חברת מוניות חרדית מפרסמת:לא מעסיקים ערבים!מושיקו

חברת מוניות חרדית מפרסמת: ''לא מעסיקים ערבים!''  

חברת מוניות ירושלמית פרסמה: מעסיקים יהודים בלבד • בשיחה עם 'וואלה' הכחישו: "זה רק כדי שחרדים יזמינו אותנו" • בשיחה עם 'בחדרי חרדים': "אין לנו ערבים"
אלי שלזינגר, בחדרי חרדים

תחנת מוניות ירושלמית, הממוקמת בשכונת זכרון משה החרדית, ניסתה למשוך לקוחות חרדים, ופרסמה מודעה באתר 144, בה הודיעה לקהל לקוחותיה, כי היא מעסיקה נהגים יהודים בלבד.

במודעה נכתב: "מוניות ירושלים (נהגים יהודים בלבד) לא בשבת".

בשיחה שערך כתב 'וואלה חדשות', הודה הסדרן כי תחנת המוניות אינה מעסיקה נהגים ערבים. כשנשאל: "למה אין לכם נהגים ערבים?" השיב: "לא, זה לא ש... אין בשכונת גילה בכלל. אבל בתחנה יש הכול. זה בשביל החרדים, שיחשבו ככה. זה רק בשביל הפרסום".

בתחנת המוניות לא הכחישו כי ניסו לשכנע את הציבור שאינם מעסיקים ערבים, אך טענו שהם דווקא כן מעסיקים נהגים כאלה. "אנחנו מעסיקים כל מי שרוצה לעבוד בתחנה. עובדים אצלנו נהגים ערבים, דרוזים, בדואים. אין לנו בעיה עם ערבים. כתבנו במודעה שלנו שאנחנו מעסיקים יהודים בלבד כדי שנוסעים חרדים יזמינו אותנו. אם הם יחשבו שאין לנו נהגים ערבים, הם יזמינו אותנו. הכול למען הפרנסה", אמרו לאתר 'וואלה'.

מ'בזק' נמסר ל'וואלה', כי נוסח הפרסום הנדון הוסר מהאתר באופן מיידי. "בזק מתנגדת לכל ביטוי של גזענות, ותקנון האתר אוסר במפורש על פרסומים מסוג זה. כיוון שהלקוחות יכולים באופן עצמאי לנהל את פרסום חברתם באתר, ייתכן ובמקרים מסויימים ניאלץ להסיר את הפרסום רק לאחר שעלה".

לאחר השינוי, שונה שם תחנת המוניות ל'מוניות כיכר השבת'.

אולם, בשיחה שערך כתב 'בחדרי חרדים' עם חברת המוניות נאמר לו כי החברה בבעלות חרדית, וכי כל הנהגים הינם חרדים למעט בודדים שומרי מסורת.

יחזקאל ממוקדני התחנה, אמר "אני לא מכיר את וואלה, כל מה שכתוב שם שקר וכזב, אין לנו שום ערבי בתחנה! כל מי שאומר או כותב אחרת זה שקר ולשון הרע".

מקור http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=37122

"ערבי שיעבוד איתנו יכול לדקור מישהו, אבל יש ברירה?אנונימי (פותח)

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=23822

"ערבי שיעבוד איתנו יכול לדקור מישהו, אבל יש ברירה?!"

יהודה פרל | א׳ בשבט ה׳תשע״ב (25/01/2012)

מונית. "לא עולים על כל נהג" (my own picture)

נראה כי לא פשוט להעסיק יהודים בלבד במדינת ישראל, גם אם זה משתלם. מי שמפרסם עסק של 'עבודה עברית' – מותקף בשם החוק. בראיון עם 'הקול היהודי' מתחמק פקיד בתחנת מוניות מלומר בפירוש כי הוא מעסיק יהודים בלבד, וזאת מחשש לחקירה בחשד לגזענות. "ערבי שיעבוד איתנו יכול לדקור אותנו. אבל יש לנו ברירה?! במדינה הזאת חייבים להעסיק את כולם".

תחנת מוניות בירושלים, הממוקמת ברח' דוד ילין שבשכונת זכרון משה החרדית, פרסמה מודעה באתר 144, בה הודיעה כי היא מעסיקה נהגים יהודים בלבד.

במודעה נכתב: 'מוניות ירושלים (נהגים יהודים בלבד) לא בשבת'. אך לאחר כתבה שהועלתה באתר וואלה, נאלצו בתחנה לשנות את השם 'למוניות כיכר השבת' ולהוריד את הפרסום 'נהגים יהודים בלבד'.

משיחה של אתר 'וואלה חדשות' עם תחנת המוניות 'כיכר השבת' עולה כי הפרסום במודעות 'נהגים יהודים בלבד' נועד רק "בשביל החרדים, שיחשבו ככה. זה רק בשביל הפרסום" כפי שאמר מוקדן בתחנת המוניות ל'וואלה'.

ארגוני שמאל פנו בתגובה לשר התחבורה, בדרישה שיפעל נגד התחנה. בנוסף, פנו גם למנכ"ל בזק, אבי גבאי, בדרישה שיסיר מיידית את פרסום התחנה באתר החברה.

"נהגים יהודים בלבד" הפרסום שהוסר מאתר 144 (צילום מסך)

רוצה לקוחות? – תפרסם 'עבודה עברית'

משיחה של 'הקול היהודי' עם פקיד בתחנה עולה תמונה אחרת. בתחנת המוניות 'כיכר השבת' לא מעסיקים ערבים, אך מפחדים לומר זאת בקול.

"אצלנו" מספר סדרן המוניות, "כל הנהגים הם יהודים. כמובן אנחנו מוכנים לקבל כל אחד לעבודה" הוא מדגיש במהירות. "אין לנו בעיה להעסיק ערבים ודרוזים, וגם מחבלים מהחמאס אנחנו מוכנים להעסיק בשביל החוק".

הסדרן מסביר את הפרסום הקודם שבו צוינה התחנה כפועלת ב'עבודה עברית'. "אם אני יכתוב בפרסום שאנחנו מעסיקים כל אחד, אף חרדי לא יזמין אותנו. כשמתקשר חרדי הוא מבקש רק נהג יהודי. ברחוב יכול להיות שהוא יעלה על נהג ערבי, אבל זה רק בגלל שהוא לא מזהה שהוא ערבי".

לדבריו של סדרן המוניות, אכן משתלם להעסיק יהודים בלבד, בעיקר בגלל הסכנה הביטחונית, ובשכונות החרדיות גם מבחינה כלכלית. אולם מדינת ישראל לא מאפשרת זאת. "התקשורת סתם עושה מהעסק הזה בלאגן, אף ערבי לא יעסיק יהודי בשום מקום. אני אומר לך, ערבים לא עולים על נהגים יהודים".

"נכון שערבי יכול לדקור אותי, אבל במדינה הזאת צריך להעסיק את כולם"

נרצחו בידי נהג הסעות ערבי - נרצחי הטבח במרכז הרב (ynet(

נראה כי לא לחינם אוהבים בתחנת המוניות להעסיק יהודים. "אני יגיד לך את האמת" הוא אומר, "אם מישהו מהנהגים מסיע ערבים אני לא אומר לו 'לא'. זה בעיה שלו, אבל יש לנו הרבה סיפורים שלא נגמרו בטוב".

"חבר שלי הסיע לפני שלושה חודשים כמה ערבים לבית חנינא. כשהם הגיעו לשם, הערבים שדדו לו את הרכב וכמעט שחטו אותו. הוא יצא בנס. סיפור דומה קרה לחבר שלי שהסיע ערבי לצומת פת".

בשלב הזה מספר הסדרן סיפורים נוספים, ובניהם גם סיפור אישי שנגמר בפציעה. "לפני עשרים ואחד שנה, בשמיני לנובמבר 1991" הוא מספר, "העלתי לקוח ערבי שדקר אותי".

"אבל אנחנו נסיע גם ערבים, וגם נעסיק ערבים" מדגיש שוב הסדרן בלהט וניכר כי הכותרות ב'וואלה' נשמרו בליבו. "כל מי שירצה עבודה אנחנו ניתן. אני מודע גם לכך שערבי שיעבוד איתנו יכול לדקור אותנו. אבל יש לנו ברירה?! במדינה הזאת חייבים להעסיק את כולם".

עוד באותו נושא:

• לוד: חרם על נהגי מוניות ערבים שחגגו שחרור מחבלים

• "בזכות מי שמתעקש על עבודה עברית יש לי פרנסה"

• יוזמה חדשה בירושלים: הפיכת סופר ל"עבודה עברית"

הרב קנייבסקי נגד העסקת ערבים...מאיר770אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך