בנ"ע- בדרך התורה! האומנם?ליאור ברוכים

לפני עיקר הדברים אני רוצה להדגיש- הדברים נכתבים בכאב בתור אחד שבא מתור בנ"ע, התחנך בבנ"ע וכיום ב"ה מדריך בבנ"ע.

הייתי בשבת האחרונה בשבת גרעין נחשון(לכל מי שלא יודע- גרעין שמטרתו לפעול בשכונה, ואכמ"ל) של אחד הסניפים בתנועה. השבת הייתה בישיבה התיכונית שבה אני לומד.

במהלך השבת ישבו חברה, בנים ובנות ביחד בבימ"ד של הישיבה במהלך כל מיני דיונים(לזכות יאמר שזה היה חצי מעגל בנים חצי מעגל בנות), בנוסף על כך ראתי במהלך השבת את אחד הבנים, בוגרי הסניף שלומד כיום בישיבה, לומד תורה בבימ"ד עם בת שהייתה מד"שית שלו בתק' ההדרכה.

נכון, אני מודע לכך שלפעמים צריך לוותר על דברים מסויימים ע"מ להשיג דברים אחרים.

אבל:

א. למה א"א היה לעשות את הדיונים במקום אחר? למה בבימ"ד?

ב. הסיבה לצורך בתנועה מעורבת זה שיבואו חברה, א"כ למה השבת הזאת לא יכלה להיות מופרדת? הרי לכאו' זה אמור להיות החברה הרציניים?

בב"ח לתו"ע, אני

שום בעיהאנונימי (פותח)
אני לא מבין מה הבעיה אנחנו עשינו את זה הרבה פעמים במהלך פעולות בני עקיבא
מה הבעיה?!?!ליאור ברוכים
ביכנ"ס ובימ"ד מכונים "בית מקדש מעט" בבית המקדש אתה תעשה את זה?!?!
וזה לא ממש נראה לי עומד עם כל הכללים ההלכתיים שבן ובת(שמגדירים את עצמם כתורניים) ילמדו בחברותא, אני לא בטוח שרוחם של גדולי הדור הייתה שלמה עם זה...
מסכימה במאה אחוזmama
טוב אולי לא במאה, אבל ב 95 אחוז בשקט..mama
????אנונימי (פותח)
מה הבעיה ?!
?!
א. אין עם זה שום בעיה הילכתית....
ב.אל תשווה את זה לבית המיקדש..
ג. לא צריך לכתוב שזה היה בבנ"ע הוצאת את התנועה בצורה מגעילה... תשאל שאלת רב ותראה שאין שום בעיה....
א. את בטוחה? אין שום בעיה בישיבה מעורבת בבימ"ד?ליאור ברוכים
ב. לא אני משווה, חכמים משווים- בימ"ד הוא בימ"ק מעט
ג. אני כותב את זה בפורום של בנ"ע כי זה מפריע לי, כי אני חלק מהתנועה הזאת, ולפעמים צריך להציב מראה ולפי זה להתקדם
הייאנונימי (פותח)
מגניב לשתינו קוראים ברוכים
יש אם זה בעיי-ה...אנונימי (פותח)
ציווי לגבר : א-ל תרבה שיחה עם האשה..
במקום להשתמש בסיסמאות,אוסנת
אפשר להביא נימוקים.

ואם אתה לא מבין את המשמעות העמוקה של הסיסמאות, אז אולי עדיף שלא תאמר אותם...
"יופייך נמדד בצניעותך" זה אולי נשמע טוב, אך מה לעשות- זה לא נכון.
אז לא צריך "ליפות" את האיסורים. בדיוק כמו שחז"ל אומרים שחזיר זה טעים-ולמרות זאת, אסור לאכול.
אי אפשר לומר לילד שלא אוכלים חזיר גם כי זה לא טעים... זה פשוט לא האמת.
כך גם בסיסמא שכתבת. זה לא נכון. אסור להסתכל ביופי של אישה, לא בגלל שהיא יותר יפה כשהיא צנועה.
שמחה בשבילךעמית-טליה
שנפגשת גם עם הלא טוב שבתנועה.
הפגישה הזאת לא צריכה לדכא אותך לייאש אותך
ההפך הוא הנכון!
היא צריכה לעודד אותו שכאן צריכים אותך!

בקשר לבית מדרש,ראשית גם בשיחות רבנים גדולות זה מצב קיים
ואין איסור מפורש לשבת בנפרד באותו מקום

שנית אצלנו יושבים בבית כנסת אומנם בשורות
כי אין מקום אחר וזה המקום היחידי.
השאלה אם היה מקום אחר נוח יותר טוב יותר
אם זה עמד בגבולות ההלכה.

שנית צריך להניף את התנועה ולשים על זה דגש כרגע שפשוט לא יהיו פעילויות מעורבות לגדולים,אבל זה המחויבות שלך שלי ושל כולנו.

בקשר לבחור שראית,אז לא מכלילים עפ"י הפרט.
ויכול להיות שזה מקרה דחוף ויכול להיות שזה חד פעמי.
ויכול להיות שהוא העדיף לדבר כמה דק' מאשר לבייש אותה או משהו כזה.
אי אפשר לדעת מה קרה שם באמת..
ועדיף לא להעסיק את עצמנו בזה..
עמית,אשרייך!!!!!עוז והדר!
בס"ד.

תמיד יודעת לומר את הדברים הנכונים.

יומטוב.
אף פעם לא אמרתי שברצוני לצאת מהתנועה...(חוץ מתק'ליאור ברוכים
שבאמת הייתי מחוץ לה)
בכ"מ- בצורה מעגלית של דיון, ולא ממש כל הבנות שם היום "צנועות וחסודות..."
בכ"מ רוחם של הרבה רבנים לא הייתה ממש נוחה עם זה...
ולגבי המקרה- מהכירות עם הבחור זה אחד שמייצג דווקא את החברה הרציניים של הסניף(כיום הוא לומד בישיבה...), וזה לא היה מקרה דחוף- לגבי החד פעמיות אני בספק עצום
אם כךעמית-טליה
קח יוזמה באמת.
תרשום מכתב להנהלה ארצית,לרב בני, לרכזים,לרבני התנועה,לרב דרוקמן.
תחתים את החבר'ה שמצטרפים לדברייך
ותתחילו לשנות.

השינוי מתחיל ממנו.

יודע איך נעשה שהיום במחנות קיץ יש מאהל בנים מאהל בנות ומאהל מעורב?
הרי עד לפני כמה שנים היה מאהל בנים מאהל בנות.
וגם בנים שרצו לברוח מהבנות לא יכלו.
אז קם רכז ממחוז ירושלים עבר והחתים מדריך מדריך מדריכה מדריכה
ועם זה הלך להנהלה ארצית,ובזכותו השתנה.

אדם כזה או אחר לא צריך להעסיק אותנו,שיעשה מה שהוא חושב לנכון
ואולי זה החלק הקשה שלו שהוא עדיין בתהליך להתמודד איתו
זה שהוא תלמיד ישיבה לא אומר שהכל בא לו בקלות
באמת אין צורך לשפוט,וגם אין צורך להכליל.

החובה עלינו להיות ולהתנהג כמו שצריך.

*מוכנה לעזור יש לי כמה מספרי פקסים של כמה רבנים בתנועה.
הפואנטה היאיאיר ויזנר
שלא חייבים לעשות הכל בצורה רשמית.
תתחילו אתם.
- מתי שאתם עושים מפגש, אז אל תעשות אותו בביה"ד/ביה"כ (בייחוד אם הוא מעורב).
- תנסו לעשות את המפגשים שלכם בצורה נפרדת ואם אתם לא יכולים לעשות מפגשים נפרדים (מפגש לבנות ומפגש לבנים) אז אתם יכולים לפחות לשים מחיצה.

אתם יכולים לעשות עוד פעולות להפרדת הסניף/ים, הכל תלוי במידת הרצון שלכם ובמקוריות.

ובקיצור:
"אין הדבר תלוי אלא בי" - ברגע שסניפים אחרים יראו/ישמעו מה אתם עושים ואיך, הם לאט לאט יתחילו להיסחף אחריכם ולעשות הפרדה בעצמם.
ואל תחשבו שאני אומר שלא צריך גם לפנות להנהלה ארצית, אני אומר שהתהליך צריך להתחיל מאיתנו.
נכון..זאת לא חכמה לברוחיהודיה גאה=]
יש לנו בעולם כמה מטרות..ואחת מהם היא לתקן דברים בעולם..
כאשר אדם רואה משהו שלא נראה לו ,וגם לסובבים אות,ו הוא יכול לבוא וליצור מודעות לעניין ולתקן.
ברגע שיהיו מודעים,ורבנים,רכזים,מדריכחם חניכים וכ'ו..יראו שזה עניין שמציק ומפריע ואנשים מהתנועה רוצים בזה שינוי ובמיוחד שזה לכיון החיובי.. אני בטוחה שהם לא יתנגדו...ואפילו אולי יסכימו ..
אבל מצד שני יש את האלה שמזל שהם באים לסניף(ויש כאלה שבאים בגלל הסיבות האלו..-מעורב אבל עדיין דתי..)ומזל שהם באים לסניף כי הם לא היו בסניף לך תדע איפה הם היו...ולכן יש גם את הצד הזה את החברה האלו שאולי חבל שזה ככה אבל גם ב"ה שזה המקום שמחזיק אותם ולפחות יש בו גם אידאלים ודברים שיכולים לתרום להם..
אני אישית לא חושבת שצריך להפריד ממש ..כאילו לא להגזים..
וכמו שאמרו לפני"אין הדבר תלוי אלא בי"-בהצלחה!
יוכי ויאיר- קיבלתי, אשתדל בעז"ה(יוכי, אפשר יהיהליאור ברוכים
להעביר לך את המכתב?)
יהודיה- בכללי אני מסכים, אבל
א. צריך להציב גבולות- בימ"ד של ישיבה תיכונית הוא לא מקום לפגישה מעורבת!!!
ב. שבת של גרעין נחשון אני חושב בהחלט שאפשר לעשות בנפרד
אני לא חושבת שצריךיהודיה גאה=]
לעשות הכל בנפרד עשכיו..
יש הרבה מקומות שבהם רבנים מעבירים שיעורים כאשר זה מעורב.
אצלינו בסניף
פעולת ערב שבת מעורבת בבית הככנסת..
ברור שחייב גבולות בקשר למערובות ולא הכל חייב להיות מעורב אבל גם זה עד גבול מסויים..בגללל זה אנחנו בבני עקיבא ולא בעזרא אואריאל..שכבר הם גם מתחילים להיות מעורבים.הייתי בעזרא ואני חייבת לומר שהייתי בשוק..חשבתי עליהן משהו אחר לגמריי..וכמו אשמרו לפני אסור לעשות הכללות..אני לא אומרת שכולם ככה ושזה טוב..אבל אני לא ממש בעד פרדה ואני מסכימה עם עמית
איזה שבט אתה?יהודיה גאה=]
נצח...ליאור ברוכים
שוב- ברמת העיקרון זה נכון, אבל כשמדברים על שבת גרעין נחשון- אני לא יודע
ומה אתה עושה עכשיועם זה?יהודיה גאה=]
כותב מכתב ?
יכול להיות...ליאור ברוכים
כנס..תשובה=]אנונימי (פותח)
דבר ראשון זה באמת לא טוב לדון על דברים בבית מדרש..אבל היה מקום אחר?!
אולי עשו שם בשביל נימה רצינות ושלא סתם יהיה צחוקים??
למה לא באת ואמרת את מחשבתך?!יש כאלה שלא יודעים שיש עם זה בעיה לדבר דברי חולין בבית מדרש..
דבר שני-מה הבעיה שהוא למד איתה תורה?!זה מעולה!
וגם אולי היא שאלה אותו שאלה בקשר לאיזה הלכה ואז הוא מצא אז הוא הראה לה והסביר לה מה כתוב..?!
ושבת נפרד-ממש לא..אין שום סיבה להפריד אלא אם כן זה פוגע..לכל אחד יש מה להוסיף ונגיד בנות יש להם דברים שבנים לא שמים לב אליהם..אז באמת להתבגר כבר ולהבין שכולנו שווים..
אם היו חושבים על זה קודם- היה אפשר לארגןליאור ברוכים
אני חושב שלא, בהתחשב בעובדה שכמעט לא שמו לב שזה בימ"ד(לי אישית זה כאב יותר כי זה הבימ"ד שאני לומד בו...)
אמרתי אותה לכמה חברה רציניים ובעז"ה אולי כמו שעמית אמרה
תשאלי דורות ע"ג דורות של רבנים אם יש בזה בעיה
הוא למד איתה עין אי"ה(נראה לי) זה ממש לא היה בסגנון ההלכה או כיצ"ב.
מה הקשר לשיוויון? ההיתר של בנ"ע להיות מעורב זה כדי שיגיעו חברה, האם גם גרעין נחשון צריך להיות מעורב ברמה כזאת בגלל דבר כזה?
שמעת פעם על המחלקות בתנועה..אנונימי (פותח)
מעורב לכתחילה או בדיאבד..?
כלומר-שבתנועתכם המגונה יש אנשים וגם 'רבנים'האריאלניקהנאמן
שתומכים ומעודדים חברה מעורבת
קצת קשה להגיב ישירות ל"אריאלניק", אז זאת תגובה לו-אוסנת
ממש מכעיס, איך שכל רב שלא בדעה שלך הוא כבר לא רב.
האזינו רוזנים! הקדוש המקובל האלוקי-"אריאלניק", קבע שכל הרבנים, בצורה גורפת, שמסכימים עם התנועה המוערבת (בתוכם-ה"שרידי אש" שעליו מסתמכים הרבה רבנים. ואני לא מדברת ספציפית לתנועת בנ"ע, אלא לתנועה מעורבת בכלל...)- הם, בעצם, לא רבנים!!!
ולכן מהיום, עליכן להקשיב לרב היחידי- הרב עובדיה. אין עוד רב מלבדו!
א. איפה ראית את זה בשרידי אש?ליאור ברוכים
ב. למה את מגיבה לדניאל(אריאלניק)?
ג. רוב הרבנים טועניד שזה בדיעבד(חוץ מהרב שרלו)
ד. האם זה אומר שבמקום שאפשר להוסיף קדושה לא נוסיף?
תגובה:אוסנת
קודם כל, לא הבעתי פה שום עמדה.
רק מחיתי על הזלזול ברבנים.

ה"שרידי אש" התיר תנועה מעורבת בגרמניה שלפני המלחמה, כדי שהנוער לא יתבולל.
ושוב-אני לא עושה השלכות, ולא קובעת עמדה... אני רק יודעת שיש שמסתמכים על פסק זה.
(בגלל שתמהת על המקור, אני צריכה לבדוק את זה שוב... אז אל תסתמכו. העיקרון ברור-רבנים לא "ממציאים" היתרים. הם מסתמכים על מקורות. אז כנראה שיש להם מקורות מספיק טובים בשביל להתיר תנועה מעורבת.)

-בוודאי שבמקום שאפשר להוסיף קדושה, אז למה לא?!
ושוב-רק מחיתי על מה שנכתב בתגובה מעלי.
תשובת השרידי אש.מ.מ.י.ר
שרידי אש חלק א סימן עז

אם מותר לנערים ונערות לשיר ביחד שירי קדש

לידידי הרב הג' חו"ב סוע"ה וכו' מהר"י מאיר שליט"א

א
במכתבו מיום ח' טבת ש' ז' מתאר כת"ר את דרך החינוך של ארגון "ישורון" שנוסד בארץ צרפת לפני כמה שנים, שהוא מתנהג עפ"י שיטת החינוך שהי' נהוג במדינת אשכנז לפני החורבן, ועכשיו קמו נגדו עוררים מצד חוג ידוע של חרדים, אשר לפי דעתם אין הדרך הזאת לפי רוח היהדות, כפי שהנחילונו אבותינו ורבותינו הקדושים.

והערעורים הם שנים: ערעור נגד צורת הארגון הזה, שהוא משתף בנים ובנות בעבודה ומאגדם לאגודה אחת, וערעור נגד המנהג שנהגו, שהבנים והבנות מזמרים יחד זמירות של סעודות שבת או זמירות קודש אחרות. וכת"ר שואל בשם הועידה התורנית של הארגון "ישורון" אם מותר להם להמשיך את פעולתם בדרך שנהלו אותה עד כה או צריכים להפסיק פעולתם ולגרום לפירוד הארגון, כפי התיאור של כת"ר.

ב
ואשיב על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. ערעורי החרדים בוודאי יש להם על מה לסמוך, שהרי עפ"י דין תורה צריך להפריש אנשים מנשים כדי שלא יבואו לקלות ראש, כמבואר במס' סוכה נ"א, ב: מאי תיקון גדול וכו' התקינו שיהיו נשים יושבות מבחוץ ואנשים מבפנים ועדיין היו באין לידי קלות ראש התקינו שיהיו נשים יושבות מלמעלה ואנשים מלמטה, ועי' סוכה נ"ב, א: ומה לעתיד לבוא שעוסקין בהספד ואין יצר הרע שולט בהם אמרה תורה אנשים לבד ונשים לבד וכו'. ועי' באו"ח סי' תקכ"ט סע' ד': חייבים בי"ד להעמיד שוטרים ברגלים וכו' שלא יתערבו אנשים ונשים בבתיהם בשמחה וכו'. ומטעם זה נמנעו בכל קהלות קדושות ליסד חברות שיש בהם תערובת אנשים ונשים, כידוע.

והערעור השני, וודאי שצודק הוא, עפ"י מה שנאמר בגמ' ברכות כ"ד, א: קול באשה ערוה, ויש מי שאמר שהאיסור הוא רק לשמוע קול אשה ערוה כגון אשת איש וכד' אבל לא קול אשה פנוי' שאיננה ערוה וטעו להימשך אחר לשון הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פכ"א ה"ב וכן השו"ע אה"ע סי' כ"א סע' א', שכתבו ואסור לשמוע קול ערוה, אבל כבר הוכיח בשו"ת באר שבע שזו טעות ואין נ"מ בין נשואה ופנוי'. עי"ש בקונטרס באר מים חיים אות ג', ומדבריו יוצא שאף זמירות של שבת אסור לזמר בחורים עם בתולות.

ג
מכל מקום, כשנשאלתי ע"ז ממנהלי "ישורון" הוריתי להם שימשיכו את פעולתם עפ"י הדרך שהתוו להם גדולי אשכנז, שהיו צדיקים גדולים וכל [עמוד רטו] כוונתם היתה לשם שמים, להציל את הנוער מסכנת הטמיעה שהתפשטה באשכנז בימיהם ועי"כ הצילו כמה נפשות מישראל והצליחו לקרבם לתורה ולי"ש, וגדולי אשכנז היו בקיאים ומומחים בחכמת החינוך ולכן הצליחו במעשיהם להקים דורות שלמים של בעלי יר"ש והשכלה חילונית כאחד, מה שלא עלה בידי גאוני גדולי ליטא ופולין, לפי שלא ידעו לכונן את החינוך עפ"י תנאי הזמן. וידוע מה שסיפר הגאון מהר"י סלנטר זצ"ל בשובו מאשכנז ושם נזדמן עם הגה"צ ר"ע הילדסהיימר זצ"ל וראה אותו מרצה שיעורים בתנ"ך ושו"ע לפני נשים צעירות ובתולות. וכה אמר: אם יבוא מי מרבני ליטא להנהיג כן בעדתו, וודאי שיעבירו אותו מכהונתו, וכן הדין. מ"מ הלואי שיהי' חלקי בגן עדן עם הגה"צ ר"ע הילדסהיימר. והטעם הוא משום "עת לעשות לה' הפרו תורתך", כמו שנבאר להלן.

והנה רבני פולין ואונגרן שנתגלגלו למדינת צרפת רואים את המנהגים החדשים שהנהיגו חרדי צרפת עפ"י שיטת גאוני וצדיקי אשכנז, והם מוחים נגדם בעוז, לפי שמנהגים אלו הם נגד דינים מפורשים בגמ' ופוסקים, כנ"ל. אולם אין הרבנים הנ"ל בקיאים בתנאי החיים השוררים במדינת צרפת ואינם רואים את המצב הירוד של היהדות שם. להיפך, בדרישותיהם הם מעמידים בסכנה את התפתחותו של הארגון הזה, אשר כבר הצליח הרבה בפעולתו החינוכית, כמו שתיאר כת"ר במכתבו וכל דבריו הם כנים ואמתיים, וזה ידוע לכל.

ד
ידוע כמה חזק שטף ההתבוללות בארץ צרפת וכמה גדול מספרם של נשואי התערובת במדינה זו. בניגוד לארצות אחרות ששם היהדות הולכת ומתגברת ומתנערת משפלותה, הנה בצרפת הטמיעה הולכת וגדלה. תנאי הסביבה הצרפתית המיוחדת, המצטיינת בקלות דעת ובדלות של עיון רציני מעמיק, רוח החירות והחופש והרדיפה אחרי נוחיות נעימה וזוהר חיצוני מקסים, גורמים להתפשטות מחלת ההתבוללות בארץ זו ורבים הם חלליה בקרב יוצאי רוסיה ופולין ר"ל, ואם לא יתאזרו ויתעודדו לאחוז בדרכי הצלה ולהקים פנת מגן לשרידים יחידים אשר יוכלו אחרי חינוכם ולימודם בקודש להכין דור חדש נאמן לה' ולתורתו, אם יזניחו את המעשה הבדוק והמנוסה של החינוך החרדי לפי שיטת גדולי אשכנז - סופה של יהדות צרפת גויעה וכלי' גמורה ח"ו. עת לעשות לה' וכו'.

עצם ההתאגדות של בנים ובנות תחת דגל התורה והמסורה מהוה כח גדול של חיזוק ועידוד לרוח הנוער שהוא נתון תחת השפעה בלתי פוסקת של בית הספר הנכרי והסביבה הגויית. הגורם העיקרי למצב המעציב והמבאיש שנולד בצרפת הוא לפי דעתי רגש הבדידות המעיק על לבו של הנוער היהודי. הנער, או הנערה היהודית, מרגיש את עצמו בודד ונעזב לנפשו. אין לו אחיזה נפשית בקרב הבית או המשפחה של הוריו וקרוביו. הבית והמשפחה של אחינו בצרפת נתרוקנו מנחלת אבותיהם וממסורתם של הווי יהודי חי ורענן, אין בהם סימן שלחיים ברוח היהדות. הרדיפה אחרי כסף ותענוגות - עולם עשתה שמות בקרבם וגרמה לפריקת עול תורה ומצוות. הצעיר היהודי כשהוא מגיע לגיל בוגר מרגיש א"ע בודד בעולמו. היהדות, כפי המתודה של הוראת הזקנים והישישים מסוג הישן, היא בעיניו חיים של נזירות ובדידות, והלימוד עצמו מורגש אצלו כשעמום מיגע, ואת היהדות הם רואים כעין גיטו רוחני של ימי הביניים שיש להחלץ ממנו בכל כוח.

הצעירים והצעירות בצרפת הם מנותקים מכל מגע ומשא חברותי עם יהדות אמת מלאה חיים ותנועה, מכל לימוד מבדח ומושך את הלב, אין שום קשר בין איש לאיש, אינם מצטרפים ואינם מתחברים זה אל זה מחוסר אידיאלים משותפים, ולפיכך הם הולכים ונסחפים עם הזרם הזר של הסביבה הגויית. התוצאות ידועות למדי, הם הולכים ונטמעים ונבלעים בין הגויים, ולפיכך אני מקדם בשמחה ובברכה את הארגון "ישורון", שהוא עומד ונלחם מלחמת מגן לרוח ישראל ולתורתו. קודם כל הוא מגרש את הבדידות הנפשית ורוח היאוש והרפיון של הצעיר או הצעירה, בראותם כי לא אלמן ישראל ועדיין ישנם בתוכנו צעירים וצעירות שומרי תורה ומצוות. הם מעודדים זא"ז ברוח ומזרזים זא"ז שלא להתבייש מפני המלעיגים מקרב אחיהם וקרוביהם. ודבר זה בלבד כדאי הוא להמליץ [עמוד רטז] זכות על האיגוד הכשר הזה נגד מקטרגיו. ואף הלימוד בחבורה בצורה נאה ומתוקנה הוא גורם חינוכי גדול שאין להמעיט את ערכו.

גם ההכרה וההתידדות ההדדית כשהיא נשמרת במסגרת של צניעות יהודית וכן הטיולים והשעשועים הכשרים והצנועים יש להם כוח משיכה גדול. הם יוצרים סביבה ואוירה שכולה יהודית טהורה, שבתוכה סופגים ריח של אהבת תורה ואהבת יהדות. סוף סוף אין לנו דיקטטורה צבאית ואין ביכלתנו לנקוט אמצעי כפיה נגד הנוער המתרחק מאתנו. לא נשאר לנו אלא דרך הצלה אחת ויחידה, לחבב את היהדות ולהראות את נועמה ויפיה הרוחניים במסגרת של חברותא יהודית השומרת על עצמאותה הרוחנית באומץ לב ובגאון.

ה
ועכשיו אני רוצה לבאר את הבעיות העומדות על הפרק מצד ההלכה.

לפי תיאור כת"ר יושבים הבנים והבנות בחדר אחד, אבל אינם יושבים על ספסל אחד יחד, אלא שהם שרים שירי קודש, פסוקי תנ"ך וזמירות שבת ביחד. במחנה הקיץ או במחנה החורף הם לנים בבתים מיוחדים, גברים בבית אחד ובחורות בבית אחר, וגם השיעורים לומדים הבנים לבד והבנות לבד, והמדריכים, שהם יראי שמים ומדקדקים במצוות, מקבלים אחריות שלא יטיילו הבנים והבנות יחד אם לא באופן מאורגן בהשגחת המדריכים.

והנה במס' סוכה נ"ב מבואר שהיו מקפידים שלא יתערבו האנשים והנשים וכלשון המשנה במס' מדות פ"ב מ"ה: וחלקה היתה בראשונה והקיפוה כצוצרה, שהנשים רואות מלמעלן והאנשים מלמטן, כדי שלא יהו מעורבין. וכן כתב הרמב"ם בהל' בית הבחירה פ"ה ה"ט ובהל' לולב פ"ח הי"ב: כדי שלא יתערבו אלו עם אלו. ולא הוזכר שם שעשו מחיצות גבוהות שלא יסתכלו אנשים בנשים, ועי' מה שכתב הב"ח באו"ח סי' ע"ה דהסתכלות היינו התבוננות לשם הנאה, וכבר הביא ביד מלאכי כלל ה' אות קע"ז בשם הרבה ראשונים, שהאיסור הוא הסתכלות בהבטה יתירה. ועי"ש מה שפירש הגמ' בעבודה זרה כ', א: ונשמרת מכל דבר רע שלא יסתכל אדם באשה נאה ואפילו פנוי' וכו', שהכוונה להסתכלות המביאה לידי הרהור עבירה. וזהו דבר המסור ללב וכל אחד מחויב להשמר מהסתכלות מתועבת זו, ולפיכך לא עשו בזה תיקון מיוחד, ורק תקנו שלא יתערבו אנשים בנשים, לפי שהתערבות זו מביאה ממילא לקלות ראש.

ורק בבית הכנסת יש תקנה קדומה לעשות מחיצות גבוהות, שלא יוכלו להסתכל משום תפילה וקריאת שמע, שאסור מטעם ערוה, כמבואר בברכות כ"ד, א שטפח מגולה וכן שער באשה ערוה, אבל באספות של רשות, כגון בשעת הכנסת כלה לחופה או בשעת נאומים ודרשות לא הקפידו מעולם לעשות מחיצות ורק מדקדקים שלא ישבו אנשים ונשים יחד ולא יתערבו זה עם זה. ואמנם ראיתי שמביא דברי המרדכי במס' שבת פ"ג, שי"א, שכתב: כגון מחיצה שעושין בשעת הדרשה בין אנשים לנשים מותר לעשותה בשבת, עי"ש, משמע שעשו מחיצות גם בשעת הדרשה ולאו דווקא בשעת תפלה וקר"ש. ונראה שזו מדת חסידות ולא מצד הדין, ומעולם לא ראינו בארצות ליטא ופולין שידקדקו בזה. והנח לישראל וכו'.

ו
ומה שנוהגים לשיר ולזמר זמירות קודש בנים ובנות יחד - כבר נשאלתי ע"ז ממנהיגי המחנות, והשבתי להם, כי בבואי לברלין ראיתי בבתי החרדים מזמרים אנשים ונשים יחד זמירות קודש בשבת, והשתוממתי למנהג זה שהוא נגד דין מפורש באו"ח סי' ע"ה סע' ג', שקול זמר אשה בשעת ק"ש אסור. ועי' שם במג"א, שקול אשה ערוה, כגון אשת איש או נדה אסור אפילו שלא בשעת ק"ש והבתולות בימינו לעולם בחזקת נדה, וידועה מחלוקת הראשונים בזה, שרה"ג וכן הר"ן והמרדכי סוברים שמ"ש בברכות כ"ד קול באשה ערוה היינו דווקא לענין ק"ש, והרא"ש אומר שם דלאו לענין ק"ש איתמר עי"ש. ויש בזה מבוכה בין מפרשי הרא"ש, שהמעדני יו"ט כתב בכוונת הרא"ש שלענין ק"ש הקילו כדי שלא יבטל מק"ש עי"ש, [עמוד ריז] וכבר השיג עליו במחצית השקל או"ח סי' ע"ה, שאין סברא לומר שלענין ק"ש יש להקל. ובאמת פשטות לשון הרא"ש דלאו דווקא לענין ק"ש אלא לעולם אסור לשמוע קול זמר וכן הבין דברי הרא"ש רבנו הגר"א שם.

והנה הרמב"ם והסמ"ג והטור לא הביאו דין זה לענין ק"ש אלא בהל' איסורי ביאה. משמע שחולקים הם על רה"ג וסוברים כהרא"ש, אלא שהם כתבו הלשון: אסור לשמוע קול ערוה, ומשמע שהאיסור הוא לשמוע קול ערוה, אבל לא קול פנוי' שאינה ערוה. ונראה שאין כאן מחלוקת, שרה"ג כתב כן לענין ק"ש, דהתם נאמר בגמרא סתם: קול באשה ערוה, משמע בין נשואה ובין פנוי' וכמו שדקדק בס' באר שבע המוזכר לעיל, ולכן פירש דמיירי לענין קריאת שמע, אבל שלא בשעת ק"ש מותר לשמוע קול פנוי'. ואם בגמ' קידושין ע', א נאמר: נשדר לי' מר שלמא לילתא, א"ל הכי אמר שמואל: קול באשה ערוה. משמע שאפילו שלא בשעת ק"ש אסור ולכן פירשו הרמב"ם והטור דהתם מיירי בא"א והיא ערוה ולהכי אסור אפילו שלא בשעת ק"ש. ועי' בשו"ע או"ח סי' ע"ה, שכתב המחבר: יש להיזהר משמיעת קול זמר אשה בשעת ק"ש, והיינו כדעת רה"ג הנ"ל. ואולם באהע"ז סי' כ"א סעיף א' העתיק לשון הרמב"ם: ואסור לשמוע קול ערוה, והיינו שלא בשעת ק"ש, דאז אסור רק בערוה. וכן כתב שם הב"ש, ועי' גם במג"א סי' ע"ה שכ"כ.

ז
אולם לדינא אין נ"מ בזה, כיון דהבתולות הן בחזקת נדה וכמש"כ במ"ב א"כ אסור לעולם לשמוע קול זמר של בתולות. ומטעם זה ערערתי נגד מנהג זה שנהגו חרדי אשכנז. ואולם אחרי חקירה ודרישה נאמר לי כי הגאון הצדיק ר"ע הילדסהיימר ז"ל וכן הגרש"ר הירש ז"ל בפרנקפורט על נהר מיין התירו בזמירות קודש לזמר יחד, והטעם משום דתרי קלא לא משתמעי וכיון שמזמרים יחד אין חשש איסור, אבל לא נחה דעתי בזה וחפשתי ומצאתי בשדי חמד מערכת קול, שהביא בשם רב ספרדי להתיר זמירות קודש של אנשים ונשים יחד.

וסמך מצאתי לדבריו ממקרא מפורש בשופטים ה' "ותשר דבורה וברק בן אבינועם" וכו'. ואח"כ ראיתי בבאר שבע שהביא פסוק זה, ודחה כי על פי דיבור שאני וכמש"כ התוס' ביבמות מ"ה, ב ד"ה מי [וראה גם בבבא קמא ט"ו, א תוד"ה אשר תשים ושבועות כ"ט, ב תוד"ה שבועת העדות] להא דכתיב: והיא שפטה את ישראל, והא אשה פסולה לדון, דעפ"י דבור שאני. אולם זה דוחק, דלגבי דין אפשר לומר שעפ"י הדבור הותר לה לדון שהיא היתה נביאה ולא הי' שם איש גדול כמותה, משא"כ לענין שיר הוא דוחק לומר כן. ובלא"ה תירצו שם התוס' תירוץ אחר, שהיא היתה מלמדת להן שידונו ואח"כ ראיתי מובא בשם החיד"א בספרו דבש לפי מערכת ק', שבשעת השראת שכינה שריא לאשה לשורר וליכא משום הרהור, ועכ"פ יש סמך למה שהביא בשד"ח הנ"ל, שבשירי קודש לא חיישינן להרהור.

ח
והנה הכ"מ כתב בטעם הרמב"ם שהשמיט את הדין קול באשה ערוה בהל' ק"ש, משום שהרמב"ם סובר שקול ושער לא נאמרו לענין קר"ש, אלא לענין שאסור להנות מקולה, וכן כתב הב"י בדעת הטור שהשמיט ג"כ דין זה בהל' ק"ש. וברמב"ם הל' איסורי ביאה פכ"א ה"ב כתב: והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכון להנות, כמי שנסתכל במקום התורף ואפילו לשמוע קול הערוה או לראות שערה, אסור. משמע שרק במסתכל כדי להנות אסור, וכן כתב המאירי בברכות, וכן באשכול הל' תפלה סי' ד' הביא בשם מי שאומר שמותר לקרות ק"ש אף כששומע קול זמר של אשה ורואה שערה אם אינו מכון להנות ממנה ולא איתמר בגמ' קול ושער באשה ערוה אלא לאסור ליהנות בקולה ושערה של ערוה. עי"ש שסיים: ולא משמע הכי בגמ'. ודעת המחמירים לאסור בשעת ק"ש בכל אופן, אבל שלא בשעת ק"ש בודאי שאינו אסור אלא כשמתכוין להנות וכדעת הרמב"ם הנ"ל, וא"כ יש [עמוד ריח] לומר שבזמירות קודש אין לחוש שיתכוונו להנות מקול אשה.

ואולי מטעם זה כתבו הפוסקים לאסור רק קול זמר אף שבגמ' נאמר קול סתם, משום שזמר גורם להרהורי תאוה ולא קול סתם שרגיל בו. מ"מ יש מקום לומר, שבזמירות קודש הזמר מעורר רגש קודש ולא הרהור עבירה. ועי' בב"י שהביא בשם רה"ג, שאף בשעה שמנגנות אם יכול לכוון לבו לתפלתו בענין שאינו שומע אותה ואינו משים לבו לעי' אין לו להפסיק קריאתו. ועי' באוצר הגאונים לברכות שהביאו, וכן בחידושי הריטב"א לקידושין כתב, שהכל לפי מה שהוא אדם מכיר בעצמו שיצרו נכנע וכפוף לו ואינו מעלה טינא בלבו כלל מותר לו להסתכל ולדבר עם הערוה ולשאול בשלום אשת איש, והיינו ההוא דבבא מציעא פ"ד, א ר' יוחנן הוה אזיל ויתיב אשערי טבילה ובכתובות י"ז, א ר' אמי [בד"ו: ר' אבהו] כו' נפקן אמהתא דבי קיסר לאפיה וכו' ולא חיישי להרהורא מטעמא דאמרן, אלא שאין ראוי להקל בזה אלא לחסיד גדול, עכ"ל. והובא בפ"ת אבהע"ז סי' כ"א.

ויש עוד סניף להתיר זמירות קודש עפ"י מה שכתב הרמ"א באבהע"ז סי' כ"א, שכל שאינו עושה דרך חיבה רק כוונתו לשם שמים, מותר. ומקור דבריו בתוס' קידושין פ"ב, א ד"ה הכל לש"ש, שע"ז אנו סומכים השתא שאנו משתמשים בנשים, ואף שיש לחלק בין שימוש בנשים ובין שמיעת קול זמר, מ"מ יש לומר כיון שהמזמרים זמירות קודש ג"כ מתכוונים לש"ש, כדי לעורר רגשות דתיים אצל הבנות ולטעת בלבם חיבה לקדשי ישראל, יש לסמוך על המקילים. ועי' במס' יומא ס"ט, א גבי שמעון הצדיק: עת לעשות לה' וכו' ובפירש"י שם. ובמס' תמורה י"ד, ב איתא שהתירו לכתוב דברי תורה שבע"פ משום עת לעשות לה' הפרו תורתך, ואמרו: מוטב תיעקר אות אחת מן התורה ולא תשתכח תורה מישראל, ובמס' גיטין דף ס', א למדו מזה שמותר לטלטל ולקרות בספר אפטרתא משום כיון דלא אפשר עת לעשות הפרו תורתך.

ובוודאי שדבר זה נמסר רק לחז"ל להכריע מתי הוא העת לעשות ומה מותר להפר, ולא נמסר לכל אדם לעשות מעשה בשביל שהוא יודע כי יש כאן עת לעשות וכו'. ואולם בנידון שאין כאן איסור גמור ורק יש כאן מנהג חסידות ומדת צניעות אפשר לדרוש סמוכין ולהתיר בארץ צרפת, שכבר הגיע מצב היהדות עד משבר ואם לא נאחוז באמצעים חינוכיים מנוסים ומעוטרים בהצלחה, כאותם של ארגון "עזרא" באשכנז וארגון "ישורון" בצרפת, עתידה תורה ח"ו שתשתכח מישראל, וד"ל.

ט
ולכן הוריתי למנהיגי הארגון "ישורון" שיכולים לסמוך על גדולי אשכנז, שהיו בקיאים בחכמת החינוך וידעו רוח בנות הדור שהתחנכו בבתי ספר ולמדו לשונות ומדעים, שיש להן רגש של כבוד עצמאי והן רואות עלבון ודחיפה לחוץ למחנה באיסור שאוסרים עליהן להשתתף בזמירות קודש. ולכן התירו לנשים להשתתף בזמירות של שבת. ואנו רואים ויודעים כי גדולי אשכנז הצליחו בחינוך הבנות ונשים צעירות יותר מגדולי שאר הארצות. ובאשכנז ראינו נשים מלומדות ובעלות דרגא השכלה גבוהה, שהיו חרדות על דת ישראל ומקיימות את המצוות בהתלהבות. ומשום כך אין אני מרהיב לאסור מה שהתירו הם, ובכגון דא נאמר עת לעשות לה' הפרו תורתך. וכעין מה שכתב המרדכי: ובעונותינו שאנו מפוזרים בארצות שונות ועת לעשות לה' הפרו תורתך הלכך אין אנו נזהרים מללמוד בשמיעת שיר נשים ארמאיות, והובא במעיו"ט בברכות שם. ואף שיש לחלק בין הנושאים, מ"מ הטעם אחד הוא, שבארצות כמו אשכנז וצרפת הנשים מרגישות עלבון ופגיעה בזכויותיהן אם נאסור עליהן להשתתף בעונג שבת ע"י זמירות קודש. ודבר זה מובן למי שמכיר טבע הנשים במדינות הללו. והאיסור יוכל לגרום לריחוק הנשים מן הדת, חלילה.

ובפירוש התניתי במכתבי להנ"ל, שאין לכוף על הנשים שצריכות להשתתף בזמירות קודש, ואם יתרצו להחמיר על עצמן, חלילה ללעוז עליהם [עמוד ריט] ולהתלוצץ בהן, שהרי סוף סוף מנהג אבותינו הקדושים בידן שנזהרו מלהתיר לנשים אפילו זמירות קודש.

ואמנם מבין אני לרוח קצת החרדים המרננים נגד "ישורון", שהם רואים במנהגיו סטיה מן המנהגים שהורגלו בהם באורח חייהם בפולין ובאונגארן. אולם הם מעלימים עיניהם מן המצב בצרפת כמו שהוא. ליהודים החרדים מן הסוג הישן אין שום השפעה על מהלך החיים, הם מרוכזים בתוך חוגם המצומצם ואינם שמים את לבם לתהליך ההתבוללות העושה שמות גם בקרב החרדים. אף החרדים שולחים בניהם ובנותיהם לבתי ספר נכריים, ואין להם שום ערובה שיהי' בכוחם לעמוד נגד הזרם השוטף ומכלה, הם בוטחים בעצמם ואינם דואגים דאגת מחר לעתידם הדתי של ילדיהם.

צו השעה הוא ליצור חוג של צעירים וצעירות דתיים, תנועת נוער עם התלהבות מדבקת וכוח משיכה חזק, אשר בהיותם מושרשים בקרקע היהדות הדתית יסתגלו להכניס זרם חדש בקרב היהדות, זרם של להט נפשי, של רוח רענן וחי, שבכוחו לכבוש את הלבבות ולרומם את הנפשות הנחשלות, שהגעגועים לחיי קדושה של יהדות טהורה עוד לא עומעמו בקרבן. רק במסגרת זו של ארגון "ישורון" אפשר למשוך את הנוער שלעולם לא יבוא למקום אחר. ורק במסגרת זו ישנם סיכויים לשגשוג חדש של הרוח הדתי ולפעולה חנוכית כובשת וסוללת דרך.
יחיאל יעקב וויינבערג
אתה באמת קראת הכל?אוסנת
אני מאמינה שכן, לא מתאים לך סתם להביא.
אבל אפשר לקצר את זה, כי הדיון הוא רק על תנועה מעורבת, ויותר מזה- רק על כך שיש רבנים גדולים שמתירים...

תסתכלו בקטעים ג' ו-ד'.
עיקר החלק ההלכתי הוא ה'-ח'.מ.מ.י.ר
אכן, ג-'ד' ו-ט'.
העניין של 'מחשובה' הוא נפלא, אך אם זה אסור ע"פ השולחן ערוך, אז זה אסור. ולכן חשוב להביא גם את החלק ההלכתי שבתשובה.

בכל אופן, יש מקום לתנועה כזו (ולא לחינם מרן הרב זצ"ל קירב אותם [עיינו מכתבו אליהם במאמרי הראי"ה], ואע"פ שידועים דבריו של הרב זצ"ל על הצניעות [מידות הראי"ה ערך צניעות, ואיגרת הצניעות הידועה של הרב]), ובעז"ה היא תתרומם עוד ותרומם עוד.
הבלים דבריך, הרב יעקב שפירא אמרהאריאלניקהנאמן
שלרב זצ"ל לא היה קשר עם בנ"ע
לא אמרתי שאין מקום, אני רק אומר שבמקום בל חב"בליאור ברוכים
אין סיבה לעשות את זה מעורב ושאין שום היתר לבחור בישיבה ללמוד תורה עם בת
האריאלניק, אתה מגזים שוב שוב.אוסנת
אתה, ירום הודך, לא יכול לזלזל בכל רב שאתה לא מסכים עם דעתו!!!!!!
איזה רב, איזה, מתיר לך לעשות את זה?
אתה לא יכול לפסוק הלכה, וגם לא מבין את כל השיקולים שלרבנים מסוימים.
אפשר לראות את דברי הרב יעקב שפירא?עמית-טליה
מהפעם האחרונה שאני ביררתי היו לו מספר ילדים בבנ"ע

דבר שני- הרב כתב זאת שחור על גבי לבן
ואמר לרבי נריה על פועלו ואני מצטטת "אין דבר קדוש מזה"
הוא קרא לפועלו קודש!

אז זה די ויכוח סרק,תתמודד עם האמת ואם קשה לך אל תירה לעצמך ברגל.
אבל בטח שלא תוסיף ותעוות ועוד ברשות התורה.
(נבל ברשות התורה מוכר לך...?!)
ליאורעמית-טליה
לפעמים יצר הרע תופס אותנו בדבר שאנחנו עשינו והפסקנו לעשות,ועכשיו זה צורם לנו כאילו שעד לפני שנה לא עשינו את זה.(ניתן דוג' על עצמי,אחרי שלקחתי על עצמי משהו וראיתי מישהי שהתלבשה כך זה עשה לי צביטה כזאת אבל נזכרתי שאני הייתי ככה לא מזמן בכלל)
אבל זה יצר של גאווה,יצר שצריך להרחיק.

כן בעיניך זה לא ראוי ללמוד תורה עם בת,
אבל יש פעמים (ואני מכירה אדם אישית שהרב יעקב שפירא התיר לו ללמוד תורה עם בת)שלפעמים הלימוד הזה נצרך למישהו מהם.

חוצמזה שלא ראית את המזכ"ל יושב ללמוד תורה עם בת
וגם לא רב מהתנועה
אזי למה זה כ"כ מפריע לך?
ז"א למה זה נותן לך להכליל משהו על תנועה שלמה?

נכון הדברים האלה קיימים גם אצל בחורי ישיבה
יש אחד שקשה לו להתגבר על הגאווה ולאחר קשה להתגבר על השיחות עם בנות,אז אולי עדיף לו ללמוד תורה במקום לדבר.

לא מה שנראה לעין באמת נכון בלב.
אולי יש לו היתר ואולי יש לו שיקולים שלו
אולי הוא ידע שהיא מעדה במשהו והוא רצה להראות לה את הנכון מהמקרא
גם אצלנו אתה יכול למצוא בחורי ישיבות רציניים שפותחים ספר ומראים למישהי משהו וכאן מסתכמת השיחה שלהם איתה.
סמוך עליו שהוא עושה את זה לפי התורה ומתוך התורה,בדרך של קדושה.

וגם אם אתה בטוח במאה אחוז שהוא איננו קיבל היתר וזו המעידה שלו
אז אל תשפוט אותו עלזה,עדיף לך לא להכניס את עצמך ללבטים כאלה כלל.

מה זה "בעיני" זה לא ראוי?רוה הרבנים אומרים שזה לאליאור ברוכים
ראוי,
למה זה מפריע לי? כי הוא מישהו שנחשב מאוד רציני בסניף, ואחד שאפשר לסמוך עליו בתחום התורני, וגם היא נראלי די רצינית, וזה לא שהוא פשוט פתח והראה לה (ע"ז לא הייתי יכול לשפוט כי גם אני עשיתי את זה), הוא ישב ולמד איתה, וזה לא מסתכם שם(ואני חוזר- הוא נחשב אחד מהחברה הרציניים בסניף)
וודאיעמית-טליה
שמלכתחילה זה לא ראוי בכלל ואין מקום לזה
אבל אם יש לו היתר אולי זה כן ראוי

אם אתה קרוב אליו תלך להגיד לו
גם לנו יש אחד כזה בסניף שכולם תופסים ממנו
ואני יודעת קצת מעבר על הדברים שלו עם בנות וזה הוריד לי ממנו כליל
אז זה לא נתן לי לפסול את הסניף או את התנועה
אלא אותו אישית...
ואני לא במקום של להעיר לו...
אז למדת משהו מהעולם החרדי. אה?משה
להשמיץ ולרדוף את כל מי שלא מסכים עם רבך או אחר. השיטה לא הומצאה היום ואי לה ממש בסיס בהלכה.
נמאס, פשוט נמאס.מ.מ.י.ר
זה כל כך מכעיס כשבאים בלבוש של יראת שמיים ובעצם מוציאים שם רע ומבזים תלמידי חכמים.

לאריאלניק הנאמן - כמו שמרן הרב זצ"ל עודד את המזרחי אבל לא השתייך אליה, כך הרב זצ"ל עודד את בני עקיבא (ושוב, עיין מכתבו אליהם במאמרי הראי"ה. מכתב של הרב זצ"ל לא מספיק לך?).

תתעלם פשוט תתעלםעמית-טליה
(או שתשלח הודעה למנהלת שתמחוק)

ורציתי לאמר-ששמעתי את ההקלטה,וזה בהחלט מרגש!
בולשיט אחד גדול..SpEcIaLl
אוסנת במיוחד מה שאת אמרת-שרבנים גדולים מתירים..את בכלל קראת מתי הם התירו ומדוע הם התירו?!!?
זה היה בזמן ההתבוללות ובמצבים שונים ל-ג-מ-ר-י..
היום אף גדול תורה לא יסכים לתנועה דתית מעורבת(אני לא מדברת על קירוב חילונים)..בני עקיבא כתונעה לדתיים לא צריכה להיות מעורבת.נקודה.אין בכלל על מה להתווכח
למה לא? את יודעת כמה אנשים יש שהתקרבו לתנועה בזכותליאור ברוכים
בנ"ע?
הייתי בתנועת נוער נפרדת (אריאל) כל מי שבא לשם כמעט בלי יוצא מהכלל זה בנים של רבנים- נראלי שזה יותר ביטול תורה מאשר קירוב...
זה מה שאני אומרתSpEcIaLl
שבכדי לקרב-אין יותר גדול מזה...
אבל הקטע ששאר החבר'ה מתקלקלים(לא אמרתי כולם)
קיצר אתם יודעים שזאת האמת..
כן, אני יודעת על רבנים שהתירו.אוסנת
וביניהם הרבנים שלי.
כשהבאתי את ה"שרידי אש"-אמרתי שהוא לא מתאים להיום, אבל יש רבנים שמסתמכים עליו, כי כמו שליאור אמר- יש המון חוזרים בתשובה, וגם סתם כאלה שנשארים דתיים (שמשום מה לא זוקפים את זה לזכות בנ"ע).

אלה שמתקלקלים, היו מתקלקלים גם בלי בנ"ע.

כתבת שגדולי תורה לא מסכימים לזה- מתוך דבריך אני מבינה, שאת סומכת רק על גדולי תורה שפוסקים כמוך ואת מסכימה איתם, ולא "מחשבת" את אלה שהם לא נראים לך.
תופעה נפוצה, אגב. את בחברה טובה (?!).

באופן כללי, אני מסכימה שלא צריך תנועה מעורבת, רק אני לא מסכימה-לפסול את בנ"ע כולה, בגלל שהיא עדיין לא נפרדת.
אוי טאטע, זה מה שקורה שהשקר מכסה את עינכםהאריאלניקהנאמן
אכן אין אפוטרופוס לעריות ואתם נתפסתם.
טוב, דניאל תקשיב- זה לא מועיל שאתה כותב את זהליאור ברוכים
באמת אני חושב שעדיף שתלך ללמוד איזה שפת אמת(אני אומר ברצינות) כי זה יהיה יותר מועיל לאנושות ולעולם מאשר לכתוב פה לגבי דברים שאתה לא מבכיםאיתם/ לא מאמין בהם.
ולגבי מי שמידרדר, יש לי דוגמאות להרבה אנשים שנכנסו ויצאו מבנ"ע ברמה דתית גבוהה ונשארו ואף עלו ברמה(יש גם כאלה שירדו, אבל לא הרבה)
כן השקר גם כיסהעמית-טליה
את עניי הרב קוק את עניי הרב נריה את הרב דרוקמן ואת כל מאות רבנים שתומכים בתנועה הזאת.

יודע מה אני אומרת על כל זה?
ענווה.
כל הרבנים שהתירו,התירו תחת הוראת שעהSpEcIaLl
שהיה התבוללות וכו'..
קיום אני בטוחה שהרב קוק לא היה מתיר.
קודם כלעמית-טליה
אל תהיי בטוחה כשאת כה רחוקה מבית מדרשו
בשונה מאלפי רבנים שינקו מבית מדרשו שיודעים את תורתו ישר והפוך
והחליטו להתיר.

קצת ענווה.

שנית בגלות צו השעה היה התבוללות
אם תשליכי את זה על המציאות הקיימת בא"י
שאדם יהיה חילוני בארץ ישראל שיתנתק מתורת אבותיו
זה צו השעה לא פחות.
ולא חסרים כאלה שמתחתנים גם כיום עם ערביות\רוסיות
וכל זה בארץ ישראל
זה חמור ומכופל

שלישית
הרב קוק דיבר על פועלו של הרב נריה גם בארץ ישראל
כאשר כאן בקיבוצים היו מתלבשים לא צנוע ורוקדים מעורב
ועדיין הרב אמר "אין דבר קדוש מזה"
ידוע ממזמן שבנ"ע היא תנועה פסולה!!!~אהרלה~!נתניה
ואני כותב את זה בכאב,
ואני הייתי חניך בתנועה הזאת...
כן?עמית-טליה
למי זה ידוע?
לך?

אז לך תגיד למאות רבנים שזה לא ידוע להם...

כן!!~אהרלה~!נתניה
כל הרבנים היום אומרים, שאם יש אשפרות ללכת לאריאל,
אז וודאי שצריך ללכת לאריאל!!!
שלא לדבר על רבנים שפוסלים לגמרי את בני עקיבא!!!
עמית ,את פשוט מתכחשת לאמתSpEcIaLl
תעשי לי טובה,גדולי תורה,ואני מדגישה גדולי תורה-לא מתירים היום בשום פנים ואופן את העירוב בבני עקיבא..תפסיקי להגיד "אלפי רבנים" ו"מאות רבנים" איזה בולשיט..אם תתני לי באמת גדולי תורה שמתירים את זה ..אני משנה את דעתי.
ומה שהתיר הרב קוק אז,את משווה להיום?!איך את מסוגלת?!נו באמת..בני עקיבא ממש עוצרים את ההתבוללות מה אני אומר לך..משהו.
כדי להיות בתנועה מעורבת צריכים להיות חזקים מאד..ואנחנו..אין לנו ביטוח..צר לי לחדש לך..
אפשר לקרב בכל מיני דרכים עם אמצעים כשרים..אך כאשר זה עובר על דעת תורה אין לנו שום זכות לבוא ולהתיר..
אז דיי כבר..תהיו אמיתיים דיי להתכחש למה שנכון..עם כמה שזה קשה..אין מה לעשות-הלכה זו הלכה..
לא נאה לכם?!תמיד אפשר לעזוב...
מתוקה..באמת- אין פשרות,יש או אסור או מותר.
לתת לך שמות?עמית-טליה
אז נתחיל מהרב שמואל אליהו שחברתי שאלה אותו אם להיות קומונרית באריאל בצפת או בבנ"ע בצפת והוא אמר לה חד משמעית בני עקיבא!!!(אגב הרב שמואל לא עושה פסיק בלי ידיעתו ומחשבתו של אביו)

נמשיך לרב דרוקמן
לרב יעקב שפירא
לרב וישלצקי
לרב אבינר
לרב זיני
לרב דרורי
ואם נרצה נגיע לרשימה של עשרות רבנים
שפועלים בצורה תמידית בסניפי בנ"ע!

והרב קוק כאשר נתן את אישורו על הרב נריה הוא לא דיבר על בנ"ע בחול
אלא על בנ"ע שהיתה בקיבוצים בארץ ישראל!!

אגב אם אתה מדבר על זה שבנ"ע מונעת התבוללות
ברגעים אלה ממש אני פותחת סניף של חבר'ה עולים רוסים
שחלקם יהודים וחלקם לא סניפים כאלה או שהחבר'ה הלא יהודים מתגיירים או שהם עפים משמה
אבל החבר'ה היהודים מתקרבים ליהדות ועומדים על כך שהם מתחתנים עם יהודים ולא אחרת.
אז כן בנ"ע גם מונעת התבוללות עצומה.
עמית! הרב שמואל אליהו ממש אבל ממש לא פוסק כמו אבא!~אהרלה~!נתניה
הרב שמואל אליהו ממש, אבל ממש, לא פוסק כמו אבא שלו!
את מדברת שטוית!
יש לו בי"ד משלו, ואין פסיקותיו דומות בכלל לאביו!!!
הרב דרורי בפירוש אמר שיש לשאוף להפרדה!
ילדיו של הרב אבינר באריאל!
הרב וישלצקי אמר שלמי שיש אפשרות כמובן שעדיף אריאל!
אתה טועה ומטעהעמית-טליה
אני שאלתי את הרב שמואל
והוא אמר לי שהוא לא זז פסיק בלי אביו.
וכל דבר שלו הוא רק באישור אביו.

גם אני אומרת שיש לשאוף להפרדה
אבל הפרדה לא תיהיה אם נתבודד באריאל!
הפרדה תיהיה אם ניהיה בבנ"ע ונקדם אותה בקדושה!!!

ילדיו של הרב אבינר גדולים מאד בשביל להיות בתנועת נוער
אז דברייך לא אמינים במיוחד...

בקשר לרב וישלצקי כשאני שאלתי אותו אם להפריד סניף מסוים
הוא ענה לי תשובה אחת
"יש להם ענווה?!"
כשאמרתי להם שלא מספיק הוא אמר אז את מי מעניינת הפרדה עכשיו?!

טעות!!~אהרלה~!נתניה
ידידה אבינר חבר שלי ועד לפני שנתיים היה באריאל!!
ושוב, זה ידוע לכל שהרב שמואל לא פוסק כמו אביו!

ומה זאת אומרת נתבודד באריאל? לא הבנתי??
מזה ידוע לכל?עמית-טליה
למי?
ועל סמך מה "הכל" סומכים את דבריהם?

מז"א נתבודד באריאל?
שאם עמ"י שחלק עצום מהנוער שלו נמצא בבנ"ע
אז ללכת לאריאל ולדאוג לצניעות הפרטית שלנו
ולשכוח מהצניעות הכללית של כל העם
זה התבודדות.
זה רוחנית פרטית,זה רוחנית שלא מתאימה לארץ ישראל.
כאן חיים ופועלים למען.

ואם אתה צריך לעבוד יותר קשה בשביל להצליח בצניעות בבנ"ע
אז תעבוד קשה בשביל העם שלך!!!שצריך אותך!

וככל שאתה אומר שהמצב קשה זה רק אומר כמה צריכים חבר'ה חזקים וטובים יותר,אחרת איך המצב השתנה?!
אז מה נעשה?ניתן לתנועה להפוך לחילונית וזהו?
נוער עצום נפקיר אותו?ונלך לדאוג לצניעות,ולשמירת העיניים שלנו?!

ואני מדברת על להיות מדריך וקומונרית וכדומה בתנועה
ולא על חניכים.חניכים לא יכולים להשפיע.
אני מדברת רק על כאלה שיכולים להשפיע.
אז ככה:SpEcIaLl
קודם כל אני בת.
עכשיו בקשר לרב שמואל אליהו הוא ממש אבל ממש לא פוסק לפי אביו..קחי לדוגמא את השירות לאומי ,הוא אומר כן לעשות..אביו אומר לא לעשות(אלא אם כן זה במקום דתי ומושגח היטב וכו' וכו')
בקשר לרבנים שהזכרת..חס ושלום אני לא באה לזלזל באף אחד מהם,חס ושלום!!!!אבל עד כמה שידוע לי לרב דרוקמן ולרב אבינר היו בעיות בתקופה האחרונה..אז...וכן הרב יעקב שפירא-תני לי היתר בכתב שהוא מתיר כ-י-ו-ם להיות בתנועות מעורבות,אחרת אני לא מאמינה..
וכן שאר הרבנים..הם לא ממש מוכרים לי אבל אשמח לקבל את זה בפרוש..
והרב קוק נתן את אישורו בהוראת שעה בלבד ולא למצב של היום..במיוחד אם הוא היה רואה לאן זה הגיע אני דיי בטוחה שהוא לא היה מתיר את זה..מי אני שאומר..אבל מסתמא -לעירוב כזה אין שום היתר!!!!
בקשר לרוסים-שימי לב שעצם המטרה היא גיור..שזה אחלה..עוד לא שמעתי על הסניף הזה..אבל זה לא ממש הנושא שדיברתי כנגדו-דיברתי על העירוב בעיקר..
הרב שמואל אליהו לא מספיק גדול בשבילך?ליאור ברוכים
חו"מ, המצב של בנ"ע כיום הרבה יותר טוב מהמצב של בנ"ע פעם, מעדויות של בוגרים של בנ"ע שתיארו את המצב של בנ"ע אז, ואז הרבנים התירו, ק"ו שהיום
מסתמא שאביו יותר גדול ממנו,לא?!SpEcIaLl
ואתם עושים השערות..צר לי לומר לכם..אתם רואים שרוב הרבנים לא מתירים
ליאור! המצב היום בבני עקיבא גרוע עד דמעות!!!~אהרלה~!נתניה
אני יכול להעיד לך על המון המון מקרים של הדברים הגרועים ביותר!!!
תקשיביעמית-טליה
הרב שמואל פוסק לפי אביו
ואם ניקח את הדוג' שאת הבאת
אז אני הלכתי לשאול את הרב מרדכי אליהו (ז"א במכתב) לגבי השירות שלי
והוא אמר לי לאן ללכת.
הוא לא פסל את כל הדברים בשירות,הוא פסל דברים מאד מסוימים וגם הרב שמואל פוסל אותם.

ומזה אומר שהיו להם בעיות?
שהם לא פוסקים כמו שצריך?
נניח הרב דרוקמן
אז חבורת חרדים שאשמים מעל הראש בשוחד אומרים שהגיור שלו לא תקף
כשהוא יכול ללמדם מהו גיור ומהיא פסיקה

אל תיזוני מתקשורת שרוצה רק להתריס.
הרב יעקב שפירא יתיר לך להיות קומונרית בבנ"ע
אני לא יביא לך מכתב בכתב אם את חולקת עליי עפ"י ההלכה את צריכה להראות על מה את סומכת ולא אני.

הרב קוק נתן את אישורו לא בהוראת שעה
אל תעוותי את דבריו
ובתקופה שהרב קוק נתן את האישור הבנות היו לובשות מכנסיים ורוקדים מעורב (מה שהיום רחוק מנשוא מבנ"ע)
אזי היום הוא היה אומר זה לא קודש זה קודש קודשים
כאשר היה רואה את כל העליה והחיזוקים של התנועה שבאה בזכות אלה שהיו בה שדבקו בה שפעלו בה והיה להם אכפת מעמ"י.

ואת מדברת מבורות כדי להוכיח את צדקתך וזה חבל
כי את ממש מעוותת דעות רבות של גדולים.
נתנו לך מכתב שכתב הרב לכי תעייני בו ואז אח"כ אולי תוכלי לומר את המסתמא שלך,אבל לא קראת את עושה חישובים בלי לדעת כלום
ובסוף אומרת שאין שום היתר
שאם תבדקי את כל הרבנים שפועלים בתנועה תביני שיש היתר.

אפשר לעצום עיניים
אבל צריך לפקוח אותם ולשנות את המצב
וק"ו כאשר עם ישראל צריך אותך.
----SpEcIaLl
הרב שמואל אליהו ממש לא פוסק לפי אביו.
שימי לב שהרב מרדכי אליהו אמר לך אישת לאן ללכת..וזה מה שאמרתי לך-רק בתנאים מאד מסויימים הוא מסכים לעשות שרות.
והרב שמאול אליהו לא אוסר שירות..קראתי על זה הרבה אבל הרבה מאד לפני שנתתי את הדעה שלי בעניין.

ומה שטענת על החרדים-על מי את מדברת?!על הדיינים!?את שמעת על שוחד שלקחו?!או שאת מדברת על הש"סניקים...זה ממש הוצאת שם רע..

ועל מה שאני סומכת זה-שרב גדולי התורה לא מתירים לעשות שירות..אני לא רק מדברת על רבנים חרדיים..אלא אפילו גדולים בציונות הדתית..ואם יש רוב שאומרים לא לעשות-"אחרי רבים להטות"-מי אנחנו שנפר את דברם?!
תני לי בפרוש את דעת הרב יעקב שפירא על שירות..אני לא מאמינה שהוא התיר.

ושוב-איך רואים שאתם מתכחשים ומנסים לכסות את האמת בכל "הקירוב" "והביחד"..נו באמת..את יודעת מה הולך היום בבנ"ע?!פשוט לבכות!חוסר צניעות מוחלט..עירוב אסור לכל הדעות..
את חושבת שאפר להתיר עריות ולעבור על דעת תורה?!זה נשמע לך הגיוני!?
ואני ממש לא מעוותת את דבריו..זה היה בהוראת שעה..ועובדה לכך-שכיום מתחילים להיות סניפים נפרדים..

ועל איזה מכתב את מדברת?!
ושוב את בודה דברים מליבך חמודה..אני בדקתי הרבה בעניין הזה-תאמיני לי-קראתי,שאלתי,חקרתי והגעתי למסקנה ברורה כ"כ..שאתם מתכחשים אליה!!

ונכון צריך לפקוח עיניים..אבל גם צריך לדעת איך לעשות את זה....
תפסיקי לומר שוב ושובעמית-טליה
שהרב שמואל לא,כאשר אני אומרת לך שהוא אמר לי זאת אישית בשבת שעשיתי אצלו בבית.
וגם הרב שמואל לא מתיר בכל מקום לעשות שירות אלא רק במקומות ספציפים.

שמעת על שוחד?
מי לא שמע?
אבל עדיף שנעזוב את זה.

תראי לי את רוב גדולי התורה שאוסרים לעשות שירות במדרשות להעמקת יהדות.
(איך הגענו לשירות לאומי?!)

ואת דעת הרב שפירא תנסי להשיג לבד
אני יודעת זאת מתלמידיו.

"אתם יודעים מה הולך שמה"
כן כן כן!
ובגלל שאני יודעת שיש שמה דברים מזוויעים שאפילו ראיתי במו עיניי
אני יודעת שצריכים אותי שמה!!!
בתור מדריכה שתקדש את התנועה,בתור קומונרית,בתור רכזת,

אז מה את מציעה לעשות?!
להשאיר את התנועה בידי אלה שלא אכפת להם מקדושה?
ואז יהיה עוד חטאים וחוטאים???
להשאיר את התנועה ולהפוך אותה לחילונית ורוב הנוער בעמ"י יהיה חילוני גמור???
לא ידע כלום על כיפה ציצית תפילה בית כנסת (דוג' של חניכים שלי שלא ידעו והיום לומדים בישיבות)

אבל שוווווווווום רב לא אומר שזה היה בהוראת השעה
אז למה את חוזרת על זה שוב ושוב כאשר את אפילו לא קראת את המאמר שלו?!
את לא חושבת שזה ביזוי ת"ח?
כן לעוות דברי ת"ח זה לבזות אותו!

וזה שמתחילים להיות סניפים נפרדים צריך להגיד לך כמה דברים
א.זה היתר בדיעבד בלבד ולסניפים מופרדים וקדושה מוחלטת כולנו צריכים לשאוף
ב.הסניפים הללו זה לא בזכות אנשים כמוך שהחליטו לדאוג לצניעות הפרטית שלהם אלא בזכות אנשים גיבורים שהחליטו להשאר בתנועה ולקדמה בכוחות וקדושה לעבר שלמות התורה.
בזכות זה יש היום סניפים נפרדים!!!
ובזכות עוד אנשים כאלה יהיו עוד ועוד קדושה בבנ"ע

כמו שמתקופת הרב זצ"ל המצב בבנ"ע השתפר פלאים
כך עוד 10 שנים המצב ישתפר
ועוד 20 ועוד 30
וכל זה בזכות אנשים כמו הרב נריה ועוד עשרות רבנים שפועלים למען התנועה.

גם אני בדקתי הרבה לפני הקומונה וגם אני דיברתי עם עשרות רבנים לפני הקומונה וכולם בפה אחד אמרו לי שכלי מלא יכול לתת
והגיע הזמן שלי לתת.
ו-ש-ו-בSpEcIaLl
חחחח אל תקחי את זה קשה..

אני אחפש לך בעזרת ה' את המידע שלקחתי על השירות לאומי ותראי שלא אמרתי את זה מעצמי..

ומה שאני מציעה לעשות-זה פשוט לפתוח סניפים נפרדים לדתיים...
אם זה בקטע של לקרב חילוניים אל תערבבו כי אתם רק הורסים!!
ברוך ה' יש התקדמות-אבל מצד שני יש גם הדרדרות..
ועצם זה שאני בכלל מביעה עניין בדבר זה אומר שאני לא דואגת לצנעת הפרט אלא לצנעת הכלל..

אשרייך!!
אני אשמחעמית-טליה
למרות שאני עוד שניה מסיימת בשעה טובה ומוצלחת.

אבל בתנועה יש הרבה אנשים שמתנגדים לדעה הזאת (שזאת אגב גם דעתי) לכן חשוב כמה שיותר אנשים עם הדעה שחשובה ההפרדה וחשובה הקדושה כדי לקדם את התנועה.
ולא רוצים לקרב חילונים רוצים דתיים מבולבלים.
רוצים את עם ישראל.
רוצים את כלל ישראל.

זה לא משנה שאת מביעה דעה,משנה כיצד את פועלת לא?

אפשר תחום שאת יודעת עליו בעבר שהיה יותר טוב ממה שהוא היום?
אפילו אם ניקח את התחום הכי שטחי המזכ"ל בעבר היו אנשי שמאל ואנשים שבספק עם יראת שמיים
היום יש רב.
צעד ענק קדימה.

אשריכם ישראל.
מה בעיה??? תסגרו את בני עקיבא...!~אהרלה~!נתניה
אפחד לא אמר לעזוב את אחינו החילונים!
אני מוכן לבא ולעזור גם כן!
ואני קומונר באריאל!(כן כן אלו המנותקים מהעם!!)
אנחנו גם בעד לקרב אותם!!!
אבל לא על חשבון אחינו הדתיים!!!
אין שום היתר שבעולם לעבור על איסורי תורה מפורשים,
בשביל שעוד חילוני ישים כיפה!!!

אדרבה עם אתם כ"כ בעד לקרב את החילונים, תסגרו את בני עקיבא,
לכניסה של דתיים!! אתם הורסים אותם!!!!!!!
די לצביעות!! המצב בבני עקיבא גרוע! הפריצות חוגגת!!!
מה? להגיד לך לשלפני שלוש שנים בעודי חניך בשבט אחיה,
עשינו מדורת ל"ג בעומר שבטית, ובן ובת ישנו באותו שק שינה, והמדריכים צחקו!!
מה??? עד מתי?!
יודע מה אתה אומר?עמית-טליה
תסגרו את בנ"ע שאלפי חניכים יגיעו לפשע לפריצות לאלימות
העיקר שאנחנו הדתיים נשמור על העיניים שלנו

אז כן לצערי באמת הפכת להיות מנותק מהעם
לדאוג לרוחנית פרטית במקום לרוחנית כללית

אבל לי יש סדר עדיפות אחר
ואם עומד בפניי שיחה עם בן או להציל את חניך שלי מאלימות
אז אני אדבר עם בן.

אביזרייהו דגילוי עריות כבר אמרתי.האריאלניקהנאמן
ובגלל זה מדריך גם ילמד עם הקומונרית כוזרי?(מקרה שהיה) אתם הורסים את עמ"י! תפסיקו!
?!~אהרלה~!נתניה
אמרתי שתסגרו את בני עקיבא בפני הדתיים!!!!!!
אהרלה צודק!האריאלניקהנאמן
תגידו לכל הדתיים שבאים אליכם "סליחה זה לא המקום, לכו שני רחובות מכאן תגיעו לאריאל" וכך תתקנו במידה מסוימת את החילונים, ולא תורידו את הדתיים לבאר שחת!
במילים אחרות תעשו את עמ"יי פלגים פלגים...ליאור ברוכים
כל עוד המחלוקת הזאת לא גולשת לפסים אישיים אין בעיההאריאלניקהנאמן
דהיינו-כל עוד אני שונא את הדרך המעוותת של בנ"ע אך את האנשים אני אוהב אהבה רבה, אהבת עולם, אין עם זה בעייה.
אני מרחם עליכם שאתם הולכים בדרך קלוקלת אשר לא ישכון בה אור, אך זה לא אומר שאני שונא אתכם, ח"ו. אני אוהב כל יהודי באשר הוא, אך כמו שהחילונים מסכנים והם טועים בדרך(ואני לא שונאם) כך אתם, המיזרוחניקים, טועים בדרך, ואני לא שונאכם.
שמירת התורה יותר חשובה מכל מיני פעילויות מעורבותהאריאלניקהנאמן
טמאות אשר אין ה' יתברך שורה בתוככם, מסכנים.
"ביטולה זהו קיומה" בכ"מ נראלי שעמית מסבירה את זהליאור ברוכים
יותר טיב ממני, תראה מה שהיא כתבה
לא אתה הוא שתחליט, אלא גדולי הדור שהתנגדוהאריאלניקהנאמן
ומתנגדים לפעילותכם!
ואז מה?עמית-טליה
יהיה תנועה של חילונים?אז תנועות כאלה יש מספיק
ואיפה יהיו המזרוחניקים אלה שבאמצע???

ורגע מי יהיו המדריכים והקומונריות שמה?

המדריכים והקומונריות דתייםSpEcIaLl
וכך הם יחזקו תחילוניים
הדתיים לא צריכים ליפול ברשת הזאת
נו מעולהעמית-טליה
אז זו דעתי

התנועה תיהיה לכל מי שרוצה אם יבואו חילונים מזרוחניקים חרדים
מי שבא לו בא אנחנו לא אומרים כן או לא

אבל מה שחשוב כי הם פועלים
זה המדריכים והקומונריות
ולכן כמו שאמרתי מדריכים וקומונריות צריכים להיות יותר נכון לרוץ להיות בבנ"ע
כדי לקדמה אותה.

ואם את אומרת את זה על התנועה כחניכיה חילונים אז ק"ו על התנועה כשרוב חניכיה מזרוחניקים שצריכים וצמאים להתקדמות.

אני אמרתי כבר,ילדיי לא יהיו בסניף מעורב
אבל כשהם יגדלו ויעמיקו ויתמלאו
הם ירוצו לשמה כדי לתקן.
נו מעולהעמית-טליה
אז זו דעתי

התנועה תיהיה לכל מי שרוצה אם יבואו חילונים מזרוחניקים חרדים
מי שבא לו בא אנחנו לא אומרים כן או לא

אבל מה שחשוב כי הם פועלים
זה המדריכים והקומונריות
ולכן כמו שאמרתי מדריכים וקומונריות צריכים להיות יותר נכון לרוץ להיות בבנ"ע
כדי לקדמה אותה.

ואם את אומרת את זה על התנועה כחניכיה חילונים אז ק"ו על התנועה כשרוב חניכיה מזרוחניקים שצריכים וצמאים להתקדמות.

אני אמרתי כבר,ילדיי לא יהיו בסניף מעורב
אבל כשהם יגדלו ויעמיקו ויתמלאו
הם ירוצו לשמה כדי לתקן.
על מי אתה מדברעמית-טליה
על חניך או מדריכים קומנרים וכאלה?
עמית לא הבנתי עדיין מה הדעה שלך...!~אהרלה~!נתניה
זה משנה? לדעתי אסור לשמוע ולהקשיבהאריאלניקהנאמן
לדעות כאלה, אפי' משום "דע מה שתשיב..." כי ב"ה אנחנו יודעים מה להשיב לדעות מעוותות כאלו.

לסיכום כל גדולי הדור נגד בנ"ע וכל גדולי הדור בציבור שלנו וחלק מגדולי הדור שבציבור החרדי, בעד אריאל, אם הם לא רוצים להתווכח איתנו על איזו תנועה יותר טובה, אין בעייה! שילכו יתווכחו עם הרב עובדיה יוסף שליט"א שתמך בתנועה מהקמתה! שישאלו את הרב יעקב שפירא מה מו"ר אביו רבינו הרב שפירא זצ"ל חשב על אריאל(תנועה מצוינת) שילכו המזרוחניקים של בנ"ע וישאלו את הרב מרדכי אליהו שליט"א איזו תנועה פועלת ע"פ ההלכה ולאיזו תנועה צריך ללכת(תשובת לשתי השאלות לא תהיה "בנ"ע") אז לכו לכם מבזי גדולי הדור ומבזי התורה אשר בבנ"ע וחזרו בתשובה אל ה' ותורתו, ותשלחו אל כל הדתיים שבסניפיכם שני רחובות, לסניף אריאל בנים(ו4 רחובות לסניף אריאל בנות)

חחח. רגע רגע דניאל תן להם לדבר...!~אהרלה~!נתניה
אריאלניקעמית-טליה
אני לפעמים צריכה להודות לך ממש.
ראשית
אתה מלמד אותי כמה התנועה פסולה
שנית
אתה מלמדני למה כל רבותיי ששאלתי למה לא להפריד סניף ושאלו אם יש בהם ענווה ועניתי שעוד לא אמרו לא להפריד.

באמת איכשהו הצלחת להוציא טוב מדברי השנאה שלך.
הדעה גדולה ועמוקהעמית-טליה
תשאל שאלות שאוכל להתמקד..
איך היית רוצה לראות את בני עקיבא?!~אהרלה~!נתניה
מעורב? נפרד? נפרד באיזה צורה?
כרגע או באידיאל הסופי?עמית-טליה
דיברתי אתמול עם חניך בבנ"עהאריאלניקהנאמן
וב"ה הראיתי לו כמה הדרך החינוכית שלכם מעוותת וחסרתקדושה, גם כתנועה נפרדת. אתם אומרים שאתם מחזקים את החילונים... הבלים! כולכם מוזמנים לסניפי בנ"ע בראשון, אף אחד מהם לא ממלא את ה'יעוד' להחזיר בתשובה! כל מה שהם עושים זה לדאוג לעצמם ולדתיים שבסביבתם, הם בכלל לא דואגים לחילונים, אז תפסיקו לחרטט!
צר לי להודיע לך דניאל, אתה אחושילינג מקשקש בשכלליאור ברוכים
בוא לסניף נווה יעקוב ותראה איזה חברה מסתובבים שם
בוא לסניף פסגת זאב ותראה איזה חברה יש שם
בוא לסניף פסגות תראה איזה חברה יש שם
להמשיך?
אגב, זה לא כ"כ קשה לנצח חניך בוויכוח, תן לו טיפה לבנות את אדעה האישית שלו ואז תתווכח איתו, בנתיים אתה יכול מקס' להרצות לו...
אריאלניקעמית-טליהאחרונה
אני מכירה 5 מדריכים ומדריכות בגילי בסניפי ראשון
שבעבר היינו יושבים יחד במחנה קיץ וצוחקים(כן ככה היינו)
והיום הבנים פוגשים אותי ואומרים "מה שלומכם"
הווי אומר שהם אפילו לא שואלים לשלומי כי ההלכה אוסרת זאת.

אני זוכרת אותו עם כיפה של כפתור והיום הוא עם פיאות וציציות בחוץ

וזה מסניפי ראשון לא מסניפי האישי.

אז יש עיניין לבוא ולומר את מה שנראה לך אבל לפני שאומרים צריך לבדוק כדי לא להגיע להוצאת שם רע חלילה בוודאי כאשר אתה מדבר על סניף ספציפי.

וביום שלישי ישבנו לצחוק כמה סניף בני עקיבא קרית אתא מורכב יותר מחוזרים בתשובה (הווי אומר לא מזרוחניקים שהשתפרו אלא מבתים חילונים לגמרי!) מאשר מדתיים מבית.

אריאלניק אמרתי לך כבר
אתה חי בבועה
אבל אתה מוזמן לפוצץ אותה ולראות את מצב העם האמיתי
וכדי לראות צריך רק לעשות סיור קטן בבנ"ע הלא שמה נמצא רוב הנוער האיכותי והמדהים של עם ה'.
והמלצה אישית תזדרז לפני שהיא תתפוצץ לך בפנים.

שבת שלום!
באידיאל הסופיעמית-טליה
בני עקיבא צריכה להתאים לדרכי התורה אחד לאחד
הווי אומר
תנועה נפרדת לכל דבר בכל פעילות בכל גיל.

כרגע הלוואי היא היתה באידיאל הסופי אבל היא איננה
היא עוברת תהליך איטי ובטוח כדי להיבנות יחדיו לאידיאל הסופי
את התהליכים הזה מוליכים אותם חבר'ה רצינים איכפתים לתורה לעמם ולארצם.
הם לוקחים את המושכות ומובילים לדרך התורה.

ועל זה אני מוחה (ובוכה..?!)
שחבר'ה רציניים הולכים לדאוג לעצמם במקום לעמם.
אלא אם כן הם פחדנים ויודעים שלא יצליחו לעמוד בניסיונות כי אמונתם שיטחית וחסרת עומק ואז באמת הייתי ממליצה להם לא לצאת מהבית לא להסתובב ברחוב לא לנסוע באוטובוס מעורב וכו' וכו'

וב"ה יש את אלה שנבנים שמבינים שבונים רוחניות כללית
ופועלים ומקדמים לדרך התורה.

ואני רוצה לציין שזה מדובר רק על חבר'ה אקטיבים לדוג' מדריכים קומונריות רכזים ולא על חבר'ה פסיביים חניכים וכו'.
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך