יש לכם מושג מה יכולים לשאול במילואים ומה לא?
ונביאים אחרונים - לדעתכם צריך ללמוד בע"פ למקרה שיהיו מילואים כמו שנה שעברה?
רשימות - שואלים עליהם הרבה?
יש לכם מושג מה יכולים לשאול במילואים ומה לא?
ונביאים אחרונים - לדעתכם צריך ללמוד בע"פ למקרה שיהיו מילואים כמו שנה שעברה?
רשימות - שואלים עליהם הרבה?
לא נראה לי שיש לזה חוקים.. לפעמים שואלים על השלמת מקומות ודברים כאלה.. או השלמת פסוקים..
לא נראה לי שחייבים ללמוד בשביל זה נביאים אחרונים בע"פ. זה מספיק ללמוד את זה ברמה שאפשר להשלים בערך פסוקים, ולאו דווקא ברמה של להריץ הכל בע"פ.
בכל אופן, לא ידוע לי על המילואים ברמת מחוזי יותר מדי. בהצלחה.
חבל שאין מקום שבו אפשר למצוא את זה... (זה לא מצורף לחוברת של החידון המחוזי..ולא מצאתי שאלות מילואים חוץ משל שנה אחת באינטרנט)
אני אנסה להזכר קצת בשאלות..
אני אל כ"כ זוכרת מה היה אבל בכל מקרה הכל היה באותו עקרון...
"כי הפכתם לראש ______ ופרי_____ ללענה"
"___ טוב יבקש _____ דרש רעה תבואנו"
את הבא אני לא זוכרת איזה אחד זה היה זה אני אתן את שתי האפשרויות:
"ושמתי _____ שמשתיך ושעריך ______ _______"
"הנה אנכי מרביץ ______ אבניך ויסדתיך _______"
היה רק אחד שהיה צריך להשלים את המילה הראשונה (זה שהבאתי...). השאר זה היה להשלים המשך- מנביאים אחרונים ומשלי... היה קל למרות שלא למדתי נביאים אחרונים בע"פ בצורה שיטתית... יכול להיות שזה כן כדאי ללמוד בע"פ אבל זה לגמרי אפשרי להצליח...
(חשבתי שנתנו חצי פסוק והיה צריך להשלים את החצי השני, גם מנביאים אחרונים.)
ורשימות - כדאי ללמוד כבר עכשיו?
ואם כן, איך אתם לומדים אותם? ואיזה כדאי ללמוד (ועל איזה לדלג/ללמוד באופן מחפף)?
ד"א, ב"ופי רשעים תהפכות", החצי הראשון הוא לא "שפתי צדיק ידעון רצון"?
אשנה. תודה על התיקון
"וישבו בה ____ וכל עריו יחדו _____ ונסעו בעדר"
ונראה לי שגם זה: "כי אם יהיה לבער ___ עד מה _____ תשבך"
צריך לדעת במשלי אם מילים הם בכתיב חסר או בכתיב מלא?
לא יורדים בחידון לדברים קטנים מדי..
1. במשלי (וקהלת) שואלים חצי פס' הראשון ועונים את החצי השני או שאפשר לשאול את החצי האחרון וצריך לענות את החצי הראשון או בכלל משלימים מילים בפסוק
2. בעזרא ונחמיה צריך לדעת את כל השמות של האנשים שהוציאו את הנוכריות והאנשים שבנו את השערים ודברים כאלה
3. בעזרא צריך ללמוד את הפסוקים בארמית?
תודה
1. בד"כ במשלי יש כמה סוגים של שאלות, ואלו הם:
א. נותנים להשלים את כל החצי השני של הפסוק (כמו בשאלות בחידוני הדמה שלי)
ב. נותנים להשלים כמה מילים בודדות מהפסוק (בד"כ גם מהחצי הראשון), כמו: "טוב ___ בצדקה מרוב _____ בלא משפט"
ג. בשלבים הקשים (בד"כ במילואים) נותנים שאלות קשות יותר. השנה, למשל, הייתה בארצי המסכם שאלת מילואים כזו: "____ חרוצים _____ _____ _____ ____". נתנו 3 פס' עם המילה "חרוצים" והיה צריך להשלים את כל הפס'. בנוסף שאלו על השלמת החצי הראשון של הפס': "_____ _____ _____ ____ ואהבי עשיר רבים".. "____ _____ _____ ____ ______ _______ _____ ____ _____ ____ כי עוף השמים יוליך את הקול ובעל כנפים יגיד דבר".
בתשס"ט גם היו שאלות די דומות (בארצי א'), ועוד כהנה וכהנה.
כאמור, זה בד"כ מופיע רק בשלבים הקשים , כשצריך ליצור הכרעה וכד'.
2. עקרונית כדאי לדעת את כל הרשימות, כי בד"כ שואלים על חלקן. הרשימה החשובה ביותר לחידון היא רשימת בוני החומה והשערים בפר' ג'. עליה כמעט תמיד שואלים משהו. שאר הרשימות, כדאי לדעת בעיקר בשביל השלבים המתקדמים יותר. בכ"מ, בד"כ לא שואלים על זה במחוזי (על אף שבמילואים הכל יכול להיות). אני ממליץ קודם ללמוד את שאר הדברים, ובמידה שישאר זמן- ללמוד את הרשימות בע"פ (הקלטות יכולות לעזור)
3. כדאי ללמוד. יש תרגום בסוף של תנ"ך קורן (בהוצאה החדשה) לפרקים בארמית. תיאורטית אין סיבה שלא ישאלו על זה (יש רק פרק אחד בארמית בחומר של החידון, כך שזו לא משימה קשה מדי ללמוד אותו)
4. מילואים זה שאלות הכרעה שנותנים למתמודדים כאשר יש שוויון. מטבע הדברים, שאלות המילואים קשות יותר, לעתים בהרבה, משאר שאלות החידון. קשה לצפות מה ישאלו שם. בד"כ שואלים על השלמות פסוקים ודברים מעין אלה.
בהצלחה רבה ושבוע טוב!
1.מה צריך להיות סדר העדיפויות בלמידה של דברים שעלולים להיות בהם מילואים- מה כדאי ללמוד קודם ומה אח"כ ברשימות?
2.יש סיכוי שיתנו לי חצי פסוק שני של משלי ואצטרך להשלים?
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?