כבר נכתב פה חזור וכתוב על מעללי צה״ל בעבר ובהווה, ועל כך שהיום בו הם יפתחו באש כלפי יהודים (וזה כבר קרה באיתמר לפני שבועיים) הוא לא רחוק. מי שחשב שהאימון של ירי חי לעבר מתנחלים שפרסם בשעתו חגי סגל - היה חד פעמי או מקומי - אולי יופתע ממה שפורסם כעת: צה״ל בוחן נהלי פתיחה באש כלפי יהודים. משמע, באירוע של פינוי למשל, מקרה של שימוש בנשק חם מצד צה"ל כלפי יהודים הוא רק עניין של זמן, תזמון. ואוירה 'מתאימה'. איך עלינו להתייחס - תודעתית - למי שמצהירים שהמתנחלים ופעילי הימין הם ׳אויב׳, ׳ארגון טרור׳ ובכוונתם להפעיל נגדם אש חיה? האם מי שמסוגל לירות בנו הוא אח שלנו???
צה"ל בוחן: נוהל פתיחה באש - גם כלפי יהודים
בצבא מתכוונים לחדד נהלים בעקבות אירועי חטיבת אפרים. גורם צבאי: "אסור שחייל יהיה מבולבל כשיהודי בא להשליך על ראשו בלוק". כמו כן בוחנים אפשרות לשימוש באמצעים חדישים לפיזור הפגנות כ"בואש" ו-"צעקה", וגם ברימוני הלם וגז
יואב זיתון
פורסם: 14.12.11, 17:10
בדרך להחליף דיסקט? ההתפרעויות בחטיבה המרחבית אפרים, הובילו היום (ד') לדיונים בצבא על דרכי התמודדות עתידיות במקרים דומים. לא מן הנמנע שתגובת הכוחות בעתיד תהיה שונה, וכנראה גם חריפה יותר.
עוד דיווחים על התפרעויות בשומרון:
נשות הקצינים שהותקפו: לא נתפש שיהודים תקפו
אלוף הפיקוד: לא ראיתי כזו שנאה כלפי חיילים
בין האפשרויות שבוחנים בצמרת צה"ל - שימוש באמצעים לפיזור הפגנות כגון רימוני הלם או גז, מתזי מים ובמקרים של מתפרעים רבים גם שימוש באמצעים חדישים יותר כמפיץ הריח הרע "בואש" וככלי שמשדר רעש מחריש אוזניים -"צעקה".
בצה"ל בוחנים מחדש את נוהלי השימוש בנשק במצב של חשש לפגיעה בחיי חיילים, כמו יידוי אבנים או השלכת בקבוקי זכוכית. בעימותים וחיכוכים עם מתפרעים יהודים שהתרחשו בעבר העדיפו להשאיר את הנשק בצד ולהדוף פיזית את המתפרעים, כפי שעשה סמח"ט אפרים, סא"ל צור הרפז. הוא השאיר את נשקו בג'יפ וספג כעבור זמן קצר אבן בראשו.
סימני צמיגים בוערים בפתח חטמ"ר אפרים (צילום: יואב זיתון)
"עוצמות השנאה, התעוזה והתכנון, וההתעלמות הטוטאלית משמירת החוק, מצריכים בחינה מחודשת של מקרים ותגובות כלפי אותם מתפרעים", הסביר ל-ynet גורם צבאי באוגדת איו"ש. "המושג 'בנחישות וברגישות' צריך להימחק מהלקסיקון, בדיוק כמו שהמושג 'תג מחיר' צריך להיעלם. מדובר בטרור לכל דבר ועניין.
"אין הבדל בין מתפרעים פלסטינים שזורקים אבנים ובורחים, לדומיהם היהודים. אבל יש הבדל בין גישה למשפחה שצריך לפנות מביתה בהתאם להוראות הממשלה, לבין טיפול באותם פורעים אלימים", הסביר.
בצה"ל מודעים לקושי התפיסתי של החיילים להתעמת עם יהודים, וסוגיית התמודדות עם מתפרעים צפויה להיות מודגשת בתדריכים ובשיחות עם החיילים. במיוחד תתמקד תשומת הלב בהתמודדות עם נוהלי פתיחה באש במצב של רעולי או גלויי פנים, שמתקרבים למוצבים ובסיסים של צה"ל.
ג'יפ הסמח"ט מוכתם בצבע (צילום: יואב זיתון)
"חייל ששומר בש"ג. מחויב בנוהל פתיחה באש לגבי כל דמות חשודה שמתקרבת לבסיס, אך התפיסה הבסיסית היא שכל חשוד כזה הוא מחבל פלסטיני. אירועי שלשום ערערו את התפיסה הזו", הסביר הקצין. "המטרה היא שלחיילים יהיה ברור בהקדם מהן התגובות לכל המקרים, כדי שלא יהיה מקום לספק. אסור שחייל יהיה מבולבל, רק כי מדובר ביהודי שבא להשליך על ראשו בלוק. כבר לא מדובר בהפרות סדר בודדות, אלא בחסימות צירים מבצעיים של הצבא, ופגיעה ישירה ומכוונת בחיילים ובקצינים. מדובר בהחמרה של האלימות מפעם לפעם, גם בהיקף המתפרעים".
ההמלצות שיגבשו בצמרת צה"ל צפויות לעבור לאישור שר הביטחון וראש הממשלה. "לא מדובר באירוע צבאי, אלא באירוע לאומי, על כל המשתמע מכך. לא בכדי קיימו ראש הממשלה, ראש השב"כ, המפכ"ל, שר הביטחון והרמטכ"ל דיון בנושא", הסביר גורם בצה"ל. "זהו אירוע חמור, ובהתאם - המשמעויות שלו".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "אירועי הלילה המדובר נמצאים בתחקיר ראשוני. לכשיסתיים התחקיר, לקחיו יופקו ויילמדו. צה"ל רואה בחומרה רבה מעשים אלו, שמכוונים נגדו ונגד חייליו ומסיתים אותו מעיסוק במשימתו העיקרית, היא הגנה על אזרחי ותושבי המדינה".
אשר יגורנו בא לנו: הם מסוגלים להרוג אותנו!אביר על סוס
אשר יגורנו?... אני שואלת - יגורנו?אלירז
לא מפחדים..
רק שיזכרו - מי התחיל פה במלחמת אחים!
הם ורק הם!
ההסטוריה חוזרת - אלטלנה שנית. והפותחים בירי - השמאל!!
שלא יצפו מאיתנו להיות פראיירים כמו בגין...
"פראירים"אמיתי בנטוב
אתם מדברים כמו ילדים!
זה העם שלכם אחים שלנו!
מי יהיה הרב הראשון שירים את הכפפה ויאמרג. חללי מגרון
(ואז ייעצר ישר)אביה7אחרונה
גלות הערב רב...(,")
בעז"ה ה' יצילנו- והגאולה תבוא!!
ה' ישמור.דוסית גאה!
למה אתם מצפים?<יוני>
זורקים בלוק על המחט, נוו.. למה אתם מצפים?
אנחנו קצת הבאנו את זה על עצמינו..
(בלוק יכול להרוג!!.. למי ששכח..)
אתה תומך בהרג מתנחלים? אז מה אתה עושה פה?אביר על סוס
לא הבנת!!!! אני לא תומך בהרג מתנחלים!! ח"ו!!<יוני>
אבל אני לא תומך בהרג שוטרים. והכי טוב-אל תזרוק אבן על שוטר/ מחט וכו'..והוא לא יצטרך להתגונן..
סבבה? סבבה! שלא תחשבו לא נכון! אני מעריך ממש את נוער הגבעות וכל אלה, אבל יש דברים שהם לא נכונים!
צודק!אמיתי בנטוב
אולי אתם כל כך בטוחים בצדקת דרככם אבל זה המדינה שלנו הצבא שלנו פשוט מלחמת אחים יש לעשות את המלחמה על ארץ הקודש בלי! מלחמת אחים!
אנ
חברה מה רציתם?!אדם אחד
הצבא אחרי הכל מרגיש מאויים, אם נוער הגבעות מתפרע וזורק אבנים וכו' על חיילים הצבא חייב למצוא תגובה שתרתיע מתפרעים למניהם... אחרי הכל זה חלק מתפקידו של הצבא.......
אני לא אומר לצבא אין טעויות, אבל הדרך הזו של בלגאנים ואבנים ומחמות אחים נראות לי ממש לא עוזרות, אלא רק מפריעות...
תשמעו איך מוציאים את הציבור הימני בתקשורת! מה חלק גדול מהעם חושב עכשיו על הדתיים והימניים! ואל תגידו לא אכפת לי, כי אי אפשר לנצח בלי תמיכה של העם! זה אף פעם לא יעבוד!
זה עיוות נורא להשליך מההסתה בתשקורת - אל העם.אביר על סוס
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.