היום אחרי שהתחיל הבלאגן הם הגיעו תוך 3 דק׳.
כנראה הפיקו לקחים מאז הפיגוע על מהירות התגובה...
נכון, המשטרה לא מושלמת והיא יכולה להיות מעוד מעצבנת הרבה פעמים!
אבל, אני בטוחה שלא לקח להם 22 דקות רק בגלל שהם לקחו תזמןן.
אני בטוחה שגם לשם הם השתדלו להגיע כמה שיותר מהר!
שוטרים כן הגיעו למרכז הרב. שוטרים חמושים. והשוטרים עמדו בכניסה לשער במשך מעל לחצי שעה בזמן שהמחבל טבח ביהודים. רק כשהגיעה תגבורת של יס"מ הם נכנסו, וזה היה אחרי שהאירוע נגמר.
זה לא אומר שהיתה קונספירציה או משהו. זה פשוט אומר ששוטרי היישות הציונית הם פחדנים עלובים כשמדובר בערבים ובריונים כשמדובר ביהודים שלא מגנים על עצמם.
כי אחרי הכל זה נראה לי קצת הגזמה? לא
הכחולים שהגיעו לא רק שלא נכנסו אלא גם ניסו למנוע מדדון להכנס. הבילושניקים הגיעו בסוף האירוע, ביצעו "וידוא הריגה" בגופה וניסו לקחת קרדיט על הכל. דובר המשטרה פירסם שהשוטרים הרגו את המחבל בזמן שכולם היו שזה היה שקר.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/711/659.html
השוטר הראשון שהגיע לזירת הפיגוע בישיבת ''מרכז הרב'' בירושלים כשל בכך שלא פעל על פי הנחיות המשטרה ולא חתר למגע עם המחבל, ולא הסיט את תשומת לבו כדי למנוע את המשך ההרג - כך קובע תחקיר המשטרה שנערך בעקבות האירוע. על פי דיווחו של מפקד מחוז ירושלים ניצב אהרון פרנקו, שהופיע הבוקר בפני ועדת הפנים של הכנסת, השוטר שהגיע למקום לא פעל לנטרול המחבל ואף ניסה לעצור את הקצין שהיה זה שחיסל לבסוף את המפגע.
על פי תחקיר המשטרה, הפיגוע החל סמוך לשעה 20:30 בערב. הקריאות הראשונות למוקד המשטרה הגיעו בשעה 20:36, ועד לתום האירוע נספרו במוקד 1,200 פניות של אזרחים מבוהלים. הניידת שהוזעקה למקום עם שני שוטרים הגיעה לזירה בשעה 20:40, כלומר עשר דקות אחרי תחילת האירוע.
שוטרת שהייתה בניידת עצרה אוטובוס מלא בנוסעים ומנעה ממנו להתקרב לאזור התקרית, ואילו השוטר השני נכנס לחצר הישיבה כשהוא חמוש ברובה. בתחקיר סיפר השוטר כי המחבל הבחין בו מבעד לדלת הזכוכית של ספריית הישיבה, וירה לעברו צרור. לדברי ניצב פרנקו, השוטר לא השיב באש משום שלא הבחין במקור הירי וחשש לפגוע בחפים מפשע. עוד התברר כי במשך כ-16 דקות - משך האירוע כולו, לא ירה השוטר אפילו לא כדור אחד לעבר המחבל.
למרות זאת, מיד לאחר הגעתו של השוטר הגיעו למקום תלמיד הישיבה יצחק דדון חמוש באקדח וקצין צה"ל סרן דוד שפירא חמוש ברובה M-16, והם, בניגוד לשוטר, עשו כל שביכולתם כדי למנוע מהמחבל להמשיך במסע ההרג ופגעו בו.
שחזור האירועים מגלה כי השוטר, שהסתתר לאחר שנורה לעברו הצרור, ניסה למנוע מסרן שפירא להיכנס לישיבה ואמר לו: "תיזהר אתה עלול להיפגע", אך הקצין התעלם מדבריו, נכנס למבנה עד סמוך לדלת הספרייה והמתין לשעת כושר לירות במחבל. המחבל חוסל לבסוף בשעה 20:46 כשיצחק דדון, תלמיד הישיבה החמוש, יורה מאחד הגגות, ואילו שפירא יורה ממסדרון סמוך ומסיים את מסע הרצח שלו.
צוות בילוש של שוטרים שהגיע אף הוא למקום התעלם מקריאות האזהרה של השוטר המסתתר שלא ליצור מגע כיוון שהם אינם מצוידים באפודים, וביצע במחבל וידוא הריגה.
ניצב פרנקו הבהיר כי בשלב זה לא ננקטו צעדים משמעותיים נגד השוטר. הוא הדגיש בדבריו כי הירי שביצעו דדון ושפירא לעבר המחבל הסיטו את תשומת לבו מהמשך מסע ההרג בתוך הישיבה.
ממצאי התחקיר עולים בקנה אחד עם עדותו של סרן שפירא, שתיאר למפקדו, מפקד גדוד 890 בצנחנים, סגן-אלוף יקי, את השתלשלות האירועים עד להריגת המחבל. "הוא סיפר לי שכשהגיע לפתח הישיבה כוחות המשטרה כבר היו במקום וניסו להזהיר אותו שלא להיכנס. הם אמרו לו: 'לאן אתה הולך בלי (אפוד) קרמי,
בלי מיגון'". לדברי יקי, סרן שפירא ענה להם: ''עופו מפה, איזה קרמי, איזה מיגון'', ונכנס היישר לתוך הישיבה.
בסיכום הדיון מתח יו"ר ועדת הפנים ח"כ אופיר פינס ביקורת נוקבת על המשטרה על טיפולה בפיגוע, ובמיוחד על אוזלת ידו של השוטר שהגיע לזירה ראשון. "הועדה מוקירה את גבורת דוד שפירא ויצחק דדון שלא שעו להחלטת המשטרה ולקחו סיכון אישי, והייתי מצפה שגם השוטרים ינהגו כך", אמר פינס.
"נוצרת פה תחושה קשה שאתם כמעט עוברים לסדר היום על האירוע ולא מתכוונים להסיק מסקנות אישיות", הוסיף פינס. "לא הערה אישית, לא שום דבר כלפי אותו שוטר. אם המשטרה היתה מתנהלת אחרת היינו יכולים לחסוך בקורבנות".
לקח לתקשורת לדבר על זה????
שאלה למחשבה ו- לתגובות
עד מתי רשעים יעלוזו??????????????
נראה תוך כמה זמן כל אחד מכם היה נכנס לתוך זירה של פיגוע....
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.