אני כותבת לכם מהלב, אז במקום לקחת את זה בתור ביקורת ולהתלהם מנגד אולי נסו באמת קצת להקשיב..
תמיד החזקתי מנוער הגבעות כאחלה נוער! נוער לעניין!! שלא מוותר על הארץ, שנותן את כל כולו למען הערכים שלו, למען הארץ שלנו..
אבל באחרונה אני מרגישה שמשו פה מפוספס. אני בטוחה שהכוונות טובות, אבל הדרך לא.
אפשר לתרץ את זה באלף תרוצים למה לנהוג בדרך הזאת, אבל עצרתם רגע לחשוב אם האמצעים מקדשים את המטרה? או אולי.. מפספסים אותה?
חשבתם פעם למה הארץ כ"כ חשובה לכם? אם כי זו מצווה, או סתם התלהמות של "זה שלי"?!
הארץ יותר חשובה לכם מחיי אדם מישראל?? אדם יהודי!! אח שלכם!!!
אולי זה הכללה, אבל אני רואה את נעריי הגבעות עם פאות ארוכות, עם כיפות גדולות, לא מדברים עם בנות, ממש יראי שמיים (לא צינית!). אני חושבת שהמצוות חשובות לכם.. לא? אתם באמת חושבים שלהחזיק אדמה בארץ שלנו מצדיקה את הדרך בה זה נעשה? את הפגיעה והסיכון שזה גורם?
אני לא נזכרתי סתם לכתוב, לא כותבת באוויר. אתמול קרה משהו.. :
חבר שלי נהג בכביש בין קרני שומרון לקדומים ב1 בלילה (עשה טובה לטרמפיסטים..) הוא פנה בסיבוב ולא ראה בזמן את המחסום אבנים לפניו (מה גם שהיה חושך) ששם הנוער כדי להגן על חוות גלעד. הוא לא יכל לעצור בזמן ובנס "רק" הרכב נדפק בצורה רצינית ולא יכל להמשיך לנסוע.
אתם קולטים את רמת הסכנה שבמעשה כזה? שבקלות האוטו יכל להתהפך?? שבקלות ... אני לא רוצה לחשוב על זה. אם אתם מחשיבים את עצמכם יראי שמיים ולא רפורמים ששומרים מה שנוח לכם, תחשבו קצת על אחים שלכם שלא עשו כלום. ובקלות יכלו לאכול אותה לכל החיים בגדול בגלל מחסום מפגר אחד.
ואתם יודעים מה? מילא זה היו שניים שלושה נערי טיפשים, אבל זאת היתה קבוצת נערים גדולה . ורק לפי הטון דיבור פה אפשר לראות שהרבה הרבה שכחו את העיקר. וחבל שכיפתחו עיניהם יהיה מאוחר מידי לתקן.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל