זה בכלל לא מצחיק...
זה אפילו עצוב שהגענו למצב הזה,הפרסום הוא באמת ליהודים בשומרון ובבנימין,לא למרכז וגוש דן,זה גם המסר שמופיע בו:״חומת מגן להתיישבות״-לא חומת מגן לתל אביב.
ואתה באמת חושב שרוב היהודים באזור מבינים את המסר הזה?אני בטוח שרובם ממש לא מבינים,והרבה מהם גם לא מודעים בכלל למה קורה סביבם,לצערינו תנועת ״ארבע האמות״ משתלטת גם על המחנה שלנו ונמצאת בכל מקום.אם לא הבנת,מדובר בתופעה שהיתה פעם נחלת המרכז וגוש דן,בה אדם חי את חייו ולא מסתכל מעבר ל ד׳ אמותיו,לא יודע ולא רוצה לדעת מה קורה אצל השכן,וגם אם הוא יודע נח לו להתעלם. אבל מה שהמ לא מבינים זה שאם משתוללת שריפה בשדה של השכן והם לא יעזרו לו לכבות אותה היא תגיע גם לשדה שלהם,אמנם זה יקח קצת זמן-בסוף זה יגיע אליהם.
מי ששומע את זעקת המתיישבים במאחזים ובגבעות ומתעלם מכך,בסוף יצטרך להילחם מול השופלים במיגרון ובעמונה,ומי שיתעלם גם מזה בסוף יקבל אותם גם אצלו בבית,בבית אל ועופרה,ואז כשהוא יצעק לעזרה כבר יהיה מאוחר.
אז לפני שפונים לאחים הרחוקים במרכז וגוש דן בהחלט קודם צריך לגייס את הציבור הקרוב ולהסביר לו את המצב לאשורו,ואם אתה שואל אותי אז המסר היה צריך להיות ״רמת מיגרון-חומת מגן להתיישבות״.
אולי אם אנשים יבינו שמדובר פה במערכה אחת ושגורל כולם קשור זה בזה,יהיה איחוד כוחות מול ההרס.
אבל כרגע השלטון פועל בחוכמה בשיטת הפרד ומשול.
דוגמא קטנה-הסכם החצי העתקה של חוות גלעד.
התושבים שם מצאו פיתרון לסוגייה שלהם,הם הצילו את עצמם אבל לא נעים לומר את זה...על חשבון האחים שלהם בשאר היישובים. למי שיש ספק בכך שיקרא את דברי רוה״מ והשר בגין מדוע הם התנגדו לחוק ההסדרה,הם אמרו את זה בלי להתבייש,אם נעביר את החוק לא תהיה למתיישבים סיבה להסכים להעתקה,ולא נוכל לנהל מולם משא ומתן כמו שהיה בחוות גלעד.למה לוותר על הסיכוי להעתיק את מיגרון?
ברגע שיישוב אחד ״מתקפל״ זה פגיעה עקרונית בכל מה שהצהרנו ואנו מאמינים בו,כל ארץ ישראל שייכת לנו מכח התורה ולא בגלל שקנינו בכסף מלא מערבים או בגלל שאין באמת מי שטוען על הקרקע,ואם היישוב הסכים לעבור לאדמות שאין עליהם מחלוקת הוא מכיר בזכותם של הערבים על הקרקע.
כל הנושא הזה מזכיר לי בדיחה- איש אחד הולך על פסי רכבת בלילה,הנהג של הקטר רואה אותו וצופר לו המון זמן,האיש שומע את השריקות כמה דקות ארוכות ומתעלם עד שהרכבת פוגעת בו והוא נזרק הצידה,עם כל העצמות שבורות. אח שלו לוקח אותו אליו הביתה לטפל בו,מקלח אותו,מכין לו אוכל,ומרתיח לו קומקום של פעם,להכין לו תה,כשהמים רותחים הקומקום מתחיל לשרוק,טו...טו...טו... הפצוע קם מהמיטה,לוקח מקל ומתחיל לרסק את הקומקום,טריח! טראח!טריח! טראח!
אח שלו בהלם! פונה אליו ושואל:״תגיד לי מה אתה עושה?״
אז הוא עונה לו:״ תאמין לי שאני יודע...את אלה צריכים להרוג עוד כשהם קטנים...״
זה כלל ענק לחיים-מה שלא תעצור כשהוא קטן כשאתה עוד יכול להתמודד איתו ,בסוף יכול להיות שיהיה מאוחר מדי...
שבוע טוב לכל בית ישראל!