סקר...~מישי~

אני רוצה לשאול כמה שאלות ואשמח אם תענו..

1. אתם לומדים בשיעורים? מבקשים רשות מהמורה או סתם מתחת לכסא או משהו (כי אני ממש רוצה לעשות את זה לפעמים אבל דוגרי זה קצת גניבת דעת, לא?)
2.מה עושים עם שיעורי בית ומבחנים- מחפפים? לא עושים ש.ב וכן לומדים למבחנים? לומדים לחלק מהמבחנים? כי יש מקצועות שכן צריך ללמוד טוב אחרת ממש נדפקים (שנה שעברה חפפתי את החיים שלי במתמטיקה וכמעט הלכתי ל4 יח' רק בסוף הנשה התאספתי על עצמי ולמדתי ובזכות זה אני ב5 ואני לא רוצה לרדת...)
3.מבקשים הקלות ממורים? (שיוותרו לכם על כלמיני דברים שלא תצטרכו לעשות)
4.מה עושים עם מבחנים שבמשך זמן החידון? דוחים חלק מבקשים מהמורה לוותר על חלק מהמבחנים? (מבחנים מתמטיקה ופיזיקה ואנגלית לדוג' צריך ללמוד רציני לפני המבחן- מה עושים?)
קשה לי לתמרן עם ביה"ס והחידון... אשמח שתייעצו (וגם תענו על השאלות שלי).

תשובות (משעמם לי)דניאלהה

1) כן ככה אני מעבירה את כל השיעורים חוץ ממתמתיקה ומגמה (כי זה חשוב)

2)לא מחפפים עושים ש.ב. בכיתה

3) כן מהמנהלת היא מתה על תנ"ך

4)לומדים עליהם ביג דיל כמה כבר צריך ללמוד?

תביאי עוד בנות ללמוד איתך ככה יהיה אוירה וזה יותר כפי, וגם המורה תראה שזה קבוצה גדולה ואיכותית אז היא תרשה לפספס

(אני בכלל נכנסתי בגלל שהחברה הכי טובה שלי עשתה את זה ולא רצתה לבד)

אני לפעמים לומדת עם בנות...~מישי~

אמ... לגבי 4. זה תלוי איזה מבחנים. נגיד הסטוריה אני צריכה ללמוד כמעט את כל החומר לבד וגם יש בגרות הנשה ומתמטיקה ופיזיקה זה ממש לא ביג דיל (טוב אולי פיזיקה לבנתיים זה לא הרבה זמן ללמוד..) אבל כן אני יכולה ללמוד פחות...
ולגבי 1. שאלה לכלל המשתמשים ואשמח אם גם את תעני לי- זה נראה לכם נחשב גניבת דעת ללמדו תנ"ך ללא ידיעת המורה (ולנסות להסתיר את זה כי מורות אצלנו כמה שזה תנ"ך וזה עדיין מעירות כשלומדים להן בשיעור משהו שלא קשור). 

אמממאילת.

1. לא. היתה תקופה שבה הייתי עם תנ"ך פתוח ומחברת פתוחה, אבל עכשיו כבר לא. לדעתי תדברי עם המורות מראש. תביאי את זה ממקום שקשה לך עם זה שמסבירים את החומר הנלמד הרבה פעמים ומשעמם לך. מקסימום בקשי אישור מהמנהל.

2. כשאני מחפפת, זה לא בגלל החידון. יש לי בגרויות בכל המקצועות השנה, ואני גם עושה כמעט את כל הבגרויות של שנה הבאה השנה. (אם אני אחפף, אני אתקע עם זה שנה הבאה.)

3.כבר לא. אולי לקראת החידון אני אבקש.

4.דוחים חלק, ומחפפים בחלק.

האמת היא שאני לא חושבת שאני יכולה לגשת עד כדי כך ברצינות השנה.
תהילה - סליחה שאני מסיטה ממך את הדיון, אבל רציתי לשאול את זה בלי קשר - זה נראה לכם ישר לגשת לחידון, אם למעשה אני לומדת במדרשה, ורק ניגשת ב2-4 שאלונים דרך האולפנה שלי? (זה מה שאני בעז"ה עושה שנה הבאה)

לאילת~מישי~

לאילת- אני חושבת שאם את רוצה לגשת לחידון שנה הבאה יהיה יותר ישר אם תעשי את זה במבחנים מחוזיים של מי שלא נבחן מביה"ס ותשאלי אם את יכולה כי אם את בת לא יותר מ-18 לכאורה את יכולה לגשאת לא משנה באיזה כיתה את. איחולי על ההחלטה ללכת למדרשה שנה הבאה והרבה בהצלחה!

הבעיהאילת.

היא שההגדרה של מי שיכול לגשת, היא תלמידי ט' - י"ב.

אני כמעט בטוחה שזה לא הולך לפי גיל. (אם כן, מעניין אותי איך זה עובד מבחינת קופצי הכיתה ויורדי הכיתה למיניהם.)

השאלה היא יותר האם לגשת עקרונית. כלומר - השנה אני בספק רב אם זה יילך טוב, ואני רוצה לדעת אם עקרונית אני יכולה (וזה ישר) לגשת שנה הבאה, או שהשנה היא ההזדמנות האחרונה שלי.

ותודה רבה

אצלינו (לי לפחות) המורה דווקה מעודדת אותי ללמודדניאלהה

ככה אני לא מפריעה לה ומדברת עם בנות ואת יודעת

המורות מאוד מעודדות~מישי~

אבל א. זה לא אומר שכולם רוצות שאני אלמד בשיעורים שלהם
ב.אני מתפדחת לבקש (במיוחד מאלה שלא יודעות שאני מתמודדת בכלל). אז אני פשוט צריכה לקבל תעוזה ולבקש למרות שאני מתפדחת כנראה...

אני... (תשובות של זיינוקית=))אחת העם...

1. לומדת הרבה!! אני לומדת  בד"כ דברים בע"פ שאני מכינה מראש בדפים (מעתיקה ממאגר ספרות הקודש, ומסדרת בטבלה לפי פס')/ לומדת לפי המצברוח..

אני לא מבקשת מהמורה כי אני לומדת בשיעורים שאני יודעת את החומר.... וגם בכללי אני גם לא מסתירה את זה שאני לומדת...לא אכפת לי אם המורה רואה...

(אבל בגלל שאנחנו לא צריכות לסכם זה לא כ"כ נורא...)

2. אני לא מסוגלת לבוא בלי ש"ב... אבל למבחנים אני לא כ"כ לומדת...

3. אעי בכיתה ז' אז אין כ"כ על מה לבקש הקלות...

4. כשהיה את החידון העירוני (לא כ"כ בלחץ כמו המחוזי הארצי וכו' אבל בכל זאת...), ביקשתי מהמורות לדיחות לי מבחנים...

ובכללי עצה חפורה אבל נכונה!!

פשוט תכנון זמן נכון!!

תודה על התשובות~מישי~

אם יש לך דפים במחשב נשמח אם תעלי לפורום... האמת שי לי כמה דברים שעשיתי ואני עושה עכשיו אסדר ואעלה כשאגמור....

קבצים והמלצות...אחת העם...

יש לי במחשב:

שיר השירים מסודר (בטבלה עם פס')

החידונים של חידוניסט... (15-50,51-62)

השוואות שהעלו לפורום (מסודרות)

איך ללמוד

ועוד קבצים/דפים אמיתיים של מקומות, תאריכים, תארים, אנשים, צמחים, מאכלים,חפצים ביטויים/פתגמים/ניבים,ופס' שכדאי לזכור לחידון... (את האחרון פשוט תוך כדי קראיה כותבים...)

למי שרוצה - כמה המלצות לסדר של הדברים במחשב...

לעשות תיקייה נפרדת לתנ"ך שבתוכה יהיו הנושאים:

1. תורה (עם תיקייה לכל חומש,כנ"ל נ"ך)  2. נביאים 3. כתובים

בתיקייות האלה שמים קבצים שמתאימים רק לספר לו הוא מתאים, אפשר לשים גם כל מיני פירושים שרואים וכו'...

4. שאלות. בתיקייה זו כדאי לשים:

*השוואות של נושאים ממוקדים לדוג' השוואות של עולה וזבח, מכות מצריים, מילות מפתח (כרם, תפילות, אבל)

*השלמות פסוקים- בתיקייה זו שומרים את כל מיני קבצים של השלמות פס' למשלי, קהלת, שיר השירים וכו'.

*קבוצות של נושאים כלליים: לדעתי כדאי לעשות על:

אנשים, תאריכים, מספרים,מקומות, פס' שכנראה יופיעו בחידון, פתגמים/ ביטויים(הכי חשוב) ומומלץ מאוד גם צמחים, מאכלים, חפצים, ותיאורים (לדוג' קל ברגליו כאחד הצביים אשר בשדה..).

שאלות לתירגול: קבצים של מי אמר למי, על מי נאמר, וכו'...

5. למי שצריך - תיקייה של איך ללמוד

אני אשמח להעלות הכל רק שאני לא מצליחה להעלות...

לאחת העם..~מישי~

תודה רבה! האמת הרעיון של תיקיות בנושאים זה ממש טוב... כי אצלי במחשב זה ממש מבולגן ולא יעיל... 
אני אנסה לסדר כמו שאמרת זה נראה לי ממש מצוין. 
לגבי הקבצים שאת לא מצליחה לעלות- זה בגלל גודל הקובץ? אם כן אז אולי את הקבצים הקטנים תצליחי לעלות.. האמת שאני לא כ"כ מבינה בזה... ואני באמת אשתדל לעשות סדר ולעלות בשבועיים הקרובים (כי השבוע אני לא בטוח אספיק) עוד דברים לאתר... 

תודה רבה!

...אחת העם...

אז זהו, שגם אני לא ממשמבינה במחשבים...=) והקבצים רובם ממש קטנים.

(עמוד אחד או שניים, אבל יש גם כאלה של 40 עמודים..) (אגב, אני חושבת שכל הקבצים הם מהפורום/מהאתר של נח"ת ככה שיש אותם גם פה אם למישהו זה דחוף עד שאני אלמד איך מעלים קבצים...)

....Rבה Cמחהאחרונה

איך מעלים קבצים - לוחצים על "תגובה" - העלאת קובץ - נפתח חלון - שוב העלאת קובץ - נפתח חלון עם כל קבצי המחשב ומתוכם את בוחרת את הקובץ שאת רוצה להעלות...

מקווה שעזרתי - מלא מלא ב"הצלחה!!

התשובות הם לפי מה שעשיתי שנה שעברה:ענבל

1. הרב נתן אישור לצאת משיעורים שאני חושבת שמיותרים לי (וזה כלל אנגלית במידת הצורך וגם כל שיעור אחר) ואז המורות הרשו לי בלי בעיה והייתי יוצאת.

2. אומרים למורה שאת לומדת והיא מוותרת. מתמטיקה מוצאים זמן. הרי את לא כל היום יושבת עם התנך. אז תקדישי זמן לש"ב של מתמטיקה אם זה כל כך חשוב לך ובשאר הזמן תנך. (חוץ מהזמן שכבר אין לך כוח )

3. כן! כן! ושוב כן! מגיע לך! את לומדת לחידון, את לומדת תנך. המורות מבינות ומרשות. לרוב דוחים את המטלות לאחרי שתיפלי מהחידון או שתזכי בעולמי.

4. מבחנים- תלוי באיזה מקצוע. בקיאות אני מניחה שאוותר כי....... נראה לי שזה מובן. אבל מתמ', אנגלית, פיזיקה, ביו'- דוחים לאחרי החידון.

התשובות גם מיוחסות רק לאולפנית שלי ויש סיכוי שחלקן לא יתאימו לך מכיוון שאצלך לא ירשו או משהו.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך