כמה שאלות...עמית-טליה

הקטנה התחילה לאכול לרוב כל 5 שעות בערך במהלך היממה

לפעמים היא גם מתעוררת אחרי שלוש שעות, אבל זה נדיר והיא גם אוכלת מעט ככה...

ואצלי מרגיש שהחלב פוחת..אם פעם שאבתי כל 3 שעות לפחות 100 מ"ל

עכשיו אחרי 5 שעות בקושי 70 מ"ל

וזה מלחמת התשה ממש, כי מצד אחד אני רוצה שהיא תאכל רק חלב שלי כשאני בלימודים

מצד שני אין לי יותר מידי לשאוב לה...

בנתיים אני עוד מצליחה כי חופשת סמסטר ואני לרוב בבית אבל בהמשך לא נראה לי זה יספיק..

הייתן ממליצות לשלב לה מטרנה?

יש משהו לעשות כדי שזה יתגבר?או שזה אבוד?

אה ובנוסף יש קצת כתמים שכנראה זה גם קשור...

מניסיון שליחיפושית אדומה

יש תנודות בכמות החלב שמצליחים לשאוב. זה לא תמיד אותו דבר - זה תלוי בכמה את נחה, שותה ואוכלת. יכול להיות שבבבית את שותה פחות מאשר בלימודים?

אני אישית ממש ממליצה לא לתת מטרנה בשום אופן. כשמתחילים לתת מטרנה כמות החלב פוחתת, ויש יותר סיכוי להפסיק את ההנקה מוקדם יותר.

וגם, מטרנה זה בסופו של דבר חלב פרה מיובש, עם תוספות של ויטמינים שייצרו במעבדה. לי אישית זה נשמע כמו דבר לא הכי בריא. מלבד זה, החלב שלך נותן לה הגנה חיסונית שזה דבר שאף חברת תחליפי חלב לא תצליח לחקות - וכשהתינוק במעון, ההגנה החיסונית מאוד מאוד נצרכת! במעון של הבת שלי היה תינוק של מטרנה שלא הפסיק להיות חולה עד כדי כך שאמא שלו העבירה אותו למטפלת. לעומתו, הילדים שקיבלו רק חלב אם בקושי היו חולים.

(אני אישית הייתי מקפידה למצוץ את המוצץ של הבת שלי כל פעם שבאתי לקחת אותה מהמעון, כדי להיחשף לחיידקים במעון, ולאפשר לגוף שלי לייצר לה נוגדנים שהגיעו אליה דרך החלב).

עוד דבר זה שעם הזמן הבת שלך תאכל יותר ויותר מוצקים במעון, ואז תצטרכי לשלוח לה פחות שקיות חלב אם. ועדיף אוכל מוצק על פני מטרנה. לפחות לדעתי.

בכל מקרה, אם יש לך זמן עכשיו בחופשת סמסטר, תקבעי לך זמנים קבועים בין ההנקות (רצוי בבוקר) שבהם תשאבי, ותאגרי מה שייצא. גם אם זה יחסית קצת בעיניך. כי קצת ועוד קצת זה הרבה בסופו של דבר.

עוד המלצה, זה לשלב עיסויים במהלך השאיבה, וסחיטות כשכבר לא מצליחים לשאוב. את לא מדמיינת כמה יכול לצאת עוד מהסחיטות... וכמובן, להיות רגועה בזמן השאיבה, וכל היום לשתות המון המון המון.

אני אישית תמיד הייתי נאבקת כדי להוציא הרבה חלב, והרבה פעמים הרגשתי שלא שאבתי מספיק, ובסופו של דבר, כשנגמרה התקופה של חלב אם במעון - גיליתי שנשארו לי עודפים במקפיא, שבסוף נזרקו לפח!

איזה רעיון גאוניעמית-טליה

העיניין עם המוצץ...למרות שאני לא אוהבת שהורים עושים את זה סתם ככה

כי תכלס יש לנו בפה המון חיידקים יותר מרצפה מלוכלכת...

מתי מתחילים לתת אוכל מוצק?

ולפחות השנה הזאת היא לא תיהיה במעון...

מתחילים טעימות מגיל 4 חודשיםהביצה שהתחפשה

בס"ד

זה שלב כוכך כיפיי!!!!!!!!

אני מתה עליה איך היא מחכה עם הפה הפתוח

אחח בא לי עמית-טליה

האמת היא שגם בלי המוצץ יש לה דרכים לשדר לךפצקרשת

איזה נוגדנים היא צריכה. זה קטע חזק, אפשר לקרוא למשל כאן:

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/23400721.pdf

גם המוצץ זה חמוד, ואולי מוסיף עוד אפקט. אולי אפשר במקום זה (בגלל השיקול שכתבת) לעשות כל יום סיבוב חיבוק-נשיקה לכל הילדים במעון D:

אמנם לא חיבוקים - אבל בהחלט הייתי משחקת איתם - הםחיפושית אדומה

כאלה חמודים!!!

אבל לחיידקים שלנו כבר יש לנו חיסון שעובר בחלבחיפושית אדומה

ולחיידקים במעון או על הרצפה - לא בטוח שיש לאמא את הנוגדנים המתאימים, ולכן חשוב שהיא תחשף לכל החיידקים שהתינוק/שלה נחשפים, כדי שהחלב שלה ייגן עליו/ה מפניהם.

חוץ מזה, ששטיפה במים אחרי שהמוצץ נפל לרצפה מועילה במעט בעניין החיידקים...

מנסה לעזור...ענת=)

ב"ה

אחרי השנה הראשונה שנעמה היתה במעון של המכללה ושם היו לא מעט בנות ששאבו הנה כמה המלצות ששמעתי:
1)לקבוע תדירות מסוימת שבה שואבים, (הבנתי שהמומלץ זה כל שלוש שעות) ולעמוד בזה,
אם היא אוכלת כל 5שעות אז שעתיים לפני הנקה לשאוב ואז יתמלא להנקה שוב...
2)לשתות המון!!! באמת! מניסיון זה מוכיח את עצמו!!
3)לאכול אוכל טוב ומזין! אני הייתי מנשנשת שקדים מדי פעם. אך יצא לי לפגוש אחת שהיתה רק שואבת (הבן שלה לא הצליח לינוק) והיתה אוכלת מלא!!!!!!!!!!!!! שדקים וזה עזר. (יש גם ממרח שקדים בחנויות טבע אבל זה ממש יקר)
4)וכמובן לדאוג לישון טוב כמה שאפשר...

ב"הצלחה!!

נ.ב- מוצקים ממש אמורים להתחיל מחצי שנה נראה לי אבל זה תלוי גם כמה מהר היא תתחבר לזה...

הי עברתי סיוט כמוךגליה...

חיפשתי את כל האמצעים להגביר את החלב, כדורים מאכלים, שאלתי מומחים, ועזר מעט.

זה או שמייצרים מספיק, או שלפעמים לא.

אני נלחמתי בשיניים עם ההנקה הזאת, התחלתי ללמוד כשהוא היה בן חודש וחצי הוא היה איתי עם בעלי הביא לי אותו להנקות, אבל לצערי זה לא ממש הספיק לו והוא בכה מרעב, אבל אני-לא רציתי לתת מטרנה!

בקיצור שנינו סבלנו, לא משנה שהנקתי עד גיל שנתיים, והיה צריך אכשהו להפסיק אותו...

אבל העיקרון הטיפשי של לא לתת מטרנה היה טפשי מאוד. נתתי לו קצת כשהיגיעו מים עד נפש והוא שתה את זה ממש בשקיקה מרוב רעב.
מה שקרה שבגיל 10 חודשים, היתה לו הפסקה באוכל הוא לא רצה יותר מטרנה, לא לאכול ולא כלום. שוב סיוט מכיוון אחר, אולי כי חסכתי את זה ממנו בצורה כזאת, כשהוא היה צריך, ואולי אין קשר לדברים.

בכל מקרה הציעו כאן לשאוב בשעות קבועות ללא תלות אם היא ערה או לא, גם אם לא תשמרי לה את זה,

גם אניהייתי שואבת אבל גם היה יוצא מעט. כל השנה הראשונה שאבתי כל הפסקה-סיוט.

ובקשר למה שאמרו כאן- מטרנה זה הדבר הכי טוב שיש חוץ מחלב אם. וההגנמה החיסונית שהילד מקבל היא טובה אבל לא קיומית והכרחית, מגיל מסויים הילד מפתח מערכת חיסון משל עצמו. נכון שילדים שיונקים הרבה חולים פחות, אבל גם מי שלא יונק הרבה וחולה קצת יותר, אז מפתח את מערכת החיסון שלא מהר יותר וטוב יורת לא יקרה כלום, זה סך הכל נוגדנים שנגמרים על הוירוס הראשון, או השני, ולא נשמר איתו לנצח.

בכל מקרה, אל תפסיקי מטרנה גם לאחר המוצקים. יש במטרנה הכל לילד בכמויות הכי מדודות, ומדויקות, את לא תהיי מודאגת אם תתני לו, יש הרבה חסרים לתינוקות בגילאים שמפסיקים לתת להם כי קשה להביע לתזונה מאוזנת בגיל הזה, נראה לך שממנת הירקות והפירות, קצת  לחם וגבינה הפשוש שלך יקבל את כל הברזל, אבץ, סלניום, נתרן, אשלגן, פוספט, מגנזיום, ח' שומן חיוניות להתפתחות המוח ועוד רשימה ענקית, כמו שצריך??

מי שאומר לתת מוצקים ולא מטרנה, לא יודע ככ במה מדובר, תסלחו לי.

זה מתנה מאלוקים שפיתחו כזה מוצר בדור שלנו, הוא דואג שהתינוקות ישמרו מחסרים תזונתיים שנפוצים ככ. אין שום יתרון לאוכל מוצק על פני מטרנה כל עוד הילד שלך צריך את זה. תמיד משלבים גם וגם.

יש מקומות שמקפידים מארנה עד גיל שנתיים או שלוש!

אז לאחר ההרצה הזאת, לשיקולך12

בהצלחה...

גם אני עברתי סיוט כזה )-:פצקרשת

ומסכימה מאוד שלפעמים מגיע שלב שבו חייבים להרפות קצת מהעקרונות ולהשלים עם המציאות - מה שהיה לי מאוד קשה ועשיתי מאוחר מדי. זו או אמנות מאוד מורכבת להצליח גם לחזור לעבודה וגם להמשיך להזין רק בחלב אם, וגם אני לא הצלחתי (זה ביאס אותי עד כדי כך שהחלטתי שמהילד הבא אני לא עובדת כשכירה ולא בונה על שאיבות, ולשמחתי יכולתי גם ליישם, ולכן היום אני כן מניקה בלי צורך בתוספות).

לגבי הצורך במטרנה כשיש מוצקים חלק מהדברים שאמרת נכונים אבל תמונת המצב מורכבת יותר. זה נכון לגמרי שאם תינוק לא יונק חייבים להשלים בתמ"ל עד גיל שנה, ומוצקים לבד לא יכולים לספק לו כל מה שהוא צריך בשלב הזה, אבל אחרי גיל שנה זה לא נכון. למטרנה, לצד יתרונותיה המובהקים, יש גם לא מעט חסרונות, ובגיל שנה ומשהו ילד כבר יכול לקבל מה שהוא צריך מאוכל "אמיתי" ומאותו שלב החסרונות של התמ"ל המעובד כבר עולים על היתרונות שלו. זו המלצת ארגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות, לאור המוני מחקרים. זה נכון שחברות התמ"ל עושות הכול כדי לשכנע הורים ורופאים שזה נשאר מוצר חיוני לאורך כל שנות הילדות, ונכון שבאמת יש אוכלוסיות שלמות שהשתכנעו מהפרסום המסיבי, אבל המחקר הרפואי פשוט אומר אחרת.

סליחה, אבל מה שתבת על הנוגדנים זו פשוט טעותאנונימי (פותח)

אני ממליצה לך ללמוד קצת על הנושא, זה מרתק.

בכ"א כל הכבוד שהנקת עד גיל שנתיים, אני הפסקתי לפני גיל שנה, וחבל...

זאת לא טעות.גליה...

לא פרטתי כאן על הנושא אם הייתי מפרטת, הייתי כותבת תמונה יותר שלימה, אבל יש ייחוס יתר של סגולות לנוגדנים האלו.

הרבה לא יודעים, שרק מעט עובר לתינוק בחלב, לא כמו שנראה לנו.

פשוט אני לא יודעת על איזה מקורות את מסתמכת...

אשמח לדעת אלו חסרונות יש למטרנה? במה היא מזיקה? ואלו מלא מחקרים מראים זאת??

העובדות מראות כמה חסרים קיימים בילדים כשעוברים איתם למוצקים ללא תמיכה של כל המינרלים וויטמינים שהם זקוקים להם.

כתבת לי או לאנונימית?פצקרשת

אני אענה ממה שאני יודעת:

לגבי הנוגדנים כמה דברים:

1) בקיבה של מבוגר הם לא היו אפקטיביים באמת, ויש רופאים שתחום ההתמחות שלהם הוא לא ספציפי לגבי תינוקות, והם מפיצים את המידע השגוי הזה כאילו נוגדנים מתפרקים בקיבה. אבל רופאים שמתמקדים בתחום הזה - מבנה הקיבה של תינוקות רכים - יודעים להסביר למה הנוגדנים העוברים בחלב עוברים את המסננת של הקיבה ומגינים על הגוף. ככל שהתינוק גדל הנוגדנים פחות יכולים לעבור קיבה - וגם פחות צריכים - אבל עדיין מספקים הגנה מאוד משמעותית בפה, בקיבה, ובכלל בכל המסלול של המזון. ביקשת מקור - למשל ד"ר שרון צברי, שחקרה ספציפית את הנושא הזה.

2) גוף של תינוק קטן לא מסוגל לייצר את כל הנוגדנים. יש סוג מסוים (IGA? IGM? לא זוכרת..) שמתייצר רק בגיל שנה, סוג אחר שרק בגיל שנתיים... וטוב שכך, כי כשהגוף מתמודד עם מחלה באמצעות נוגדנים, זה גובה מהגוף מחיר של אנרגיה ומשקל, שבשבילנו כמבוגרים הוא דבר קל ערך, אבל בשביל תינוקות שאמורים לגדול ולהתפתח בקצב מטאורי זה עלול להיות מאוד מאוד משמעותי. לכן תינוקות אמורים לחסום מחוללי מחלות לפני השלב שנוגדנים צריכים להיכנס לפעולה.

3) נוגדנים זה רק חלק קטן מהתפקיד החיסוני של חלב אם. יש עניין של חומציות, לקטופירין, תמיכה בשגשוג של חיידק הביפידו שמצפה את המעיים ומונע מחיידקים רעים לחדור אליהם, ועוד המון המון דברים. האמת היא שחלב אם הוא בעיקר נוזל חיטסוני, והתפקיד התזונתי שלו די קטן ביחס לזה.

4) בוודאי שההשפעה החיסונית של חלב אם היא גם לטווח ארוך. ראי למשל דברי ארגון הבריאות העולמי כאן:

WHO.  Evidence on the long-term effects of breastfeeding. Systematic reviews and meta-analyses; 2007

שאלת גם על המטרנה (ואת זה בטח הפנית אליי) אבל קצת נגמרו לי הכוחות והזמן, סליחה. אם חשוב לך אז אולי בהמשך.

התכוונתי לאנונימית.גליה...

מה שכתבת נכון, נוגדן הוא חלבון, שמתפרק בקיבה ופירוק סופי במעי ולכן לא יעיל אצל מבוגר, לתינוקות יש מנגנון שבו הנוגדן נכנס בשלמותו לדם או בין תאי המעי או דרכם.

אחרת אין אפשרות  להסביר איך הוא מקבל את הנוגדנים. אין ספר שלחלב אם יש הרבה תפקידים שבטח יש כאלו שלא ידועים, אך כמובן שהתפקיד העיקרי שלשם כך יש הנקה- הזנה.

בקשר למטרנה, אני פשוט יודעת, שמטרנה היא מוצר מעולה, שיש בו המון יתרונות

עצם העובדה שהוא תוצר טכנולוגי לחלוטין, לא פוסלת אותו. יש טרנד כזה שדבר מעובד הוא לא טוב. או פחות טוב.

וזה לא נכון. תלוי מה ומתי.

אם תראי איך מייצרים דבר כזה,או שתקראי על הדרך להוציא מזון תינוקות, זה נראה כמו מפעל לייצור תרופה. זה בסטנדרט מחמיר מאוד מאוד מאוד.

עובדים על המטרנה שלך, חברות על עם מיטב אנשי המקצוע מכל הסוגים ברמה בינלאומית, עם בקרות איכות כל הזמן, על ימין ועל שמאל, אולי את פשוט לא יודעת כמה את מקבלת מוצר בטיחותי עבור הילד שלך.

את מסבירה ממש מצוין. תודה על הבהירות!פצקרשת

[קראתי שוב את ההודעה לפני השליחה. אני חושבת שהדברים שכתובים כאן היו די מבאסים אותי לקרוא כשנתתי מטרנה. אין סיבה להתבאס סתם. בבקשה שלא תקרא את ההודעה מי שעלול להיות לה קשה עם זה]

אז בקשר לנוגדנים אנחנו מסכימות. בקשר למטרנה... שוב, זה מורכב. אני ממש מסכימה איתך שזה מוצר שמאוד מאוד מקפידים בו, ועד גיל שנה חובה לתת אותו ולא לחפף במקרה שא"א לספק חלב אם (מדי פעם אני שומעת המלצות לכל מיני תחליפים הום-מייד ומתחרפנת מחוסר האחריות). נכון גם שמשתדלים לשמור על סטנדרטים של תרופות, וזה סופר-חשוב. אבל כמו שבתרופות לפעמים גם יש פשלות, ולאחרונה היה ריקול על האלטרוקסין (אם אני לא טועה בשם) ככה כל כמה חודשים יש ריקול על איזה שהוא תמ"ל איפשהו בעולם (למשל http://www.news1.co.il/archive/001-D-60384-00.html?tag=23-36-52). כי מוצר שדורש רמת בטיחות גבוהה כל כך כמו תרופה - יש בו גם המון מקום לטעויות (בניגוד ל, נגיד - פירה ביתי).

אבל גם כשלא מדובר על פשלות, אלא המוצר עצמו - משקיעים בזה את מיטב המוחות, ועושים את זה הכי טוב שאפשר היום, אבל מה שאפשר לעשות מחלב פרה זה עדיין די מוגבל (אגב מחלב נאקות או חלב של פרימאטים היו יכולים אולי לייצר משהו יותר קרוב לחלב אם). הנה סתם דוגמה אחת מרבות לאחת הבעיות שהיצרנים נתקלים בהן: Department of Pediatrics, Hutzel Hospital, Wayne State University, Detroit, Michigan. Hotel Dieu-Grace Hospital, Windsor, Ontario, Canada. Medical and Regulatory Affairs Department, Ross Products Division, Abbott Laboratories, Columbus, Ohio.
(תקציר: אחד השומנים שנהוג להכניס לפורמולה פוגע בהשקעת סידן בעצמות. כלומר הוספת השומן הזה בכמות כזאת שיהיה מספיק שומן בפורמולה, כמו בחלב אם, פוגעת במינרליזציה של העצמות).

ולעניין המעובד - ידוע ומוכח שוויטמינים נספגים טוב יותר ממקור טבעי. זו בדיוק הסיבה שבחברות התמ"ל מכפילים ומשלשים את כמות הוויטמינים הנצרכת - פשוט כדי שחלק ייספג.

ואני עדיין חס וחלילה לא קוראת לא לתת מטרנה כשצריך (וכאמור גם אני עשיתי כך). רק חבל לתת אותה כשלא צריך (למשל כשאפשר להגביר את ייצור החלב, או למשל כשאפשר אחרי גיל שנה לבסס תזונה על מוצקים).

תודה.... מסכימה עם הרוב.גליה...

בקשר לטעויות שאת אומרת שיש בהכל, הטעות האחרונה שנעשתה בייצור של תמ"ל היתה של רמדיה, והשמיים רעשו וגעשו, היו רעידות אדמה מה לא קרה בגלל הסיפור הזה.

יש דברים, שאין בהם טעויות. כמעט לא. בגלל הרמה הגבוהה, אין טעויות. יש טעויות אנוש, אך יש בקרות כל שלב בייצור, שומרים מכל פס ייצור כמה קופסאות ושומרים אותם בבוא העת, כדי שאם תתעורר בעיה, בודקים מה היה שם לא טוב.

אם קוראת טעות זה אחת ל, ואז כל העולם שומע והבקרה הולכת ונהיית קפדנית, אני שרואה את כל התהליכים האלו ממש רגועה בקשר לבטיחות התמ"לים.

החברות מכפילים את כמויות הויטמינים כי בתהליך העיבוד וההכנה חלק מהויטמינים והמינרלים נהרסים או נאבדים, אז מוסיפים מראש יותר. וזאת הסיבה בוודאות. אולי מוסיפים יותר כדי שיספג יכול להיות, אבל אין בזה שום דבר רע. כמובן שלהניק זה מעל הכל, ולהתאמץ כמה שאפשר. אני יכולה לאמר את זה כי נלחמתי מלחמת הישרדות על זה.

אבל עד שתינוק לא אוכל את כל המגוון והכמויות שהוא צריך, כן, גם אחרי גיל שנה, מטרנה או כל תמ"ל אחר זה הכי טוב בישילו הוא מכוסה ומוגן מבחינת מה שדרוש לו להתפתחות תקינה.

זה הרבה יותר חשוב ומשמעותי מכל מה שאנחנו אומרות כאן.

שהילד צריך לגדול טוב ונכון. עד לפני כמה שנים יש חומצות שומן מסוימות שלא היו במטרנה והיו בחלב אם. לא הצליחו לשלב אותם בפנים.

עכשיו זה נמצא, וזה קריטי, קריטי. להתפתחות המוח (תאי העצב שעטופים במיאלין).

את יודעת איפה אפשר לקבל את זה במזון? בדגים. כמה תתני דגים לבן שלך? פעמיים בשבוע תתני לו את הדגים המאוד מסוימים האלו? סלמון הליבוט קוד סרדין, ועוד כמה הזויים.

את מבינה שהמטרנה רק עוזרת, שלילד לא יהיהו חסרים. זה נוצר רק לטובתו, אחרי שפעם נתנו חלב פרה רגיל ותינוקות מתו.

בהמשך הוסיפו לזה כפית מיץ תפוזים וכפית שמן דגים. עד שהיגענו למזון פונקציונלי לחלוטין.

הוא לא יזיק זה בטוח. רק יעזור. הלוואי שכל המצרכים שתשתמשי, שתאכילי אותו בהם ייצרו אותם\יהיו סטרילים במליונית הסאנדרט שמייצרים עבורם את התמ"ל.

בכל מקרה חלב הפרה הוא הבסיס עליו מוסיפים את כל מה שדרוש לא צריך חלב אחר כדי להגיע לתוצאות דומות לחלב אם.

ההבדל ביניהם שיש חלבון פרה שכמובן אין אותו כל אצל האם. תכלס, זה ההבדל מבחינת ההרכב התזונתי, פחות או יתר.

רק חיכיתי לערב שאוכל לחזור להתכתב איתך (-:פצקרשת

[בעקבות הערה שקיבלתי אני חוזרת על משהו שכתבתי פה בהודעה אחרת בשרשור - אני כותבת רק לגליה ולמי שעוד מתעניינת ובאמת רוצה לשמוע וחושבת שזה יעשה לה טוב. אנא אל תקראו אם זה יצער אתכן. לא רוצה לצער אף אחת.]

לא, לא, רמדיה לא הייתה פשלה אחרונה. הלוואי... מה שקישרתי לך בשרשור הקודם קרה אחרי רמדיה אאל"ט, ובעצם הדברים האלה קורים כל הזמן. הנה עוד דברים שקרו אחרי רמדיה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3451790,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3173135,00.html

זה סתם כמה דברים בשלוף, יש עוד המון.

זה נכון שהתמ"ל היום משופר לאין ערוך ממה שהיה לפני כמה שנים. וגם התמ"ל של עוד עשר שנים יהיה משופר הרבה יותר משל היום. כל הזמן חוקרים ומשפרים וזה טוב. לתינוקות של עוד מאה שנה יהיה מוצר שמצליח לחקות חלב אם בכמה וכמה פונקציות נוספות על זה שקיים היום. נראה לי שאפילו היתה פעם למטרנה סיסמה כזאת: "לעולם לא נוכל להיות כמוך, לעולם לא נפסיק לנסות". זה מדויק. אז אנחנו בערך מסכימות על זה, אבל אני לא מסכימה עם המסר שכתבת "הגענו למזון פונקציונלי לחלוטין" כאילו זה סוף הדרך ונגמרה העבודה. ממש לא. פערי התחלואה והתמותה בין יונקים לאוכלי תמ"ל קטנים בהרבה מהפערים שהיו בין יונקים לאוכלי חלב פרה כשאנחנו גדלנו, וזה טוב ונפלא, אבל עדיין א"א להתעלם מקיומם. סה"כ מדובר היום על פערי תמותה של כמיליון תינוקות בשנה, מתוכם כמה מאות אלפים במדינות מפותחות (כלומר לא בגלל בעיות היגיינה ושות') - ופערי תחלואה גבוהים בהרבה.

ספציפית לגבי רכיב התזונה שהתייחסת אליו אני לא יודעת לענות (לא בקיאה בתחום הזה) אבל אני יודעת שמשרד הבריאות כן מעסיק, ועוד איך, אנשים שבקיאים בתחום הזה, ועל מסקנותיהם הוא הסתמך, בין השאר, כשהוציא את המדריך להזנת התינוק והפעוט שבו נקבע שאין צורך בתמ"ל מעבר לגיל שנה:

http://www.health.gov.il/units/spoke/hanaka.doc

וכנ"ל ארגון הבריאות העולמי.

והערה אחרונה, אולי טיפונת קטנונית, כתבת את המילה 'סטרילי' בהקשר של תמ"ל, ואולי התפלק לך בטעות והתכוונת לכתוב משהו אחר, אבל ליתר ביטחון - גם בשביל מקרה שאחרות קוראות אותנו - אני מצטטת שוב מאותו תדריך שהזכרתי: "חשוב לציין כי האבקה להכנת תמ"ל אינה מוצר סטרילי, והיא עלולה להכיל גורמי מחלות." זה חשוב מאוד להדגיש כדי שחלילה הורים לא יזלזלו בהנחיות המחמירות להכנת תמ"ל בטוחה בבית. זה לא מוצר סטרילי וחשוב לא לאפשר לגורמי המחלות הנמצאים בו תנאים נוחים לשגשוג.

הי ,מה הענינים?גליה...

אז ככה: מזון פונקציונלי-המונח הזה אומר משהו אחר לחלוטין ממה שהבנת, הוא אומר מזון שהוסיפו לו רכיב מסוים בעוודף להעשרה,או מזון שנאכל בעודף בגלל חומר מסוים שנמצא בו. משהו כזה. למשל גבינה מועשרת בסידן. חמוציות בשביל למנוע דלקת דרכי השתן.

תמ"ל, זה מזון פונקציונלי לחלוטין, כי הוא בריאה חדשה שירדה לעולם. לא קיים בטבע, הוא טכנולוגי לחלוטין.

אז לזה התכוונתי ובמילא אני מסכימה עם מה שאמרת שם.

דבר נוסף ממש ממש שממש ממש ממש ממש ממש ממש חשוב:

תמ"ל, עובר עיקור, ואין בו יכולת להתפתחות מזהמים. אין מצב שמשהו אומר אחרת. אחרת זה לא היה מחזיק מעמד למעלה משבועיים סגור.

זה כמו חלב עמיד שאפשר להחזיק שנה, ומטרנה אפשר יותר משנה.

אין מצב שמוכרים קופסאת שימורים של תירס עם מזהמים, קל וחומר לא תמל, ותאמיני לי, אני יודעת. אני בתחום.

ההוראות, הם להורים שלא יכניסו את האבקה למים עם חיידקים, כלומר שלא הורתחו, או לכלי לא נקי מספיק.

החומר עצמו סטרילי, אין שם שום צורת חיידק ולא נבג, וזה קופסאת וואקום. 

לכן שלא יחשבו כאן אחרת ויפחדו מחרקים במטרנה..

תןדה רבה על ההסבר! עכשיו הבנתיפצקרשת

ויופי שאנחנו שוב מסכימות.

ולעניין הסטריליות:

http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1210154

די כבר עם ההפחדות של המערכת החיסוניתאנונימי (פותח)

בתור אמא שהיו לה קשיים בהנקה, כל ההפחדות האלה שאני בעצם מונעת מהבן שלי בריאות, לא הוסיפו טוב כלל!!!

אני יכולה להגיד שיש לי שני ילדים, אחד קרוב ל-5 השנייה עוד מעט בת 3 וחצי, לא ראיתי שהיו יותר חולים מילדים אחרים, אפילו אפשר להגיד שממש פחות, וכך גם אצל אחותי הגדולה שלא הניקה.

(הבן כן היה חולה בשנה הראשונה די הרבה, אבל נראה לי שקשור יותר לגורמים אחרים, אחרי השנה הראשונה - כמעט ולא חולה, הבת - ברוך ה' בקושי - שימשיך כך)

בכלל, מחלות זה מאת ה'.

ועכשיו כשאלד בעזרת ה', זה לא שלא אנסה להניק, אבל אם לא הולך (לשון קשורה, פצעים, פטריות ועוד ועוד...), אז ברוך ה' שיש מטרנה. שניתן לתת לילד כל מה שהוא צריך בשביל לגדול (והאמהות והסבתות שלנו, הרתיחו חלב פרה, ואז? לא גדלנו? היינו כל היום חולים? גם לא נכון...)

הטרנד של ההנקה, ואם לא - אז את מתעללת בילד שלך הוא מעצבן מאוד!!!

ולא שאני לא בעד הנקה, אבל בעיקר בעד אמא וילד רגועים שמחים ובריאים.

שמחה, אוכל והרגלי חיים בריאים, שינה טובה וכמובן הרבה הרבה תפילות הם ארובה לא פחות טובה לבריאות הילדים. ושוב, הכל מאת ה'.

מסכימה עם כל מילה!! הכי חשוב להיות שמחיםאנונימי (פותח)
אני מצטערת מאוד פצקרשת

כתבתי באיזה שהוא מקום פה בשרשור - אבל כנראה שהייתי צריכה לכתוב ביותר ממקום אחד - שאני כותבת רק ספציפית לגליה ולמי שעוד מתעניינת וכן רוצה לדעת. בבקשה בבקשה שמי שזה עושה לה רע לא תקרא! אני הכי מבינה אותך בעולם. אני ממש לא רוצה להלחיץ או להפחיד - חס וחלילה. יש כאלה שכן רוצות - מאוד רוצות - לקרוא על הדברים האלה, ובשבילן אני כותבת.

ומאותה סיבה אני לא אתייחס למה שכתבת על ענייני המחלות. אני לא רוצה להיכנס לדיון שלא יוסיף לך טוב. אני ממש ממש שמחה בשבילך שאצלך הילדים שאכלו תמ"ל בבריאות טובה ולא כמו אצלי, ובאמת שימשיך כך. ב"ה יום יום.

מסכימה עם כל מילה במשפט האחרון שלך.

שמחה ורוגע של האמאחיפושית אדומה

זה בדר שקשור לאיך היא מסתכלת על העולם, ולא האם היא צריכה להשקיע יותר עבודה בלשאוב ולהניק.

לי מאוד כאב בפטמות כמעט לכל אורך ההנקה, וברוך השם, ברוב הפעמים זה לא פגע בשמחה שלי. גם היהי לי קשה לשאוב - וזה רק עודד אותי ליותר תפילות ותחנונים אל ה'.

בגלל שהנקה זאת מתנה כל כך נפלאה מהבורא, צריך להתפלל עליה הרבה, אין ספק. אני ממש ראיתי תלות ישירה בין ההצלחה בהנקה ובשאיבה לבין התפילות שלי על זה (על איך ומה מתפללים באופן כללי בחיים צריך ללמוד הרבה, אבל לא כאן המקום להרחיב).

הבעיה היחידה עם מטרנה, זה שהיא פתרון מאוד נוח,, שאם מראש אומרים שאין לי בעיה לתת מטרנה, אז ברגע שמתעורר קושי, שברמת העיקרון אפשר ורצוי להתגבר עליו, ישר הולכים לפתרון הנוח (כמו בכל דבר בחיים), וחבל. כי זה גורם להפסד של הנקה שהיא אכן חיונית לתינוק. וכלל שעוברים השנים ומאספים המחקרים זה יותר ויותר ברור שזה ממש טוב לתינוק.

והסבתות שלנו הרתיחו חלב רק כשהן לא יכלו להניק בכלל. לא מלכתחילה...

ונכון שהכל מאת ה' - גם הניסיונות והקשיים בהנקה. וכמו שבכל ניסיון אנחנו רוב הפעמים יודעים שהקב"ה מצפה מאיתנו שנתאמץ ונתגבר, אני מאמינה שזה נכון גם לגבי הנקה. כי בסופו של דבר, אני חושבת, שגידול הילד זה חלק מעבודת ה' של האמא.

ומה לעשות הרבה פעמים מה שקורה לנו זה בעיקר בגלל בחירות שעשינו, ולא כהחלטה שרירותית משמייים...

בעיקרון אבלעמית-טליה

היא לא רעבה כשהיא יונקת, היא ישנה לי לילה שלם ולכן היא גם מתעוררת לעיתים רחוקות

אבל הקושי הוא לשאוב בין הארוחות, גם תמיד מפחיד אותי שאני אשאב והיא תקום ולא ישאר לה...

ואני יודעת שהחלב ככה פחת בגלל השאיבות...כי בהתחלה היה לי יותר מידי...

ובגיל כזה פיצפון להתחיל מטרנה, כואב הלב..

אני לא מקווה לשנתיים אבל לפחות לחצי שנה שנה...בע"ה.

אולי יעזרו לך הטיפים כאן:פצקרשת

http://menikot.com/index.php?option=com_content&view=article&id=211&Itemid=0

מה את מתכוונת "בהתחלה"? בשבועות הראשונים כמעט לכולן יש קצת גודש (אמרו לי פעם שהגוף מכין את עצמו לאפשרות שאולי יהיו תאומים) ואח"כ זה אמור להתאזן לפי הצריכה של התינוק. כלומר אם עדיין יש תחושת מלאות אחרי כמה שבועות זה כבר לא תקין...

פצקרשת תודה על המידע!!אנונימי (פותח)

נשמע מעניין מאוד טוב לדעת!!

בהתחלה הכוונהעמית-טליה

לשבועיים שלוש הראשונים...והגודש אצלי היה ממש מוגזם וכואב 

ונכון מבחינה ביולוגית כל היריון זה הכנה לתאומים ואז הגוף מתאזן...

בהמשך הוא התאזן אבל עדיין היה יותר ממה שצריך והצלחתי בין הארוחות לשאוב המון...

וי!!! זה מידע חשוב!!!אנונימי (פותח)

אני בהריון תאומים וממש פחדתי מאיפה יהיה לי כל כך הרבה חלב. 

אתן מרגיעות אותי..

עכשיו אני רק צריכה לקבל מתנה יותר שעות ביום כדי להניק את שניהם ולהספיק לישון.. חושף שיניים

לא סתם ההמלצה היא 4 חודשיםסוזנה

אין מה להתעקש על 6...

בהרצאה ברמב"ם לעובדים לפני חודש הפרופסור אמר שזה גורם סיכון להשמנה וממש רואים את זה בילדים בדור הנוכחי שהאמהות מתעקשות להניק מעבר למה שצריך...

ככה גם למדנו בכיתה....ואני סטודנטית לסיעוד.

ההמלצהפצקרשת

על-פי מדריך משרד הבריאות להזנת התינוק והפעוט:

"הנקה בלעדית או שליטה רצויה עד סביבות גיל 6 חודשים, והמשך הנקה בתוספת מזון משלים לחלב אם עד גיל שנה ואף יותר מכך, כל עוד ההנקה מתאימה לאם או לתינוק."

ועוד מאותו מדריך:

"הנקה מקטינה את השכיחות של התופעות הבאות:

• דלקת אוזן תיכונה בתינוקות
  • זיהומים במערכת העיכול
  • זיהומים חמורים במערכת הנשימה התחתונה (הדורשים אשפוז)
  • NEC בפגים
  • האטה בהתפתחות אינטלקטואלית ומוטורית
  • השמנה בילדים
  • יתר לחץ דם בגיל מבוגר
  • סרטן השד באמהות
  • אטופיק דרמטיטיס

אסתמה בילדים צעירים"

מוזמנת לעדכן את הפרופ'

קודם תדייקיסוזנה

ההמלצה להניק בלבד זה עד 4 חודשים,

כאשר לשלב דברים אחרים בתזונה מ4 חודשים.

אממה יש היום יותר נטייה להגיד שעדיף עד 4 חודשים כי המחקרים החדשים דווקא מראים שהנקה לא מונעת השמנה ואפילו מעודדת אותה.

אם יש לך כוח להשקיע ולקרוא מלא מאמרים באנגלית[מזהירה:ארוכים ובשפה מקצועית]- בכיף, אשלח לך!

הפרופ' רק חיזק את מה שלמדתי בכיתה, הלכתי להרצאתו כי זה היה נשמע מעניין....וגם אנחנו למדנו זאת ע"י מישהי אחרת...

דייקתי, הרי ציטטתי מילה במילהפצקרשת

מה שכן, כאשר נראה להורים שהילד מוכן, מותר להתחיל לתת טעימות קטנות מאוד לפני גיל שישה חודשים. הנה לשון התדריך בעניין:

"

1.1.1. החשיפה למזון משלים לחלב אם, בצורה של טעימות מזון: מומלץ כי כל התינוקות יתחילו בהזנה משלימה בסביבות השבוע ה-26 לחיי התינוק (6 חודשים). אין לחשוף התינוק לטעימות מזון משלים לפני השבוע ה-17 לחייו (4 חודשים) "

בהמשך מוסבר שבין גיל 17 ל26 שבועות מדובר על "כמויות קטנות של מזונות (1-2 כפיות קטנות) עד פעמיים ביממה" - זה לא דבר שהתינוק אמור לחיות עליו. בשאר היום הוא יונק.

את מוזמנת לשלוח מאמרים אם בא לך. זה יכול להיות מעניין. אבל אני לא בטוחה שאמצא זמן לקרוא אותם, והם גם לא עד כדי כך חשובים לי, תהיה אשר תהיה מסקנתם. מחקרים יש המון, וקשה להסיק משהו מעשי ממחקר כזה או אחר. בשביל זה יש גופי בריאות (כגון ארגון הבריאות העולמי, משרד הבריאות וכו') שמקבצים את כל המחקרים האלה - שרבים מהם סותרים זה את זה - בוחנים אילו מהם רציניים ורלוונטיים, ומעדכנים אתץ ההנחיות לציבור אחת לכמה שנים. נכון להיות המסקנה שלחהם היא זו שציטטתי: הנקה מקטינה את שכיחות ההשמנה.

דבר נוסף -פצקרשת

אודה לך אם תוכלי לכתוב לי את שמו של הפרופ' ברמב"ם שציטטת (אלא אם יש בזה איזו בעיה, אני לא יודעת).

ב"ה אני אבדוק את השם המדוייק ואכתוב אח"כסוזנה

כעיקרון זה בהרצאות שיש כל יום חמישי בבוקר ברמב"ם לעובדים[כניסה חינם לסטודנטים אם את מעוניינת להגיע..]

לא כ"כ עניין אותי השם כי זה כבר משהו דיי ידוע לי, אחרי הכל למדתי את זה בבית הספר לסיעוד ברפואת נשים, בבריאות הציבור וכו' וכל זה היה השנה כך שהידע מעודכן

אודה לך מאוד. אותי דווקא מאוד מעניין השם.פצקרשת
תתקשרי לרמב"םסוזנה

ותשאלי מי נתן הרצאה בחודש האחרון על השמנת ילדים ובני נוער.

וד"א על המרצים של אני סומכת אבל הם לא פופ'....

זה אני או שאת מסתכלת בחוברות ישנותסוזנה

כאלה שעדיין מחלקים במחלקת לידות לצערי...

אני מסתכלת במדריך המעודכן ביותר של משרד הבריאותפצקרשת

החדש שיצא לפני כשנתיים. מוזמנת לעיין בו. לא יצא עוד אחד אחריו.20120221095521.doc

זה קצת סילוף להגיד שאומרים להניק 4 חודשים.aima

לא אומרים להחליף את ההנקה במטרנה. אומרים להוסיף מוצקים.

נראה לי שלא הבנת אותי...חיפושית אדומה

התכוונתי שאם ממש לא מצליחים לשאוב מספיק בשביל המטפלת/מעון, אז יש גיל שכבר אפשר לתת במעון רק מוצקים, ובשאר היום הנקה. ואז לא חסר כלום...

מלבד זה - לפני שמתחילים מוצקים - שילוב של מטרנה וחלב הוא לא הכי מומלץ. כי המטרנה משנה את הפלורה במעיים, שבעיקרון מותאמת להנקה, וזה יכול לפגוע גם במערכת החיסון.

מישהי פה, נראה לי שפצקרשת, ציטטה את משרד הבריאות האמריקאי (או איזשהוא גוף שאחרי על התזונה בארה"ב, לא זוכרת את שמו) שבהמלצות שלהם להזנת תינוקות, שמים את תחליף החלב במקום רביעי, אחרי חלב אם, חלב שאוב, וחלב מאמא אחרת (!!!!). וכמו שאת בטח יודעת, מינרלים וויטמינים שמגיעים לא דרך המזון בהם הם נמצאים באופן טבעי - נספגים ויעילים פחות. ועל זה יסכים כמעט כל רופא...

ככה שאם יש לה את המוטיבציה, והיא כן מצליחה לשאוב, אולי קצת פחות, אבל 70 מ"ל זה ממש לא קצת, והיא לא מדווחת על רעב של הקטנה, אז אני חושבת שההמלצה להתאמץ לתת רק הנקה היא הטובה ביותר.

עצה קטנהשומרת סוד

תנסי גם שאת בבית לשאוב כל 3 שעות ואם היא אוכלת כל 5 אז כל שעתיים וחצי. ככה ישאר לך חלב והיא רק תינק.

אני בלימודים מקפידה לשאוב כמו שעון למרות שלא תמיד היא אוכלת את כמות המנות ששאבתי.

תודה לכן על המידע האדיר שהחכמתן אותנו!אישה רעיה

והאמת, באתן לי בזמן ממש ממש ממש טוב- הקטנה כבר 9 חודשים, ובשאיבה בקושי יוצא לי 70 מ"ל וזה ממש שבמאמצים, אניעובדת בעבודה מאד תובענית וגם לומדת ועוד עכשיו עם המבחנים אני ממש קורסת (יש לי המון) ובעלי כזה צדיק רואה את הקריסה ואומר לי שההנקה גומרת את כוחותיי- וזה אמת!! אני ממש מרגישה את זה. ובכלל ההנקה מתישה אותי גם מבחינת השאיבות וההתעסקות, ועוד דבר: אני ממש ממש ממש מפחדת שאכנס להריון עכשיו כי הגלולות מיועדות להנקה, ואני מורידה קצת מההנקה, אז אולי אפסיק להניק ואקח גלולות חזקות רגילות?!! (יש לי 2 אחיינים מגלולות של הנקה סרזט) בקיצור, אני ממש בדילמה!  רוצה להניק, אין לי ככ חלב, ואני בלחץ היומיום לא מגיעה לדרישות שצריך כדי להגביר חלב (שאיבות, שתיה מרובה וכו') 

ופתאום לקרוא את כל זה מחזק אצלי את ההתחושה שאולי שווה להלחם בזה?! או יותר נכון למען זה?! 

אבל אז מה עושים עם המניעה של הריון? הסרזט עדיין מגן?? זה ממש חשוב לי שהוא יגן.

הנקות ,שאיבות וכאב ראש...יראת

זאת דעה אישית שלי.היום הילדה שלי בת חצי שנה. בערך מגיל שבועיים,עד גיל חודשיים נלחמתי על ההנקה היא הייתה עצבנית ובכיינית בטירוף.ואני נלחמתי בשיניים.וכולם סביבי תמכו בי על המאמץ ...עד שבאתי לאמא שלי בוכה לא יכלתי יותר... ואז קיבלתי משפט חכם שהיא אמרה לי:"אמא רגועה, תינוקת רגועה" תני לה מטרנה ושמו שמים הילדה נרגעה פלאים.מאז ועד היום היא אוכלת מטרנה שבעה רגועה וחייכנית חוץ מעכשיו שהיא מוציאה שיניים עצוב.היא יונקת רק בלילה וזה מתוך עצלות כי אין לי כוחלקום להכין לה מטרנה בלילה.היא קמה בערך כל שעה וחצי לינוק .אני צריכה לגמול אותה מזה ואותי מהעצלות וככה אני מקווה ללילות שקטים.לגבי החלב אני לא יודעת כי לי תמיד היה עודף וגם הגלולות של הסרזט מגבירות חלב...

הסיפור שלי..עובדת השם

גם לי היה קשה בהתחלה עם ההנקה.. הפיצית פשוט לא הפסיקה לבכות ואף פעם לא שבעה..

וגם אני שמעתי את כל הסיפורים שחייבים להניק ואסור לשלב מטרנה כי זה יהרוס לך את ההנקה...

לא נתתי מטרנה, סבלתי והתינוקת המשיכה לבכות כל הזמן!

עד שהגעתי למסקנה שאני חייבת לשלב.. להמשיך להניק אבל גם לתת את המטרנה כדי שאוכל גם חלק מהזמן לא להניק..

ב"ה המטרנה לא פגעה ולאחר חודשיים רק הנקתי אותה. (חוץ ממתי שלמדתי / לא הייתי איתה ואז הביאו לאה מטרנה).

המסקנה שלי מהסיפור שלי: חשוב מאוד להניק, זו מתנה מהקב"ה. אבל לא להתייחס למטרנה כזבל... ב"ה הרבה ילדים גדלו רק על מטרנה ויצאו בריאים וחזקים. אם התינוקת שלך בת 9 חודשים כבר ואת מותשת לחלוטין- אל תפחדי לתת את המטרנה.. זה יעשה רק טוב...

גם מנוחה להגברת חלבaima
תשתייעל -NDאחרונה

תשתי יותר, ותשתי בירה מתוקה ותה חם ומתוק.

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אמן!רק רגע קט

נגעת ללבי.

תודה.

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקיתאחרונה

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מצוייןבשורות משמחות

אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי

אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה

ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1אחרונה

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

אני גם כתבתי, שאנחנו מקפידים שיהיה רשוםטארקו

חלק/מהדרין

אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...

המלצות למטפלת- עו"ס קלינית או פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

בירושלים/ הסביבה

אשמח להמלצות מניסיון בלבד .

תודה רבה

מטפלת למי ולמה?...❤️מתואמת
לעצמיאנונימית בהו"ל
ענייני חרדות, מחשבות ועוד
בהצלחה! (לא מכירה...)מתואמת
יש לי המלצה לשתיים מדהימות ממשאמא טובה---דיה!אחרונה
תפני אליי בפרטי
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעייןאחרונה

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

יש פה אימהות לתינוקות רגישים למוצרי חלב?בכינוי אחר

הרבה פעמים כשאני אוכלת מוצרי חלב יש לתינוקת שלי שילשולים ולפעמים קצת פריחה.

הרופא אומר שזה לא נורא

אבל הייתי מעדיפה לבדוק את זה לעומק.

לאיזה רופא מומלץ ללכת?

(היא יונקת הנקה מלאה בת 8 חודשים)

אם הפריחה והשלשולים ממוצרי החלב שאת אוכלתממתקית

באופן מובהק.
למה ללכת לרופא?
תפסיקי לאכול חלב
לבן שלי כבר מגיל קטן יותר, אלרגי לחלב.
כשהייתי אוכלת חלבי זה היה מתבטא אצלו בהתפתלויות, אז הפסקתי לצרוך חלב.
עד שסיים לינוק.

האמת לא מתה על חלבי, אז אולי אני לא דוגמא

יש לי נסיון עם זהבכינוי אחר

מבת אחרת שלי אבל אצלה הרופאים זיהו את זה ועד היום היא עדיין לא אוכלת מוצרי חלב.

הייתי רוצה ללכת לרופא שמבין בזה

כי מאוד קשה לי לא לאכול מוצרי חלב, במיוחד שבעלי קונה כל מיני גלידות ופינוקים מגרים.

וגם אני לא יודעת אם זה דווקא מהמוצרים חלב או בגלל שיניים שצומחות לה

בדר"כ ברפואה קונבנציונלית לא יתייחסו לזהבאתי מפעם

אם את רוצה לשמוע יותר מן הסתם ברפואה אלטרנטיבית.

בכל אופן, אם את רואה שזה עושה לה ככה, פשוט תפסיקי לתקופה ותעקבי אחרי הפצעים. 

לבן שלי היתה רגישות בתור תינוקהשם שלי

אביהו את זה כשהוא היה בפגייה.

היתה תקופה שנמנעתי לגמרי ממוצרי חלב.

אחר כך הלכנו לאלגרגולוגית, והיא אמרה שאני אחזור לאכול מוצרי חלב ואם זה עובר בסדר, אז לתת גם לו.

כיום הוא אוכל מוצרי חלב בלי הגבלה.

תודה, איך קובעים תור לרופא כזה?בכינוי אחר
קבעתי דרך זימון תורים של הקופההשם שלי
לא זוכרת אם קיבלתי הפניה מהרופאת ילדים.
חשוב לי לומר- שלפעמים האלרגיה מתבטאת רק כשהילדיעל מהדרום

לק"י

אוכל, ולא כשהאמא המניקה אוכלת.

אצל הבן שלי לא היתה אלרגיההשם שלי

אלא רגישות במערכת העיכול.

ויכול להיות שזה גם לא היה רגישות, אלא חוסר בשלות של מערכת העיכול, ועם הזמן זה פשוט עבר.

כן. היה לי חשוב להוסיף על דברייךיעל מהדרום
היה לבן שלירק טוב!

שילשולים וצואה רירית. בגלל חלבי שאכלתי והוא ינק.

אצלו זה לא היה רק חלבי. כשהפסקתי חלבי הפסיקה הצואה רירית, אבל השילשולים נגמרו סופית כשעלינו על כל הדברים האחרים (היה קשה. הרבה מאוד דברים לא יכולתי לאכול).

זה נקרא אלרגיה של מערכת העיכול או אלרגיה לא מתווכת דרך. תגגלי. עובר לרוב סביב גיל שנה בהנחה שאין אלרגיה נוספת.

לצערי הרבה רופאים לא מכירים את זה. או מכירים ולא מתייחסים ברצינות. רופאת המשפחה שלנו לא הכירה, אבל היתה מאוד קשובה.  רופא גסטרו התייחס בזלזול, אמר לי שהרבה פעמים יש שילשולים בגיל הזה ואין קשר (הקשר היה מאוד מובהק אצלו). 

נזל. כרונית לפעוט בן שנתיים-גם יכולה להיות מחלבי?נחת-רוחאחרונה

אולי יעניין אותך