לאלירז מנהלת בפורוםאנונימי (פותח)
ראיתי את הכתבה עם קושמרו על נוער הגבעות ראיתי ולא יכולתי שלא לתת את תגובתי.
אני בחור דתי עם דעות ימניות לא קיצוניות, למדתי במקומות מוכרים במכינה בעלי גם אחרי המבא ובעוד כמה מקומות מדהימים כך שאני מכיר דעות לכאן.
תרשי לי לאמר לך גבירתי הצעירה את טועה טעות מרה בגישה שלך ולא רק טועה אלא הורסת את עם ישראל ארץ ישראל וכן גם את מדינת ישראל, את מדברת על אנשי לח״י? אצ״ל ? אין לך מושג על מה את מדברת אני מציע לך ללמוד עליהם מעט לפני שאנשים כמוך ימיתו עלינו אסון. שריפת מסגד? מבסוטים? גבירתי את ממש לא בכיוון זוהי לא דרכה של תורה ממש לא של עם ישראל. וכן אני יודע מי אלה שכנינו יודע מעולה קצת יותר ממך הכרתי אותם בשירותי הצבאי ואני ממשיך להכירם גם באזרחות הם ממש לא תמימים אבל וזה אבל גדול המלחמה בהם היא ממש לא בתג מחיר ולא בשריפת מסגדים ממש לא נכון המלחמה היא עיקשת וארוכה איתם והיא לא התחילה מ48 אלא הרבה לפני. אם את חושבת שלרדת לרמתם ולהחזיר להם באותו מטבע את טועה ובגדול הם בהמות רוצה להיות גם? הם רוצחים רוצה להיות גם? יש לי עוד המון לכתוב ונשאיר את זה כך.
לך ולכל החברות שלך ההזויות אני מציע לחזור הביץה מהגבעה ולהפסיק לשחק אותה חלוצות לפנח המחנה כי אתם לא בכלל לא ואפילו ההיפך.
ואתה למדת על הלח"י?די"מ

הלח"י חיסלו בוגדים (מה שנקרא בהלכה מוסרים) הם היו הרבה יותר קיצוניים השמאלניים של אז היו יותר קיצוניים מהימיניים של היום)

אני לא הייתי קורא לזה לרדת לרמתם אלא להגן על עצמך לחיות זה ערך נעלה ביהדות, בשביל זה מותר לחלל שבת בטח שמותר לחלל מסגד (ואפילו רק ספק פיקוח נפש)

ומי כן החלוצים?

אתה וחבריך הפאריירים שמשיכים להתגייס? למרות שהצבא לא מתחשב בכם בגרוש (שירת נשים,פינוי ישוביים,בעיות כשרות,בעיות צניעות אחרות)

כן אני למדתי על הלח"י (על שבתאי בן דוב שמעת? כי כדיי לדעת את הדילואגייה של הלח"י צריכים לקרוא ספרים של "הרוח" של הלח"י הלוא הוא ישראל אלדד ותלמידו שב"ד) מכיתה ג' כל ספר של הלח"י אצ"ל (וגם הגנה עם אין משהו אחר לקרא אני קורא)

ידעת שישראל אלדד ראה בה' באייר תש"ח ניצחון של הברטיים?

אז הייתי ממליץ לך לשתוק בנוגע ללל"י ואצ"ל

אם ישרפו כנסייה גם אז תגיד שזה לא בסדר? הרי לפי ההלכה זה מצווה ויש אפילו ברכה ועל מסגד מברכים בלוא שם ומלכות (עיין בפסקי תשובות)

לדי״מאנונימי (פותח)
מי שמשרת פריאר? חח הייתי שולח אותך לא לאיזו גבעה אל לשדרות רוטשילד לשבת שם עם כל ההזויים שחיין בסרט ש״משהו״ שומר עליהם איכשהו, הצבא שאתה מדבר עליו שומר על טיפוסים כמוך אנוכיים, הזויים, אגואיסטים שרק זורעים רע במדינה שלנו. חמוד שלי יש לך הרבה באמת מה ללמוד על לח״י בנתיים תשאר בשקט. 
מה נדלקת?ג. חללי מגרון

סה"כ הוא מתכוון שכמו שהלח"י נלחמו לסלק את חיילי השלטון הזר מארצנו, כך גם השאיפה שלנו לסלק את חיילי השלטון הזר מארצנו.

מה כ"כ התעצבנת?

לא יודע הדליק אותי הבחוראנונימי (פותח)
אנחנו רוצים להדליק לאנשים את...די"מ

הנשמה!!!

הוא פראייר בגללדי"מ

שלפני שנהוא מבזבז 3 שנים מחייו (או שנה ו4) כדי להגן על עם ישראל כדאי קצת לחשוב האם אכן זה משיג את המטרה (לטווח ארוך)

די"מאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ו' טבת תשע"ב 11:17

כל מטרתן של הלח"י היה להקים פה מדינה... וכזאת מדינה הם רצו! תשאל את עזרה יכין ואת כל מי שנשאר חי מהם היום! עובדה שהם הצטרפו לצבא הגנה לישראל.... אז תחשוב טוב טוב לפני שאתה אומר שטויות...

אדון לייק קראת פעם את עיקרי התחיה של הלח"ירמ"ג

כשאתה מבלבל?

הם התכוונו להביא מדינה שתבנה את ביהמ"ק, לא שתחריב את אחרוני שרידיו.

חרטטן!די"מ

עזרא יכין אולי היה בלח"י אבלך זה לא אומר שהוא מייצג את האידולגייה שלהם.

נתן ילין מור(גרא) שהיה מהמפקדה נהיה שמאלני וקומונסיט אז זה אומר שהלח"י היו קומינסטים?

ישראל שייב (אלדד) שהיה מכונה "הרוח" של הלח"י ראה בה' אייר תש"ח ניצחון של הבריטים.

ואם כבר הזכרת את עזרא יכין אז תראה מה הוא כותב בספרו (אלנקם) אל איך הם הרגישו כשהרשע השתלטן דוד בן גוריון הכריז על הקמת המדינה בלי הר הבית לב האומה (וגם עכשיו שאין שם את ביהמ"ק ואסור להתפלל לקרוע להתשתחוות)

Kobicאנונימי (פותח)
אני לא יודע מתי היית בצבא ועל איזה צבא אתה מדבר,גם אני סיימתי שירות של שלוש שנים בקרבי,הצבא של היום פשוט מחריב את המדינה,ואני לא מדבר על הגירושים שהוא מבצע אלא על ההתנהלות מול האויבים שלנו,כאשר נכנסו דעות מעוותות לתוך המערכת הצהלית התחיל מנגנון ההשמדה העצמית,לא רק של צהל אלא של המדינה כולה,אני יכול לתת לך אינספור דוגמאות,ואני בטוח שאתה מכיר חלק...נוצר מצב שהצבא של פעם,של 48 כבר לא קיים,פעם היה לצבא הזה הרתעה, מי היה מאמין שלפני כמה עשרות שנים חיילי צהל היו מסתובבים בעזה בגיפים בלי מיגונים,היום גם מרכבה 4 לא יכול להכנס לשם,התחלנו למגן את עצמנו למוות,התחלנו להכניס את עצמנו לגטו(גם בתוך היישובים המוקפים גדר),והאויב יודע לפרש את זה בצורה הטובה ביותר ולכן הוא הרים עלינו אץ הראש,אתה יודע מה הפתרון לזה?
החבר׳ה שנמצאים פה!החבר׳ה שמסתערים על הגבעות,חדורי אמונה,בלי שבלבלו להם בראש או שטפו להם את המוח בצבא עי פסיכולוגיים למינהם,הם התשובה!הם יכולים להחזיר את כבודו האבוד של עם ישראל,בטח לא החיילים שכל הזמן עסוקים בעוד שכפץ או עוד קסדה או עוד פילבוקס להתחבא בו.
שלוש הנערות שאתה מדבר עליהם מהכתבה של קושמרו יותר מועילות לעם ישראל ולמאבק על ארצו וגאוותו מאשר גדוד שלם של לוחמים.
היום האויב הערבי לא ״סופר״ את צה״ל,הצבא אפילו משתף פעולה עם המחבלים/שוטרים פלסטינים,פעם אם ערבי היה רואה חייל הוא היה מתחיל לגמגמם,היום אתה מודע מתי זה קורה? כשהוא פוגש ״נוער גבעות״,אז הוא מתחיל לחשוש,אז הוא מתחיל לפחד קצת,וכן,אם הם לא יפחדו מאיתנו הסוף שלנו באמת קרב.
אם לא נאחוז בארץ ישראל בגבורה ובגאווה אנחנו לא נצליח לשרוד כאן.
ההתבטאות שלך ושל עוד ״מכובדים״ בציבור הדתי מזכירים לי את דברי אנשי יהודה לשמשון:״הלא ידעת כי מושלים בנו פלישתים ומה זאת עשית לנו?״
ובתרגום חופשי לימינו:אתם מזיקים לנו,כל אנשי התג מחיר,עכשיו יקומו עלינו התקשורת,עכשיו האום יגנה אותנו,עכשיו יפנו את כל היישובים(ועוד כל מיני הפחדות),אבל מה שמשון עונה להם :״כאשר עשו לי,כן עשיתי להם!״ אז אם אתה אומר שהמ מתנהגים כמו בהמות ולנו אסור,בבקשה קח את דברי שמשון לתשומת לבך.ועליו אמרו חזל שהוא צדיק וחלק גם סברו שיהיה מלך המשיח.
כאשר אני רואה את אותם חבר׳ה על הגבעות או שומע את משנתם ותורתם-אין מאושר ממני,אני שמח שהנגע לא פשה בכל המחנה.
וכן,מדובר בחלוצים לפני המחנה,אמנם ההולכים בראש גם סופגים את מרבית האש מן האויב,אבל אשרינו שזכינו שיש לנו בעמ הזה כאלו שמוכנים לכך.
ה׳ יצליח דרכם!

^^^^^^^ לא יכולתי לנסח את זה יותר טובאיזה טוב ה'!!!!
אהבתי את התגובה, חוץ מדבר אחד שאני לא מסכים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ד' טבת תשע"ב 14:45

שאין הרתעה...

אני חושב שזה שמדינות ערב לא תוקפות אותנו זה הרבה בגלל שהם מפחדים מהצבא (חיל האוויר הישראלי מהטובים בעולם, גרעין ועוד)

וזה שנסראללה אמר אחרי מלחמת לבנון שאם הוא היה יודע שישראל תגיב ככה הוא לא היה מבצע את החטיפה..

כל זה נובע מההרתעה ומהפחד שלהם כי הם יודעים שאחרי הכל ברגע שצה"ל יוריד את הכפפות הם יושמדו...

אז נכון שיש הרבה מה לשפר, וההוראות פתיחה באש ההזויות מחלישות אותנו (באשמת השמאל) אבל בסופו של דבר מי שכן מרתיע את האוייב זה הצבא..

ד"נ- אני גם חושב שיש לנוער הגבעות תרומה בזה אבל היא נקודתית....

אם הערבים מפחדים זה רק אלה שקרובים למאחזים, אבל זה לא יוצר הרתעה במזרח ירושלים ומקומות נוספים....

אתה כותב יפהאלעד
גם אם קשה להסכים להשוואות מלפני היות צה"ל וממשלה בישראל

ואם ההוכחה לימניותו של מר קובי נסמכת מהמכינה בעלי, אז אנחנו ממש לא באותו גל
ליאיר ח.אנונימי (פותח)
התגייסתי לצבא באוגוסט 2000 מיד עם הלינ׳ץ האכזרי ברמאלה מקוה שאתה זוכר את שני חיילי המילואים הקדושים, את את כל אירועי אוקטובר 2000 עברתי, חומת מגן ששם שכלתי חברים קרובים לליבי, ראיתי אותם רצים נלחמים כמו אריות מבלי לפחד, את החובש יוצא לסמטאןת הרסבה בשכם מבלי חשש,ועוד המון אירועים כולל מלחמת לבנון השניה בה נהרגו 2 חבריי הקרובים, אני מעלה לך את כל זה כדי להדגיש בפניך מיהו הצבא שלנו כי כנראה שכחת ואןתם נערות הם כלל לא הכירו ובטח גם לא יכירו, דרך אגב אין צורך לשכנע אותי בדרכם של הערבים צמאי הדם תאמין לי שעל בשרי אני יודע עד כמה הם רוצחים ארורים שמטרת העל שלהם היא לנשל אותנו ממדינתו, אין לי גם שום כוונה להתרפס לא או״ם ולא משהו דומה . אתה חייב להבדיל בין התקופה שהייתה פעם עם האצ"ל ולח״י לבין היום, אז היה הרבה יותר נכון ולגיטימי לבצע את הפעולות שהם ביצעו היום זה ממש לא כך ותסובב את כמה שתרצה. תעבור בין חוג הרבנים אף אחד אהל אף אחד לא יצדיק,יתיר,יאשר שריפת מסגד מסיבות שהם יסבירו לך זאת לא דרכנו, אותם שלושת הנערות לא רק שהם לא שוות את הגדוד ששומר עליהם יותר מכך הם פוגעות בך ואתה תגלה את זה בהמשך, כמובן שהצבא היום שונה ומקולקל מאוד מהראש וחבל ואת זה צריך לשנות ו״תג מחיר״ זה פשע תראה מה שעשט בבסיס בשומרון פגעו במח״״ט אתה מבין? זה עצוב מכעיס ומקומם אני הייתי נותן פקודה לירות בהם אש חיה הם לא אחיי ממש לא חבורה של פושעים וטו לא
הבעיה שלך היא חוסר הבנת העניין בשורש...ג. חללי מגרון

הצבא אמנם גם מגן על יהודים- אבל גם פוגע בהם (ע"ע הטרנספר האנטישמי מגוש קטיף).

גם הצבא הבריטי שהיה כאן שימש בתפקיד כפול, כך גם בזמן הצבא הטורקי, העותומאני והממלוכי.

לפעמים הצבא הוא יותר בעד היהודים ולפעמים פחות- אבל זה לא הופך אותו לצבא יהודי!

הצבא הוא צבא שמשרתים בו יהודים אבל הוא לא צבא יהודי!!!!

צבא יהודי הוא צבא שפועל עפ"י דרך התורה ולא עפ"י אמות המידה שנכתבו ע"י פרופ' אסא כשר שר"י.

הצבא הוא צבא יהודיאנונימי (פותח)
הצבא שלנו כולו יהודי, הצבא שלנו משרת את העם היהודי הוא צבא קדוש וטהור, הצבא מאפשר לנו להתקיים כאן כעם ישראל בארץ ישראל. ולמי שיש ספיקות בכך שיארוז את חפציו בוא מקרה אבוד. ובטח את כן מבינה את העניין מהשורש?? חח אני חושב שבדיוק הפוך את מבינה גרועה מאוד על כדי כך שההבנה שלך ושל כמוך תביא לעוד הרס
כמה הבהרות:ג. חללי מגרון

א. צבא יהודי הוא צבא שנלחם עפ"י כללי התורה. הצבא היום פועל עפ"י כללי "טוהר הנשק" ו"כללי האתיקה" שנוסחו ע"י שונא ישראל פרופ' אסא כשר שר"י. אז אולי הצבא הוא צבא של יהודים- דהיינו שיהודים משרתים בו, אבל זה לא הופך אותו לצבא יהודי.

ב. אנחנו חיים כאן גם לפני שהיה צה"ל.

ג. מי שלדעתי יירד מהארץ הקדושה הזו היא היישות הציונית שכעת שולטת בה. כמו שהארץ הקיאה את הממלוכים, הטורקים והבריטים היא תקיא גם את ה"ישראלים" (במובן השלילי של המלה) ואז תקום כאן בע"ה מלכות ישראל

לאorenzauda

א. אתה אומר שזהות היהודים תלויה במעשיהם, מה שהוביל את הנוצרים הראשונים לע"ז.

"אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו", נתינת התורה ע"ג היותנו אומה נבחרת.

יהודי הוא יהודי תמיד, וקבוצת יהודים לוחמת הם צבא יהודי.

ב. ועכשיו בזכות צה"ל.

ג.רעיון נחמד, מבחינתך, אבל לא ראלי בכלל... 

טעיתג. חללי מגרון

א. לא. התכוונתי שאם הם טועים אין לך שום היתר להתחבר איתם.

ב. אנחנו כאן בזכות ה' ית' והוא רק מחליף את השחקנים בתפאורה שכאן עד שיקום גאן שלטון יהודי.

ג. נחייה ונראה.  המדינה הזו כבר בת 63 או משהו כזה. עוד מעט היא תצא בע"ה לפנסיה ולאט לאט תגווע עד מותה.

מתוך הכרוז לא תגורוorenzauda

בענין מצוה דרבים, של כל ישראל, להגנת שלמות אחיזתנו בארץ חיינו מורשת אבותינו, אין שום מקום וענין להשתמט מזה, מפני השייכות לכך גם של אנשים שאינם ברורים ומוחזקים בכשרותם, ואפילו היו ברורים ומוחזקים שאינם כשרים. גם לפני הופעת הציונות, גם בתקופה הקודמת, בתקופת חיבת ציון, שגדולי גאוני ישראל היו שייכים אליה, והיו שייכים אליה ופעילים בה גם הרבה לא-כשרים בדעותיהם וארחותיהם, ולא הסתייגו ממנה בשביל כך גם גאוני וצדיקי ישראל ממצות כלל ישראל, מצות תקומת עם ד' ונחלתו. ואלה דברי קדשו של רבן של ישראל הנצי"ב זצ"ל בספר "שיבת ציון":

"אחרי שנתעורר הרעיון בקרב ישראל מקצה העולם ועד קצהו, בכל מקום אשר אנחנו מפוזרים, וקול המון כקול ש-די בדברו ע"י נביאיו, וע"כ עלינו להמשך אחר קול דבריו זה ולבטוח בו ית' שיגמור אחרינו. הסגולה של חברת ישוב א"י היא ההתאחדות של הרבה דעות שונות למרכז אחד, אשר הוא תל תלפיות לכל פזורי עם ד' הן במקומות מפוזרים הן בדעות ששונות בהליכות עולם של ישראל, וזכינו שזה הענין של ישוב הארץ הוא הבריח התיכון המבריח את ישראל מקצה העולם ועד קצהו לדעת אחת".

מ-ד-י-נ-ת ישראל שקולה ככל המצוות?!?! נפלת על המוח!אלירז

ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות!!!!!

התחרפנתם לגמרי עם האלהת המדינה!!

לגמרי!!!!

וידוע שאני לא אחת מאלה שרואים במדינה מעשה שטן, ועוד נחשבת 'ציונית'..

אבל - איבדתם ת'צפון חברים..

חבל חבל חבל!!

מינת ישראל שקולה ככל המצוותorenzauda

עיקר מצוות ייישוב הארץ היא תחת שלטון יהודי.

בנאדם שגר בארץ תחת שלטון הבריטים זה מצווה אך לא נחשב גדול כנגד כל המצוות.

הגאון ר' יהושוע מקוטנא,שו"ת "ישועות מלכו" יורה דעה סימן ס"ו

"אמנם גם לפי דעת הרמב"ן שחשב זאת (מצוות ישוב הארץ) למ"ע מ"מ בעיקר המצוה אינו אלא הירושה והישיבה כאדם העושה בתוך שלו לכבוש א"י שתהיה תחת ירושתינו לא על ביאה ריקנית של עתה (סתם עלייה לארץ כבימי הבריטים). וכבר המשילו האחרונים למ"ע של אכילת מצה כי עיקר המצוה היא האכילה, ולקיחת 

החיטים לשם מצוה והלישה והאפיה אינם גמר מצוה, ומ"מ בודאי מצוה גדולה היא, ועל זה נאמר גומל לאיש חסד כמפעלו, גם על הפעולה של מצוה מקבל שכר, ונאמר אשרי תמימי דרך גם על הדרך של עושי מצוה יש בו שלימות ואין ספק שהיא מצוה גדולה כי הקיבוץ הוא אתחלתא דגאולה".

כמו כן "לא המדרש הוא העיקר אלא המעשה" ו"גדול תלמוד שמביא לידי מעשה" כל גדולת לימוד התורה הוא משום שהוא מביא לידי מעשה.

ואם לימוד התורה לא מביא לידי מעשה - אז הוא לא שווה כלום "האומר אין לי אלא תורה (ללא מעשים)- אפילו תורה אין לו".

לכן למרות שמצוות לימוד התורה היא הגדולה ביותר היא רק אמצצעי לידי המצוות, שהגדולה שבהן היא יישוב הארץ כלומר מדינת ישראל, כנ"ל.

סילפת את המקור כרצונך... ה' ישמור אותך!!אלירז

ויאיר את עיניך לראות את האמת..

כי אתה ברגעים אלו - עובד עבודה זרה מעמש!!!

אם הוא מבין שמצוות יישוב ארץ ישראל היינוצחינא מיא

כינון של מדינת ישראל, היכן יש כאן "האלהה", "עבודה זרה"?

עד כדי כך?!

את משתמשת בביטויים חריפים מאוד כלפי יהודי כעת.

הסבירי את עצמך.

(ואורן, לדעתי אתה צריך גם להסביר את עצמך ולכתוב בנחת,

כדי שיהיה יותר ברור, בלי הרבה מקום לטעות.)

מה זה "הוא חושב" ? זה כתוב מפורש.orenzauda

וכך פסקו גם הגר"א והרב קוק

שים לב: לא אמרתי שלא.צחינא מיא

אמרתי שהיא צריכה להסביר מדוע היא כותבת כך כלפי יהודי,

שסגנונו לא נראה לה.

"עובד עבודה זרה" הוא ביטוי חמור.

לא מחלקים אותו בחינם.

צחינא - הקדושה שאנשים פה מייחסים למדינה מעוותתאלירז

מהיסוד!!

ומתירה לעשות בשמה את דבר מקבלי ההחלטות הרשעים!!

תחת ההנחה כי המדינה קדושה - תהום פעורה!

אנשים לא מבינים את ההבדל בין קדושת התפקיד של שר בטחון במדינת ישראל, לבין האדם!

כמו שברור לכל שברק (שר"י) הינו רשע מרושע ואף אחד לא מתכוון לקיים את פקודותיו המפלצתיות-

כך צריך להיות ברור - שרק הרעיון של "מדינת הלכה" / "ממלכת כהנים וגוי קדוש" - יש בו קדושה!

ולא במציאות העכשווית המזעזעת!!

אם הם מייחסים לדברים הללו קדושה, והם עומדים בקנה אחד עם דבר ה', גם פקודות הניתנו כנגד התורה - מה זה אם לא עבודה זרה!?

אני לא יודע מה לגבי אחריםorenzauda

אני לא מתיר לעצמי לעשות בשמה דברים מרושעים.

הרעיון הזה שמדינת ישראל קדושה רק כמדינת הלכה היא שטות מוחלטת.

הרמב"ן והפוסקים אחריו לא חילקו בין מדינת  הלכה למדינה דמוקרטית.

האמירה שהמדינה קדושה רק כשהיא מתנהגת כמו שצירך זהה

לאמירה שעמ"י הם בחירי ה' וקדושים רק כאשר הם דתיים. 

ודווקא מכאן הדרך סלולה לע"ז (נצרות).

לא נראה לי שהם העלו על דעתם מציאות זוועתית שכזו!אלירז

בתורה אין דמוקרטיה!!!!

הרב כהנא שם, שם.

וההבדל בין ההסתכלות על עמ"י כקדוש, לבין המדינה - טמונה באמירות חז"ל - ישראל על אף שחטא, ישראל הוא.

הקדושה שלנו כיהודים אינה בבחירתנו.

אתה הופך את ראש הממשלה של היום - למלך ישראל.

וזה מה שמזעזע בעיני!!

אין להשוות!

בתורה יש דמוקרטיהדי"מ

אבל לא כמו הדמוקרטיה של היום

חוץ מהרב כהנא יש עוד רבנים

ברצינות דוב? <צ>אלירז
ה<צ> היה על זה שיש עוד רבנים או על זהדי"מ

שיש דמוקרטיה ביהדות?

והתכוונתי לאו דווקא רבנים ממלכתים (אלא אם הרב יצחק מוגדר אצלך ממלכתי)

על צורת האמירה שלי. שלא תחשוב ששאלתי ברצינות.אלירז
לא חידשת לי, ואנחנו מסכימים.
מה, הם לא למדו בתנ"ך ובהיסטוריה היהודיתצחינא מיא

על הדגמים הנפלאים של מדינות ומלכי ישראל שכן קמו?

בטח שהם העלו על דעתם מדינה כזאת.orenzauda

זה כתוב בתנ"ך, ביחזקאל ל"ו, שה' יעשה למענו ולא למעננו- ויקים לנו מדינה.

ואז "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם". מכאן שיהיה/היה מצב של מדינה ללא טהרתנו הנובעת מזריקת המים הטהורים עלינו.

היייתי מעתיק את הפרק, אבל זה ארוך.

המהר"ל גם אומר את זה.

הגמרא אומרת את זה "בעקבתא דמשיחא מלכות תיהפך למינות".

וצריך להבין שמדינת ישראל זה עם ישראל עם פוליטיקה... כך שחל המשפט

ישראל על אף שחטא ישראל הוא.

ובטח שביבי נחשב מלך ישראל!orenzauda

מה זה השטויות האלה?

עם כל חסרונותיו הוא לא גרוע ממנשה ואחאב וחבריהם.

היכן ראית שראש ממשלה הוא כמלכות של יחיד?צחינא מיא
נצי"בorenzauda

"אכן, לפי לשון זה היה במשמע שאין זה מצווה במוחלט למנות מלך אלא רשות, כמו 'ואמרת אוכלה בשר'; והרי ידוע בדברי חז"ל דמצווה למנות מלך! ואם כן, למה כתיב 'ואמרת' (משמע שזה רשות)? ונראה דמשום דהנהגת המדינה משתנה, אם מתנהג על פי דעת מלוכה או על פי דעת העם ונבחריהם, ויש מדינה שאינה יכולה לסבול דעת מלוכה, ויש מדינה שבלא מלך הרי היא כספינה בלי קברניט, ודבר זה אי אפשר לעשות על פי מצוות עשה, שהרי בעניין השייך להנהגת הכלל נוגע לסכנת נפשות שדוחה מצוות עשה, משום הכי לא אפשר לצוות בהחלט למנות מלך, כל זמן שלא עלה בהסכמת העם לסבול עול מלך, על פי שרואים מדינות אשר סביבותיהם מתנהגים בסדר יותר נכון, או אז מצוות עשה לסנהדרין למנות מלך, ומשום הכי כתיב 'ואמרת', שיהא העם מבקשים כך, אז 'שום תשים' " (הנצי"ב, העמק דבר, דברים י"ז, יד).

העם לא בוחר את ראש הממשלה עצמו.צחינא מיא
הוא כתב שזה תלוי בעםorenzauda

"ונראה משום דהנהגת העם משתנה אם מתנהג ע"פ.... או ע"פ דעת העם ונבחריהם"

הנהגת המדינה על פי נבחרי העם זה בדיוק המצב שלנו היום.

עדיין, אין הכוונה ש"ביבי = מלך ישראל".צחינא מיא

למה? הוא אומר שמצוות שום תשים עליך מלךorenzauda

תלויה בהנהגה שהעם רוצה או נבחריו.

בדיוק... העם לא בחר את ביבי כמלך יחיד. שים לב.צחינא מיא
אם ככה אתה צודק.orenzauda
אתה רואה?!!?!?!!?!?!!?^^^ צחינא!!!אלירז
אבל הוא כבר כתב לך שהוא לא מאותם אנשיםצחינא מיא

שמתירים איסורי תורה מחמת תפיסתם את המדינה כקדושה.

מה עוד מפריע לך?

שאת לא מרוצה מהעיתוי של החתימה שלו?...

גם..ומכלל הגישה.. תסכים איתי שהבנת המקורות מעוותת!אלירז
את יכולה לתת לי הבנה אחרת...?orenzauda

למה מדינת ישראל היא לא שקולה כנגד כל המצוות? 

הרמב"ן אמר שהמצווה היא הירושה, בלי לחלק מדינת הלכה או לא.

לא רוצה להכניס ראשי לסוגיה של מצוות ישוב א"י.צחינא מיא

וגם אין בזה צורך.

גם לשיטתך הוא לא עובד עבודה זרה, ולא מייחס א-לוהות למדינה.

לא הבנת אותו (זה ברור). קראת לו מה שקראת.

התברר שטעית בו.

תתנצלי, ובזה נגמר הסיפור.

נסכם, אם כןorenzauda

1) בהעדר אפשרות  אחרת, ובידיעת המצב העתידי, חז"ל פסקו שמצוות ירושת הארץ שקולה כנגד כל המצוות, בלי קשר למצבה של המדינה.

2)החתימה שלי נהדרת =]

3)אם הרצי"ה זצ"ל היה רואה את החתימה שלי ושלך, אותי היה מנשק ולך היה נותן סטירה למרות איסור נגיעה מוציא לשון

הרצי"ה לא היה אוהב את הגישה הזאת שלך.צחינא מיא

בצחוק נוorenzauda

סכם לעצמך בלבד. חי בססססססרט!!!אלירז
Orenzaudaאנונימי (פותח)
קודם כל אני ממליץ לך לנחות בעדינות מהמקום שבו אתה נמצא.
מדינת ישראל שקולה כנגד כל המצוות?
ביבי מלך ישראל?
תכף תגיד לי ששי ניצן זה כמו הנביא יחזקאל,ואבי מזרחי הוא המקבילה התנ״כית ליואב בן צרויה.

יש חוק אחד שאליו אנו מחוייבים-חוק התורה.
ובמיוחד במצווה כמו המלכת מלך,שבה מחמירים יותר משאר מינויים לשררות אחרות.וכבר ידוע ומפורסם הסיפור(מסכת סוטא)על אגריפס המלך,ששנה אחת במצוות הקהל קרא בתורה והגיע ל״לא תשים עליך איש נכרי״, ופרץ בבכי,כי הוא הבין שהוא לא יכול באמת להיות מלך,כי מלך ישראל חייב להיות יהודי גם מצד אימו וגם מצד אביו והוא היה יהודי רק מן האם.
ולמרות שהיה מלך צדיק וטוב לישראל,ולמרות שישראל רצו אותו למלך וניחמו אותו ״אל תתירא,אחינו אתה!״ רואים שזה לא מה שמועיל,ואפילו נענשו על כך,ובכוונה הבאתי דוגמא של מלך טוב,כדי להבהיר שגם אם יבחר כראש ממשלה ״אגריפס״ בימינו שיהיה נאמן להתיישבות ולארץ ישראל ועדיין לא יעמוד בקריטריונים הדרושים,בוודאי שלא ניתן לקבלו כמלך.
כמובן שנשמח למנהיג כזה אך עדיין לא נגידרו כמלך.
בכלל אני לא מבין את ההיסחפות הזאת עם קדושתה של המדינה...ואני תוהה מתי,אם בכלל תהיה התפכחות בנושא.
בסדר נו חזרתי ביorenzauda

ההתערמות שלי הייתה על כך שביבי הרי הרבה פחות גרוע ממלכים בעבר.

ומדינת ישראל שקולה כנגד כל המצוות!!!!! מה לא ברור?!

מה המקור לזה שמדינת ישראל שקולה כנגד כל המצוות..?שמוליק פיין
רמב"ןorenzauda

הגאון ר' יהושוע מקוטנא,שו"ת "ישועות מלכו" יורה דעה סימן ס"ו

"אמנם גם לפי דעת הרמב"ן שחשב זאת (מצוות ישוב הארץ) למ"ע מ"מ בעיקר המצוה אינו אלא הירושה והישיבה כאדם העושה בתוך שלו לכבוש א"י שתהיה תחת ירושתינו לא על ביאה ריקנית של עתה (סתם עלייה לארץ כבימי הבריטים). וכבר המשילו האחרונים למ"ע של אכילת מצה כי עיקר המצוה היא האכילה, ולקיחת 

החיטים לשם מצוה והלישה והאפיה אינם גמר מצוה, ומ"מ בודאי מצוה גדולה היא, ועל זה נאמר גומל לאיש חסד כמפעלו, גם על הפעולה של מצוה מקבל שכר, ונאמר אשרי תמימי דרך גם על הדרך של עושי מצוה יש בו שלימות ואין ספק שהיא מצוה גדולה כי הקיבוץ הוא אתחלתא דגאולה".

איך הבנת מכאן שמדינת ישראל שקולה כנגד כל המצוות?שמוליק פיין

בס"ד

אם כבר א"י...

ירושת א"י מתקיימת על ידי מדינהorenzauda

מי אמר שהמדינה הנוכחית היא-היא המדינה המדוברת?שמוליק פיין
זו עובדה קיימתorenzauda

הוא שמצוות ישיבת א"י בעיקרה היא ע"י ריבונות מדינית שלנו בא"י.

זה מה שוקרה היום  בזכות המדינה

כי טכנית, יש כאן מדינה, וזאת המצווה.צחינא מיא

היכן ראית חילוק לעניין מצוות ישוב הארץ, בין שלטון צדיק לרשע?

בסברא זה גם לא נראה.

(אין שאלה שחייבים להיות מתוסכלים משלטון של רשעים, ולשאוף

ולפעול ולהתפלל לשלטון של צדיקים.)

במילים אחרות:צחינא מיא

מצוות ישיבת ארץ ישראל, שעליה נאמר שהיא שקולה כנגד כל המצוות

שבתורה, עיקרה - כדברי הישועות מלכו - ריבונות ושליטה של עם ישראל

בארצו. בעברית: מדינה.

בפוסקים ישנה התחבטות (בדעת הרמב"ן) האם עלייתם של יחידים להתיישב

היא מצווה דאורייתא ממש, או לכל היותר הכשר מצווה (כנראה שאין הכוונה

למאחזים, בטח במציאות של מדינה עם צבא).

בכל מקרה - הפשטות היא, שמצוות ישיבת ארץ ישראל היא קודם כל קיום

של מדינה ריבונית.

ואני מסכים אגב, שזה ("מדינת ישראל שקולה כנגד כל המצוות") נוסח מפחיד,

כי יש אנשים שיכולים להבין בטעות שיש כאן מתן תוקף למלך להורות לעבור

על דברי תורה (כשההלכה כמובן להיפך, בכל מלך שהוא).

אני לא אחראי על הבנות שגויות של דברי.orenzauda

האמת לא צריכה להיות פחדנית.

החתימה שלי נולדה מקיצוניות בצד השני של שנאת המדינה.

נכון אמנם... בכל זאת הייתי נזהר ונמנע.צחינא מיא

אתה אולי לא אחראי על הבנות שגויות של דבריך..אלירז

אבל אתה אחראי לכתוב אותם ביתר בהירות!

ולא עשית כן!

זה מנוסח מצוין !!orenzauda

ככה מו"ר הרב שרקי רושם.

לענ"ד את ההערה שלך ניתן להפנות אלייך...

"מתפוררת" צריך לומר על השלטון. לא על המדינה.

כשם שהמחרף את הצבא מחרף מערכות אלוקים חיים (גלית) כך גם המחרף את 

המדינה מחרף את ה', כסא ה' והופעתו בעולם. וכבוד זה אינו ניתן למחילה!! 

(את אמר הרצי"ה ב'משמיע ישועה').

המדינה מתפוררת זו עובדה, לא עניין של דעה.אלירז
אפשר גם לכתובorenzauda

"בית המקדש חרב!!! =]".  להנאתנו.

לפני הזריחה הכוכבים נעלמים, ומי שלא חווה זריחה מעולם חושב שהחושך ילך יגבר.

זה שהשלטון מתפורר, זה ברור.

המדינה לא יכולה ליפול. אין אפשרות כזאת.

אין גלות אחרי הגאולה האחרונה.

וגם אם תאמרי שהמדינה יורד מעט, זה נכון. אז מה? זה לא עניין משמח.

מי אמר שהתפוררות המדינה במצבה הנוכחי זה רע?!?!אלירז
אני מסכיםorenzauda

שהתפוררות השלטון היא סופר מצוינת

אבל המילה "מדינה" לא יכולה להיכנס פה!!

זה כמו שפעם מישהו יגיד בשמחה "בית המקדש מתפורר!! =]"

כי הכוהנים היו מושחתים והכה"ג נמכרת בכסף.

זו קנאותץ שאינה במקומה.

וזה פשוט לא קשור!! 

שלטון, זמני וחולף מצד אחד ומצד שני המדינה עצמה שהיא קדושה!!

אעעע יש זמנים שאני מבינה למה אומרים על ציוניםאלירז
מטומטמים..
העיוורון הזה והחפירה בקדושת המושגים הציונים.. להשתגע!
ספרות המחתרות היא דוגמא קלאסיתצחינא מיא

לפאתוס של קידוש הציונות הממלכתית.

עד מוות.

וסליחה אם את מרגישה נעקצת או משו...

פחחחח... המחתרות לא קידשו ציונות עד מוות..אלירז
הם קידשו את האידיאל העליון של הקמת ממלכת כהנים וגוי קדוש.
קרא שוב את הציטוט בכ"א שלי, או במכתב הפתיחה של הפורום.
אף אחד מהמחתרות הרציניות (ז"א לא ההגנה/פלמ"ח) לא שמח עד תום בהקמת המדינה!
גם הרב צבי יהודה לא "שמח עד תום" בהקמת המדינה.צחינא מיא

לזקני מנהיגי הלח"י לא היתה סיומת מזהירה מדי, מבחינת השקפה מדינית.

כך שלא רק שהפאתוס שלהם די התבדה לימים - הם קיבלו בעצמם את הכיוון

והמגמה המעוותים (בלי לזלזל בילדותם, אותה קצת ביישה זקנותם).

אפרופו "קודש שנפגם".

את לא מתווכחת עם זה, שאם נסכים שאכן מצוות "ישיבת ארץ ישראל" היא

כדברי הפוסקים שהובאו - מדינה ריבונית -

אז מצווה, ועוד חשובה שכזו - היא קדושה, לא? גם אם היא "קודש שנפגם",

מבחינת הופעה במציאות. 

אני מסכימה בהרבה דברים שהם קודש שנפגם.אלירז
וכידוע, אני לא רואה את המדינה כטומאה ומעשה שטן. אבל אני גם לא מקדשת את מה שדורש תיקון.
מצוות ישיבת ארץ ישראל קדושה בתור מצווה -צחינא מיא

וטעונה תיקון בדרך קיומה העכשווית, הבזיונית לצערנו.

דבר קדוש איננו מוּצל מטומאה.

לא מבינה.. על זה אנחנו מסכימים. מה הקשר לדיון?אלירז

אני עדיין לא אקרא למציאות המדינה כרגע - קדושה!
היא קודש שנפגם בצורה קשה, וצריך להיזהר בו מאוד כדי לא להיטמא גם!

נכון.צחינא מיאאחרונה

אבל מצד שני - מי שמזהה כאן מציאות של קדושה -

צודק.

ולא עוד - אלא שדווקא הוא משאיר את התקווה של הקודש הזה לחזור לבריאותו

כמקדם, ולהתקן.

מוטב לי להקרא שוטה כל ימי.orenzauda

המדינה קדושה, כי היא מצווה. 

לשמוח בחסרון כלשהו במדינה שקול לשמחה בחסרון כלשהו בבית המקדש  כי כהניה רשעים.

צריך להפריד בין שלטון לריבונות.

כך אמר הגר"א שפירא.

יש לך טיעון נורמלי, אשמח לשמוע... אחרת הדיון הארוך הזה חסר תכלית.

אלירז, לא הבנת. שימי לב.צחינא מיא

ההבנה שמצוות ישיבת ארץ ישראל - שעליה נאמר "ישיבת ארץ ישראל שקולה

ככל המצוות שבתורה" - פירושה: העמדת מדינה יהודית ריבונית.

האמירה הזאת כשלעצמה.

בלי לדבר על היחס בין המדינה דהיום לאותה מדינה מדוברת.

לו יצוייר, שהיא הבנה לא נכונה של דברי הרמב"ן בהשגותיו לספר המצוות.

מה הופך את האומר אותה, ל"עובד עבודה זרה"/"מאליה של המדינה"?

בלי להתייחס לתוכן דברייך, שאינם חדשים לי כלל.

אז אמרתי - חמור מאוד לשים חתימה כזו בזמן כזה.אלירז

בהצלחה.

לא בהכרח יותר חמור מלהאשים יהודי בעבודה זרה.צחינא מיא

תתעשתי.

הפוסל במומו פוסלorenzauda

הרמב"ן, אביהם של ישראל. הוספה לספר המצוות עשה ד'.

ואומר אני, כי המצווה שחכמים מפליגים בה, והוא דירת ארץ ישראל, עד שאמרו: "כל היוצא ממנה ודר בחוץ לארץ – יהיה בעיניך כעובד עבודה זרה, שנאמר: כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים", וזולת זו הפלגות גדולות שאמרו בה - הכול הוא ממצות עשה הזה, שנצטווינו לרשת הארץ ולשבת בה.

כלומר כל מה שחז"ל "נסחפו" בשבח א"י זה ממצות ירושת הארץ- ריבונות מדינית.

וחלק מה"היסחפות" הוא:

תניא רבי ישמעאל אומר: ישראל שבחוצה לארץ עובדי עבודת כוכבים בטהרה הן.

היא מכירה את המקורות האלה היטב.צחינא מיא

כתוב בביאור, בנחת ובלי התלהמות את דעתך.

להעמיד דברים על דיוקם:צחינא מיא

לשון הרמב"ן בספר המצוות שם:

"ולשון ספרי:

מעשה ברבי יהודה בן בתירה ור' מתיה בן חרש ור' חנניה בן אחי ר' יהושע ור' נתן,

שהיו יוצאין חוצה לארץ והגיעו לפלטיה, וזכרו את ארץ ישראל,

וזקפו את עיניהם וזלגו דמעותיהן וקרעו בגדיהם,

וקראו המקרא הזה: 'וירשתה וישבת בה ושמרת לעשות'.

אמרו: ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצות שבתורה."

אני לא נכנס ביניכם.

אני אומר לך, אלירז, שהפעם ממש הגזמת. באמת.

גם אם אורן לא דייק - אין שום מקום לסגנון הזה.

ובמקומך הייתי מוחק את הענף הזה ומתנצל.

לא הייתי כותב כלפיך כך בציבור, אם לא היית מתנסחת כך בציבור.

><orenzauda

1) בסדר, אני אשרוד.

2) מהפסוק שהבאת הדבר ברור כמו שאמרתי "וירשתה וישבת בה ושמרת לעשות"

3) מסקנת הרמב"ן עכ"פ היא שהירושה היא העיקר

וזה מחלוקת באחרונים בכל מקרה

והרב קוק פוסק כמותו

ישיבת ארץ ישראל ולא מדינת ישראל.. ושה' ירחם!!!אלירז

אני מזועזעת עד אימה, וחשוב לי להתבטא בחריפות כזו, כדי שהבנאדם יבין את גודל העיוות!!

ישיבת א"י מתוך ירושתה.orenzauda

הדבר כתוב בשיא הפשיטות.

אי אפשר לסלף.

כשכל אחד מבין הדברים לפי האג'נדה שלו.. לא נצא מזה.אלירז
אם את פוסקת כרמב"ןorenzauda

ואני מניח שאת עושה את זה (הרי את מתנחלת, כמוני בעתיד ב"ה)

את חייבת לקבל את דבריו

"ואומר אני, כי המצווה שחכמים מפליגים בה, והוא דירת ארץ ישראל, עד שאמרו: "כל היוצא ממנה ודר בחוץ לארץ – יהיה בעיניך כעובד עבודה זרה, שנאמר: כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים", וזולת זו הפלגות גדולות שאמרו בה - הכול הוא ממצות עשה הזה, שנצטווינו לרשת הארץ ולשבת בה. "

אני מתנחל ולא פוסק כמו הרמב"ןדי"מ
אז מניין לך שמצוותך החשובה דוחה פיקוח נפש?orenzauda

כיבוש ארץ ישראלדי"מ

זה לפי כולם

אני יודע שכל מי שאינו פוסק כרמב"ןorenzauda

כלומר חרדים(הגר"ע יוסף,הרב אלישיב) מתירים לפנות יישובים תמורת שלום.

לכן מגרון ודומיה לא מעניינים אותם לרגע.

יש עוד רבנים בעולםדי"מ

כגון הרבי מלוובאיטש

Kobicאנונימי (פותח)
שבוע טוב!
דווקא בתור חייל שעבר מה שאמרת-אני מתפלא...
אף אחד לא מדבר על הצבא כיחידים אלא כמערכת,ברור שיש חיילים אמיצים ומסורים מאוד,הבעייה היא שהדג מסריח מהראש ובמקרה של הצבא יש הרבה סירחון...דווקא בתור אחד שאיבד חברים בחומת מגן בגלל טיפשות ומוסר מעוות של המערכת הביטחונית אני לא מבין את גישתך,ואני ייתן לך דוגמא אחת אבל יש רבות :הטבח בג׳נין-ואני מתכוון לטבח שעשו בחיילי צהל בגלל ההוראה האומללה לא להפציץ מהאוויר את האוכלוסייה ה״אזרחית״,הטיפשות הזאת לגרום למותם של יהודים בגלל החשש לפגיעה ב״אזרחים״-לזה אתה קורא צבא קדוש?לזה קוראים צבא מוסרי?אני קורא לזה צבא אומלל!
זה נחמד שאתה נותן לגיטימציה לפעולות האצל והלחי,אבל לומר את הדברים הללו היום זאת חכמה שבדיעבד(שתתברר בעתיד גם כלפי צדיקי התג מחיר),באותה תקופה לא היה מדובר בכלל בלוחמי לחי אלא בכנופיית שטרן,בטרוריסטים-כך כינו אותם וכך התייחסו אליהם,גם הבריטים,גם היישוב העברי וכן כן,גם הרבנים-כמעט כולם...למעט הצדיק הרב אריה לוין,תקרא קצת על יחסו של הרצוג(הרב) לאותם קדושים...אז היום אתה אומר שהמ לוחמים וזה היה לגיטימי,השאלה אם היית סובר כך כאשר כולם אבל כולם יצאו נגדם?!אני מזכיר לך שבחלק מהפעולות שלהם נפגעו ונהרגו גם יהודים,אז אם אתה כל כך מזדעק ותוקף את הנערים על בלוק שנזרק על גיפ עד כדי כך שהיית מורה לפתוח באש חיה,אני דווקא חושב שבמקרה של הלחי והאצל אתה היית אחד מאלו שמסתובב ברחוב עם פנסים על מנת לצוד אותם לידי הבריטים,ולא משבח ומהלל אותם.
לגבי הרבנים-מפאת חוק כבוד האדם וחירותו ומפאת כללי הפורום-לא אתבטא בנושא!
אין לי עניין לדוש בנושא האבן על המח״ט אז בקצרה-כולם כל כך מזדעקים:״אבן על מח״ט בצה״ל״!ואם הוא היה סתם חייל אז זה בסדר? אולי כן ואולי לא,הכל תלוי בסיטואצייה ובמצב,אף אחד לא הולך להתעמת עם חיילים סתם בלי סיבה,ובאותו הלילה היתה סיבה...המח״ט לא היה בדרך לסיכול פיגוע אלא כנראה בדרך להרוס בארץ ישראל,לחלל שם שמים.
ולכן אני חושב שמי שמכניס עצמו לגוב האריות שלא יבכה אחר כך שהמ נשכו אותו.
ואסיים ב״נזק״ שהנערות הקדושות גורמות לנו-צר לי אבל אני מסרב להשתתף במסכת הגינויים וההלקאה העצמית שרווחה מאוד בתקופה האחרונה.
אדון קובי- אני לא רצחתי את ארלוזרוב!
אני לא רצחתי את רבין!
אני לא אחראי לסברה ושתילה!
אני לא גרמתי לצונאמי ביפן!
ולא!אני גם לא מדיר נשים!
נמאס כבר מזה שכל דבר מאשימים אותנו,ויותר נמאס מכל ה״מנהיגים״ שמתפתלים כל הזמן בניסיונות לגנות ולתרץ.איפה המנהיג שיעמוד מולם בגאווה בראש מורם ויטיל בהם חזרה את האמת???
אז שוב סליחה שאני לא מגנה...
אני דווקא מתגאה!
ואוי לו למי שיעיז להרים ידו על יהודים קדושים אלו!
תקופת ההבלגה תמה ממזמן!

יאיר - אתה פשוט כותב מקסים!אלירז
אני חייב למחות על היחס המזלזל בגריא"ה הרצוג זצ"ל.צחינא מיא

מאוד רציתי להביע הזדהות עם דבריך. חבל.

צחינא-אני חייב למחות על המחאה שלךאנונימי (פותח)
לא יודע איפה ראית בדבריי זלזול,יכול להיות שהרב הרצוג הוא ענק בתורה,מלא חוכמה ובינה,גדול הדור.
עם זאת-את האמת יש לאמר!לא ניתן שישכתבו את ההיסטוריה על גבם של צדיקי עליון,הרוגי מלכות,מוסרי הנפש למען עם ישראל.
רובם המכריע של הרבנים באותה תקופה התנגדו נחרצות להצטרפות תלמידיהם למחתרות ואף שיבחו את אלו שהצטרפו לצבא הבריטי,עד כדי כך שהרב הרצוג פסק שמי שמצטרף לבריגדה היהודית בצבא הבריטי הוא מקדש שם שמיים,ונאה דורש-נאה מקיים בנו אף שירת שם כקצין.
אבל להצטרף למחתרות?זה פשע מתועב.
וכך היו יוצאים מיטב בחורינו לקרב כשאפילו בבתי הכנסת בשעת פתיחת ההיכל לא זוכים הם לברכת מי שברך.
את הברכה היקרה שמרו להוד רוממותו המלך ג׳ורג,שנגד צבאו יצאו לקרב.
אבל אי אפשר לא לומר את כל האמת,סימפטיה מסוימת אכן זכו לקבל הצדיקים הללו מרבני הדור באותה תקופה.
מתי זה קרה אתה שואל? כשהחבל התהדק סביב צווארם,הגרדום נפער תחתם והחזירו נשמתם למי שאמר והיה העולם.
או אז נתחמץ מעט לבבם,אבל הגישה לא השתנתה והיחס המנוכר נותר כשהיה.
אני חושב שבדיונים מעין אלו כדאי לאמץ את הגישה ש״אין צדיק בארץ אשר לא יחטא״,וכך לא כל דבר ביקורת מיד ייתפס כזלזול בתלמידי חכמים.
אפשר לכבד רבנים ולא להסכים עם כל צעד וצעד שלהם,בעיקר בהתנהלות שמעבר להלכות שולחן ערוך.
המשך ערב טוב!
מתנצל!!! הבנתי מסגנונך בטעות שאתה בא להשתלח.צחינא מיא
עבר עריכה על ידי צחינא מיא בתאריך ו' טבת תשע"ב 18:34

"...תקרא קצת על יחסו של הרצוג(הרב) לאותם קדושים...".

היה משמע שאתה בא לזלזל בו. אני שמח שהדברים הובהרו. פשוט, לצערי יש

כאן אנשים עם אלרגיה לרבנים, ונדמה להם שב"קנאותם" זו הם יותר "יהודיים"

ו-"תורניים".

שמח להווכח שאינך אחד מהם.

מבחינה עניינית ועובדתית יש כאן הרבה מקום ויכוח, אבל אוותר על זה כרגע.

יאיר ח. ניסוח מעולה!אנונימי (פותח)
הזרוע הצבאית של הר המור טאטע!!
חחחחח חזק..-משה ר-
מה זה הזלזול הזה?????!!!orenzauda

רשעים!!!!

יבשים!די"מ

לטוואקים החוצה!

טוב מה זה פה?!orenzauda

לפחות תמחקו לו גם תתגובה

לקלל מפורש זה אסור אבל לזלזל במכינת עלי  והר המור זה מותר!

ישיבות ומכינות מורכבות מתלמידי חכמים, כך שהיה פה ביזוי ת"ח!

עריכה/ מחיקת תגובות ושרשורים –

יתקיימו בתנאים הבאים:

שד ביזוי תלמידי חכמים.

נו שויין. לא נפתח ת'נושא אבל...ג. חללי מגרון

אני בטוח שיש לאנשים כאן בטן מלאה על התופעה הנקראת הר המור וגרורותיה, ואכמ"ל.

לא רואה פה ביזוי ת"חים.אלירז
את מודעת לכך שאת מוטה?orenzauda

למה זלזול בדרכה של ישיבה אינו זלזול בת"ח שמלמדים בה?

אני לא מוטה. זלזול בישיבה אינו אומר זלזול בראשיה!אלירז

כבר צמחו לי קרניים מכל המתלוננים באישי שמחילים את הגדרת "ביזוי תלמידי חכמים" על כל גינוי של ישיבה או מוסד שיש בו שמץ קשר לתורה.

אתה מוזמן לפנות באישי, אתן לך את השמות של הבחורים כדי שתוכל להצטרף אליהם בפנייתם לרבנית מלמד.

מהיכרות איתם, הם יסתדרו...צחינא מיא

ולמה את צריכה לעייף את עצמך עם כל הנודניקים האלה?

תביאי להם רב אחד רציני, שסובר שהלכתית אין בזה ביזוי תלמידי חכמים -

ואז נראה מה יש להם לומר...

לא קשה מדי. בטח לא בשבילך...

שאלתי "למה?" ואת אומרת לי- זה ככה"orenzauda
נכון. כי כבר נמאס לי מהחפירות האלו..אלירז

שנה ומשהו אני מנהלת בפורום - והחפירות על הנושא בלתי נגמרות

תמיד עם אותם חירטוטים.

תעשו טובה - לכו תשברו ת'ראש עם הרבנית מלמד..

לי נמאס!

ועניתי לך כאן - אם תקרא בין השורות, שאני חושבת שההגדרה שלך ל"ביזוי ת"ח" רחבה מדי..

אין שום בעיה בלבקר החלטה או דעה של רב.

השאלה היא על הדרך ועל צורת האמירה.

עם יכולת הסברה כזו גם לי היה נמאסorenzauda

תהיו בריאים.

תקרא שוב.אלירז
מה אתה רוצה מחיינו?יהודי מרמ"ג

לטוואקים זה קללה?די"מ

סוף סוף אתה אומר משהו לעניין

לא דיברתי עליך...orenzauda

הגבת לידי"מ
חחחחחחחחחח........תג מחיר
ל y.sאנונימי (פותח)
אני במקומך לא הייתי צוחק אלא הייתי הולך לחדר ההנצחה שלהם לראות כמה נופלים יש שם שבזכותם אחד כמןך צוחק
בלי לפגוע באף אחדג. חללי מגרון

רחמנות על הרבה ממי שנהרג שם. מת מוות מיותר.

עי' בהספד של שושי גרינפלד על אחיה שנהרג במלחמת לבנון השניה או בעופרת יצוקה.

אני יודע שהרבה כאן "ידלקו" עלי- אבל אם רוצים ארחיב את הדברים באשכול אחר.

הרבצמ"ח עוזיאל זצ"לorenzauda

שלח את שני בניו לקורס קצינים בצבא הבריטי, כדי להילחם בנאצים.

בלי קשר למעשיו האחרים של הצבא הבריטי, שמן הסתם היו זוועתיים, ככל צבא גויים.

בו בזמן, הבריטים החזירו אניות עם יהודים לאירופהאנונימי (פותח)

כן סרבו הבריטים להפציץ את פסי הרכבת לאושוויץ.

בו בזמן, אנשי לח"י הרגו  קצינים בריטים. 

בימים ההם בזמן הזה.

יותר פשוט להתגייס לצבא הבריטי מלצה"לג. חללי מגרון

צה"ל זה צבא שמונהג בידי יהודים שלוחמים נגד חוקי התורה.

מצבא גוי כמו הצבא הבריטי- אין בכלל ציפיות, כך שזה פחות חמור.

מה שרציתי להגידorenzauda

שמי שמת בצה"ל - לא מת לשווא, ובוודאי הרוגי מלכות אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן.

כי אפשר וצריך להפריד בין מעשי צה"ל הרעים (גירוש יהודים) לבין הטובים (כל השאר).

אחרת, אנחנו מוציאים לעז,חלילה, על אותו צדיק ששלח את בניו לאכול נבלות וטריפות ולבטל תורה בצבא של רשע בחלקו הגדול על מנת להציל יהודים.

בשביל לא לעורר פולמוס אענה לך באישי- אבלג. חללי מגרון

אני מחלק בין החייל הפרטי בצה"ל שהוא בבחינת "תינוק שנישבה" שנהרג סתם בגלל כללי המפקדים שעליו.

כמובן שאין בריה יכולה לעמוד במחיצתן כי הם הרוגי מלכות- אבל רובם נהרג על חילול ה' ולא על קידוש ה'.

גירוש יהודים זה לא הדבר היחדי הרע שצה"ל עושהדי"מ
זה אומר שזה היה נכון וחכם?די"מ
מגוחך... אלירז

א. להגיד שאתה מכיר דעות "לכאן ולכאן" - כי למדת במכינה בעלי - זה מצחיק.

אתה כנראה מכיר רק את הזרם הממלכתי, ומשתייך אליו בדעותיך. מעבר אליו, לא שמעת הרבה הסברים לאג'נדות "קיצוניות" יותר ממך.

ב. אם נתעסק בכמות הידע שלי על מחתרות, דווקא שם, אני יכולה לומר באופן די ודאי - למדתי יותר ממך.

ג. אם מדברים על ללמוד כדי לא להמיט אסון - כך כותבים "להמיט אסון" ולא "להמית אסון"..

לפחות שלא תפגע בשפה העברית!

ולטיעונים היותר ענייניים:

הטענה המטופשת הזו של "לרדת לרמתם" של הערבים במלחמה מולם "זה לא מתאים לנפש היהודית שלנו" - היא טענהנ נוצרית ולא משתייכת לתורת ישראל ולדרכם של לוחמים בשם ה'..

בעצם - כיון שאדם הוא נאור יותר, כשיבוא אויב לרוצחו נפש - הוא ישיב בחיוך ובשתיקה, כיון שזה לא לרמה שלו "לדפוק מכות" בחזרה (מינימום) או להרוג אותו (נורמה).

לך ולכל חבריך ההזויים -אני מציעה להישאר במכינה בעלי, ובשמורות הטבע המוגנות של הציונות הדתית, להרגיש משפיעים ומועילים, עד שיבואו ערבים או מקבלי ההחלטות - ויהרגו אתכם כשתהיו כ"כ מופתעים.. שעד לבית דין של מעלה - לא תצליחו להבין "איפה טעינו?"...

אני חושבת שישמחו לפתוח שם סימפוזיון בסגנון "הציונות הדתית - לאן"..

^^^ למרות שלא מסכים עם כל מילה.צחינא מיא

אורות, המלחמה ב:

"אנו מסתכלים בדורות הראשונים, המסופרים בתורה, בנביאים ובכתובים,

אותם הדורות שהיו עסוקים במלחמה - והם הם הגדולים שאנו מתיחסים

אליהם בידידות וגדולת קודש. הננו מבינים, שהזיק הנשמתי הוא היסוד:

אותו מעמד העולם, שהלך במרוצתו אז, שהיתה המלחמה כל כך נחוצה

בו, הוא גרם להופיע את אלה הנשמות, שהרגשתן הפנימית בתוכן שלם

היתה..."

שמע מינה שדווקא מציאות של מלחמה, שהיא לכאורה מציאות גסה, לכאורה

היענות לטבע הלוחמני האלים של האויב, של אומות העולם "שהיתה המלחמה

כל כך נחוצה בו" - היא זאת שהצמיחה את גדולי ישראל. "עדינו העצני".

בקשר לקטע האחרון בהודעה,ח"וborntobejewish
למכיניסט הכליאנונימי (פותח)

שלום! מה שלומך? אתה יודע שזה שלמדת במכינה בעלי זה לא הופך אותך למבין גדול...

במיוחד שכולם יודעים שהמטרה וההתמחות של המכינה זה להכנס לתפקידים משפיעים בצבא..

אז כל אחד ומה שמתאים לו.. אז אל תגיד לאלירז שהיא טועה כי במגרש המשחקים של הגבעות היא מבינה יותר ממך

וגם אני ראיתי את הסרטון עם הקושמרו, ואפילו שהבנות צעירות ולא עברו "צבא" כמו בנים, הערצתי אותם!

הם פשוט בנות אמיתיות ללא כל חשבונות קטנים כמו שעוברים אצל הדתיים הלאומים שמתנגדים לנוער הגבעות..

וכן, הסרט חוזר על עצמו "בזכות נשים צדקניות נגאל!!!!" ושוב, אל תלמד אותם איך להתנהג כשאתה לא נמצא שם בגבעות אלא "מקרב" ו"משפיע" על החילונים בצבא, ובאקדמיה..... ואני מאלה שנמצא בשתי המקומות..

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשהאחרונה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה

אולי יעניין אותך