אז אני אתחיל...... 
גם שלי לא לקח מוצץ, ולא התעקשנו יותר מדי בהתחלה... כי גם ככה התלבטנו אם זה הרגל טוב וכו'...
ובשלב מסוים החלטתי לא לוותר.... זה לא הלך..... חחחח..
הוא פלט אותו כל הזמן.... והוא לא היה תינוק רגוע... (שלך רגוע? זה שיקול....)
בסופו של דבר, כשהוא היה בן 4 חודשים התחלתי לקחת אותו איתי ללימודים, ולקראת הנסיעה הראשונה שמתי לי בתיק מוצץ בשבילו... סתם ככה, מי יודע?! באוטובוס הוא התחיל לבכות... ואני כולי לא יודעת מה לעשות.... לא נעים, זה לא כיף לנסוע ותינוק צורח לך כל הדרך... ולאימא לא נעים שהתינוק שלה צורח והיא לא יכולה לעשות הרבה....
טוב, שלפתי את המוצץ... הוא כמובן ירק אותו מיד.... אחרי שתי דקות שוב ניסיתי - והפתעה! הוא לקח את המוצץ!!!!
בכל אותו היום, כל רגע שהתאפשר - דחפתי לו את המוצץ!!! וכולם הסתכלו עלי בפליאה "את לא רואה שהוא מוציא אותו?! למה את מתעקשת?!?!"
לא ויתרתי.
מאותו היום - הוא התחיל לקחת מוצץ!!
פתאוםםםם היה לי תינוק חדש!!!!!!!!
הוא היה כל כך הרבה יותר רגוע...!!!! אין - מה - להשוות....
פשוט עולם אחר.... המוצץ עשה לו רק טוב....... באמת...
ואז - יכולתי גם להשכיב אותו לישון אחרי הנקה, בלי נדנוד, בלי טיולים בכל הבית, בלי כלום... רק מוצץ... קצת "ששש..." והוא ישן כמו בובה...
אממה??!! פתאום בגיל חצי שנה הוא החליט שמוצץ זה לחלשים!!! חחח בלילה אחד לא בהיר בכלל, הוא ירק את המוצץ ולא היה מוכן לקבל אותו בחזרה......... ואז היה איזה חודש סיוטי מאוד... לילות ארוכים ללא שינה... 
גם זה עבר ב"ה... ועכשיו הוא ישן בלי מוצץ, בלי הנקה, קצת נדנודים, לפעמים גם בלי... וחוץ מזה - הוא פעיל ושובב מאוווווד כמו שהיה ברור כל כך שהוא יהיה....
אולי צריך להיות רגוע במידה מסוימת כדי לקחת מוצץ 
זה הסיפור שלנו... והמסקנה שלנו היא - בתינוק הבא מההתחלה מתעקשים על מוצץ!!! אח"כ נסתדר עם הגמילה... גמילה זו תקופה לא נעימה, אבל קצרה... יחסית לכל התקופה הארוכה שבלי המוצץ........ 
(ושיניים עקומות? נראה לי שאי אפשר להוכיח שזה דווקא מהמוצץ.....)
ב"הצלחה... ולילות נעימים