מתועבים.
לא פחות!
[גם אם כוונתו היתה גם לטובה, למחות על תופעות מסויימות]
אם יש אנשים ש"קופצים מנישואין לנישואין", כלשון הכותב, בקלות דעת, ונוטשים נשים צעירות סתם בשביל ההרפתקה, זה באמת דבר שראוי להוקיע.
אבל מכאן עד למסקנות - חסרות כל שמירת הלשון בסיסית (אדם שמזכיר בחתימתו את האיש - "החפץ חיים" ובהבל פה מוציא שם רע על המוני אנשים כשרים מישראל..) - על "סוג ב'...", "קרסו וכשלו" "עדיפות נמוכה יותר" - רחמנא ליצלן מהאי דעתא.
וגם כבר הידע, הכביכול סטאטיסטי, "מי אשם" ב"רוב המקרים" - שבשביל זה צריך לבדוק לעומק את רוב המקרים, דבר שאינו מציאותי.
וגם מהיכן ה"ראיות"...
מצד אחד, התורה נתנה אפשרות כמובן לנישואין שניים, אך הכותב הנכבד קובע ש"יש לחסום" את זה... מה שכל גדולי ישראל לא מעלים על דעתם, אלא להיפך.
את הרבנים שהולכים, בשכל ישר והכרת המציאות בדרך זו, הוא מכנה "עסוקים במציאת פתרון "למילוי סטטוס" עבור גברים שפונים אליהם, ולו בכדי להראות את כוחם ב"ישועה" וכן כמובן לצורך הטיפול ה"הלכתי" במצבו של הפנוי, ולא משנה מהו המחיר" ... - רחמנא ליצלן לכתוב כך, על ת"ח שמכירים הרבה יותר טוב ממנו את המציאות, ההלכה והמידות הישרות.
לעומת זאת, ממי הוא מביא ראיה? "אפילו שלום עליכם באחד מסיפוריו כותב על דמות של אבא של בחור שעושה כך".....
נו, אז כשמצד אחד עומד "שלום עליכם" - שחלק מאלו שהוא מזכיר, שזנחו בעבר נשים זמן לא רב אחרי החתונה, היו מהנוהים אחרי הברק החיצוני של ה"ספרות החדשה" שהיה ממבשריה - ומצד שני עומדים הרבנים, וכל תלמידי חכמים גדולי עולם, אין ספק במי נבחר וממי נכון להביא ראיה...
אדם שכנראה אין לו ניסיון ו"קובע" סיסטמטית, שהורים גרושים שנישאו שנית אינם משקיעים בילדיהם ולכן עליהם לא להינשא מחדש, כדי שישקיעו... אינו מכיר את מציאות החיים. מהיכרותי את הנושא - אני קובע ברור, שמי שהוא "מופקר", לא ישקיע גם אם לא ינשא, ואדרבה - עלול לפעמים להיות יותר חסר אחריות. ומי שהוא אחראי כראוי, אם ירגיש טוב מחמת נישואיו המחודשים - זה רק יוסיף לטיפול בילדיו.
ובכלל, כל הכתיבה המזעזעת הזאת - כאילו אנשים שהתגרשו (שכמובן, איננו מאחלים זאת לאיש), זה סימן אוטומאטי ש"קרסו וכשלו".. ולהינשא שוב זה "רצון להרפתקאות חדשות"... וה"דייסה" הנוראה, לערבב בין קלי דעת ש"מחליפים נשים" לבין כלל ה"אנשים שהתגרשו" - כל הדברים הללו זה נורא ואיום.
צריך לעשות סדר: חלק גדול מאד מהאנשים שמתגרשים ל"ע, עושים זאת מתוך כאב, ואחרי מאמצים למצוא דרך אחרת. לא פעם מתבררת אי התאמה כזו, שהופכת את המשך הנישואין לבלתי אפשרי וגרוע יותר מהאופציה החליפית - וביחוד עבור הילדים... לעיתים גם מתבררים נתונים שלא היו נהירים קודם הנישואין. לא פעם אנשים שהתגרשו, לא רק שאינם "סוג ב'" אלא הם סוג א+.. כי הם ניסו להתמודד עם דברים לא צפויים שאחרים המבקרים אותם בחיים לא היו מסוגלים לכך.. הם לא "קרסו וכשלו", אלא היו מספיק ישרים לא לעבוד לפי "סטיגמות" כמו אלו שהכותב מנסה לצייר, אלא לפי מה שהתברר כמציאות הקשה שאליה נקלעו שלא ברצונם.
ומי יכול להחציף פניו ולקבוע: "הם בעדיפות נמוכה יותר..."? השופט כל הארץ?..
אם היה הכותב מתמקד רק בצורך הנכון והאמיתי, לעשות כל מאמץ לקיום והצלת נישואין, באחריות הרבה למשפחה, לילדים, בהבנה שנישואין אינם "הרפתקה קלת דעת" לזמן קצר (מה שבפורום הזה כלל לא צריך להסביר, לדעתי), אלא דבר נפלא שצריך לשקוד על פיתוחו - היה ניתן לקבל את הדברים כאמירות ראויות.
אך כיוון שהכליל, גידף בצורה בזויה ("סוג ב"... סוג ב' לדבר כך!), גם הסתמך על עובדות לא נכונות (לפי מה שקראתי, לפי הסטטיסטיקה של בתיה"ד- רוב תביעות הגירושין הן דווקא מנשים... ולא מסיבות של בגידה..), קבע "הלכות ותקנות" חדשות ("ראוי לחסום מלהינשא"... ו"התיר" - "כאמור רק במקרים שאין בהם כבר ילדים"...), הסתמך על דמיונות ביחס לגידול ילדים (כאילו יתגדלו יותר טוב בלי נישואין נוספים, ישהיו פנויים לטפל בהם.. לפי אותו "היגיון" אולי גם נאסור על זוגות צעירים להוליד, כי הם עוד עסוקים מידי בעצמם.. ובכלל, צריך לאסור קירבה יתרה בין איש לאשתו, שיהיו פנויים לילדים... אנשים הגונים שנישאים - שמחים יותר ומגדלים יותר טוב גם ילדים, כולל אחרי גירושין!) -
לאור כל הדברים הללו, אין ברירה אלא להוקיע את דבריו בצורה חד משמעית.
מי שכתב בביקורת על כך ש"לרגש ולחמלה אין מקום, ובמקומם מופיעה דורסנות פנאטית" -
אבל כל הודעתו היא בסיגנון כזה, לא אנושי, חסר "רגש וחמלה" ומלא ב"דורסנות פאנאטית" -
אז אע"פ שאני דן באמת לכף זכות, שכוונתו המקורית היתה למחות נגד אי אלו "מופקרים" שזונחים למען תאוותיהם - אבל כיוון שנסחף בצורה קיצונית כזו לדברים מוטעים לגמרי -
כמעט שאין לי ספק שאם לא יחזור בתשובה, גם על ההשמצות הכוללניות, ובעיקר על ה"רתחנות" שביסודם, הוא עלול למצוא את עצמו בדיוק במצב שעליו הוא מתריע... ואז, חלילה, יצטרך לקרוא את ה"גזירות" שהציע ואת חוות דעתו..
וכל כך למה? כי זו בדיוק ה"מתכונת הבסיסית". כשמתרתחים, מכלילים, מבזים תלמידי חכמים (ומזכירים את ה"חפץ חיים", גם אם לא התכוונו לשמו דווקא, שאין ספק מה היה אומר על שמירת הלשון שבהכללות כאלו) - זה בדיוק "הדרך הישרה" להגיע לבעיות גם במשפחה...
ואגב, מה הקשר "אני אומר זאת כגבר"... וכי מידת חסידות היא שלמרות שאני "גבר" אני מבקר כאלו שבקלות זונחים את משפחתם חלילה? בשביל זה סתם צריך להיות בן אדם, בין איש ובין אשה..