''אם כסף תלוה את עמי את העני עמך''
כותב רש''י הקדוש:
''רבי ישמעאל אומר:כל אם שבתורה רשות חוץ משלשה,וזה אחד מהן''
כלומר בדרך כלל ''אם'' נותן לך אופציה של בחירה מה שאין כן במקומות האלו כמו פה במצוות ההלוואה אם ישלך את היכולת אתה חייב להלוות!!
וכן צריך להבין את הלשון ''העני עימך''
ב' פרושים:
א)הכסף של העני עימך כלומר אל תשוב שאתה מלווה את הכסף שלך כי הכסף של ה' יתברך..
ב)שתלווה לו בינכם שלא כולם יראו ויתבייש חס ושלום....
סיפור בעניין מיצוות ההלואה....
הם חיכו לילדים הרבה שנים אך עדיין לא זכו..
זה היה בערב חג הסוכות האברך ניכנס לבית עצוב ,אישתו שאלה אותו מה קרה? והוא ענה אין לי כסף לאתרוג מהודר, אני שוב התפשר על אתרוג כשר בלבד,(זה לא אושפזין חחח...)אחרי החג אישתו החליטה לעשות מעשה ובמקום לשלם לאוטובוס שלוקח אותה לעבודה החליטה ללכת ברגל ולחסוך את הכסף,לאחר שנה של מסירות נפש שהלכה בקור וכו' הגיעה חג הסוכות ושוב האברך ניכנס לביתו עצוב,רק שהפעם אישתו הגישה לו קופסה עם סכום לא מבוטל..ואמרה בעלי היקר לך תיקנה לך אתרוג מהודר!!שאל אותה האברך ההמום איך?מאיפה?והיא ספרה לו כיצד השיגה את הכסף!!ההאברך לא ידע את נפשו מרוב שימחה גם על שזכה לאשה כזאת וגם על שיזכה לברך על האתרוג המהודר!!רץ מהר לשוק והתחיל בוחן את האתרוגים ראה אותו חברו ואמר לו:אני רואה שזכיתה לעושר אתה בוחר את האתרוגים המהודרים,אז אהי חייב הלוואה של100$ כי אין לי שום דבר לחג!אישתי והילדים רעבים!!האברך ניסה להסביר לו שהוא ממש לא עשיר וזה כסף מיוחד בשביל האתרוג וכו' אבל זה לא עזר,הלכו לישאול לפי ההלכה את הרב מה צריך לעשות והרב אמר שאפשר להסתדר גם עם אתרוג כשר של 50 ש''ח,
האברך חזר לביתו בעצבות
שאלה אותו אישתו מה קרה? והוא סיפר לה ..
אישתו אמרה אם זה הצווי של ה' יתברך זה כאילו יש לנו את האתרוג הכי יפה בעולם!!
לאחר 9 חודשים הם זכו לבן בכור!!!
אשרייכם ישראל!!!!!גיד שבעעס!