שרופי הכבשנים מאשימים את פושעי הממסד הציוניואלאד

חוברת שנערכה על ידי הגר"מ שיינפלד לפני 40 שנה בהוצאה מחודשת.

להורדה כאן:

http://www.f2h.co.il/878765

אלו לא צדיקים, ואלו לא צדיקיםמשה
אלו בזבזו כסף על בחורים שהיו בשנחאי וכבר ניצלו, במקום לשלוח אותו לויסמנדל שיציל בכסף הזה עוד יהודים, ואלו העדיפו להשאיר את השחורים וה"אבק אדם" באושוויץ ולא הצטערו במיוחד על התאדותו.

אני לא חושב שיש ציבור שיצא נקי מהסיפור הזה.
הערות.מ.מ.י.ר
יש לי כמה הערות שעולות תוך כדי קריאה, אבל אין לי זמן עכשיו לעיין בכל החוברת, ורק שתי הערות.

א'. עמ' 15 - בקשר לזה שאצ'ה (אליעזר) גרינבוים היה קאפו, יש בזה כמה גרסאות. יש את הגירסא שהם מביאים, ויש גירסא אחרת (ראו באנציקלופדיה של השואה, הוצאת יד ושם וספריית הפועלים, בערך "יצחק גרינבוים"). גם בקשר למותו של אצ'ה יש כמה גירסאות - הגר"מ שינפלד זצ"ל הביא גירסה שהוא נהרג ע"י נוקם יהודי, ובספר הזיכרון "גוילי אש" (רשימת הנרצחים, עמ' י"ד, ורוא שם גם בעמ' 437-440) כתוב שהוא נפל במלחמת הקוממיות ונהרג ע"י הערבים. לעומת זאת ראו מה שמובא בתולדות חייו בגוילי אש בעמ' י"ד, ושם מתואר דבר אחר ממה שמתואר בחוברת הנ"ל, ועוד בכלל הוא עזר להצלת יהודים.
והביוגרף רומן פריסטר כתב "אולם בית הדין שהקימו אסירי בוכנוולד בחן את התנהגותו של אליעזר גרינבוים בכלים אשר תאמו את המציאות ששררה בתוך המחנות, ופסק: אצ'ה איננו אשם" (פריסטר, 290-291)".

וגם מה שמובא בחוברת הנ"ל שיצחק גרינבוים מילט את בנו ארצה, ראו מה שכתב פריסטר: "שום ערכאה מוסמכת לא קבעה את אשמתו, ושום גורם משפטי לא זיכה אותו מההאשמות. לעובדה שיצחק גרינבוים האמין בחפות בנו לא הייתה כל משמעות כלפי חוץ" (פריסטר 299).

בקיצור, זה לא כל כך פשוט, והכל מעורפל. ובכל מקרה, מה זה שייך ליצחק גרינבוים?? ואם הבן שלו היה מושחת, בגלל זה גם האבא הוא פושע מלחמה?
נכון, האבא לא ממש אהב את הדתיים. אבל איך זה הופך אותו לפושע מלחמה?

ב'. מה שמובא על רומקובסקי, זה גם לא כל כך פשוט. קודם כל, אמנם הוא היה יו"ר הההסתדרות הציונית בלודז' (מטעם הציונים הכללים), אבל בשנת תרצ"ט הוא הסתכסך עם חברי המפלגה ופרש ממנה, ולכן אני לא יודע אם אפשר לתאר אותו בתור מי שמייצג את הציונות. בקשר לרומקובסקי יש גם הרבה מה לבדוק, ואפשר לקרוא את קובץ מחקרי יד ושם כרך י"ט עמ' 99-124.

ודרך אגב.מ.מ.י.ר
בעמ' 19 יש טעות כתיב - לא "הורי מונטור" אלא "הנרי מונטור".
ועוד משהו - מאין המקורות והציטוטים הללו? הייתי רוצה מקור.

חוברת מעניינת, אני בעז"ה אמשיך לקרוא אותה בימים הקרובים.

משהו שמפריע לי בחוברת.מ.מ.י.ר
הכל מוצג מנקודת מבט אחת. אני לא אומר שאין שם דברים נכונים, אבל למה לא להציג את כל הצדדים?? אפשר לכתוב ספר רק בשביל לעיין עיון שלם במה שמובא בחוברת.
כמו שכתב משה, בכל הזוועה והתופת שהייתה שם יש דברים טובים ויש דברים לא טובים, ולא רק אצל הציונים.

בקשר למה שכתבו בחוברת על קובנר (עמ' 24-28) - לא היה עניין גדול להביא את מה שכתב עליו חיים לזר, כיוון שקובנר לא היה איזו דמות בציונות. הוא היה דמות במלחמת פרטיזנים, אבל זה לא שייך לציונות. וזה שמפ"ם כל כך שיבחה אותו, זה בגלל שזה מה שהם ידעו, והם לא ידעו את מה שסיפר לזר אחרי משפט אייכמן.
גם ניסן רזניק (ממפקדי המחתרת היהודית בגטו וילנא) כתב על קובנר שבכלל הוא מילא תפקיד שולי במחתרת ויצא נגדו ברבה דברים, אבל בקשר למה שכתב עליו חיים לזר הוא מתייצב דווקא לצדו של קובנר ומצדיק אותו במה שהוא עשה (אגב, ררניק הוא גיסו של חיים לזר). זאת אומרת, שלא הכל נכתב מנקודת מבט אחת, וזה מה שמפריע לי!!

ויש הרבה מה לעיין בכל דבר שהם מביאים, ויש כל כך הרבה ספרי מחקרים שיצאו ע"י משואה ויד ושם ואנשים פרטיים.
*בהרבה. * רזניק.מ.מ.י.ר
זו "חוברת הסברה", לא מחקרואלאד
היא לא מתיימרת להיות אובייקטיבית.
וחבלמשה
כי יש עניין לחקור גם את פשעי הציונים וגם את פשעי העסקנים.
אז צריך לשנות לה את השם.מ.מ.י.ר
"שרופי הכבשנים מאשימים"? זה לא מדויק לגמרי.
למה זה לא מדויק?ואלאד
לדעתי עדיף כשזה ככה מאשר כשזה במסווה של מחקר, כמו אלה של טום שגב.

אף אחד לא אובייקטיבי, ולפיכך מי שמציג עצמו ככזה גרוע מזה שאינו מציג עצמו ככזה. הבעיה היחידה שלי עם החוברת היא מחסור במקורות, אך צריך לזכור שהיא נכתבה לפני 40 שנה, כשלא היה מקובל לצרף בבליוגרפיה והגהות גם על ספרי חול.
כי זה לא מדויק.מ.מ.י.ראחרונה
לגמרי לא מדויק.

אפשר לכתוב הרבה על כל פרק ופרק מהחוברת הנ"ל, וכבר כתבתי חלק מההערות שעלו לי, ויש עוד.
אי אפשר להתעלם מזה שבחוברת מובאת רק נקודת מבט אחת, וזאת הבעיה.

אדרבא, בינתיים לפי מה שאני מבין יש הרבה מהניצולים שחושבים אחרת ממה שמובא שם.

בקיצור, אפשר לכתוב גם קונטרס נגד, אילו זה היה מועיל במשהו.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך