל לא ידעה שזה יקרה כל כך מהר, תראי אמרתי לה,
אני צריך לחשוב על זה קצת, זה לא כל כך פשוט,טוב יש לי רעיון, היא אמרה תחשוב על זה בזמן ערבית ואח"כ תחזיר לי תשובה.
הגענו לכותל הלכתי להתפלל ערבית ותהיתי בליבי איך אני אמור לדעת אם זו היא האחת. הרי יש המון הצעות אחרות. בעודי מתפלל חשתי איך הרוח הקרירה חודרת לתוך מעמקי נשמתי
והרגשתי מישהו מלמעלה שאומר לי ללכת עם מה שאני מרגיש, לאחר התפילה נפגשנו שוב
ואמרתי לה שהיום שנינו מצאנו את החצי השני שלנו במקום הכי קרוב למקום שפעם עמד בית המקדש השני שנחרב עקב שנאת חינם ומתוך אהבת חינם יבנה בעזרת השם בית המקדש השלישי.