תדעי לך שאנשים יאמרו כמובן שהוא טוב, מקסים, צעיר לגילו, שהרי כולנו מלמדים זכות על מועמדים בנושא שידוכים, במיוחד כשאנחנו שדכנים/ממליצים. בחור גדול מידי, יכול להיות מעט שתלטן, להרגיש "אבא שלך" מטבע הדברים. אני לא חושבת שהייתי בודקת את זה בכלל, וזה לאור דייט אומלל עם בחור שאמרו לי שהוא גדול ממני ב-3 שנים, והתברר למפרע שההפרש הוא 5 (!) שנים.
אל תסמכי על "אמרו לי". את צריכה לנסות לראות אותו בעצמך, ולא במסגרת דייט כמו מפגש חברים, חתונה שהוא אמור להיות שם. ככה הוא לא יידע שאת באה לראות אותו, וככה תחסכי לך ולו בזבוז זמן לימוד תורה/כסף על קפה.
אגב, אל תיבהלי מזה שהציעו לך! זה לא אומר עלייך שום דבר! אני לא מכירה אותך, אבל תדעי שאת נשארת כמו שאת חמודה, נחמדה, חברותית וכל הדברים החיוביים שיש לך. ההצעה הזו למעשה מלמדת על מי שהציע אותה ולא לטובה. זה מלמד שהאנשים לא מכירים אותך מספיק טוב, חושבים שיש לך תכונות אופי מסויימות מהתרשמות ראשונית חיצונית/המלצה מהבן אדם שמכיר אותך הכי פחות טוב, והן לא קיימות אצלך כלל! או שחושבים שאין לך אופי שבעצם יש. למשל עושים שידוכים כאלו כשחושבים שהבחורה מוכנה "להתפשר", שחשוב לה מאוד "יציבות כלכלית"-יותר מהכל וכו'.
ואגב, סיבה הגיונית לא לצאת איתו ש"פרפר לבן" כתבה-היום בביצת הרווקות יש המון חבר'ה בגילאי 30-40. כולל בנות, כמו שראיתי בחתונת קרוב משפחה שהתחתן בגיל 29. אז במחילה! שיילך לשכבת הגיל הזו, ואם לא מתאים לו, אז משהו אצלו לא ממש תקין..לעניות דעתי. שיהיה לך המון בהצלחה!!! ואני מאחלת לך דרך קצרה לחופה!