שלום לכולם,
שמעתי על הפורום בתקשורת, וקראתי פה הרבה ממה שאתם כותבים בימים האחרונים.
אני מאוד מעריך את מסירות הנפש שלכם לשמור על הארץ אבל אני חושב שחסרה לכם פרספקטיבה ותמונה גדולה.
אני אישית עברתי לגור בשומרון לפני כמה חודשים, ואני עצוב מאוד לכתוב את זה אבל בשבוע האחרון התביישתי להגיד לאנשים איפה אני גר. אני מודע לכך שנעשות פה עוולות גדולות ע"י המדינה, אבל בכ"ז זו לא סיבה לכרות את הענף שעליו אנחנו יושבים. אני מקווה שברור לכולנו שברגע שרוב עם ישראל ירצה לפנות את יו"ש זה יקרה. אולי זה ילווה במאבקים קשים יותר ממה שהיה בגוש אבל בסופו של דבר זה יקרה. מה שהשמאל הבין מזמן ואתם מסרבים להבין זה שהמלחמה פה היא על דעת הקהל הישראלית. בשבוע האחרון מפעל ההתנחלות נחל תבוסה גורפת במלחמה הזאת. אני יודע שזהמאוד יפה לראות שנכון לעכשיו רמת גלעד עדיין לא פונתה, אולי תודות לפעולות תג מחיר, ואני מתפלל בע"ה יגיעו להסכם והיא לא תפונה. אבל בתמונה הכללית, אם השבוע , הרבה יותר ישראלים מביעים סלידה ממפעל ההתישבות.
אני לא ממלכתי, לא חושב שהמדינה קדושה וגם לא צה"ל. אבל ממבט הגיוני פשוט - זה מוטמטם לפגוע בצבא. כנרא' שכולכם צעירים מדיי בשביל לדעת שללא צה"ל -אף אחד ממנו לא היה פה היום, ובאותה מידה- ברגע שמדינות ערב יחשבו צה"ל כבר לא מספיק חזק בשביל להגן על המדינה -הם יתקפו אותנו. וזה מה שמעסיק את הצבא ברוב המוחלט של זמנו.
אני בעד להפגין כמה שיותר, אבל איך אפשר לפגוע בחיילי צה"ל? מדובר באנשים שמוסרים את נפשם בשביל להגן עלינו, חלקם בלי שהם מזדהים בכלל עם ישיבתנו פה. וגם אם תגידו שעכשיו הם עסוקים במשימה רעה שאינה הגנה על הביטחון, כל אחד מהם, ברוב שירותו הצבאי מתעסק בהגנה על בטחוננו. בפעולות תג מחיר אנחנו ממש משחקים לידיים של יריב אופנהיימר וחבריו - הם מצליחים להשחיר את כל מפעל ההתישבות ביו"ש.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל