למה בכלל שירות לאומי?אנונימי (פותח)

אני מאוד מתלבטת מה לעשות שנה הבאה: לעשות שירות לאומי או להתחיל ללמוד.

(רק רגע אחד, לפני שאתם מתחילים להתרגש ולזרוק כל מיני סיסמאות, תקראו.)

נכון, כולם מדברים (או יותר נכון מדברות) על זה עם אש בעיניים, אבל אני רואה כל כך הרבה מקרים שהמציאות כל כך רחוקה מהחלום הזה, של "להציל את העולם" או מה שזה לא יהיה.

אז בתור התחלה- אני באמת מעריכה את הבנות שעושות שירות לאומי. אין לי ספק בכלל שהן נותנות את כולן למען עם ישראל. אני רק רוצה לברר עד כמה זה באמת הכרחי, מה היתרונות ומה החסרונות.

כמו שהבנתי, העלות הכספית שהמדינה מוציאה בכל שנה לא מכסה בכלל את התרומה שלנו. נכון שאנחנו עוזרות, אבל בפועל, משלמים לנו על דירה (חשמל מים וכ'ו) ומשכורת חודשית, וכל ההוצאות האלו, שהמדינה ממננת, עולות יותר כסף משעות העבודה שלנו...

חוץ מזה, האם אי אפשר לתרום למדינה בעוד דרכים, בלי לפספס שנה כל כך משמעותית? למה שלא נתחיל ללמוד למשל? רוב הבנות מתחתנות לאחר השנה הזאת ופתאום מוצאות את עצמן באמצע הלימודים, עם משפחה שצריך לפרנס. וגם הבעל להזכירכן לומד (כי הוא עשה שירות צבאי). אז נכון, אפשר להסתדר. אבל למה לסבך את החיים? מה, שירות לאומי זו הדרך היחידה לתרום לעם ישראל? ממש לא.

יש לי עוד המון דעות לכאן ולכאן ואני שיא המבולבלת אז אני אשמח לשמוע מה דעתכן..

בדיוק השבוע חשבתי על זה...כנרית על הגג=)

נכון, זה שנה שלימה, אבל תחשבי על זה רגע.

כמה זה עוזר! כמה זה טוב! כל אחת תורמת שנה מהחיים שלה, וככה יוצא שתמיד יש את האלה שתורמות באופן מלא וישיר...

ברור שאפשר לתרום לעם ישראל במלא דרכים!

אפילו את יכולה להתחיל ללמוד, ובמקביל לעזור איפה שצריך...

....עץ על מים

יום אחד לפני מעל חצי שנה חברה שאלה אותי מה אני אעשה אחרי שמינית? אם אלך לשר"ל..

ואני כזה בשיא הטבעיות מאחר שאצלינו בבית כל האחיות שלי עשו/עושות שירות... אז ברור כזה שגמאני אעשה את זה...

והיא אמרה לי זה לא כזה ברור, ותכל'ס חשבתי על זה ווואלה זה לא כזה ברור, אני עכשיו רק שישיסטית ויכולהיות שאני ארגיש שיותר טוב לי לעשות משהו אחר, אני חושבת שזה ממש תלוי באופי שלך, וברצונות שלך..

אני באופן אישי נראלי כן אלך לשר"ל, אבל אולי משהו ישתנה עד אז אני לאיודעת, סה"כ אני כולה שישיסטית עכשיו, יש  לזה מליון צדדים לכאן ולכאן, וכל אחת ומה שמתאים לה, אני חושבת שיש בזה מאד הרבה דבר שתורם לבת שירות בעצמה וגם זה להקדיש שנה לעשייה, לנתינה זה משמעותי מבחינתי...

אבל הכל תלוי בכיוון שלך, אם את מחליטה שיותר טוב לך להתחיל ללמוד לכי על זה... את לא צריכה לשחות עם הזרם, את צריכה ללכת עם מה שטוב לך.

בהצלחה ממש!

לטווח הארוך, גם לימודים הם שירות לאומי...נו"ש

כול מקצוע שתלמדי, יעזור למדינה (אלא אם כן את טסה...)

רפואה - יהיה עוד רופא, וככה יותר אנשים יחיו \ יחזרו לעבודה מהר יותר!!!.

עו"ס - מישהי שטטפל במשפחות נזקקות, ותעזור למדינה להוריד את מספר הנזקקים.

היי-טק - פיתוח המדינה!!!! אולי את תיהי זאת שבזכותה מדינת ישראל תזכה בפרס נובל.

וכך הלאה.

אני בעד לעשות (שלא תחשבו...)

אבל תכל'ס, על כול מקצוע אני יכולה להביא לך 4-5 שורות למה הוא טורם למדינה. (אתם מוזמנות לבדוק...).

גם להיות עקרת בית זה טורם (הבאת ילדים, שילמדו תורה, ילכו לצבא וכו')

מי אמר שאת צריכה לתרום למדינה?צחקן

המדינה היא גוף כלכלי. יש לו משרד, נקרא משרד האוצר - והדאגות איך שיהיה למדינה כסף הם שלו ולא שלך.

אל תתרמי למדינה. נקודה. המדינה היא בדיוק כמו "תנובה" - אם לא יהיה לה מספיק הכנסות (מיסים והתנדבות שלך) אז היא תעלה את המחיר. אין שום סיבה שתתנדבי למען המדינה, ובפרט לאור מה שהמדינה עושה.

אני חושב שנכון שתלכי ללמוד.

אל תפספסי שנה כל כך משמעותית. תלמדי את התואר בשקט במקום טוב, ואל תלכי לשרת שרות לאומי.

אם החוק מאפשר לך - לכי ללמוד! אל תבזבזי את הזמן בשרות לאומי, אלא אם כן השרות לאומי ייתן לך ייתרון כלשהו בעבודה או בהמשך חייך, או שייתן לך התנסות במקצוע.

נכון, אל תתרמי למדינה,כנרית על הגג=)

תתרמי לעם ישראל! (שהתקבץ ונהיה למדינה הנוכחית)

למה אתה כל כך מזלזל במדינה?...

המדינה בעד שיווין זכויות לכל אזרחיהצחקן

ונותנת ליהודים להיות אזרחים.

לא מעבר.

אני חושבת שהשר"ל הוא גם תרומה לעצמי, ולנפש שלי.נשמה

אם זו תרומה לעצמך..אנונימי (פותח)

אז בכלל זה נראה לי לא נכון לעשות  ש"ל..

נכון שכמעט כל מי שעשתה אומרת שהיא נבנתה מזה, אבל אי אפשרק לדעת אם זה לא תהליך שקורה מימלא.

וגם ססתם בעין כלכלית, חושב ונמצא שעלות של בת שרות לאומי גבוהה יותר ממה שהיא מועילה למשק.

אומנם אפשר לומר שבכל זאת בקושי משלמים לה והיא-כך נראה- עולה כמעט כלום למערכת,זה לא נכון,תחשבי על כל האנשים שמכשירים מלווים עובדים במערכת שעלותם גבוהה מאוד.

ועוד דרך לראות אם זה משתלם שאלו כמה אנשים שאחראים על בנות שרות במסגרת שאותה הם מנהלים(ראשי אולפנות,בתי ספר,מדרשות לעמקת יהודות וכד') והם העריכו את התועלת שלהם מבת השרות בפחות מחיר ממה שמוצא על הבת בפועל(שכר דירה+רכזת+ימי הכנה+מנהלים של המערת+דברים שאני לא יודעת שקימים בכל ארגון).

בכל אופן אני מאמינה שהתקדמות אישית קורת בהרבה מצבים וכמובן שלא רק ולא הכי טוב בשרות הלאומי כמו שמי שמתקלקלת בשרות,בעיני, הייתה מתקלקלת מימלא בשלב אחר/במקום אחר..

אמאלה! התרומה היא לאנשים, לא למדינה!!!תל-אביבית

התרומה בשרות לאומי היא בראש ובראשונה- כן?? ב-ר-א-ש- -ו-ב-ר-א-ש-ו-נ-ה-!!!!! לעם ישראל!! לאנשים!

שרות לאומי זו שנה של חסד!!!

של חסד נטו.

עם כל הכבוד ללימודים שלך-

יש משמעות עצומה לכל מה שתעשי אחרי שתעברי שנה שלמה של נתינה וחסד.

וזה לא שלא תתרמי למדינה אחרי זה בלימודים, את תתרמי יפה מאוד.. אז פחות שנה... שגם בל נזלזל בתרומה שלה..

אבל העניין הוא שאת בעיקר תורמת לעם ישראל, לילדים שאת עובדת איתם, לעצמך. בנוסף את גם תורמת למדינה.

ותחשבו.. כמה משמעותיות בנות שרות! שהן נותנות את הנשמה ומשקיעות כ"כ.

ועוד משהו- המדינה זה לא כמו עוד חברה. ממש לא. המדינה היא מדינת ישראל, מדינה ש(אם נרצה או לא נרצה) מייצגת את עם ישראל בעולם, היא אתחלתא דגאולה, וכן, יש לנו מטרה להשקיע בה ולקדם אותה.

זה מאוד אינדיבידואליענבל

אני למשל בשונה מיונה קטנה () ךלא מרגישה צורך ללכת לשר"ל.

לא חושבת שזה יותר תורם למדינה מאשר יתרום אם אלמד ואקים בית.

אבל יש כאלה, והן מספר לא מבוטל שחושבות שזה מאוד תורם, ואידיאלי.

תכל'ס אני מעולם לא הבנתי את התרומה למדינה פה.

אבל אם את מרגישה שזה תורם ושאת צריכה את זה אז תלכי.

אם את מרגישה שאין לך למה וזה רק כי כולן (כמעט...) עושות את זה, אז תעשי טובה לעצמך ואל תכנסי לזה בכלל.

כל היישוב שלי עושה שר"ל ואני לא יודעת אם אעשה....

היום אני לא אומרת את זה לחברות שלי כי אין לי כוח להתווכח איתן אבל בעתיד אני חושבת שלעשות מה שטוב לי ולא מה שנראה להן.

כל אחת שונה, לכל אחת אופי משלה ומה שמתאים לאופי הזה משתנה מאדם לאדם.

אה וסתם משהו בקשר ללחץ חברתי: להבדיל אלפי הבדלות, ביישוב שלי להכנס להדרכה בסניף פה זה וואו את הכי טובה, הכי מוצלחת, ואין עלייך.

אני לא נכנסתי להדרכה מסיבות פרטיות שלי.

אבל כשהתלבטתי ההתלבטות היחידה הייתה "להיות כמו כולם? או להיות שונה?"

אם הייתי נכנסת להדרכה  מסכנות החניכות ומסכנה אני.

כי אם הייתי נכנסת זה היה נטו מלחץ חברתי.

אז שימי לב שזה לא נובע מהרצון להיות כמו כולם.

בעזרת ה' תחליטי את ההחלטה הנכונה לך!!

(אגב, אם זה מעניין אותך אז אפשר גם לראות דעות של רבנים...)

שיראל.

חשוב לי להבהיר, לפני שאתחיל, שיש רבנים שהם בדעתך - שהתרומה הכי גדולה של האשה זה להתחתן, לעבוד, ולהביא ילדים.

עייני בכתבי הרב אליעזר מלמד.

אבל, ואני חושבת שזה אבל גדול,

יש דברים שחשוב לעבור אותם, ושום נישואין, עבודה או ילדים לא "יפתרו" אותם.

אני לא בטוחה שבאמת התרומה קטנה מהעלות של אחזקת ב"ש, אבל נניח.

ואם כן, מה את חושבת, שהעלות הכספית שהמדינה מוציאה בכל שנה מכסה את התרומה של חייל בצבא?

לא.

חייל שהולך לצבא חושב האם "יסתדרו בלעדיו"? שהוא "לא שווה את זה"?

לא.

ולמה?

כי הוא יודע - שזו התרומה שלו למדינה. שזו חובתו וזכותו בתור אזרח המדינה.

בתור בנות דתיות אנחנוו לא יכולות לשרת בצבא, אבל זה לא פותר אותנו מלתרום במישור אחר, נחוץ לא פחות - ב"עורף".

בדיוק כמו שחייל לא אומר (מעבר לכך שאסור לו. וזו עוד נק' - שאם זה כ"כ מזיק למדינה - למה היא כופה להתגייס?

ועוד מתרה שרק מי שלא יכול - ילך לשירות לאומי?) שהוא יתרום בצורה שונה - נישואין, עבודה, ילדים - כך גם ב"ש לא יכולה להגיד כך.

יש עוד הרבה נק', אבל די בזה לעכשיו.

אולי אפרט עוד אח"כ, אם תרצי.

ח"ח על ההתעניינות והמגמה מאחוריה - רצון לתרום בצורה הכי טובה לעם ישראל!!

אין שום חובה לעשות שר"ל. זו לא התרומה היחידה.ענבל

באותה מידה אני יכולה להתנדב במקום כלשהו וללמוד תוך כדי.

ככה גם זה לא יהיה ממש חובה כי זה התנדבות שלי.

שר"ל זה כן מסגרת יותר נוקשה.

יש דברים שחשוב לעבור אותם- חשוב, לא חובה.

אם את מישהי שמרגישה שאת מסוגלת גם בלי לעבור את הדברים ה"חשובים" האלה אז בכיף!

אגב, אני לא אמרתי להתחתן, אמרתי ללמוד.

אבל כנראה אמרת את זה כי יודעת את מה דעתי על חתונה

ואכן, אני מאוד מתחברת לרב מלמד ברוב הדברים...

"בתור בנות דתיות אנחנוו לא יכולות לשרת בצבא, אבל זה לא פותר אותנו מלתרום במישור אחר, נחוץ לא פחות - ב"עורף"."-

זאת לא התרומה היחידה!!! את יכולה גם לתרום במישורים אחרים כפי שהסברתי למעלה.

וחוץ מזה שגם חתונה זו תרומה חשובה ולענ"ד גם יותר חשובה מלהיות מזכירה באיזה בית ספר.

אגב, יש עוד רבנים שבלי קשר לחתונה סוברים ששירות לאומי זה אסור.

הרב אליהו למשל. (אאל"ט)

ואגב, גם אם זה מותר, אני התכונתי ללמוד כי כמו שהיא אמרה מיד אחר כך להתחתן זה לא אידיאלי ואם אני רוצה להתחתן מוקדם (ואני רוצה להתחתן מוקדם ) אני צריכה גם למצוא איך לפרנס את משפחתי לא כן?

א. דיברתי לכותבת, לא אלייך D:שיראל.

ב. את יכולה, אבל התנדבות היא כל החיים, בכל מקום, ואילו ש"ל נקבע ע"י המדינה איפה צריך, בגיל ספציפי (מלא מרץ וכוח), וכן - במסגרת יותר מחייבת.

לא אמרתי שלא מסוגלים בלי הדברים האלו, אבל כן - הם חשובים, ונחוצים, ולא תשיגי אותם בדברים אחרים. לכל דבר הלימוד שלו.

אני גם מתחברת לרב מלמד, אבל זה בכלל לא העניין. הבאתי אותו כמקום לעיון על דעתה.

ואני עדיין חושבת שזה שאפשר להתנדב בעוד מקומות לא פותר. גם בנים יכולים להתנדב.

אבל בגיל הזה, בצורה הזו - צריך לחשוב בראש שאת עושה צבא. כן, כן. צבא - במקום קצת שונה, שמתאים לאשה.

את תורמת למדינה בעורף את מה שאת לא יכולה בחזית, ואת חייבת דווקא אז, כי גיוס במדינה הוא חובה, ואם את לא יכולה להתגייס לצה"ל - תתגייסי למקום שונה, אבל באותו מגמה.

אני לא חושבת שיש רב שאוסר, בטח לא הרב אליהו.

הקמת משפחה היא תרומה אדירה, אבל זה לא סותר בכלל.

אמא שלי התחתנה בתחילת הש"ל (18 וחודש ), ולמרות שהיא למדה תו"כ היא לא ויתרה עליו, ועשתה שילוב של יומיים ש"ל ו-3 ימי לימודים.

לפרנס את המשפחה זה חשוב, אבל זה קצת אנוכי, כי אחרי הכל - זה טוב וחשוב להקים עוד משפחה בעם, אבל זה עניין פרטי יותר, ולא תורם בצורה ישירה לעמ"י. אני מנסה להזהר בהגדרה, כי הקמת בית זה באמת אירוע לאומי, אבל עדיין המוטיב העיקרי בו הוא התכנסות, ולא תרומה החוצה לעמ"י, אלא השקעה פנימה.. ולימוד לצורך פרנסה - שבין כה וכה יצטרך לבוא - הוא אגואיסטי במקצת..

מקווה שהובנתי

בהקמת משפחה יש גם מפנימיות וגם מהלאומיותענבל

לא יודעת מה איתך אבל אני מרגישה שהקמת משפחה תורמת מאוד מאוד לעמ"י אולי אפילו יותר מש"ל.

לכל דבר הלימוד שלו- אז בואי נתחתן בגיל 30 כדי שנוכל לחוות הכל <צ>

יש המון דברים שאפשר ללמוד מהם אבל מה לעשות לא את הכל עושים וזאת עובדה.

לענ"ד ללכת לעבוד גם תורם למדינה.

ש"ל עם כל הכבוד לא מי יודע מה תורם למדינה. הוא תורם למקום בו את נמצאת ולך עצמך וזהו.

זאת דעתי.

יש רב שאוסר ואני חושבת שזה הרב אליהו אבל לא סגורה על העניין. אבדוק עוד מעט.

כל אחד ומה שהוא מרגיש.

רוצה ש"ל תעשי ש"ל.

למרות שאני חושבת שלהגיד שזה תורם למדינה זה קצת תמימות אבל סבבה איך שאתן מרגישות.

>>שיראל.

אמרתי - משפחה תורמת, בונה את עמ"י, כן. אבל בו בזמן משפחה זה גם דבר שהוא לעצמך. ולהקדיש שנה שנועדה לשרת את עמ"י ללימוד ע"מ שיהיה לך איך לפרנס את המשפחה שלך, זה אגואיסטי.

ובוודאי שלא אמרתי שנתחתן בשלושים, אפילו לא בצחוק. לא סתם הבאתי את אמא שלי כדוגמא.

כל אדם תורם במקום שהוא נמצא אם הוא רוצה לתרום. גם נישואין זה לתרום, גם עבודה זה לתרום, גם ילדים זה לתרום, גם התנדבות זה לתרום. אבל לא דומה דבר שאתה עושה ומקדם אותך בחיים (נישואין, עבודה), או שהוא חד פעמי או חד שבועי (התנדבות) לדבר שבשבילו אתה עוצר את החיים לשנה, ומקדיש אותה ר-ק להתנדב ולעזור לעמ"י.

אני חושבת שזה הזוי, לא מוסרי ולא הוגן לתת לאחיותינו החילוניות (שלא לדבר על אחיינו מכל המגזרים) לעבוד ולהגן עלינו 3 שנים תמימות, כשאנחנו אפילו שנה לא מוכנות לתת מחיינו, ומקדשות את הזרימה במסלול החיים הטבעי לדבר שהוא תרומה לעם.

שיראל-אנונימי (פותח)

נראה לי לא כל כך פייר לעשות השוואה ביננו לבין החילונים.

אני לא חושבת שיש חיילת אחת חילונית שחושבת להקים בשלב הזה בית, ובמבחינות מסוימות רבות יש להם הרבה פחות לחץ מכל בת דתית אחרת.

אני גם חושבת שכבת דתית, אפשר לראות שהתורה מחנכת אותנו לחיים שכולם חסד. בכל שלב ושלב בחיים, ואני לא חושבת שמי שלא עושה שירות לאומי אגואיסטית. אני מכירה באופן אישי כמה בנות שלא עשו, ולמה? כי לא הייתה להן יכולת כלכלית. כן, בנות שצריכות לממן לעצמן את הכל, מהלימודים ועד להוצאות החתונה. לא הייתה להן שנה מיותרת- הן היו חייבות להתחיל ללמוד או לעבוד. אז לקחת את כל הבנות האלה ולהפוך אותן לאגואיסטיות, נראה לי קצת מוגזם... מצטערת אם אני בוטה מידי.

וזו באמת עוד נקודה שמפריעה לי- שכל מי שבוחרת לא לעשות שירות לאומי- פוקחים עליה כזה זוג עיניים, ונעלמות להן כל האמרות היפות ש"אפשר לתרום בדרך אחרת"...

דיברתי על זה עם חברה שלומדת באולפנא אחרת, והיא אמרה לי שהיא לא רוצה לעשות, אבל מתפדחת לומר את זה. מתפדחת, הבנתם? אז קצת רגישות, חברות.

>שיראל.

זה שבת חילונית לא מתכוונת להתחתן, לא פותר אותך כדתייה ש"מתכוונת להתחתן" מלעזור לחברה כמוה.

את חושבת שבגלל שהיא חילוניה אין לה מה לעשות בחיים? היא לא רוצה ללמוד, לפתח קריירה, לצאת..?

והיא עדיין נותנת 3 שנים כדי לתרום לך, הדתייה שמסרבת להתנדב בצורה שתתאים להלכה אפילו שנה אחת.

אני גם לא חושבת שזה אגואיסטי להקים בית, ולתרום לאומה בדרך אחרת, אבל לא כשזה בא על חשבון תרומה שאת מחוייבת אליה!

אנחנו מנסים לתרום כל החיים, אבל תרומה כזאת היא "על הדרך", בלי הקדשת שנה מיוחדת לשם כך.

את מכירה גם בנות חילוניות שלא עשו 3 שנים צבא כי לא היו להן יכולות כלכליות? אולי כן. אבל זה אומר שזה בסדר?

וטוב שהיא מתפדחת, כי זה מראה שעוד לא חדרה לחלוטין הלגיטימציה לאי-עשיית ש"ל, וזה מצויין.

סליחה?ענבל

אני אגואיסטית?

אני לא רוצה לעשות שירות לאומי כי אני לא מרגישה שזה תורם.

מי את שתקראי לי אגואיסטית?

לכל אחת יש את השיקולים שלה וזה שהשיקולים שלי הם לא כמו שלך והעקרונות שלי הם לא שלך לא אומר עדיין שאני אגואיסטית.

למה אני חייבת להקדיש שנה שלמה?

אם אני אישה שכל חייה עוסקת בחסד עדיין תגידי שזה לא אותו דבר ושש"ל יותר חשוב?

אם ככה אז את חושבת אחרת ממני כי אני לא חושבת ככה.

ואגב, לא אני לא אגואיסטית. אני פשוט לא רואה את התרומה שבעניין וגם לא רואה צורך מיוחד בש"ל.

עוד נקודה: ש"ל זה לא חובה.

וזה לא טוב שהיא מתפדחת.

אז אני גם אתפדח לומר שאני לא רוצה להדריך כי אני לא אוהבת את זה (להבדיל).

למה שאתפדח?

כזאת אני וזה אופיי וזה הדברים אותם אני אוהבת.

למה בגלל החברה אני צריכה להתפדח להגיד את זה?

למה אתם לא יכולים לקבל את זה שאני שונה מכם בדעותי, עקרונותי ובאידיאולוגיה שלי?

העם השפוי בציון איתך!!חופשיה ומאושרת
עבר עריכה על ידי חופשיה ומאושרת בתאריך ח' טבת תשע"ב 21:19
>שיראל.

אני מבינה שלכל אחת יש את השיקולים שלה, אבל לטעמי מי שלא הולכת לש"ל כי "זה לא תורם" או כי "אני אתרום תו"כ חיי" זו אגואיסטיות.

למה את חייבת להקדיש שנה שלימה הסברתי כבר כמה פעמים.

מה הקשר ל"אם אני אישה שכל חייה עוסקת בחסד"? מה זה סותר?

את, וכולנו, צריכים לעסוק כל חיינו בחסד, וזה עדיין לא סותר שנה שתתרמי לאומה.

זה כמו שלא תגידי לחייל לא להתגייס, אלא להתחתן, לעבוד וכו' ושבזה שהוא מתחתן, עובד וכו', הוא תורם לעמ"י. זה לא סותר, וצריך גם וגם.

נכון, ש"ל זה לא חובה, אבל מין הראוי שאם נותנים לך פטור מהצבא מבחינות דתיות, תתני גם את למדינה שלך, בצורה אחרת אומנם, אבל תתני.

ובעניין המתפדחת - כן, אני חושבת שמי שלא חושבת לעשות ש"ל זו בושה בשבילה, וטוב שהחברה עוד לא נתנה לחלוטין לגיטימציה לזה, ולכן היא מתפדחת.

מה הקשר לאופי? זו דעה, ולדעתי היא לחלוטין שגוייה.

אני מקבלת את זה שאתם שונים ממני בדיעות, עקרונות ואידאולוגיות, ולכן לא כופה עליכם את דעתי ורצונותי, אבל גם לא אתן להן אישור.

סבבה.ענבל

אז אני אגואיסטית.

רוצה- תקבלי, לא רוצה- אל תקבלי.

אין מה יותר להתדיין מכיוון שאני את טענותיי כבר אמרתי ולחזור עליהם לא ייתן לאף אחת מאיתנו כלום.

בעניין המתפדחת- אז גם מישהי שלא מדריכה זו צריכה להיות בושה בשבילה?

ומישהי שלא עושה מה שאת חושבת שנכון?

וואו אז אני צריכה להתבייש בכל כך הרבה דברים <צ>

לא אני לא מתביישת בזה.

זאת דעתי ואין לי מה להתבייש בה. (כל עוד היא לא נוגדת הלכה או משהו בסגנון)

אני לא חושבת שזה תורם למדינה, ולתרום לחברה אני יכולה גם בדרכים אחרות ולא חייבת לבזבז שנה מחיי על ש"ל.

מי שחושבת שזה מה שהיא רוצה וצריכה אז בכיף לא מנעתי ממנה.

אני לא חושבת שאני רוצה וצריכה אז אני לא אעשה.

ממני האגואיסטית.

שיראל אני ממש לא מסכימה איתך!!!אנונימי (פותח)

קודם כל, חילוניות משרתות שנתיים ולא שלוש. ורבות מהן מודות שהן לא עשו שם כלום.

כמו שכבר אמרתי, אני לא חושבת שהטיעון "הן תורמות אז גם אנחנו צריכות לתרום" קשור. באופן כללי כולנו מסכימות שנשים בכלל לא צריכות להיות בצבא, זה יותר מפריע מאשר עוזר, ולכן אין לי שום צורך להשלים את זה, כי אינני מסכימה עם התרומה שלהן.

לא ראיתי מקום אחד בתורה שכותב שאת צריכה לעשות "פוס" בחיים שלך ולתת שנה כל כך חשובה ומשמעותית לשירות לאומי. ההפך, קודם כל הבית שלך, אח"כ תצילי את העולם, תוך כדי החיים ולא במשך שנה אחת.

וכבר אמרתי שהשנה הזאת היא לא מי יודע מה תורמת. רוב התקנים שיצא לי לראות בלתי נחוצים בעליל. בת שירות באולפנה? סליחה שאני מזלזלת, אולי בפנימיות יש לזה ערך כלשהו, אבל באולפנה?

קומונרית? אם לא הייתה את מסגרת השירות לאומי כל אחת הייתה עושה קומונה באזור שלה, או אפילו "קומונת חוץ" אבל תוך כדי בניית החיים שלה, המשפחה והביסוס הכלכלי.

לפי דעתי זה יהיה המצב האידיאלי- שירות לאומי תוך כדי לימודים אקדמאיים או נתינת אפשרות לבנות לעבוד תוך כדי. במצב הנוכחי בקושי פסיכומטרי נותנים לעשות, וחבל.

האמת? במיוחד לא הבנתי את המשפט שלך- "טוב שהיא מתפדחת, כי זה מראה שעוד לא חדרה לחלוטין הלגיטימציה לאי-עשיית ש"ל, וזה מצויין"

את מדברת על שירות לאומי, תיקון העולם, אבל לא מהססת במשפט אחד לרמוס את כל מי שהחליטה לא כמוך. אני אשמח אם תסבירי את עצמך, כי זה נראה לי סותר. איפה פה קבלת האחר וכל הרעיונות היפים?

(אינני שואלת כדי לפגוע או לקטול אלא כדי באמת להבין. נראה לי לא פייר לזלזל בצורה כזאת בבנות המקסימות שאני מכירה שלא עושות שר"ל.)

>שיראל.

שיהיה. זה באמת משנה שנתיים או שלוש?

לא, אני לא חושבת.

ולכן אני גם לא אומרת לבת לעשות שנתיים ש"ל, ויתרה מזו - אני חושבת שזה בזבוז, אבל זה לא סותר שהן עדיין עושות צבא, ואת צריכה לעשות ש"ל.

באותו עניין -

א. מי אמר שהן לא תורמות? די להיות שוביניסטים.

ואני אומרת את זה בתור הבנאדם הכי לא פמיניסטי בעולם [וואו, שאפילו לא תחשבו על זה ].

ב. יכול להיות שנוכחותן צבא אכן מפריעה בסופו של דבר, אבל זה לא סותר את זה שהן עקרונית הלכו ותרמו שנתיים מחייהן בשביל לשרת את העם. אולי לא במקום המתאים, אבל הן עשו זאת.

מה זה "לא ראיתי בתורה"? זה מגוחך. הכל כתוב בתורה?

אני לא חושבת שצריך לעשות "פוס", ואמרתי מס' פעמים שזה לא צריך למנוע ממך להתקדם בחיים.

כבר הבאתי את אמא שלי בתור דוג', ואני יודעת על עוד הרבה שיצאו ויוצאות תו"כ ש"ל.

בנוסף, לשנה הזו יש ערך כ"כ גדול, והיא כ"כ מלמדת ומוסיפה לבחורה, שאני לא רואה אסון גדול בזה שהיא לא תתחתן חלילה בש"ל. <צ>

דבר נוסף חשוב - אל תזלזלי אם את לא יודעת. לב"ש באול' יש הרבה חשיבות, וגם לקומו'. ואם את לא חושבת ככה - אין בעיה.

תלכי למקום אחר. יש אינספור.

אולי המצב שהצעת הוא אידאלי, אבל לע"ע הוא לא קיים מספיק (למרות שאם תחפשי - יש, כמו שסיפרתי על אמא שלי).

את המשפט על הפאדיחה כבר הסברתי למעלה לענבל. עייני שם.

ושוב - אני לא מזלזלת בבנות שלא עושות ש"ל, רק חושבת שהן טועות וגורמות לעמ"י, למדינה ולעצמן להפסד.

שטויות. את לא מבינה איזה נזק החילונית גורמתצחקן

עם התרבות שלה לכלל המדינה. מה שאנחנו רואים בארופה זה תולדה של החילוניות (זה שאין לידות) ואז הלאום כולו נכחד.

מי שהולכת להתחתן וללדת - תורמת פי אלף בערך ממי שעושה שנת שרות. שלא לדבר על הנזק שבנות עושות בצבא.

מי שלומדת ועובדת לאורך זמן תרומת יותרצחקן

ובפרט אם זה מאפשר לה להשלים תואר או עוד תואר, ואז פריון העבודה (שווי העבודה) גדל.

לשם השוואה, המדינה מקבלת מבעל תואר ראשון מיסים בסך כ-2000 שקל בחודש(עשירון חמישי). מבעל תאור שני (עשירון שביעי)  המדינה מקבלת כפול.

בהפרש אפשר להחזיק בת שרות..

אממ ..נושי104

לפי דעתי , ש"ל זה מאוד חשוב .

ועזבי עכשיו את הקטע של העזרה למדינה או לא , תחשבי מזה ש"ל , את באה , ונותנת שנה מהחיים שלך , מקדישה אותה לחסד , והולכת להתנדב איפושו ..

אז את גם תורמת למקום ההוא , לעמ"י , ואת גם נתרמת בעצמך ..

כאילו בת'כלס , כמה כבר יצא לך להתנדב בשנים אח"כ ? בכ"ז , עבודה , ילדים וכאלה ..

[ברור שבאידיאל גם אח"כ , אבל יש אנשים שזה לא אפשרי בשבילם ..]

וכאן את כאילו לוקחת שנה מהחיים שלך - בשביל עמ"י ..

וזה לדעתי יפה מאוד ..

את לא עושה צבא.הרהור

את לא חושבת שאת צריכה להשלים את זה איך שהוא?

(אני לא אומרת שזאת הדעה שלי, אז את תנסו להתווכח, אבל אני חושבת שזאת שאלה שחשוב לשאול.

בין אם בסוף תגיעו למסקנה שלא לעשות שירות ובין עם לעשות.

פשוט השאלה הזאת יכולה לסדר לך כמה עניינים, לפתח את החשיבה בנושא ספציפית.)

למה השלמה חייבת לבוא בצורת ש"ל?ענבל
מבולבלת!!אנונימי (פותח)

אני לא מבינה בכלל מה השאלה?? מה ההבדל בין התאלאביבים המשתמטים שכל כך קל לשנוא ובין זה שאת לא תלכי לשירות? צה"ל הוא צבא העם. המדינה רוצה להקל עליך מבחינה דתית ולכן יש ש"ל.

אם את לא רוצה לעשות שירות לאומי בטענה שאין דברים שמספיק תורמים(מה שלא נכון, יש המון) מה הבעיה לעשות צבא?? יש המון גרעינים של בנות דתיות בצבא שאפשר להצטרף אליהם.

וזה שתקימי משפחה ותביאי ילדים לעולם זה נפלא אבל זה ממש לא תחליף לשירות זה פשוט עוד נטל כלכלי על המדינה.

לפי הרבה רבנים שירות לאומי אסור ב'יהרג ובל יעבור'.אביר על סוס

הרב הרצוג, הרב חרל"פ ועוד רבנים חשובים פסקו כך.

!אנונימי (פותח)

אפשר לדעת למה?

מבחינת צניעות בעיקר.אביר על סוס

גם הרב מרדכי אליהו זצ"ל כתב בכמה מקומות שאסור לשרת בשירות לאומי, וכמוהו גם עשרות רבנים חשובים, ביניהם הרב עובדיה, הבבא סאלי ועוד, שכתבו ששירות לאומי חמור יותר מהעברה על הדת.

ועודבר:אביר על סוס

אצל הרבנים הללו, התורה היתה העיקר, והמדנה היתה תפל, ואילו אצל הרבה היום, המדינה היא העיקר, והתורה בצד, וזה ההבדל.

?אנונימי (פותח)

אז היא לא צריכה לתרום למדינה בשום צורה לדעתך?

מה עם הרב נריה?? - תורה ו עבודה!

לדעתי היא לא צריכה לתרום למדינה בשום צורה.אביר על סוס

אני לא רואה כל ערך לא במדינה ולא בתרומה למדינה.

היא לא מחוייבת, אבל היא תעשה מצווה גדולה אם היא תתרום לעם ישראל, והדרך לזה לא עוברת בשירות לאומי.

אנונימי (פותח)

אני לא מבינה איך עם ישראל  הגיע למצב שבו בני נוער שהתחנכו על ברכי הציונות הדתית,אהבת הארץ ואהבת העם מדברים על המדינה בזלזול כל כך עמוק.

איך בכלל אפשר לחשוב על הגאולה,על המשיח ועל דברים כאלו כשהעם כל כך הרוס?

איפה עוד נהיה אם לא פה??

ב"ה לא חונכתי על ברכי הציונות הדתית.אביר על סוס

הציונות הדתית בחלקה הגדול רואה את המדינה כקודמת לתורה, לדעתי זה לא רק הפוך, אלא שמי שלא רואה שהמדינה רודפת יום יום מראשיתה ועד ימינו את הדתיים ואוהבי הארץ - הוא פשוט עיוור.

לא למדינה הזו התפללתי.

-----אנונימי (פותח)

מסכימה עם זה שהמדינה לא קודמת לתורה, אך אתה לא רואה שום ערך בעם ישראל מאוחד? בשיתוף פעולה בין הזרמים השונים בארץ? איפה ההתיישבות בארץ נכנסת פה?

מדינת ישראל היא לא עם ישראל.אביר על סוס

ואני לא רואה ערך בללכת למקומות שרבים יוצאים מהם לא דתיים.

יש דרכים אחרות לתרום לעם ישראל, לא רק דרכים שהמדינה קבעה.

---אנונימי (פותח)

לא הצלחתי לרדת לסוף הדברים.

לא הבנתי את המקום בו אתה עומד

מסכימה עם אביר על סוס חלקית...אנונימי (פותח)

נכון שיש הרבה תקנים של השירות הלאומי שלא ממש עושים שם משהו... מצלמים דפים למורות ומצלמים טפסים. אבל ברור שצריך לתרום. אבל לא בטוח שבצורה הזאת.

אני רק תוהה לעצמי למה ראשי הציונות הדתית שלנו לא השכילו לתת לנו מסגרת שתענה על הצרכים שלנו, לדוגמא- שירות לאומי יחד עם לימודים אקדמאיים. לצערי אני לא מכירה אפילו תקן אחד שמאפשר את זה, ויש מעטים שמסכימים לעשות תוך כדי פסיכומטרי. למה אי אפשר לתרום בלי להידפק? זה המסר שהם רוצים להעביר לנו? זה כל כך לא נכון!

המציאו את הש"ל בשביל שבנות דתיות לא ילכו לצבאצחקן

למרות שידעו שהש"ל לא מועיל כלום.

הרב נריה גם ראה את זה, וראה את מצב הדור - והחליט שזה הפתרון שנכון בעבור הדור לדורו. היום אנחנו במצב אחר לגמרי.

ש"ל כל כך חשוב!! למה אתן מזלזלות!!תל-אביבית

שנות שרות עושות דברים כל כך מדהימים וחשובים!! אולי אתן לא נמצאות במסגרות המתאימות, ולא נולכות לגנים של חינוך מיוחד, בתי חולים, ןועוד מקומות שהבנות שרות תורמות שם כל כך הרבה! תורמות בדברים שאין מה לעשות- מבוגרים לא יוכלו להגיע למקומות האלה.

ולדבי לימודים- אולי גם תעשי דוקטורט כי זה תורם יותר? מה זה השטויות האלה?

ועוד משו שאני מסכימה איתו-אנונימי (פותח)

אני רואה כל כך הרבה חבר'ה שהולכים ל"הציל את העולם"-  לקרב לבבות, לרקוד ברחובות וכ'ו.

אבל מה? את התורה הם משאירים מאחור: את הכיפה מקטינים קצת, כדי שהחילונים לא יחשבו שאנחנו קיצוניים מידי, חס וחלילה! אנחנו רוצים לקרב אותם!

את הציציות מכניסים, כי למה סתם לעשות בלאגן?

במיוחד לאחרונה, אני לא מבינה איך אפשר לומר שזה קידוש ה' להישאר בעת שירת נשים כדי לא לגרום בעיות. כדי שלא יאמרו עלינו "הדתיים האלה..."

אני לא מבינה! התורה היא העיקר שלנו! אנחנו אמורים לשאת אותה בגאון וגאווה! לא להשאיר אותה מודחקת שם בפינה "כי פדיחות... עוד יאמרו עלינו שאנחנו מדירים נשים..."

ואיי... סטיתי מהנושא...

המיציאות של ש"ל אז לא היתה כמו של היום.תל-אביבית

אני חושבת שאולי בגלל זה הם פסקו שאסור. לא יודעת. מוזר.

ראיתי הרבה מאמרים בעניין.שיראל.

פעם אכן הש"ל היה בעייתי מבחינה צניעותית, אבל כיום כל מי שרוצה תמצא מקומות (רובם אם לא כולם) שאפילו הבד"צ היה שם עליהם חותמת "מהדרין".

כמו"כ ראוי להבחין שהרבה מהרבנים שציינת הם מהציבור החרדי, שעם כל הכבוד וההערכה לגישתם - אנחנו סוברים הרבה פעמים שונה.

גם היום הוא בעייתיצחקן

בעיקר זה שבנות גרות לבד בדירה.

את יוצאת מנק' הנחה שגויה.צחקן

המדינה היא גוף שמכיל את האזרחים ואמור לדאוג להם. לא את אמורה לדאוג לו. תשאירי את הדאגה לכלל ישראל למקומות שבאמת צריך אותם.

ובנות בצבא זה איסור תורה.

מה-אתה-אומר.אוסנת

תפתח, תפתח אורות.

רק בשביל הרושם הכללי - ללמוד ממש לא יודעת אם כדאי בשלב זה.

אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל אֵינֶנָּהּ דָּבָר חִיצוֹנִי, קִנְיָן חִיצוֹנִי לָאֻמָּה, רַק בְּתוֹר אֶמְצָעִי לַמַּטָּרָה שֶׁל הַהִתְאַגְּדוּת הַכְּלָלִית וְהַחְזָקָת קִיוּמָהּ הֶחָמְרִי אוֹ אֲפִלּוּ הָרוּחָנִי. אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל הִיא חֲטִיבָה עַצְמוּתִית קְשׁוּרָה בְּקֶשֶׁר חַיִּים עִם הָאֻמָּה, חֲבוּקָה בִּסְגֻלוֹת פְּנִימִיּוֹת עִם מְצִיאוּתָהּ.

כי זה מה שהביאו כתחליף.הרהור

אתם מוזמנים לחשוב שזה לא מועיל, אבל אם אתם כבר משתמטים מהצבא (כן כן! משתמטים!! זה לא לגיטימי ולא צריך להיות לגיטימי.) אז לפחות לעשות את כל מה שאפשר כדי להשלים את זה.

תפסיקו לחשוב על חתונה וכל החרטה הזאת כתרומה שלכם למדינה, כי אתם סתם משקרים לעצמכם.

שקר אחד גדול ויפה למדי. את לא מתחתנת בשביל המדינה, ואת לא כלכך תורמת למדינה בכל שאת מתחתנת. 

זה לא לגיטימי לא להתגייס. אז כשאת לא מתגייסת, את עוד חושבת לא לעשות שרות?! 

זה אבסורדי! כן, יש עוד דרכים לתרום למדינה, אבל כרגע יש לך את השנתיים האלה שזה חובה לתרום למדינה דווקא בדרך הזאת. 

את חיה בסרט אם את חושבת שאת תוכלי להשלים את זה בעתיד.

ובקשר לזה ששרות זה לא תרומה אמיתית (בגלל הכסף של הדירה והכל.) זה דבר שאפשר לבדוק יותר לעומק, לראות מה שאמת קורה, ואולי לעשות הכל כדי להצליח לתרום עוד יותר לכסות את זה.

זאת לא את שדיברת על תרבות דיון?ענבל

אז כדאי שתישמי אותה לפני שאת באה אלינו בטענת.

ב. תוגבתי לדברייך- זה לא לגיטימי לדעתך! יש אנשים שכן חושבים שזה לגיטימי.

ובקשר לחתונה- אנחנו לא משקרים לעצמנו. חתונה זה גם תרומה למדינה.

ואת זאת שמשלה את עצמך שזה לא.

עם המציאות היום, של חתונה בגילאים מאוחרים והבאת כמות קטנה של ילדים לעולם, האוכלוסיה בארץ לא תגדל כמו שהיא הייתה יכולה לגדול אם הילודה, הייתה גבוהה כמו פעם.

ותתפלאי אבל ילודה זה דבר חשוב.

בלי ילודה לא יהיה מי שילך לצבא ואז הטענות שלך לא יהיו שוות כלום.

זה לא חובה לתרום למדינה בדרך הזאת, זאת החובה לדעתך!!!

אבל דעתי שונה מדעתך!

חוץ מזה שזה לא חובה.

ברגע שקיבלת פטור מהצבא את חופשיה לדרכך.

אני אוכל להשלים את זה בעתיד אולי לא בתור שנתים מרוכזות אבל בהחלט בתור לעשות חסד עם אנשים שזה בדיוק מה ששירות לאומי עושות.

אז תעשי טובה אל תקשקשי בשכל על זה שאני לא אוכל להשלים ועל זה שזאת החובה שלי.

(וכן אני יודעת שזה היה בוטה אבל גם את הגבת קצת בבוטות)

אמרתי משהו על תרבות דיון.הרהור

גם אמרתי שאני לא רוצה להתווכח על הנושא הזה אם תסתכלי על התגובה הקודמת שלי.

את צודקת, אם הייתי רוצה להווכח, לא הייתי עונה בצורה כזאת, כי זאת לא צורה לדיון. אבל אני לא רוצה להתדיין איתך בנושא הזה.

אבל אם את רוצה, אני אגיב.הרהור

א. העולם לא יכחד אם תתחתני בגיל 20 ולא 18. קוראים לזה סדר עדיפויות. 

כפי שכבר אמרתי, הבעיה היא שלוקחים משהו אחד והופכים אותו לערך עליון. לא יקרה יותר מידי אם תדחי את החתונה בשנתיים. וגם המעט שיקרה, זה מה שמוותרים עליו. זאת הבעיה בזה שהפכת את החתונה לערך עליון, כבר אין לך שיקול דעת שאולי יש דברים יותר חשובים. לדחות חתונה בשנתיים אבל לתרום למדינה יותר מהדחיה הקטנה הזאת.

ילודה זה חשוב, ולא יקרה לה כלום אם תדחי את החתונה שלך בשנתיים. 

ב. יש צפופות אוכלוסין בעולם, אין מקום לכולם. אני מאמינה שאם לא נפתח מהר את החקירה של כוכבי הגלקסיה ונמצא מקומות חדשים להתמקם בהם, נגיע לזמנים בהם תהיה הגבלת ילודה.

עם כל פיתוח הטכנולוגיה, התמותה היא בגיל הרבה יותר מאוחר, והרבה פחות.

ג. נכון, אני חופשיה אחרי שקיבלתי פתור מהצבא, אבל אני עדיין חושבת שזה מחובתך בזמן שאת לא בצבא לתרום בצורה שונה. בדיוק בזמן שאת היית אמורה להיות בצבא. לא לפי החוק המדיני, לפי המוסריות שלך.

ד. שמעי, אני לא באה לחנך אותך, תעשי מה שבא לך. רק לדעתי, כל מה שאת אומרת זה סתם תירוצים. תירוצים שנותנים לך להרגיש טוב אם זה שאת מעדיפה לדאוג לעצמך במקום למדינה. 

ושכנעת את עצמך בהם בחינניות יתרה. 

יום טוב.

נכון. סדר העדיפויות שלי שונה.ענבל

לכן גם אין פה מה לכעוס אחת על השנייה.

מישהי שש"ל נמצא במקום גבוה שתלך לעשות.

מישהי שלא אז שלא תלך לעשות.

אני לא חושבת שזה תירוצים.

באותה מידה אני יכולה גם להגיד שמה שאמרתם לגבי כן ללכת לשיראות זה תירוצים.

אף אחת פה לא יכולה לפסול את השנייה ולהגיד שזה תירוצים.

כי כל אחת חושבת שהיא צודקת.

אבל יודעת מה? כנראה שזה אידיבידואלי.

כל דבר הוא אינדיבידואלי.הרהור

החיים הם אינדיבידואלים. בגלל זה יש לך נפש חופשית שמתפתחת שונה מהנפש החופשית שלי.

אבל לרוע המזל יש לך גם חובות. כאזרחית. 

יש לך בעיה עם זה, לכי לגור במקום אחר או תנסי לשנות את זה. 

אמרתי לך, אני לא באה לחנך אותך ולא רוצה להכנס לויכוח הזה. תעשי בה שבא לך, תהני.

חיים יפים.

חובה מוסרית זה לפי המוסר של כל אדםענבל

על פי חוק אני לא מחויבת.

ועל פי צו המוסר שלי אני לא מרגישה שזה יפגום במוסריות שלי.

למרבה המזל, יש לה עוד חובות. כיהודית.האדמו"ר מצנעא

ואם החובות הללו הן לא לשרת ש"ל (ואני לא מתכוון להתווכח על עצם הנק', האם ש"ל לבנות אסור אם לאו; את זה שתקבע הסנהדרין), אז כן - החובות שלה במדינה (לרבות מדינה יהודית) בטלים ומבוטלים.

"מבואר בחז"ל שחכמים אמרו לנבוכדנצר: "אם למיסים וארנונות מלך אתה וצריך לקיים רצונך, אבל אם לתורה ומצוות הרי אתה והכלב שווים". ח"ו אין מדמים שלטון יהודי לשלטון נכרי, וכש"כ לקרוא להם כלב או פודל, כלפי שלטון יהודי, יש להתבטא רק בדרך כבוד וחשיבות, אבל דברי חז"ל אלו יסודם הוא שאין להישמע לשום הוראה ממשלתית שהיא בעליל בניגוד לתורה. כל זה חלק מאיסורי האמונה היהודית ואיסור זה שגור ומשורש בעם היהודי, והוא שהחזיק את קיום האומה היהודית במשך אלפי שנות הגלות הקשה והחשוכה."

(קטע מהמאמר "הרבנים ומקומם במאבק ציבורי", הגר"א שפירא זצ"ל)

המאמר המלא - http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=4069

זהו איננו שקר.האדמו"ר מצנעא

זהוי ראיה רחבה של המציאות. מי שחושב שתרומה לכל"י היא ביקור קשישים בבתי אבות או סיוע לבתי חולים וכיו"ב היא התרומה, אינו אלא: א. טועה; ב. משקר לעצמו.

מי שמקים בית למען עמ"י, תורם לאומה. כל מציאות טבעית של עמ"י היא מציאות של קדושה, וכמו שמסביר הרצי"ה קוק בשיחותיו על פרשת 'אמור', ש"בשרם (=של ישראל) קדוש".

הרהור עמוק-אנונימי (פותח)

באופן כללי אני חושבת שצבא זה לבנים. וזה שבנות חילנויות הולכות לצבא לא מחייב אותי לעשות את זה גם, או להשלים את זה (כי בנינו- אפשר לחשוב מה הן עושות שם? מקפלות דפים ומכניסות למעטפה? )

כדי להשלים את זה אני לא צריכה לבזבז שנה שלימה, אפשר לתרום כל החיים, בכל מקום ובכל שעה.

לבנות יש מה לתרום לצבא!!הרהור

ובהחלט לא לקפל דפים. 

באקא.

שירות לאומי וצבאי לבנות אסור ביהרג ובל יעבור.אביר על סוס
לא אני המצאתי אתזה, אלא כך פסק גדולי הדור ובראשם הרב הרצוג והרב חרל״פ זצ״ל. יש הרבה רבנים דתיים לאומיים שהדת שלהם זו המדינה יותר מאשר התורה, ולכן הם מתירים את האסור, אבל אי אפשר לסמוך על רבנים שכאלו.
ככל ששהצבא יתקדםאנונימי (פותח)

ויהיה צריך בצבא יותר שכל ופחות כוח ,מודיעין ופיתוח כלי לחימה וכדו'

כך יהיה לבנות יותר מקום בצבא

אך כל זה כמובן בשינוי גדרי הצניעות בצבא, שכרגע לא מאפשרים לבנות שמכבדות את עצמן.

הרהור עמוק- אולי הן תורמות לצבאאנונימי (פותח)

אבל זה לא המקום שלהן מבחינת התורה וההלכה,

ועובדה שבכל שאר המדינות מסתדרים יפה מאוד בלי לגייס את הבנות לצבא. מוזר, לא?

וכמו שגם אמרתי- אולי הן תורמות- אבל בחישוב הסופי הן יותר מזיקות מאשר מועילות. כי כולנו יודעים טוב מאוד שכשיש בנים ובנות יחד באותה סביבה נהיית אווירה לא רצינית של פוזות ודאחקות. סתכלו מסביבכן. בכל מחסום מצוי רואים יפה מאוד במי הם עסוקים- במכוניות שעוברות מולם או בבחורה שעומדת לידם. האמת כואבת, אבל היא נכונה.

פתאום הן כן תורמות?הרהור

כי קודם הן קיפלו מעטפות.

אני חושבת שמה שאמרת על פוזות ודחקות זה טיפשי. אולי זה מביא אווירה של קלות ראש מידי פעם, אבל זה בהחלט לא שיקול.

אנשים רציניים יתרכזו בעבודה שלהם ולא באישה שמולם, אנשים לא רצינים לא יהיו רצינים בכל אופן.

זאת לא סיבה לא לגייס מין שלם.

בנות כן תורמות לצבא. ושלא תדעי כמה כוחות נפש הייתי צריכה כדי לא לצאת על השובניסטיות הזאת (יותר מקריאת ה"באקא"), כי הבטחתי לעצמי לא לצרוח על שובניסטים יותר, כי זה סתם הורס לי את היום. 

אני בהחלט יכולה לתרום לצבא, אבל אם זה עוזר לך שלא יהיו לך רגשות מצפון על השתמטות, תהני.

כל שובניסטיות שבאה מ"קיפול מעטפות" מראה עד כמה שהמניע מאחורי הדברים הוא לא חשיבה אלא סתם רצון לשקר לעצמך.

אני לא אומרת שכל השובניסטים טיפשים, כי הם לא. אבל יש הבדל בין שובניסט חושב לשובניסט שאומר שמה שיש לבנות לעשות בצבא זה לקפל מעטפות.

ישנם מספיק גברים שיכולים לקיים את אותם תפקידים.האדמו"ר מצנעא

תפקיד האשה בינתיים הוא לבנות את ביתה ולהקים את הדור הישראלי החדש, ובכך לקדש שם שמיים. 

לא מסכימה.הרהור

אבל זה לא הוויכוח בשרשור ואני מעדיפה לא לנצל אותו ברמה כזאת.

רוצה להווכח איתי על זה, במסר.

כל מה שבנות עושות בנים יכולים לעשות-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ג טבת תשע"ב 15:39

והנזק שלהן בצבא רב מהתועלת...

ומה עם הנזק שנגרם כשלא מגייסים אותן?הרהור
איזה נזק נגרם? רק תועלת.אביר על סוס

למה כל העולם מבין את זה, ורק אנחנו לא?

זהו, שלא יגרם נזק...אנונימי (פותח)

עובדה, צבאות בכל העולם מסתדרים נהדר בלי העזרה של הבנות.

לא, אני לא שובניסטית, יש תפקידים שמתאימים לבנות ויש תפקידים שמתאימים לבנים,

ויש תפקידים שבנים ובנות יכולים לעשות ביחד ויש כאלה (כמו צבא למשל) שממש ממש לא!!!

בטח שיגרם נזק.הרהור

כמו למשל- עידוד דיכוי נשים. הגדלת השובניסטיות. זה נותן לגיטימציה לשובניסטיות.

למה לדעתך נשים מרוויחות יותר? למה יעדיפו גבר על פני אישה ברוב המקצועות גם אם יש להם אותם נתונים?

בגלל דברים כאלה. שאומרים, פה אפשר להסתדר בלי בנות, אז נעיף אותן. וגם פה. וגם פה. וגם פה.

בסופו של דבר, מוצאים כלכך הרבה דברים שאפשר "לוותר" על נשים כשעושים הנחות פה והנחות שם שבסופו של דבר, אני לא רוצה אפילו לדמיין לאן העולם יגיע.

כן. את כן שובניסטית, אדם שאומר שמה שיש לנשים לעשות בצבא זה לקפל מעטפות הוא שובניסט. (נימקתי למעלה.)

חבל שהדיון הפך להיות כזה...אנונימי (פותח)

אולי את יכולה לקרוא את מה שאני כותבת ולא להיטפל לדברים קטנונים? אני חושבת שהסברתי את עצמי מאוד ברור, אני לא חושבת שהן תורמות. ואם הן תורמות (מה שאני לא חושבת) אז בסופו של דבר זה לא באמת תורם.

ובקשר לשובניזם- טוב, זה עניין של השקפה.

צריך למצוא את דרך האמצע, ואם בארצות הברית לא מגייסים נשים ועדיין מצבן הוא טוב למדי, אני מאמינה שגם בישראל זה יכול להיות כך. למה להפיל על נשים תפקידים שלא מתאימים להם? את השובניסטית פה.

ושוב. חבל שדיון שבסך הכל מנסה לברר ולראות את שתי הגישות הופך להיות בסגנון כזה.

וכן. כל הקטע של הפוזות והדאחקות הוא באמת עניין לשיקול.

ל""הרהור עמוק""אנונימי (פותח)

האם את באמת "מהרהרת עמוקות" לפני כתיבת  כל הודעה?

שנאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה" 

כולם חושבים לפני כתיבת כל הודעה ואת במהירות כזאת כותבת עליהם דברים? את בטוחה שנכון לקרוא לך "הרהור עמוק"

אני מציעה שתשתמשי במשפט האומר "סייג לחוכמה שתיקה"

סליחה עלהבוטות זאת האמת שלי!

לא. אני לא מהרהרת עמוקות לפני כתיבת כל הודעה.הרהור

&&&לא מסכים!&&&יפתח_

בסייעתא דשמיא

האם חייבים כדי לתרום חייבים ללכת לשר"ל?לא .יכול להיות באמת שההוצאות גדולות מההכנסות.

אך ממתי אנו מודדים דברים לפי הנקודה הסופית???

האם אפשר לתרום בדרכים אחרות?-אמת.  אך לא התוצאה היא המשנה,כמו שלא מודדים
חייל לפי כמה ערבים הוא הרג.
המשנה הוא שדווקא בשנה שבה את "חופשית" אל לא הולכת ללמוד מקצוע בשבילך.או לבנות את הבית שלך.

את יוצאת מהבית,גרה בעיר לא מוכרת ומקריבה שנה מחייך למען מישו אחר.למען עם ישראל.

מתי עוד יש אפשרות אחרת שתוכלי לשבת בסלון ולחשוב איפה את מסוגלת הכי לתרום,כשייהיו לך 18
ילדים בעז"ה?
חוץ מזה,כולנו הדרכנו בסניף,כולנו חלמנו לשנות מצבים ולהפוך עולם,
איפה זה בא לידי ביטוי? על הדשא בישיבה?על הספה בסניף?מול הגמרא בסדר?

לא,בחיים שלך,על הזמן שלך,פה את נמדדת האם את באמת שמה את הכלל בעדיפות ראשונה

או את הבית שלך.

הבית צריך להיות קודם לכלל, ולא ההיפך.אביר על סוס

אז מי ידאג לכלל??????יפתח_

בתיכון יש בגרויות,אח"כ לימודים גבוהים,משפחה והופ-בית אבות....

קודם כל שנה שנתיים לכלל ואח"כ "אעשה גם אנוכי לביתי"

אבל שרות לאומי לא תורם למדינה מבחינה כלכלית.צחקן

לך תלמד ותשלם מיסים - יהיה הרבה יותר יעיל מאשר לבזבז שנתיים בחיים.

הוא קודם תמיד. אבל,שיראל.

כמו שחייל בצה"ל יכול לתת 3 שנים (או שנה וחצי) למען עמו, כך חיילת בש"ל יכולה לתת שנה למען עמה.

ובכל מקרה בשני המצבים זה בכלל לא חייב לסתור הקמת בית, כמדוגם לעייל.

לא..הבית הוא התרומה לכללחופשיה ומאושרת

(אני לא עשיתי שירות לאומי.)

מתוך בנית הבית,הבאת ילדים לעולם וחינוכם לתורת ה'.זה התרומה הכי גדולה לעם ישראל-לכלל!!

זה לא היה אחד הטיעונים שלי כשלא הלכתי לש"ל-דווקא מתוך מחשבה שהכלל בטווח הארוך יזכה לקבל ממני את המירב הלכתי מיד ללימודים האקדמיים,וזה אחד החששות הגדולים שלי- שיחשבו שבחרתי ללמוד במקום לעשות ש"ל,בגלל שהפרט-זאת אומרת אני-קודמת לכלל.

!אנונימי (פותח)

כל כך מסכימה עם יפתח!

ככה צריך לחשוב

יפתח-אנונימי (פותח)

לפי דעתך אי אפשר לתרום תוך כדי הקמת המשפחה? בכל שאר החיים? 

לפי דעתי זוהי גישה מוטעית לחשוב שכדי לתרום צריך לפנות שנה ולעשות את זה ב"מרוכז". לפי דעתי זה גם נוגד את הדרך שמתווה לנו התורה כפי שאני גדלתי עליה. חסד- בכל זמן ושעה, לא בשנה אחת ואז זהו- אתה חופשי לעשות כרצונך. זה לא הולך ככה.

אתה שואל- "איפה זה בא לידי ביטוי? על הדשא בישיבה?על הספה בסניף?מול הגמרא בסדר?"

אז אני אומרת לך שכן. על הדשא בישיבה, עם החבר שצריך קצת להקשיב לו, על הספה בסניף, עם החניכים ואפילו עם החברים, וכן. גם מול הגמרא בסדר. כל החיים חופרים לנו על זה שלימוד תורה משפיע כל כך טוב על העולם.

ואפשר להיות קצת בוטה? הלוואי שהיו שומרים על התורה כמו שמקפידים על "מצוות שירות לאומי".

יפתח, כמה דברים:ענבל

כן, זה בא לידי ביטוי בכל הדברים שאמרת. ואתה יודע למה?

כי הישיבה הזאת על הדשא עם חברים או עם ספר היא חשובה והיא תורמת לך וגם לחבר במקרה ואתה יושב עם מישהו.

על הספה בסניף עם כל החניכים

מול הגמרא- איך אתה בכלל יכול להעלות בדעתך שזה לא משנה מצבים וזה לא משנה את העולם??

התורה והגמרא הם חיינו והם מוסיפים רק טוב בעולם.

למה אתה לא מבין שיש אנשים שלא מרגישים שזה לתרום לעם???

אני לא רואה את התרומה שבזה.

וכן, בבניית בית אני רואה תרומה יותר חשובה.

בלי קשר אלי, אבל עם קשר לעובדה שהקמת משפחה זה ערך כל כך חשוב בשביל כולנו וחבל שחלקנו איבדנו אותו.

אני מסוגלת הכי לתרום בעוד מקומות! לאו דווקא ש"ל.

ולמען עמ"י? מה עוזר לעמ"י מזכירה בבית ספר?

זה עוזר לבית ספר נטו.

ולעזור בדברים כאלה אפשר גם בלי שירות לאומי!!!

(אגב, לא כולנו הדרכנו בסניף אז............ קצת קצת יותר רגישות. יכול להיות נקודה רגישה.)

לא מסיכמה בכלל!דוסית?
הבית שלי -הוא של כלל ישראלדוסית?

הלימודים שלי- עבור כלל ישראל!

החיים שלי חסרי ערך אם אני אדם פרטי.

אני לומדת ומשקיעה בעז"ה אתחתן ואלד ילדים ו....

אתה חושב שזה בשבילי???

למה מי אני?!

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו אנשים של כלל, שאנחנו חלק מעמ"י וזה דורש ממנו משהו,

אז זה בכלל בכלל לא משנה אם נעשה ש"ל או לא.

כי כל החיים הם ש"ל.

ולא משרתים את העם שנה אחת בלבד!

יפתח,תמיד מודדים על פי תוצאה סופיתחופשיה ומאושרת

זה מה שנקרא הסתכלות לטווח ארוך..

אם משהו הוא לא משתלם-מכל הבחינות (מלבד הרגשת התרוממות רוח הנובעת מהערך האדיר שהציבור הדתי מעניק לשרות הלאומי)

אז לא עושים אותו

אפילו אם בדך החישוב נראה שיש יתרונות רבים לשרות הלאומי

גם לא הייתה את אותה התלבטות, אני ממש מסכימה איתך!דוסית?

המסקנות שהגעתי אליהן הן ככה:

א. רוב הבנות (השפיציות, המקסימות ה...-בלי לזלזל בכלל!) עושות שרות לאומי כי ככה כולן עושות.

ב. ניתן ומומלץ ליתרום בדרך שמתאימה לך! לה מתאים ש"ל? אחלה.

אולי לך מתאים ללמוד ולתרום במה שתעבדי? או לשלב לימודים עם התנדבות או... לא יודעת מה.

אחרי שהגעתי למסקנה שאני באמת לא צריכה לעשות ש"ל בדקתי את השלב הבא...

האם אני מסוגלת להתחיל ללמוד???

- האם אני יודעת מה אני רוצה לעשות בחיי?

- האם אני מסוגל מבחינה נפשית להמשיך וללמוד?

המון הצלחה בבחירה שלך!

דוסית?-ממש אהבתי את דבריך!!חופשיה ומאושרת
תודהדוסית?
טוב, אז ככהאנונימי (פותח)

אני עשיתי שנה אחת של ש"ל [עם ילדי רווחה] ומצטערת מאד מאד שלא עשיתי שנה שניה. למה? כי שירות לאומי זה לא לתרום למדינה. שירות לאומי זה לתרום לחברה.

מה לעשות? אנחנו לא אנשים פרטיים ולא חיים לבד. כמו שאת לא יכולה לא לשלם מיסים כי את "תורמת למדינה בצורה אחרת", ככה זה גם פה. לא יכולה לשרת בצבא ולתרום בצורה הזו למדינה? אין בעיה. תשרתי במקומות אחרים שצריכים אותך. מאד.

אני חושת שמלבד מהתרומה לחברה, יש לש"ל עוד היבט והוא תרומה לעצמך. כןכן, לעצמך.מניסיון אישי וניסיון של חברות שלי, שירות לאומי מבגר ומלמד. זו שנה שאת לומדת על עצמך ומתבגרת. למה לוותר על זה? זו שנה שאת שמה את עצמך שניה בצד ומקדישה את כולך לתרומה ועשייה למען הזולת.

שוב- זאת לא הדרך היחידה לעזור לחברהענבל

ובקשר לבגרות- זה כבר אינדיבידואלי. אם את מרגישה שאת צריכה את זה אז תעשי. אף אחד לא מנע ממך.אבל אל תגידי לנו מה לעשות.

(סליחה על הבוטות)

מסכימה עם gbck30אנונימי (פותח)

נכון, צריך לתרום לחברה. אבל לא על חשבון דברים חשובים יותר, ובמיוחד שאפשר לתרום גם בעוד שלבים בחיים. נניח מישהי שתלמד הוראה- אין לי ספק שהתרומה שלה לחברה לאחר לימוד מקצועי יהיה גבוה מהרבה מזה של השירות הלאומי. כמעט כל מקצוע הוא תרומה. אני מכירה כל כך הרבה אנשי חינוך שנותנים מעל ומעבר במחשבה ובשעות שהם משקיעים.

גם מי שתלך ללמוד ביולוגיה ותבלה את רוב שעותיה במעבדה, תורמת לעולם בכך שהיא מקדמת אותו. רפואה, מדע, כמעט כל מקצוע הוא תרומה, אם את עושה אותו לשם שמיים וכדי לתרום לעם ישראל.

שירות לאומי לא דומה לתשלום מיסים. עובדה שהוא לא חובה בשבילנו. כנראה שהמדינה מבינה שעבורנו, הבנות הדתיות, זה קצת יותר קשה לעשות כל כך הרבה דברים בכל כך מעט שנים (שר"ל, לימודים, הקמת משפחה, ביסוס כלכלי)

בגרות נפשית? תלוי בכל אחת ואחת.

אני מרגשיה ששירות לאומי הוא לחץ חברתי גדול. ונכון שעוד לא החלטתי מה אני אישית אעשה, אבל אני רואה כאן כל כך הרבה בנות שלא מסכימות ל"פתוח את הראש" ולראות גישה קצת אחרת. חבל, כי אלו דברים שכדאי לבחון אותם ולהביא לשינוי שלהם.  

ברור שרוב המקצועות הם תרומה,אנונימי (פותח)

אבל איך זה סותר את העובדה שגם השירות הלאומי הוא תרומה?

בואי נסתכל שניה על הדוגמא של הדרכה בסניפים. לכאורה, גם הכניסה להדרכה [או כל פעילות אחרת שדורשת זמן מעבר לשעות הלימודים] פוגמת בלימודים שלך שתפגום אחר כך בסיכויי ההצלחה שלך להתקל לחוג לימודים מועדף באוניברסיטה וכפועל יוצא תפגום בתכנית להתחיל ללמוד מיד לאחר סיום התיכון. אז מה עושים?

אני מניחה שהכל זה סיפור של סדרי עדיפויות. אני מכירה בנות שהתחתנו, ילדו ילדים תו"כ שנתיים שירות והקימו משפחות לתפארת.

אני רואה שירות לאומי בתור חובה. לא חוקית, מוסרית.

זאת לא דוגמא טובה.אנונימי (פותח)

כשאת מדריכה בסניף את יכולה תוך כדי ללמוד, ומי שמסדרת נכון את הזמן שלה לא נפגעת מבחינה לימודית.

לעומת זאת, בשירות לאומי דורשים ממך להפסיק הכל, את כל ההתקדמות האישית שלך בבנית המשפחה ופיתוח הקריירה, במקום לתת אפשרות לשילוב של כמה דברים ביחד. זוהי החמצה גדולה מבחינתי.

ובקשר לחובה המוסרית- שוב, עדיין לא החלטתי מה אני אעשה, אבל ברור לי שגם אם אלך ללמוד אני אמצא לי איזשהו מקום להתנדב בו תוך כדי. שירות לאומי זאת לא האופציה היחידה, במיוחד שהיא לא מסדרת לנו את הזמן בצורה יעילה.

מה לגבי שנת חסד?אנונימי (פותח)
לא אמרתי לאף אחד מה לעשותאנונימי (פותח)

בדיוק כמו שאת לא אמרת לאף אחד מה לעשות, למה יש לתקוף?

תראי, זה וויכוח עקר. אני מסכימה שזו לא הדרך היחידה והבלעדית לתרופ לחברה [דוג' אישית- אני עדיין מתנדבת במדא למרות שאני כבר לומדת].

אבל.. אני רואה את הש"ל תור הדרך המועדפת. למה? כי את מקדישה מעצמך 40 שעות שבועיות למען אוכלוסיה שבאמת באמת צריכה אותך. אז נכון, יש בנות שירות שמצלמות מסמכים ומכניסות מכתבים למעטפות, אבל יש גם כאלה שלא. יש בנות שעובדות עם אוכלוסיות בסיכון [משו שאני כמעט בטוחה, ושוב, תקני אותי אם אני טועה, שלבחורה שלומדת\עובדת\מגדלת ילדים אין ממש זמן לעשות במשרה מלאה], יש בנות שנמצאות בבתי אבות ומשמחות קשישים שכולם כבר שכחו מהם מזמן. אז נכון, אפשר להגיד שאת נמצאת בתפקיד שאמור להיות מאוייש ע"י אנשי מקצוע. נכון. אבל יש לך הזדמנות לבצע אותו ולעשות לכמה אנשים את החיים קצת יותר טובים. וחוץ מהתרומה לחברה- לעשות גם לך [קצת] טוב על הלב.

שוב, אני לא מזלזלת בתרומה במישורים אחרים [הקמת בית, לימודים]. אני בס"כ אומרת שגם זו לא הדרך היחידה לתרום למדינה וזה בכלל לא מתאים לכולן. אז אל תגידי לנו מה לעשות [וסליחה על הבוטות]

תשובות של שמיניסטית.. בCעתא Dשמייא

זה לא אומר שאני עושה שרות לאומי בגלל הסיבות ההבאות אבל הייתי רוצה להאיר (כן, עם א')לך כמה דברים

חוץ מהרעיון הכללי של ליתרום לכלל...אני מתייחסת דווקא לסיבות שהזכרת..

א. שנת שרות מאוד חשובה גם להמשך החיים בתור עבודה- הרבה פעמים זה שלא עושים שירות פוגע בקבלה לעבודה...

ב. זאת שנה מאוד חשובה שבה את תורמת המון לעצמך , את ניפתחת למקומות שונים לחברה ואנשים שונים, מגלה דברים חדשים, לומדת לתת ולותר המון- וזה חשוב גם להמשך חייך ומקבלת עצמאות...

ג. זה עוזר המון במימון לשנת לימודים (אם אני לא טועה: 2 שנות שירות לאומי- זה מימון של השנה הראשונה בלימודים ושנה אחת זה חצי מהמימון...)

ד. זאת שנה מאוד חשובה להפסקה בין הלימודים ללימודים, המנוחה הזאת מאוד חשובה...

וזה באמת משנה אם בחרת שירות שעונה על זה, חלק מסוגי השירות פחות תורמים לך לדעתי לסעיף ד (כמו משרדי שזה נטו עזרה למדינה.. ואני לא חושבת שהבת נתרמת..)

ב"הצלחה בהחלטה הנכונה!!

מסכימה איתך לגמרי הכל מילה!!אנונימי (פותח)

אני הכי בעד שירות לאומי שיש.

זה באמת תורם ועוזר - גם למדינה וגם לבת.

וברור שיש המון אינטרסטים אישיים, אבל אין מה לעשות..  שירות חשוב לכל בן אדם בעולם הזה! כי כולם יוצאים נשכרים מזה..

לאחת שסיימה שמינית יש הרבה מה לתרום למדינה, ואני לא חושבת שכדאי לוותר על זה.

רציתי לכתוב לכותבת תשובה, ואת פשוט כתבת כבר את כל מה שתכננתי לכתוב!!

ורציתי להוסיף שזה עוזר להרבה יותר דברים מאשר רק קבלה לעבודה..

זה מלמד לחיים עצמאיים, להתנתקות מהבית שבו גדלת, להקמת בית ומשפחה, להכרת מגזרים אחרים ומקרים אחרים שלא שומעים עליהם מהבועה שכולנו חיות בה כרגע.

בקיצור, שירות לאומי באמת באמת עוזר!!

תעשי. לא יזיק לך..

תעשי שנה ואז תלכי ללמוד. באמת שלא תצטערי על זה!

אבל אם את מחליטה שירות - כדאי שתתחילי להתעורר, הסיירות מתחילות בעוד כשבועיים!

בהצלחה!

ממש ממש מסכימה איתך (הכותבת)אנונימי (פותח)

אם רוצים לתרום למדינה, אז בלי תשלום, תרומה אמיתית,

הבעיה היא שזה יוצא מתומתם ובכלל לא רווחי משני דברים:

א.את באמת מפסידה שנה מאוד חשובה

ב.אם את עושה את זה בשביל הבניין שלך, אז זה לא בונה אותך בכלל, אם את נותנת ולא מקבלת תיגמול.

מציאה לך לא לעשות שרות לאומי, זה מה שאני הולכת לעשות.

ברור ששרותמשודרג

אידאליים וזה אין בשביל לימודים תפספסי שנה כ"כ חשובה של תרומה לעם ומלאת אידאליים נראה לי עדיף בכל מקרה שרות זאת גם שנה שיש לך בא הכי הרבה כוח לעשות ליליהטוב

מודאגת יקרהאנונימי (פותח)
מודאגת יקרהאנונימי (פותח)

1. מאווד עצוב לי  שקיבלת מסרים שלילים על השירות הלאומי

2.מאווד עצוב לי שלא הסבירו לך את זכויותיך וחובותיך כיהודיה בארצנו הקדושה

3.מאווד עצוב לי שאין  לך אבא או אימא שיתנו לך עצה טובה ויסבירו לך את החשיבות שלנו כיהודים בארץ הקודש

4.אני ממליץ לך בחום רב ליפנות ליקרוא חומר באתר בשם ש.ל.מ

שם אני משוכנע שתקבלי את כול הנתונים למה כן חשוב לעשות שירות לאומי.

ואז תביני ששירות לאומי נותן לך כיוון מה לילמוד בחיים ועל החיים ביכלל

זהוא בית ספר להבין שיצאת מיחממה של תיכון והכנה לחיים

יש לי הרגשה שגם  יש לך דעה קיצונית שלא יתגייסו בנים לשירות הצבאי

5.בכול אופן אני אתפלל עליך שהשם יתן לך חכמה  בינה ודעת כדי להבין שליתרום למדינה זו מיצווה חשובה

זה לא רק לחיות כאן ולהנות ................

יש ברוך השם המון מיכללות או סמינרים או מידרשות המשלבות לימודי קודש עים שירות לאומי

ברוך השם אלפי בנות לומדות ..עושות שירות לאומי...ולומדות .. ומיתחתנות...

וחיות באושר במדינתינו היפה והנהדרת.

זה לא לחשוב רק  מה טוב לך .....זה לחשוב מה אני יכולה ליתרום ולקדש שם שמיים ברבים.

שירות לאומי מיועד לבחורה ששמה ...לשם שמייםאנונימי (פותח)

1. מאווד עצוב לי  שקיבלת מסרים שלילים על השירות הלאומי

2.מאווד עצוב לי שלא הסבירו לך את זכויותיך וחובותיך כיהודיה בארצנו הקדושה

3.מאווד עצוב לי שאין  לך אבא או אימא שיתנו לך עצה טובה ויסבירו לך את החשיבות שלנו כיהודים בארץ הקודש

4.אני ממליץ לך בחום רב ליפנות ליקרוא חומר באתר בשם ש.ל.מ

שם אני משוכנע שתקבלי את כול הנתונים למה כן חשוב לעשות שירות לאומי.

ואז תביני ששירות לאומי נותן לך כיוון מה לילמוד בחיים ועל החיים ביכלל

זהוא בית ספר להבין שיצאת מיחממה של תיכון והכנה לחיים

יש לי הרגשה שגם  יש לך דעה קיצונית שלא יתגייסו בנים לשירות הצבאי

5.בכול אופן אני אתפלל עליך שהשם יתן לך חכמה  בינה ודעת כדי להבין שליתרום למדינה זו מיצווה חשובה

זה לא רק לחיות כאן ולהנות ................

יש ברוך השם המון מיכללות או סמינרים או מידרשות המשלבות לימודי קודש עים שירות לאומי

ברוך השם אלפי בנות לומדות ..עושות שירות לאומי...ולומדות .. ומיתחתנות...

וחיות באושר במדינתינו היפה והנהדרת.

זה לא לחשוב רק  מה טוב לך .....זה לחשוב מה אני יכולה ליתרום ולקדש שם שמיים ברבים.

טוב שמעו, אני חוזרת על עצמי ומרגישה כמו תקליט שבורענבל

הארץ שלי- תקרא כל מה שרשמתי לפני. (אני יודעת שהודעתך לא הופנתה אלי)

ש"ל זו לא התרומה היחידה.

וזה לא חובה.

אם מישהי מרגישה צורך אז שתלך לעשות את זה.

ואם מישהי לא, אז שלא תלך.

די להגיד לי מה לעשות.

עצם עצמיותו של עמ"י הוא הקידוש הד' היותר גדול!האדמו"ר מצנעא

הלכך, אף הולדת ילדים היא קידוש ד'... הכל תלוי איך מסתכלים על זה ולמה מתכוונים.

בתור אמא סטודנטית44444

בס"ד

אני עשיתי שנתיים שר"ל וכיום אני סטודנטית ואמא.

אני עד היום לא ממש הגעתי למסקנה סופית בעניין אבל רציתי לתת כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהם שאני רואה היום לאחר כמה שנים...

דבר ראשון אם מתאים לך לעשות שר"ל בתקן שמחייב בת דווקא בגילך למשל קומונה אז לפי דעתי יש פה באמת התלבטות גדולה וצריכים לשקול את הדברים מה תורם יותר לברה, בצורה כללית ולחשוב לא רק על עצמך אבל גם לטווח רחוק ותשימי לב לנקודות שאכתוב.

אם מתאים לך לעשות שר"ל בתקנים שיש אחרים שיכולים למלא אותם ןאפילו יותר טוב ממך אז לפי דעתי הכיוון הוא יותר להתחיל לימודים. לפי דעתי זה נכון גם למקרים של בנות שלא מתאימים להן התקנים של שר"ל.

אני עשתי שר"ל שנתיים. במיוחד בשנה הראשונה שעשיתי שר"ל מאד הודו לי על העבודה ומאד היו מרוצים ממני ותרמתי רבות לתלמידים. נהנתי מאד מהשנתיים האלה ונתרמתי מהן רבות.

אבל..... יש כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהם שאני חווה אותם במצבי וממצבים דומים שחברות שלי נמצאות בו.

* מבחינה כלכלית בנות שר"ל לא עוזרות ולא צריך להיות מומחה גדול בכלכלה בשביל זה.

אני אתן דוג' לאחת ההוצ': דירה בשכירות בק.משה בירושלים גדולה עולה כ-6000 ש"ח בחודש. (600 ש"ח לבת) זה בלי כל ימי כיף, השתלמויות, רכזת, מיליון אחראים, חשמל, מים, משכורת וכו'...

*אני הרגשתי בסוף השנה הראשונה שעד שהתחלתי להכנס לענינים והתפוקה שלי עלתה ובעיקר הרגשתי שממש יצרתי קשר טוב עם האנשים במקום השרות כבר הגיע בערך פסח- ז"א לקראת סוף שנה.

* יש ילדים שמאד קשה להתחבר אליהם וליצור קשר אופייני בעיקר לפנימיות של בסיכון וכד'... עד שכבר נוטצר קשר ואפשר להתחיל לעבוד נגמרת השנה וזה כבר ממש פוגע בהם כל שנה להתחיל מחדש להפתח, זה גורם להם להסגר.

*יש לי חברה שהלכה לעשות שר"ל בפריפריה במקום מסוים ופיטרו בגלל זה עו"ס- ז"א החליפו את התקן לתקן של שר"ל. במצב כזה המדינה צריכה לשלם אבטלה לעו"ס ובמקום השרות קיבלו משהי לא קבועה עם פחות ניסיון שבאה לשנה והולכת.

*יש לי לא מעט חברות שאין ביכולתן לעשות תואר אקדמי וכד'...(בגלל יכולות שכליות).

רובן היום מחפשות עבודה ולא מוצאות או מוצאות עבודה שהן ממש לא אוהבות וכל רגע יכולים לפטר אותם כי יש הרבה אנשים שמחפשים עבודה כזו.

חלק מבנות אלה עשו שר"ל ושם היו מאד מרוצים מהעבודה שלהם שהתאימה להן אבל לאחר שנתיים הן חייבות היו להפסיק לעבוד כי זה תקן של שר"ל, היו תקנים שלא מולאו אח"כ.

בשר"ל "נתפסים" המון תקנים (למשל בבי"ח) שמתאימים לבנות שלא יכולות לעשות תואר וכד'.... ע"י בנות שיש להן יכולת לעשות תואר. עכשיו, חלק מהבנות מקבלות אבטלה, תופעה זו (חוסר עבודה) היא בעיקר בפריפריה...

* היום יוצאים לפנסיה ב"אמצע החיים", יוצאים לפנסיה אנשים עם כוחות ובעיקר עם ניסיון שיכולים לתרום הרבה יותר מנערה עם התלהבות אך ללא ניסיון.
בבי"ס שעשיתי בו שר"ל היו מתנדבות גמלאיות בנות 50+ (לחלקן עוד היה ילדים בתיכון) שבאו עם המון ניסיון. מה שאני נתתי ב-40 שעות הן נתנו בערך ב-10 ונתנו דברים שלא יכולתי לתת. אצל חלקן מדובר בהתנדבות של כמה שנים.... ובמילים אחרות, התרומה שלהן היתה הרבה יותר גדולה לדעתי אפילו פר שניה.... 

מבחינת המשפחה
ראיתי פה הרבה דעות שטוענות שזה אגואיסטי להסתכל על המשפחה שלי.

זה ממש לא נכון, אם היה לי אכפת רק מעצמי לא הייתי צריכה ללמוד, הייתי יכולה לעבוד בשכר מינימום ומכלכלת את עצמי כך. אמא ורעיה זה התפקידים הכי לא אגואיסטים שיש.

דבר נוסף, עם כסף לא קונים רק מותרות. בכסף קונים גם חיתולים, מטרנה, אוכל וכד'....

לחשוב על כסף בגיל כזה בשביל ילדים וחתונה זה ממש לא אגואיסטי, המטרנה היא לא בשבילך....

דבר נוסף, היום ההורים שלנו עוזרים לנו המון מבחינה כספית ב"ה ואני חושבת לעצמי אם כלך הכבוד להתנדבות אולי איפשהו  התנדבתי ע"ח ההורים.... עצם התלות בהורים זה דבר שממש לא בריא לזוג.

דבר נוסף, בעיקר שנכנס ילד לתמונה אין זמן מיותר וכאמור הלימודים לא מכניסים כסף אלא להיפך....
ובמקום להיות עם הילד צריך לעבוד בנוסף ללימודים.

כמו שאמר הבן של חברה שלי לאמא שלו: :"ביום ראשון סבתא X אמא שלי., ביום שני סבתא Y... ואת אמא של שבת..."

הרבה פעמים גם יוצא שמגיעים למצב שלפי דעתי צריך לברוח ממנו הוא 2 הורים סטודנטים.

סטודנט לעומת עבודה (חוץ מהוראה) הוא מגיע הביתה ואז מתחילה העבודה לעומת עובד שהגיע הביתה גם אם יותר מאוחר אבל הוא הגיע הביתה לא בשביל להתחיל רק את השיעורים והעבודות.

דבר נוסף אי- אפשר ללמוד עם ילד בבית גם בגיל חודש וגם בגיל שנתיים.... אני שמה אותו אצל מטפלת בזמן שאני לומדת... (זה עולה כסף...)

ההבדל נעיקרי בין עבודה ללימודים הוא חופשת לידה:

עובדת מקבלת 3 חודשים אחרי הלידה לנוח....

סטודנטית רשמית מקבלת 3-5 שבועות אבל בפועל אף- אחד לא ישלים לה את החסר בלימודים ויעשה לה מבחנים ועבודות.

אני התחלתי ללמוד 4 ימים אחרי הלידה להשלים חומר... לבן שלי אפילו עוד לא היתה ברית...

חברות שלי עשו מבחנים שבוע ושבועיים אחרי הלידה כי מועדים שניתנו להן תקעו אותם בסמסטר הבא (והרגישו כמו סמרטוט חודש אחרי הלידה...)

אני לאחר הלידה לא הצלחתי לעבור הרבה מבחנים בסמסטר והכל עבר לסמסטר הבא מה שממש הגדיל את הלחץ כשיש ילד בבית שצריך לגדל......

לחברות שלי בגלל לידות נוספה עוד שנה ללימודים.....

אם לא הייתי עושה שר"ל הלידה היתה בכלל אחרי הלימודים.

לימודים זה דבר שצריך לסיים אם לא הוא נמרח.......

אני בגלל שלא נחתי כמו שצריך אחרי הלידה "מרחתי" את ההרפאות ממנה כמעט 8 חודשים!

לעניין ההשוואה לחילוניות לפי דעתי רובן בזבוז לצבא מסיבות דומות.

חלקן מוכשרות מאד אך לא בדברים שהצבא צריך והן סתאם משחקות סוליטר במשך שנתיים.

ויותר מזה ברב התקנים בעיקר בחינוך עד גיל13 וחינוך מיוחד מורה גמלאית עם נסיון תעשה את העבודה הרבה יותר טוב מבת שר"ל....

בהצלחב בבחירה.....

ל44444 אז את נגד ש"ל או בעד?ענבל

לא ממש הבנתי....

אבל בקשר למשפחה וכו' אני ממש מודה לך על התגובה

זה סידר לי כמה דברים.

נקודות למחשבה- לפי דעתי כדאי לקריאה לשמיניסטיות44444
עבר עריכה על ידי 44444 בתאריך י' טבת תשע"ב 12:08

בס"ד

כמו שכתבתי זה מאד תלוי בך.

נקודות שלפי דעתי כדאי לקחת בחשבון:

*מה אני רוצה ללמוד?

יש הבדל בין מי שרוצה ללמוד רפואה לבין מי שרוצה לעשות תעודה שלומדים בשבילה יומיים בשבוע בערב.

ככל שהזמן עובר זמן הלימוד שנדרש לעבודה עולה.

פעם הדרישה היתה תעודת בגרות והיום יש דברים שצריך תואר שני.

* מה אני רוצה לעשות בשר"ל?

יש הבדל בין משהי שרוצה לעשות קומונה שחלק ממהותו של התקן זה גיל  הנערה לעומת משהי שהולכת להיות מזכירה במשרד ממשלתי שבו במקרה שאין בת שר"ל לוקחים מזכירה בשכר רגיל.

* עד כמה אני אתרום בהסתכלות לטווח- רחוק?

למשל אם בת רוצה לעשות שר"ל בביה"ס יסודי וללמוד הוראה אז לפי דעתי עדיף שתלמד הוראה שנה לפני ותתנדב אי"ה בפנסיה עוד שנה כאשר יהיה לה יותר ניסיון. ספצפית במקרה הזה אני יכולה להגיד שבהחלט עדיף גמלאית (בהוראה מדובר בנשים לא מבוגרות מאד), נכון שהיא לא נותנת 40 שעות בשבוע אבל היא יודעת לעבוד עם מי שהכי צריך ויותר טוב. במקרה קיצון בת שר"ל עם כל הרצון הטוב לא יכולה לעזור.

עבודה קבועה לאורך שנים עם צבירת ניסיון בתחום תורמת לעם ולמדינה הרבה יותר מעבודה זמנית.

* מצב כספי-

אם בת צריכה לממן לה את  הכל כולל כלכלה שוטפת עד חתונה, בית והוצ' שוטפות לאחר החתונה אי"ה אז כדאי שתתחיל ללמוד. רווקה יכולה לעבוד יותר ובטח לא צריכה להוציא במקביל כסף על בייביסיטר.

יש לי חברות שעבדו ברווקות ושילמו על הלימודים ובינתיים ההורים שלהן סגרו יותר כסף שעזר להן המון אחרי החתונה.

ודר"א המצב הוא כזה שבת שרות מקבלת הרבה פחות משכר מינימום כך שסטודנטית יכולה להרוויח לחודש כמו בשר"ל.

בת שההורים שלה רוצים ויכולים לעזור יותר שתקח את זה בח-ן אבל לא מראש לתכנן על עזרה שוטפת וכו'... זה ממש לא בריא לזוג גם עם ההורים הכי מקסימים, חתונה ובית שהורים חוסכים בשביל זה במיוחד וזה חד- פעמי זה משהו אחר. אבל בגדול אני ממש לא אוהבת את העניין של לסמוך על ההורים.

*הרגשת פספוס-

צריכים להתחשב גם בה. לפי דעתי מדובר בדבר שמאד מושפע מהחברה איך היא רואה את השר"ל.

*משפחה

צריך לחשוב על משפחה לא כמשהו פרטי אלא כמשהו כללי!

מה שאני עושה למען המשפחה אני עושה לא בשביל עצמי, אני עוזרת למשפחה בעמ"י....

משפחה יציבה (מושפע גם מזמן של ההורים וכסף לדברים בסיסיים) תעזור לעמ"י הרבה יותר ותחסוך עבודה להרבה בנות שר"ל.

לפני שחושבים על הילדים של כל העולם לחשוב קודם על הילד שלך....

*מהן היכולות שלי? (הכי חשוב ומסכם)

אני יהיה מסוגלת ללמוד עם ילד?

כמה זמן השקעה אני אצטרך בלימודים?

דר"א גם פגישות מצריכות לא מעט השקעה גם מבחינת זמן וגם מבחינת פניות נפשית ללימודים בעיקר בפגישות הראשונות וברציניות.

ובעיקר מה היכולות שלי לעשות דברים במקביל?

למשל לפי דעתי בת עם בעיות קשב וריכוז כדאי לה להתחיל ללמוד מוקדם יותר כי עשיה של יותר מידי דברים במקביל תגדיל את הבעיה.

לקחת בחשבון שמדובר בשנה- שנתיים מאד משמעותיות!!! (לא משנה איזו החלטה מקבלים)

בהצלחה

כדאי לדעת:אביר על סוס

מתוך ויקיפדיה:

בשנת 1953 נחקק חוק שירות לאומי, הקובע כי כל בת דתייה שקיבלה פטור משירות בצה"ל חייבת לשרת בשירות לאומי. חוק זה עורר את התנגדותם הפעילה של גדולי הרבנים בציבור החרדי (ביניהם החזון איש, ר' איסר זלמן מלצר ואף הרב יעקב משה חרל"פ, מגדולי תלמידי הרב קוק) שאף הכריזו כי השירות אסור באיסור "יהרג ובל יעבור" (אליהם הצטרף גם הרב הראשי דאז ר' יצחק אייזיק הלוי הרצוג).

זה היה אזvsx
היום על אחת כמה וכמה, כשהכל התדרדר.אביר על סוס
לי גם יש את התלבטות הזאת-אך איך מתקבלים ללימודים??תמיד לשמוח

איך מתקבלים ללימודים אחרי הלימודים? עוד לא גמרתי את הבגרויות אם למישהו יש עצה אני מאוד אשמח

אפשר להתקבל על תנאי לפי דעתי- תלוי במקום ובתחום44444
מדהים שעל הצד התורני לא מדברים בכלל.אביר על סוס
גדולי הדור קבעו שמדובר ביהרג ובל יעבור, ומה שמדברים זה על האם זה רווחי לכלכלת המדינה או לא. היום גם חילוניות רבות מבינות שאין להם מה לחפש בצבא, והם בוחרות שלא להתגייס. הדתיים לאומיים הם האחרונים שעוד דבקים במדינה בטירוף משיחי, כזו שבשבילה צריך להקריב הכל. 
עוד כמה דברים-אנונימי (פותח)

כמו שאמרה  44444 (אגב ממליצה לקרוא את מה שהיא כתבה) אתן מדברות הרבה על תרומה לארץ ישראל, אבל אחר כך כשאתן צריכות עזרה בהקמת הבית שלכן מהבחינה הכלכלית - אתן לוקחות המון עזרה מההורים שלכם (ואני רואה את זה המון, כמעט אצל כל אחת) אז מה, תרומה לעם על חשבון הכסף של ההורים?

אני גם מזכירה לכן שאתן עדיין לא עשיתן שירות לאומי. אין לכן מושג מה יהיו ההשלכות של זה אחר כך, ולכן אני ממליצה לקרוא את מה שהיא (4444) כתבה, כי היא כותבת מנקודת מבט של כמה שנים אחר כך...

רוב הבנות שעשו שירות לאומי ויצא לי לדבר איתן אומרות שהשנה הראשונה מזעזעת, והשנייה יותר נחמדה. עדיין לא ביררתי מה עושה את ההבדל הזה (אולי בשנה שנייה מתקבלים לתקנים יותר נחמדים? או אולי זה פסיכולוגי והן פשוט מתרגלות לזה?) אבל בכל מקרה אם כבר אני עושה אז רק שנה אחת ואני לא רוצה שהיא תהיה סיוטית...

ולכל הלחוצים הדואגים לגורל המדינה, ומגיבים בבהלה עצומה לשאלות שלי: אלו בסך הכל שאלות שנכון לשאול ולברר, וזה לא ממש עוזר שאתן כותבות: "תתרמי למדינה קצת על חשבון עצמך!" שניה, אתן לא חושבות שכדאי שנתרום למדינה בצורה הטובה ביותר? אני לא רוצה להשתמט, אני פשוט תוהה האם אני רוצה לבזבז שנה על משהו שאפילו לא פועל בצורה כלכלית נכונה.

תודה רבה44444
ועוד משהו שאולי יעניין אתכם...אנונימי (פותח)

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t402840#4804434

סקר שעשיתי בצעירים מעל עשרים....

תראו שהרוב כותבות שהשנה הראשונה הייתה סיוטית!

אבל *משום מה* הן גם אומרות לך שחייבים לעשות!...שיראל.
נכון, אבל-אנונימי (פותח)

זה מראה שהעניין של השירות הלאומי הוא כמו מן "באג" כזה בחברה הדתית לאומית. 

אני בטוחה שתסכימי איתי שזה מוזר שבנות כותבות שהיה להן סיוט (לא רק קשה- שאז זה בסדר, מתמודדים וממשיכים הלאה. סיוט זה אומר שהם לא הפיקו מכך שום רווח, בטח שלא לחברה וכנראה שלא לעצמן)

ומשפט אחר כך כותבות שזו חובה ולא לוותר עליה. למה? למה לא לוותר על דבר שלא מנוהל בצורה חכמה?

שירות לאומי זה לא רק "באג". שירות לאומי זה גם עניין של לחץ חברתי. (חס וחלילה לא אומרת את זה עלייך, דווקא נראה מהדברים שלך שחשוב לך מאוד לתרום לעם ישראל) שירות לאומי זה בעיקר לדעת להתנהל נכון עם בני אדם, ולא לכל האנשים יש את זה. אנשים כאלה למשל, יכולים לתרום למדינה בצורה אחרת.

אגואיזם!אבודה!
טוב, אז בתור בת שרות...צורניקית

אני בהחלט חושבת שצריך לעשות.

*אני לא מסכימה עם זה ש"להתחיל ללמוד זה גם שרות", יאללה, אל תעבדו על אנשים, לומדים כדי לעבוד ולהרוויח כסף...

*קודם כל- תרומה לעם שלך! אני באופן אישי לא יצא לי להתנדב בזמן התיכון, ואני באמת שמחה על ההזדמנות להתנדב ולעזור כמה שאני יכולה, אני חושבת שזה חשוב.

*בקשר לעלות שהמדינה מוציאה על זה-  קודם כל אני לא בטוחה שזה נכון מה שאמרת, לפי חישוב שלי אני מקבלת 4 שקל לשעה... קשה לי להאמין שאם היתה עובדת בשכר היא היתה מקבלת פחות מכפול 8 מזה...

ושימי לב לדבר חשוב!!! נגיד שהיה יותר משתלם להעסיק עובדות בשכר, אני בטוחה שהרבה מהתפקידים של בנות שרות לא היו מקבלים כתחליף עובדת אחרת, אלא פשוט נשארים עם פחות כח אדם, וזה לא בגלל שהתפקידים לא חשובים אלא כי הם באמת קצת מעבר למינימום שצריך. סתם דוגמא- אני נמצאת בתקן של גן חינוך מיוחד. יש גננת יש סייעת ויש אותי. אם אני לא הייתי קשה לי להאמין שהיו מכניסים מישהי בשכר במקומה, כי כביכול אפשר להסתדר בלי,אבל תאמיני לי כשאני אומרת לך שזה קשה מאוד גם ככה...

*אני לא רוצה להשתחצן חלילה, אבל כן, אני חושבת שהגרעין שלנו (גרעין בנות שרות בעיירת פיתוח) תורם מאוד לעיר בהרבה כיוונים, גם מבחינה טכנית וגם ערכית ודתית.

לדוגמא- יש מרכז חסד שבו אנחנו אורזות מצרכים וירקות לנזקקים. אם לא היינו לא היה את זה, בפרוש הבן אדם אמר לנו שכשאין בנות שרות, הוא לא מוצא מי שיעשה את זה והמשפחות פשוט לא מקבלות את המצרכים. כנ"ל לגבי מועדוניות שמתבססות על התנדבות של בנות שרות, חונכויות אישיות ופרוייקטים שהגרעין מארגן למען הקהילה.

*אם זה קשה? בטח שזה קשה, אבל זה שווה את זה. ומה שלא הורג מחשל. קורץ

*וכן, אי אפשר להתעלם מזה שזה יתרום גם לך... לצאת מהבית, להיפתח קצת לעולם, לגור עם בנות שאולי שונות ממך, להכיר אנשים, לתחזק דירה, לנהל חשבונות... 

*ואם חבל לך על הזמן של השנים- אני בעד שנה אחת- באופן כללי את לא חייבת כלום למדינה ברגע שפטרו אותך מהצבא, אז תעשי שנה אחת, תתני מה שיש לך לתת ותתחילי ללמוד.

וסתם בשביל הצחוקים, סיפור קטן: במעבר שמחבר בין רחוב לרחוב- שבאמצעו נמצא הגן שלי- מתה לה חתולה... אני תיארתי לעצמי שתוך כמה שעות יפנו אותה משם, בכל זאת מלא ילדים עוברים שם, אבל לא... יום אחרי יום עברתי שם עם הילדים של הגן וצרחתי תןך נשימה מתוך השרוול "אל תעברו ליד החתולה! לא להסתכל על החתולה!" (וממש הם שמו עלי...) בסוף נמאס לי וביקשתי את המספר של המוקד, התקשרתי לבקש שיעיפו אותה ולמחרת היא כבר לא היתה. זה יישמע לך מגוחך אבל הייתי נורא גאה בעצמי...צוחק מה כל הילדים והאנשים היו עושים אם בת שרות חסודה לא היתה דואגת לפנות להם חתולות מתות מהרחוב?!

סתם, יש דברים יותר חשובים מזה, אבל תחשבי על זה טוב, טוב? יופי, ממש בהצלחה! חיוך

הייתי לפני כמה זמןאנונימי (פותח)

הייתי לפני כמה זמן בשיחה של רב (מהזרם הממלכתי כבוד!)

והוא אמר שהקידוש השם הכי גדול והפצת ה' בעולם, הוא שאנו יכולות לעשות זה למצוא חן בעיני החילונים,

ובגלל שאנחנו דתיות ולא יכולות ללכת לצבא אז נעשה שירות לאומי שנתיים או שלוש

בשביל שנשרת את המדינה 3 שנים כמו בצבא, ואם אין אפשרות אז נעשה שנתיים

כדי שידעו שזה שאנחנו דתיות זה לא אומר שלא נעזור למדינה ולא נתנדב.

ואם החילונים יראו אותנו כאגואיסטים יהיה חילול ה' נורא ח"ו ,מה? אנחנו יותר אהובים על ה'?!

מה אני חושבת בעניין? אני חושבת שהוא צודק,

זה רב שאני מתה על השיחות שלו! ועדיין באה אליהן בקביעות,

אני הולכת לעשות שירות לאומי! ואני אומרת לכל מי שרוצה לתרום- לעשות שירות לאומי,

ומי שחושבת שזה עלול לפגוע בעתיד שלה אז שתדע שלא תמיד לתרום זה קל, תעשו את זה בשביל לעזור לכלל,

החילונים צריכים לראות אותנו מודל לחקוי ואם לא -שלפחות לא יכעסו עלינו.

למה אנחנו צריכים למצוא חן בעיני החילונים?ענבל

אם רק בגלל זה תלכי לעשות ש"ל באמת שאת בבעיה.

אנחנו לא צריכים להרשים אף אחד!!!

וחוץ מזה, אם בעיני החילונים לא ימצא חן שאת הולכת עם כיסוי ראש אז תורידי אותו?

אם לא ימצא חן בעינהם שאת שומרת שבת אז תחללי?

אם לא ימצא חן בעינהם שאת לא הולכת לצבא אז תלכי לצבא?

זה בדיוק מה שעושים היום בהדרת נשים ובשירת נשים כדי למצוא חן בעינהם.

לא רוצה למצוא חן בעינהם!!!

אני מה שאני ואני אעשה מה שאני רואה לנכון ולא מה שהם רואים לנכון ובטח ובטח שלא כדי להרשימם.

צודקת בכל מילה...-משה ר-
זה לא בשביל להרשים אותם,זה כי את חיה במדינת ישראל.אנונימי (פותח)

ואם את לא הולכת לצבא -אז תתרמי במינימום שבמינימום שנה אחת של ש",אני כבר לא מדברת על זה שלדעתי זאת זכות לעשות שנתיים,כמו כל אזרח במדינה..

אם לא מוצא חן בעינייהם שאני לא הולכת לצבא - חבל,...

אבל יש כ"כ הרבה תחומים לתרום לחברה שלנו,..למה לא לתרום??

השאלה מה קודם, התורה או המדינה.אביר על סוס
כי לפי התורה שירות לאומי אסור, ובודאי שצבא לבנות אסור. לפי המדינה, כמה שיותר להרוס את צניעות האישה - הרי זה משובח (ואי אפשר לסמוך על רבנים שבעד שירות לאומי, כי לרוב מדובר ברבנים שהמדינה חשובה אצלם יותר מהתורה, ולכן איך ערך לפסיקתם).
החוצפה לגייס נשים לצבא צריכה להעצר.אביר על סוס

ישראל היא מהמדינות היחידות בעולם המחייבות גיוס נשים - והכל כדי לטמא את עם ישראל, וכעת נחשף פרצופם האמיתי של הטמאים הללו, שמה שמפחיד אותם יותר מהאיום האיראני הוא שיש כאלו שלא רוקדים מעורב כמו בבני עקיבא שהם הכירו.

ב"ה היום יש יותר ויותר בנות חילוניות שלא מתגייסות - כי הם מבינות את השקר שבזה.

החוצפה שבה אתה חושב שאתה יכול לשלוט על כולםהרהור

צריכה להפסק.

כי זה מחליא.

מאיפה המצאת את זה- מי חושב לשלוט על כולם?אביר על סוס
אתה.הרהור

אני לא מבינה מה לא ברור בדברים שלי.

החוצפה שבה אתה חושבת שאתה פשוט תבא ותחליט לכל הבנות שלא צריך לגייס אותן מחליאה אותי.

אתה, בדיוק אתה, רוצה לשלוט על כולם.

לא אני, אלא התורה, שדואגת לכבודן של הנשים.אביר על סוס

וגדולי הדור, ביניהם הרב הראשי הרב הרצוג, והרב חרל"פ - מתלמידיו המובהקים של הרב קוק, שקבעו שמדובר ב'יהרג ובל יעבור', והרב מרדכי אליהו שישב 9 חודשים בכלא על מאבק מחתרתי כנגד השלטון בעקבות חוק גיוס חובה לבנות, ובקיצור: התורה.

וגם רוב העולם מבין אתזה, והרי ציטוט מויקפדיה:

ישראל היא בין המדינות הבודדות בעולם שבהן מונהג גיוס חובה לנשים.

הפמיניזם רצחני לא הביא כבוד לאישה, אלא גזל ממנה את נשיותה.

קטע מומלץ בנושא מפי עו"ד דפנה נתניהו:

חשבת פעם על האפשרות שלא כולם מאמיניםהרהור

באמונות שלך?

אתה מאמין בזה, אבל למה לכפות את זה על אתאיסטים או מאמינים באמונות אחרות?

את לא בעד שתהיה פה מלכות ישראל?ענבל

לא כי אולי את לא יודעת אבל כשתקום המלכות זאת תהיה מדינת הלכה!

כן כן הלכה, ראית נכון.

כן, אני רוצה לכפות את התורה על הלא מאמינים לה.

כן, אני רוצה שהמדינה תהיה מדינה שהולכם על פי חוקי התורה.

לצערי כרגע זה לא קורה אבל אני מקווה שזה יתוקן במהרה.

כמובן שאני לא בעד להרביץ למי שלא הולך בדרך... אבל כן, החוקים צריכים להיות חוקי תורה.

ענבל.הרהור

לא. אני לא בעד שכרגע תהיה כאן מלכות ישראל. לא שיש כלכך הרבה אחוזים של לא מאמינים.

אני נגד כפיה דתית. 

אני חושבת שזה טיפשי לכפות שלטון דתי כשיש כלכך הרבה אחוזים של אנטי דת בציבור.

אז לא, אני לא בעד שלטון שמשליט דת.

אביר על סוס- לא כופים על בנות להגייס. נכון, אולי היה צריך מאבק, כי הנורמה, מה לעשות, היא שבנות כן מרגישות בנוח להגייס. 

אתה חושב שלא בסדר לכפות על כל אישה באמונתה להגייס, אוקי, אני לא חושבת ככה וזה לא הוויכוח כאן.

כרגע, חובה לבנות להגייס, ולכן בת צריכה להרגיש כמו שכל בת תורמת את עצמה לצהל שגם היא צריכה לתרום בדרך זו או אחרת. 

נחמד לדעת שאני פועלת לפי המסורת השמאלנית. אני לא רואה כאן גנאי. אבל אם אתה רוצה לדעת, בפוליטיקה, אני לא מנסה להגדיר את עצמי. לא ימנית ולא שמאלנית. רק בעלת שכל ישר.

לא גמרתי להגיד את דברי. אבל אני ממהרת. במוצ"ש.הרהור
אה טוב אז אני הולכת להגיד למשיח שלא יבוא <צ>ענבל

את רואה מה את כותבת?!

כל הזמן אנחנו מתפללים שיבוא המשיח, שייבנה המקדש, שתהיה גאולה.

מלכות ישראל זאת, זאת הגאולה!

האחוזים האלה יתפכחו.

את חושבת שהמשיח מחכה שכולם יחזרו בתשובה?

הרי אומרים או שלמדתי לא זוכרת כבר איפה שמעתי אבל, המשיח אמור להחזיר בתשובה!!!

הוא לא אמור להגיע לעולם מתוקן לגמרי.

(יש סיכוי שזה משיח בן יוסף אז אם יש פה מישהו שיותר מבין ממני אז אשמח אם יבהיר את דבריי).

ולגבי מה שאמרת לאביר על סוס- גם מי שחושב שהערבים אוהבים אותנון והלך לנחם את המשפחות של הרוצחים של משפחת פוגל קרא לעצמו בעל שכל ישר. נקודה למחשבה.

בנות לא צריכות ללכת לתרום בצבא ובואי נגיד שיש להן תחליף שם.

בש"ל פשוט תקראי את כל השרשור כי אין לי כוח לחזור על דבריי ועל דברי עוד כמה פה.

ל'הרהור עמוק' - שימי לב לצביעות:אביר על סוס

מצד אחד את מדברת נגד כפייה דתית, אבל מצד שני את בעד כפייה חילונית (והרי אין יותר כפייה מאשר להרכיח בת להתגייס לצה"ל).

אני, לעומת זאת, נגד כל כפייה, דתית או חילונית.

כשתהיה לך הבנת הנקרא, תדבר איתי.הרהור

או במילים אחרות, מתי אמרתי שאני בעד לחייב בנות דתיות לשרת בצה"ל?

אני בהחלט לא בעד לחייב אישה שלא רוצה להתגייס להצהל ממניעי צניעות להגייס.

בדיוק בגלל זה בנות יכולות להצהיר ולא להתגייס.

אמרתי, הגיוני שמלכתכילה מחייבים כל אחת להגייס, כי רוב הבנות מרגישות בנוח עם להגייס.

הדתיות הן לא היחידות בעולם, ונורמה קובעים לפי הרוב.

כן, אנושות זה דבר אכזרי, אני יודעת.

נכון, הרבה אנשים אומרים שיש להם שכל ישר, גם אני. גם את. 

מה את מנסה, לכל הרוחות, להגיד בזה?

ענבל, מה שאני אומרת, שזה לא חכם לכפות שילטון דתי. ששלטון דתי צריך להבחר ברוב עם. 

את באמת חושבת שאם יבא משיח ויכפה חזרה בתשובה מישהו יקשיב לו?

תעשי לי טובה. זאת לא הדרך, לא במאה ה21.

המשיח לא יוכל לבא ולכפות דת, כי יותר מידי אחוזים בעם לא יקשיבו לו. אולי המשיח יבא ויחזיר את כולם בתשובה, דרכיו של המשיח נסתרות.

מה שאני טוענת, שאם יכפה עכשיו דתי את השילטון שלו עלינו, (שבצורה ישירה הוא גם יהרוס את הדמוקרטיה) וישליט מדינת הלכה, זה טיפשי. כי רוב העם ימרוד. כי רוב העם לא דתי. וגם יש דתיים שלא מסכימים עם כפיה דתית. וזה לא ראלי, לא במדינה דמוקרטית חזקה.

רוב הבנות לא מרגישות בנוח להתגייס לצה"ל:אביר על סוס

חצי מהבנות לא משרתות בצה"ל:

/News/News.aspx/230872

ניתן להניח שגם בין החצי שכן משרתות, לא כולם מרגישות עם זה בנוח - וכבר יוצא שרוב הבנות לא שמחות להתגייס לצה"ל (ואולי אף רובם הגדול, אך הרוב בודאי).

ושוב אני אומר, ישראל היא מהמדינות הבודדות בעולם המנהיגות גיוס חובה.

את כל הקלקולים לוקחים מהגויים, אך את הדברים המתוקנים דוקא לא.

אמ. לא בטוח.הרהור

מה לא בטוח פה, מדובר בעובדות.אביר על סוס

אני לא רואה כאן עובדות. רוצה להאיר את עיני?הרהור
כן.אביר על סוס

את טענת שרוב הבנות מרגישות בנוח להתגייס לצה"ל.

הוכחתי לך בעובדות שזה הפוך.

ברור שכל מי משלא מתגייסת למרות שיש חוק כזה - לא מרגישה בנוח להתגייס, וחצי מהבנות לא מתגייסות (ע"פ נתוני ראש אכ"א - עובדות לכל דבר).

עוד ברור כי מתוך החצי שכן מתגייסות, לא מאה אחוז שלמות עם זה - יש הרבה בנות שזה מפריע להם, ואני בטוח שגם את תסכימי לכך.

יוצא אם כן, שיותר מחצי מהבנות לא מרגישות בנוח להתגייס לצה"ל.

מה לא ברור פה?

"ברור שכל מי שלא מתגייסת למרות שיש חוק כזההרהור

לא מרגישה בנוח להגייס"

הנחה. לא עובדה.

"ברור" זאת מילה שמביאים שכאין לך הוכחה מספקת.

נו באמת, די להיות קטנוניים. או להתמם.אביר על סוס

את באמת חושבת שמאה אחוז מהבנות שמתגייסות שלמות עם זה?

ואת יודעת מה, נניח שזה לא ברור, ויותר מזה, נניח שאכן כולן כולן מרגישות עם זה בנוח.

חצי מהבנות לא - זה כבר סותר את זה שרוב הבנות חושבות שנכון להתגייס.

זה לא להיות קטנונים.הרהור

לא הוכחת לי שרוב הבנות לא מרגישות בנוח עם להגייס. לי זה לא ברור שזה שחצי לא מתגייסות אומר שזה לא נוח להן.

לדעתי אתה חושב יותר מידי כמו אדם דתי, שחי יותר מידי בחברה דתית נטו. 

אני חושבת שזה שחצי לא מתגייסות זה כי הן תופסות טרמפ על זה שאנחנו הפכנו את זה ללגיטימי.

ענבל, זה יהיה ממש נצול להתחיל להתווכח אם נשים מועילות בצבא או לא. במיוחד שכבר התווכחנו על זה בנסיבות אחרות. 

אם את בכל אופו רוצה, במסר.

בקיצור: 'אל תבלבל אותי עם עובדות'.אביר על סוס

באותה מידה אפשר לטעון ההיפך:

את חיה יותר מדי בחברה חילונית, ולכן את אומרת מה שאת אומרת, ומושפעת מאלו שחושבות כך.

לא נראה לי שכדאי שנרד לרמה הזו.

יש המון חילוניים שלא חושבים ששירות נשים בצה"ל מקדם אותן או את צה"ל.

רוב מדינות העולם מבינות שלא נכון לכפות על נשים להתגייס.

רק פה מתעקשים על השטות הזו, אבל באמת אין מה להתפלא על צבא שנשען של שני ערכי יסוד:

הדרת מתנחלים והדרת דתיים (או במילים אחרות: הרס ישובים וכפיית שירת נשים וכדו').

אמ. לא.הרהור

אני את כל חיי חייתי בחברה דתית, אבל כאדשם נורמאלי, גם נחשפתי לחברה חילונית, כי אני לא חושבת שאפשר לשפוט משהו בלי לפחות להקשיב לו קצת.

הטענה שלי הייתה, שאתה בטוח שמה שאתה נחשפת אליו, הוא היחיד בעולם. 

שאם אחותך לא מרגישה בנוח להתגייס לצבא, לכולן לא נוח.

אז זהו שלא.

מה הקשר עכשיו לשירת נשים?! גם אני לא חושבת ששירת נשים זה חלק מצה"ל. גם אני לא חושבת שצריך לחייב גברים לשמוע שירת נשים.

ו...?! מה זה קשור לדיון?

אתה לא מגיב עניינית! אני אמרתי, זה שחצי מהנשים לא מתגייסות לא אומר שהן מרגישות לא בנוח להגייס. אין לך מה להגיב בתגובה, אל תגיב.

בקשר למה שאמרת קודם, שאם אני באמת חושבת שמאה אחוז מרגישות עם זה טוב.

אז לא, לא מאה אחוז. גם לא מאה אחוז גברים מרגישים עם זה טוב.

אבל מתייחסים לרוב. ובגלל זה דיברנו על הרוב.

אמרתי, לדעתי רוב הנשים כן מרגישות נוח להגיס ולכן זה בסדר שיש גם חיוב לנשים.

וגם טוב שמתחשבים באלה שלא ברוב ונותנים לאלה שרוצות מטעמי צניעות לא להתגייס לא מתגייסות. אבל את החוק קובעים כאן לפי הרוב. ובגלל זה אמרתי שאתה חושב כאילו כל העולם לדתי, כי לדעתי רוב הנשים כן מרגישות בסדר עם להתגייס.

הפכת את הדעה האישית שלך לדעת הרוב.אביר על סוס

אגב, גם אני חייתי בחברה דתית ונחשפתי לחברה חילונית, וגם שירתתי בצבא עם חילונים (כיום לא הייתי הולך לצבא, אבל זה כבר עניין אחר), ואני חושב שאני מכיר מספיק טוב את החברה החילונית, אבל כל זה לא נראה לי קשור לעניין.

עד שלא ייעשה משאל עם, או משאל עם לנשים - לא יהיה ניתן להוכיח בצורה ומוחלטת מה חושבות רובן על גיוס לצה"ל.

מה שכן, ברובן המוחלט של המדינות, אין חובת גיוס לנשים - מה שמבין רוב העולם, לא מבינים פה.

נראה לי ששורש הויכוח הוא המקום שתופסת המדינה לעומת התורה אצל כל אחד.

אני רואה את התורה כערך עליון, ואת המדינה כהרבה הרבה פחות מכך, - גם לו היה מדובר במדינה נורמלית, קל וחומר במקום בו מיעוט שמאלני רדיקאלי ואנטי דתי בבג"ץ רודה בשבעה וחצי מיליון אזרחים.

יש כאלו, לעומת זאת, שהמדינה היא בשבילם מעל הכל (פאשיזם?), והתורה היא רק משהו זניח, שם בצד, שכמובן כפוף למרותה המוחלטת של המדינה.

בזה, לדעתי, נעוץ הכל.

אני לא בטוחה שמשאל עם זה דבר אמין במיוחד.הרהור

אבל מילא.

מתי הפכתי את הדעה שלי לדעת הרוב?

אני לא חושבת שהעניין הוא *כמה* מקום של התורה אצל בן אדם אל *איך* הוא תופס מקום.

לדעתי, זה שהתורה תופסת ערך עליון אצל מישהו, לא מחייבת עליו שתהיה לו דעה כמו שלי ולא כמו שלך.

כשהחלטת שרוב הבנות בעד חובת גיוס נשים.אביר על סוס

אבל נראה לי שהדיון די מוצה.

אמ. טענתי שלדעתי רוב הבנות לא מרגישותהרהור

לא בסדר עם להגייס מטעמי צניעות. כן. 

אבל אין כאו כפיה של הדעה שלי על כל הבנות, כי אני לא אמרתי שאני מרגישה בנוח להגייס.

(סתם ענייני ניסוח.)

כן. הדיון דיי מיצה את עצמו.

יום טוב שיהיה לך!

תודה, גם לך.אביר על סוס
הוא יחזיר את כולם בתשובה...ענבל

אבל כשהוא יגיע ויהיה בית המקדש, כבר יהיו עונשים על מה שלא נעשה נכון ואז לא נראלי שיתחשבו במישהו שיאמר שכפו עליו.

את יודעת מי נקרא אפיקורס?

מישהו שבאו ולימדו אותו על הקב"ה ועל התורה ובכל זאת הוא בחר לכפור בה!

כשהמשיח יבוא האנשים האלה ישתנו....

זה דומה לכפייה...

הם יענשו על מה שהם עושים לא נכון.

צודקת שכרגע לכפות על החילונים דברים זה לא רלונטי אבל כשתקום ממלכת ישראל זה בדיוק מה שיהיה.

גם למי שלא ירצה.

גם כשהייתה מלכות בישראל היו אנשים שלא הלכו בדרכים הנכונות ובכל זאת כפו עליהם דת.

גם אז לא כולם היו צדיקים.

מי אמר שהיהדות היא דמוקרטית?

כשתהיה מלכות לא יהיו מושגים כאלה  בכלל.

זה יהיה שילוב של מה שקוראים היום דיקטטורה ודמוקרטיה.

מצד אחד מה שהמלך יאמר נצטרך לעשות (בגבולות ההלכה כמובן)

מצד שני תהיה לנו בחירה נראה לי.... שכחתי במה.

את מדברץת במושגים של היום: "הדרה", "שוביניזם", "פמיניזם", "דמוקרטיה", "דיקטטורה" וכו'

תביני שבתורה אין מושגים כאלה!

ביהדות אין דברים כאלה...

מה שהיהדות מביאה זה השלמות, זה השילוב.

ברור שיש בדת מושגים כאלה.הרהור

אל תהפכי את הדת לצרת אופקים. התורה היא דבר כלכך לא צר אופקים! אל תהפכי אותה לכזאת.

הדת היא רלוונטית לכל תקופה, גם לתקופה שלנו, שבה מדברים במושגים של פמיניזם, שובניזם, הדרה, דמוקרטיה, דיקטטורה וכו'.

אני לא רואה למה לדת אין מקום למושגים האלה? אני לא רואה שום טיעון הגיוני שיטה את הכף. 

בתורה וביהדות יש את כל המקום בעולם למושגים כאלה.

אם זה מה שיקרה אז זה מה שיקרה.. אני לא מתווכחת עם מציאות. אבל אי אפשר לבא כרגע, כשזה המצב, ולכפות מדינת הלכה.

כשיבא המשיח ויחזיר אנשים בתשובה, מה טוב.

אבל ע"י פשוט השלטת מדינת הלכה, זה טיפשי.

הדת לא צרת אופקיםענבל

היא פשוט לא קוראת לזה ככה.

והיא לא משתמשת בזה כמו שמשתמשים בזה כיום.

בתורה אין עניין של שוויון, דמוקרטיה, דיקטטורה וכו'.

התורה לא הולכת לפי מה שחובים כיום שנכון.

היא הולכת לפי המוסר הכי נכון שיש וזה המוסר שלה!

המושגים האלה הם מושגים של דורנו, ובעתיד לבוא לא יהיה להם מקום כי התורה תגיד לנו מה לעשות, ויהיה יותר קל לקיים אותה כי יותר נדע מה ה' באמת רוצה.

ככה שגם אם תתחילי לצעוק אז הדרה הדרה, אף אחד לא ישים עלייך כי יש תורה.

כיום מכיוון שיש כל כך הרבה דעות אז גם יש בלבול ויש את כל המושגים.

אז לא יהיה.

כי לא יהיה בלבול.

אני לא יודעת מה המשיח יעשה אבל היזהרי בדברייך שמא זה באמת מה שהוא יעשה ואז יצא שאמרת על זה שזה טיפשי.

אני חושבת שכיום משתדלים להתחשב באחינו החילונים.

רק שהם לא מסתפקים בכך.

ותסלחי לי אבל גם הם עושים כפייה חילונית.

ראי את כל עניין ההדרת נשים כיום.

לא נעשה כרגע מדינת הלכה כי העם פה לא בשל לכך.

אבל זה האידיאל ולשם אנחנו שואפים.

למקום שחוקי מדינת ישראל (או יותר עדיף מלכות ישראל) יהיו חוקי התורה ולא חוקים של כופרים.

>>>>>>>>>>הרהור

היא לא קוראת לזה כך כי היא נכתבה לפני הרבה זמן.

אבל פמיניזם, שובניזם, הדרה וכו' הם מושגים של שיוויון, שום דבר שהתורה סתורת.

התורה היא תורת חיים, ברור שמאחוריה יש היגיון ענקי. ובכל המושגים שם למעלה, יש הרבה הגיון.

כשנכתבה התורה לא היו את המושגים האלה, אז לא ראית אותם שם, אבל כיום יש, ואם אחשוב קצת אני בטוחה שאמצא קווים מקבילים.

זה פשוט מה שמעניין אותנו כיום.

ז"א, פעם עניין אותם על החמור שנפל לבור, כיום מענין אותנו שיוויון הדרת נשים ושובניזם.

זה עניין של תקופה. ההגיון נשאר, פשוט אפשר להשליך אותו לכאן ולכאן.

המוסר של התורה לא סותר את המוסר שפיתחנו לעצמנו כציויליזציה כיום. כי הגיון הוא הגיון.

(עד כמה שאין שינויים אבולוציוניים במוח האנושי. אני מקווה שה' לא היה נותן לשינויים כאלה לקראת. זה יצור יותר מידי דילמות עם התורה.)

תודה על ההזהרה, אני לוקחת אחריות על דברי- כן, לדעתי זה יהיה ממש דפוק אם איזה דתי יחליט שהוא מספיק חזק לכפות כרגע מדינת הלכה.

אבל כבר אמרתי, אם המשיח יצליח להחזיר את כולם בתשובה, בכבוד. כל העניין במה שאמרתי הוא שלא נראה לי שזה ראלי. אבל אני לא מכירה את המשיח, ויכול להיות שיש לו יכולות כאלה. 

בקשר להדרת נשים.. הו. אני בהחלט נגד הדרת נשים. ואין כאן כפיה חילונית.

כל העניין הוא ההגדרה של מה שאת חושבת שזה הדרת נשים ומה כל אדם אחר שצורח הדרת נשים חושב.

אני מאמינה שרוב האנשים בעולם נגד הדרת נשים, פשוט יש להם הגדרה משל עצמם.

יש כאלה שאומרים שלהפריד שלוש שעות שבועיות מתוך ששים בחדר כושר בממשלה זאת הדרת נשים, אני טוענת שכשזה שיוויוני, מי אמר שזאת לא הדרת גברים?

אז יש הטוענים שזאת הדרת נשים, אני לא. אבל גם אני נגד הדרת נשים.

הכל עניין של הגדרה.

(בקשר למספר שעות המדוייק. אני לא בטוחה בנתונים. הזכרון שלי יכול לבגוד בי.)

יש רק סיבה אחת שבגללה המשיח לא יכול להגיע עכשיו..אנונימי (פותח)

חוסר גאווה יהודית. (עצוב אני יודעת)

טוב, ועוד כמה דברים...

אבל באמת, קצת גאווה ביהדות!

כן, שלטון על פי רוח ההלכה, מה יש?

להרהור-את מעוותת את הכל, כמיטב המסורת השמאלנית.אביר על סוס
מי שכופה הוא מי שמכריח בנות להתגייס בניגטד לדתם ולצו מצפונם (ורק הודות למאבק הדתיים יש פטור לבנות דתיות) ולא מי שמבקש למנוע את הכפייה הזו (כן, זכותה של בת לא דתיה גם כן לא לשרת). רוב העולם מבין את זה, אך בישראל שבה עיקר הצבא זה שירת נשים ופינוי ישובים - וע״פ זה ממנים אלופים וקצינים (ע״ע ניצן אלון) - כופים על בנות להתגייס. פשוט זוועה.
"ויכוף את כלל ישראל לעבודתו ית'..."האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י"ב טבת תשע"ב 20:44

(רמב"ם, הלכות משיח).

אחד מהקריטריונים למשיח צדקנו הוא לא אחר מאשר כפיה דתית. אזי אני בעד כפיה דתית, במיוחד בדורנו זה, דור עקבתא דמשיחא.

ועכשיו כל הבקיאים בתורת הרב קוק זצ"ל, יקשו - והרי כותב הרב ב'אורות הקודש':

"כל רצון חופשי סופו לטוב, וכל הכרח סופו לרע." (ג, לא)

אזי אשיב:

"למדרגת הקדושה אין באים, אלא ע"י מחשבה חופשית לגמרי, וא"א למחשבה להיות חופשית, אלא אחרי תיקון המעשים והמידות." (ערפלי טוהר, מד)

כלומר, לפני המחשבה החופשית צריכה לבוא עבודת מידות גדולה מאוד, ומשמע מדברי הרב שהיא באה בכפיה (מהסיפא של המש' לעיל, "א"א למחשבה להיות חופשית", כלומר, לא שייך כאן רצון חופשי, "אלא אחרי תיקון המעשים והמידות", אזי באה המחשבה החופשית, לפנ"כ - כפיה). ואולי כך ניתן גם לפרש את המימרא שמצטטת הקושיא - שאכן סופו של הכרח הוא רע, אם הוא מסתיים כהכרח - אולם אם מסתיים הוא כמחשבה חופשית הוא טוב מיין ומשמן טובים.

ותו כותב הרב בסידור:

"יש בן חורין שרוחו רוח של עבד, ויש עבד שרוחו מלאה חירות; הנאמן לעצמיותו - בן חורין הוא." (עול ראיה ב, רמה)

כלומר, החירות האמיתית היא גם מתוך כפית הר כגיגית, אם הכפיה הזו נאמנת לעצמיותו של הנכפה.

כי אני אדם פרימיטיבי (לפחות ע"פ ההגדרות שלאבגדה

כל מיני טיפשים (-כופרים)),

שחושב שהדבר היחיד שצריך לעסוק בו, זה בפולחנים דתיים כאלו ואחרים, ובהגדלת כבוד הא-ל שלי, ע"י כך שאני אבנה לו ממלכה, אעשה את כל מה שהוא אמר לי, ואדאג לכך שכולם יעבדו אותו.

אני חושב שהא-ל שלי הוא הא-ל האמיתי. ושהעובדה שצריך לעבוד אותו ע"פ התורה שנתן ביד משה (כך אומרת המסורת בה אני מאמין), היא האמת, בה' הידיעה. האמת האבסולוטית והיחידה. אני יודע את זה בבירור, ואין לי שום ספק שכל שאר האמונות הן טיפשיות וחסרות שחר, מתכחשות למציאות ולהיגיון, וראוי לבער אותן מן העולם.

אם יש מישהו המפקפק באמיתת הדברים הללו, הוא יכול לראות את הספרות הענפה בענייני אמונה ומחשבה שכתבו באלף השנים האחרונות חכמי הדת היהודית.

זוהי מטרתנואנונימי (פותח)

לגלות שם ה' בתוך החילוניות!

ותרומה זה לא דברים קלים

זה- קידוש ה'

ואם נתגבר-רק טוב יצא לנו מזה!!!

בהצלחה

ממבט של חוזרת בתשובהאנונימי (פותח)

לדעתי, אם הציבור הדתי היה יותר חזק

אז הייתי חוזרת בתשובה הרבה יותר מהר,

כי הציבור הדתי קצת חסר גאווה יהודית- תמיד נראה שהוא מנסה להיות "בסדר" בעיני החילונים. אני, שבאתי מבית חילוני לא ראיתי את זה כמשהו טוב, אלא כציבור חלש וחסר עמדה ברורה וחזקה.

לעומתם, החרדים תמיד היו נראים אחידים ומגובשים, גם אם לא הסכמתי עם הדעות שלהם- הייתה בהם גאווה לציבור אליו הם משתייכים.

כיום אני מגדירה את עצמי דתית לאומית כיוון שאני מסכימה עם הגישה הציונית,  

אבל לא פעם אני מצטערת שהציבור שלנו לא יותר גאה ביהודותו אלא מנסה למצוא כל מיני היתרים (שלדעתי נוגדים את רוח ההלכה) כדי להיות "בסדר" וש"לא יגידו שאנחנו קיצוניים".

נקודה למחשבה. (מקווה שלא דיברתי בבוטות, אלו דברים שממש בוערים בי)

שירות לאומי וצבאי לבנות - יהרג ובל יעבור.אביר על סוס
כך פסקו הרבנים הגאונים הרב הרצוג, הרב חרל״פ, הרב פרנק - רבה של ירושלים ועוד גדולי הדור, ולא היה אף רב בסדר גודל שלהם שיכול לחלוק על זה. מי שהחליפה את היהדות בציונות - ממילא זה לא ישנה לה, אבל מי שהולכת ע״פ התורה - לא תלך לא לשירות צבאי ולא לשירות לאומי.
למה? אתה מוכן להסביר לי באישי ואני מוכןקשקשן על הגג

לכתוב לך למה כן זה מותר וזה אפילו מצווה

ועוד דבר קטן:אביר על סוס
הרב מרדגי אליהו זצ״ל ישב בכלא כתשעה חודשים בגלל פעילותו - יחד עם עוד אחרים - להעמדת הדת על תילה, ומאבק עיקש בחוק המחייב בנות להתגייס. הוא לא היה נלחם כ״כ על דבר של מה בכך, וברור דבוא ראה בזה סכנה גדולה ונוראה, ולכן נאבק כ״כ לשנות זאת.
תשובה מהרב אליהו זצ"ל: אין שום היתר לשירות לאומי.אביר על סוס
לא קראתי את כל התגובות, אבל-משהיא מהבירה

כל מי שכתב למה לבזבז שנה מהחיים וכו'

אז-

למה שאני אבזבז מהכסף שלי כדי לתת לאחרים? זה הכסף שלי למה זו צריכה להיות בעיה שלי שלאחרים אין כסף?

למה?

וגם-

כל מי שכתב שגם בלי הש"ל אפקר לתרום למדינה וכו' זה נכון. אפשר. אבל תכלס' תיהו כנים עם עצמכם אתם תעשו את זה?

וד"א-

השרשור הזה זעזע אותי מאוד.

חשבתי שיש בפורום הזה נוער ערכי שרוצה לתרום למדינה שלו, לעם שלו, לאחים שלו גם אם זה דורש מנו קצת ויתורים.

גיליתי שיש כאן אנש ים שחושבים רק על עצמם וחייהם הפרטיים ומשאירים את האידאולוגיה גבוה ובדיבורים יפים בלי להוריד את למעשים.

גם אני התלבטתי וזה מה שאמרו לי -וזה נכון!!טלטל זהוב

מי שענתה לי(עשתה שנתיים, אחת בחול -היום נשואה ++) אמרה ככה:

"דבר ראשון, למה לא?? ברור שכן!!

לי הייתה מדריכה שהדריכה אותי שביעית שמינית והיא הייתה לי ממש משמעותית!!

הדרכה   מועדונית   גרעין תורני   בית ילד   וכו'...

אפילו בשביל ילד אחד שהגעת איתו לשיחה אישית משמעותית, אפילו רק בשבילו-היה שווה כל השנה!!

זה ממש יכול להגיע להצלת נפשות!!"

צריך לדעת מה המטרה? למה אני שם?? , משפט מוכר:"אם יודעים למה,יודעים גם איך"

ולכן זה מעולה להתלבט לחשוב לשמוע (מצויינת!) ולא לעשות כי כולם.. כי המשפחה.. כי אחרי זה יש הטבות לימודים וכו'..

אני מוסיפה -

הכי חשוב זה גם איפה!!!!!!!!!!!

כי השנה הזאות יכולה להיות מזה מרוממת ומבגרת ובכללי -זה משנה אותך! מקבלים ממנה מלא כוחות להמשך..וניסיון..

אבל!

היא גם יכולה להפיל רוחנית פיזית נפשית

ולכן

א. להתיעץ עם ההורים חברה טובה ואני עצמי..

ב. עם רב (וכן , יש מקומות שרב יגיד --"אסור לבת 18-19 לעשות שם שרות לאומי מבחינה דתית! ויש הרבה מקומות כאלה..!

ג. לבדוק בעצמך- מה המסגרת? מי הצוות שמעליך? מה העבודה דורשת? אם עושה לך כיף להיות שם?

ומומלץ בחם לבוא אם חברה!

זה פותר את רוב הקשיים...במיוחד בהתחלה !

אהי, איזה נאום תקעתי לך...

בהצלחה !! אמן שתגיעו למקום שלכם והעיקר לתת מתוך שמחה!

משהיא מהבירה- קראי את זה בבקשה-אנונימי (פותח)

חבל שלא קראת את התגובות או לפחות את רובן, כי אז כנראה לא היית מזדעזעת מ"האנשים שחושבים רק על עצמם".

אולי היית מצליחה להבין שהשרשור הזה נפתח במטרה לברר מה הכי תורם למדינה, האם הדרך של השירות (שלדעתי היא לא כל כך יעילה) היא הדרך הכי מתאימה להגשמת האידיאל הזה, מה קודם למה- הבית שאת מקימה בישראל (שהוא תרומה עצומה לעם ישראל, וחבל אם את לא מבינה את זה) או הסיוע לסביבה החיצונית.

יודעת מה?

אני מזדעזעת מאנשים שממהרים לקבוע עובדות ושמזדעזעים מכל מי שלא חושב כמוהם.  

כן, ואני כנה עם עצמי, אני רוצה ללמוד הוראה כי אני חושבת שזה מקצוע חשוב ותורם, ואני חושבת שבתור מורה מחנכת אני אתרום יותר מאשר בת שירות.

אולי את לא כנה עם עצמך, כי יש פה כמה בנות שצריכות לברר עם עצמן האם הם עושות שירות לאומי כי כולן עושות, או כדי שחס וחלילה החילונים לא יאמרו עליהם שהם משתמטות.

אני אעשה מה שאני אחליט שהכי נכון לגבי, וממש לא אכפת לי מה יגידו החילונים. לא רואה בזה קידוש ה'.

בהצלחה.

לשם שמים-משהיא מהבירה

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח אישי כי זה ממש לא הרעיון שלי וזה נראה לי אדיוטי להתווכח עם אנשים שאני אפילו לא יודעת מי הם.

אבל למה בגלל שאני חושבת ששירות לאומי זה דבר מדהים זה אומר שאני לא מבינה את הערך בהקמת בית?????

מה הקשר? דוורא בגלל זה! בגלל שאני רוצה לחנך את ילדי על ערך של נתינה וגמילות חסדים אני רוצה לעשות שרות.

יש לי עוד המון מה להגיד לך ולכולם פה אבל אני אחסוך לעצמי את הקטנוניות וחסר הבגרות הזאת

שבת שלום וחיים טובים.

וו...תל-אביבית

כל אלה שמדברות על הקמת בית..

את רוצות להתחתן בגיל 18?

אם אתן עוד לא הגעתן ל-17 ככה, אז סתם לידע כללי אתן די חיות בסרט.. כשתגיעו לשם תראו כמה אתן קטנות ולא מבינות לכום מהחיים שלכן באמת, ותראו כמה שזה כ"כ חשוב ללכת לשרות לאומי- בשביל הבית!!

מתוך הבנה שצריך את השנה-שנתיים-שלוש אחרי סיום התיכון ובנייה עצמית והתבגרות והתבשלות...

ושנה אחת של שרות לאומי כל כך מוסיפה!!

בקשר לטענה שאין תרומה בש"ל-- צריך פשוט לדעת לבחור את המקום המתאים! יש כ"כ הרבה מקומות שאפשר לתרום בהם באמת. אם אתן רוצות- אל תלכו לעבודה משרדית. תלכו לקומונה, לחינוך מיוחד, לחולים, ויש עוד...

כן- ושם- נגיד בקומונה- יכולה להיות לכן באמת השפעה עצומה על אחרים- על ילדים ונוער, שאח"כ יבנו את בתיהם, בעקבותיכן..

זה לא סותר בית וש"ל. זה משלים ובונה.

באשר לתרומה למדינה- כמו שלא בכל דבר שאנחנו עושים אנחנו חושבים בדיוק כמה תרומה למדינה יש בזה (ולפעמים אנחנו לומדים דברים, או עושים דברים שממש אין בהם תומה למדינה...) ככה גם בדבר המשמעותי כ"כ של ש"ל, אני חושבת שגם אם נגיד שאין כאן ככ תרמה למדינה (למרות שאני חושבת שיש הרבה מאוד, ודברים נמדדים לא רק בערך הכלכלי והכספי שלהם) אז בסדר, זה בסדר. אם המדינה אמרה שזה בסדר-תאמינו לה.

לילה טוב ושבת שלום!!

תל אביבית-ענבל

כן. אני אחת מאלה שדיברת עליהן וכן, אם הוא יבוא ארצה להתחתן בגיל 18-19 אמנם אני לא בת 17 עוד אבל את לא יכולה להכליל וזה הגיוני שנוכל להתחתן בגיל כזה.

אם את לא מכירה אותנו אל תשפטי ובטח ובטח שאל תחליטי.

בקשר לשירות- לי לא מתאים תפקיד חינוכי אז מה אני יכולה לעשות?

חוץ מזה שאני עדיין לא הבנתי מה התרומה למדינה פה.

לחברה אני יכולה לתרום בכל דקה ודקה.

אבל מה התרומה למדינה?

המדינה לא חייבה אותי ולכן אני חושבת שאין לי צורך בזה.

אין כל כך מה להתווכח כי כל אחת כאן באה מנקודת מוצא שונה והויכוח עקר.

אנחנו לא מתקדמות לשום מקום כי הכל כבר אמרנו.

משהיא מהבירה-ענבל

א. את לא נראה לי הרבה פה אז תעשי טובה ותתנהגי כמו אורחת. לא שיש לי משהו נגדך ואת מוזמנת בשמחה להישאר ולהוסיף. אבל בצורה יפה.

ב. אל תדאגי, ילדיי יתחנכו על נתינה וגמילות חסדים גם אם לא אעשה שירות לאומי.

תבינו ששירות לאומי זו לא הדרך היחידה לתרום ואפשר לתרום בדרכים אחרות!!!!

אני מבקש לחדד את דעתו של חכם אליהו זצ"ל...האדמו"ר מצנעא
השירות לאומיתור

זה שנה או שנתיים שבהם את נחשפת לעוד אנשים חוץ ממי שאת מכירה,

זוהי שנה שחשובה גם לעמצך ולאשיות שלך.

לא רק לקבל מאנשים בחיים, אלא גם לתת... 

זוהי שנה מיוחדת שבה יש לך הזדמנות מיוחדת לתרום מעצמך במקום שאת מתחברת אליו... 

וזה האידאה האלוקיתאנונימי (פותח)

שמאהיבה אותנו על החילונים אחינו

לאאנונימי (פותח)

כמה שנתעקש כך החילונים יותר יעריכונו

(מנסיוני כחילונית)

שירו שיר לה'---אנונימי (פותח)

לא, המטרה שלנו היא לקיים את התורה בצורה הטובה ביותר,

מה הקשר להאהיב את עצמינו על החילונים?!

לא הבנתי איך זה ענה על השאלות שלי?אנונימי (פותח)

תחשבו שנייהhanako

בס"ד

גם אם אתה לא עושה את זה למען כולם, זה מאוד תורם לך לחיים האישיים.

ושתיים אמא שלי גננת ומנסיון שירות לאומי זה דבר שממש ממש עוזר. 

צודקת.א. יהושעאחרונה

זוהי  ההדרכה של מו"ר הרב זלמן מלמד, שמי שרוצה להקים בית של תורה - שתדלג על השירות לאומי.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך