תהליך הקמת ישוב~nhykb~

ב"ה מישהו יקר הזכיר לי שיש לי חלום להקים ישוב, המיקום כבר הוחלט (לא ביש"ע) ויש כבר 2 שיכולים לאכלס =) 

רציתי לדעת אם יש מישהו שיודע אולי מי הגורם הראשון שצריך לפנות אליו כדי לקבל אישורי בניה לישוב חדש? 

ולא מדובר דווקא בישוב כישוב, אלא כצורת התיישבות כלשהי שעדיין לא הוחלטה. כנראה מושב/ קיבוץ/ משהו מיוחד. 

תודה רבה! =) 

תנועת אורצחקן
אם זה בנגב או בגליל. בגולן תפני ליור המועצה האזורית גולן.
ושפלת יהודה? =)~nhykb~
תקים לבד.רכס רמת מגרון

ב"ה

שפלת יהודה לא צריכה אותך בדחיפות, והאינטרס הוא מן הסתם כלכלי, נוחות, איכות חיים אישית וכו'.

אז בגדול אתה צריך לפנות למועצה המקומית שם [מטה יהודה] ולקבל אישורים ולעבוד כמו בן אדם.

ולא כולם קופצים לאשר לך את זה...

אבל אין סיבה שאנשים כאן [או במקום אחר] יתנדבו לעזור להקמת הבית הפרטי והנוח שלך. תעבוד או שתשלם.

בציפיית הישועה.

רכס.. לא מדובר כאן בבית פרטי..אלירז

והניק nhykb זה בעצם מיטל נ

נראה לי שלא יזיק לך ללמוד חביבות מהי...

רכס-~nhykb~

לא מדובר בהקמת וילה ענקית בלב הירוק והיפה של מדינת ישראל למען טובתי האישית. 

אני שאלתי כי חשבתי שאולי ידעו לענות פה (ואכן- קיבלתי תשובות)

אגב, המיקום הוא מיקום חיוני להגנה על מדינת ישראל, וכל נקודת התיישבות בארץ חשובה. כן- בם להקים עוד עיר במרכז הארץ זה חשוב. 

חבל לראות תגובה כ"כ לא נחמדה, במיוחד שהיא נכתבה בעיקר לאחר הסקת מסקנות שגויות. 

רוצה להקים עיר?צעיר רענן

תשיגי אנשים שרוצים לעבור לגור שיחתמו על חוזה, לכי למשרד השיכון תחפרי להם בשכל,תקבלי אישור? לכי למהנדסים שיעשו תוכנית תב"ע, לאחר מכן תביאי קבלנים שיתחילו לעבוד על העיר - ישור השטח,אינסטלציה,חשמל,מדרכות תמרורים,בינינים,ווילות וכו'..

לאחר מכן תאכלסו את המקום, ותתחילו להקים חיי קהילה ע"פ השקפת עולמכם.

מן הסתם חסר כמה שלבים באמצע אבל זה הבגדול.

לכם אין עיניים חביבות.רכס רמת מגרון
עבר עריכה על ידי רכס רמת מגרון בתאריך ט"ו טבת תשע"ב 20:42

ב"ה

ולכן מה שקראתם לא היה נראה לכן חביב.

לא כתבתי בכלל במישור הפרטי.

אני אפרט את מה שכתבתי:

א. המועצה האזורית הגדולה ביותר בארץ כיום, היא מועצה אזורית מטה יהודה. יש שם קרוב ל60 מושבים, ועוד עיר, בית שמש, גדולה ומגוונת.

ב. שפלת יהודה נמצאת היום בלב ליבו של הקונצנזוס הישראלי, ולא נראה לי שיש מי שחושב אפילו לרגע לפנות את תושבי תירוש וגפן מביתם.

ג. האזור ההוא מלא באתרים ארכיאולוגיים מתקופת המקרא, בית ראשון, בית שני, והמרידות. יש שם אינספור מסלולי טיול מיוחדים ויפים והוא אחד האזורים הכי מתויירים בארץ כיום.

ד. אדם שרוצה לבנות את ביתו במושב זנוח, למשל, צריך לקבל אישורי בניה תקינים על השטח, על התוכנית ועל הבניה. הוא ישלם ארנונה ויקבל שירותים מהמועצה.

ה. אדם שפונה במקום כזה לקבל אישורי בניה, יקבל אותם, אם הבקשה שלו תואמת את התקנים מבחינת בטיחות, הסכמים, חוקים וכו'. אף אחד לא ימנע ממנו את האישור בגלל סיבות פוליטיות.

מסיבות אלו עולות המסקנות הבאות:

א. עם יד על הלב והשניה על הדופק- דוגרי, לא צריך לחזק את האחיזה היהודית בשפלת יהודה. [וכן, אני מכירה היטב את האזור.] מי שמתעקש לעבור לגור שם, יכול להגיע מסיבות רבות ומגוונות. חיזוק ההתיישבות היהודית או התייצבות בחזית ההתיישבותית בארץ ישראל הם לא מהסיבות שבגללם הוא מגיע לשם. אם הוא חושב שכן, הוא משקר לעצמו ועוצם את עיניו.

ב. אדם שיבנה 'מאחז' במקום כזה- הוא פושע, ומגיע לו שיהרסו את ביתו כחוק. אנחנו הרי לא עוברים על חוקים לשם עבירה על החוקים. אם היה אפשר, כולנו היינו גרים בבתים עם אישורים. לצערנו, מסיבות פוליטיות, ופוליטיות בלבד כיום ביהודה ובשומרון כמעט בלתי אפשרי להשיג אישורי בניה, ועל כן הדבר הנכון לעשות הוא לבנות אף על פי כן.

מי שבונה בשפלת יהודה בניגוד לחוק, הוא פושע ותפרן. למה הוא לא בונה עם אישורים? מי הוא שהוא נמצא מעל לחוק?

ג. ממילא, בגלל שזה מקום שכן מתאפשרת הבניה, ומבחינה חוקית- אתה מקבל אישור, בונה וחי בשלווה, למה לגייס מתנדבים לעזור לך להקים את הבית של עצמך? תקבל אישור, תשקיע כסף, תבנה, לבריאות.

ההורים שלי לא ביקשו ממתנדבים לבוא לעשור להם לבנות את הבית שלהם בנוף אילון, סבים שלי לא ביקשו ממתנדבים לבוא לעזור להם לבנות בירושלים, ואפילו אדם שבונה בקדומים או בבית אל לא יבקש עזרה ממתנדבים. הוא בונה את ביתו הפרטי, אז שישקיע באופן פרטי.

ד. לעומת זאת, מי שבונה בשם ערך כללי, למשל- במקום המיועד לפינוי, במקום שתוקע מקלות בגלגלי התוכנית המדינית של 2 מדינות לצאת לפועל- אז ראוי שכולנו, כל עם ישראל, נתייצב לימינו ונעזור בבניין ביתו הפרטי, שבעצם נמצא ששם בשליחות הכלל.

אשמח שלמוע את תגובותיכן.

בציפיית הישעה.

מצטערת שהתגובה לא ארוכה ומושקעת... =)~nhykb~

אענה לפי הסעיפים-

א. צודקת.

ב. שוב צודקת.

ג. צודקת לגמרי.

ד. צודקת כנראה.

ה. שוב- צודקת.

לגבי המסקנות- 

א. צודקת. א-ב-ל חוץ מחיזוק ההתיישבות היהודית באיזור מסויים בארץ, יש עוד אפשרויות לתרומה, כגון: הגנה על מרכז הארץ, פיתוח החקלאות, שימור צורת התיישבות שאינה עיר חרדית (ברגע שיש מושב/ קיבוץ, החרדים לא יוכלו להמשיך להרוס את הטבע ולבנות עוד ועוד רמות לרמת בית שמש...), שמירה על הטבע, תוספת מקום איכלוס לעולים המגיעים לארץ ובכלל לתושבים הרבים המצטופפים במרכז, בניית בתים שיהיו מוכנים לאיכלוס כל יהודים שיגיעו בבוא המשיח וכן הלאה והלאה.. הבנת את הפואנטה.. 

ב. אין פה השוואה בין בניה ליו"ש לבניה בחלקים אחרים בארץ. לכן שאלתי איך משיגים אישורים (כי אני לא פושעת ותפרנית). 

ג. אני לא זוכרת שניסיתי לגייס מתנדבים לבנייה (שאת זה משומה הזכרת ב-2 התגובות). סך הכל שאלתי אם מישהו יודע מאיפה משיגים אישור. לא ביקשתי מחבורת נערים שלא לומדת כרגע לבוא לבנות לי בית. לא ביקשתי כסף ממשקיעים שרוצים לתרום להיאחזויות. אני לא יודעת מאיפה הבאת את הדברים האלה.. 

ד. סך הכל ביקשתי פירוט טכני על איך משיגים אישורים. ל-א י-ו-ת-ר מ-ז-ה!!! 

אני רואה ערך עליון בהתיישבות בכל מקום בארץ ישראל. ביהודה, שומרון, עזה, נגב, כרמל, גליל, שפלה, מרכז וכו'. חבל לי שקפצת על עניין המיקום כאילו זה לא בסדר. כמדומני, חשובה לכולנו "ארץ ישראל השלמה" ולא רק ארץ ישראל של "יהודה, שומרון ואזורי עדיפות מדינית". אני תוהה אם זה נכון לגבי כולנו.. .

אחלה. תפני למועצה.רכס רמת מגרון

ב"ה.

רק לגבי ההסגה שלך על המסקנה:

א. ציינתי, מטה יהודה זו המועצה הגדולה ביותר בארץ והיא מורכבת כולה ממושבים. עוד אחד פחות אחד- הם יסתדרו.

ב. רמת בית שמש מתקרבת מאוד לשמורות טבע, כך שהיא תצטרך להיבלם במוקדם או במאוחר. תל ירמות, תל סוכו, ח'רבת קייפא ועוד.

ג. זה בסדר לגור במקום 'סתם' [בכוונה זה במרכאות, כי אין מקום סתם ובלה בלה], אבל ודאי שיש חשיבות לחזית ההתיישבותית- איפה שיותר קשה, שם חשוב יותר להתיישב.

ד. בואו לא נשלה את עצמנו בערכים סתם, כדי כשנראה אחד אמיתי, נדע להעריך אותו נכונה.

ה. יש אחלה חווה, חוות שמשון, ממש מחוץ לבית שמש. אולי תבדקי אפשרות מגורים שם.

בהצלחה, בציפיית הישועה.

הבנתי. עדיין לא מסכימה איתך לגמרי~nhykb~

א. יש גם קיבוצים. "פחות אחד- הם יסתדרו" מה זה אמור להביע?! 

ב. המצב הוא שזה לא נבלם, ועוד ועוד מקומות ירוקים נהרסים. 

ג. ברור שיותר חשוב, אבל בכל מקום חשוב.

ד. נכון שחלק מהערכים שכתבתי נראים לא חשובים, אבל חלקם חשובים מאוד!

ה. ב"ה אני לא מחפשת מקום מגורים כרגע מחוץ לבית שמש. אבל תודה.

תבקשי לפתוח פורום איכות הסביבה.קטיף שנית

מצידי שלא יהיה פה שום צמח, כל היום לשתות קולה ולעשן מקטרת.

קטיף נשפכתי מצחוק..צעיר רענןאחרונה

לעינינינו תאכלס לא צריך אותך פה בבית שמש יש מספיק אנשים שדואגים לאזור בית שמש?

מפריע לך איכות הסביבה?פני לירוקים, פני למשרד לאיכות הסביבה..

מפריע לך שחרדים מתרבים ובונים עוד שכונות?תחברי אל התקשורת ותעזרי להם במסע הסטה כנגד הציבור החרדי, בתור תושב המקום לא מפריע לי שחרדים מפתחים את האזור.. להפך כל השנים שוקנין היה ראש עיר המקום לא התפתח כמעט בכלום, עכשיו אבוטבול מפתח את המקום פלאים, כן חבל - זה לא לציבור שלנו, באסה לנו שאנחנו מפגרים ולא אצלחנו עם העיר הזאת בית שמש.. מה לעשות?! את רוצה להילחם בהם? מה את מקנה שהם הצליחו.. לי לא איכפת, החרדים כמעט ולא מפריעים לי..[חוץ מקומץ מפגרים,הרוב הגדול נורמלי לחלוטין] שיהנו, שיפתחו, שירבו, שישרצו, ויתעצמו במאוד מאוד. 

יש לי מורה חביברכס רמת מגרון

ב"ה

שחבר במפלגת הירוקים. הדבר שהכי מעצבן אותו במדינה הזו, זו ההתפתחות של רמת בית שמש. מבטיחה.

הוא מארגן הפגנות, מחתים עצומות, מנסה לשכנע קבלנים לבנות לגובה ולא לרוחב ומגיש עתירות להפסקת הבניה.

אם תרצי, אשמח לתת לך מספר שלו.

קחי רק לתשומת ליבך, שמלבד רמת בית שמש, הוא גם חושב שהתנחלויות בכלל, ומאחזים קטנים ומבודדים בפרט, גרועים כמעט באותה מידה. מבחינתו, שנגור כולנו בבניין אחד רב קומתי ענק, ונפנה לו את הטבע והנוף.לפחות עיר זו פגיעה מרוכזת, ישובים מבודדים מרחיבים את הפגיעה וקשה יותר לבלום אותה. לדעתו.

ועדין לא הבנתי, אם לחרדים ברמב"ש אסור- למה לך מותר?

בציפיית הישועה.

הא. שלך זוועתי לגמרייצחקן

כאילו לחרדים אסור לגור ולהקים עוד רמות בבית שמש, וכשחרדים גרים זה "הרס הטבע". כשאת בונה כביש ליישוב החדש שלך, את כמובן לא פוגעת באף חיה, צומח או דומם באספלט, בכריה וכו'. רק החרדים גורמים נזק.

ב. תפני לעורך דין בענייני מקרקעין, הואי עשה לך סדר.

בינתים התנחלויות הכי גדולות הם של החרדים דווקא...מושיקו

ככנראה לא היית בקוממיות - מושב חרדי שמששום מה לא הורסים שם שום טבע.

טוב שזה רק חלום, ככה אולי תתעוררי למציאות מתישהוא!חנמאל ד.
תרגיעוdan_land

מסכנה איך ירדתם עליה.
בסך הכל זה פורום ארץ מולדת ולא פורום יהודה ושומרון.

תעשי ותבני ואני מחזק את ידיך ואם אוכל אשמח גם לעזור.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך