יום עצמאות קרב ובא!עמית-טליה

אז מהו יום עצמאות בשבילכם?

ואיך אתם הולכים לחגוג אותו?

שיהיה שבוע טוב!
ורפואה שלמה לרב מרדכי אליהו ולרב יוסף שלום אלישיב שליט"א

רפואה שלמה...אנונימי (פותח)
יום עצמאות אומר לי אמממ פשוט מאוד, המילה עצמאות זאת אומרת "חופש", חופש של החלטות המדינה, בלי שום או"מ על הראש ובלי ארה"ב על הראש, או כמו שכבר אמרו גדולים ממני זה לא יעזור למדינת ישראל להתחנף למעצמות כאשר לא תיהיה מדינת ישראל...
אני חושב שבמקום לשפוך מליונים של כסף על דברים טיפשים כדוגמת זה שרוצים להציג משהו סשמיים בערים המרכזיות, הדבר הזה עולה הון תועפות, במקום זה שיתנו ביום החג הזה סיבסוד של הלחמים והאורז וכד', לעזור לאזרח הפשוט במה שהוא צריך ולא במה שהוא לא צריך...

חשוב..DVIRespet
באולפנא.. הביאו לנו קטע שכביכול ילדה כתבה לילדה אחרת שהיא מדריכה בבנ"ע.. על מה זו עצמאות.. היא כתבה שם דברים קשים ונכונים כמו..

הנה הוא כאן:
לכבוד חברתי חרות
השלום והברכה!

שמך חרות כי נולדת בה' באייר, מכיוון שאת שייכת לתנועת בנ"ע.
ברצוני לשאול אותך מספר שאלות, מקוה שתוכלי לענות לי תשובה מספקת.

א.רצינו מדינה יהודית, אך מה קיבלנו? מדינה שבה ראשי העם מחללים שבת ואוכלי טריפות, מדינה שבה הקניונים פתוחים בשבת ומוכרים חזיר.

זו מדינה יהודית? על זה צריך להודות?

ב.יום העצמאות-הלזה יקרא עצמאות!
אנו עושים מה שארה"ב רוצה שנעשה, לא מיישבים את יהודה ושומרון כי ארה"ב מתנגדת, רוצים לרדת מרמת הגולן כי זה רצון קונדוליסה רייס ובוש.

זוהי עצמאות?

ג.מדוע אתם מתפללים תפילת הודיה ביום העצמאות, אומרים הלל?, הרי בה' באייר תש"ח לא התרחש שום נס, לא נצחנו את האויב, להיפך יום זה היה הפתיחה של מלחמת השיחרור, שבה נהרגו 6000 בחורים.

על זה צריך להודות לה'? על זה צריך לשמוח?

-אני החלטתי השנה לא לחגוג ולא לאמר הלל אלא אם תשכנעי אותי, נסי!

יום עצמאות שמח,
מחברתך הלל.
-------------------

מסתבר שהמנהלת של האולפנא היא זאת שכתבה ת'מכתב..
ובשיכבה שלי הסכמנו עם כל מה שכתוב .. אז היא אמרה שזהו היא מבטלת את החופש לומדים כרגיל לא צריך לחגוג.. ולא הבאנו לה הסבר משכנע למה כן..
תקראו תחשבו ותגיבו.
תשובותי..עמית-טליה
א.קיבלנו מדינה יהודית!
מדינה עם צבא שכל כולו שומר ומגן על עמ"י
שכרגע החיילים יושבים בשמירות,ומתאמנים,ועושים מעצרים,ואוכלים מנות קרב,
ועושים לילות לבנים ועומדים במחסומים ומסכנים את עצמם כדי שיוכלו להגן על עמ"י!!
מדינה עם מפעלי תורה ענקיים שאין ולא היה בשום מקום
עם בתי ספר יסודיים,אולפנות,ישיבות,מדרשות,כוללים,תנועות נוער

אז נכון שהצבא גירש אותנו פעמיים
ונכון ששרת החינוך רוצה לקצץ
אבל האם נכליל עפ"י הדבריים שקורים אחת ל. מול אלפי הדברים שקורים כל יום???

יש לנו שלטון יהודי!
שלטון שלא היה 2000 שנה
והרמב"ם כותב בהלכות מלכות שגם כאשר השלטון אינו דתי ואינו הולך בדרכי התורה,הוא שלטון יהודי!
למעשה בתנ"ך יש לנו מאות סיפורים של שלטון שהיה לא אידיאלי והיה מושחת וכדומה ועדיין תמכנו בו.

למדינה שעשתה קיבוץ גלויות שלא היה כמוהו אעפ"י שהיה ארץ כל הזמן ועד שלא הוקמה המדינה לא עלו מיליוני יהודים ארצה
מדינה שבונה כל יום בית כנסת,שממנת אברכים ורבנים ודיינים
היא בוודאי מדינה יהודית!

היא אינה אידיאלית ועדיין לא סיימנו את הגאולה
אבל היא בפירוש קידמה את עמ"י בצורה הכי גדולה מאז הגלות.

ב.עצמאות זה כאשר איננו תחת שלטון גוי
כאשר איננו מסכנים את נפשנו ונתונים לחסדי הגויים
זה שהר"ה הנוכחי מקבל את עצות ארה"ב לא אומר שאנו כפופים לארה"ב
למעשה אם פעם נעיז לעשות משהו נגד דעת ארה"ב אולי נקבל התנגדות עולמית אבל לא יהרגו אותנו וגם אם ינסו לעשות זאת יש לנו צבא שנלחם.
צבא חזק וטוב שמלווה בסיעתא דשמיא ענקית.

ג.ראשית כאשר מודים על הנס,אז בה' אייר אנחנו מודים על הנס הנוכחי
שכיום למרות כל הניסיונות להשמיד את המדינה,אנחנו קיימים כאן
למרות שאנחנו מוקפים מאות מדינות ערב אנחנו על המפה!!!
ולכן צריך להודות גם היום.
איננו מודים על נצחון כולשהו במלחמה,כי לא תמו מלחמות האתחלתא דגאולא,וכך גם כתוב בגמרא שבתקופת אתחלתא דגאולא יהיו הרבה מלחמות ואסונות.
אנחנו מודים על הזכות קיום שלנו בארץ הזאת!
שהיא תקפה בזכות המדינה.

עכשיו שאלה
כאשר יצאנו ממצרים,משעבוד לחירות
מישהו פעם חשב לא לומר הלל או לא לעשות ליל הסדר בגלל המאות אלפי יהודים שנהרגו ביציאת מצרים?
נהרגו יהודים וזה נורא ואיום,אבל זה מזערי לעומת כל הטוב שעשה עימנו ה'
שבזכות גאולת מצרים יכולים אנו להיגאל היום.
ועל כך נודה בפסח!

ועוד שאלה
בפסח מודים אנו שיצאנו משעבוד לחירות
ואילו בה' באייר כאשר ניצלנו מפוגרומים משואות חוזרות ממיתות משונות
אז כאשר יצאנו ממות לחיים
לא נודה?!

שנזכה לחגוג את החג בקדושה ולשמוח באמת בזכות שלנו בארץ הקדושה.

שיהיה חג שמח
"זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו"!!!

אני אנסה להשיב אחד לאחד...אנונימי (פותח)
א) לא הובנו דבריי לגמריי, אני לא מאלה שמעלמים עיינם מהדברים הטובים שיש לנו במדינה אבל אני מאלה שכן חיים במציאות ושמודעים למצב הנוכחי שלנו, אז אכן יש הרבה טוב, אני לא אומר שלא אך בכל אופן יש הרבה רע במדינה שלנו, אני מאמין שלא צריך להלאות אתכם בכל המיקרים האחרונים בהם ניתן לראות את השינאה לדתיים, כגון הסברה מאולצת ביותר של חוק החמץ (ממתי חנות זה לא שטח ציבור???) וגם זה למשל שיהודייה משיחית שעפ"י גידרי ההלכה לא נחשבת יהודייה בכלל עולה לחידון התנ"ך הארצי ובג"ץ לא מוכן להוריד אותה משם (בגלל זה חידון שנערך אך ורק לנוער הדתי, ואפילו בגץ הסכימו עם זה שהיא לא דתייה) ואלו רק המיקרים האחרונים...
אבל שוב אני מציין שלא חסר דברים טובים כמו שכבר ציינת אבל גם צריך לא להיות גמדים טרוטי עניים שחושבים כל הזמן שכולם פועלים רק לטובתם...

ושימי לב טוב אני לא אמרתי שזה לא שלטון יהודי, אמרתי שפשוט מאוד לא חייבים לחגוג את יום העצמאות, כי העצמאות שלנו לא נחשבת בכלל עצמאית, אז נכון שאת אמרת שבכל זאת אנחנו צריכים להודות על המצב ממנו באנו אך בכל אופן ניתן להודות בדברים אחרים לא חייבים לחוג את החג הזה וגם אני לא חושב שעל כל מאורע טוב שמתרחש לעם היהודי צריך לשים חג במיוחד עכשיו כשאין סנהדרין שתקבע את זה...

נכון שאם לא נקשיב פעם אחת לארה"ב אז היא לא תתחיל להלחם מולנו אבל ברור שאם נתחיל לא להקשיב לה, ברור לגמריי שזה יגיע בסוף למלחמה, אל תהי כתנונית ברור שאחרי פעם אחת הם לא יעשו לנו כלום אבל אחרי מספר פעמים הם ילחמו מולנו, כן זה נחשב שהם שולטים עלינו, האמת זאת ההגדרה הקלאסית!!!

סליחה גם לי יש שאלה, אבל איזה חג חגגו עולי עזרא ונחמיה???
מה הם הריי עלו לא"י ובנו מאוחר יותר את ביהמ"ק....מה ברור שצריך לחוג על זה...אז לא תתפלאי לא על כל דבר חוגגים!!!!

עכשיו אני אענה לך...איך את משווה בכלל בין יציאת מצריים לבין קום המדינה??? ביציאת מצריים הטבע שינה כמה פעמים את עצמו רק בשבילנו, את יודעת איזה ניסים גלויים היו במצרים??? אני אפילו לא מצליח להבין את ההשואה, גם חלק מחג הפסח זה "ולקחתי" , את יודעת מה זה גילוי אלוקי לכל עם ישראל, זה שכל החולים נרפאו וזה שכולם חוו חוויה יותר מיחזקאל בן בוזי גדול הנביאים???
תסלחי לי אבל אני אפילו לא מצליח להבין את ההשואה...

בקשר לשאלה השנייה, קודם כל גם במצריים היו אבדות גדולות ואולי אפילו דברים יותר גרועים מפוגרומים, להטביע ילדים ביאור וזה שהשתמשו בתינוקות יהודיים בתור לבנים רק כדי להספיק את המיכסה...
אבל אני חושב שהתשובה האמיתית היא שאנו מודים על ניסים גלויים ניסים שנעשו במופתים שהם נגד הטבע, ז"א היציאה ממצרים מופלאת הרבה יותר מאשר הקמת מדינה...

כמובן ברשותכם...אנונימי (פותח)
תשובותעמית-טליה
לענ"ד יש רע,ואסור להקטין אותו חלילה צריך לשנות אותו
אבל הוא מזערי לעומת הרע שהיה בגלות משמע לעומת הטוב שהמדינה עושה כרגע.
כמו שאמרתי לפסול צבא על גירוש 1 2 3 זה דבילי הרי כל כולו לעמן עמ"י 24 שעות ביממה במשך 60 שנה.

עצמאות עפ"י הגדרה מילולית זה לא להיות עצמאי ותו לא.
עצמאי זה שיש לך שטח אוכלוסיה שלטון וריבונות.
ז"א עצמאי זה חלק מעצמאות אבל לא כלל העצמאות.
אז יש לנו שטח קדוש?כן.
יש לנו אוכלוסיה שמורכבת מרוב עמ"י ושעלתה בזכות המדינה?כן.
יש לנו שלטון יהודי?כן
אעפ"י שאני לא מסכימה שארה"ב יצאו איתנו למלחמה וגם אם יצאו להיות עצמאי זה להיות עם יכולות להגן על עצמך!!
להיות לבד ומוגן!
וזה אנחנו
גם אם ארה"ב יצאו למלחמה יש לנו כלים חזקים מאוד להלחם נגדם.
ולכן ככלל אנחנו כן עצמאיים.
וודאי שצריך להודות ביום העצמאות.

אינני מכירה לעומק את סיפור עזרא ונחמיה
אבל הגלות שלהם הקצרצרה היתה 70 שנה
ואילו שלנו 2000 שנה
ההבדל הוא מהותי מאוד,
ושוב לא אוכל לענות לעומק כי אינני מכירה את מה שהיה שמה היטב.

מודים רק על ניסים שמעבר לטבע?
סליחה אני זוכרת שכל בוקר אני אומרת "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה"
אעפ"י שזה הדבר הכי נורמלי שיכול להיות זה לא דבר מובן מאליו כי יש כאלהשלא קמים בבוקר ועל כן אני מודה כל יום על נס טבעי זה.

עכשיו תגיד לי,איזה מדינה הוקמה במשך 60 שנה והגיעה למדינה כמו מדינת ישראל?אחד הנשיאים בארה"ב אמר שמדינת ישראל אחרי 60 שנה הגיעה למה שאמריקה הגיעה במשך 200 שנה.
איזה מדינה נלחמה בשנותיה הראשונות מול כל מדינות ערב בכלי צבא קטניים מאוד,ניצחון של מעטים על רבים.

נכון שנוח לנו לראות ים פתוח ולהגיד זה נס גלוי
אבל אם נתבונן בהקמת המדינה נראה הרבה ניסים גלויים
ולמה ללכת כ"כ רחוק?
איזה מדינה תשרוד מול כ"כ הרבה אויבים סביבה כשהיא פיצית?

ניסים גלויים קיימים והמון גם פרטיים וגם כללים
השאלה אם אנחנו מצליחים לראות אותם או לא.

בנ"י לא מודים על כך שה' נגלה אליהם
אלא על יציאה משיעבוד לחירות
ובזכות המדינה יצאנו ממוות לחיים
אז וודאי שניתן להשוואת וודאי שצריך להודות.

שאלות...אנונימי (פותח)
נ"ל שלא ירדתי לסוף דעתך כשכתבת "יש רע,ואסור להקטין אותו חלילה צריך לשנות אותו"- הריי יש דברים רעים שהרב קוק כותב בברור שבלתי ניתנן לקדש אותם, ברור שדברים רעים כאלה צריך למעט...
חוצמזה נכון שבהסתכלות כללית צריך לקדש את הדברים הרעים האלו אך זה לא דבר רע למעט אותם, וגם אני חושב שמיעוט של הדברים הרבים זה בעצם תהליך של קידוש-שימי לב...

ההגדרה שלך לעצמאות זו לא הגדרה דתית אלא הגדרה מדינית, מלבד זאת גם לפי ההגדרה המדינית אין לנו עצמאות, עצמאות צריכה לקיים את 4 התנאים הללו ביחד ולא רק שהיא לא מקיימת את ארבעתם אלה היא אפילו את חצי מהתנאים לא מקיימת...ריבונות אין לנו, השלטון שלנו הוא לא שלטון בכלל הוא פועל עפ"י הוראה מדבוהה (ארה"ב) וגם בנוגע לשאר תנאים זה לא כ"כ בטוח, להזכיר לך שיש כמה מליונים במדינה שלך שבכלל לא יהודים??? ושעוד מעט כבר לא יהיה לך שטח...

נכון שגלות של 2000 שנה קשה יותר לחזור אבל אין ספק שעזרא ונחמיה השיגו הרבה יותר דברים עם עלייתם (גם בניית ביהמ"ק) ואנחנו השגנו גם דברים חשובים אך אין ספק שלא מתקרבים באכות הדברים שהם השיגו, מצד הדין לפי קו מחשבתך הם הניו צריכים לחוג גם כן...-הא קשיה

כשאני אומר שמודים לניסים שמעל לטבע אני מדבר על הודאה של ח"ג ברור שצריך להודות על יום יום שאני חיי וכ"ו אבל כל חג שחוגגים זה על נס שהיה מעל לטבע- לכן יציאת מצרים זה שונה...
שימי לב בהקמת המדינה היה ניסים גלויים (גם לא כ"כ ברור) אבל ניסים שמעל לטבע..

סליחה שאני נדחףשלומי20104
סליחה שאני נדחףשלומי20104
סליחה שאני נדחף אני לא מהפורום הזה, במקרה עברתי וראיתי את השרשור הזה.
אז הנה תשובתי: דבר ראשון לשאלות א וב צריך לדעת מדינת ישראל היא מדינה קדושה וכדברי מרן הרב קוק "היא יסוד כסא ה' בעולם"(אני לא זוכר את המקור המדויק).
הממשלה היא רשעה ואותה צריך להחליף כמו שאומר מורי ורבי הרב זלמן מלמד בתפילה לשלום המדינה"העמד בראשה אנשי חייל יראי אלוקים אנשי אמת ושונאי בצע"(מי שאמר להוסיף את זה ראשון זה היה רבה של התנועה הרב נריה בלי קשר לשום ארוע).
ולכן גם אם הממשלה רשעה זה לא מוריד בכלום את הערך של המדינה הקדושה.
מדינה שחלמו אליה סבינו וסבתנו בכל מקום שהיו באשכנז בספרד בתימן ובכל מקום שהיו.
וגם אם מסתכלים על המגרעות אין שום פורפורציה בין מיליוני הדברים הטובים שקראו במדינה לבין הדברים הרעים שארעו בה בשיששים שנה.(סתם אם תסתכל מתי היה כזה עולם תורה ענק בארץ ישראל-לפחות2000 שנה לא היה)

ובקשר לג' אנו מודים לרגע שבו קם בן גוריון והקים את המדינה ליום הזה יש משמעות ענקית עד כדי שיש דיון מתי להגיד השנה הלל ביום חמישי או בשבת כי היום הזה כל כך חשוב (הרב גורן פסק בזמנו בשבת והשמועות אומרות שבימיו כרב הראשי כך נהגו במרכז- לא ביררתי את זה)
צריך לחזור ולהבין (אני לומד בישיבה של הר המורניקים אבל רבותי זה הרב מלמד והרב דב ליאור וכו' ומהם אני אומר דברים אלו) המדינה קדושה בקדושה עצמאית שאף ממשלה לא תוכל לבטל.
כמה הערות: א. "4 הדברים שמגדירים עצמאות" טעות לא מגדירים עצמאות אלה ריבונות.
ב. אם מו"ר זה הרב טל יש לך על מה לסמוך אבל למי שמאמין בדברי רבותינו מרן הרב ורבינו דברים אלו אפליו לא מתחילים.
ג. יום טוב ומי שבאמת אוצה להבין את הדברים יש הרבה חוברות של רבנים גדולים בנושא כמו הרב דרוקמן או הרב מרדכי גרינברג ראש ישיבת כרם ביבנה.
לכו ותחגגו את 'עצמאותכם' ותאמרו קבל עם ועדההאריאלניקהנאמן
הידד לנו עם המיזרוחניקים, הרי אנחנו מקבלים ברב שמחה את שלטון הכופרים, ומודים בשמחה רבה על שלטונם וגזירותם אשר נגד התורה

תתעוררו כי אנחנו נמצאים בחושך גדול

הנה מאמר שאולי יוציא אותנו מהחושך המדיני והרוחני שבו אנו נמצאים:

ממלך אביון למלך עליון
04/06/2007

ממשלות ישראל נוקטות בגישה אנטי-לאומית ופוסט-ציונית מובהקת. גם לשיטתו של הרב קוק תורה אין ולא היתה, ואפילו לאומיות יהודית פשוטה שהיתה, כבר איננה. אז מה נשאר? הרב שמואל טל משיב לטענות נגדו

תיתי ליה לרב דניאל שילה שליט"א, שבסוגיה זו שהיא חשובה וקיומית לכולנו הראה את הדרך ללבן סוגיות בצורה עניינית ומכובדת – כדרכה של תורה – ועל כן גם מצאתי לנכון להגיב לדבריו שפורסמו במוסף זה ("לא חידש מאומה", ח' בסיוון).
בראשית מאמרו ציין הרב שילה שליט"א שהראי"ה קוק זצ"ל, היה היחיד שהציב משנה מחשבתית סדורה ביחס לשיבת ציון. גם אם נקבל את דבריו בעניין זה, נראה לי שעדיין יהיה יומרני מאוד, ולמעשה בלתי אפשרי, לדבר בשמו של הרב קוק למעלה משבעים שנה אחר פטירתו(!) שנים שהיו רצופות תמורות. כיצד היה הרב קוק מתייחס למציאות בה מתגשמת בפועל נבואת הפורענות שלו על ההנהגה החילונית: "היד הרמה, המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת... העומד להיות למשחית ולמפלצת, ולסוף גם כן לשנאת ישראל וארץ ישראל... (אם) היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון" (אגרות א', קמ"ד – עיין שם בהרחבה).

לא על העצמאות

הרב שילה (ורבים אחרים) נסמך בכל כוחו על דברי הרמב"ם בריש הלכות חנוכה, שמציין כאחד מנסי החנוכה את חזרת המלכות לישראל יתר על מאתיים שנה (עיקר דבריו שמוקדשים לישועה מגזירות השמד של היוונים הושמטו בציטוט). ומכאן הוא מסיק שיש ערך לממלכתיות של יהודים, אף אם אינה הולכת בדרך התורה, כפי שהיתה מלכות החשמונאים ברוב שנותיה.
ראשית יש לציין, שעניין העצמאות והממלכתיות איננו נזכר כלל בתפילת על הנסים, או בברייתא שהובאה בשבת (כא בעניין נס חנוכה, והלא דבר הוא! גם לא מצינו "יום עצמאות" לציון כיבוש הארץ והקמת מדינת יהושע בן-נון, מלכות שאול ומלכות דוד. עוד יש לשאול, מדוע המשיכו לחגוג את העצמאות הזו גם לאחר שבטלה. ולבסוף, מה מקורו של הרמב"ם לכך שחזרת המלכות לישראל היתה אחת הסיבות להודאה בחנוכה.
נראה פשוט שאחר שהאריך הרמב"ם בתיאור גזירות השמד הקשות של היוונים ובביטולן על ידי ניצחון החשמונאים, הדגיש שנס חנוכה לא היה אפיזודה חולפת, אלא רווחה בת קיימא. זאת בהנגדה לנס פורים שעליו לא נתקן הלל בדיוק מסיבה זו, שהרי "אכתי עבדי אחשורוש אנן" (גמ' מגילה יד. וערכין י, והצלה רגעית אינה מבטיחה דבר לגבי המחר תחת שליט הפכפך. אמור מעתה, ציון עצמאותה של מלכות החשמונאים אינו סיבה לתקנת חנוכה, אלא תנאי לה (הרב שילה ציטט את סוף דברי הכלבו, אבל המעיין בדבריו מראשיתם ייווכח לראות שזהו בדיוק ההסבר שהוא נותן להבדל שבין חנוכה ופסח, לבין פורים). ממילא נופלת כל ההשוואה (ולשיטת הרב שילה: הקל וחומר) בין מלכות ינאי והורדוס, למדינת ישראל דהשתא. שהרי לא על עצם מלכותם אנו נותנים תודה, אלא על פריקת עול השמד היווני, ששימורה התאפשר במלכות שחזרה. מסיבה זו אנחנו ממשיכים לחגוג את החנוכה הרבה אחרי נפילת מלכות החשמונאים. ולכן אין חוגגים עצמאויות של תקופות אחרות, כי לא על העצמאות חוגגים, אלא על הישועה מגזירות השמד, ולכן עובדה זו אינה נאמרת בתפילה שבה מוזכרות רק הסיבות לתקנה ולהודיה (ואף לשיטתו של הרב שילה, שחזרת המלכות היא סיבה להודאה ואינה רק תנאי, אין היא עומדת בפני עצמה ללא ההצלה מגזירות השמד).
ומכאן לדברי ה"משך חוכמה" (בראשית לז, כד) שציטט הרב שילה. המעיין בדבריו שם ייווכח שלדעתו אין לברך אלא על נס החורג מגדר הטבע (נס פך השמן)! ובמקום אחר כתב (שמות יב, טו): "...ולכך על נס חנוכה, אין היום מורה רק על הדלקת שמן זית וחינוך בית ה' וטהרתו והשגחת א-לקים על עמו בית ישראל בזמן שלא היה נביא וחוזה בישראל... משום שהמנהיגים והשרי צבאות היו הכהנים הגדולים החשמונאים, והיתה חוששת ההשגחה שמא יאמרו 'כוחם ועוצם ידם' ובתחבולות מלחמה ניצחו, הראתה להם ההשגחה אות ומופת בהיכל אשר אינו ידוע רק לכהנים, למען ידעו כי יד א-לקים עשה זאת והם מושגחים דרך נס למעלה מן הטבע". ובמקום אחר (במדבר י, י) ציין בשם הרמב"ם שדווקא חנוכת המזבח היא הסיבה לשמחת החנוכה. העולה מכלל דבריו של המשך חוכמה, שחנוכה הוא חג ישועה רוחנית ולא חג עצמאות לאומית.
ואם ברמב"ם עסקינן, הנה ערכה של ממלכתיות חילונית בעיניו (הלכות מלכים א, ח): "נביא שהעמיד מלך משאר שבטי ישראל, והיה אותו המלך הולך בדרכי התורה והמצווה ונלחם מלחמות ה', הרי זה מלך וכל מצוות המלכות נוהגות בו". מכלל הן אתה שומע לאו, אף אם נביא היה ממליך את ינאי, הורדוס או את דוד בן גוריון ויורשיו אחריו.

המדינה החילונית – תקווה שנכזבה

אז מה נשתנה? הוויכוח בין הרב קוק לבין רבים מגדולי דורו היה האם יש ערך ללאומיות חילונית מנותקת ואף מנוגדת לתורה. אלא שמאז הסכמי אוסלו, ולמעשה עוד הרבה לפניהם, נוקטות ממשלות ישראל (בגיבוי ובעידוד נלהב של שאר מערכות השלטון), בגישה אנטי-לאומית ופוסט-ציונית מובהקת. תהליך זה התעצם והבשיל ב"התנתקות". ובכן, גם לדידו של הרב קוק, תורה אין ולא היתה, וגם לאומיות יהודית פשוטה שאמנם היתה, כבר איננה. אם כן, מה נשאר?
מבחינה זו בן גוריון האפיקורוס היה לפחות פטריוט, שטובת המדינה והלאומיות מול עיניו. והרי אף לשיטת הרב קוק נדונה הציונות החילונית על שם העתיד, מתוך תקווה שתתרומם אל הקודש. שבעים שנה אחרי, ניתן לקבוע בצער אך בוודאות (לפחות כחוכמה שלאחר מעשה), שתקווה זאת נכזבה. שינוי בעז"ה בוא יבוא (דמוגרפית ובחזרה בתשובה), אך הוא יבוא כמהפכה ולא כהמשך ישיר וטבעי. תהליך הגאולה ימשיך בע"ה למרות החילוניות, ולא בגללה.
ההבחנה בין "ממשלה" ל"מדינה", שאולי היה לה מקום בעבר, כבר איננה תקפה בזמננו, ויש בה הרבה נאיביות. שכן כיום אין המדובר רק בממשלות ישראל, אלא בכל שאר זרועות השלטון המרכיבות ומעצבות את המסגרת שנקראת "מדינה", על כל מרכיביה (משפט, תקשורת, אקדמיה, צה"ל וכו').
ההתפכחות שבאה בעקבות העקירה האכזרית מגוש קטיף ופוגרום עמונה, אינה נדרשת לגנאי אלא לשבח. לפלא הוא בעיניי, כיצד ציבור כה גדול לא נותן לעובדות לבלבל אותו, בבחינת "הכית אותם ולא חלו" (ירמיה ה, ג). היריקה שקיבלנו בפנים איננה גשם, והיא משנה באופן מהותי את רמת הציפיות שלנו מהציונות החילונית שהקימה את מדינת היהודים שאינה, ולא היתה מעולם, מדינה יהודית.
אמת שהקב"ה השתמש בציונות החילונית ככלי לקידום תהליכים גאוליים מובהקים (קיבוץ גלויות ויישוב הארץ). אך כבר אמר הגר"ח מבריסק, רבו-סבו של הגרי"ד סולוביצ'יק, שגם על שתי הדתות המונותיאיסטיות הגדולות כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פי"א) שהן מיישרות בבלי-דעת את הדרך למלך המשיח, ומה לכך ולהזדהות אידיאולוגית ורגשית עימן? על כן, את הודאתי העצומה לבורא עולם, גואל ישראל המחזיר שכינתו לציון, איני יכול בשום פנים ואופן לתת ביום שמסמל באופן מובהק את הממלכתיות המתכחשת, מורדת ומתנגדת למלכותו יתברך.
מעבר לכל הדיון האידיאולוגי, חשוב לי לציין שהחשיבות העיקרית של ה"התנתקות" מהמדינה ומהתרבות החילונית היא בתחום החינוכי דווקא. הציבור הדתי-לאומי משלם מחיר אסוני כתוצאה מהדיכוטומיה ומהשניות של נאמנות כפולה לשני גורמים שנמצאים כיום במאבק חזיתי. מחיר זה בא לידי ביטוי החל מסוגיית סירוב פקודה (עיין רמב"ם מלכים ג, ט), ועד לכאב הנורא של החילון המואץ של אלפי בני נוער, לצד "דתיות-לייט" הפושה כנגע במחנה (וכפי שציין ד"ר אשר כהן בצדק ("הציונות הדתית הנסתרת", א' סיוון), על רבים שאינם מקבלים סמכות רבנית כלל, גם לא בהלכות שבת!)
לדידי ברור שכל אידיאולוגיה צריכה להיבחן גם לפי האפשרות ליישמה בשדרות הציבור הרחבות, והתוצאות לדאבון לבנו מדברות בעד עצמן. כשהמדינה היא "שלנו", הרי שבעל כורחנו אנו מאמצים גם את ערכיה התרבותיים, השקפות גיבוריה ותשתיתה האידיאולוגית.
ולסיום, אכן דעת הראשל"צ הרב עובדיה יוסף שליט"א היא שתמורת שלום אמת ניתן לוותר על חלקי הארץ (וזו דעה הלכתית לגיטימית). אולם היום ברור שהמשוואה "שטחים תמורת שלום" אינה נכונה מציאותית, והדבר בא לידי ביטוי בהנהגתו העקבית של הגרע"י בשנים האחרונות. מה לו לרב שילה להלין על הגרע"י על שם העתיד, בעוד הח"כים שאמורים לייצג אותו, מסיעות האיחוד הלאומי והמפד"ל, היוו בפועל את מגש הכסף הקואליציוני עליו הגיש אריאל שרון לכולנו את תוכנית ההתנתקות?
יהי רצון שנזכה לכוון לרצונו יתברך מאיתנו בתקופה מיוחדת ומורכבת זאת, ונזכה להתגלות מלכותו של מלך עליון עלינו במהרה בימנו, אמן.

הכותב הוא ראש ישיבת "תורת החיים"

אריאלניקעמית-טליה
לצערך מפלגת ש"ס אהובתך חתמה בשם הרב עובדיה יוסף
על מסמך שמודה על חגיגות ה60
וזה היה בתנאי שהרב אמר שמוסיפים
שזוכרים אנו שזה היום עשה ה' בחסדי ה' ועל כך נודה בחגיגות אלה"

אז או שאתה צבוע או שאתה תמים.
יש מאמר נפלא של הרב דרוקמן.מ.מ.י.ר
אין לי אותו פה, אבל משהו ממש נפלא.
בכל מקרה, יש לך איזה נימוק הלכתי נגד יום העצמאות?
אני ממש מציע לקרוא את השיחות ליום העצמאות, בספר "כי עין בעין יראו", שיחות מפי הרמי"ם וראשי ישיבת הר המור. באמת כדאי.
איפםה אפשר להשיג את המאמר או את הספר?יהודיה גאה=]אחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך