הנחישות משתלמת.אביר על סוס
איזו נחישות! כולי התרשמות.קטיף שנית
ע"פ מה שידוע לי ישנו הסכם סגור.
הנחישות היא זו שהביאה להסדר הזה.אביר על סוס
וע"פ מה שהבנתי, ההסדר הזה, בניגוד להסכמים הרגילים, הוא בעצם 'ירידה מהעץ' של הממשלה, הסכם כניעה.
הרי ברור שהם לא יכולים להרשות לעצמם לוותר לגמרי על הפינוי, אז הם עשו את זה בדרך כזו, בגלל חשש מבלאגן.
אני חושב שרמת גלעד רק תרויח מההסדר הזה.
ברור שרמת גלעד רק תרוויח מההסדר הזהקטיף שנית
זו בדיוק הבעייה שלאנשים אכפת מהטוכס של עצמם בלבד.
ה' ישמור מהסדרים כאלה...(,")
רק אני הבנתי את ההסדר כבעצם פינוי מרצון של כל מה שרצו לפנות בכוח?
"יצוין כי במקום 11 מבנים הממוקמים על אדמה המוגדרת כשנויה במחלוקת. לגבי תשעה מבנים חל הסיכום שהתקבל היום. שני מבנים נוספים מצויים על קרקע שטרם הוחלט לגביה עתידה, שכן טרם הוגדר מעמדה. על פי הסיכום עד ראשית חודש מאי ימופה השטח ובמידה וייקבע שאכן מדובר באדמה פרטית הרי שהתושבים ייאלצו להעתיק את המבנה, בין ברצון ובין בכוח."
כך שכל מה שנמצא על קרקע "שנויה במחלוקת"
(כלומר לא ידוע מצבה- לא ידוע אם זה חוקי או לא)
יפונה מרצון
וכל מה שעדין לא מופה (מלש' מפה) ולא ברור מהי הקרקע
-לא יקבל אישור, אלה ידחה עד שמדינה תחליט אם לפנות או לא...
אני לא בקי בפרטים, אבל:אביר על סוס
ההתרשמות שלי היא שהמדינה הגיעה להסדר הזה מתוך חשש מעימות, ולכן תיאלץ בלית ברירה ללכת פה לקראת המתנחלים.
העתקתי פרטים, לא? הדבר היחיד שבו המדינה באה לקראת(,")
היא הזמן, הם קיבלו עוד טיפה זמן של "חסד"עד הפינוי..
יזיזו כמה מבנים, אבל המאחז ייהפך לשכונה של קרנ"ש.אביר על סוס
זה הכי טוב שניתן להשיג בתנאים הנוכחיים.
זה הסדר להתבייש בו.. וממש לא תוצאה של נחישות לצעריאלירז
די עם ההסדרים האלה!!!אריאל דל"ת
עוד מעט יהיו גם הסכמים- תעבירו את בית אל להיות שכונה חוקית- ליד תל אביב...
מהקול היהודי (לא קראתי הכל
)(,")
על א"י לא עושים שום הסדרים ולא מוותרים על אף חלק.אביה7
כמדומני שאין כאן ויתור על א"י.יזהר
שום חלק לא נמסר לערבים. רק מזיזים בתים.
יכול להיות שאני טועה.
אם תחשוב לעומק יזהר.. סיבת ה"הזזה"אלירז
היא כאילו להפוך את הבתים לחוקיים, כיון שהם "לא יושבים על קרקע ערבית"
וישמעאל - לא רק שאין להם חזקה בא"י..
אלא שלפי אור החיים הקדוש - ישמעאל וזרעו קנויים לנו לעד!!
ככה שכל מה ששייך לעבד - שייך לאדונו.
וגם את גוש קטיף לא הרסו.. רק הזיזו אותם לתוך הקו הירוק.. לא כן? <צ>
^^^^^אביה7
זה לא אותו דבר. לדעתי זה הסדר טוב.אביר על סוס
ומעז יצא מתוק.
אני לא אומר שזאת מציאות אידאליתיזהר
וודאי לא חושב שיש איזשהי לגיטימציה לכל רצון לפינוי.
מה שאני טוען הוא כזה: אין כאן את הבעיה השורשית ביותר, שמוסרים או מוותרים על שטחים מא"י, כיון שהשטח לא יוצא מידי שליטה יהודית.
אין כאן גם את הבעיה של כניעה והתרפסותף שכן כבר הוכח שכשצריך אנחנו גם יודעים להאבק היטב.
ואם כך - נשאר בעיקר היתרון, שאנחנו מצילים מה שאפשר מיד הלסטים המשורע שבא עלינו לכלותינו.
כשחושבים שאנחנו כבר בגאולה השלמה, והגלות כבר לגמרי מאחורינו, דבר כזה באמת יכול לתסכל. אבל כשמבינים שמבחינת המלכות אנחנו עדיין בגלות, לצערנו, לוקחים את הדברים יותר בפרופורציות.
חיים בסרט!!!אוהב יהודים
ההסכם הזה הוא תוצאה של חולשה, של אנשים שהבינו שאם הם לא יעשו הסכם יהרסו להם,
המדינה לא התקפלה בכלום, רק חסכה לעצמה הרבה מאד כסף ומשאבים שנידרשים כדי לבצע פינוי...
הבעיה הגדולה בזה, שמהיום לא יצטרכו לעשות פינויים, פשוט ישלחו פקס שרוצים להרוס 8 בתים
ויום אח"כ ישלחו פקס שאם זה יהיה בהסכם יפנו 6 וככה יורידו את כולנו לים ושלום על ישראל....
האם העתקת הבתים=פינוי?שיפקה
הממשלה כן קצת התקפלה.אבל גם הצד השני...
ברדיו זה היה נשמע ממש הסכם שטוב לרמת גלעד.ואולי הוא באמת קצת כזה-אבל מה שבטוח-עומדים מאחורי זה גם קצת טריקים...
נחיה ונראה.נעשה הכלכדי למנוע הרס של בתים.אבל באמת עוד לא הבנתי-האם זה שאמרו העתקה זה אומר פינוי לדירות אחרות בקרני שומרון?או שזה פשוט התפנות מרצון,בשקט,כדי לא לעשות בלגן.בקשה תסבירו.
זה לא משנה.יהודי מרמ"ג
מי שרוצה יכול לבנות בית מחוץ ליהודה ושומרון.
אנחנו נלחמים על האמירה שא"י שייכת לעמ"י.
אם אנחנו מתפשרים, זה מראה שאנחנו לא באמת מאמינים בזה.
לא צריך להיות כאן שום מדרון חלקלק.יזהר
אין שום בעיה להגיד אמירה של "אנחנו בעיקרון נאבק בכל יכולתנו, אא"כ תציעו הסכם שימצא חן בעיננו, ויראה לנו משתלם", בראש זקוף ובלי למצמץ.
אין הסכם שימצא חן בעינינו!!! מה לא מובן?!?!?!אלירז
יהודי לא אמור לעשות הסכמים כדי לודא שהבית שו חוקי, כל עוד אלפי בתים ערביים נבנים איפה ומתי שרק הם רוצים!!
יזהר!! מה הראש הגלותי הזה!??!
אני חוזר ומדגישיזהר
ודאי שיהודי לא אמור לעשות הסכמים.
השאלה כאן היא נקודתית. מדובר על הסכם שבא לאחר שהוכח שאנו לא בוחלים במאבק, וההסכם עצמו הוא חצי התקפלות של המדינה.
אני אפילו לא יודע אם בעצמי הייתי חותם על הסכם כזה, אבל ודאי שהוא לא נורא כל כך.
דווקא אחרי כזה מאבק, לדעתי הוא פשוט היה מיותר..אלירזאחרונה
כל הסכמה מרצון לפינוי כלשהו היא טעות חמורהאנונימי (פותח)
שלום לכולם,
אני חדש פה ואשמח לחלוק אתכם כמה מחשבות.
אני חושב שזו טעות חמורה לעשות הסכם על פינוי רמת גלעד או כל מקום אחר, בכל זמן, וביחוד עכשו מכמה סיבות.
א. המסר שעובר מזה לציבור הכללי הוא שגם המתנחלים מבינים שהם על זמן שאול ושההתיישבות היא למעשה לא "חוקית". האדם הממוצע לא מבדיל בין רמת גלעד לחוות גלעד, אפרת, קדומים או כל מקום אחר - הכל אותו הדבר (אני לא מתנחל ולא "דתי", אני רואה את זה בברור מבחוץ)
ב. זו התקופה הכי רגישה פוליטית בליכוד כי הפריימריז קרבים. כל הח"כים באים להתחנף בחברון, בחידון התנ"ך וכו' כולם אומרים כמה שהם בעד ההתנחלויות. לכן זה עוד יותר טיפשי לחתום על הסכם דוקא עכשו.
אם הם לא היו זוכים ל"אישור" מהנהגת המתנחלים, הם לא היו מעיזים ללכת לפינוי שאולי יראה רע, רגע לפני הפריימריז. עכשו כשזה אפילו מאושר על ידי המתנחלים עצמם, ברור שלא תהיה להם כל בעיה.
ג. ההיגיון הפוליטי בישראל אומר לדעתי שבשנה השלישית יעשו את הדברים הקשים באמת, כדי שברביעית יוכלו להתחנף שוב לקראת בחירות (ראו עופרת יצוקה שהיה גם מבצע הכנה לבחירות). ההיגיון שלי הוא שכחודש אחרי הפריימריז ינקטו צעדים קשים עוד יותר נגד המתנחלים - פינוי מאחזים, הרס וכו... אם נקודת המוצא היא הסכמה של ההנהגה שלכם לפינוי מרצון - עוד לפני הפריימריז, זה מבשר רעות למה שיהיה אח"כ, כשהח"כים לא יהיו תלויים בדעת מתפקדי הליכוד.
ולכם המתנחלים, האם אולי הגיע הזמן שתבחרו הנהגה אחרת? לצערי מבחוץ זה נראה שההנהגה שלכם ממשיכה באותם דפוסים כושלים מגוש קטיף.
לדעתי כל אוהל ואוהל שבישראל הוא מהותי - גם פיזית וגם עקרונית. לא במקרה דומה המילה אוהל לאלוה והמשכן נקרא אוהל מועד.
"ועתה הניח ד' אלקיכם לאחיכם... ועתה פנו ולכו לכם לאהליכם" (יהושע כ"ב)
זה לא מקרי ש"אהליכם" היא מילה כמעט זהה ל"אלקיכם". אהליכם סימן הם לאלקיכם - כשיושבים ישראל לבטח בארצם, סימן מוחשי הוא לקיומו של אלהיהם.
האוהלים והמבנים הארעים (המאחזים) חשובים לא פחות, ואולי אפילו יותר מהבתים הקבועים. מבחינה מסוימת הם חשובים יותר כי הם מסמלים בצורה הבולטת ביותר את הבטחון של ישראל בבוראם אל מול כל העולם.
יצא קצת ארוך
תודה על המסירות והאומץ שלכם,
יהודי מאזור המרכז
יזהר, ואביר על סוס. זה^^ המסר שמתקבל מהסכמים!אלירז
יהודי מציון - ה' יברך אותך!!
הלוואי ויכולנו לבחור הנהגה אחרת...
מצבינו היה הרבה הרבה יותר טוב.
בכל אופן מועצת יש"ע לא באמת מייצגת אף אחד מאיתנו. וגם לא הרבה מאוד מתושבי היישובים ה"בורגנים".
ישר כוח על מה שכתבת. כל מילה זהב!
אני מסכים בעיקרון.יזהר
דינמיקה של הסכמים היא דבר הרסני ומעוות. אבל יכולים להיות הסכמים ספציפיים נקודתים היוצאים מן הכלל.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.