תגידו לי מה תפקיד הגברת\ אישה\ אמא במשפחה?מאמע צאדיקה
תשובתי המפורטת בשרשור ההוא רלוונטית גם לפה
איזה טוב ה'!!!!
רגע! תן לרווקים לענות מה שלימדו אותם!מאמע צאדיקה
תפקידים...חשבשבת
לסדר לנקות לבשל לגהץ..........;)
עכשיו ברצינות:
אני לא חושבת שצריכים להיות תפקידים אנחנו לא צבא, העניין צריך לזרום פשוט כל אחד משלים את השני במה שאין או שהוא לא יכול או שהוא לא יודע לעשות ואפשר גם ללמד אחד את השני אם יש צורך ורצון...
התפקיד של הבעל והאישה הוא: לגרום להשראת השכינה " איש ואישה זכו שכינה ביניהם"- זכו- צריך לזכות לזה
ואז שיודעים שזכינו בהכי הכי ןעןבדים בצוותא לעבר אותם מטרה, אז כל השאר זה באמת קטנות וזורמים.- לא להיות מקובעים ונעולים.
לגדלב.ש.
לשטוף כליםרחלקה
זה התפקיד של המדיחלרגע 1
או הבעל 
הבעל הוא בחינת מסית ומדיח..
רחלקה
חחח^ron414
להתחלק עם הבעל בתפקידי הביתמושיקו
ולשים לב לכיוון לתפקידיי הגבר העיקריים (פרנסה וכו')
ותפקידי האישה העיקריים (תחזוקת בית וגידול הילדים)
למרות שיש בתים שבישולים ,כביסות ושטיפת הכלים שייכים לגבר 
בשני מיילים הגבר הוא שר החוץ והאשה היא שר הפנים
להיות במטבח כמובןלרגע 1
וקצת יותר ברצינות או שלא (תחליטו אתם אני לא יודעת מה יצא בסוף התגובה) עם קצת הסבר לכותרת.
כמו שאנחנו יודעים ולימדו אותנו כשהיינו קטנים לנשים יש רנ"ב אברים ולגברים יש רמ"ח אברים ולשניהם יש שס"ה גידים. אמרתי כבר שכולנו יודעים את זה.. יש?! יש.
מה זה אומר שלכתחילה הקב"ה ברא אותנו לא שווים.
אין שיוויון (הדרת נשים הדרת גברים צדק חברתי בלה בלה בלה)..
ז"א שכל אחד מביא מה שהוא יכול לחיי הנישואין ובכלל..
ואם הגוף שונה אז הנפש שונה..
אז דבר ראשון תפקידי בבית הוא לברך שעשני כרצונו, אלא מה??!
(איזה כיף לנו נכון...
הקב"ה עשה אותנו קרובות לרצון שלו..)
ובקשר לכותרת..
מן הסתם לפחות ככה נראה לי זה אצל רוב האנשים מרכז הבית הוא המטבח יש לנו מלא חומרי גלם ירקות פחמימות וכו' וכו' ומזה אנחנו עושים מיקס ויוצרים משהו (טעים) ומוגמר..
וזה בעצם המשמעות מבחינתי של מה שכתבתי שמקומה של האישה במטבח
האישה היא מרכז הבית מהבחינה הזו שהיא יוצרת.
וכל השפע והברכה תלוי באישה.
הבעל מכין את הנרות לשבת, האישה מדליקה אותם ומפיצה אור.
בהריון (כן עוד אחד מהתפקידים המובהקים של האישה, ותראו לי גבר שיהיה מוכן להתחלף איתנו) כל תהליך התפתחות העובר מתבצע אצל האישה..
וכו' וכו' וכו'
בטח ירדתם לסוף דעתי...
ובמילים אחרות..
"כל אשר תאמר לך שרה עשה"

שבוע מלאאאא בשורות טובות
להיות אמא ורעיה!
נקדש את שמך..
וכל פעם שהיא יוצאת ממנו, לחשוב ׳מתי חוזרים למקום הכי כיף בעולם׳..
ליצור אוירה נעימה בבית, מקום של שלווה ורוגע לכל באי הבית, הבעל הילדים והאורחים.
לדאוג, לשאול, לחבק ולאהוב כל אחד מהם כי הם פשוט הם!
כולל - לכבס, לבשל, לגהץ, לנקות וכדו׳.
וכשקשה, להיות גיבורה ולבקש עזרה מהאחד והיחיד שלה.
בין כל הנ״ל, אם צריך פרנסה נוספת, וכוחה עומד לה, גם כן. ועם זאת, לזכור תמיד ש׳אין כמו בבית׳!
ואיך אפשר בית בעם ישראל בלי תורה?
פשוט שאי אפשר.
(שתפתי אתכם במחשבותיו והרגשותיי, ב׳איך אני רואה את תפקידי׳ (לא באופן מלא), אשמח אם לא תנסו לחנך אותי אחרת..
)דברים נחמדים מאד..ד.
תודה.נקדש את שמך..
"גם אני מתחבר" - לדברים המקסימים של נקדש
אלירז
נקדש, הגדרת יפה את הדברים..נוצה ברוח
ורק אוסיף תפקיד אחד-
להיות לו "עזר כנגדו"..
עם כל המשתמע מכך..
אשת חייל מי ימצא..רעותא דליבא
זה לא תפקיד. זה הביטוי שלו.
מסכימה עם קודמיי..
אך מוסיפה שמול הבעל תפקיד האישה הוא לעזור לו לגדול ולצמוח, לאפשר לו את הבית ואת המצע לצמיחה
.''אהבה= לזהות את הנקודה האלוקית בבן הזוג. ואז לשבח, להגדיל ולשרת אותה''
(הרב בזנסון, מתוך 'תובנות')
מרגישה שהאיש מביא את הגרעין,התמצית, הרעיונות הגדולים, היציבות,עמוד השדרה של הבית.
והאישה מקבלת לתוכה את מה שמביא, מפתחת את זה ומתרגמת את הגרעין הזה למעשים פשוטים,לאוירה טובה בבית,מכניסה את הדעת' שהגבר מביא לתוך הלב.
ובמילים יותר פשוטות
תפקיד האישה.
להיות אישה.
להכניס לבית את כל הייחודיות הנשית שבה.
לאהוב,לתמוך,לכבד את בעלה,לקבל ממנו,לעשות בשבילו.להיות חברה שלו.
להיות אימא. עם כל מה שזה אומר לכם.
להיות 'בית'.
ובתוך כל זה לבשל/לנקות/לכבס/להחליף חיתולים..
והחלוקת תפקידים פשוט שמשתנה מאחד לשני
או במילים אחרותלרגע 1
להיות מרכז הבית..
זו שיוצרת..
פשוט הרחבת את כל מה שרציתי לומר!
תודה 
לא...ד.
לדעתי, מה שהיא אמרה זה לא מה שאת אמרת - אפילו די מנוגד..
ובאמת אני לא חושב שכ"כ טוב לאשה לחשוב כמו שכתבת, גם אם כוונתך רצויה. אם היא תרגיש יותר מידי ה"מרכז" - לא בטוח שזה יעזור לה או לבעלה, או לשניהם ביחד.
אשה היא מספיק חשובה, גם אם היא באה בגישה ענוותנית ונותנת לשם נתינה - בלי הגדרת ה"מיקום" - כפי שכתבה "נקדש".
עניות דעתי.
ההודעה הקודמתלרגע 1
כל אחד צריך לדעת מה תפקידו בבית.. ואת מקומו!
וזה שהאישה היא מרכז הבית (כמובן לא צריך להקצין כמו שעשיתי בהודעה הקודמת) זה אפילו חז"ל אמרו.
ואפילו יש הסברים יפים להבדלים בברכות שלא עשני אישה ושעשני כרצונו..
לפעמים זה קשה לשמוע אבל האישה היא עיקר הבית
וזה רק רווח

אישה שדואגת ואיכפתית ואוהבת ומעניקה ונותנת ללא גבול..
והיא בנויה ככה זה הטבע שלה להיות כזו
ככה הקב"ה ברא אותה.. לכן היא שונה מהגבר זה לא סתם..
יכול להיות שלא הסברתי את עצני טוב בהודעה הקודמת..
תגובתך מעלה בי שאלה ישנה שצפה לה פתאום:יעלי_א
מה דעתכם על אישה כריזמטית?
האשה מצטיירת כדמות הנתלת על בעלה, שהוא הדמות בעלת הקול בבית.
(ואני לא אומרת את זה בתור זלזול באחד המינים. זה פשוט הדפוס המקובל).
אבל יש נשים שזה לא הולך אצלן כך.
מה שהן ראו בבית זה אמא שהיא זו שהחליטה על הכל. האבא היה היותר שקט..
האם זה מצב לגיטימי או שיש להאבק בו ובהחלט ליצור דפוס משפחה כמקובל?
אוףלרגע 1
אנסה לשחזר..
דבר ראשון מצטערת שההודעה שלי של אתמול גרמה למחשבות קצת שליליות.
אני מתנצלת אם לרגע מישהו ראה בה שמץ של גאווה.. היא נכתבה בהומור משולב בציניות אם זה לא היה ברור.
הכוונה שלי הייתה סך הכל להראות שיש שוני
והקב"ה ברא אוצנו דונים לא סתם. לכל אחד יש את התפקיד שלו בבית וכל אחד אמור לדעת מהו תפקידו.
זה היה תחילת התשובה שלי במילים קצת יותר מובנות אני מקווה.
בחלק השני היה חשוב לי להבהיר שיש משמעות זה שאישה היא עיקר הבית עם כל מה שמשתמע מכך ולא חלילה כי זה גאווה שלנו הנשים או איזה פמיניסטיות מוצהרת.
לאישה יש כוח היא זכתה בבינה יתרה. אם היא מנצלת את זה לדברים טובים כולם מרוויחים מזה. ולכן נתתי את הדוגמה של המטבח שף טוב מחומרי גלם יכול ליצור משהו טעים ומיוחד וככה גם היכולת של האישה.. בחינוך ילדים בהשפעה על הבית מבחינת השלווה והרוגע והשמחה..
לאישה יש יכולת להכיל להעניק ולתת ללא גבול. הרגש שלה בנוי בצורה שונה משל הבעל.
בכל אופן אני על הפלאפון אם תרצו אאריך כשאהיה מול המחשב
יום טוב
דעתי,ron414
חז"ל כבר התייחסו למקרים כאלה שהיו בתנ"ך, למשל עם ברק ודבורה- חז"ל מציינים שברק היה עם הארץ ואשתו,דבורה,היתה נביאה. ובאמת הוא פעל לפי מה שהיא אמרה לו. (גם מנוח וצללפונית,אם שמשון הגיבור)
ברור שיש הבדל בין נבואה לכריזמה, אבל אם בחורה באמת יודעת ומרגישה שהיא כריזמטית, (ולא שתלטנית או פמיניסטית! יש הבדל עצום!), ורוצה לקחת את זה לשם שמיים,לא צריכה להתעלם מזה אלא תברר לאיפה היא יכולה לתעל את זה, הקב"ה לא מחלק כשרונות סתם...
השאלה מה קורה בתוך הבית, בין הבעל והאשה- לדעתי כבר בתקופה של הפגישות ולפני החתונה זה יעלה, כי כריזמה זה דבר שקשה להסתיר, והבחור ישים לזה לב, והוא יחליט אם זה מתאים לו. זה עניין מאוד אישי..
זה הזכיר לי משהו ממגילת אסתר- העצה שהמן נתן לאחשוורוש אחרי "תקרית ושתי"- לשלוח שליחים בכל מדינות המלך שיודיעו "מי הגבר בבית!" (נחשו מי...) ודי גיחכו על זה, לא ככה עובדת משפחה, יש דברים שבהם הגבר יותר דומיננטי ויש דברים שהאשה יותר, צריך לשאוף להרמוניה. ולדעתי אין נוסחא שמתאימה לכל זוג אלא כל מקרה לגופו.
אין יותר מרגש בעיניי מלהיות עיקר הבית.כתמר יפרח
..קצת מוזר שזה שני שרשורים נפרדים.הקולה טובה
כי זה צריכה להיות שאלה אחת.
מה התפקיד של חצי מזוג?
ומה הייחודיות בתפקיד של כל חצי?
כי קודם כל צריך להגדיר את התפקיד הגדול- להיות חצי. להיות חלק. להיות ביחד.
ומתוך זה לצאת לתפקידים המיוחדים לכל אחד.
ביהדות זה מוגדר שהבעל נותן והאשה מקבלת. ואם נרחיב- הבעל מכניס הביתה את כל מה שצריך מהחוץ, והאשה יוצרת מזה את המהות של הבית.
הבעל לומד תורה ומכניס הביתה- והאשה לוקחת את התורה של שניהם ויוצרת ממנה את המהות של הבית (ותשאלו כל רב גדול מי יותר יוצר את הרוחניות המעשית בבית, הוא או אשתו..)
לא סתם צוחקים על זה שהבעלים מביאים כסף והנשים "מבזבזות" הבעל מביא חומר גלם- שטרות, מטבעות והאשה יוצרת מזה את הדברים- אוכל, רהיטים, בגדים. וגם אם האשה עובדת (ומי כמוני בעד שנשים יצאו ויעבדו ויצליחו ויממשו את כל הדברים שריבוש"ע נתן להן) זה מתוך הכוח של בעלה לפרנס. מתוך התמיכה שלו. אשה שלא תקבל מבעלה תמיכה לצאת לעבוד- יהיה לה מאד קשה. כמו שהבעל צריך את התמיכה של אשתו בלימוד התורה.
ההבדל -ד.
עם שאני מכבד את דבריכן, "לרגע" ו"הקולה" -
זה, ש"נקדש" ו"רעותא", אמרו "צילום לב" שמתבטא גם בהתנהלות;
וזה, לדעתי, הרבה יותר מועיל, נכון ומציאותי מה"הגדרות".
וכפי שכתבתי גם בהודעה הקודמת.
תפקידם של בני הזוג תלוי באופי שלהם, בכשרונות שלהםאלעד123
וברצונות שלהם.
אין שום הכרח בחלוקת תפקידים מסויימת, והדבר תלוי אך ורק ברצונם של בני הזוג ובהסכמות ביניהם.
יש נשים שעובדות יותר מהבעל, יש נשים שיודעות לתקן דברים בבית, יש גברים שיודעים לבשל, יש גברים שאוהבים לקום בלילה לתינוק שצורח, יש נשים שלא יודעות לסדר בית, יש גברים שמעדיפים ללמוד ולא לעבוד, יש גברים שנוהגים ברכות כלפי הילדים בדיוק כשצריך קצת יותר תקיפות, ויש ויש ויש עוד ועוד נושאים שיכולים להשתנות מבית לבית ומזוג לזוג.
|אנחה| מזרוחניקים זה מכה..אלירז
מה עניין לזה ולמזרוחניקיות?צחינא מיא
אוהו.. אין לך מושג עד כמה...אלירז
הגבר והאישה מוגדרים בתפקידיהם מכוח הבריאה שלהם בצורה פיזית ורוחנית מסויימת.
אבל אלו שמתערבבים עם תרבות המערב טו מאצ', (ע"ע מזרוחניקים) - כבר מאבדים את הזהות הזו, כתוצאה ממלחמת העולם המערבי בתא המשפחתי..
אני לא מבינה למה אני כותבת את זה, כ"כ אין לי כוח להיכנס לויכוח/דיון הזה..
גם לי אין כח להיכנס לדיון הזהאנדרלמוסיה
אבל אני משתגעת כל פעם מחדש. איפה את ראית בתורה שכל בני האדם מהונדסים גנטית להיות אותו הדבר?
אנחנו לא בהמות. כל בן אדם נולד עם נטיות לב שונות.
ההתנשאות שלך כלפי 'מזרוחניקים' מוציאה אותי מדעתי. כשאת אגב, לא יותר טובה עם הצרות אופקים שלך. אני בטוחה שמשה רבינו והרמב"ם לא בזו לאלו שפחות חזקים מהם. (מי ישמע כמה את חזקה..)
צדיקונת בנחת..hodaiad
לא ראיתי שכולם מהונדסים גנטית להיות דומים.אלירז
וגם לי יש נטיות לב שונות בדיוק כמו כל אחד..
אבל התפקידים בגדול מוגדרים - שכל אחד ימצא את עצמו במסגרת תפקידו שלו, או שפשוט לא ישכח מה תפקידו המקורי.
חבל לי שאת נכנסת למישור האישי, כשבעצם אנחנו לא מכירות וכמו שאין לי אפשרות לייחס לאישיות שלך תכונות מסויימות, אלא אם כן העדת אותם על עצמך, וגם זה בעירבון מוגבל. - גם לך אין אפשרות לייחס לי.
לגבי עניין ה"מזרוחניקים"
א. הדברים נאמרים בחיוך. גם למשפחה שלי אני קוראת כך. (והם ממש לא כאלו בסטיגמה)
[טעות שלי שלא הוספתי סמיילי. הטון לא עובר דרך המסך]
ב. יש לי בהחלט הרבה ביקורת על אלו שכן מתקראים כך- וזו זכותי להביע אותה.
לא כל מי שאתה מבקר - אתה מתנשא עליו. כמו שאת מבקרת אותי.
גם אני לא מבין למה את כותבת את זה...ד.
אבל הההכללה הזו לחלוטין לא נכונה.
אני הכרתי הרבה מאד אנשי ה"מזרחי" ש"התא המשפחתי" שלהם בנוי מצוין וגם ב"חלוקת תפקידים" מסורתית.
גם הרבה אנשי "מזרחי" שלקחו מהעולם המערבי בשיעור הנכון ובמיקום הנכון.
גם אין להכחיש שיש שינויים במציאות היום שמשנים לעיתים במידת מה את אופן היישום של זהות האיש/ה.
חשבתי שהביטוי "מזרוחניקים" נשאר רק אצל גורמים "חרדיים" מסויימים ...
ומכל מקום, צריך להפסיק עם מכת ההכללות הללו "מזרוחניקים", "חרדים", "נוער הגבעות" וכד', כשהכוונה
להדביק תיוג מסוים.
מלבד הבעיה הקשה של שמירת הלשון שיש בכך - זה גם מרגיל לשטחיות והתמודדות לא-רצינית.
עדיף לכתוב על "הענין". למשל, בנידון דידן: העולם המערבי מול התא המשפחתי (גם קצת הכללה..).
הרב צבי יהודה זצ"ל היה רגיל לומר שדווקא תנועת המזרחי נוסדה ממקור קדוש של הרב ריינס זצ"ל.
והמון תלמידי חכמים, נעימי הליכות, ראו ורואים עצמם קרובים לתנועה זו.
אי אפשר לבנות עולם רק על "תיאוריות". הוא מורכב יותר...
ואיתך הסליחה..
כיום המונח "מזרוחניקים" -צחינא מיא
מסמן (בשיח הציבורי כמובן) תופעה מצערת מאוד, של יהודים שמשליכים
אחרי גוום את כל מה שהתיימר ה"מזרחי" ההסטורי לייצג, מחוייבות להלכה
ולעיקרי האמונה, ובימינו זו אש בשדה קוצים המכלה כל חלקה טובה -
וחייבים לזעוק על זה יותר.
המצב כיום ממש בכי רע.
(ועל זה כוונתנו כשאנו מדברים על "מזרוחניקיוּת". ואני מניח שאתה מסכים
איתי שאת התופעה כשלעצמה יש להוקיע - והוויכוח שנותר הוא מתודי ושולי.)
לי אין כלום נגד ציונוּת אמיתית, נגד נכונות אמיתית להשכיל, לבנות אנשי
תורה ומדע, לגשת מתוך אחריות אמיתית ומחוייבות לקדשי ישראל אל
המשימה החשובה הזאת של בירור כל מה שטוב וחיובי (ובהחלט לא חסר!)
בתרבות המערב.
המציאות היא שזה לא מה שקורה אצל יותר מדי חובשי כיפה בימינו, ואין
ברירה אלא לנקוט באמצעים קשים כדי לחדד אצל כולנו את הנקודה הזאת.
כן,ד.
כרגע ראיתי את הודעתך.
בוודאי שאני מסכים (אם הבנתי נכון), שגישה אל דבר ה' כאילו אינו חלילה היסוד הראשי שמתוכו נמדד הכל - אלא משהו שבצד התרבות המערבית, הוא דבר חמור ועקום לחלוטין.
אך אין להשתמש בכינוי הזה, שמקורו בהררי קודש.
כמו כן, יש כ"כ הרבה גוונים באנשים ולעיתים מי שנראה כך הוא לא בדיוק "אידיאולוג" אלא יותר חולשה ואי ידיעה; וגם לו יש מעלות טובות - שכדאי לדבר על הנושא מאשר על "ציבור" למרות שזה כביכול קל יותר..
ואני באמת לא יודע כמה זה "אש בשדה קוצים", אין לי הנתונים הסטטיסטיים. אבל צריך להיזהר, שלא כל מי שיגיד שלא כדעתנו בכל ענין - נכלילהו בכך. אולי הוא סתם חולק בנקודה מסוימת? מותר.
ו"ביטויים" זה לא תמיד מתודי ושולי. לפעמים זה ממש הלכות שמירת הלשון (הלכה), לפעמים מעורר מדנים כלפי "סוג" (גם כן הלכה). וגם - מרגיל ל"תרבות" כזו, של תיוגים, וממילא גם היפטרות מנכונות לדיונים אמיתיים על נושאים: "כל מי שאומר כך וכך - הוא ממילא כזה.." כביכול. וזה לא רצוי.
ואני אכן מניח שאין לנו מחלוקת מהותית בענין.
^^^^^^הרש
מתומצת בול.
קצת מוכלל, אבל בגדר הסביר ...
נכון שאנחנו לא בהמות, אבל גם לנו יש טבע משלנו חוץ מנטיות, יש דברים יותר חזקים מהבחירה.
וזה כתוב בתורה (אא"כ ייש פה קראים...). וזה לא המקום למקורות.
ודן, מה הקשר?
כל אחד אומר מזרוחניק על מישו אחר.
כשהחרדים אומרים הם מתכוונים לציבור אחד, כשאנ"ש אומרים הם מתכוונים לציבור קצת אחר, או לפחות לחלק ממנו...
אינני יודעד.
מה הכוונה "אנ"ש" וגם לא למי הם מתכוונים... באמת שלא..
אני גם לא קראתי כלל על מה הגיבה אלירז.
ראיתי את הודעתה נטו - ואל הביטוי "מזרוחניקים" התייחסתי. ואני באמת חושב, כפי שביארתי, שאין להתבטא כך.
אפשר לתקוף תופעה, וכל מי שמזהה עצמו עם התופעה הזו - כלול במי שכלפיו הביקורת.
ועם תחילת דבריך (לגבי מה ש"יש לנו טבע משלנו חוץ מנטיות" - כלומר, אני מבין שכוונתך שיש טבע בסיסי
לאיש ולאשה ועל גבי זה הנטיות המיוחדות של כל אחד) אני כמובן מסכים, אם כי לא כ"כ הבנתי את ההקשר,
כנראה בגלל שלא קראתי את ההודעות שלפני כן.
וכמובן, אני גם מסכים עם דבריה של הכלה החשובה.. אלירז, על דבר הצורך בבחינת המושגים המשפחתיים
מתוך ערכינו ולא מתוך "ערכי" יוון.. וכמובן, תמיד צריך לבחון גם מה באמת ערכינו ומה רק בדימיון.
ואגב, מעשה: מאבותי היה מי שעלה מפולין לארץ ישראל, בגלל היותו "מזרוחניק" נלהב (כמה שנים אחרי
מלחמת העולם הראשונה), וכתב ביומנו בספינה, כשהגיע לראשונה לבדו, שהוא דואג איך אשתו הצעירה
תעשה את הדרך הזו שכן היא צריכה "טיפול אישי במסירות מיוחדת"... כלשון הימים ההם.
גם אסר עליה במשך שנים להוציא מעיל פרוה, שהביאה איתה מבית התפנוקים שממנו עלתה ל"גבעת"
ירושלים.., כדי שלא לנקר את עיני מי שאין לה..
וכן עוד כאלה, "מזרוחניקים" שבאו לראץ במסירות נפש, ובנו אותה בסגנון הגבעות של היום, ובפחות נוחות,
כשביתם הוריהם הרחק בגולה, ו.. אמרו עליהם את אותן הטענות... לכבד, לא להכליל, ולבקר תופעה היכן
שנמצאת ולא את המכלול. עניות דעתי.
אני הולך להיות בוטא...הרש
אתה הגבת בתקיפות בלי לקרוא!!!!
ועדיין התגובה שלך לא קשורה...
מחילה, אני מאד מעריך אותך...אבל...
אני עוצר את עצמי.
זה בסדר, אתה לא בוטה...ד.
קודם כל, היכן הגבתי "בתקיפות"?... כתבתי נגד הכללה בביטוי "מזרוחניק", ודווקא בלשון די עדינה לדעתי..
דבר שני, מה שלא קראתי - זה היה את ההודעה הספציפית שעליה אלירז הגיבה. ראיתי את הביטוי שלה,
ועל כך הערתי. מה שעליו הערתי - קראתי. וידעתי מראש שיתכן בהחלט שהייתי מסכים עם מה שכתבה
כנגדו, ודווקא בגלל זה לא קראתיו. כדי לא "להטות" את דעתי. כי הביטוי הזה אינו נכון. פשוט.
גם טרחתי להגיד, כמו שאני באמת אוהב לעשות, עם מה אני כן מסכים גם מדבריך וגם מדבריה (שני
אנשים שאני באמת מעריך, גם כשמתווכחים..).
ואחרי שכתבתי את תגובתי על דבריך - קראתי גם את תגובת "אנדרלמוסיה", והבנתי מניין צוטטו ביטויים
מסויימים בהודעתך, וראיתי שכיוונתי לאמת בהבנת תוכן דבריך ושתגובתי "קשורה" בהחלט..
אז אני באמת לא כ"כ מבין על מה יצא קצפך...
ואני עומד בדברי שאני חושב שנקטה בביטוי לא נכון, ושצריך להתמקד ב"תופעה" ולא להכליל ציבור וכו',
הכל כפי שכתבתי. ואולי פשוט היתה אי הבנה: מה שכתבתי בסוף תגובתי על הודעתך ("לכבד, לא
להכליל..." לא כוון כמובן לדבריך, אלא לביטוי של אלירז שעליו הגבתי בבסיס הדברים).
ומכל מקום יפה מצידך שאתה מעריך אותי. זה כמובן הדדי לגמרי..
וזה בדיוק מה שאני אומר!צחינא מיא
שאין כאן סיבה להכנס לדיון הזה...
לא כ-ל אמירה מהסוג הזה היא מזרוחניקיוּת...
בטח לא ברמות של מה שאלעד123 כתב.
הדיון הוא לא מזרוחניקיות, אלא הגישה לתפקידים.אלירז
ואתה יוצא כבד דווקא בהקשר של התגובות שלי? או בכלל? 
לא התלוננתי על השימוש במונח...צחינא מיא
אני פשוט חושב שהדעה שאלעד123 הביע, היא לא ביטוי של הבעיה האמיתית
אליה התייחסת.
ולא הבנתי את ההערה בגוף ההודעה... 
הכל תיאוריות...אלעד123אחרונה
(מבלי להכנס לדיון המשונה הזה בעניין מזרוחניקים)
מלבד הדברים שאנחנו מצווים עליהם, ומלבד דברים שגוף האדם קובע בהם, חלוקת התפקידים בכל בית נובעת ממזגם, כשרונותיהם ונטיותיהם של בני הזוג.
אין כמעט שום דבר שצריך לעשות בבית ששני הצדדים לא יכולים לעשות אותו. הדבר תלוי אך ורק ברצונם וביכולתם.
תסתכלו סביבכם ותראו בעצמכם עד כמה הדברים שונים במשפחות שונות.
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום
או ששאלת שאלה רטורית?
מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש
אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן
עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום
אני שואל שובאריק מהדרום
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
ח"וזיויק
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.
דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.
ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.
ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.
טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.
שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שולחקעלעברימבאר
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
יאללה בהצלחהLavender
אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)