מה עושים עם ילדה בת שנתיים ותשע שלא מסכימהאחתעם_בטן

ללכת ברגל ומתיישבת על המדרכה בבכי בלי שום כוונה לזוז?

האמת שהייתה לי איתה תקופה קשה, היא הייתה חוזרת ממש זעופה מהמעון, והרגשתי שכל יום אחר הצהריים זה מלחמה איתה. בהתחלה הייתה מאוד מתעצבנת אבל למדתי והפנמתי איך להיות יותר סבלנית והצלחתי להתמודד איתה ממש יפה, ועכשיו הרבה יותר טוב ב"ה. היא ילדה מקסימה ומטריפה, מדברת יפה מאוד, מבינה יפה, חכמה, עקשנית...

יש לנו מלא מדרגות לרדת כדי להגיע לתחנת אוטובוס, ואז כשיורדים המאוטובוס יש לנו עוד 7 דק' הליכה הבייתה, ואני מתעקשת איתה שאני לא מרימה אותה מכמה סיבות: א. נראה לי שהיא מספיק גדולה כדי ללכת מרחק כזה ברגל, במדרגות לא אכפת לי להרים אותה אם היא מבקשת. ב. ממש קשה לי להרים אותה, גם בגלל המשקל ב"ה וגם מבגלל שזה מסורבל עם המעיל והתיק שלי והתיק שלה, ולפעמים יש לי עוד שקית ביד.

אתמול כשהוצאתי אותה מהמעון היא ביקשה איזה משהו קטן שלא יכלה לקבל ואז הייתה ברוגז. מה שהיה אח"כ היה בלתי נסבל, היא ישבה מלא זמן על המדרכה ולא רצה לזוז, לא הסכימה שארים אותה, ואם התקדמתי לבד היא רודפת אחרי ומושכת אותי לכיוון השני, באיזשהו שלב פשוט נתתי לה יד והלכתי מהר, כך היא לא מספיקה להתיישב על הריצפה - תוך כדי שהיא צורחת. הרגשתי שאנשים מסתכלים עלי כאילו אני כזאת אכזרית, אבל מה יכולתי עשות? באמת? קפוא בחוץ ואני לא יכולה לבלות את כל אחה"צ בתחנונים והסברים על המדרכה!!!

הגענו ליעד ב"ה, עדיין בבכי, וכשנכנסנו הבייתה היא כל פעם פותחת את המנעול ורוצה לצאת, לא רציתי להיות אגרסיבית או לתת מכה, אז נעמדתי מול הדלת ולא נתתי לה לצאת, עד שהיא ניסתה לנשוך אותי אז שמתי אותה מיד במיטה ואמרתי לה שאני כועסת ולא מרשה. הלכתי לעיסוקי (כאילו) כדי לתת לה להירגע, ירדה מהמיטה ויצאה מהבית, מתחילה לרדת במדרגות, מה אני עושה??? רודפת אחריה בחדר המדרגות? נותנת לה להמשיך לרדת ואני נשארת בבית?

באמת שלא ידעתי איך לפעול, כבר הייתי על סף בכי, אני לא רוצה להיות אגרסיבית או לנעול אותה בחדר או מחוץ לבית, מזל שהשכנה מהקומה למטה יצאה וניסתה להרגיע אותה, אז היא אמרה לי עזבי, תשאירי אותה קצת אצלי שתירגע. באמת הא נשארה אצלה לראות קצת טלוויזיה וקיבלה ביסקוויט וחזרה אלי כמו חדשה

אני ממש ממש מתוסכלת ולא יודעת איך להתמודד במצבים כאלה, אני מפחדת שאולי אני גורמת לה יותר נזק בזה שאני לא מגיבה נכון לפעמים

מה עושים?

אולי כתבתי ארוך מדיאחתעם_בטן

אז אומר בקיצור שאני ממש אשמח לעצות איך להתמודד עם גיל שנתיים הנורא שלא עובר...

כל הכבוד שאת מנסה לא להגיב באגרסיביות - קשה!אנונימי (פותח)

כשילדי פוגעים בי פיסית - זה לא בכוונה לא מתכוונים רק קצת משתוללים - מאוד קשה לי להגיב באיפוק... ( יש לי סף כאב נמוך אולי? )    חוץ מזה לפעמים מאוד קשה והם מקבךים ממני מכה קטנה (ו ה ר ב ה רגשות אשם)  תמיד תמיד מנסה לא לתת אפילו מכה קטנה אלא לשים במיטה.  לדעתי מה שעשית היה נכון - פשוט לקחת את ידה וללכת.

גם אני אשמח לשמוע איך מגיבים עם סבלנות לפעמים עם בכיינות מתמשכת אני פשוט מתקשה להתמודד!

אצלנו לשיפ במיטה עוזר כי הם מוכנים להירגע כדי שנוציא אותם ברגע שהם מפסיקים לבכות או להתעצבן וכו אז הרבה יותר קל....

הצלחה לך ויאללה אמהות יקרות תחלקו עצות  

קודם כל תדעו שאתם לא לבד... המון אמהות מרגישותאנונימי (פותח)

חסרות אונים ומתוסכלות מההתנהגות של הילדים בימנו.

והס מלהזכיר או לרמוז על תגובה אלימה / צעקות, כיוון שאז תתצירו בעיני אחרים ובעיקר בעיני עצמכם כאמהות רעות...

ההצעה הראשונה והטובה ביותר לדעתי זה ללכת לחוג הורים, כי שם מקבלים ביטחון ומזכירים לך כמה את האמא הטובה ביותר לילדייך ונותנים מוצא פשוט לבעיות היום יום.

אם לא אז לשמוע שיעורים בחינוך (יש באשירה של זיוה מאיר או באתר של ישיבת אלון מורה של הרב לבנון)

חחח אני אומרת לעצמי כל מה שאת אומרת לעצמךיוקטנה

ולעיתים רחוקות מצליחה להגיב בשלווה שאת מצליחה! חושף שיניים

תחזיקי מעמד!!! נשיקה

בקשר למדרגותכלנית1

בקשר למדרגות: תחשבי על שיר שהיא מכירה ותשירי איתה את השיר מדרגה מדרגה (תני לה לבחור מבין 2-3 שירים שאת יודעת שהיא מכירה) ואחרי שהיא תעבור את כל המדרגות כמו שצריך, תחמיאי לה שרואים שהיא ילדה גדולה, כמעט בת 3 שיורדת מדרגות לבד, כי היא ממש גדולה.

היא תלמד להשיג תשומת לב חיובית על הצלחה כך שהמאמץ לרדת לבד יהיה כדאי.

דרך אגב, לצערי, ראיתי אמא שמאחר שיש לה דרך ארוכה עד המעון של הילדה ועליה להביא ילדים לבי"ס היא לוקחת ילדה בת 4 בעגלה! טוב שלא נכנעת והמשכת בקטע הזה...

תודה על העצותאחתעם_בטן
כלנית יקרה, העלית חיוך על פני, הלוואי וזה היה עוזר.
האמת שהיא יותר אוהבת סיפורים, שאני ממציאה, ואני יכולה להגיד לך שאני מותשת מלספר סיפורים ולהמציא מעשיות כדי שתסכים לעלות, להתלבש, להיכנס לאוטו וכו׳
זה פשוט מרגיש לי כל כך לא טבעי כל ההאבקות הזאת בשלב הזה של הגדילה. כשנולדה הייתי ממש מושפעת מהספר עיקרון הרצף, והשתדלנו להיות כמה שיותר טבעיים בגידול, לאט לאט אני רואה שזה קשה בחברה המערבית, וירדתי מזה אבל עדיין שומרת על הרעיון שבעצם הגדילה והחינוך שלהם הוא משהו טבעי וזורם, ואני מנסה למצוא את האיזון מה הרצוי למצוי.
היום למשל היה גם קטסטרופה וזה נגמר בזה שקילחתי אותה בכוח ובבכי (מה לעשות, כבר יומיים לא מסכימה להתקלח) וככה היא הלכה לישון וזה כואב לי ושובר אותי לגמרי 
קראתי ואני לא מספיק מבינה בזה..פאז

אבל אשרייך על חיפוש הפתרון, מקוה שתמצא לך עצה טובה..

בהצלחה ממש!

יווווווווווו זה מה זה קשהקיווי

דבר ראשון חיבוק נשיקה

אני טוענת שמי שלא היה הורה לילד בגיל הזה לא עמד במבחן סבלנות אמיתי

כשייתי בסוף הריון בשיא הקיץ הקטן שלי שנתיים וארבע עשה לי את ההצגות האלה על המדרכה(נשכב צורח ולא רוצה לזוז)

זה היה מחרפן אותי בטירוף אז דבר ראשון תדעי שאת לא לבד

וכל הורה שרואה אותך בסיטוציה הזאת ממש לא חושב איזה אמא את... אלא נזכר בסיטואציה דומה מאוד שבה הוא עמד עם ילדו שלו...

עכשיו הבן שלי בגיל ששלך עדיין עם התפרצויות אבל הרבה הרבה פחות אני מייחסת את זה לזה שהתחלתי (לא בזמן ההתפרצויות אלא בזמן רוגע) לשבת איתו הרבה

המון חיבוקים ונשיקות סתם ככה

לתת המון אהבה

דבר נוסף

כשהוא מתחיל

לא להבהל ולהכנס לעצבים (ואי ואי קל להגיד קשה מאוד לבצע...) פשוט להכנס למצב אחר לחשוב ולעשות דברים אחרים

הרי שום דבר לא מרגיע אותם עד שהם נרגעים לבד רק מעצבן אותם יותר

אני הייתי אומרת לעצמי (אפילו בקול) זה החיים שלו אם הוא בוחר ככה להגיב זה בחירה שלו

אני כאן כשהוא יחזור לעצמו

ומשהו מעודד לסיום-

הגדול שלי היה מלך הקריזות

היום הוא בגיל 4 המקסים ילד רגוע ומדהים

תודה קיווי זה מעודד לשמועאחתעם_בטן

אני ממש נותנת לה הרבה אהבה וחיבוקים, ומדברת איתה, מקשיבה לה, מספרת לה סיפורים, משפתפת אותה בה שאני עושה בבית, כביסות בישולים. לפעמים אני אפילו חושבת שאולי אני נותנת לה יותר מדי צומי, ושהיא ילדה יחידה בנתיים לא עוזר למצב, לא יודעת אולי אני סתם פרנואידית.

יש ימים באמת טובים, וגם כשיש מצבים קשים שהיא מתבכיינת או מתעקשת אז זה בסדר, אני לא מתרגשת מזה ומבינה שזו הדרך שלה להתבטא, מה שבאמת קשה לי שזה יוצא מכלל שליטה שלי, למשל שהיא פותחת את המנעול של הבית ויורדת לבד במדרגות, או לא מסכימה להתלבש וכדומה, ואז אני צריכה ממש להפעיל כוח פיזי.

כשעוברים את השלב הזהראו כי טוב

עם הילד השני מבינים שהיה לנו יותר קל עם הראשון אם היינו בטוחים שזה יעבור.

אז כן, זה בטוח יעבור,

ויתחלף בהתמודדות אחרת של גיל אחר צוחק.

ברוך ה' שזכינו שיש לנו ילדים

שעוזרים לנו להתמודד עם עצמנו

ולעבוד על המידות שלנו.

ממליצה בחום לקרוא את ספרו החדש של הרב ארוש חינוך באהבה, בגן החינוך.

לאמא בהריון: מנסיוני, הדבר היחיד שעוזר.הסחת דעת למעדינה

לא היחיד אלא העיקרי (גם לי ,ב"ה יש קטנטנים וכעת בהריון והקטנה בת שנתיים ומכירה את מה שאת מדבר תעליו .זה  גיל העקשנות כי הם גדלים אך עדייןתלויים בך אך מנסים שלא...

ב ע י ק ר - (מכל הנסיונות) ה ס ח ת   ד ע ת .  חשבי מראש על כל מיני דברים להסב(כן, מלשון לסובב...) את תשומת ליבה או למראות מזדמנים כגון משאית, טרקטור או בעל חיים

או------ את רוצה סביבון לחנוכה, את רוצה שסבתא תבוא לחנוכה?! (אם אכן, יש סיכוי להתממשות הציפייה...) מקווה ש/זה יועיל לך ויתכן מאוד שכבר ניסית ושאני כובת תשלא לצורך אך מנסיוני... אם מוצאי םמהר משהו שהיחלד אוהב לשוחח עליו כגון סבתא.... יש סיכוי שהוא "ישכח" שהוא יוסח ותשומת ליבו תופנה לדברייך בע"ה.

בהצלחה!!

סה"כ- היא עדיין קטנה וצריך גבולות, יש דבריםשיחלפועדינה

שיחלפו עם הגיל אז...במקום לשקוע בחששות (מה, היא תגדל כך?!) כי נכון שגם מחשבה שכזו מכניסה ללחץ. יואוווו, הילד שלי יגדל עקשן יהיה קשה לחנכו .איך יסתדר בגן.. לרוב, הדברי םשתארת -באמת הגיל..

תשימי לב שלא יצא שכרך בהפסד...אנונימי (פותח)

לפעמים כל כך נמנעים לא לתת מכה, והולכים סחור סחור עד שבסוף אי אפשר להשתלט על הילד...

אני עבדתי כמה שנים טובות עם ילדים (אל תדאגו, לא הכתי אותם) וראיתי איך ילדים שהאימהות שלהם לא מסוגלות לתת לפעמים מכה (אגב- היא לא חייבת להיות כואבת) פחות מצליחות להשתלט עליהם. ואילו אימהות שמסוגלות לעשות זאת, הילדים שלהם יותר רגועים. אני לא אומרת שעל כל דבר צריך להחטיף. ממש לא. וגם ה"מכות" שאני נותנת לילדים הפרטיים שלי- הן לא כואבות בכלל- באמת. אבל ברגע שאת מסוגלת לשים לילד גבול ברור, ובגיל הזה מכה היא הכי ברורה- אז הילד יודע את גבולות הגיזרה שלו. זה טוב לילד. ילדים משוועים לגבולות!!!! זה עוזר להם להבין את העולם. ולכל מי ששואל את עצמו מאיפה כל האלימות והחוצפה בילדים- התשובה היא שילדים ללא גבולות הם גדלים להיות ילדים אלימים וחצופים. ואני אומרת את זה מתוך נסיון רב שנים, עם עשרות ילדים שגדלו אצלי. עטפתי אותם באהבה רבה ובחום שאין לו סוף. אך גם היתה משמעת. ואם היה צורך- ביקשתי מההורים "להשלים" את הגבולות בבית. כי רק זה מה שעוזר להם להתאפס.

ועכשיו לשאלה שלך- גם הילדים שלי עושים את ההצגות האלה אינספור פעמים. הפיתרון הפשוט הוא לקחת עגלה ולשים אותם בפנים. כשחוזרים הבייתה הילדים עייפים, וגם את עייפה, ומשם ועד למצב שאת מתארת הוא קצר מאד מאד, כמעט מובן מאליו. אמנם הילדה שלך כבר גדולה ויכולה ללכת לבד, אבל היא עייפה וזקוקה לתשומת ליבך לאחר שכל היום היא לא ראתה אותך, וזה בהחלט מתכון מנצח להצגות. חבל על הזמן ועל הכוחות. קחי טיולון. זה קצת התעסקות באוטובוס, אבל יחסוך לך ולה המון עוגמת נפש.

בקשר לבריחה מהבית והנשיכות- אין מצב שאת מאפשרת לה את זה!!! תנעלי את דלת הבית (לא לנעול אותה בחדר לבד בשום פנים) תכנסי איתה הבייתה ותנעלי את הדלת עליכן. אם היא נושכת אותך- תתני לה מכה עדינה על הפה! בלי להתבלבל אפילו! ובמבט חמור מאד תגידי לה "את לא נושכת!" בלי לצעוק, בלי כעס, בלי כח. אבל בכל הסמכות שאת מסוגלת לגייס. תאמיני לי שאם תהיי עיקבית- זה יעזור יותר מהר ממה שנדמה לך.

עזרתם לי מאודאחתעם_בטן
מכל תגובה אני לוקחת משהו, תודה.
אני מתנצלת שהכינוי שלי מטעה אך אני לא בהריון, נכנסתי עם הכינוי הזה כשהייתי בהריון ומאז אני תקועה איתו.

זה מאוד מרגיע אותי לשמוע מבעלות ניסיון שזה עובר, ונכון אני מרגישה שלפעמים יש צורך במכה קטנה כדי להרגיע את המערבולת הזאת...
לגבי טיולון, היה לנו טיולון וגנבו לנו אותו מחדר המדרגות, אני לא מתכוונת לקנות חדש ולנעול כל פעם (קומה רביעית בלי מעלית )
לגבי לנעול את הדלת, זו בדיוק הבעיה, שיש לי מפתח פרפר בדלת והיא פותחת אותו בלי בעיה
הסחת דעתrafid

בזה אשתי מאוד מומחית היא מפנה את תשומת הלב של הילד/ה למשהו אחר ובמטה קסם הם הולכים .

אבל צריך לדעת האם זה מצב אמיתי אם את חוזרת איתה מהגן והיא לא ישנה לבת שנתיים זה קשה מאוד לפעמים, צריך לבדוק את הכיוון ואז באמת טיולון זה דבר הכרחי [הפשוטים לא עולים הרבה].

אם זה סתם פינוק אז אפשר להתעלם אבל באמת ללכת ולא להפנות את המבט תיראי שהיא תבוא מיד.

אין לדלת נעילה שניה מלמעלהמה'אחרונה

האמת אם אין אולי שווה להתקין עוד נעילה בגובה של מבוגר.ברור שחייבים לנעול דלתות עם קטנים.

יכול להיות שהיא פשוט עייפה,אולי תבקשי שירדימו אותה במעון.

בהצלחה,אני כ"כ מזדהה,הלוואי והיתה לי עיצה איך לא להתעצבן מול ילדים,אני מתוסכלת מעצמי לא פחות....

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך