למרות הכל ואע"פ נמשיך לשורר את התקווה ונצדיע לדגל.אנונימי (פותח)

כולנו יודעים שבאמת המדינה לא רוצה לפנות את המתיישבים ושזה רק תהליך בתוך הגאולה ואנחנו מצידנו צריכים להמשיך להתפלל לשלומה של ממשלת ישראל ולשלומו של ראש ממשלתנו הקדוש שזוכה להחזיר את מלכות ישראל. כמובן שנמשיך לישא תפילה לשלומם של כל חברי הכנסת היהודים וגם לאלו שאינם שימשיכו להשתדל להנהיג את המדינה באופן הנכון.

וכאן המקום לומר לממשלת ישראל ולכל חבריה אנחנו איתכם באש ובמים יחד עם מדינת ישראל ועם שריה החשובים וגם אם שוב תירקו לנו בפנים נמשיל להאמין שזה רק גשם.

צודק..להמשיך לתת את הלחי השניה..שמוליק פיין

בס"ד

הרי זה מה שרצו אבותיכם..יש"ו..הרצל.. כולם.. שיהיה בהצלחה בדתכם כשתחזרו בתשובה נהיה בקשר..

איך כתבו פעם בעולם קטן?די"מ

יורקים עלינו ואנחנו מתעקשים שזה גשם

אם החלטת כבר שאתה גדול מהרב קוקאנונימי (פותח)

אז מי אני שאתווכח איתך שהמידנה היא תחילת הגאולה?

אוי נו, אתה ממש לא מתנשא..(,")

הרב קוק  בכלל נפטר לפני קום המדינה.

באופן כללי -ההלכה נפסקת לפי גדולי הדור החיים היום

(שלמדו את פסקיהם של אלו שלפניהם ולפי זה פוסקים..)

ובכלל אי אפשר להביא רבנים שנפטרו לפני יותר מ10 שנים בקשר למדינה-

הרי המצב היום כ"כ שונה!!

והכי מעצבן- אתה מתנהג כאילו אף פעם לא היו מחלוקות בין גדולי ישראל(לא משנה עד כמה הם צדיקים)

אז אני אספר לך סוד-

יש מחלוקות בהלכה

ואנחנו בגלות

ואין סהנדרין...

(בעז"ה בקרוב ממש-השיבה שופטנו כבראשונה)

ולכן יש יהודים שונים שרוצים לקיים את ההלכה

ובכל זאת עושים דברים שונים..

(אנחה)

אוקיי, גדול הדור,רכס רמת מגרון

בע"ה

על איזה רב בדיוק אתה נשען?

אני לא מכירה אף רב בעל ראייה גאולית שאומר שהמדינה זה חרטא.

[והרב יצחק הוא חרדי, איך שלא תסתכלו עליו.]

בציפיית הישועה.

אפשר הסבר מה זה "ראייה גאולית"די"מ

ומה ההגדרה שלך ל"חרדי" כי כל חבדני"ק קשה להגדיר אותו בתור "חרדי" בטח את הרב יצחק

ורוב הרבנים של הכיפות סרוגות יותר גלותיים מהרב יצחק

בקשר לכיפות הסרוגות...האדמו"ר מצנעא

אתם יודעים שלעתים חסידי סאטמאר חובשים כיפות לבנות גדולות סרוגות?

ומה עניין שמיטה להר סיני? מה הקשר בין הלבוש של אותם כיפות סרוגות לבין השקפתם (שאני מקווה שהיא היא זו שהופכת אותם לכאלה, ולא לבושם)?

הוא בעל ראייה גאולית. נקודה.רמ"ג

את יכולה להגיד שזה הופך אותו ללא חרדי או לחרדי מוזר

בכל מקרה הוא לא גלותי.

אולי אני לא מספיק בקיאה,רכס רמת מגרון

בע"ה

אבל נושא היסוד, שהוא, על פי אמונתי והבנתי ורבותיי, ההבדל המהותי שבין גלות לגאולה- נושא הפרט והכלל, לא מורגש אצלו.

ההבדל בין כלל הוא לא אוסף של פרטים, וזו מציאות שייחודית אך ורק לארץ ישראל, ומתוך שינוי יסודי זה ביחס לחיי הגלות אנחנו צומחים ומצמיחים פה גאולה.

משיח הוא חשוב, אבל הוא לא היסוד.

בציפיית הישועה.

מי קובע מה גאולי?אביר על סוס
הרבי מלובביץ׳ היה הכי גאולי שיש, ולא החזיק מהמדינה כהוא זה, אלא להיפך.
מה אתה מגדיר גאולי?רכס רמת מגרון

ב"ה

אדם ששר 'משיח משיח' כל היום?

בציפיית הישועה.

ומה את מגדירה גאולי? מי ששר צור ישראל ?די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך כ"ב כסלו תשע"ב 20:53
מבחינתי גאולי זה מי שחובר על גאולה ואיך להביא אותה בפועל קר
מישהו שהוא לא גלותי שלא מוריד את הראש בפני גויים וגם לא בפני יהודים שכרגע מתהבגים כמו גויים
תוכל לערוך לשונית?רכס רמת מגרון

ב"ה

התקשיתי, בגלל שגיאות כתיב, להבין את כוונתך.

בציפיית הישועה.

תוכל לענות עניינית?אנונימי (פותח)

אגב ,זו לא שגיאת כתיב כי אם טעות בהקלדה.

ומוטב אם תנסה לפחות להתמודד באמת עם הטענות הללו. 

אשמח שתכתוב בשנית את המשפט הראשון, חוכמולוג.רכס רמת מגרון
זה בעצם זלזול ברבי ? הוא בטוח עשה יותריוסף גמלא

ממך . ןמההורים שלך ומכל האנשים שאי פעם שמעת עליהם !!!

זה מהשמשנה? הכלל? זה ראיה גאולית?די"מ
אז אולי תביאי הוכחות להגדרה שלך לכלל
בכללי כל העניין הזה של "כלל ישראל" זה המצאה שלדי"מ
תלמידי הרב קוק שטטענים שהרב קוק אמר אתה זה
ר' דב, על יהודי חסידי כמותך אני תמה.צחינא מיא

מה הקשר לרב קוק?...

"כלל" הוא מושג, מילה בעברית.

ההתייחסות לאומה כעצם שהוא מעל לפרטים, לזמן ולמקום - לא מתחיל ברב קוק.

דוגמא קטנה: ספר "נצח ישראל" של המהר"ל, שאתה מכיר ודאי לא פחות טוב ממני.

עיין שם.

(או שלא הבנתי כלל במה מדובר?!...)

אני בת(,")

ולא התכונתי שיפתחו באשמתי עוד שרשור חפירות ביחס למדינה היום .

בפרט שמישהו חדש כבר פתח .

צא ולמד מה כתב הרב קוק...אנונימי (פותח)

דבריו על מדינה כראשית צמיחת גאולתנו הופנו לכך שבאם תקום מדינה יהודית שהתורה והמצוות הם נר לרגליה אז אכן היא זו שתפתח את הצמיחה הגאולתית.

אך כאשר כל תכליתה ומטרתה של המדינה היא לקעקע את יסודות היהדות אז לא רק שאין המדינה נחשבת כראשית צמיחת הגאולה אלא להיפך נחשבת היא כמעצימת חושך הגלות.

וכפי שאמר הרב וולפא: "הגאולה תבוא למרות המדינה ולא בגללה" 

חחח, חבר'ה, לקרוא עד הסוף!אלירז
"
חברים אתם חושבים שככה תצילו את המדינה.משה משה
למי יש כוחדי"מ
יצאתם דפוקים!!!דוסית גאה!

חה חה..קראתם רק ת'שורה הראשונה...

ראיה גאולתית או ראיה גלותית.אנונימי (פותח)

לשאלתך האם יש רב בעל ראיה גאולתית אך אינו מאמין במדינה כאתחלתא דגאולה.

התשובה לכך פשוטה: הרמב"ם!

הרמב"ם בעצמו כותב שהגאולה העתידה תבוא ע"י מלך המשיח ולא על ידי פורקי עול ושקיבוץ גלויות ובנין בית המקדש והשבת מלכות ישראל תעשה דווקא ע"י ולאחר ביאתו של המשיח ומכיון שעדיין לא בא נותרנו לצערנו בגלות ובואו נפסיק לקרוא לחושך אור.

(דברי הרמב"ם: "יעמוד מלך מבית דוד... ויקבץ נדחי ישראל ובונה מקדש במקומו". משמע מפורשות שהגאולה כולה באה על ידי מלך המשיח ובאמצעותו בלבד). 

תוכל לתת מקור מדויק?רכס רמת מגרון

בע"ה

הרמב"ם שלי לא אומר שכל הגאולה כולה תבוא אך ורק על ידי אדם אחד שיקרא 'משיח'.

יותר מכך, הגאולה שמתוארת בתנ"ך שלי, ובתורה שבעל פה שלי, ובראשונים ובאחרונים מתארת בניין פיזי כיסוד ראשוני, שרק אחר כך התוכן הרוחני ניצוק פנימי ומתווסף כקומה על גבי הקומה המעשית. למעשה, אם התהליך היה הפוך- קודם בניין רוחני - דתי ואז בניין פיזי מעשי - זו לא היתה גאולה, כי לא כך היא צריכה להתקיים.

כך לפחות, אמרו חז"ליי.

ומיהם חז"לך שאמרו אחרת?

בציפיית הישועה.

הרמב"ם בהלכות מלכים פרק י"א.אנונימי (פותח)

ובאשר למה שאתה מצטט כביכול מהמדרשים זה אמנם נכון אך לאחר שהרמב"ם כבר פסק מפורשות להלכה שהגאולה תבוא ע"י מלך המשיח בעצמו ומכיון שאין אף פוסק אחר שחולק עליו בזה ממילא ההלכה כמותו.

ותפסיק לסלף את דבריהם של חז"ל. הרמב"ם כותב מפורשות שמלך המשיח יבנה מקדש במקומו. הוא ולא אחר. 

ועוד מה שאמרת שהרמב"ם שלך אינו אומר שכל הגאולה תבוא ע"י אדם אחד. אז ראשית אשמח לדעת מיהו הרמב"ם שלך...

שנית אתה מוזמן לראות שהרמב"ם כותב על מלך המשיח שהוא בעצמו יכוף את כל ישראל ללכת בדרכי התורה.

אמנם נכון שעלינו להוסיף במעשים טובים על מנת לזרז את הגאולה. אבל אנחנו לא ניצור גאולה אחרת משלנו. האמן לי תן לקב"ה לעשות את הגאולה ע"י שליחו מלך המשיח תאמין לי שהגאולה הזו תהיה באמת גאולה טובה ולא מחרידה כמו המדינה הזו. 

מה הבעיה, אז יהיה מלך המשיח.רכס רמת מגרון

בע"ה

אבל בשום מקום הרמב"ם לא כותב שזה יהיה השלב היחיד והבלעדי של הגאולה, להיפך. העולם עובר סוג של הכשרה לפני ביאת משיח, שגם הוא- מכשיר את העולם לקראת גאולה שלימה.

למעשה, את מציג את גישת החרדים: אנחנו נשב רגל על רגל על הפאטיו בבית החמים שלנו בווילאמסבורג, נשתה קוקה קולה ונאכל טונה בייגל, נשוחח בשפת בקודש אידיש ונמתין בסבלנות, תוך כדי מעקב אחרי קבוצת הבייסבול שאנחנו אוהדים, למשיח שיבוא וביאנו לארץ ישראל, ויחזיר את כולם בשתוב הויבנה את בית המקדש וכו'.

האם כך בעיניך הגאולה צריכה להיראות? האם כך בעיני הרמב"ם הגאולה צריכה להיראות?

אה, וגם:

א. לא אמרתי שמיהו אחר מלבד מלך המשיח יבנה את המקדש.

ב. הרמב"ם הוא לא וטו הלכתי, יש מי [גדולי עולם!] שפוסק אחרת ממנו, וכבודם במקומם.

בציפיית הישועה.

הרמב"ם הוא היחיד שפסקיחי מלך המשיח

בענייני גאולה ומשיח

בתקופתו.רכס רמת מגרון

ב"ה

ורבנים היום, כמו למשל הרב ישראל אריאל, שקוראים לבנות את בית המקדש ולחדש את עבודת הקרבנות- הם נוצרים?

בציפיית הישועה.

הם לא נוצרים חלילה אבל זה הזוי.אביר על סוס
להגיד שזה הזוי-דוגמא חיה של הגלותיות שנשארה בנו.קחו עמכם דברים
אנחנו לא גלותיים, אנחנו בגלות בארץ ישראל.אביר על סוס
גלות הערב רב שלדעת המקובלים קשה מכולן.
פה דעותינו חלוקות.קחו עמכם דברים

מעבר לזה שלא לכך התכוונתי.

התכוונתי לתכונת הנפש "גלותיות" שהשתרשה בנו במהלך כל הדורות.

לחזור לבית המקדש ולעבודת הקורבנות זו שאיפה.

שאיפה עליונה ונשגבת שלא אמורה להיות בגדר "רעיון הזוי".

במיוחד כשאנחנו מצויידים בעזות של ארץ ישראל,ובתורתה (שהיא לאו דווקא תורת הרב קוק זיע"א).

אם היא כן כזו,סימן שהגלות עדיין לא יצאה מתוכנו.

אפשר לראות את זה (לצערי,כמובן) אצל חלק מהציבור הדתי לאומי והחרדי.כל אחד בתחומו הוא.

הם לא נוצריםהג'ינג'י

אבל זו לא השעה...

כשיגיע הזמן- ויגיע משיח הגואל הוא יבנה את בית נמקדש

זה לא שאני נגד הפעולות- אבל כל עוד לא הגיע השעה זה לא ילך,

ביקשת מקור והבאתי לך, לפחות תעין בואנונימי (פותח)

לפני שאתה מגיב שוב!

סלפן תקרא לגר"אאנונימי (פותח)

שאמר לתלמידיו לעלות ארצה ואמר שדורנו הוא משיח בן יוסף ואתחלתא דגאולה

אם את כלכך חכמה למה את מבזבזת את החיים שלך על הפוריוסף גמלא
זאת דעתךאנונימי (פותח)

ודעת הרבנים האנטי-ציונים והחרדים. וכן כתב הרב וולפו בספרו בין אור לחושך. ועל הרמב"ם הזה הסתמכו לפני מאה שנה הרבנים שהנגדו לעליה (ואם היו מקשיבים להם לא היה עם ישראל)

אולם דעת רבנים אחרים שונה היא בתכלית. הרב קאלישר חיבר ספר שלם על חובתנו לבנות את ביה"מ ולהקריב קורבנות (דרישת ציון) והוכיח זאת מכל המקורות ואף ר"ע איגר הודה לו לפחות בחלק מהדברים. עיין בספר אם הבנים שמחה עמוד קמ"ג והלאה, וכן במאמר מקדש ה' בעמוד שי"ב שגם שם הוכיח שע"פ ההלכה מחובתנו לבנות את ביה"מ קודם לביאת המשיח (והוא גם נסמך שם על גדולי דורות משנים עברו). כמו"כ הרב קוק בספרו משפט כהן התפלפל על הלכות בית הבחירה (אמנם חלק ממסקנותיו הסתמכו על רוה"ק שתעזור לנו בבנין המקדש, אך לא משיח) לגבי הרמב"ם, לא ראיתי בספרי הציונות שמתמודדים איתו, אך כנראה שהוא דיבר על גאולה בבחינת "אחישנה" כמו שמרבה לדבר על כך הרב טייכטל, שבגאולה כזאת הכל ילך בבת אחת עם המשיח.

אתה רוצה לבחור בדעותיהם של הרבנים החרדים, שאומרים שעלינו לא לעשות כלום ולחכות למשיח - תפד'ל. עליהם הרב טייכטל הוכיח שנגועים בנגיעת המרגלים. ושהם רק מעכבים את הגאולה, כמו שעכבו אותה בתקופת השואה (ואף הרב טייכטל מאשים אותם בצרות של השואה)

הרב טיכטל מול הרמב"ם מי עדיף???אנונימי (פותח)

אני מוכרח לומר לך שגם כאשר אני כותב כעת את תגובתי לדבריך ידי רועדות, כתבת שאם היו ממשיכים להסתמך על דברי הרמב"ם היום כבר לא היה עם ישראל. הייתי מציע לך להמנע מביטיים שכאלו כנגד הנשר הגדול - הרמב"ם.

אגב, אתה מביא לי את דברי הרב טיכטל והרב קאלישר מול דבריו המפורשים של הרמב"ם, זה נשמע לך סביר. מי הם אותם רבנים אלמוניים שכל דבריהם נשענים על קנה רצוץ מול עמוד האש וההלכה הלא הוא הרמב"ם.

אגב, רבי אלחנן וסרמן כתב מפורשות שהציונות רק דחתה את הגאולה. וא' מהאדמו"רים החרדיים כתב שהציונות דחתה את הגאולה בחמישים שנה וכשאני מעמיד את דבריהם מול הרב טיכטל (מי זה?) התוצאה ברורה לחלוטין. 

אמרתי לךאנונימי (פותח)

אמנם אני לא ראיתי התייחסות לרמב"ם הנ"ל, אמנם נראה פשוט שכנראה הוא פסק כך על גאולת אחישנה. כיוון שברור שכיום וכן לפני מאות שנים לא נזכה לגאולה ע"י משיח, אלא לגאולת "בעתה", צריכים אנו להביא אותה כפי שמוכח מכל דברי חז"ל וראשונים ואין צורך להביא אותם כי כבר נדונו הרבה מאוד וכדאי לך לעיין בכך בעצמך.

בהקשר ליחס בין הרבנים לרמב"ם - בכל מקרה, רבני הדור הם אלו שפוסקים ולא רבנים מדור עבר, כיוון שהם מעורבים במציאות, וגם לכך הרב טייכטל מתייחס. ולשאלתך - הרב טייכטל היה מחבר הספר אם הבנים שמחה, שאמנם נפוץ מאוד בישראל אבל כלום לא למדו ממנו.

בקשר ליחס בין הרב טיכטל לרב וסרמן - זה מה שכבר אמרתי בתגובה הקודמת ע"פ אם הבנים שמחה (ונ"ל שהוא אמר זאת בשם רב אחר) שבאמת ע"פ כל ההוכחות עלינו להביא את הגאולה וגם לרבנים הגדולים מתנגדי הציונות אין מה לענות על כך. והסיבה האמיתית לדבר זה היא ההתגברות של הקליפה, כלומר, בבוא הגאולה יש לשטן אינטרס להשתולל הכי חזק, כי זה יום מותו. לכן הוא משתלט אפילו על הרבנים הגדולים. זה סיבה אחת. והסיבה השנייה היא נגיעת המרגלים, שאם המרגלים שהיו צדיקים גדולים לא רצו לעלות ארצה כי פחדו לאבד נשיאותם, כן הרבנים כיום, בפנים הם יודעים שאם יהיו בעד הארץ יאבדו גדולתם וזה מניע אותם אפילו שהם לא שמים לב. כמו"כ הגר"א כתב בספר קול התור כיוצא בדברים אלו, על הרבנים הגדולים שמנעו מתלמידיו לעלות לירושלים. ואם הגר"א אמר זאת אז כדאי שתחשוב פעמיים ותעיין בדבר שנית.

ועל כן מעז אני להישען על רבותינו אלו ועל המציאות ולומר: אם היו מקשיבים לרבנים האנטי ציונים עם ישראל היה נכחד. פשוטו כמשמעו - חד וחלק.

(איני אומר חלילה, שמדינת ישראל כיום היא אתחלתא דגאולה, ולא נאריך בדבר כי זה לא המקום)

המלצה!אנונימי (פותח)

במידה ואתה לא רוצה לחלל שם שמיים ברבים מוטב שתמחוק ומהר את כל דבריך ההבליים שכתבת בתגובותיך האחרונות תוך פרסום התנצלות כלפי כל אותם רבנים וענקי רוח מהדור העבר.

כתבת שבכל דור פוסקים כפי הרבנים של אותו דור. א"כ לפי דבריך כל פסקי ההלכה המובאים בשו"ע אינם רלוונטיים כלפינו כיון שנכתבו בדורות הקודמים. אגב, רואים שטרם למדת סמיכה לרבנות משום שאם היית לומד היית יודע שבמקום שלא חלקו על הרמב"ם אחד מחבריו הראשונים ממילא ההלכה נפסקה כמותו ובכך שאתה סותר את דברי הרמב"ם אתה לא רק יוצא נגדו אלא כנגד כל אותם ראשונים שאף הם פוסקים כמותו.

ולסיום, תסביר לי למה? למה אתה חייב בכח לנסות ולסמוך את דבריך גם כאשר הבסיס שלהם מתמוטט ברוח מצויה?

הערה קטנהאנונימי (פותח)

כל דברי ההבליים, מחללי שם ה' ברבים, אינם דברי כלל. אלו דברי הגר"א, הרב קוק, הרב אלקלעי, ר' עקיבא איגר, החפץ חיים, וסתכ'ל בספר התקופה הגדולה עמ' 424 שמביא עשרות רבות של רבנים מתקופתו (רבנים חרדים למיטב הבנתי) החתומים על כך שאנו באתחלתא דגאולה.

חוץ מזה, שבזכות הדעה אתה יכול לשבת בארץ ישראל ולחיות חיי מלך ולקלל את כל המאמינים בדרך הזאת. אז בבקשה אל תתקיף אותי כאילו שאני המצאתי את התורה הזאת תתקיף את הרב קוק. ותסתמך על האדמו"ר מסאטמר שקרא לו כופר.

(ולפי דבריך רואים שלא עיינת בדבר. אני קורא לך שנית לעיין בספרים שדנים בכך, משני הכיוונים, ולהחליט בעצמך)

כל טוב ושבת שלום.

שוד ושבר!אנונימי (פותח)

איך אתה מעז לומר שכאילו חס וחלילה החפץ חיים האמין שהמדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו הרי הוא היה ראש המגנים שגינו את הציונות בועידת אגודת ישראל שלפני השואה.

אגב, זכורה לי התבטאות של הרב קוק אודות מקים הציונות הלא הרצל וכך כתב הרב קוק בלשונו הקדושה: (הלשון אינה מדוייקת) 'אינני מסתכל בפניהם של הרצל ונורדאו משום היותם רשעים...' האם אין זה כדי לשפוך אור מה היתה תגובתו של הרב קוק זצ"ל אודות מנהיגיה של המדינה כיום.

ולסיום הגר"א מעולם לא אמר זאת, הוא רק שיבח את אלו שזכו לישב את ארץ ישראל ואף בעל התניא שהיה בן דורו שלח כסף לטובת היישוב היהודי שחי אז בארץ והאם זו סיבה להעליל עליו כאילו הוא תמך בשיטה הציונות שכפי שכתב אחד מצאצאיו שכל מטרתה היא לעקור את תרבותו היהודית של עם ישראל. (וכפי שנעשה בקנה מידה מבהיל בקום המדינה כאשר הכריחו אלפי עולים לעבור על מצוות התורה בכפיה הזכורה לנו מהגרועים שבאויבנו).

אגב, אני מבהיר שוב שלאחר שהרמב"ם פסק הלכה א"א לחלוק עליו בטח שלא הרב אלקלעי, שהרי כל בני דורו של הרמב"ם לא חלקו עליו בעניין זה וממילא סוברים כמותו. וכפי שאמרו חז"ל: שבמקום בית הלל בית שמאי אינה משנה, דהיינו שבזמן שישנה הלכה מב"ה שנפסקה כמותם אזי דברי בית שמאי בטלים מפניהם כיון שנפסקה ההלכה כמות ב"ה.

ואותו דבר גם כאן על אף שישנם מדרשים אחרים שאכן מראים דעה אחרת מכל מקום לנו יש את פסק ההלכה והיא זו שקובעת לנו. יהי רצון שנצא מהחושך הכפול ומכופל הזה לאור הגאולה האמיתית והשלימה.

אתה סוטה מהדיון כי אין לך מה לענות?!אנונימי (פותח)

הדיון היה אם אנו בתקופת אתחלתא דגאולה ואם זה סותר את הרמב"ם.

על היחס לחילונים, שהוא גם נושא חשוב, לא דיברנו.

ותביט בתחילת ספר קול התור ששם כתוב שאנו באתחלתא דגאולה, וזה וודאי שיטתו של הרב זצ"ל. כנראה שענקי רוח אלו ידעו את הרמב"ם קצת יותר ממך.

הרב טייכטל זצ"ל היה ראש ישיבה בסלובקיה...האדמו"ר מצנעא

עד שנרצח בשואה הנוראה. הי"ד. בתקופת הטרום-שואה הוא היה אחד מהאנטי-ציוניים הגדולים, כמרבית עמיתיו, רבני הונגריה (בשנים הבאות הוא ינוע בין הונגריה לסלבוקיה, ע"כ ניתן להגיד שהוא היה בשתיהן). אמנם במהלך השואה שינה את דעותיו מן הקצה אל הקצה, וכתב את משנתו החדשה בספר 'אם הבנים שמחה'. הספר נחשב לספר יסוד בהשקופע שלנו.

אני לא רואה סיבה למה אותו רבע והרב וסרמן הי"ד יותר טובים מהרב טייכטל הי"ד.

אם הבנים שמחה - http://www.tsel.org/torah/emhabanim/contents.html#link

הרמב"ם אל מול הציונות מי עדיף?אנונימי (פותח)
ומי אמר שאת הרמב"ם הבנת נכון?האדמו"ר מצנעא

ומה הרמב"ם בכלל אומר?

אתה אפילו לא יודע מה הרמב"ם אומר אז איך אתה מגיב?אנונימי (פותח)

עיין בהלכות מלכים פרק י"א בו נכתב שמלך המשיח הוא ורק הוא עתיד לעשות את הקיבוץ גלויות ולהתחיל את הגאולה וקודם שבא מלך המשיח ממילא לא יכולה להתחיל הגאולה באופן ממשי.

חחחחח הדיון כמעט נמשך לשבתorenzauda

איזה להט  ><"

מה שהרמב"ם אומר, לא בהכרח מוביל לפירוש שלך לדבריו.

הרי זה אפשרי שהמשיח יבוא היום (מוצ"ש!) ויסיים את קיבוץ הגלויוית  (שזה רוב עמ"י- 10 השבטים).

ועובדה שהרב קוק ידע לצטט את כל הרמב"ם כמעט מילה במילה, ואעפ"כ קרא לתקופה שלנו (שכוללת       קיבוץ  גלויות גם בזמנו של הרב זצ"ל, מה שלפי דעתך רק המשיח צריך לעשות) אתחלתא דגאולה.

"....המתימרים להיות מנהיגי 'אגודת ישראל', אשר לא ישימו אל לב למעשה ה' הנורא אשר הוא עושה בכל מערכות המאורעות על גוי (כלומר ישראל) ועל אדם (כלומר האומות כולן) יחד, להוציא על ידו לאור עולם את הצביון השלם של חיי האדם הכללי וכו' וכו'. ובלא חרדת לב, ובאפס התעמקות חודרת (כלומר מה שגורם לאנטי ציונות זה חוסר עיון בדבר), ישיתו פיהם לדבר גבוהות במרום ובנשגב, להחשיך מלים נגד חזון הפלאות אשר עינינו רואות על דבר צמיחת הישועה, ההולכת וצומחת מני אז ע"י קיבוץ נדחים אל הררי קודש(אגרות, ח"ג עמ' קסג).

כותב המהר"ל בפ"ק דנצח ישראל...האדמו"ר מצנעא

המהר"ל כותב שם שההגדרה של גאולה היא עמ"י תחת שלטון יהודי (ולא משנה איזה יהודי, עיינו בדברי קודשו של הגר"א שפירא זצ"ל ב'מורשה' כרך ט, ה'תשל"ה) בא"י. מאידך, ההגדרה של גלות היא עמ"י תחת שלטון גוי בארץ גויים.  

לאור האמור לעיל, אנחנו כבר בגאולה. השאלה היא באיזה שלב פנימי בתוך הגאולה אנו נמצאים. כיוון שרוב שלבי הגאולה והמשיח לא נתקיימו עדיין, אנו רק באתחלתא דגאולה, אבל בגאולה אנחנו כבר מזמן

סיטואציה תיאורטית: לו יצוייר, ומלך מבית דוד, הוגה בתורה ועוסק במצוות, נלחם מלחמות ד' וכף את כל"י לקיים את מצוותיו ית', אפי' בנה את ביהמ"ק! אלא מאי? לא קיבץ נדחי ישראל, כיוון שכבר התקבצו ישראל לארץ קודשנו, לעיר בה דוד חנה בדורות הקודמים. האם הוא משיח?

ודאי שהוא משיח!

ועוד שמעתי מאחד מראשי הישיבות הי"ו, הקבלה של סיטואציה תיאורטית דומה לזו לעיל למצוות מחיית עמלק - לו יתואר, ועמלק כבר נמחה ע"י אומה אחרת, האם יש לנו מצווה למחות אותו? 

אני יודע היטב מה הרמב"ם אומר...האדמו"ר מצנעא

והרמב"ם כותב שהוא לא מציין מצוות שלא נוהגות לדורות. אז למה הוא כותב את הלכות בניית ביהמ"ק, ובכ"כ הרבה פירוט? כלומר, מצוות בניית ביהמ"ק נוהגת לדורות.

ושמעתי מהרב שטיינר הי"ו שאנו נשמח אם בית קודשנו ירד מהשמיים, אמנם אין אנו פטורים ממצוות הקמת בית קודשנו, ואין אנו יכולים להיתלות בכך שמהשמיים הוא ירד.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/video/?id=12871

אמנם לשיטתך, מצוות בניית ביהמ"ק היא מחייבת רק את המשיח. וזה לא מדוייק, כי אמרנו שהיא מצווה שנוהגת לדורות. 

אם אתה חושב שזה מה שהממלכתיים חושביםorenzauda

אתה טועה.

או שהצלחת לשכנע את עצמך שזה ככה.

אתקן:

"כולנו יודעים שבאמת המדינה לא רוצה לפנות את המתיישבים" 

לא נכון. ראשי המדינה  חלקם  כן רוצים.

" ושזה רק תהליך בתוך הגאולה ואנחנו מצידנו צריכים להמשיך להתפלל לשלומה של ממשלת ישראל ולשלומו של ראש ממשלתנו הקדוש"

וודאי שזה תהליך בתוך תקופת הגאולה. גם השואה הייתה תהליך בזמן הגאולה.  זה שהשואה זה דבר רע אין זה אומר שהיא לא חלק מהתקופה. מה שנכון הוא שהאירוע מעכב את הגאולה, וגורם לסיבוכים שיקח שנים לתקנם.

ראש ממששלתנו עוד לא קדוש, אך וודאי שנתפלל לשלומם, זוהי חובה הלכתית. "הוי מתפלל בשלומה" וכו' . אפילו מלכות גויים.

"שזוכה להחזיר את מלכות ישראל"  הוא לא.

"כמובן שנמשיך לישא תפילה לשלומם של כל חברי הכנסת היהודים" בוודאי! אתה לא? אם אמצא אביא לך את הרה"ר הגאון הרב  עמאר שליט"א אומר תפילה לאריאל שרון.

וגם לאלו שאינם שימשיכו להשתדל להנהיג את המדינה באופן הנכון" שקר גס.

"וכאן המקום לומר לממשלת ישראל ולכל חבריה אנחנו איתכם באש ובמים יחד" כאן המקום לשכנוע עצמי מתלהם התכוונת.

"ועם שריה החשובים וגם אם שוב תירקו לנו בפנים נמשיל להאמין שזה רק גשם." 

כפי שאמרתי בהערה שנייה.

לא הבנתי מה הקשר?אנונימי (פותח)

מה הקשר בין הוי מתפלל בשלומה של מלכות לבין ההזדהות עמה והאמנה המשיחית בקיומה.

אני יודע שכאשר קמות ממשלות אנטישמיות ברחבי אירופה הקהילות היהודיות מתנערות מהן ומההזדהות עמם.

רק בארץ ישראל ישנם יהודים (אפילו חובשי כיפה) שעל אף שהממשלה מתנכלת להם פעם אחר פעם לא רק שאינם מתנערים ממנה או לכל הפחות שלא יזדהו עימה כדי לא לטהר את השרץ אלא יותר מכך הם מקדשים אותה ואת מנהיגיה.

אגב, אם השואה היתה אף היא חלק מהגאולה אולי נתפלל לשלומו של הרייך השלישי? (כמובן שאינני מנסה חלילה להשוות אלא רק לנסות ולתאר קווי דימיון מתבקשים).

בטח שאני מזדהה איתהorenzauda

רוב פעולות המדינה הן מצויונות, אי אפשר למחוק את זה.

כל אחד שעולה לפה בזכות שיש לנו צבא- מצווה ענקית.

כשבן גוריון נתן פטור לבחור הישיבות מצה"ל- הם  היו 400   בחורים.

היום 150 אלף בחורי ישיבות לומדים בזכות תקציבי המדינה.

שלטון המדינה הוא דמוקרטי, כלומר כלל ישראלי.

הפעולות של המדינה קרובות ככל הניתן למה שהעם רוצה (כולל שמאלנים) ומי שלא מרגיש חלק מהמדינה

או הזדהות איתה (לא עם כל מעשה שלה, אלא עם עצם השלטון) הוא פורש מהציבור.אנחנו צריכים להתנהג

כמו אליהו הנביא, שקרא לאחאב עוכר ישראל ורץ לפניו משום כבוד מלכות.

לבקר את ראשי המדינה בחריפות, כשצריך, (ולא כל אחד יכול לבקר, וצריך שזה יהיה במקום המתאים, והפורום      הזה לא ביניהם) ולנהוג במדינה עצמה כבוד מלכות.

הזדהות עם כפיה חילונית היתכן?אנונימי (פותח)

ראשית תלמידי הישיבות הם לא לומדים על חשבון תקציב המדינה כי אם על חשבון המיסים אותם הוריהם משלמים טבין וטקילין מדי חודש בחודשו והמדינה חייבת לתת את מתן השירות לחינוך ילדיהם של תושביה כיון שהיא גובה מהם מיסים. אגב, דע לך שבארה"ב לא רק שהמדינה מתקצבת שם את הישיבות היא גם מכירה בתלמידי הישיבות כסטודנטים ועל כך הם מקבלים מגוון של הטבות ולעומ"ז במדינת ישראל הלא היא מדינת היהודים אין לימודי הישיבה מוכרים כלימודים גבוהים.

שנית, בקום המדינה ראשיה שמו לעצמם מטרה, עקירת היהדות מליבותיהם של העולים. אתה מוזמן לקרוא את פנקס ההדרכה שחולקו למדריכים בקיבוצים מטעם השומר הצעיר ושם נכתב כיצד ניתן לעקור מליבותיהם של הילדים את האמונה בקב"ה וכל מיני טריקים על מנת לזרז את זה. (תוכל למצוא את זה בתוך ספרו של הרב ולפא 'בין אור לחושך'). אם אתה מוכן להזדהות עם דבר שכזה שיבושם לך. אותי חינכו שעם ישראל תמיד נלחם בממשלות כפירה למינהם כדוגמת ממשלת אנטיוכוס ואחשורוש ואילו כעת ישנה שיטה חדשה בתולדות עמנו לא רק שאין נלחמים אלא אפילו מתחברים ומזדהים עם שלטון שכזה.

לא אכפת ואין לי מושג מה הם סוגי ההטבות בארה"בorenzauda

המציאות היא שבארה"ב עם כל ההטבות מצב היהדות מזופת.

ובא"י המצב מעולה.

אתה צריך לזכור שהמדינה זה כלל ישראל שהחליט ע"פ רוב נבחריו לתרום מכספו לבני הישבות, (ומתוקף זה מגיע החיוב של המדינה) וזה  לא ברור בכלל, ויש רבים שמתנגדים לזה.

ראשי המדינה, לא ייצגו אז את דעת המדינה.

כל העבירות שהן עשו הן עבירות פרטיות לגמרי.

אגב, בבא סאלי עשה תיקון לבן גוריון, מתוך הכרת הטוב, ומעתה אסור להקל בכבודו.

יש לך מקור לסיפור על הבבא סאלי?אביר על סוס

כי ע"פ עדות מקורביו - חתנו, הרב גרוסמן ועוד, הוא היה מתנגד חריף לציונות ולמדינה.

מקור אמור להיות מישהו שראה/שמע.אביר על סוס

הרב שרקי לא מביא שום מקור לדבריו שאכן כך היה.

מה שכן מובא שם הוא עדות מחתנו של הבבא סאלי בעצמו, שאומר במפורש שהוא סבר כשיטת סאטמר (עשה סיום על ה'יואל משה').

תעשה טובה, זה כ"כ מחורטט.orenzauda

"אין לנו גדול בדור בזכות העיון ובסברא, ומשיב תשובה ניצחת, כר' יואל יצ"ו, "

אם הוא צודק או לא בשיטתו, אפשר להתווכח, אבל אין סיכוי שהוא אמר את זה.

אין מצב. אין רב בעולם שהוא לא סאטמרי שמחשיב את האדמו"ר ע"ה לגדול הדור.

אני לא יודע מה בשבילך, עדות מכלי שני של הרב שרקי עדיפה לי מהספר הנ"ל.

הזלזול שלך בחתן של הבבא סאלי לא משכנע.אביר על סוס

הרב שרקי לא נותן שום מקור לדבריו, ואילו פה מדובר בחתן של הבבא סאלי עצמו, בספר שהוא עצמו כתב.

קל להאמין למי שנוח, אבל האמת הפוכה.

תראה מה כתוב שם.orenzauda

יש לי את הספר בבית כמעט 20 שנה, אני מכיר אותו.

"הוא ענה בספרו ראיות ברורות לכל אותם שגבבו דברים על דברים..."

אני חושב שלכולי עלמא, פרט לסאטמרים, האיסור  לדחוק את הקץ הנובע משלושת השבועות כביכול-  הוא אחד הדברים התלושים בעולם.

שבבא סאלי יקרא לספר הזה ראיות ברורות?! אאיזה ברורות?

מה ברור בדברי אגדה, שנויים במחלוקת חכמים אם הם נכונים (ר"ל מסרב לומר שלום לרבב"ח בטענה

שהוריו לא עלו לארץ בימי עזרא והרחיקו את הגאולה) שנדחפו בכוח להלכה למעשה, ולמרות זאת יש עליהם כ"כ הרבה קושיות.

1)העלייה לארץ לא היתה בלא רשיון האומות

2)הגויים הפרו את החוזה האגדתי כלפנו, מותר לנו להפר כנגדם (הלכה פסוקה בשו"ע)

לרב אבינר יש 15 הפרכות לספר הזה גם אם תרצה (ואין שום סיבה בעולם   שזה יקרה) לקחת את השבועות הללו להלכה למעשה.

מהר"ם חג'יז, בר הפלוגתא של רמח"ל, כתב ב"שפת אמת "שלו:

"יש המחזיקים בצפצופי עופות לומר כי שלושת השבועות אוסרות לעלות לארץ ישראל. יש לי שני הסברים. או שאינם למדנים, או שהם אפיקורסים מוסווים."

לסיכום, הספר הזה בכלל לא בנוי מראיות ברורות. לא ייתכן שבבא סאלי אמר דבר כזה.

לפחות אפשר ללמד זכות על המחבר. מדברי השקר שלו ניתן לראות שהוא לא רגיל בשקרים.

אתה מוציא שם רע על תלמיד חכם עצום.אביר על סוס

ואני מקווה שהתגובה שלך הזו תימחק כי אין מקום פה לביזוי תלמידי חכמים.

הרב יהודיוף היה תלמיד חכם גדול וצדיק, ודברי הבלע שלך כלפיו לא מוסיפים לך כבוד.

זה שאתה לא מאמין לחתן שלו, ולא מאמין לרב גרוסמן ממגדל העמק (אחיו של הרב גרוסמן של 'מגדל אור', שמו אוזניי שמעתי אותו שהבאא סאלי היה 'יותר נטורי קרתא מנטורי קרתא')  זו בעיה שלך, אבל זה לא מתיר לך לדבר בחוצפה כלפיו.

גם אני לא סובר כשיטת סאטמר, אבל לא בגלל זה אני מעוות את הבבא סאלי לפי איך שבא לי.

מבחינתי, החתן שלו הוא מקור מספיק מהימן, בטח יותר מהסיפור על בן גוריון שטרם הובא לו שום מקור.

תראהorenzauda

לא בטוח שזה שקר, סתם זרקתי לאויר. יכול להיות שזו סתם טעות ענקית.

אין לי מושג מי המחבר. לוקח את דברי בחזרה כלפי המחבר, אני מדבר כרגע על הספר.

בכל מקרה, אין מצב שהבבא סאלי אמר שהספר בנוי מראיות ברורות. כי הספר לא.

אי אפשר לבלבל אותך עם עובדות, נכון?חסיד של הרבי

הלואי על ארץ הקודש מצב היהדות בארצות הברית. אתה כותב בלי טיפת היכרות.

אכן, כך כמעט מילה במילה אומר צלם החתונות:אביר על סוס

"ילדי הציבור הציוני דתי, כמו ילדים רבים אחרים במדינת ישראל, יונקים מחלב אמם...נאמנות ללא תנאי וללא סייג למדינת ישראל ולצה"ל".

עפרא לפומיה.

מדינת ישראל ככלי בידי הקב"הבועית מחשבה

בס"ד ובהשתדלותי

במשך כמעט 64 השנים האחרונות הקב"ה נתן קיום למה שנקרא "מדינת ישראל". כנראה יש צורך במדינת ישראל.  השאלה מה אנחנו למדים מקיומה של מדינת ישראל ואיך אנחנו מתפתחים בעזרת הכלי הזה שהקב"ה ברחמיו שלח לנו. ומדינת ישראל על יהודיה, מתייוניה והגויים בה משמשת ככלי בידי הקב"ה ללמד את עם ישראל שיעורים חשובים בדרך אל הגאולה שלמה. לכן נכון לראות את כל מה שקורה עם יהודה ושומרון והמאבק עליהם ועל שלימות הארץ באור זה - בתור המקל של הקב"ה להעביר לנו מסרים. המתנחלים סובלים מהמדינה כי הקב"ה רוצה ללמד אותם משהו. מה זה, אני לא בדיוק יודעת, למרות שיש לי השערות.

(באופן אישי אני לא מסכימה עם הדעה שמדינת ישראל היא כולה רע, אלא שקיומה עזר ועוזר לעם ישראל לא רק בהיותה מקל של הקב"ה לרדות בנו, אלא גם באופן חיובי) 

"ומלכות הרשעה מהרה תעקר ותשבר..."ארץ יהודה

"ומלכות הרשעה מהרה תעקר ותשברותכלם ותכניעם במהרה בימנו" אנחנו מתפללים כל יום שהשם יתברך ימלוך עלינו לבדו ! ויכונן מלכות ישראל  במהרה אמן(השיבה שופטנו כבראשונה...)!!! המדינה הציונית מתפוררת!!!!!

לגבי התקווההחבאני!!אחרונה

ההתנגדות לשיר התקווה אינה קשורה לדיון על המדינה מו"ר הרצי"ה התנגד לשיר זה שהרי הוא נבחר במקום "לעד חיה בלבבנו" שחיבר מרן הראי"ה זצ"ל וגם כי הוא מתאים לגלות ולא לזמננו אתחלתא דגאולתא!!!!

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה

אולי יעניין אותך