ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות...
שבט, חברים!
בשבת הקרובה נקרא אי"ה את פרשת "בשלח". הגמרא דורשת את הפסוק "זה א-לי ואנווהו" = הווי דומה לו. מה הוא רחום וחנון אף אתה רחום וחנון. מה הוא גומל חסדים, אף אתה גומל חסדים...
אי"ה החודש ימלאו ל"קרן ישעי – מרפא לחיים" 18 שנים (בסימן ח"י). ח"י ל"מרפא לחיים" איננו רק סימן בעלמא. זהו ציון דרך היסטורי. ח"י שנים פועל "מרפא לחיים" למען החיים.
לרגל יום הולדת הח"י ל"מרפא לחיים" אנו מבקשים ליצור חידוש. אומנם הנושא כבר קיים במקומות רבים אולם אנו מדברים על חידוש: שילוב מצוות ביקור חולים בהקדשה אישית לחולה. משמעות ההקדשה היא, שיש מישהו שדואג לו גם מחוץ לבית החולים. אולי החולה זקוק לטיפול מיוחד, שאיננו כלול בסל הבריאות, אולי הוא זקוק לתשומת לב ולחברה מיוחדת, אולי הוא זקוק לתרופה, שעלותה יקרה מאוד ואין ביכולתו לממן אותה ועוד ועוד.
אז זהו. אני פונים אליכם בזאת, עם ישראל קדושים, להצטרף ליוזמה המבורכת ולקיים מצוות "ביקור חולים".
מה עושים?
תחילה אנו צריכים רכזים ורכזות מקומיים בכל אתר ואתר. בישיבות, באולפנות, בצה"ל ואפילו סתם אזרחים טובים, שיכולים לארגן קבוצות מתנדבים.
כל קבוצה תקבל על עצמה פעם בשבוע או פעם בחודש (בהתאם ליכולת ולזמן) לבקר בבית חולים מסוים ע"פ בחירתה. במסגרת הביקור יימסר לכל חולה מגדנית (מין מאפה) בצירוף כרטיס הקדשה מטעם העמותה. כל חולה יישאל לצרכיו. אם הצרכים הם קטנים ויש בידי המתנדבים למלא אותם, מה טוב ומה נעים. אך אם הצרכים מרובים הם, לשם כך קיימת העמותה. על החולה או מי מבני משפחתו יהיה לפנות ל"מרפא לחיים" ו"מרפא לחיים" ישתדל למלא את מחסורו בהתאם ליכולתו.
יהי רצון, שיקוים בנו הפסוק: "אם שמוע תשמע לקול ה' א-לוהיך... כל המחלה אשר שמתי במצרים, כי אני ה' רופאך".
אנו מתנצלים על העיכוב בעדכון אתר הבית של "מרפא לחיים" עקב תקלה. האתר יעודכן בימים הקרובים ובו ניתן יהיה בין השאר למצוא פרטים על אפיקי התנדבות ועל פעילויות נוספות של "מרפא לחיים". אי"ה בימים הקרובים יועלה גם דף מיוחד לפייסבוק ובו ניתן יהיה לשתף חוויות מן האירועים ההתנדבותיים השונים וכן לקבל מידע על פעילות קרובה. בינתיים אפשר להירשם לפעילות המוצעת כאן: http://marpe.org.il/midnadevtofes.asp
יהי רצון שנשמע ונתבשר בשורות טובות (נוטריקון = שבט).20120130224002.docx