תפסו את שודדי הדרכיםאלעד
רק אחד מהם... וזה נתן לעוד עשרות מהם את הרעיון.אהוד
"לתפוס", לא מספיק מרתיע.
כנראה בתגובה לסיפור אתמול ליד ענתותמשה
אבל זה בטוח שהוא לא היחיד
פתרון זמני?מושיקו
בשבועיים האחרונים אירעו ביהודה ושומרון לפחות 13 מקרי שוד, בעיקר של נשים, שבהם הוצאו נהגות ממכוניתן על-ידי פלסטינים באיומי סכין והושארו לבדן בצד הדרך. כעת הן יסעו כשלצדן "מאבטח": בובת חייל במדי צה"ל עם תג של חטיבת שיריון.
המתנחלים מצאו דרך מקורית להגן על עצמם מפני חוליית שודדי המכוניות הפועלת לפי החשד ביהודה ושומרון. במסגרת יוזמה חדשה, מתנחלות שנוסעות לבד בשומרון לוקחות איתן בימים האחרונים בובה לבושה במדי צה"ל שעליה תג חטיבה 401 של השיריון. כך גורמות המתנחלות לפלסטינים לחשוב שהן אינן לבדן ושלצדן חייל, וכך פוחת הסיכוי שישדדו אותן.

בשבועיים האחרונים אירעו באזור 13 מקרי שוד, כשבדרך כלל הקורבנות היו נשים שישבו לבדן במכונית. בכל המקרים הייתה השיטה זהה - המכונית נחסמה על-ידי כלי רכב אחור או מחסום אבנים, וצעירים היו שולפים את האשה מהמכונית באיומי סכין ומשליכים אותה בצד הדרך. גם הלילה עצרה משטרת מחוז ש"י תושב קלקיליה בן 23, אחרי שניסה לפי החשד לשדוד שוטרת סמויה בצומת צופים. ברשותו נמצאה סכין, והוא הועבר לחקירה.
מירי ויצמן, אחת הקורבנות של מעשי השוד האחרונים, סיפרה: "זה קרה ב-15 בפברואר, השעה הייתה 18:20 וחזרתי הביתה מהעבודה. פתאום עקף אותי רכב לבן עם לוחית זהות צהובה וחסם את הכביש. הבנתי שמשהו רע קורה, אבל הכל קרה בשניות. התקשרתי לבעלי ובאותו הזמן יצאו שני צעירים. אחד מהם שבר את החלון לידי והשני פתח את הדלת, חטף ממני את הטלפון תוך צעקות במבטא ערבי 'את רוצה למות?', וזרק אותי על הכביש.
"אז הם עלו לרכב והשאירו אותי שם בלי כלום - ללא רכב או טלפון כדי ליצור קשר עם מישהו. אני זוכרת את עצמי אומרת 'השם ירחם, מה אני עושה עכשיו'. למזלי הגיע למקום רכב עם חברה, שפשוט הצילה אותי. עמדתי באמצע הכביש ופשוט נופפתי בידיים. במשטרה התייחסו לזה כאירוע פלילי".
יוזמה נוספת שמקודמת בימים אלה כדי לשמור על הנהגות היא זו שבמסגרתה נוסעים מתנדבים כקילומטר וחצי אחרי הנשים הנוסעות בכבישי השמרון, ובאמצעות טלפון סלולרי פתוח מדווחות הנשים למתנדבים על כל תנועה חריגה שהן מזהות. אלה מתקדמים בהתאם כדי לוודא שאין חשש לשלומן של הנשים.
"תחושת החוסר-אונים של אותן נשים הולידה את היוזמות הללו", אמרו בוועד מתיישבי השומרון. "אנחנו רואים בזה אירוע טרור כל דבר. באמת לא מובן איך עד היום זה לא נגמר בצורה גרועה הרבה יותר, אבל אסור לנו או למערכת הביטחון לשקוע במחשבה שאלה רק גנבי רכב. צירי הנסיעה בבנימין ובשומרון הם עורקי החיים שמבהירים שזה ביתנו וכאן נחיה, ועד שהבעיה תיפתר ניסינו למצוא פתרונות אחרים כדי לתת תחושת ביטחון לנוסעים ולנוסעות בכביש".
ונשאלת השאלהמשה
מה ההבדל בין חייל מפלסטיק לחייל עם הוראות פתיחה באש של צה"ל?
^^^^^^^^^^^^^^^^^אסתר770
יש כזה דבר הורואת פתיחה?יש הוראות לא לירות.מושיקו
קיצצו בביטחון...חשבשבת
ומהתקציב שנשאר יעשו בובות חייל...- וואו פשוט גאוני...
במקום לבזבז כח אדם ולנסות לגייס תחרדים ![]()
בטח ,יש הוראות פתיחה באש ,על מתנחלים!!!!sss2
הזה מפלסטיק לא יעזור לערביalex
מה בובת חייל??? חחח חיים בסרט...אוריין
טמטום לפרסם את זה!די"מ
עכשיו הם יודעים (אבל כמו שמשה אמר זה לא באמת משנה)
^^^-משה ר-
הטנק שברח
רחלקה
פעם עשו את זה בחברון-משה ר-
שאלה'ערבות הדדית'
היה פעם שחייל לא היה בובה?
לפני 20+ שנהמושיקו
כן!-משה ר-אחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7