אתמול אני וחברה שלי עמדנו באיזשהי צומת וחיכינו לטרמפים לרמת גלעד, ללכת לישוב, להפגין נוכחות, להראות שאכפת לנו מהם, לעזור...
וממש לידינו ראינו חבורה ממש גדולה של בחורים, לובשים שחור, מתחבאים מאחורי העצים ומדיי פעם עושים גיחות עם עוד אבנים בידיים, אם לא היו להם כיפות היינו בטוחות שהם מחבלים!
אחרי כמה זמן עוברים שם חיילים והם זוכים לקבלת פנים מלאת אבנים.
לא צריך להסביר מה הרגשנו, 2 בנות בודדות באחת בלילה עומדות ליד גוש מכות, צעקות ודחיפות...
אני מבינה למה לא לתת לצבא שיודעים בוודאות שהוא הולך לגרש לעבור, אני מבינה למה להתנגד ולעמוד בצומת עם שלטים ולצעוק נגד, אני מבינה למה ללכת ליישובים שבסכנה ולעודד...
אבל אני לא מבינה למה לפגוע באנשים בצורה כזאת מגעילה וחייתית!!!
מה יוצא לנו מזה??? במקום להזיק במקום חסר תועלת, לכו ליישוב חמש דקות נסיעה ממכם ותתמכו בהם!!! לכו תבנו את הארץ!!!
הדבר היחיד שיצא להם מזה זה שהם הוציאו את המתנחלים (והדתיים) חיות, מחבלים, כאלה שכל המטרה שלהם היא לפגוע בצבא ולא אכפת להם מכלום!!!
בעצם אולי יצא להם מזה עוד משהו, סיפוק נפשי שאין לי מושג מאיפה הם הביאו אותו...
אחרי שראינו שהחיילים הרביצו להם הלכנו לחייל אחד, ושאלנו אותו בשיא התמימות: "למה הם הרביצו להם?"
רצינו להוכיח אותו, לדבר איתו על כמה שזה נורא, אבל הוא אמר: "כי הם זרקו עלינו אבנים, ואחד כל הראש שלו דם בגללם!" הוא אמר את זה עם רגש, נורמלי, לא מתוך שנאה.
באמת שנבלעה לי הלשון, אני כל כך מסכימה איתו! מה היה להם לעשות? זורקים עליהם אבנים!
בסוף עוד דיברנו איתו על שזה נורא שמגרשים אנשים מהבית שלהם, וכל מיני כאלה...
אבל נגמרו לי המילים!
עד עכשיו אמרתי על המשטרה, הצבא והממשלה שאין להם שכל, שהם לא רואים בעיניים, שלא אכפת להם מאחים שלהם... אני עדיין חושבת ככה,
אבל למה אני צריכה לחשוב ככה גם על אנשים "משלנו"??? על כאלה ש"עושים" מה שה' אומר???

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל