לעשות תג מחיר וכל זה , זה לא חילול ה'? אני באמת מנסה להבין.
איך אפשר ?א"י זה קשה
אי אפשר.קשקשן על הגג
אלה ילדים שהרסו להם את הבית התעללו בהם
שמו את ההורים שלהם בכלא כי הם הגנו על הילדים שלהם
ואחרי כל זה מה אתה מצפה מילד שכזה?????
יהוידע!! אתה מבלבל ת'מוח!!אלירז
אני לא ילדה שהתעללו בה.
גדלתי לתוך בית נורמטיבי ומסגרות מצויינות.
יש לי תעודת בגרות מצויינת, ואני לומדת באקדמיה.
ואני בעד תג מחיר!!
ה' ישמור - איך ייתכן?!?!?
<צ>
ולפותח/ת השרשור -
החילול ה' היותר גדול בהרבה - הוא שפלות האומה הישראלית במצבה כיום!!
תג מחיר - קצת מרים את גאוותנו הלאומית..
והרבה משפיע על הערבים ועל הכוחות שרוצים להשמיד את אוהבי ה'!
גם אני בעד תג מחירקשקשן על הגג
תיראי תגובות שלי בנושא!קשקשן על הגג
מה זה משנה.. אתה עדיין חושב שזה ילדים מסכניםאלירז
שעושם את הדברים האלו.
והם לא!
היו כאן כבר כמה וכמה שרשורים בנושא- תחפש...(,")
איך אפשר לשתוק מול יהודים נרצחים\עפים לרחוב\לכלא?כהנא חי!
תג מחיר-מלחמה במי שמתנגד להתיישבותנו ביהודהאבגדה
ושומרון.
התיישבות ביהודה ושומרון-יישוב הארץ.
יישוב הארץ-רצון ה'.
תג מחיר מלחמה במי שמתנגד לביצוע רצון ה'.
מלחמה למען רצון ה'-קידוש ה'.
עוד משהו? משהו לא ברור?
(נ.א.ה. נראה לי שמי שצריך להסביר את עצמו יותר זה דווקא אתה-מה פה חילול ה'?)
כן...יהודי מרמ"ג
רמב"ם, הלכות מלכים.יהודי מרמ"ג
"אבל עם שנלחם איתנו מלחמת מצווה כגון שבעת העממים ועמלק אסור להחיות מהם נשמה" (לא ציטוט מדוייק)
ובמקום אחר הוא כותב ש"עזרת ישראל מיד צר" זו מלחמת מצווה.
אבל אתה בן אדם פרטי !!ולא מלכות (ממשלה במקרה שלנו)אנונימי (פותח)
(המקור המדויק ) :
ד מצות עשה להחרים שבעה עממין, שנאמר "החרם תחרימם" (דברים כ,יז); וכל שבא לידו אחד מהן, ולא הרגו--הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר "לא תחייה, כל נשמה" (דברים כ,טז). וכבר אבדו, ואבד זכרם.
ה וכן מצות עשה לאבד זרע עמלק, שנאמר "תמחה את זכר עמלק" (דברים כה,יט); ומצות עשה לזכור תמיד מעשיו הרעים ואריבתו, כדי לעורר איבתו--שנאמר "זכור, את אשר עשה לך עמלק" (דברים כה,יז). מפי השמועה למדו, "זכור" בפה; "לא, תשכח" (דברים כה,יט) בלב, שאסור לשכוח איבתו ושנאתו.
אבל אתה בתור אדם פרטי יכול לקבוע את הדין לערבי ?
מחיית זרע עמלק בימינו
תוכן השאלה:
באחד מהשיעורים הקודמים של הרב מרדכי אליהו הוא אמר דין מחיית זרע עמלק הוא הדין גם באוייבנו האחרים הבאים להשמידנו (בלשוני) מה הוא הדין הלכה למעשה באויבינו הפלסטינים האם צריך להרוג נשים וטף?
(כמו בעמלק)
תוכן התשובה:
בס"ד
חס ושלום להרוג אזרחים.
כונתו היתה שצריך לדעת שהם שונאינו ומי ששונא לנו במהות הוא שייך לדרכו של עמלק אע"פ שאולי אינו מזרעו.
הפלסטינים האכזרים רוצים להרוג אותנו וצריך להלחם בהם ולא בכפפות של משי כיון שאנו משלמים על הרחמנות הטיפשית הזו מחיר יקר כמו ששילמנו בימי מרדכי ואסתר מחיר יקר על הרחמנות של שאול המלך.
לא מרחמים על אכזרים.
אבל למעשה דבריו מכוונים לממשלה שהיא תלחם בהם בצורה הראויה ולא לאנשים פרטים כי כך זו המצווה של מלחמת עמלק.
התשובה התקבלה הרב שמואל אליהו
הרב שמואל אליהו מקבל כסף מהמדינה.יהודי מרמ"ג
ולכן הוא לא צד בוויכוח.
חוצמזה שאת לא ביקשת מקור על כך שלבנאדם פרטי מותר לעשות כך.
השאלה היא לא האם ה"כלל" נלחם, אלא האם נלחמים בשם הכלל.
כך משתמע מלשון הרמב"ם.
הרי בימי המקבים רוב העם בכלל התיוון אז איזה "כלל ישראל" יש לנו פה?
אני לא צריך את הרב שמואל אליהו בשביל להבין את הרמב"ם.
א'-נלחמים בשם הכלל.אבגדה
ב'-גם אם אין מלכות ואין מצוות מחיית עמלק/שבעה עממין, עדיין יש מצווה ליישב את הארץ, ובכלל זה להלחם עם מי שמפריע לעשות זאת.
בוא נשאל אחרת.. למה זה -כן- חילול ה'?אלירז
כי כל דרכיו שלום...<צ>יהודי מרמ"ג
נכון , זה חילול ה' גדול כשכל ערבי יכול לעשות מהאנונימי (פותח)
ושבא לו לצאת לזרוק אבן סתם ככה וגם להרוג איתה .. (ע"ע אשר ויונתן פלמר) וכשמדובר בהרג של חפים מפשע יהודים/ערבים - ברור לי שצריך למנוע בכל דרך את ההרג של היהודי , אבל השאלה שלי היא איזו סמכות יש לי בתור בן אדם פרטי להחליט לפגוע בערבים בלי אבחנה ,
כלומר חסרים לי הכלים של ההסתכלות על התמונה הכוללת בשביל לדעת אם המעשה הפרטי שלי באמת יוצר הרתעה או ח"ו עושה את הפעולה ההפוכה - גורם לשנאה ותסיסה דבר שיוביל לעוד מעשי נקם של ערבים וככה ניצור מעגל של פעולות תגמול אינסופיות מ2 הצדדים
ועוד שאלה :אנונימי (פותח)
לדעתכם,אין מקום ליחידים בימינו להחליט עבור עצמם? אתם מתייחסים אל כל הערבים ככאלו המסרבים לעשות שלום ולקבל 7 מצוות בני נח ?
פרק ו
הלכה א': אין עושין מלחמה עם אדם בעולם עד שקוראין לו שלום אחד מלחמת הרשות ואחד מלחמת מצוה, שנאמר כי תקרב אל עיר להלחם עליה וקראת אליה לשלום, אם השלימו וקבלו שבע מצות שנצטוו בני נח עליהן אין הורגין מהן נשמה והרי הן למס, שנאמר יהיו לך למס ועבדוך...
הלכה ד':ואם לא השלימו או שהשלימו ולא קבלו שבע מצות, עושין עמהם מלחמה והורגין כל הזכרים הגדולים, ובוזזין כל ממונם וטפם, ואין הורגין אשה ולא קטן שנאמר והנשים והטף זה טף של זכרים, במה דברים אמורים במלחמת הרשות שהוא עם שאר האומות, אבל שבעה עממין ועמלק שלא השלימו אין מניחין מהם נשמה שנאמר כן תעשה לכל וגו' רק מערי העמים לא תחיה כל נשמה, וכן הוא אומר בעמלק תמחה את זכר עמלק, ומנין שאינו מדבר אלא באלו שלא השלימו שנאמר לא היתה עיר אשר השלימה אל בני ישראל בלתי החוי יושבי גבעון את הכל לקחו במלחמה כי מאת ה' היתה לחזק את לבם לקראת המלחמה את ישראל למען החרימם, מכלל ששלחו להם לשלום ולא קבלו
האומה הערבית פוגעת באומה היהודית,אבגדה
אז האומה היהודית תחזיר לאומה הערבית.
פעולות תג מחיר נעשות רק כתגובה למעשים אחרים, ולכן אין פה חשש שמא הם השלימו איתנו (אם הם היו משלימים, לא היה על מה להגיב...)
העובדות בשטח מראות-אבגדה
א'-שהערבים בלאו הכי כבר שונאים אותנו.
ב'-שפעולות נגד הערבים יוצרות הרתעה.
הרוב המכריע של הערבים שונאים אותנו זה אין לי ספקאנונימי (פותח)
העניין הוא בעצם השאלה האם פעולות של יחידים נגד הערבים אכן יוצרות את ההרתעה ..
אם הממשלה הייתה גם היא בדעה הנ"ל , אז באמת היה נוצר מצב שיש חשיבות גדולה למעשים שיוצרים הרתעה ברורה שלא משתמעת ל2 פנים - לא מתעסקים עם דמו של העם היהודי ! ועל הדרך עד להשגת אותה הרתעה יש מצב שהיינו גם פוגעים בחפים מפשע באמת , שהיו מוכנים לקבל על עצמם 7 מצוות בני נח ולקבל את סמכותנו כבעלי הקרקע במדינה . ופה יש מקום לדיון בהלכות מלכים על "לא תחייה , כל נשמה "
אבל אני שואלת עוד קודם, היום כשהמצב הפוך - כל פעולה כזאתי יוצרת חרושת של גינויים בתקשורת ומשניאה את מבצעי הפעולות בציבור הכללי, עד כדי גינוי של האו"ם , מי אמר שהדברים לא פועלים לרעתנו ? הם אולי יוצרים תמריץ לערבים ומעודדים פגיעות נוספות ?
אני יודעת שהדברים שלי לא פותרים את הבעיתיות כיום בשטח,שדם יהודי מופקר , אבל פעולות כאלו אולי גם מרחיקות אותנו מפתרון בדרך מדינית ?והשאלה היא אם הפתרון החלופי "תג מחיר" הוא כן פתרון לבעיה או תגובה למרמור (המוצדק!) שקיים היום בשטח ..
הפעולות כן יוצרות הרתעה.אבגדה
והעניין הוא לא רק הרתעה, יש גם עניין שני-מלחמה, להודיע בבירור שאיננו מקבלים כל מיני רעיונות משונים של מאן דהם, ושאנחנו מתכוונים ללכת עם זה עד הסוף.
מלחמה היא לא רק כלי לסדר עניינים ניהול בממלכה, אלא גם על מנת להכריז הכרזות.
כן. אבל לא נהוג לפרסם את שמותיהם בפומביאלירז
להדר- למה שאני יקבע את הדרך שלי (שהיא התורה66
הקדושה) לפי גינוי מהאו"ם או תקשורת מטומטמת?!?!
בן אדם צריך ללכת עם התורה ולשים פס עבה על כל מי שמלגלג
עליו!
תגידי, את היית לא שומרת שבת/אוכלת חמץ בפסח וכו' בגלל שאיזה
טיפש היה צוחק עליך??
אני מתאר לעצמי שברור שהיית מצפצפת עליו - וזה בדיוק העניין,
עשיית מצווה כזו או אחרת לא צריכה תלויה ב"מה רזי ברקאי
(שר"י) אומר עלי מחר בגל"צ?" ו"איך יראו את זה בחוץ" זאת
האמת וזאת הדרך! שום או"ם ושום תשקורת לא תזיז אותנו
מילימטר מדרך התורה!
בקשר לזה שתג מחיר מועדד ערבים בלפגוע בנו - ערבים שונאים אותך
בתור יהודיה ובהזדמנות הראשונה שיהיה להם הם ישספו לך את הגרון
זה לא שהם יפגעו בך יותר בגלל איזה תג מחיר אלא הם יפגעו בך בכל
מקרה. תג מחיר רק מנמיך להם עוד יותר את הראש. (ולזה לא חסר
דוגמאות: ערבים התחילו להקים אירגוני שמירה, לשים גדרות מסביב
לכפרים ובעיקר בעיקר לפחד {מה שגם ידוע שערבים הרבה יותר פוחדים
ממתנחלים מאשר צה"ל})
ולא יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'.אלירז
בגדול - אני מסכימה איתכם שהתקשורת הכללית היא לאאנונימי (פותח)אחרונה
בדיוק המניע שלי לפעול , ולא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין שהיא מנפחת/מעוותת/מוציאה דברים מהקשרם ושמאלנית . ולכן היא לא הסיבה שבגללה אני עושה או לא עושה פעולות כאלו ואחרות ..
הדגש הוא אחר : אולי יש מקום לפעול היום ממצב של 'בדיעבד' ,
כי כמו שכבר כתבתי אם היה לפעולות גיבוי כולל (לא גיבוי תקשורתי) [ אז באמת היה נוצר מצב שיש חשיבות גדולה למעשים שיוצרים הרתעה ברורה שלא משתמעת ל2 פנים - לא מתעסקים עם דמו של העם היהודי ! ועל הדרך עד להשגת אותה הרתעה יש מצב שהיינו גם פוגעים בחפים מפשע באמת , שהיו מוכנים לקבל על עצמם 7 מצוות בני נח ולקבל את סמכותנו כבעלי הקרקע במדינה]
אבל כרגע המצב רחוק מלהיות כזה , וההפך הוא הנכון - הוא מגונה אצל רבים רבים , ויכול להיות שהוא מקטין ומרחיק גם פתרון מדיני - למשל קבלת מנדטים רבים בבחירות הבאות דבר שיגדיל את ההשפעה בכנסת .
ואני מדגישה שוב שאין בדברים האלו פתרון מעשי לכך שדם יהודים מופקר , אבל עדיין השאלה אם "תג מחיר" הוא כן הפתרון הנכון - לפחות זמנית , היום בשטח . אם אני (נגיד , כן ?
) יוצאת מחר לבצע פעולה שאין חזרה ממנה - הולכת לפגוע גופנית/נפשית בערבי בודד - האם הרתעתי בכך את המחבלים הבאים ? הרי גם פעולה כזאת זקוקה בסופו של דבר לפרסום תקשורתי בשביל להרתיע קהל גדול , אותה תקשורת שמוקיעה בכל דרך אפשרית את המעשים , השאלה שלי היא בעצם מה הערך לפעולה קטנה ומקומית ? האם היא לא באה רק להשקיט קצת את תחושת העלבון והמרמור (ושוב - המוצדקת !! ) שנוצרה או שהיא באמת תמנע פיגועים עתידיים , כי לא מדובר במלחמה מוכרזת שבה אני יוצאת למבצע גדול שבו יש חשיבות גדולה להכריז הכרזות ולהרתיע להבא.
חוץ מזה שלדעתי יש הבדל גדול בין פגיעה ברכוש לבין פגיעה בנפש .
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.