עבר עריכה על ידי רכס רמת מגרון בתאריך ט"ו טבת תשע"ב 20:42
ב"ה
ולכן מה שקראתם לא היה נראה לכן חביב.
לא כתבתי בכלל במישור הפרטי.
אני אפרט את מה שכתבתי:
א. המועצה האזורית הגדולה ביותר בארץ כיום, היא מועצה אזורית מטה יהודה. יש שם קרוב ל60 מושבים, ועוד עיר, בית שמש, גדולה ומגוונת.
ב. שפלת יהודה נמצאת היום בלב ליבו של הקונצנזוס הישראלי, ולא נראה לי שיש מי שחושב אפילו לרגע לפנות את תושבי תירוש וגפן מביתם.
ג. האזור ההוא מלא באתרים ארכיאולוגיים מתקופת המקרא, בית ראשון, בית שני, והמרידות. יש שם אינספור מסלולי טיול מיוחדים ויפים והוא אחד האזורים הכי מתויירים בארץ כיום.
ד. אדם שרוצה לבנות את ביתו במושב זנוח, למשל, צריך לקבל אישורי בניה תקינים על השטח, על התוכנית ועל הבניה. הוא ישלם ארנונה ויקבל שירותים מהמועצה.
ה. אדם שפונה במקום כזה לקבל אישורי בניה, יקבל אותם, אם הבקשה שלו תואמת את התקנים מבחינת בטיחות, הסכמים, חוקים וכו'. אף אחד לא ימנע ממנו את האישור בגלל סיבות פוליטיות.
מסיבות אלו עולות המסקנות הבאות:
א. עם יד על הלב והשניה על הדופק- דוגרי, לא צריך לחזק את האחיזה היהודית בשפלת יהודה. [וכן, אני מכירה היטב את האזור.] מי שמתעקש לעבור לגור שם, יכול להגיע מסיבות רבות ומגוונות. חיזוק ההתיישבות היהודית או התייצבות בחזית ההתיישבותית בארץ ישראל הם לא מהסיבות שבגללם הוא מגיע לשם. אם הוא חושב שכן, הוא משקר לעצמו ועוצם את עיניו.
ב. אדם שיבנה 'מאחז' במקום כזה- הוא פושע, ומגיע לו שיהרסו את ביתו כחוק. אנחנו הרי לא עוברים על חוקים לשם עבירה על החוקים. אם היה אפשר, כולנו היינו גרים בבתים עם אישורים. לצערנו, מסיבות פוליטיות, ופוליטיות בלבד כיום ביהודה ובשומרון כמעט בלתי אפשרי להשיג אישורי בניה, ועל כן הדבר הנכון לעשות הוא לבנות אף על פי כן.
מי שבונה בשפלת יהודה בניגוד לחוק, הוא פושע ותפרן. למה הוא לא בונה עם אישורים? מי הוא שהוא נמצא מעל לחוק?
ג. ממילא, בגלל שזה מקום שכן מתאפשרת הבניה, ומבחינה חוקית- אתה מקבל אישור, בונה וחי בשלווה, למה לגייס מתנדבים לעזור לך להקים את הבית של עצמך? תקבל אישור, תשקיע כסף, תבנה, לבריאות.
ההורים שלי לא ביקשו ממתנדבים לבוא לעשור להם לבנות את הבית שלהם בנוף אילון, סבים שלי לא ביקשו ממתנדבים לבוא לעזור להם לבנות בירושלים, ואפילו אדם שבונה בקדומים או בבית אל לא יבקש עזרה ממתנדבים. הוא בונה את ביתו הפרטי, אז שישקיע באופן פרטי.
ד. לעומת זאת, מי שבונה בשם ערך כללי, למשל- במקום המיועד לפינוי, במקום שתוקע מקלות בגלגלי התוכנית המדינית של 2 מדינות לצאת לפועל- אז ראוי שכולנו, כל עם ישראל, נתייצב לימינו ונעזור בבניין ביתו הפרטי, שבעצם נמצא ששם בשליחות הכלל.
אשמח שלמוע את תגובותיכן.
בציפיית הישעה.