ועכשיו דוגרי...יער"ב שיחי

יש לי שאלה לכל האנשים שמעודדים לפגוע בצבא, לתקוף את המדינה, לקלל אותה ואת "הציונים והממלכתיים" לקלל את השמאלנים, חילונים, דתים שמתנגדים לפגיעה בצא ["חנפנים של ביבי"] או קיצור כל מי שלא חושב כמוכם...איפה הייתם היום אם לפני 64 מפלגת השמאל הגדולה מפא"י לא הייתה מקימה את המדינה???איך נראה לכם שהייתם מתיישבים ביו"ש בלי מלחמת ששת הימים [אהה אופס גם אז זאת היתה מפלגת שמאל שהייתה בשלטון] גם בלעדיהם הייתם כובשים [משחררים או איזה מונח אחר שתבחרו] את האיזור הזה ע"י אבנים מקלות ושה' יעזור??? חיים בסרט לפני שאתם ממשיכים לקרוא תעצרו  ותחשבו שנייה..אולי בלי התנועה הציונית הייתם עכשיו ממשיכים להישרף באירופה ודמכם היה ממשיך להשפך ברחבי פולין וגרמניה???אתם מתנהגים כמו ילדים מפונקים שדורשים :"עכשיו" "עכשיו" עכשיו"!!!אז לא הכל מושלם נכון...אבל תסתכלו אל מה יש בינתיים: יש לנו ארץ משלנו ואפילו יש לנו את יהודה ושומרון ושלטון יהודי [אני יודע כמה קשה לכם אם העובדה ששמאלנים הם יהודים אבל מה לעשות...הדעה לא קובעת אם אתה יהודי או לא..] 

טוב שאתה מכיר שזה השמאלאנונימי (פותח)

השמאל כבש ב-48, גירש ערבים, כבש במבצע קדש, כבש ב-67, ביצע פעולות תגמול נגד ערבים.

מה כבש הימין? מה השיג הימין הממלכתי חובב הציונות והמדינה?

הימין הרויזיוניסטי והמסרחיסטי שיתף פעולה עם הערבים (כמו בגין שעשה הכל ע"מ לבטל את הממשל הצבאי), מסר יהודים לכל המרבה במחיר, התבכיין, גינה, ושוב התבכיין, מסר שטחים, גירש יהודים ושוב גירש יהודים.

סיפקת סיבות להרהר על נחיצות קיומו של השמאל האנטישמי. יש לך סיבה אחת להצדקת קיומך הפאתטי?

כמה שנאה וייאוש. שהבדילנו מן התועים!orenzauda
הימין הממלכתי, תרצה או לא תרצה הוא חלק ממך...אדם אחד

והוא שותף לכל הדברים הטובים שהימין כלל עשה, שכמו שאתה יודע, יש הרבה כאילו....

השמאל לא אחראי להקמת המדינה:אביר על סוס
אם אתה חושב שהדעה לא קובעת אם אתה יהודי או לא,יזהר

כדאי לך להתחיל ללמוד.

היהדות היא גם דת ולא רק לאום. יש יהודים שגדרם הוא "כגוי לכל דבריו", וש"הקודם להורגו זכה".

יערב שיחי - בבקשה לא להתייחס לכימהון שוהן...אלירז

הוא טרוריסט כלפי כולם..

וחוץ ממנו- יש בודדים מאוד! שחושבים בצורה שתיארת..

אף אחד גם לא מעודד פגיעה בחייל הקטן והפשוט מלכתחילה...

(אלא אם כן הוא בא לגרש.. ואז זה כבר דין אחר לגמרי)

וחבל מאוד לקרוא בדבריך - את כל הדעות הקדומות שאת/ה בא/ה איתן!

כהנא יומי:-משה ר-

על היהודי להיזהר מקיצוניות מזויפת. חלילה לו להיתפס לשנאה – שאין שנאה ואהבה יכולים לדור בכפיפה אחת. עבודת ה' מלווה בסבלנות ובניחותא ובהבנה. אחינו, היהודים החילוניים, תינוקות שנשבו, איך יבינו ואיך ירצו לציית למצוות ה' אם לא נסביר להם. 

ואינו דומה הסבר של מאה פעמים להסבר של מאה פעמים ואחת, כאשר האדם מנותק מן המציאות – וכזהו אמנם מצב החילוניים, שאינם מבינים כי המציאות היא הקדוש ברוך הוא וגזרותיו, וכי כל היתר הוא חלום פורח. חייבים ללמדם ולחזור וללמדם, וכל זה באהבה ואחווה ורעות.  (נלקח מהסטטוס של בנצי ג')

(מוקדש לכימהון שוהן ולאביר על סוס) תלמדו מה זאת אהבת ישראל אמיתית ולא שנאה לכל מי שלא בדעה שלכם....

קל לצטט רק מה שנוח.אביר על סוס

הרב כהנא גם אמר על יוסי שריד: ימח שמו. לא פעם ולא פעמיים.

את החילונים יש לאהוב, את השמאל המתיוון - חובה לשנוא.

מזל שמתתיהו לא למד במקומות מסויימים.

הלוואי וזה היה רק על יוסי שריד-משה ר-

הבעייה שהמילה ימ"ש חוזרת על עצמה הרבה פעמים אצל אנשים מסויימים, ולא תמיד זה צודק...

אני חושבorenzauda

שיש להבחין בין מי שרוצה לפגוע בנו לבין מי שמנסה לעזור בדרכים לא טובות (להלן "השמאל המתייון")

השמאל לא רוצה לפגוע בנו?אביר על סוס

אני יכול להביא מאות ציטוטים שקוראים במפורש לפגיעה בנו, ועשרות דוגמאו לפגיעה כזו.

מי שוקרא ליות במתנחלים ומסתחבק עם ראי מרצחים, אינו 'מנסה לעזור' - ההיפך מכך.

בקשר לקיצוניים האלה- אתה צודקorenzauda

אבל כמה כבר יש כאלה?orenzauda

הם לא ראויים להתייחסות

יש כאלו עשרות אלפים. כמעט כל השמאל כזה.אביר על סוס
לא נכון!orenzauda

"לא הביט אוון ביעקב". לא להמציא עבירות! מאיפה הבאת את המספרים האלה?!

וגם אלה שכן כאלה, זה בגללנו.

השי"ת הביא אותם בשביל שאנחנו נפתח את הרגש ההומאני שבנו.

ככה שאם אנחנו מחזירים מלחמה ונכנסים לשנאה, אנחנו מחריפים את הבעיה, ומגבירים את השמאל.

זה לא בגללנו. אין סיבה להאשים את עצמנו בכל דבר.אביר על סוס
זה 100% בגללנוorenzauda

כל מצווה שאנחנו מנסים לעשות והיא מתעכבת מגורמים חיצוניים, שמאל וכד', זה משום שהמצווה לא נעשית כהלכה.

אם הייתי זוכר הייתי מביא לך מקור ברב זצ"ל... חבל.

בכל מקרה זה בלאמונת עתנו  חלק ב' 100 עמודים  ראשונים.

הוא אומר שם שלכל דבר יש תעודה, ייעוד, גם  לנצרות- להוציא את העולם מע"ז שאינה בשיתוף, האסאלם- להוציא את מי שמוכן לכך מע"ז, והשמאל- לגרום לנו לכוון את ההתישבות בארץ לשם תיקון עולם במלכות ש-די. לכן השמאל תוקפים אותנו באישמיים מוסריים.

מה שאני רוצה לומר, אם אנחנו בתגובה לשמאל, מתעצבנים ושונאים עוד יותר אותם ואת הערבים (הטובים שביניהם) אני מחריף את הבעיה, ומאלץ את השמאל להצליח יותר, כדי שהוא יחנך אותי.

אתה לא יודע איך אני מתבאס עכשיו שאין לי תמקור בשבילך...

חס וחלילה. אל נאשים את עצמנו בבעיות שלהם.אביר על סוס
תראה, זו דעת הרב...orenzauda

ומאוד אהבתי אותה, היא סדרה לי הרבה דברים בראש.

זה לא האשמה עצמית, אלא אמירה שיש משהו שאנחנו צריכים לתקן.

אם היינו 100% הומאניים וצדיקים (ז"א באופן שה' דורש מאתנו) האם השמאל היה קיים?

וודאי שלא. לא היו לו שום תביעות.

ה' הקים עלינו את אחינו שבליבם רצונות טובים לתיקון העולם, להפסקת הפגיעה בערבים, כדי שנתקן את  עצמנו. אם נכוון את מצוות יישוב הארץ למגמתה האמתית- ונברכו  בך- תיקון העולם

התעודה והצורך של השמאל ייעלם והוא ימחה, ונקיים את המצווה כמו שצריך.

עד שזה יקרה,  ה' מעכב אותנו מלבנות את א"י ללא מוכנות נפשית למצוה. 

הבנת?

הבנתי ויש שסוברים אחרת אבל בסדר.אביר על סוס
אשמח אם תסביר מה זה בדיוק "100% הומאניים"יזהר

איך זה בא לידי ביטוי?

אם היינוorenzauda

בונים כל בית ונוטעים כל עץ לשם מצוות יישוב א"י שהיא לשם תיקון עולם במלכות שדי,

לא היינו מגיעים לשנאה כללית כלפי כל הערבים והמדינה והעולם, שהרי הם לגמרי חלק מהתוכנית שלנו, של בניין הארץ ותחייתנו הלאומית לשם תיקון העולם.

אז המצווה היתה מושלמת.

אבל המצב הוא לא כך, אחנו סתם לאומיים להנאתנו,זהו אגואיזם מורחב של עם שרוצה בטובת עצמו.

ה' צריך לתקן את המצב, והתיקון הוא בצורת השמאל שתובע מאיתנו תביעות מוסריות.

אם נלחם בשמאל בצורה של ביטול במקום לשמוע ממנו את מה שצריך, ולברר עמדות אצלנו פנימה, אנחנו מגבירים את השנאה, ומגבירים את חוסר השלמות במצווה מה ש"מאלץ" את ה' לחזק את השמאל.

וחוזר חלילה.

רגע רגע,יזהר

אז בעצם הטענה היא שאין כל מקום לשנאה, לא כפלי הערבים ולא כלפי רשעים בעמ"י.

זוהי הוצאת שם רע על הרב קוק. להגיד שהוא מחק צוויים מפורשים בתורה והדרכות מפורשות של חז"ל. מה גם שמוכח מכמה וכמה מקומות בכתביו שאין זה כך.

לא אמרתי את זה.orenzauda

יש מקום ומצווה לשנאה כלפי מחבלים ותומכיהם,

וגם כלפי רשעים. אבל הרב זצ"ל כבר אמר שהחילונים אינם בכלל זה וגם לא השמאלנים.

אז תאמר לי בבקשה:יזהר

מיהו רשע שצריך לשנוא?

מי שמבקש את רעת עמ"יorenzauda

הוא איבד את הסגולה הישראלית, ועליו הרמב"ם,

ע"פ פירוש הרב קוק, אמר שכאשר הוא מת צריך לעשות מסיבה.

אתה מערבב מושגיםיזהר

ההגדרות ההלכתיות של רשע מפורשות ברמב"ם ולא צריך לעשות להם פרשנויות.

איבוד סגולת ישראל (=ערב רב) לא עניין הלכתי אלא מהותי.

עיין כאן:

האם האליטות רוצות את טובת ישראל?

הרב קוק כתב (מאמרי הראי"ה, עמ' 60): "שלשה סימנים יש באומה זו: רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים... ומכלל הן אתה שומע לאו... וכל שאינו מרחם על הבריות, בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו. ועיקר הסימן היסודי של הזוהר הוא שהם אינם חוששים לטובת ישראל, והם נוטים לאומות העולם יותר מלישראל, אם יראו לישראל בדוחק מתרפים מהם, ויש להם יכולת להציל אותם ולא רוצים. ומתרפים מהתורה ומאלו שמשתדלים בה, לעשות טוב עם גויים, ומזלזלים בתלמידי חכמים. ובוודאי כך הוא המדה של כל אלה ששונאים את האומה בכלל וכופרים בסגולותיה, שהם מבזים את התורה ות"ח ביסוד דרכם הרעה".

בהמשך הדברים כותב הרב קוק שהאנשים בדורו אינם כאלו, משום שהם "מודים בסגולת האומה, אף על פי שיהו עדיין רחוקים מקדושה בדרך אמת, מכל מקום עלולים להכיר ולידע שהתורה היא נשמתן של ישראל, ומתפארים הם על כל פנים לפי מושגם 'בספרותנו העתיקה' ומכבדים אותה, וממילא מכבדים הם גם כן במדה ידועה את לומדיה... וחפצים הם תמיד לעבוד דווקא בעד הכלל, ולא להתרפות מלעזור לישראל בשעת דוחקן". יש הרוצים לטעון שהדבר נכון גם היום, שכן המנהיגים בוודאי רוצים בטובת ישראל ומתפארים בזה שהם יהודים, למרות שדרכם מוטעית.

ואכן, ברור שניתן לומר כך על רבים מן השמאלנים, אבל לדאבוננו, לא על כולם. אותם אנשים שמדברים על "אלטלנה שניה", על הרצון לעלות על המתנחלים עם טנקים, על הצורך ב"תותח הקדוש"; אנשים שנלחמים לצד הערבים ומדרבנים אותם לפגוע במתנחלים ולעורר פרובוקציות; אנשים שפוצעים חיילי צה"ל לשם מניעת גדר ההפרדה בשטח פלשתיני; אנשים שמתנכלים ברשעות לכל רצון של המגורשים לבנות מחדש את קהילותיהם; אנשים שמעבירים מיליוני דולרים לחמאס וכלי נשק, בידיעה ברורה מה הם יעשו עם הכסף הזה; אנשים ששולחים קלגסים ואותם קלגסים עצמם שמפצחים גולגלות של נער וזקן בלא רחמים; אנשים מושחתים במידותיהם וגונבי מיליונים לכיסם הפרטי מכספי ציבור, אשר מוכנים לוותר על כל המדינה לשם סגירת התיק שלהם; "בית המשפט העליון" שמורה בכזו קלות על הריסת בתי עמונה ת"ו, ומאידך גיסא לא התיר הריסת מבנים של ערבים, אף שהוכח בעליל שמהם יורים על אזרחים ואכן אחר-כך מהם רצחו יהודים. שלא לדבר על החרבת יישובים יהודיים שלמים על-ידי הממשלה בהתלהבות; - מה עוד צריך לקרות כדי שנשתכנע ראות שהם אינם רוצים את טובת ישראל?

אי אפשר לטעון שהם אכן חושבים שעל ידי נתינת בתי המתנחלים לערבים יבוא שלום. כיום - למרות התקשורת - כבר רוב העם יודע בוודאות שאי אפשר לעשות שלום עם הערבים ובוודאי נתינת שטחים להם לא תועיל, ובכל זאת אותם מנהיגים ממשיכים בריצת אמוק אל התהום. בעבר רבין אמר שאם יירו כדור אחד עם הנשק שנתנו להם, ייכנסו בהם עם טנקים. לעגו ל"נבואות הזעם" שיירו טילים על אשקלון. היום, כשזה כבר קורה, אין זה גורם להם לחזור בהם, ואין זה מונע מהם להמשיך להלחם בעד זה ולהטיף לכך, ודווקא באופן שיגרום כמה שיותר נזק וחורבן לאחיהם. זה מוכיח כי לא היתה להם מטרה שכלית  לפי דעתם והתיקון אינו ב"תשובה שכלית" כשמתבררת טעותם. אלא היתה להם מטרה יצרית, אגוצנטרית, במקרה הטוב, ומטרה אנטישמית במקרה הגרוע יותר. לכן גם התבררות הטעות אינה מועילה דבר, אלא דווקא להפך. יש אמנם רבים רבים מקרב השמאל וגם השמאל הקיצוני, שאכן התפקחו, וכן רבים מהם שלא התביישו לקרוא תיגר על חוסר המוסריות בהתנתקות ועל העוול שנעשה למגורשים. בדיוק התהליך שאנו עוברים עכשיו, הוא התהליך שמברר בצורה בולטת מי אכן שייך לאנשים שרצו בטובת ישראל ורק טעו בדרך, ומי שייך לסוג הערב רב.

יאיר לפיד - מבכירי ה"אליטה" הזו, הודה בפה מלא, שנתיים לאחר הגירוש, במאמר שפירסם בידיעות אחרונות, תחת הכותרת: "דברים שאי אפשר היה לומר בזמן ההתנתקות", שהמניע האמיתי להתנתקות, לא היו הנימוקים מפוקפקים מהתחום הביטחוני והדמוגרפי, וגם לא מה שטוענים המתנחלים בעניין ההסתבכות המשפטית של שרון. היום אפשר לגלות שהציבור החילוני הלך על ההתנתקות רק בגלל השנאה של השמאל החילוני למתנחלים.

אגב: אין צריך לשנוא את כל מי שנקרא יהודי ולדרוש רעתו כדי להיחשב "שונא ישראל". הדבר מוכח ממה שהביא הרב את דברי הרמב"ם ריש פ"ב מהל' תפילה, שכתב על המינים בשעתם: "והיו מצירין לישראל", וברור שהם לא היו מצרים לחלקים גדולים מעם ישראל שהלכו אתם, אלא היו מצרים רק למי שהיה נאמן לתורת ישראל בשלמותה. גם המתייוונים היו אוהבים לרוב העם שהלך אחריהם, ובכל זאת היה צריך לשנאתם ואף לצאת נגדם במלחמת חרמה ולהרוג אותם.

זה בדיוק מה שאמרתיorenzauda

"יש הרוצים לטעון שהדבר נכון גם היום, שכן המנהיגים בוודאי רוצים בטובת ישראל ומתפארים בזה שהם יהודים, למרות שדרכם מוטעית.

ואכן, ברור שניתן לומר כך על רבים מן השמאלנים, אבל לדאבוננו, לא על כולם."

אני מסכים עם זה^

"אי אפשר לטעון שהם אכן חושבים שעל ידי נתינת בתי המתנחלים לערבים יבוא שלום."

הם כן!

זה הזוי, אבל זה מה שהם חושבים ברובם. אתה לא תגיד להם שהם לא חושבים את מה שהם חושבים... 

הרוב לא חושבים כך היום.יזהר

הם חושבים שהכיבוש הוא דבר לא מוסרי ויש להפסיקו בכל מחיר. כלומר: אין בעיה שימותו יהודים, העיקר שהעם הערבי לא יהיה נכבש.

אגב, באכיפה מפלה לטובת הערבים בפרקליטותיזהר

ובמנהל האזרחי, אין שום סברה של טובת עם ישראל. מדובר בהעדפת ערבים פשוטה. וכן בפסיקה המפלה בבג"ץ, וכן בכותרות המוטות בתקשורת. העדפה פשוטה של ערבים על פני יהודים.

וכל זה נוגע להגדרת ערב רב.יזהר

ההגדרות ההלכתיות של רשע שיש לשנוא אותו הרבה פחות מתחשבות בכך שהאדם חושב שהוא עושה טוב לעמ"י.

..orenzauda

הרצון הפנימי של פורקי העול הוא לתורה גדולה, כך שהם לא נחשבים לרשעים שמצווה לשנאתם. 

והרצון הפנימי של המחבלים הוא לתורה עוד יותר גדולה.אביר על סוס
על כל רשע אפשר לטעות את השטות הזו.
איך אפשר להשוות?orenzauda

מחבל טיפש שרוצה גן עדן של 72 בתולות

לבין אדם ערכי שמחפש באמת מבחינתו את תיקון העולם

אני לא משווה. המחבלים פחות גרועים.אביר על סוס
הם לא נלחמים בעמם שלהם, ולא נלחמים ברוח היהודית אלא רק בגוף. גם להם יש אידיאלוגיה, גם לפאשיסטים היתה, כמו לקומוניסטים ולנאצים. זה לא הופך אותם לטובים יותר. המלחמה של החשמונאים התחילה דוקא במתיוונים, ורק אח״כ ביוונים.
אתה מאמין לשטויות שאתה אומר!?!orenzauda

המחבלים פחות גרועים... חס וחלילה...

תקשיב, את השטות הזאת אמר הרב קוק

ואם הוא אמר אותה, יש לה מקור בזוהר או אצל האר"י.

ככה העיד על עצמו.

הרב לא אמר שהם טובם כי יש להם אידאולוגיה, אלא כי הם מחפשים צדקות בדרך עקומה.

התכוונת לומר:יזהר

כך הרב צב"י טאו טוען שאמר הרב קוק.

...orenzauda

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8_%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8

וזה שייך גם היום

הרצי"ה אמר "מאמר הדור הוא לדורות, ואדרבה הדור הזה יותר טוב"!

אז ככה אומר הרצי"ה שאביו אומר.יזהר
וכמובן, אתה שמעת בעצמך מהרב הסבר אחר...אריאל יוסף

[ממה שבנו-תלמידו הסביר]

(ואיני מתכוון להביע כאן דעה כאשר לא קראתי את כל הדיון,

רק אומר, שאם אכן בנ"ד הרצי"ה הסביר את דעת אביו בצורה מסויימת-

ודאי אינך מוסמך יותר ממנו להסביר אחרת)

אני מוסמך לקרוא ולחשוביזהר

ואם אני רואה דברים שהיו נכונים לתקופת הרב קוק זצ"ל, וכבר לא נכונים היום, מצד המציאות, אז אני לא מוכן לקבל דיבור של "מאמר הדור הוא לדורות, ואדרבה הדור הזה יותר טוב". המציאות מראה הפוך. הלוואי על כולנו מנהיגים עם האהבת ישראל כמו שהייתה לב"ג ימ"ש, במקום המנהיגים שיש היום.

כמו כן, אם אני רואה דיבורים מפורשים בכתבי הרב המדברים על ערב רב כאנשים, עם הגדרות ברורות, איני יכול לקבל כלל ועיקר דיבור של "ערב רב הוא רק מידות רעות" בתורת הרב קוק. גם אם הוא בא מבנו ממשיכו המובהק. פשוט לא.

אגב, הבעיה המרכזית שלכם היאיזהר

שאתם לא רואים עצמכם מוסמכים לחשוב. או במילים אחרות: הקריטריון היחיד לאמת הוא האם כך אמר הרב צב"י, ולא משנה כל התנ"ך, חז"ל, ראשונים וכתבי הרב קוק גם יחד.

צודקדני החקלאי

זה מאוד מצער אבל נראה שביהדות של היום רק לכמה רבנים ספציפיים יש זכות לחשוב וכול הרבנים האחרים שלא נדבר על התנ"ך וחזל נראים להם כלא רלוונטים ואפילו מושמצים

הוצאת שם רע.אריאל יוסף
הלואייזהר
נעשה פינג פונג?יזהראחרונה

אני מצטט שוב את מה ששמתי למעלה:

האם האליטות רוצות את טובת ישראל?

הרב קוק כתב (מאמרי הראי"ה, עמ' 60): "שלשה סימנים יש באומה זו: רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים... ומכלל הן אתה שומע לאו... וכל שאינו מרחם על הבריות, בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו. ועיקר הסימן היסודי של הזוהר הוא שהם אינם חוששים לטובת ישראל, והם נוטים לאומות העולם יותר מלישראל, אם יראו לישראל בדוחק מתרפים מהם, ויש להם יכולת להציל אותם ולא רוצים. ומתרפים מהתורה ומאלו שמשתדלים בה, לעשות טוב עם גויים, ומזלזלים בתלמידי חכמים. ובוודאי כך הוא המדה של כל אלה ששונאים את האומה בכלל וכופרים בסגולותיה, שהם מבזים את התורה ות"ח ביסוד דרכם הרעה".

בהמשך הדברים כותב הרב קוק שהאנשים בדורו אינם כאלו, משום שהם "מודים בסגולת האומה, אף על פי שיהו עדיין רחוקים מקדושה בדרך אמת, מכל מקום עלולים להכיר ולידע שהתורה היא נשמתן של ישראל, ומתפארים הם על כל פנים לפי מושגם 'בספרותנו העתיקה' ומכבדים אותה, וממילא מכבדים הם גם כן במדה ידועה את לומדיה... וחפצים הם תמיד לעבוד דווקא בעד הכלל, ולא להתרפות מלעזור לישראל בשעת דוחקן". יש הרוצים לטעון שהדבר נכון גם היום, שכן המנהיגים בוודאי רוצים בטובת ישראל ומתפארים בזה שהם יהודים, למרות שדרכם מוטעית.

ואכן, ברור שניתן לומר כך על רבים מן השמאלנים, אבל לדאבוננו, לא על כולם. אותם אנשים שמדברים על "אלטלנה שניה", על הרצון לעלות על המתנחלים עם טנקים, על הצורך ב"תותח הקדוש"; אנשים שנלחמים לצד הערבים ומדרבנים אותם לפגוע במתנחלים ולעורר פרובוקציות; אנשים שפוצעים חיילי צה"ל לשם מניעת גדר ההפרדה בשטח פלשתיני; אנשים שמתנכלים ברשעות לכל רצון של המגורשים לבנות מחדש את קהילותיהם; אנשים שמעבירים מיליוני דולרים לחמאס וכלי נשק, בידיעה ברורה מה הם יעשו עם הכסף הזה; אנשים ששולחים קלגסים ואותם קלגסים עצמם שמפצחים גולגלות של נער וזקן בלא רחמים; אנשים מושחתים במידותיהם וגונבי מיליונים לכיסם הפרטי מכספי ציבור, אשר מוכנים לוותר על כל המדינה לשם סגירת התיק שלהם; "בית המשפט העליון" שמורה בכזו קלות על הריסת בתי עמונה ת"ו, ומאידך גיסא לא התיר הריסת מבנים של ערבים, אף שהוכח בעליל שמהם יורים על אזרחים ואכן אחר-כך מהם רצחו יהודים. שלא לדבר על החרבת יישובים יהודיים שלמים על-ידי הממשלה בהתלהבות; - מה עוד צריך לקרות כדי שנשתכנע ראות שהם אינם רוצים את טובת ישראל?

אי אפשר לטעון שהם אכן חושבים שעל ידי נתינת בתי המתנחלים לערבים יבוא שלום. כיום - למרות התקשורת - כבר רוב העם יודע בוודאות שאי אפשר לעשות שלום עם הערבים ובוודאי נתינת שטחים להם לא תועיל, ובכל זאת אותם מנהיגים ממשיכים בריצת אמוק אל התהום. בעבר רבין אמר שאם יירו כדור אחד עם הנשק שנתנו להם, ייכנסו בהם עם טנקים. לעגו ל"נבואות הזעם" שיירו טילים על אשקלון. היום, כשזה כבר קורה, אין זה גורם להם לחזור בהם, ואין זה מונע מהם להמשיך להלחם בעד זה ולהטיף לכך, ודווקא באופן שיגרום כמה שיותר נזק וחורבן לאחיהם. זה מוכיח כי לא היתה להם מטרה שכלית  לפי דעתם והתיקון אינו ב"תשובה שכלית" כשמתבררת טעותם. אלא היתה להם מטרה יצרית, אגוצנטרית, במקרה הטוב, ומטרה אנטישמית במקרה הגרוע יותר. לכן גם התבררות הטעות אינה מועילה דבר, אלא דווקא להפך. יש אמנם רבים רבים מקרב השמאל וגם השמאל הקיצוני, שאכן התפקחו, וכן רבים מהם שלא התביישו לקרוא תיגר על חוסר המוסריות בהתנתקות ועל העוול שנעשה למגורשים. בדיוק התהליך שאנו עוברים עכשיו, הוא התהליך שמברר בצורה בולטת מי אכן שייך לאנשים שרצו בטובת ישראל ורק טעו בדרך, ומי שייך לסוג הערב רב.

יאיר לפיד - מבכירי ה"אליטה" הזו, הודה בפה מלא, שנתיים לאחר הגירוש, במאמר שפירסם בידיעות אחרונות, תחת הכותרת: "דברים שאי אפשר היה לומר בזמן ההתנתקות", שהמניע האמיתי להתנתקות, לא היו הנימוקים מפוקפקים מהתחום הביטחוני והדמוגרפי, וגם לא מה שטוענים המתנחלים בעניין ההסתבכות המשפטית של שרון. היום אפשר לגלות שהציבור החילוני הלך על ההתנתקות רק בגלל השנאה של השמאל החילוני למתנחלים.

אגב: אין צריך לשנוא את כל מי שנקרא יהודי ולדרוש רעתו כדי להיחשב "שונא ישראל". הדבר מוכח ממה שהביא הרב את דברי הרמב"ם ריש פ"ב מהל' תפילה, שכתב על המינים בשעתם: "והיו מצירין לישראל", וברור שהם לא היו מצרים לחלקים גדולים מעם ישראל שהלכו אתם, אלא היו מצרים רק למי שהיה נאמן לתורת ישראל בשלמותה. גם המתייוונים היו אוהבים לרוב העם שהלך אחריהם, ובכל זאת היה צריך לשנאתם ואף לצאת נגדם במלחמת חרמה ולהרוג אותם.

בוא ניקח לדוגמא את אדולף היטלר ימ"ש (או שמא זצ"ל)יזהר

הוא פעל לתיקון העולם. זה ודאי. אתה יכול לראות זאת בספרו. הוא היה חדור שליחות.

גם הוא לא רשע?

אם תיקון עובר דרך השמדת עמיםorenzauda

אז זה נקרא רשע (הריש מנוקדת צירה).

לא!(,")

מה עם "מחה תמחה את זכר עמלק" .גם התיקון הזה עובר דרך השמדה

ומה עם 7 העמים?

מי שקובע מי רשע ומי צדיק הוא ה'.

תיקון- הוא לכון לרצון ה'

תיקוןorenzauda

אם תקון העולם עובר דרך השמדת עמים צדיקים וכו'.

מי קובע מי רשע ומי צדיק?יזהר

מבחינת היטלר ימ"ש היהודים הם טפילים שצריך לבער אותם מפני תיקון העולם.

ומבחינת השמאלים המתנחלים כנ"ל.

תן כלל מה נקרא רשע, לא רק דוגמאות פרטיות.אבגדה
אין לי הגדרה מדויקת.orenzauda

בכל מקרה החילונים והשמאלנים של היום  הם לא רשעים, כמובן.

פה בדיוק טמונה הבעיה.אבגדה

אתה לא באמת מבין בזה, ואין לך מושג איפה הגבול בין צדיק לרשע, ואעפ"כ, ברור לך, שאנשים מסוימים הם לא רשעים. אתה מבין את הבעיה?

הרי מחר יכול לקום רב ולהמציא שחברה מעורבת-זה לכתחילה, ואין צורך להפריד בין בנים לבנות, איפה עובר הגבול בין להתרחק מנשים מאוד מאוד לבין התרחקות מוגזמת-קצת קשה לקבוע, ובמקרה הרע-הוא דווקא ימצא איזה גבול מפוקפק, בלי שום ראיות לדבריו, העיקר זה שלפני שהוא מוצא את הגבול-כבר ברור לו מה נמצא בכל צד, וזה לא ברור לו מכיוון שהוא למד ש"ס, וגם לא מכיוון שהוא למד שו"ע, אלא מסיבות קצת אחרות...

כל עוד לא מצאת גבול ברור, או שלא הוכחת שהגבול שמצאת מבוסס על המקורות היהודיים הטובים, ושמה שהניע אותך זה אותם המקורות הכשרים, הרי כל מה שאתה אומר זה בגדר רעיון מעניין ותו לא.

א"א להניח הנחות באוויר ואז לנסות להוכיח אותם, הרי במצב כזה כל אחד יתחיל להמציא טענות שונות ומשונות, ולא יהיה סוף לטענות המופרכות מעיקרן שנצטרך לפרוך.

אתה מתייחס אל התאוריה הזאת כאל שלי.orenzauda

הבאתי את דברי הרב קוק שאיני יודע אותם במלואם. 

הוא אומר שהדור אינו בכלל רשע.

לא אני.

אני לא יודע מה הגבול בין זה לזה, אבל זה לא חשוב מה אני יודע... 

אדרבהיזהר

אנו טוענים שרבותיך ירדו לעומק דעתו של הרב קוק או לא רצו לרדת. וגם אם כן, ודאי לא כל דבר נכון גם לימינו, ובכל מקרה, בין כך בין אחרת, הדעה הזאת מפורכת ממקורות רבים בהלכה ובאמונה, ולא משנה מי חושב אותה.

אתה מוזמן להפנות את קושיותינו לרבותיך ולחזור עם תשובותיהם.

בהפליה הזאת הם רוציםorenzauda

להזיז אותנו מהשטחים לטובתנו כביכול. מה שגם הוגן לפי דעתם כלפי הערבים.

כלומר, הם כולאים אותנו, מכפישים אותנו,יזהר

מתירים את דמנו, ורומסים אותנו בכל דרך, וכל זה בעצם למען טובתנו הנצחית, והם בעצם מעדיפים אותנו על הערבים, ורואים אותנו, בניגוד לערבים, כבשר מבשרם. דמיון מפותח. כנראה ישבו עליך חזק בישיבות הקו.

לא סליחה, אתה מנסה לא להבין בכוח! ><orenzauda

הם חושבים שאם נעלה לשלטון זה יהרוס את המדינה  ואת השלום נכון? לכן הם מצרים את צעדנו כדי שלא נהרוס את המדינה לפי דעתם.

וזהו.

ואיך נראית המדינה המתוקנת לפי דעתם?יזהר

מדינת כל אזרחיה, שיהודי לא עדיף בה על ערבי, שהחוקים שלה מבוססים על כל דבר חוץ מהתורה, ושבאופן כללי אין בה ריח של תורה ויהדות.

ליתר דיוק: שערבי עדיף על יהודי.אביר על סוס
לא לא מה פתאוםorenzauda

הם אומרים שצריך להפסיק את הכיבוש ולחזור לגבולות 67,  לזה אני מסכים.

אבל הם טוענים שזה  גם יביא את השלום.

שלוםborntobejewish

הרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד זכותו תגן עלינו התנגד לפגיעה פיסית בחיילים (גם כאלה שבאים לפנות) ,בבונקר קידוש השם (בימית,היה קבוצה שלא הלכה בקו הממלכתיות והתבצרה בבונקר עם בלוני גז ואיימו להתאבד, הביאו את הרב לשכנע אותם שלא יתאבדו,והוא שיכנע את המפקדים שיתנו לו להכנס לבונקר ,והצטרף לבונקר עד הפינוי (ואכן,כמובן,הוא פסק להם לא להתאבד) הוא פסק להם שאסור להם לפצוע כשהחיילים יצליחו להכנס (על מנת לפנות)

כמו כן, בשאלות ותשובות בישיבת אור הרעיון באחד מהשיעורים,ששכותבו ומופיעים במאמר "על חוק ,הלכה ודמוקרטיה " שהתפרסם בקובץ מאמרים לעשרת ימי תשובה (יש לינק כאן http://www.rabbikahane.org/ArticleView.aspx?id=742)  הוא משיב לשואל " מה לגבי החיילים והשוטרים שמבצעים את הפינוי, בכמה כוח יש להלחם בהם?" בין השאר את הדברים הבאים "גבי המתנחל, מה אתה עושה כשבא חייל? ללא ספק אני לא מוכן לצאת עם נשק על חייל צה"ל."

כיום - יש כבר רבנים שעומדים מול המציאות של היוםאלירז

ופסקו לגבי חיילים שמגרשים - שמותר להכות.

מכל מיני סיבות.. כל אחד מביא את המקורות והסברות שלו אחרת.

משום מה אף רב מכובד לא אומר את זהאנונימי (פותח)

כל רבני השומרון גינו את פעולות תג מחיר. 

הרצי"ה? הרב אריאל? הרב דרוקמן? הרב לבנון? הרב דודקביץ? (http://www.kipa.co.il/now/47007.html) כ-ו-ל-ם לא מכירים את ההלכות ה"פשוטות" שאתם שולפים פה מהמותן??? ת ת ב ג ר ו! 

כיום כל הרבנים שהזכרת>>>יהודי מרמ"ג

מקבלים את משכורתם מהמדינה, ככה שאין להם זכות לדון בעניין.

קצת זלזול בת"ח, לא?אנונימי (פותח)

מניתי רק רשימה מרכזית של רבנים גדולים, ת"ח מובהקים ומפרוסמים, וכמובן שיש עוד רבים.

לתלות בכולם חוסר נקיון כפיים זה קצת מוגזם לפי דעתי, וכדאי מאוד לא להכפיש כך את גדולי תלמידי החכמים בא"י.

אולי באמת הקב"ה שלח אותם לבנות מדינה,אבגדה

בשביל שאנחנו נוכל להלחם בה ולתקן אח"כ את כל מה שהיא עוותה?

הממםborntobejewish

לרקורד - אני ממש לא מעודד פגיעה בצבא , אבל אני בהחלט מתנגד לרעיון ההזוי שצריך לקבל את כל מה שמלכות הזלה מלעיטה אותנו בלי קול זעקה . אז טכנית אני לא אלו שאתה פונה אליהם(אם יש כאלו,ואם אתה לא נוקט לשון גוזמא) ,אבל בכל זאת,הרשה לי להשתתף:

מפא"י הקימו את המדינה ? הם הכריזו עליה יותר נכון . מי שהקיז דם באמת כדי להקים את המדינה היו הלח"י והאצל . ההגנה (מפא"י) לא התערבו במלחמה לגירוש הבריטים עד המר"י העברי,אדרבה,לפעמים הם (חלק מהם) אפילו פעלו לטובת הבריטים בהוראת האנשים שעתידים להקים את המדינה כלשונך. ואת מלחמת שחרור כפו עליהם הערבים. (אדרבה,המלחמה היחידה שמפא"י פתחו ,הייתה נגד האצ"ל,ע"ע אלטלנה ...ברוך השם שהאצ"ל הבינו שצריך להבליג אחרת היה מלחמת אחים )

ותקן אותי אם אני טועה ,אבל לוי אשכול השמאלני הסכים להלחם אך ורק כי כל האלופים איימו להתפטר אם הוא לא יתקוף ראשון (כי זה היה ברור שהערבים הולכים לתקוף אוטוטו),אז אם כבר צריך להודות למישהו על ההבאה לידי הזדמנות שבה הקב"ה עזר לנו לכבוש את השטחים המשוחררים זה לאלופי המטכ"ל ,לא לשמאל

אני יגיד לך אבל על מה כן אנחנו יכולים ל"הודות"(אם היה לנו חוש הלקאה עצמית) לשמאל : על שלא פתחו במלחמה ראשונים  במלחמת יום כיפור ,בגלל "מה יגידו הגוים"

חבל שאתה מעודד את הגשת הלחי השנייה.אביר על סוס
ההחלטה של בגין על האלטלנה נגדה את שיטת היהדות, שעל פיה אדם מחוייב להתגונן בפני מי שקמים להורגו, ולא להבליג בטענה של חשש מ׳מלחמת אחים׳. יש כלל ידוע שאין עליו חולק: הבא להורגך - השכם להורגו.
אני לאborntobejewish

אני מדבר ברטרו פרספקטיבה . אם הם היו יורים בחזרה,זה יכל לפתוח מלחמת אחים, בזמן מלחמה עם ישמעאל ... זוכר את המרד הגדול? הרומאים פשוט אספו את השברים...

כמו כן ישנו עניין של לא להלחם עם מלך ישראל (יהא רשע ככל שיהא) בזמן שהוא נלחם נגד האויב ,למשל עיין רלב"ג על עניין בעשא שהרג את נדב (מלכים טו:כט) "נענש (בעשא) על זה , מפני שכבר הראה שלא עשה זה בעבור חטאות ירבעם, כי גם הוא הלך בדרכי ירבעם... אבל עשה זה לרוע לבבו..." כמו כן מוסיף " "ונענש גם כן בעבור שהרגוֹ בעת שהיה נלחם מלחמות השם עם פלשתים"

מילא אם האצ"ל היה מונהג על ידי צדיק שיכל לזכות בסעייתא דשמיא לנצח גם את הערב רב וגם את הערבים... אבל אתה מדבר על אדם שלא היה שום הבדל מהותי בהשקפות שלו מבן גוריון,אדרבה, בשעת מבחן,הוא התנהג יותר גרוע . מה יושיענו זה?

מזל גדול שזה לא גרם למלחמת אחים. כי במילא אנחנו כאן מרחמי השם שקצף על רשעות הגוים , לא כי מגיע לנו

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך