זה הגיעה לחרדים בהפוכה...כל הזמן שמח

הם לא נלחמו על הכבוד תורה, כי זה לא התורה שלהם.....

אז עכשיו זה היה מהר מהר, הגיע להם בהפוכה עכשיו התחילו להלחם גם בתורה "שלהם" בא נראה איך הם התמודדו......

לא שאני שמח, רק אני רוצה להגיד להם שלצערנו ה' מעורר אותם בדרכים לא הכי נעימות....

אם לא נשלב ידים במאבק איתם-כולנו נפסידמושיקו

תכלס הגיעו אליהם בגלל הצוערים הלא חרדים.

ומשגעים אותם על יריקה...

לא צריך לתת תקדים בזה.

זה מאבק של המתיוונים באור התורה.אביר על סוס
באותה מידה שכבר חודשים הם מלבים את השנאה נגד המתנחלים בנושא של ׳תג מחיר׳, אותו דבר הם עושים עכשיו לחרדים. כל מטרתם היא התיוונות והדמות לגויים, ובעז״ה רעה תהא אחריתם משמים.
שטויות.רכס רמת מגרון

בע"ה

למה לשלב איתם ידיים במאבק?

אתה 'משלב ידיים' עם חילוניים? עם נוצרים? אז למה עם חרדים? הם מקיימים אותם טקסי פולחן כמוך? אז מה?

בציפיית הישועה.

ברור שהציבור שנלחם בהם לא ישלב איתם ידיים.אביר על סוס
הרי מי שמעורר עכשיו את כל הבלאגן זו משפחה מבית שמש שמסתייעת באויבי ישראל מהקרן לישראל חדשה. אכן, מצא מין את מינו. 
רק אל תצפי שיגנו אליך...מושיקו

כשעל יריקה עושים מעצרים

כשכותבים על חשבוניות בבורגראנץ' "דוסים"

זה הזמן להלחפ לפני שיהיה תקדימם מסוכנים

למושיקו: מאיזה ציבור אתה מצפה לזה?אביר על סוס

רוב הציבור הדתי לאומי תומך במלחמה שהכריזה הקרן לישראל חדשה בחרדים, ועובדה שאחת השושבניות הראשיות בסיפור הזה היא המשפחה הד"לית מבית שמש - שמייצגת קבוצת אנשים ששונאים חרדים בגלוי.

אני לא מצליח להבין מאיפה הציפייה שלך.

ציפיה שאנשים יתעוררו ויפסיקו לירות לעצמם ברגליםמושיקו

שוב ושוב...

אגב טתמול הייתי בבסיס כלשהו במסיבת חנוכה שאורגנה ע"י האגודה למען החייל (לה"ב) במימון תורמים אמריקאים חרדיים שעלו לפני כמה שנים לארץ וגרים במרה ברמת בית שמש, התורת משום מה מנסה לתת הרגשה שאין כאלה חרדים באשור שם וד"ל...

ואי. ואי. כמה רחוק הגעתם. כאחרוני המיזרוחניקים.יזהר
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך ל' כסלו תשע"ב 13:58
עבר עריכה על ידי יזהר בתאריך ל' כסלו תשע"ב 10:25

עם החרדים אנו מאוחדים סביב התורה, סביב הרצון לקיום רצון ה'. השאר נעים על הסקאלה שבין פושעי ישראל לאוייבי ישראל.

אני אעדיף לשתף פעולהרכס רמת מגרון

ב"ה

עם אדם שהוא בעיניי גאולי, שותף לחזון הכללי, לתחיה הלאומית מאשר עם אדם שטובל 900 פעמים ביום ולומד 900 שנה בישיבה.

בציפיית הישועה.

ה' ישמור! חבל,הערכתי פעם את דברייך,איזה סילוף>>(,")

ועיוות! ואילו הכללות הגובלות בהואצת שם רע...בוכה

תעדיפי לשתף פעולה עם חילוני מאשר עם חרדי?

התחיה הלאומית- כל מטרתה היא חיבור וחזרה אל ה' יתברך

לא רק בתור יחידים שעובדים את ה'

אלה עם עובד ה', ממלכת כהנים גוי קדוש

וכחלק מזה גם חוזרים ללאומיות

יהודים שעובדים את ה' וחולקים עלייך בדרך להבאת הגאולה-

אין לך קשר וש"פ איתם??(?!)

ומאיפה הבאת את הטבילות? זה בכלל לא קשור לחרדים...

אתה זה שעושה הכללות.רכס רמת מגרון

ב"ה

אני הגדרתי בדיוק את ההעדפות שלי, ובכוונה לא השתמשתי במושגים חילוני וחרדי.

אדם שהוא מוסרי, בעל מידות גדולות, מחובר לחזון הכללי של עם ישראל ותחייתו, בונה את ארץ ישראל ומקדם את עם ישראל וגאולתו- ולא בהכרח מקיים את כל המצוות כרגע באופן אקטיבי, הוא בעיניי בעל נקודות ממשק רבות יותר איתנו מאשר אדם לבוש שחורים, שלא יודע איך נראה העולם מחוץ לבית המדרש, שמיידה אבנים על מחללי שבת, או תומך בכאלה שעושים כך, שלא עובד, לא מתגייס לצבא, יעשה הכל בשביל לקבל עוד ועוד כסף עבור הישיבה, המלגה, החיידר או הסמינר, שלא יהיה מוכן שביתו תתחתן עם ספרדי, שכלוא בד' אמות של גלותיות שמתבטאת אפילו בלימוד התורה, שהוא לא רואה עצמו שייך לכלל ישראל, מקסימום- חלק ממקבץ של פרטים, וכל מי שלא נוח לו עם דעותיו- מוגדר מיד כמין, כופר או ערב רב.

[כמובן שלא כל אדם חייב לענות על כל הקריטריונים בהגדרה, גם חלקם יספיקו].

זה בעיניי ההבדל, ונזהרתי שלא להכליל. יש חרדים שמשתייכים ל2 הקבוצות, ויש בכלל קבוצה שלישית של סתם אנשים משועבדים ליצר שגם בה יש חילוניים, דתיים וחרדים. לכן צריך להיזהר. אבל ההגדרות של חרדי וחילוני כל כך לא רלוונטיות בעיניי לתהליכים שקורים כאן, שאנחנו נדרשים להתסכל ממבט גבוה יותר.

ומי שלומד תורה- לבריאות. פעמים רבות זה לא נכון ללמוד את מה שהם לומדים, בצורה שהן לומדים, ובאינטנסיביות שבה הם לומדים, אבל לבריאות. אני לא מתפללת שהם ימותו, אבל אני גם לא מרגישה אליהם רצון לשותפות במצב הנוכחי. הלוואי שבעתיד כן.

בציפיית הישועה.

כמה חילונים את מכירה שמעניין אותם ארץ ישראל?אביר על סוס
כלומר, מעניין ברמה של לעשות עם זה משהו, מעבר ללהצביע לליכוד למשל. אפשר לספור אותם בלא הרבה ידיים.  
אבל יש.רכס רמת מגרון

ב"ה

למעשה, אני מכירה מספיק בשביל שלא ישאר לך מקום בידיים, ותצטרך תוספת.

השאלה היא של הגדרה, לא של התפרטות מעשית.

בציפיית הישועה.

מה אכפת לי אם אכפת להם מארץ ישראל?אבגדה

אנחנו לא בונים את ארץ ישראל כי זה נחמד, וגם לא כי זוהי ארץ ישראל, אלא כי רצון ה' הוא שנבנה את ארץ ישראל, ומכיוון שהקשר בין אותם חילוניים לא"י הוא מקרי בלבד, וודאי שעדיף החרדי-שרוצה לקיים את רצון ה', רק שסובר שאין רצון ה' שהוא ילך לבנות את הארץ, מאשר אדם שרוצה לבנות את הארץ, ולא רוצה לקיים את רצון ה'.

צריך וחובה לזכור שהנקודה המרכזית היא עבודת ה'.

גם האפיפיור רוצה את רצון השם.קטיף שנית

וחולק איתי על רצון ה'.

טעיתי.אבגדה

לא מספיק "רצון ה'", אלא- "רצון ה' ע"פ התורה".

ככה טוב?

עוד מעט תגיד לי גם ע"פ איזה רב.קטיף שנית

קיצור תפסיק לבלבל לעצמך את המוח

תראי, הדברים שאמרתי תואמים באופן מופלא את 13אבגדה

העיקרים של הרמב"ם....

אמונה בה', אמונה בכך שהתורה אמת.(9 העיקרים הראשונים, נראה לי, הארבעה האחרים קשורים לעניינים אחרים, גם הם חשובים אבל לא כ"כ קשורים)

לעומת זאת להקשיב לרב זה או אחר-זה כבר לא כתוב בתורה.

(אא"כ מדובר ברב שהולך נגד התורה, ואז פשיטא מצד הסבר ההגיונית שאין רצונו לקיים רצון ה' על פי התורה, וממילא אינו ראוי).

אם את טוענת שגם הרמב"ם בלבל את המוח, אפשר להתווכח גם על זה, אבל אז אנחנו נכנסים לדיון אחר לגמרי, מה גם, שאני משער שאת לא חושבת שהרמב"ם בלבל את המוח...

אני לא טוען, ודאי שלא טוענת שום דבר שקשור לזה.קטיף שנית

לא התווכחתי על 13 עיקרים.

הנושא המקורי הוא עם מי אעדיף לשתף פעולה

עם מישהו שמאמין ב13 העיקרים, ומקבל עליו עול מלכותאבגדה

שמים, ולא עם מי שלא.

אף אחד מהעיקרים לא מדבר על א"י.

ואף לא אחד מהעיקרים מדבר על שיתוף פעולה.רכס רמת מגרון

ב"ה

אנחנו יודעים שהגאולה תבוא קודם כל בפועל, במעשה, ורק לאחר מכן- ברוח, בקומת הקודש שתיבנה על גבי זו הגשמית.

אדם שלא עוסק ביסוּד קומת היסוֹד, ולא בהרמת הקומה השניה של תורת ארץ ישראל הנובעת מתוך בניין הארץ ותחיית האומה- רחוק כרחוק מזרח ומערב. הם במזרח, אך ליבם בסוף מערב.

חוץ מזה, נדיר למצוא היום חילוני כופר ממש. ציינתי פה את הסקר שמקור ראשון עשו השבוע, ששאלו ח"כים האם הם מאמינם בא-לוהים. יותר מ3/4 אמרו שכן, ורק 5 אמרו שלא.

בציפיית הישועה.

אני מעדיף 'חילוני' כמו יורם שפטל מרוב הרבנים.אביר על סוס

או חילוני כמו יריב לוין מאשר 'מימ"דניקים.

חשוב מאוד לבנות את הקומה הגשמית,אבגדה

אבל צריך לבנות אותה כי זה רצון ה', ולא משום סיבה אחרת, לכן מי שלחא מבין את זה-הוא פחות טוב, מאשר מי שמאמין ב13 העיקרים והוא מתוך המחנה שלנו (מתוך זה שהוא מאמין ב13 עיקרים-הוא במחנה שלנו).

גם אם הם לא מכירים ברצון ה' שנביא את הגאולה, עדיין, הם רוצים לעשות את רצונו, וזה מספיק כדי שהם יהיו ממחננו.

חילוני שאינו כופר הוא או טיפש גדול או רשע.

נמרוד ידע את ריבונו ומרד בו. מן הסתם אין הכוונה לכך שלא האמין בקיומו של הקב"ה (א"כ-במי הוא מרד?), אלא שלא קיבל עליו את עול מלכותו.

אם אכן הם מאמינים-הרי שהם יצאו מגדר של אומרי מותר, ונכנסו לגדר של מומר לתאבון/להכעיס,-מה שבטוח-רשעים, אני מרשה לעצמי להניח שרובם לא באמת מאמינים,ף והם בקושי מבינים מה זה אומר, ואם יש מי שמאמין-הרי שהוא יותר גרוע ממי שאינו מאמין.

אהוביה טבנקין היה טיפש או כופר?רכס רמת מגרון

ב"ה

ומה עם צפריר רונן?

ומה עם אלכס ידידנו?

אביר על הסוס אמר שהוא מעדיף חילוניים מסויימים על פני דתיים מסוימים. אני לא הגדרתי שמות, אבל כן באתי לומר שאורך השרוול והחציאת, גובה המגבעת, ושנות הלימוד בישיבה, במקרה הזה- אינן המדד.

ואדם שפועל מתוך מניע 'ציוני' כהגדרתו, ובפועל- מקדם דברים גדולים וחשובים, בגלל שהוא לא יודע להגדיר את זה כ'רצון ה'', אין לזה שום משמעות?

אולי להיפך: אדם יכול לקיים את רצון ה' ולעשות מעשים נוראיים, תשאל את אליאור חן, את אנשי נטורי קרתא, רבנים לזכויות אדם ועוד שעושים דברים פחות גרועים. לעומת זאת, אדם יכול לקיים מעשים טובים ונכונים שיקדמו את כלל ישראל, אבל הוא לא יודע להגדיר את זה כרצון ה'.

מה עדיף בעיניך?

בציפיית הישועה.

הם בודדים.אביר על סוס

לאט לאט זה מצטמצם והולך, וכיום כמעט כל הציבור המתנחלים הפעיל הוא דתי.

יש גם את אליקים העצני, אריה אלדד, דני דנון ועוד, אבל כמה כאלה יש?

ולא נראה לי שמישהו פה מתנגד לשתף איתם פעולה.

מצד שני, אם יש חרדי שירצה להיות שותף - תרחיקו אותו?

ודאי שלא.רכס רמת מגרון

ב"ה

לכן אמרתי- ההגדרה לא צריכה להיות עפ"י דתי- חרדי - חילוני, אלא על פי אמת מידה אחרת.

תתפלא, אבל יש באזור ישובים שלמים של חילוניים.

בציפיית הישועה.

לא אמרתי שלמעשים שלו אין משמעות,אבגדה

אלא שהוא פחות טוב. האדם המבצע-אינו ממחננו, וע"כ אנחנו מעדיפים אדם ממחננו שלא עושה מעשים מסוימים בעלי משמעות.

גם "תינוק שנשבה"-הוא שבוי-במחנה היריב.

ואגב, אמרתי גם שאדם שעושה דבר שהוא בבירור נגד התוראה-הרי זה אומר שהוא לא באמת רוצה בקיום רצון ה', אלא במשהו אחר...

מי החליט שא"י זו הקומה הגשמית?קטיף שנית
אתאיזם הוא רק סוג אחד של כפירה.יזהר

כידוע, כל הנוצרים וכל המוסלמים מאמינים באלוקים, ובכל זאת - הם כופרים.

המוסלמים אינם כופרים. יהודים שהתאסלמו - כן.אביר על סוס
הם כופרים בתורת משה.יזהר
רוב הפוסקים לא מחשיבים אותם כעובדי ע"ז.אביר על סוס

ולכן מתירים להכנס למסגד, מה שאין כן לבתי ע"ז.

בכל מקרה זה לא נראה לי כ"כ רלוונטי כי ליהודים יש הגדרות שונות, לכאן או כאן.

לא עובדי ע"ז, אבל כופרים-כן.אבגדה
לא אמרתי עובדי ע"ז אלא כופרים. צווי דינים.יזהר
נראה שהקומה הגשמית כבר נבנתה, לא?יזהר

ואני אצטט:רכס רמת מגרון

ב"ה

"איפה חברון שלנו- אנחנו שוכחים את זה?

ואיפה שכם שלנו- אנחנו שוכחים את זה?

ואיפה יריחו שלנו- אנחנו שוכחים את זה?

ואיפה עבר הירדן שלנו?

איפה כל רגב ורגב, כל חלק וחלק, של ארבע אמות של ארץ ד'?! "

[מאיר ברטלר, שם , שם. סתם.]

בציפיית הישועה.

אה. אז צריך לשתף פעולה עם חילונים כדי לכבוש את שכםיזהר

אשמח למקורות.

כל עוד זה בגבולות ההלכה זה בסדר.אביר על סוסאחרונה

הרב כהנא סיפר על איש ציבור ידוע, שמפאת כבודו לא אזכיר את שמו,  יהודי עתיר זכויות בבניין הארץ והשומרון בפרט, (שאגב, לא נמנה על הפלג ה'ממלכתי') , שהיה מארגן עם אריק שרון אוטובוסים של אנשים שיבואו לבקר בשומרון, בשבתות.

מיותר להסביר שפעולות כאלו לא רק שאינן מועילות לעניינה של ארץ ישראל, הם אסורות ומזיקות (וקל וחומר ראיון בגנות אנשי 'תג מחיר' בשבת ע"י יו"ר מועצת יש"ע).

אבל כשמדובר באנשים שקרובים למסורת, בודאי שטוב יהיה לעבוד גם איתם.

כנ"ל לתושבי המאחזים הוותיקים והישיבות "שלנו"yosef13

קדושת הרחוב - עיקר המלחמהאנונימי (פותח)

כידוע מטרת הס"א להכרית את האופי היהודי מהרחובות,

והתחזקותה בעיקר בענייני הפרת הצניעות וכמו שאמרו ז"ל

שהיוונים גזרו שלא יהיו בריחים על הבתים ובכך להפר הקדושה

של הבית הישראלי. כן הגימנאסיון שבנה המתיוון יסון לכבוד 

אנכיוכוס ובזה קנה את הכהונה הגדולה כולו עניין של הפרת

ברית והעמדת העוה"ז בלי מיצרים והמושכים בעורלתם הם

מבאי הגימנאסיון ומזאת הסיבה גזרו גם על המילה שלא יתבוששו

פורקי העול לבוא לגימנאסיונים.

ולא גזרו היוונים על מצוות פרטיות אלא המפורסמות ובפרהסיא

כמו חודש ושבת לבטל מועדי ישראל בהם כמו שכתב הרמב"ם

העמידו שוטרים שפיקחו שלא יתערבו נשים ואנשים ויבואו לידי

עברה וגו' ובהם ניכר אופי יהודי רחובי ולא רק בבתים ובבי"כ.

עיקר מגמתם לא היה מעולם נגד א"י והתיישבות, והם אלה שעודדו

את ההתיישבות בכל דרך. עד שחלקים בהתיישבות לא לקחו אופי

יהודי באמת ובלי פשרות לא היתה שום התנגדות להתיישבות מצד

הזדים הידועים. 

לכאן ולכאןחית הברזל

לחרדים, להפגין נגד הפריצות הפושה בכל מקום בארץ, להאמין בתורה ובדת, ללא בדל באופי המצווה. וגם לדעת שצריך להיות נגד תנועת "ישראל חופשית", אשר האג'נדה שלה זה שיהיה מדינה כל אזרחיה=מדינה לא יהודית, ועכשיו הם סתם צבועים.

הציבור הכללי, למחות בכל תוקף נגד אלימות כלפי יהודים, לומר אמירה ברורה כלפי החרדים, שאין גוזרים גזרות על כלל הציבור, הם רוצים להחמיר על עצמם - שיחמירו, אבל שלא יכריחו אנשים מעבר לדרישה ההלכתית. ושלא ישכחו מי הביא לבית שמש את כל החרדים.

אני רואה, דבר חשוב להגיע מחר להפגנה, מכיוון שהמארגנים מגיעים עם שאיפות אנטי דתיות, למרות שרוב תושבי בית שמש, נמצאים על הסקאלה בין חרדי למסורתי, ורק מיעוט קטן הם חילונים! צריך לבוא לשם ולפגין יהדות וציונות! מי שיראה את מה שכתבו בדף הפייסבוק "מאירים את בית שמש, מעירים את ישראל", יזדעזע מאוד מהאמירות הנוגדות לתורה בדף!

אתם ממש מגעילים אותיידניאלהה

ברצינות "

עם אדם שהוא בעיניי גאולי, שותף לחזון הכללי, לתחיה הלאומית מאשר עם אדם שטובל 900 פעמים ביום ולומד 900 שנה בישיבה."

שכחתם מה חשוב פה!!! התורה וכל זה הרבה יותר חשוב מארץ ישראל!!! כן אני יודעת שאתם אומרים שהתורה נשענת על ארץ ישראל

אבל עובדה אנשים שרדו בזכות התורה גם בזמנים שלא היה את ארץ ישראל!!!!!!!!!!!!!!!!

שיתוף פעולה עם מישו שמחזיק בתורה ולא ככ בארץ ישראל יותר טובה מאשר שיתוף פעולה עם אדם שמחזיק בארץ ישראל ולא בתורה!!!!!!\

תשאל כל אדם!!!! 

לשחק לידיים שלהםיזהר

המארגנים באים עם שאיפות אנטי דתיות, וכל אחד שיגיע להפגנה יהיה שותף עקיף לרצון המארגנים, גם אם רצונותיו שונים.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה