אני כנראה אדם נאיבי, או קונספירטור הזוי.צחינא מיא
כי משום מה נדמה לי שזה עיוות מכוון של ynet, כהרגלם בקודש.
ראיתי בעיניי הרבה אבסורד.
זה ממש לא נראה אמין.
הלוואי! אז אני אשמח להתפכח, ואודה לך מאוד.צחינא מיא
יש הרבה בשורות רעות דומות, בהן אני אומר לעצמי:
צחינא, נכון שהלוואי וזה לא נכון, אבל בינינו - בוא נהיה ריאליים...
כאן, הלב פשוט ממאן לקבל.
לאור כל ההיכרות הקודמת עם הנוגעים בדבר.
מהכרות מוקדמת ומסויימת עם גורמים ברבנות הצבאית.צחינא מיא
ההבדל פשוט וחבל שאינך מסוגל להבין זאתאנונימי (פותח)
הרבנים שמתנגדים לסירוב פקודה (לפחות אלה שאני שמעתי) אומרים שהחייל שעושה זאת לא עובר על איסור הלכתי. כל אחד מנימוקיו ההלכתיים. ואנא, אל תכנס לדיון עצמו, כבר דנו בו מספיק והדברים ידועים. זה שהרבנים שלך (אם יש כאלה) סוברים אחרת לא הופך את דעתם התורנית של רבנים אחרים ללא לגיטימית ולא מתיר לזלזל בהם.
הציטוט שמובא בראש האשכול הנוכחי חמור בהרבה. לפי המפורסם באתר ynet (ותרשה לי לקחת זאת בע"מ, עד כה שום אתר לא הביא זאת חוץ מהם) הרבצ"ר אומר שהפקודות מעל ההלכה. כלומר אין כאן דיון הלכתי האם משהו מותר או אסור מבחינת ההלכה שכן בכל מקרה (לפי ynet) הפקודה חשובה יותר מההלכה. זוהי אמירה שונה לחלוטין מרב שסובר שההלכה מתירה לא לסרב פקודה.
זה אותו דבר במילים אחרות ויותר מתוחכמות, לא?אנונימי (פותח)
ההגיון שלהם:
סירוב לבצע פקודה נגד ההלכה --> אי קיום המשימה
אי קיום המשימה --> החלשת הצבא (כי היום מתנחלים מסרבים ומחר שמאלנים ומחרתיים חייזרים ירוקים ממאדים)
החלשת הצבא --> פיקוח נפש
פיקוח נפש --> דוחה את כל התורה
משמע שחייבים לבצע כל פקודה שהיא נגד ההלכה ואף פעם אין מצב שצריך לסרב פקודה.
זה רק אומר שיש רבנים גדולים שגדלותם נמדדת בזה שהם יכולים להגיד דברי כפירה בלי להשמע כופרים, ויש רבנים צבאיים לא מתוחכמים שנטולים את יכולת העירבוב ואומרים את מה שהם חושבים ראסמי. בתכלס יש ביניהם הבדל?
לא, זה לא אותו דבראנונימי (פותח)
א. יש רבנים גדולי תורה (שאינם רבותיי וגם אני איני מצליח להבין את שיטתם) הסוברים שאין כלל איסור במסירת שטחים לגויים בזמן הזה. זוהי שיטה הלכתית המבוססת על מקורות הלכתיים מובהקים ושלפיה אין כל איסור הלכתי במילוי פקודת הגירוש.
ב. יש רבנים גדולי תורה (כנ"ל) שסוברים שברגע שהמדינה החליטה להסיר את ריבונותה מאיזור מסויים למרות שהדבר אסור הרי שלחייל הפרטי אין יותר מה לעשות בנידון וממילא גם אין מניעה ממילוי הפקודה (ושוב, אל תכנס לויכוח לגופם של דברים שכן הוא נדוש ולא יוביל לשום מקום רק ציינתי את עמדתם) מכל מקום ודאי שגישה זו אינה אומרת "הפקודות מעל הכל" שכן במקום שהפקודה כן תסתור את ההלכה הם יגידו לסרב פקודה.
ג. הדעה הכי קרובה למה שאתה מנסה לומר היא הגישה ששללה את סירוב הפקודה מחשש להרס הצבא. אך גם בנידון דידן אף רב לא נתן הוראה כללית שבכל מקום הפקודה קודמת להלכה אלא רק למקרה הספציפי. יש מקום לרבנים להעריך צורך של שעה מסויימת שבו מצווה מסויימת נדחית מבלי להתיר זאת באופן מוחלט. ערעור על הסמכות של רבנים לעשות זאת הופך אותנו לקראים ושומט את הקרקע מהוראות שעה שתקנו כל גדולי הדורות. מי שמסיק מהוראת שעה של רב מסויים שהדבר מותר תמיד ובל מקרה אינו אלא טיפש.
ההתממות שלך כאילו אין הבדל בין ההתייחסות הספיציפית לסירוב לפקודת הגירוש לאמירה של "הפקודות מעל הכל" חושפת ראיית עולם חד מימדית ושטחית שלא מסוגלת להבין את עמדתם של גדולי ישראל ומאפיינת את מי שאולי קרא ושנה אך לא שימש תלמידי חכמים שעליו המשנה באבות אומרת "אפילו קרא ושנה ולא שמש תלמידי חכמים זהו עם הארץ"
תסתכל על המכלול, לא על הפרטאנונימי (פותח)אחרונה
יש רבנים, כמו הרב עובדיה, שאומרים שמותר הלכתית למסור שטחי א"י במצב של פיקוח נפש. זאת דעה לגיטימית, זה משהו אחר. לא על זה אני מדבר.
אני לא מדבר עליו, אני מדבר על רבני הר עציון, המכינות ודומיהם. בתכלס מבחינת אותם "גדולי תורה", אין שום פקודה שנוגדת את ההלכה. לפעמים יש תירוץ כזה ואחר (מותר למסור א"י, מותר לגרש יהודי מביתו באלימות אכזרית כי יהודי אינו אדם לפי מה שכתב הגר"א היטלר זצוק"ל בשו"ת מיין קאמפף). אתה יודע מה? נניח. אבל אותם "גדולי התורה" לעולם לא יתקלו בפקודה כלשהי בכל תחום שהוא שנוגדת את ההלכה. למה? כי לדעתם אין דבר כזה. מהטעם שהסברתי לעיל, כי מבחינתם שלמות הצבא והעם זו מטרה עליונה ומטרה עליונה דוחה את כל התורה כולה. להגיד שהפקודה גוברת על ההלכה זה בדיוק כמו לומר שלא יכול להיות לעולם מצב בו פקודה של איזה קצינון צעיר סותרת את ההלכה. ההבדל הוא רק בתחכום המילולי של המסר.
זאת הסיבה למה מותר.. לא?גלוק17
אם לא נקיאם מתוכנו, במה נהיה שונים מהרפורמים?אביר על סוס
די למה צריך לפתוח על נושאים כואבים כאלו דיון...משה נריה
חבל על ההשקעה, חבל על המרץ...
לצערי בגירוש שפטנו רבנים בלי לדעת מה הייתה המטרה שלהם...
כשלנו...
בדיוק כי הם כואבים!אלירז
אין בשר המת מרגיש באיזמל.צחינא מיא
ככה זה לא יכאב.
שים לב לניסוח המוערפל שמופיע עכשיו ב-ynetאנונימי (פותח)
כבר לא כתוב: "אמרו הרבנים שנכחו בכנס" אלא : " אחד המשפפתים אמר ל-ynet כי "פקודות הצבא הם מעל לכול, ואיפה שיש דילמה או פער בין הלכה לפקודה של מפקד, אנחנו מסבירים לחייל שהפקודה קודמת לכול, בין אם מדובר בתרגיל או בפעילות מבצעית, או אם זה בטקס או אירוע שמופיעות בו נשים""
"אחד המשתתפים בכנס" יכול להיות המנקה, איש ההגברה, מזכיר של אחד הרבנים או כל אחד אחר. ynet כהרגלם פרסמו ידיעה שקרית וכדי לרדת מהעץ שעליו הם טיפסו הם שינו את הניסוח שינוי קליל ולא מורגש אך משנה את כל המשמעות השערוריתית שהיתה בידיעה המקורית שהבאת.
מוזמנים לראות הדברים בקישור הבא
^^^ זמיר, יישר כח!!! לא חשבתי אחרת.צחינא מיא
ישתבח שמךorenzauda
איפה אביר על סוס?
אני פה, מה השתנה?אביר על סוס
מבזקון קטן מynet, שגם הוא שוּנה בסוף.צחינא מיא
כנראה שהשקרנים שינו את הנוסח, כי הבינו שמישהו שׂם לב.
אני עדיין מחכה לקישור לאייטם מערוץ שבע (אם זה היה נכון עובדתית היתה,
כמתבקש, כותרת ראשית).
אנא ממך, עשה את המינימום הנדרש כדי להשתיק אותי.
זה לא "המסר שיצא משם"אנונימי (פותח)
זה מסר של אחד הרבנים הצבאיים ואכן זה חמור מאוד ויש למצוא מיהו אותו רב שאומר זאת ולהוקיע אותו.
אבל זהו לא המסר שאמרו הרבנים הצבאיים בכללם והרבצ"ר בפרט. ויש להניח שהם גם לא ידעו מה אמר רב אחד לעיתונאי של ynet.
מה שבטוח זה שעצם זה שהניסוח בכתבה שונה זה אומר שגורם כלשהו ברבנות הצבאית פנה ל-ynet במחאה על הניסוח המקורי, אחרת שום אתר לא היה משנה את נוסח הכתבה שפרסם.
מה שלומך צדיק?orenzauda
ynet שקרנים.
איפה יש ת"ח בעסק הזה? מי שעושה דברים נגד התורהתג מחיר
הוא פושע!
מעניין שבלי להתכוון - הוא ^^^ נתן הוכחה מצויינת.צחינא מיא
אפילו ההוכחה האולטימטיבית, לכך שחייבים להיזהר בכבוד תלמידי חכמים,
בפרט בפורום הזה.
וגם הוכחה לעד כמה הקשקושים של הלצים המבזים כאן - לא נסמכים אפילו
על כרעי תרנגולת...
אז אנא ממך, שלח סירת הצלה להושיעני.צחינא מיא
אם יש בידיעה זו קמצוץ של אמת, לא היית צריך להגיע עד למבזק בynet,
כלומר: אפילו לא אייטם, כשאותו המבזק עצמו שוּנה בסוף.
למה הכתב של ערוץ שבע לא מציין את מה שהבאת?
"אשרי" מי שמיקל על סמך "כתב ynet מנוול"צחינא מיא
בהלכות כבוד תלמידי חכמים.
כעת אני מבין עם מי יש לי עסק.
לא יהיה עניין להמשיך להתווכח איתך.
קשקש כאוות נפשך.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...