קראתי את כל הדברים שלך, עם חלקם הסכמתי, ועם חלקם לא ממש-
בקשר ללבבות שבורים כתבתי לבבות שבורים כי השתדלתי להיות עדינה.
(והוספתי שם שזה רק במקרה הטוב מאוד) ברור לכולנו שהרבה מאוד פעמים (מכלילה מאוד) חברה שם נופלים, ומגיעים למצבים גרועים מאוד.. ולגבי הדייטים, אתה צודק, גם דייטים שוברים לבבות, אבל זה קורה בגיל שמתחילים לצאת, וזה חלק מתהליך ואם זה קורה בבנ"ע, זה מתחיל כבר בגיל 15, הרבה יותר ללבות נשברים כי באמת בגיל הזה הרבה פחות יודעים..
זה אולי נשמע פילסופי. אבל זאת המציאות.
אני מאמינה שרצונו של ד' יתברך הוא לא שאני אכיר את בן זוגי בבנ"ע, כי הרבנים שאני הולכת עפ"י לא מתירים כזאת חברה. מבחינתי, רבנים מייצגים את רצון ד'.
אתה צודק אולי שהדוגמא של החרדים לא מתאימה בדיוק. אבל גם ב"ציבור שלנו", יש הרבה מאוד שמכירים לא דרך בנ"ע, ובלי שהם חיו בחברה נפרדת. דוגמאות ניתן לראות אצל הרבה חברות שלי. ובכלל, ההכללה הזאת, שכביכול אי אפשר להכיר (אני יודעת שאני מגזימה) לולא בנ"ע, היא קצת בעייתית.
ודווקא מהסיפור של ~nhykb~, אפשר לראות שד' מסדר את כל העניינים, למרות שהם חיו בחברה נפרדת, ד' דאג שהם יכירו אחד את השני.
לגבי זה שההכרות בבנ"ע יותר נורמאלית בדייט.- רובנו (כולל אותי..) היינו חולמים להכיר את הזוג בצורה מיוחדת. יפול לי הכרטיסיה והוא ירים. נתנדב ביחד, וכו'.. כמה רומנטי.. מזדהה לגמרי. אבל זה רק לגבי שלב ההכרות. הרב יהושע שפירא אמר (ניתן לשמוע את השיעור באתר ישיבת ר"ג) שבסופו של דבר, בחיי הנישואין, ובשלום בית, אין הבדל בין זוג שהכיר ב"שידוך", לבין זוג שהכיר בדרך יותר מקורית. למרות שהיינו חושבים שמי שהכיר בדרכים החלומיות, יהיה לו יותר קל, אז לא. הוא אומר שזה לא ככה.
[בכללי מומלץ לכולכם לשמוע את השיעור של הרב יהושע על דייטים, שידוכים וכו', כאמור נמצא באתר של ישיבת ר"ג, בלנ"ד אביא קישור מתישהו..]
בהצלחה, ושוב בשורות טובות!