שאלה..:tomerittal

שמתי לב שתלויים הרבה שלטים ביישובי גב ההר, "מגרון- חומת מגן של ההתיישבות".

זה לא קצת מצחיק? לדעתי רוב רובם של היהודים שנוסעים במקומות האלו מבינים את המסר. אם כבר עושים "פרסום"- לא כדאי לעשות במרכז, בגוש דן? [איפה שיש הרבה אנשים שבהחלט צריכים להפנים את המסר]

[אגב,רחלקה

בע\הי"ת.

שמעתי שביהמ"ש חייב את התובעים בעניים בג"ץ בהוצאות משפט, כי העניין נסגר מחוסר ראיות או משהו כזה.

מישהו שמע משהו?]

לא מחוסר ראיות...אנונימי (פותח)
הם פשוט משכו את התביעה שלהם,ואני חושב שמדובר בתביעת נזיקין שהיתה בנוסף לבג״ץ.
הם חוייבו ב7000 פיצויים למדינה ועוד 12000 למיגרון.
אוקי, מישהו זרק לי משהו כזה..רחלקה

בעזהי"ת.

אז זה אומר שלבג"ץ אין 'סיבה' להורות על פינוי?

זה שני דברים שוניםאנונימי (פותח)אחרונה
התביעה שמשכו זאת תביעת נזיקין אזרחית,בנוסף לבגץ,ובפסק הדין השופטת כבר ״דאגה״ לציין שאין לראות במשיכת העתירה ובהחלטתה הכרעה כלשהיא בדבר הבעלות על הקרקע.
היותר מצחיקאוהב יהודים

שרוב אלה שגרים בשומרון, יודעים שמגרון לא ממש תהיה חומת המגן שלהם,

זה כמו לפרסם באיתמר שלט שהגדר שומרת עליהם......חיוך גדול

^^^ !!!!!גלוק17
תשובה:...אנונימי (פותח)
זה בכלל לא מצחיק...
זה אפילו עצוב שהגענו למצב הזה,הפרסום הוא באמת ליהודים בשומרון ובבנימין,לא למרכז וגוש דן,זה גם המסר שמופיע בו:״חומת מגן להתיישבות״-לא חומת מגן לתל אביב.
ואתה באמת חושב שרוב היהודים באזור מבינים את המסר הזה?אני בטוח שרובם ממש לא מבינים,והרבה מהם גם לא מודעים בכלל למה קורה סביבם,לצערינו תנועת ״ארבע האמות״ משתלטת גם על המחנה שלנו ונמצאת בכל מקום.אם לא הבנת,מדובר בתופעה שהיתה פעם נחלת המרכז וגוש דן,בה אדם חי את חייו ולא מסתכל מעבר ל ד׳ אמותיו,לא יודע ולא רוצה לדעת מה קורה אצל השכן,וגם אם הוא יודע נח לו להתעלם. אבל מה שהמ לא מבינים זה שאם משתוללת שריפה בשדה של השכן והם לא יעזרו לו לכבות אותה היא תגיע גם לשדה שלהם,אמנם זה יקח קצת זמן-בסוף זה יגיע אליהם.
מי ששומע את זעקת המתיישבים במאחזים ובגבעות ומתעלם מכך,בסוף יצטרך להילחם מול השופלים במיגרון ובעמונה,ומי שיתעלם גם מזה בסוף יקבל אותם גם אצלו בבית,בבית אל ועופרה,ואז כשהוא יצעק לעזרה כבר יהיה מאוחר.
אז לפני שפונים לאחים הרחוקים במרכז וגוש דן בהחלט קודם צריך לגייס את הציבור הקרוב ולהסביר לו את המצב לאשורו,ואם אתה שואל אותי אז המסר היה צריך להיות ״רמת מיגרון-חומת מגן להתיישבות״.
אולי אם אנשים יבינו שמדובר פה במערכה אחת ושגורל כולם קשור זה בזה,יהיה איחוד כוחות מול ההרס.
אבל כרגע השלטון פועל בחוכמה בשיטת הפרד ומשול.
דוגמא קטנה-הסכם החצי העתקה של חוות גלעד.
התושבים שם מצאו פיתרון לסוגייה שלהם,הם הצילו את עצמם אבל לא נעים לומר את זה...על חשבון האחים שלהם בשאר היישובים. למי שיש ספק בכך שיקרא את דברי רוה״מ והשר בגין מדוע הם התנגדו לחוק ההסדרה,הם אמרו את זה בלי להתבייש,אם נעביר את החוק לא תהיה למתיישבים סיבה להסכים להעתקה,ולא נוכל לנהל מולם משא ומתן כמו שהיה בחוות גלעד.למה לוותר על הסיכוי להעתיק את מיגרון?
ברגע שיישוב אחד ״מתקפל״ זה פגיעה עקרונית בכל מה שהצהרנו ואנו מאמינים בו,כל ארץ ישראל שייכת לנו מכח התורה ולא בגלל שקנינו בכסף מלא מערבים או בגלל שאין באמת מי שטוען על הקרקע,ואם היישוב הסכים לעבור לאדמות שאין עליהם מחלוקת הוא מכיר בזכותם של הערבים על הקרקע.

כל הנושא הזה מזכיר לי בדיחה- איש אחד הולך על פסי רכבת בלילה,הנהג של הקטר רואה אותו וצופר לו המון זמן,האיש שומע את השריקות כמה דקות ארוכות ומתעלם עד שהרכבת פוגעת בו והוא נזרק הצידה,עם כל העצמות שבורות. אח שלו לוקח אותו אליו הביתה לטפל בו,מקלח אותו,מכין לו אוכל,ומרתיח לו קומקום של פעם,להכין לו תה,כשהמים רותחים הקומקום מתחיל לשרוק,טו...טו...טו... הפצוע קם מהמיטה,לוקח מקל ומתחיל לרסק את הקומקום,טריח! טראח!טריח! טראח!
אח שלו בהלם! פונה אליו ושואל:״תגיד לי מה אתה עושה?״
אז הוא עונה לו:״ תאמין לי שאני יודע...את אלה צריכים להרוג עוד כשהם קטנים...״
זה כלל ענק לחיים-מה שלא תעצור כשהוא קטן כשאתה עוד יכול להתמודד איתו ,בסוף יכול להיות שיהיה מאוחר מדי...

שבוע טוב לכל בית ישראל!
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך